Mainos

Major League Baseball

  • 347 010
  • 2 336

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Joo Nationals tietenkin eikä Capitals. Kun joukkueet ovat pelanneet 21-22 ottelua, NL East on vielä aika tasainen. No sehän ei kerro tietysti vielä paljoakaan mutta ainakaan mikään joukkueista ei ole vielä menettänyt mahdollisuuksiaan, tossa on sarjataulukko jossa näkyy myös juoksusuhde, josta siitäkin voi päätellä jotakin, ehkä:

Braves 14-7 79-53
Nationals 12-10 95-96
Mets 11-10 82-89
Phillies 10-11 87-103
Marlins 10-12 98-88

Braves saattaa olla pienoisella karkumatkalla ja jos noin on niin syynä siihen on varmastikin joukkueen syöttöosasto, joka on toistaiseksi ollut hirmuinen. Aika näyttää ovatko veteraanivahvistukset Aaron Harang ja Ervin Santana niin kovia kuin ovat toistaiseksi olleet, molemmilla on ERA alle 1 (no tuota tasoa ei kumpikaan läpi kesän pidä se on selvää) ja ERA-arvoista katsottuna Bravesilla on neljä startteria jotka kaikki ovat parempia kuin NL Eastin muiden joukkueiden paras. Yo. taulukosta silmään pistää lisäksi se että Nationalsin syöttäjät ovat toistaiseksi olleet vaisuja, joukkueella pitäisi olla yksi kovimmista rotaatioista koko NL:ssä. Lisäksi hännänhuipuksi veikkailtu Marlins on Bravesin ohella divisioonan ainoa joukkue jolla on enemmän tehtyjä kuin annettuja juoksuja, joka kielisi huonosta tuurista voittojen suhteen sekä siitä että Marlins on ehkäpä jatkossa yllättävänkin vahva.

Todella kallis ja iäkäs Phillies sai apuja rotaatioonsa kun Cole Hamels pääsi pois loukkaantuneiden joukosta ja syötti viime yönä ensimmäisen pelinsä tällä kaudella. Hamels pelasikin hyvin Dodgersia vastaan mutta sai tappiomerkinnän kun vastustajan Zack Greinke oli vielä parempi.

Kaikkein tarkimmin on tullut seurattua NY Metsiä. Vielä toistaiseksi Mets on .500 joukkue joka on ihan jees ainakin siihen asti kun tuossa pysyy. Metsin vahvuutta on ollut syöttäjien peli, ongelmaksi on muodostunut sisäpeli mutta samaa ongelmaa näyttää tilastojen valossa olevan muillakin NL Eastin joukkueilla. Metsin rotaatioon kuuluu Dillon Gee, Jonathon Niese, Bartolo Colon, Zack Wheeler sekä Jenrry Mejia. Koko porukka on pelaillut pääosin suht hyvin pitäen osaltaan Metsin pelissä mukana suurimmissa osissa otteluita, suurimmat ongelmat ovat olleet Colonilla sekä Wheelerillä. Bullpen on sekin suoriutunut mutta siellä on tapahtunut enemmän. Heti kauden alkuun Mets kohtasi ongelman kun joukkueen closer Bobby Parnell loukkaantui ja joutui TJ-leikkaukseen, tämän lisäksi viime kauden setup man, varacloser Vic Black pelasi niin surkeasti että hänet piti lähettää farmiin kuntoutumaan. Ensin Mets nosti closeriksi joukkueeseen hankitun Jose Valverden mutta kun Valverde epäonnistui pahoin, closeriksi on nostettu toinen hankinta, veteraanisyöttäjä Kyle Farnsworth. John Lannan on siirretty farmiin ja sieltä on nostettu bullpeniin Daisuke Matsuzaka, joka luonnollisestikin toivoo nousevansa rotaatioon mutta yhtä lailla on mahdollista että Dice-K:sta tehdään Metsin closer. Siihen tehtävään Metsillä ei ole hirveästi laadukkaita vaihtoehtoja.

Metsin sisäpeli onkin sitten ollut täyttä kuraa. Positiivisesti esiintyi takakenttäpelaaja Juan Lagares, joka sitten kuitenkin loukkaantui ja joutuu olemaan joitakin viikkoja sivussa, saapa nähdä millainen Lagares tulee takaisin. Toinen plus-merkki voidaan antaa joukkueen tähtipelaaja David Wrightille joka on viime peleissä saalistanut kivasti hittejä, ikävä kyllä ovat vain singlejä mutta parempi sekin kun ei mitään. Vaisusti sisäpelin aloittanut sieppari Travis d'Arnaud on osoittanut hieman parempia otteita mutta vielä on matkaa ja tehtävää siihen että TDA olisi varmistunut edes keskitason MLB-sisäpelaajaksi.

Miinuspuolella on vahvimmin kaksi nimeä, takakenttäpelaaja Curtis Granderson sekä shortstop Ruben Tejada, jotka ovat olleet käytännössä automaattipaloja kullakin lyöntivuorollaan. Grandersonilla on toki track record joka kertoo siitä että tulosta saattaa jossakin vaiheessa alkaa tullakin, Tejadalla ei edes sitä. Jos ei muuta niin Metsin pitäisi hankkiutua eroon Tejadasta niin pian kuin suinkin, no farmiin kaverin voi aina laittaa mutta tilalle pitäisi saada joku korvaaja joka hoitaisi ulkopelin ja lisäksi ei olisi automaattinen palo sisäpelissä.

Shortstop-tradeen Metsillä olisi annettavaa. Metsin farmissa on jo nyt nuoria lupaavia syöttäjiä ja vieläpä starttereita joita voisi tarvittaessa nostaa jopa pääsarjan rotaatioon, mutta juuri nyt ei ole tarvetta ja Mets ajattelee niinkin että jos noita kavereita ei nosta pääsarjaan ihan vielä, heille saa pidempään maksaa halpaa palkkaa. Tällaisia starttereita on Jacob deGrom, Rafael Montero sekä ehkä myös Noah Syndergaard. Trade menisi niin että Mets antaisi joko Dillon Geen tai Jonathon Niesen plus ehkä lisäksi jonkun prospectin ja saisi vaihdossa shortstopin. Gee ja Niese ovat sekä hyviä ja luotettavia starttereita sekä lisäksi halpoja. Ja jos trade saadaan tehtyä, rotaatioon Dice-K ja/tai joku noista nuorukaisista. Yksi tradekandidaatti voisi olla Bartolo Colon mutta tuskin niin kiinnostava johtuen iästään, hinnastaan sekä siitä ettei muutenkaan taida olla ihan Geen taikka Niesen tasoinen startteri.

Niinjoo, Mets ehti tehdä yhden traden jo. Metsillä oli kaksi 1B:tä valittavana aloitukseen, Ike Davis sekä Lucas Duda. Molemmilla on potentaalia olla jopa jonkintason voimalyöjä muttei kumpikaan ole oikein todistanut asiaa kunnolla. Mets antoi nyt mahdollisuuden Dudalle samalla uskoen että Duda parantaisi sisäpeliään kun saa pelata ulkopelissä itselleen mieluisalla paikalla. Ike Davisin paras meriitti on ollut 32 kunnaria kaudella 2012 mutta kovin synkkää oli viime kaudella. Mets treidasi Davisin Piratesiin ja sai takaisin jonkun farmivaihtosyöttäjän josta ei arvella ikinä mitään tulevankaan, no lisäksi Pirates antaa Metsille toisenkin pelaajan joka nimetään myöhemmin. Niinpä Mets-fanit toivovat että tuo toinen pelaaja olisi joku käyttökelpoinen kaveri mutta paljoa ei kannata sen varaan laskea.

Matt Harvey kuntoutuu TJ-leikkauksesta ja sen lisäksi että deittailee mallityttöjä, haluaisi päästä pelaamaan jo syyskuussa. Ilmeisesti noin nopea paluu ei ole järkevää, sen ehtona olisi minimissään se että Metsillä olisi vielä syyskuussakin mahdollisuuksia postseason-peleihin mutta sekin on erittäin epätodennäköistä. Mutta Harveyn asenne on toki todella positiivinen.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Baseball-peleissä sattuu ja tapahtuu, otteluita on vaan niin paljon että useatkin tapahtumat jää varsin vähälle huomiolle. Pari tapahtumaa viime yön peleistä.

Red Sox – Yankees ottelun Yankeesin toisessa ulkovuorossa joukkueen startteri Michael Pineda kärysi kun huomattiin että hänen niskassaan on männynpihkaa. MLB-sääntöjen mukaan syöttäjät eivät saa laittaa palloon mitään ainetta joka auttaa pallon tarttumiseen paremmin. Pineda myönsi laittaneensa pihkaa käteensä koska ilma oli viileä ja palloon oli helpompi saada ote pihkan avulla. Pineda saanee jonkinlaisen rangaistuksen (10 ottelua tms). Asia ei ole kuitenkaan niin helppo päättää koska MLB-säännöissä ei kerrota millainen rankku moisesta pitää antaa. Lisäksi Red Soxin sieppari A.J. Pierzynski sanoi tietävänsä että useatkin syöttäjät käyttää jotakin tarttumista helpottavaa ainetta viileällä säällä eikä hän pidä asiaa vääränä edes lyöjän näkökulmasta ajatellen. Pineda oli käyttänyt pihkaa jo aiemminkin tällä kaudella Red Sox-ottelussa mutta asia huomattiin vasta jälkikäteen ja silloin mitään sanktiota ei tullut. Yankees joutui pelaamaan ottelun loppuun vaihtosyöttäjäjillä ja joukkue oli pienoisessa pulassa kun yksi startteri loukkaantui juuri (Ivan Nova) ja nyt ehkä Pinedalle tulee pienoinen rankku.

New Yorkin Citi Fieldillä kohtasivat Mets ja St. Louis Cardinals. Cardsin startteri Michael Wacha piti Metsiä juoksuitta kolme ensimmäistä vuoroparia ja tuona aikana tulleet kaikki yhdeksän Mets-paloa olivat Wachan tekemiä strikeouteja. Mutta Cardsin neljännessä ulkovuorossa tapahtui jotakin todella kummallista, Wacha kadotti kontrollin jokseenkin täysin ja antoi Metsille kaksi juoksua, molemmat tuli vääristä syötöistä aiheutuneista vapaataipaleista ajolähtötilanteissa. Asian osasyy saattoi olla ottelun aikana ollut kova tuuli mutta eipä se muitakaan haitannut eikä Wachaakaan pahemmin kolmen ensimmäisen vuoroparin aikana. Neljässä vuoroparissa Wacha kirjautti kymmenen strikeoutia mutta lisäksi viisi vapaataivalta. Wachan syöttökuorma kasvoi, Metsin lyöjät laittoivat hänet töihin toden teolla. Neljän ulkovuoron jälkeen Wacha oli syöttänyt 93 kertaa ja joutui vaihtoon lyöntivuoron takia. Ottelussa syöttäjä voi siis sekä dominoida vahvasti että olla pahoissa vaikeuksissa. Koko MLB-historiasta ei löydy montaa peliä jossa syöttäjä olisi tehnyt yhdeksän ensimmäistä paloa strikeouteilla.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
MLB-sääntöjen mukaan syöttäjät eivät saa laittaa palloon mitään ainetta joka auttaa pallon tarttumiseen paremmin. Pineda myönsi laittaneensa pihkaa käteensä koska ilma oli viileä ja palloon oli helpompi saada ote pihkan avulla.

Mutta Cardsin neljännessä ulkovuorossa tapahtui jotakin todella kummallista, Wacha kadotti kontrollin jokseenkin täysin ja antoi Metsille kaksi juoksua, molemmat tuli vääristä syötöistä aiheutuneista vapaataipaleista ajolähtötilanteissa. Asian osasyy saattoi olla ottelun aikana ollut kova tuuli mutta eipä se muitakaan haitannut eikä Wachaakaan pahemmin kolmen ensimmäisen vuoroparin aikana. Neljässä vuoroparissa Wacha kirjautti kymmenen strikeoutia mutta lisäksi viisi vapaataivalta.

Miksi joku myöntää doupanneensa? Ilmeisesti sillä saa lievemmän tuomion, kun housuihin siis tuli jo.

Maailma on täynnä lajeja mitkä ovat velloneet vedonlyöntiskandaaleissa. Se on mennyttä aikaa, että pitäisi jonkun ottelun voittaja veikata. Eikö baseballiin ole sitten vielä levinnyt spot-fixing?

Jotain todella kummallista voi tapahtua, kun "kontrolli katoaa" siksi, että siitä saa satatonnia käteisenä. Kukaan ei pysty sitä todistamaan mistä johtui Wachaan huono vire sillä hetkellä. Ehkä kovasta tuulesta, ehkä tapaamisesta aasialaisten kanssa pelipäivän aamuna.

Lyön puoli miljoonaa vetoa, että seitsemännen vuoroparin ensimmäinen syöttö on väärä. Kas kummaa, miten se nyt juuri sattuikin tuuli tähän kohtaan osumaan.

En syytä ketään, mutta kriketissä käydään kovaa taistelua tätä syöpää vastaan ja aina ei olla voitolla. Kokonainen ottelu on vaikea ostaa, mutta yksittäinen syöttö on, niin no, naurettavan helppoa.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Yo. taulukosta silmään pistää lisäksi se että Nationalsin syöttäjät ovat toistaiseksi olleet vaisuja, joukkueella pitäisi olla yksi kovimmista rotaatioista koko NL:ssä.
ERA on pienessä otoskoossa aika harhaanjohtava tilasto. Jos katsotaan Nats-rotaatiota, on sillä kieltämättä heikko 4.39 ERA mutta vastaavasti 3.52 FIP, mikä on ihan hyvää luokkaa kun ottaa huomioon että hyvin heikosti aloittanut Taylor Jordan päästään lähiaikoina korvaamaan Doug Fisterillä.

Enemmänkin mä olen huolestunut ulkopelaamisesta. Se oli jo viime kaudella aika heikkoa. Nyt sen piti korjaantua, mutta mitä vielä: alaspäin on tultu. UZR/150 on toiseksi huonoin koko National Leaguessa. Erityisesti ulkopelissä on "kunnostautunut" Ian Desmond, jolla on hirveä kasa erroreita. Desmond on myös lyönyt ihan karsean huonosti (.212/.244/.376). Tässä mielessä tuntuu helpottavalta, ettei Nats antanut talvella Desmondille massiivista jatkosopimusta parin edellisen kauden huippunäyttöjen perusteella.

Toinen musta lammas on ollut vaihtosyöttäjä Tyler Clippard. Clippard on aina syöttänyt huonosti Atlantaa vastaan, mutta muissa peleissä hän on ollut mies paikallaan. Nyt rillipäinen flyball pitcher on kuitenkin alkanut ryssiä toistuvasti. Itse olen täysin kyllästynyt Clippardiin ja toivon, että häntä ei ainakaan set-up -miehen paikalla enää nähtäisi. Aaron Barrett on ollut aivan loistava, ja häntä pitäisi uskaltaa käyttää myös tiukoissa paikoissa Clippardin sijasta.

Valitettavasti Braves on divisioonan kärjessä ottanut jo jonkinlaista kaulaa. Kuten Beltran jo totesi, on joukkueen syöttäminen ollut hämmästyttävän kovaa tasoa. Esim. Harang ei kelvannut kenellekään muulle, ja nyt hän on yhtäkkiä koko MLB:n kuumimpia nimiä. Kuitenkin iso osa Atlantan menestystä on myös joukkueen häikäisevän kova ulkopeli. Andrelton Simmons johtaa terävää etukenttää, ja Uptonin veljesten sekä Heywardin muodostama takakenttä on todella urheilullinen. Kun tuskailee Nats-ulkokentän jatkuvien toilailujen kanssa, tulee väkisinkin kateelliseksi siitä, miten vahvasti tuo osa-alue on verivihollisella hallussa.
 

cheli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tuossa ylempänä mainittiin tuo douppaus. Toi on pientä toi pine tarin käyttö verrattuna oikeisiin aineisiin ja se on kyllä MLB:n suurimpia ongelmia. Toivottavasti rupeaa pikkuhiljaa asenteet muuttumaan ja kunnon sanktioita tulemaan. Viime vuosina tuo kuvio on ollut valitettavan usein lyöjillä ja syöttäjillä statsit kuntoon douppaamalla, sitten otetaan tuomio vastaan kiltisti otetaan sitten ensi kaudeksi uusi isompi diili jostain muualta. Koko systeemi on jollain tapaa mätä ja kaksinaamainen ja tuomiot aivan liian lyhyitä.
Ryan Braun sai standing ovationin ensimmäisessä kotipeli at batissään. Aivan täysin käsittämätöntä. Muualla sentään buuattiin.
Aiemmin näytti muuten olevan kanssa catchereistä juttua. Ne ovat tosiaan niin arvokkaita että nuo kolme mainittua (Molina,Posey ja Mauer), niin niistä Mauer on jo siirtynyt ykköspesälle täksi kaudeksi ja Posey tulee siirtymään varmasti jossain vaiheessa, koska joukkueen satsaus contractin suhteen on niin iso että halutaan rahoille vastinetta lyöntipuolella, eikä haluta riskeerata loukkaantumista catcherin tehtävissä. Ja onhan se niin paljon raskaampaa, että vaikuttanee vanhemmiten 'hyökkäyspään' otteisiin ja hyvin lyövät pelaajat halutaan kentälle 150+ pelissä eikä selkeästi vähemmän, niin kuin catcherit yleensä pelaavat (vuorottelevat kakkoscatcherin kanssa). Täksi kaudeksi säännöt muuttuivat hieman noissa home plate collisioneissa, joten en tiedä muuttaako esim Poseyn tilannetta tulevaisuudessa, mutta spekulaatiota tuosta siirrosta on ainakin saanut lukea monta kertaa.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Nostetaan negatiivisten MLB-juttujen joukkoon tämä eli (New Yorkin) media:
Colon hurls Mets to series win over Cardinals | New York Post

If the umpires searched Bartolo Colon’s neck for a foreign substance on Thursday, chances are they only would have found peanut butter.

Eipä oikein löydy sanoja millä kommentoisi tuon kirjoittajan (Mike Puma) artikkelia. Metsin pelaajat eivät suostuneet antamaan perjantain ottelun jälkeen kommentteja millekään medialle ennenkuin Puma poistui tilaisuudesta. Adam Rubin kertoi joutuneensa kerran kirjoittamaan Metsiä käsittelevän jutun uudelleen kun alkuperäinen kirjoitus ei ollut tarpeeksi negatiivinen.
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Tampa Bay Rays'illa oli ottelusarjat Red Soxia ja Yankeesia vastaan vieraskiertueellaan. Molemmat sujuivat sikäli hyvin, että Rays voitti molemmat sarjat 2-1.

Bostonia vastaan tuli sateen johdosta tuplapelipäivä. Red Sox halusi ehdottomasti sen samantien, Rays ei. Eipä se haitannut, sillä Rays voitti kumpaisenkin pelin.

Yankeesia vastaan sarjan aloituspeli sujui voitokkaasti, tosin ottelu venähti kuusituntiseksi, kun ratkaisu tuli vasta 14. vuoroparissa, jolloin Rays teki 5 juoksua. Tokan peli he hävisivät, varmaan osin edellisillan pelin venähtämisen aiheuttaman väsymyksen takia. Sarjan päätöspeli sujui hyvin, syöttäjä Erik Bedard hoiti startteri hommansa mallikkaasti pitäen bronxilaiset aisoissa. Vastaavasti taas Yankeesien CC Sabathia oli yllättävänkin vaisu ja Rays sai kaikki viisi juoksuaan tehtyä CC:n ollessa syöttövuorossa.

Suosikkipelaajani Wil Myers on pelannut todella hyvin heti kauden alkuun. Eilisessä pelissä hän onnistui tekemään ei-niin-kovin-usein-onnistuvan inside the park homerunin. Joskus käy noinkin. Tosin onhan tuossa aimo annos tuuriakin mukana.
 

SannaS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, NY Yankees
MLB.tv:stä tuli vielä mieleen, että ovathan kaikki uudemman Samsung-television omistajat huomanneet Smart Hubissa olevan MLB.tv-appsin? Vaatii Premium-paketin, mutta onpahan kätevä katsella pelejä suoraan omasta telkkarista! Varmaan muistakin merkeistä löytyy vastaavia.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Miami Marlinsin startteri Jose Fernandezin kausi on ohi, hän joutuu kyynärpääleikkaukseen. Nyt MLB:n kaksi parasta nuorta startteria, Fernandez sekä Matt Harvey ovat leikkauksen takia pois sarjasta.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Miami Marlinsin startteri Jose Fernandezin kausi on ohi, hän joutuu kyynärpääleikkaukseen. Nyt MLB:n kaksi parasta nuorta startteria, Fernandez sekä Matt Harvey ovat leikkauksen takia pois sarjasta.
Siihen päälle vielä Jarrod Parker, Kris Medlen jne. Kokonaismäärä näiden Tommy John -leikkauksen vuoksi sivussa olevien syöttäjien osalta heiluu kohta neljässäkymmenessä. Tässä on MLB:llä iso ongelma käsissään. Nämä nuoret syöttäjät tulevat MLB:hen, syöttävät 95+ mph, saavat aikaan hypeä ja sitten joutuvat TJ-leikkaukseen.

Se on selvää, että helvetin kovaa syöttävät pitcherit ovat tulleet jäädäkseen. Heistä on valtavasti hyötyä joukkueilleen. Kuitenkin olisi toivottavaa, että jatkossa näitä syöttäjiä suojeltaisiin vähän enemmän. Kuuden miehen rotaatiot? Lyhyemmät startit? Päästetään parhaat syöttäjät irti vasta toukokuussa? Jotain täytyy tehdä, sillä eihän tämä ole mistään kotoisin.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
En ole hirveän tarkkaan seurannut Marlinsia (Fernandezin seura) mutta mulla on sellainen käsitys että koko heidän rotaationsa koostuu Fernandezin kaltaisista, kovaa syöttävistä nuorista kavereista. Varsinaisia tähtipelaajia nuo muut syöttäjät eivät ole, Marlinsilla on kaksi tähtipelaajaa: Fernandez sekä Giancarlo Stanton.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Memorial Day on takana, ja amerikkalaisen kansanviisauden mukaan tässä vaiheessa on jo aika hyvä käsitys siitä, missä MLB:ssä mennään. Tosiasia on se, että jos joukkueen rekordi on tässä vaiheessa luokkaa .500, täytyy 90 voittoon ja playoff-paikkaan pelata loppukausi 95 voiton tahdilla. Silti veikkaan, että ainakin yksi hillitön nousu ja yksi pahan luokan sulaminen tullaan vielä näkemään. Varsinkin kun otetaan huomioon, miten yllätyksellinen tämä kausi on ollut.

Nationalsin peli on sitä samaa alisuorittamista kuin aikaisemminkin. Syöttäminen on kauttaaltaan laadukasta, erityisesti nyt kun Doug Fister on saatu kunnolla tähän hommaan mukaan. Valitettavasti lyöntipelin puolesta joukkue on vain keskitasoa. Tätä on pistetty loukkaantumisten piikkiin, mutta olihan se kaikkien tiedossa, että Ramos on lasia, Zimmermanilla on koko ajan jotain paskana ja Harper hölmöilee aika ajoin itsensä sairastuvalle. Eräässä mielessä terveenä pysyminen on yksi pelaajan taidoista, ja näiltä edellämainituilta herroilta se taito puuttuu. Ei kaikki voi aina olla huonoa tsägää. Se suurin murheenkryyni on kuitenkin ulkopeli, joka on koko National Leaguen huonointa.

NL Eastissa Atlantan valta on edelleen aika tukevalla pohjalla. Syöttäjäosasto on yllättänyt kaikki, ja tilastojen perusteella kyse on ihan taidosta, ei tuurista. Ulkopeli ja juoksupeli ovat aivan timanttia, ja näin joukkue pystyy voittamaan vaikka lyöjien strikeout-herkkyys on aika silmiinpistävää.

Miami on puolestaan yllättänyt kaikki. Saa nähdä, kuinka kauan joukkue tulee sitkistelemään ilman Jose Fernandezia. Tilastot näyttävät kyllä Marlins-näkökulmasta hyvältä, sillä kaikki fundamentit (rotaatio, bullpen, lyöminen, ulkopeli, juoksupeli) ovat kunnossa. Täytyy nostaa manageri Redmondille hattua.

NL Centralissa puolestaan Cardinals alkaa pikku hiljaa havitella sitä kärkipaikkaa sensaatiojoukkue Millwaukee Brewersiltä. Uskon kuitenkin, että The Brew Crew säilyy playoff-taistossa vielä pitkään.

West on hirveän mielenkiintoinen divisioona. Giants on dominoinut divisioonaa, mutta tilastoanalyysin perusteella regressiota saattaa olla luvassa aika tavalla. Dodgersin syöttäminen on ollut yllättävän keskinkertaista, mutta ehkä viikonvaihteen no-hit -partyt ennakoivat tulevaa? Mailat ovat joka tapauksessa Dodgersilla ihan tulessa. Kuka enää kehtaa väittää Yasiel Puigia yliarvostetuksi? Rockieskin on neljä peliä yli .500, mistä kiitos menee hyvin pitkälti täysin mielipuolista kautta pelaavalle Tulowitzkille (slugging .711!) ja Charlie Blackmonille, jolla on 0,5 miljoonan sopimus mutta .321 average.

AL Westissä Toronto on kovassa kahdeksan matsin voittoputkessa. Juuri nyt kaikki näyttää joukkueen kannalta hyvältä. Reyes, Melky, Bautista ja Encarnacion muodostavat veitsenterävän lyöntijärjestyksen kärjen. Rotaatiolta vaaditaan kuitenkin edelleen venymistä, sillä ei se minua liikaa vakuuta. Mark Buehrlen ympärillä on nyt hypeä, mutta hänen menestyksensä on perustunut lähinnä ilmiöimäiseen kunnarikontrolliin (HR/FB 2.7% tällä kaudella, koko uralla 9.8%), ja noissa lukemissa tapahtuu vielä isoa regressiota kun ottaa huomioon, että hänen muut tilastonsa ovat aika lailla uran normien mukaisia. Silti Toronton playoff-paikka on aika todennäköinen, koska divisioonan etukäteen ajateltuna parhaat joukkueet Red Sox ja Rays ovat valahtaneet jo aika kauas.

Central on pelkästään Detroitin divisioona, muut ovat irrelevantteja. Westissä puolestaan A's jyrää kohti kolmatta peräkkäistä divisioonatitteliä. Esteenä voi olla vain Angels, jonka rotaatio on saanut ison buustin Garrett Richardsin läpimurtokauden myötä, ja lyöminenkin vakuuttaa, mistä kiitos menee Troutin ohella todellista renessanssia elävälle Albert Pujolsille. Ei olisi tämän alkukauden perusteella yllätys, jos Angels kampeaisi itsensä postseasonille. Silloin myös Mike Troutin ensimmäinen MVP lähellä; tosin Bautista, Cabrera ja Josh Donaldson haastavat tiukasti. NL:n puolella lienee puolestaan selvää, että MVP menee Tulowitzkille jos vaan Tulo pysyy terveenä, mikä ei hänen historiansa tuntien ole ollenkaan varmaa.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Minusta NL Eastin tilanne näyttää edelleen aika tasaiselta, ei Braves mitenkään erityisen vahvoilla ole. Tai no, kun on pelattu hieman yli 50 ottelua, Bravesilla ja Marlinsilla on +3 yli .500, Nationalsilla -2, Metsillä -3 ja Philliesillä -5. Noista mikään ei ole esim 90 voiton tahdissa ja mikään ei ole pudonnut niin taakse etteikö voisi ihan hyvin nousta divisioonavoittoon. Metsin tai Philliesin mahdollisuuksiin en tuolta osin usko mutta syy ei ole tämänhetken tulos.

Bravesin ongelma näyttää olevan juoksujen tekeminen, on tehnyt divisioonassaan selvästi vähiten juoksuja, 25 vähemmän kuin Phillies jolla on toiseksi vähiten tehtyjä. Bravesilla auttaa toki syöttöpeli mutta se ei ole viime aikoina ollut samalla tasolla kuin kauden alussa. Etenkin Ervin Santana on romahtanut kolmessa viimeisessä ottelussaan ja lisäksi Aaron Harang on palannut kuolevaisten joukkoon.

Marlins on ollut todella vahva tekemään juoksuja ja on yllätys toistaiseksi. Nationals on toki kärsinyt loukkaantumisista mutta vähän sammutetuilla lyhdyillä joukkue pelaa odotuksiin nähden silti. Stephen Strasburg on toisaalta ihan ok mutta eipä hänestä ainakaan toistaiseksi ole kasvanut hypetyksen mukaista tähtisyöttäjää ja onhan mies pelannut jo kuitenkin niin kauan että näyttäisi siltä ettei hänestä sellaista ikinä edes tule. On toki selkeästi keskitasoa parempi syöttäjä ja tekee hyvin strikeouteja mutta silti. Kuitenkin uskon Nationalsin nousevan divisioonavoittoon.

Metsin tilanne on elänyt sikäli että avauspäivän rotaatiosta Jenrry Mejia siirrettiin bullpeniin kun huomattiin että toisella ja etenkin kolmannella kierroksella lyöntijärjestykset vastustajasta riippumatta tekee rumaa jälkeä. Lisäksi Dillon Gee on loukkaantunut. Paikkaukseksi Mets on nostanut rotaatioon nuoret lupaukset Rafael Monteron sekä Jacob deGromin joista deGrom on aloittanut hyvin. Myös Daisuke Matsuzaka on saanut muutaman startin. Vanhastaan siellä ovat todella epätasaisesti pelaava Bartolo Colon, lieviä lupauksia kehityksestään antanut Zack Wheeler sekä Jon Niese, joka yhdessä Geen kanssa ovat selkeästi olleet Metsin parhaat ja luotettavimmat startterit. Bullpenistä Mets on antanut kenkää Kyle Farnsworthille sekä Jose Valverdelle. Nyt Metsin bullpenin pitäisi olla hieman vahvempi kuin se kauden alussa oli. Etenkin Mejia sekä joukkueen oma kasvatti Jeurys Familia ovat olleet tosi vahvoja myös silloin kun on pitänyt turvata johtoasemaa. Mutta Mets on silti aika ohut, edelleen uskon että yrittävät treidata joko Niesen tai Geen vahistaakseen lyöntiosastoaan. Suhteessa muuhun, Metsin vahvuus on kuitenkin rotaatiossa, etenkin kun saavat Matt Harveyn takaisin kehiin. Kaavailujen mukaan Metsin rotaatiossa on ensi kaudella Harvey, Montero, deGrom, Wheeler sekä mahdollisesti myös Syndergaard. Tämän lisäksi Colonilla on soppari ensi kaudeksi joten ainakin toinen nimistä Niese, Gee saa lähteä, mahdollisesti molemmat.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Käydääs vähän läpi muutamia eilisiä ja aikaisempiakin treidejä, sillä aikamoista actionia on nähty.

David Price Tigersiin

Pitkään tuntui siltä, että Rays pyytää liikaa, mutta irtosihan se Price sieltä lopulta. Osoite oli lopulta varsin yllättävä Detroit. Tämän myötä Tigersin rotaatio on kyllä aivan jäätävää luokkaa. Kolme edellistä AL Cy Young -voittajaa samassa jengissä on aikamoinen pakkaus, vaikka Verlanderin ura on toki kääntynyt laskusuuntaan. Sen sijaan Price ja Scherzer lukeutuvat aivan kiistattomaan syöttäjäeliittiin tälläkin kaudella. Scherzerin sopimus päättyy tähän kauteen ja Pricen ensi kauteen. Scherzer luultavasti lähtee lätkimään, jolloin ne hänelle viime talvena tarjotut 144 miljoonaa voidaan antaa vaikka suoraan Pricen kouraan.

Doug Fister -treidi oli jokseenkin käsittämätön, mutta muuten täytyy kyllä nostaa hattua GM Dave Dombrowskille. Hän niinsanotusti saa mitä haluaa. Nytkin onnistui koko MLB:n eliittiin lukeutuvat startterin hommaaminen ilman, että treidiin olisi tarvittu eliittiluokan prospekteja. Veikkaan, että esim. Yankeesin leirissä katsellaan hieman (kateudesta) hämmentyneinä Detroitin rellestämistä. Yankees kun on samanlaisessa tilanteessa sikäli, että heillä on rahaa mutta ei kovin tasokkaita prospekteja, joita voisi käyttää treideissä.

Lester, Samardzija, Hammel, Gomes, Fuld A'siin

Billy Beane ampuu kovilla panoksilla, mutta hän tietää että tämä on se vuosi jolloin maaginen sanapari "World Series" voi olla pienen budjetin joukkueelle realismia. Yankees, Red Sox, Rays tai Rangers on voittanut AL:n mestaruuden joka kausi vuodesta 2008 lähtien pl. 2012. Tänä vuonna kaikki nuo saattavat missata playoffit - Sox ja Rangers käytännössä varmuudella. Vastaavasti Oaklandilla on unelmakausi menossa ja jos he vain onnistuvat jätättämään Angelsin sinne Wild Card -paikalle, on broadway auki World Seriesiin, mutta...

...on siellä se kestomenestyjä Detroitin Tiikerit edelleen kantona kaskessa. Kahtena edellisenä kautena A's on hävinnyt Tigersille playoffeissa lähinnä siksi, ettei joukkue ole pystynyt vastaamaan Tigersin rotaatioon. Beane tietää, että tie Fall Classiciin kulkee luultavasti jälleen Michiganin kautta, ja tänä vuonna A's ei halua jäädä aloitussyöttäjien taistelussa kakkoseksi. Lester-Samardzija-Kazmir-Gray on aivan jäätävä playoff-rotaatio.

Mielestäni A's ei luopunut turhan paljosta. Addison Russellin lähtö tekee toki kipeää. Sen sijaan Cespedes on aika yliarvostettu pelaaja, sillä kahdesta perättäisestä Home Run Derby -voitosta huolimatta hän on vain hieman keskivertoa parempi lyöjä, eikä hurja heittokäsi muuta sitä faktaa, että ns. advanced metrics -tilastojen perusteella kuubalainen on kaukana mistään Gold Glove -tason kopparista. Kaiken lisäksi Gomes ja Fuld pystyvät muodostamaan vasemman kopparin paikalle ns. platoon splitin, eli Gomes pelaa vasurisyöttäjiä vastaan ja Fuld puolestaan oikeakätisiä. Näin ollen yhdessä he pystyvät paikkaamaan Cespedesin lyöntitehot oikeinkin mallikelpoisesti. Sam Fuld on muutenkin aikamoinen Moneyball-hankinta, sillä hänellä on kova OBP mutta hän ei ole minkäänlainen slugger. "Voima maksaa liikaa", niinhän siinä Moneyball-kirjassakin todetaan.

Asdrubal Cabrera Nationalsiin

Cabrera on tavallaan melko nimekäskin pelaaja, mutta eihän häntä voi minään tähtenä pitää. Hän tulee pelaamaan kakkospesällä, jossa hän korvaa mr. strikeout Danny Espinosan. Tämän pitäisi jonkin verran vahvistaa joukkuetta, joskin Cabrera ei ole pelannut kakkospesällä sitten kauden 2009.

Vastaavasti Rendon jää sille parhaalle pelipaikalleen 3B:ksi ainakin niin kauaksi aikaa, kunnes Ryan Zimmerman palaa. Valitettavasti Z'man saattaa pahimmassa tapauksessa olla koko loppukauden sivussa. Tämä on valtavan huono asia, sillä juuri tuollaista RBI-jätkää siihen lyöntijärjestyksen keskelle kaivataan. Nyt tilanne on se, että "kaksi paloa, juoksija kakkospesällä" -tyyppisessä tilanteessa lyömässä on vakuuttavan Z'manin sijaan epätasainen Ramos tai Desmond, jolloin se iso hitti on selvästi epätodennäköisempi.

Lackey ja Masterson Cardinalsiin

Vaikka Cardsin syöttäminen on tälläkin kaudella ollut vakuuttavaa, on ilmassa epävarmuustekijöitä mm. Michael Wachan terveystilanteen vuoksi. Lackey ja Masterson ovat osoittaneet kykynsä American Leaguessa, ja Lackey tuo myös valtavasti kokemusta kovista playoff-otteluista. Cardsin rotaatio on viimeistään nyt kilpailukykyinen myös Nationalsia ja Dodgersia vastaan, mutta sisäpeli on varsinkin nyt Molinan poissaollessa kovin vaisua.

Cespedes ja Allen Craig Red Soxiin

Molemmat ovat väläyttäneet todella kovaa potentiaalia lyöjinä, mutta heikkojakin jaksoja näiden hermannien MLB-kausiin mahtuu. Joka tapauksessa Sox tarvitsi lisää lyöntivoimaa, ja näiden lyhyillä sopimuksilla varustettujen syöttäjien kauppaaminen kuulosti ihan fiksulta - Lesterhän voi tulla vaikka takaisin ensi kaudeksi. Pelkät Ortiz ja Pedroia eivät riitä, ja nyt he saavat ympärilleen kaksi nuorta lyöjää, joille siirtyminen Fenway Parkille saattaa tehdä hyvää.

A's vs. Tigers

Juuri nyt kaikki haluavat nähdä sen, kun nämä joukkueet kohtaavat ALCS:ssä. Eilinen oli lähestulkoon veristä "arms racea" näiden joukkueiden kesken. Rotaatiot ovat aivan timantinkovia. Oakland on hieman kokonaisvaltaisempi jengi ja heillä on luultavasti kotietu, joten juuri tällä hetkellä vaakani kallistuisi heidän suuntaan, mutta mitään ei tässä pelisarjassa saisi ilmaiseksi.
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Täältä taitaa löytyä kaikki MLB -asiantuntijat, joten kysytäänpä tästä ketjusta:

Vanhempani ovat lähdössä ensi viikolla Chicagoon ja Minneapolisiin lomailemaan ja kysyivät minulta vähän tietoja MLB -otteluista. Olisivat menossa katsomaan yhden pelin joku päivä seuraavan kahden viikon aikana (eivät osanneet vielä sanoa missä ja minä päivänä) ja siksi kysynkin, että minne kannattaa mennä katsomaan peliä. Vaihtoehdot ovat siis White Sox, Cubs ja Twins, mutta en kauhean tarkasti seuraa MLB:tä niin kiinnostaisi tietää mihin peliin kannattaa mennä.

Vanhempani majoittuvat siis Chicagon keskustaan sekä myöhemmin Minneapoliksen lähistölle, joten tärkeimpiä asioita ovat stadionin etäisyys, hinnat ja lippujen saatavuus. Pelin tasolla ei ole kauheasti väliä, koska vanhempani eivät juurikaan ymmärrä lajista mitään, mutta hieno stadioni ja hyvä tunnelma ovat toki plussaa.

Lopuksi vielä, että kannattaako liput hommata etukäteen netin kautta vai uskaltaako luottaa siihen, että lippuja voi ostaa ihan stadionilta ennen peliä?
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Ainoastaan tämän päivän MLB.TV Premium maksaa vain 12$ loppukauden. MLB.TV täytti tänään 12-vuotta. Kannattaa käyttää tarjous hyväksi, sillä voit katsella pelejä erittäin monella laitteella. Itse latasin iPadille At Bat -sovelluksen.

Muistakaa perua sopimus kauden jälkeen tai jatkuu ensi kaudella automaattisesti normi vuosihintaan.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Runkosarjan kaksi viimeistä viikkoa edessä. Tässä alkaa kohta jo nousta pieni kiima, sillä lokakuu lähestyy ja mikä tärkeintä Nats on tukevalla piikkipaikalla National League Eastissa. Tulevana yönä käynnistyy Atlantassa kolmen pelin series, ja voittamalla ko. seriesin Nats varmistaisi divisioonamestaruuden. Mikäs olisi sen makeampaa kuin hoitaa homma verivihollisen omassa pyhätössä Turner Fieldillä?

Syöttäminen on taas kantanut Nationalsia koko kauden, mutta nyt se lyöntipeli alkaa vihdoin myös vastata huutoon. Lyöntijärjestyksen kärjessä Denard Span ja Anthony Rendon ovat pelanneet aivan fantastisesti. He pääsevät jatkuvasti kentälle, ja tämä ikään kuin kattaa pöydän mörssäreille Werth, LaRoche, Desmond, Ramos ja Harper. Ryan Zimmerman tekee paluun vielä kreivin aikaan ennen playoffeja ja vaikka hän on ajoittain karmea ulkopelaaja, tuo hän vielä yhden ison oikeakätisen lyöntiuhan, jota Nats on oikeastaan kaivannutkin.

Ulkopeli on myös parantunut kauden aikana, ja baserunning on koko MLB:n parasta. Kun tätä kokonaisuutta miettii, on tulokasmanageri Matt Williams täysin validi kandidaatti Vuoden manageriksi. Pidän Nationalsia tällä hetkellä NL:n parhaana all-around -joukkueena. Dodgers on kova, mutta toisaalta he ovat vain .500 kun poistetaan laskuista ottelut NL Westin surkimuksia - Pads, Dbacks, Rox - vastaan. Mutta toki heillä on Kershaw, joka tuntuu syöttävän tällä hetkellä lähes ylimaallisella tasolla. Aika lähellä on sekä Cy Young että MVP Kershille.

Cardinals on pelannut vähän vaisumman kauden, mutta sieltä se juna taas jyskyttää kun isot pelit lähestyvät. Ikinä ei voi tuota joukkuetta olla huomioimatta, mutta olisin silti yllättynyt jos he tänäkin vuonna venyisivät World Seriesiin asti. Kyllä just nyt tuntuu siltä, että se NL-mestaruus ratkaistaan akselilla Nats-Dodgers.
 

Histo

Jäsen
Kauden viimeinen viikonloppu käynnistyy. Derek Jeter pelasi eilen viimeisen kotipelinsä Yankees-paidassa ja asiaankuuluvasti löi voittojuoksun yhdeksännen tasoittavalla.

Yankees ei kuitenkaan pääse pudotuspeleihin, vaan sinne selviää AL:sta itäisen divisioonan voittajana Baltimore Orioles (95-64 tässä vaiheessa). Keskisen divisioonan vievät Detroit Tigers (89-70) ja Kansas City Royals (87-72). Läntisen divisioonan ja koko runkosarjan voittaa LA Angels (98-61). Baltimore voi vielä tulla tasoihin, mutta Angels on koko kauden keskinäisissä edellä. Lännestä tulee myös toinen villi kortti-joukkue; Oakland A'sin (86-73) taikaluku on kaksi ja ainoa uhkaaja on Seattle (84-75), mutta A's voi varmistaa jatkopaikan jo tänä yönä. Detroit on voiton (tai KC:n tappion) päässä divisioonavoitosta ja Kansas City havittelee kotietua villi kortti-peliin.

Pudotuspelit alkavat Americanin puolella tiistain ja keskiviikon välisenä yönä villi kortti-pelillä. Divisioonasarjat, joissa Angels kohtaa villin kortin voittajan ja Orioles luultavasti Tigersit alkavat torstain ja perjantain välisenä yönä.

National Leaguessa kaikki viisi jatkajaa ovat selvillä. NL:n voittaa itäisen divisioonan ykkönen Washington Nationals (94-65) ja läntisessä divisioonassa LA Dodgers (91-68) on varma voittaja. Keskisessä divisioonassa alkukauden jyllännyt Milwaukee Brewers karsiutui viime yönä lopullisesti jatkosta ja voittokamppailu käydään St. Louis Cardinalsin (88-71) ja Pittsburgh Piratesin (87-72) kesken. Hävinnyt osapuoli joutuu villi kortti-otteluun ja San Francisco Giants (86-73) haastaa vielä kaksikkoa sen pelin kotiedusta. Viimeisimmässä mainitussa taistossa ratkaisu voi tulla jo tänä yönä, mutta Cards-Bucs -divisioonatappelu menee ainakin seuraavaan päivään ellei jopa ylimääräiseen peliin. Viimeisessä sarjassa St. Louis kohtaa Arizonan vieraissa ja Pittsburgh Cincinnatin niin ikään tien päällä.

Pittsburgh on viime aikoina ollut Washingtonin kanssa kuuminta rautaa, joten jännitettävää riittää. MLB.tv on koko viikonlopun ajan auki kaikille kiinnostuneille.

Nationalin villi kortti-peli pelataan ke-to -yönä ja divisioonasarjat Washingtonissa tuon ottelun voittajaa vastaan ja Los Angelesissa keskisen divisioonan voittajaa vastaan starttaavat perjantain ja lauantain välisenä yönä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Mitä helvettiä tässä lajissa tapahtuu?

Yli 160 matsia runkosarjassa? Kenellä fanilla riittää motivaatio ja aika tuommoista seuraamaan, eipä joku yksittäinen voitto tai tappiokaan enää tunnu juuri miltään. Sillä huomennahan on taas peli. Tai joskus jopa samana päivänä..
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Mitä helvettiä tässä lajissa tapahtuu?

Yli 160 matsia runkosarjassa? Kenellä fanilla riittää motivaatio ja aika tuommoista seuraamaan, eipä joku yksittäinen voitto tai tappiokaan enää tunnu juuri miltään. Sillä huomennahan on taas peli. Tai joskus jopa samana päivänä..
Ilmeisesti aika monellakin. Viime kauden, joka on toistaiseksi viimeisin loppuun pelattu runkosarja MLB:ssä, katsojaluvut näkee tuosta:
http://www.baseball-reference.com/leagues/MLB/2013-misc.shtml

Katsojakeskiarvo hieman yli 30.000 / peli. Lisäksi lienee niin, että vain aniharva katsoja on paikalla suosikkijoukkuunsa kaikissa 81:ssä runkosarjapeleissä tai edes lähes kaikissa.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Yli 160 matsia runkosarjassa? Kenellä fanilla riittää motivaatio ja aika tuommoista seuraamaan...
Ne 162 peliä pelataan kompaktisti 180 päivään, eli kyllä se kausi soljuu eteenpäin aika jouhevasti. Toisekseen näissä peleissä on sikäli panosta, että playoffeihin pääsee vain 10 joukkuetta 30:stä, ja näistäkin neljä joutuu tavoittelemaan unelmiaan villi kortti -ottelun kautta. Yhdellekään joukkueelle runkosarja ei ole ns. cakewalk. Vertailun vuoksi esim. NBA:ssa Miami Heat käytännössä käveli finaaleihin ilman, että joukkueen fanien olisi tarvinnut missään vaiheessa erityisemmin edes jännittää.

Kannattaa muuten katsoa, miten joukkueet juhlivat niitä playoff-paikkoja ja divisioonamestaruuksia. Aika eri meininki kuin missään muussa lajissa.

Mun mielestä tiiveys on tärkeämpi asia kuin pelimäärä. Esim. nämä tämän päivän valioliigaottelut ovat todella sinällään todella tärkeitä, mutta vaikea niihin silti on syttyä kun nyt on syyskuu ja kausi jatkuu vielä toukokuussakin. Välissä on kaiken maailman typeriä maajoukkuetaukoja. Mun mielestä MLB:n seuraaminen on siihen nähden paljon intensiivisempää ja jännittävämpää.

Jos pitäisi listata suositut jenkkilajit struktuurin eli sarjajärjestelmän mielenkiintoisuuden ja järkevyyden mukaan, olisi listani seuraavanlainen:

1) NFL: tiivis runkosarja, sopivan kokoiset playoffit, ihanan dramaattinen runkosarjan loppu
2) College Football: runkosarjassa pelataan käytännössä joka viikko elämästä ja kuolemasta
3) MLB: hurja pelimäärä joskus vähän latistaa runkosarjassa, mutta playoffit IMO paremmat kuin missään muussa lajissa

4) NHL: lattea runkosarja, jännät joskin todella pitkät playoffit
5) NBA: runkosarja käytännössä pelkkä vitsi, playoffeissa liikaa välipäiviä
6) College Basketball: runkosarjassa ei juuri mitään panosta, March Madness jännä mutta käytännössä ns. crapshoot eli oikeasti paras joukkue ei todellakaan aina voita
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ilmeisesti aika monellakin...

Juu, siis en nyt mitenkään tarkoittanut loukata ketään baseball-fania ja onhan se selvää, että katsojia riittää, kun muuten ei varmasti noin valtavasti pelejä pelattaisi.

Mietin vain omakohtaisesti tätä asiaa: minulle Ässät on kaikki kaikessa ja varmaan viimeisen kolmen kauden (yhteensä) 180:sta runkosarjamatsista olen nähnyt paikan päällä tai telkusta joku 175 plus tietty kaikki poffit päälle. Minusta tuo reilu 160 matsia kaudessa tuntuu omakohtaisesti jo aikamoiselta rääkiltä.

Ilmeisesti lajin fysiikka-vaatimukset eivät ole kummoisia, jos muuten noin paljon voidaan pelata, tuossahan joku futispelaaja olisi jo ruumishuoneella... tämäkään ei minään dissauksena, vaan ennemminkin ihmettelynä, että miten pelaajat jaksavat mentaalisesti.
 

Histo

Jäsen
Kenellä fanilla riittää motivaatio ja aika tuommoista seuraamaan, eipä joku yksittäinen voitto tai tappiokaan enää tunnu juuri miltään. Sillä huomennahan on taas peli. Tai joskus jopa samana päivänä..
Ei ehkä yksittäisellä fanilla riitä motivaatio, mutta katsomoissa on ollut 2000-luvulla täyttä. Koko liigan keskiarvo oli yli 30 000 katsojaa kaudella 2013, ja tähän lukuun pääsi 17 joukkuetta. Heikoimmat kolme keskiarvoa vetivät Tampa Bay (18 645), Miami (19 584) ja Cleveland (19 661), ylivoimaisesti paras oli liigan suurimmalla stadionilla pelaava LA Dodgers (46 216). Viime kausi taisi olla ensimmäinen pitkään aikaan, kun Boston Red Soxin kaikki kotipelit eivät olleet loppuunmyytyjä. Bostonin 102 vuotta vanha stadion Fenway Park vetää 37 500 katsojaa.

Väestöpohjaa ja faneja on niin paljon, että valtavalle ottelumäärälle riittää kysyntää. Katsojakeskiarvot ovat nousseet 1980-luvun alusta pitäen (suurten ikäluokkien vartuttua työelämään) ja nykyisin stadionit ovat sen luokan huvipuistoja että sinne voi viedä perheen kerran kesässä tai vaikka kahdesti. Joskin suuret ikäluokat muodostavat edelleen enemmistön katsojista ja lukemat saattavat kääntyä laskuun, mikäli nuoremmat ikäluokat hylkäävät baseballin syystä tai toisesta.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Kun yksi ottelukierros on pelaamatta, kymmenestä postseason-joukkueesta yhdeksän on varmistunut. Vielä on avoinna AL:n toisen villin kortin saava joukkue. Oaklandilla on 87 voittoa, Seattlella 86 ja mikäli ensi yön ottelujen jälkeen molemmilla joukkueilla on 87 voittoa, he pelaavat uusintapelin villi kortti -paikasta.

Oaklandilla on vastassaan Teaxs Rangers, jolle se viime yön ottelunsa hävisi 4-5 vaikka voitti lyödyissä hiteissä 14-9. Seattle puolestaan saa vastaansa LA Angelsin joka on varmistanut AL:n parhaan tuloksen eli saa kotiedun ALCS-sarjaan mikäli sinne asti selviää. Angels saa kotiedun myös World Seriesiin koska AL voitti kesän All-Star pelin. Seattle lähtee yön otteluun tosissaan, startterina Felix Hernandez joten tämän pelin varaan Oakland-leirissä ei kannata laskea mitään.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Jordan Zimmermann no-hitter! Wau, miten hieno tapa päättää runkosarja. J-Zimm oli täysin dominoiva Marlinsia vastaan. Koko ottelu, 10 strikeoutia, 1 vapaataival, 0 juoksua ja ennen kaikkea 0 hittiä. Kaiken lisäksi viimeinen palo tuli Steven Souza Jr:n aivan mielettömän hienolla kopilla. Zimermannin koko kausi:

190.2 IP
13-5, 2.78 ERA
172/28 K/BB

Luulisi, että toi riittäisi aika korkealle myös Cy Young -äänestyksessä, vaikka ykkössija meneekin ansaitusti Kershaw'lle.

Oakland johtaa Arlingtonissa kahdella juoksulla, Tigers hoiteli AL Centralin ja Pittsburghin tappio puolestaan varmisti Cardinalsille NL Central -mestaruuden. Näin ollen playoffit tulevat luultavasti näyttämään tältä:

AL Wild Card (Suomen aikaa keskiviikon vastaisena yönä): KC-OAK
NL Wild Card (Suomen aikaa torstain vastaisena yönä): PIT-SF

ALDS (alkaa jenkkien aikaa torstaina): BAL-DET ja LAA-KC/OAK
NLDS (alkaa jenkkien aikaa perjantaina): LAD-STL ja WSH-PIT/SF

Katsotaan jos tarkemmin jotain höpinää vielä kirjoittelisi, mutta joka tapauksessa ihan mieletöntä herkkua on luvassa. Mm. Kershaw-Wainwright viikonlopun alkajaisiksi. Mutta ennen näiden pelien alkua haluan vielä toivottaa Derek Jeterille leppoisia eläkepäiviä. Viiden vuoden päästä sitten Hall of Fameen. Thomas Boswell kertoi All-Star -pelin alla hyvän Jeter-tarinan:

Yankees oli draftin alla kiinnostunut Jeterin varaamisesta. Seuran scouttiosaston pomo uteli alueelliselta scoutilta Jeterin suunnitelmia:

"Meneekö hän Michiganin yliopistoon?"
"Ei."
"Entä Michigan Stateen?"
"Ei."
"No minne Derek Jeter on menossa?"
"Cooperstowniin."
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös