Major League Baseball - season 2003

  • 3 843
  • 49

JJO

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, San Jose Sharks, HJK
Oaktown!

Athletics hoiti 2 kolmesta Yanksia vastaan ja kohentelee kummasti asemiaan. Viime kauden tuurijoukkue Anaheim on palaamassa tasolleen kellariin ja toivottavasti pysyvät maskottiapinoineen siellä.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Cy Young vs. Cy Old

Oaklandin Boy Wonder Barry Zito piti eilen hyvin Yankeesin lyöjät kurissa. Soriano ei ole kertaakaan aiemmin ollut tällä kaudella niin paljon vaikeuksissa kuin eilen. Zito oli tosiaankin erittäin vakuuttava, mutta Rocket ei jäänyt sen pahemmin nuorempansa varjoon. Well, can't win 'em all. Kymmenestä sarjasta Yanks on nyt voittanut 8, hävinnyt yhden (A's) ja pelannut yhden tasan. Robin Venturan fly out vasemmalle with runners on 1st and 2nd jäi milleistä kiinni ettei se olisi ollut a 3 run homerun ja Frank Sinatran sävelet olisivat kajahtaneet soimaan the Stadiumilla.

Oli todella hienoa seurata ensimmäistä kertaa tällä kaudella kahden superässän kaksintaistelua. Kaksi edellistä Cy Young-voittajaa kun ovat vastakkain niin mitä muutakaan voi odottaa. Clemensille tappio tuli hyvään paikkaan, sillä voittamalla seuraavat kaksi otteluaan Clemens pääsee tavoittelemaan uransa 300. voittoa kahden viikon päästä ketäs muutakaan kuin Boston Red Soxia ja Pedroa vastaan. Ja missäs muualla kuin Fenway Parkilla, missä miehen ura aikoinaan alkoi vuonna 1984. Ottelussa tulee toivottavasti olemaan kaikki ainekset todelliseen klassikkoon.

Vain 19 syöttäjää koko liigan historiassa on voittanut enemmän otteluita kuin the Rocket. Sellaiset legendat kuin Early Wynn ja Lefty Grove ovat Clemensin edellä jaetulla sijalla 19, molemmilla voittoja on tasan tuo maaginen 300, joten Rocket noussee molempien ohi kauden vanhetessa. Se kertoo siitä millaiseen harvaan ja kunniakkaaseen joukkoon Rog' kohta liittyy. NY Times valitsi äskettäin MLB:n historian 50 parasta syöttäjää, sijalla 11 oli Clemens, aktiivisyöttäjistä edellään jotenkin ihmeellisesti Randy Johnson. Ykkösenä listalla oli tietenkin pyhimys Walter Johnson - the Big Train.

A-Rod sanoi ennen kauden alkua: "If you don't have a radar gun, there's an unscientific but quite effective way to determine the effectiveness of a fastball: You can't hit what you can't see. You all know I'm talking about Roger Clemens." Se Clemensista, juttua lisää kun milestone on saavutettu.

Giambi teki lauantaina sen mitä tässä on jo odoteltu yli kuukausi, kun Jason pamautti Foulken change-upin to upper deck in right field in the bottom of the 9th. Giambin homerunin jälkeen paikalla olleet 44,000+ katsojaa odottivat Yankeesin ratkaisevan pelin heti seuraavassa extra-vuorossa, mutta Juan Acevedo päätti toisin ja A's vei voiton 5-3 Chavezin homerunilla.

Se päivä, jolloin Derek Jeter palaa Yankeesin kokoonpanoon ei voi tulla liian nopeasti. Erick Almonte on nimittäin ollut järkyttävän huono. Parhaimmassa tapauksessa DJ palaakin kentille seuraavassa kotiottelussa 13. päivä tätä kuuta.

Contreras syötti eilen toisen ottelun Columbuksessa viikon sisällä ja dominoi kuulemma aika vakuuttavasti ottelua. GM Brian Cashmanilla, Torrella ja pitching coach Mel Stottlemyrella onkin edessään vaikea tehtävä päättää mitä tehdä Contrerasin kanssa, sillä Sterling Hitchcock syötti eilen taas kerran aika vakuuttavasti Clemensin apuna ja Steve Karsay on pikkuhiljaa kuntoutumassa. Niinpä joukkueen johto joutuukin nyt tarkasti miettimään, että kannattaako Contrerasia kutsua takaisin Bronxiin vain istumaan penkillä vai annetaanko hänen syöttää starterina Columbuksessa esimerkiksi 2 kuukautta.

Torre tosin sanoi, ettei hän ota kantaa enää yhteenkään Contrerasia koskevaan päätökseen sen jälkeen kun "The Boss" George Steinbrenner ohjasi Contrerasin Tampaan Torren toiveiden vastaisesti.
 
Viimeksi muokattu:

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Screw Oaktown

Oakland otti toisen kerran viikon sisällä kaksi kolmesta Yankseilta. Hudson löi taas kerran Weaverin ja Mulder eilen Pettitten. A's voittojen välissä Clemens koulutti lauantaina Zitoa ja otti career voiton numero 298.

A's sarjaa ennen Yanks kävi voittamassa kaksi kolmesta Seattlea vastaan. David Wells otti viidennen voittonsa ja on nyt ensimmäisen kerran urallaan 5-0. Mike Mussina puolestaan jatkoi uskomatonta dominointiaan ja on voittanut kaikki seitsemän aloittamaansa ottelua. Moose ei ole koskaan voittanut 20 ottelua kaudessa, mutta jos tahti jatkuu samanlaisena koko kauden ei Mussinalla pitäisi olla mitään vaikeuksia rikkoa tuota rajaa ja kilpailla CY Young-palkinnosta.

Clemensin milestonesta on jo tarinoitu varmaan enemmän kuin tarpeeksi, mutta on hyvinkin mahdollista, että Rocketista tulee viimeinen syöttäjä, joka voittaa uransa aikana 300 ottelua. Baseball on vuosien saatossa muuttunut niin paljon, että 300 voittoa uran aikana on nykyään lähes mahdotonta.

Urallaan 318 ottelua voittanut syöttäjälegenda Phil Niekro sanoi Clemensin lyötyä Ziton: "If you play 15 years, which sometimes a lot of guys don't, you have to win 20 games for 15 years. Or you play 20 in a row and win 15 a year. Any way you look at, it's impossible these days."

Yankees aloitti kauden 18-3, mutta nyt pari viime viikkoa on mennyt enemmän tai vähemmän keskinkertaisesti kun bullpen ei Riveraa lukuunottamatta vieläkään näytä onnistuvan kovassa paikassa ja Weaver on ollut todella epävarma.

Huomenna alkaa kuuden ottelun homestand (Angels x 3, Rangers x 3) ja samalla Erick Almonten visiitti New Yorkissa tulee päätökseensä kun joukkueen kapteeni, heart and soul Derek Jeter palaa pelikentille 6 viikon kuntoutumisen jälkeen. Myös bullpen vahvistuu kun Columbuksessa hyvin syöttänyt Jose Conteraras liittyy taas mukaan joukkueeseen.
 
Viimeksi muokattu:

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Bombing Beantown

Yankees katkaisi eilen kolmen ottelun tappioputken kauden tähän asti tärkeimmässä ottelussa kouluttamalla Boston Red Soxia 7-3 loppuunmyydyllä Fenway Parkilla. Tätä ennen Yanks oli hävinnyt 14 viimeisestä ottelustaan 10 ja kolme sarjaa peräkkäin ensimmäisen kerran sitten vuoden 1998. Pohjanoteeraus tapahtui viikonloppuna kun Texas Rangers voitti kaikki 3 ottelua The Stadiumilla.

18-3 alkanut kausi oli kääntynyt päin helvettiä ja Steinbrenner kävi kuumana ja käy vieläkin - vihattu Boston Red Sox oli noussut Yankeesin kanssa tasoihin. Eilinen peli Bostonissa oli ensimmäinen ottelu joukkueiden välillä sitten vuoden 1978 lokakuun 2. päivän kuuluisan "Bucky Dent" ottelun, kun joukkueet olivat tasoissa AL Eastin johdossa. Fenway Parkilla ei ollut yhtään vapaata paikkaa ensimmäisen kerran sitten vuoden 1990 ensimmäisen BoSox/Yankees seriesin.

Eilinen matsi ehti tosin jo ratketa ennenkuin kaikki olivat ehtineet edes paikoilleen kun Yanks paukutti ensimmäisessä vuorossa 5 juoksua off Casey Fossum ja tänään 40 vuotta täyttävä David Wells oli pelipäällä. Boomer syötti 6 2/3 vuoroa, jonka aikana BoSox sai kasaan vain yhden juoksun, vaikka esimerkiksi Manny Ramirezilla oli hyvä mahdollisuus tuoda Boston vain juoksun päähän with two outs and two on.

Jason Giambin heräämistä on odoteltu jo kohta 2 kuukautta, mutta sama paska meno jatkuu edelleen. Giambin .203/8 HR/25 RBI ovat järkyttäviä lukemia mieheltä, jonka pitäisi olla joukkueen kirkkain tähti ja lyöntitykki. Tosin Giambi on viime aikoina kärsinyt silmätulehduksesta, mikä on ymmärrettävästi vaikuttanut miehen pelitasoon ja kykyyn nähdä syöttöjä. Viime aikoina Jason onkin saanut kuulla Bronxissa buuausta, jota fanit säästelevät yleensä vain BoSox ja Mets-otteluihin.

Oikeastaan koko line-up on lyönyt viimeiset 2 viikkoa täysin päin helvettiä eilistä peliä lukuunottamatta. Soriano lyö vieläkin aivan liian usein ja liian innokkaasti ensimmäisiin syöttöihin, Williams on ollut todella epävarma ja Matsui onnistuu näköjään vain Yankee Stadiumilla muiden joukkueiden 4th ja 5th syöttäjiä vastaan. Derek Jeterin paluun piti piristää koko joukkuetta, mutta tähän mennessä Jeterin paluun jälkeisistä 7 pelistä Yanks on voittanut vasta 2. Tosin DJ on sitten ollutkin joukkueen paras pelaaja niin lautasella kuin kentällä. Kauden loistavasti aloittanut Nick Johnson loukkasi kätensä ja on pois 4-6 viikkoa joten Venturan, Zeilen ja Trammellin on nyt nostetteva tasoaan etenkin mailan varressa.

Syöttäjistä Clemens (5-2) on edelleen dynamiittia, Mussina (7-2) itse varmuus ja Wells (6-1) syöttää kuin parhaina päivinään konsanaan. Jos the Rocket voittaa huomenna Fenwaylla ottelun numero 299, pääsee hän yrittämään 300. voittoaan ensi maanantaina Yankee Stadiumilla Bostonia vastaan. Kuten jo edellisessä viestissä tuli mainittua; Clemens on todennäköisesti viimeinen syöttäjä, joka saavuttaa tuon klassisen 300 voiton rajan ja monen mielestä 1980 luvun alusta asti Cy Young tasolla syöttänyt The Rocket on paras kaikista.

Andy Pettitte (4-4) on kaikkien yllätykseksi ollut viime aikoina rotationin heikoin lenkki ja Jeff Weaver (3-2) kovasta yrityksestään huolimatta häviää jatkuvasti tiukkoja kaksinkamppailuita loppusuoralla tai sitten huonoin koskaan näkemäni Yankees bullpen häviää ne hänen puolestaan. Ennen kauden alkua bullpenin suurimmiksi vastuunkantajiksi Riveran ohella kaavaillut Juan Acevedo on ollut täydellinen floppi 5 savestaan huolimatta ja Chris Hammondilta ei onnistu oikein mikään.

Joka vuosi Yankeelandissa nousee pintaan sama puheenaihe kun toukokuu muuttuu kesäkuuksi: Joe Torre and the so called "Sunday line-up". Sen sijaan että Torre antaisi pelaajilleen tasaisesti lepoaikaa, sunnuntaipelit pelataan "Sunday lineupilla", jolloin lepovuorossa ovat usein samaan aikaan esimerkiksi Posada, Mondesi, Giambi ja Bernie, joka lyö DH. Sen lisäksi back-up catcher John Flahertya käytetään lähes jatkuvasti Pettitten kanssa ja kaksikon yhteistyö ei ole sujunut toivotulla tavalla. Flahertya kannattaisikin kokeilla esimerkiksi Moosen tai Boomerin parina.

Antonio Osuna, Mariano Rivera ja Sterling Hitchcock ovat olleet ainoat luotettavat bullpen-miehet tähän mennessä, mutta eipä heitäkään voi joka päivä käyttää. Kaiken lisäksi set-up man Steve Karsayn olkapää leikataan tänään ja miehen kausi on ohi. Niinpä todennäköisesti ennen kesäkuuta Boss ja Cashman ovat jo hankkineet bullpeniin lisää apuja. Al Reyes ja Randy Choate eivät ole varteen otettavia vaihtoehtoja, joiden varaan kannattaa kauheasti laskea kun pelit ja panokset kovenevat. Nuori rookie Jason Anderson sen sijaan on ollut mieluinen yllätys. Anderson on muutaman kerran kellottanut jo tällä kaudella 92-94 mph fastballin ja on käyttänyt onnistuneesti myös off-speed repertuaariaan. Anderson onkin heittänyt harjoituksissa viime aikoina Clemensin kanssa ja se näkyy.

Jose Contrerasin piti tulla takaisin jo viikko sitten, mutta nykyään Jose syöttääkin jo double-A:ssa, jonne GM Brian Cashman miehen lähetti tämän valitettua kipua olkapäässään. Kun Steinbrenner hankki neljän vuoden ja $32 miljoonan sopimuksella joulukuussa Contrerasin, scouting raporttien mukaan tämän kuubalainen power pitcher syöttäisi parhaimmillaan 98 mph fastballia, mutta Bronxissa tutkat ovat pysähtyneet parhaimmillaan vain 88-92 mph paikkeille. Ehkä kaikkein yllättävintä on ollut se, että Contreras ei syötä edes two-seamer fastballia puhumattakaan three-seamerista. Onkin mielenkiintoista nähdä mitä GM Brian Cashman tekee lähipäivinä. Columbuksessa Contreras esiintyi edukseen, mutta jostain syystä organisaation pitching guru Billy Connors ei halunnut Contrerasin palaavan vielä Yankeesin mukaan.

Yankees ja BoSox kohtaavat vielä kaksi kertaa Bostonissa tällä viikolla ja seuravalla viikolla kolmesti Bronxissa. Nämä sarjat ovat vuosi toisensa jälkeen ratkaisseet aina AL Eastin kohtalon Yankeesin eduksi ja niin toivottavasti käy taas tänäkin vuonna.

National Leaguessa huomio on koko alkukauden keskittynyt taas kerran lähinnä New York Metsin naurettavaan rämpimiseen. Nykyään Metsin pelien seuraaminen on kaksinverroin hauskempaa kuin esimerkiksi samaan aikaan esitettävät Simpsons uusinnat. As if huonot peliesitykset eivät olleet tarpeeksi, Mets on menettänyt kokoonpanostaan loukkaantumisten seurauksena supertähtensä Mike Piazzan, tankki Mo Vaughnin, short stop Rey Sanchezin, center fielder Timo Perezin etc...jo valmiiksi disabled listilla olivat veteraanisyöttäjä David "World Stage" Cone ja pitkäaikaistoipilas, right fielder Jeromy Burnitz, joka pääsee mukaan todennäköisesti ensi viikolla. Kaikein tämän Mets-komedian kruunasi pari viikkoa sitten sattunut tapahtuma, kun short stop Rey Sanchez oli lähtenyt kesken pelin clubhouseen leikkauttamaan hiuksiaan. Ja leikkaajana oli tiettävästi ollut syöttäjä Armando Benitez. Vuoden 2000 World Series häviäjä Mets ei tule tälläkään kaudella pääsemään pudotuspeleihin liigan toiseksi suurimmasta pelaajabudjetista huolimatta. Metsin toiminta on nykyään täyttä sirkusta - täysin uskomatonta.

AL East: Yankees (toivottavasti) karkaa kohta Bostonilta.

AL Central: Minnesota Twins on kehnohkon alkukauden jälkeen noussut jälleen omalle paikalleen ja Kansas Cityn Cinderella story on tullut päätökseensä.

AL West: Texas putoaa vauhdista. Angels, Mariners ja A's tulevat käymään tiukan taistelun divisioonan voitosta.

NL East: Braves on tällä hetkellä liigan paras joukkue (31-13, Expos ja Phillies yrittävät pysyä toivottomasti perässä. Mets ja Marlins ovat jo nyt ulkona kuvioista.

NL Central: Ehkä kaikkein tasaisin divisioona. Cubs, nuori syöttäjä Mark Prior ja Moises Alou ovat kovassa vedossa, St. Louis, Houston ja Cincinnati seuraavat heti perässä 2 & 3 GB.

NL West: San Francisco pelaaa vakuuttavasti, LA, Colorado ja Arizona seuraavat perässä. Giants ja D'Backs kohtaavat tällä viikolla tärkeässä 3 ottelun sarjassa, josta Arizona voitti eilen ensimmäisen kohtaamisen. San Diego Padres on jo pudonnut vauhdista. Arizonassa rookie Brandon Webb on ollut mieluisa yllätys, mutta joukkueessa odotetaan kiivaasti legenda Randy "The Big Unit" Johnsonin paluuta polvileikkauksesta.
 
Viimeksi muokattu:

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Rocket countdown at 1

299.

Yankees nousi eilen jälleen AL Eastin kärkeen voittamalla seriesin ratkaisseen ottelun Bostonissa 4-2 ja voitti näin sarjan otteluvoitoin 2-1. Samalla yksi aikamme kovimmista urheilijoista, 40 vuotias Roger Clemens otti uransa 299. voiton ja on näin enää yhden voiton päässä tuosta maagisesta rajasta.

Yankees näytti vievän edellispäivänä sarjan toisenkin ottelun, mutta Jeff Weaver ja Trentonista Yankeesin mukaan palannut Contreras onnistuivat ryssimään ottelun Bostonin 10-7 voitoksi.

Eilen olikin sitten jo toinen ääni kellossa, kun uransa ensimmäiset 13 kautta Bostonissa syöttänyt ja 3 CY Young Awardia sekä 192 ottelua voittanut Clemens palasi jälleen Bostoniin ja loppuunmyydyn Fenway Parkin yleisön eteen. Bostonissa vuoden odotetuin urheilutapahtuma on ollut vuodesta 1996 lähtien - jolloin Clemens lähti Bostonista - Rocketin paluu Fenwaylle. Katsomossa istui myös mies, jota Bostonissa vihataan enemmäin kuin Clemensia - Yankees-legenda Bucky Dent, joka vuonna 1978 löi Fenwaylla 3-run homerunin kauden ylimääräisessä runkosarjaottelussa, jossa ratkaistiin sen vuoden playoffs-joukkueiden kohtalo.

Yleensä Clemens on ollut Bostonissa joko todella suurissa vaikeuksissa tai sitten hän on dominoinut otteluita siellä mielensä mukaan. Eilen toteutui jälleen jälkimmäinen vaihtoehto, kun the Rocket syötti 6 varmaa vuoroa. Nomarin 2-run homerun ensimmäisessä vuorossa oli lähinnä työtapaturma kun Clemens jätti ensimmäisen syöttönsä Nomarille liian ylös ja Nomar tykitti sen vasemmalle. Sen jälkeen Soxilla oli 5 kertaa mahdollisuus lisäjuoksuihin, mutta Clemens selviytyi jokaisesta viidestä tilanteesta ilman vaikeuksia.

Ottelu oli tasan 2-2 kuudennessa vuorossa, Bostonilla runner on first with 2 outs kun Soxien Bill Muellerin kova line drive osui Clemensia suoraan rystysiin ja ykköspesällä ollut BoSox pelaaja pääsi etenemään aina kolmoselle asti. Torre, Stottlemyre ja Yankeesin huoltajat juoksivat kentälle katsomaan Clemensin tilannetta. Rogerin kädestä vuosi verta ja Torre olisi halunnut ottaa Clemensin välittömästi pois pelistä, mutta Rocket oli ärähtänyt välittömästi takaisin "Get out of my mound. Let's go!"..Clemens heitti pari lämmittelysyöttöä ja jätti lyöntivuorossa olleen Doug Mirabellin katselemaan 89 mph split-fingered fastballia for strike three. Fenwayn yleisö buuasi, Clemens pisti kätensä nyrkkiin and pumped his fist twice.

Clemens käveli pukuhuoneeseen, jossa Torre ja pitching coach Mel Stottlemyre sanoivat hänelle, että Chris Hammond syöttää seitsemännen vuoron. Clemens oli taas ärähtänyt vihaisesti takaisin "What? You are not taking me out. Don't even think about it. They are going to have to hit me in the head to get me out of this game." Pitkän suostuttelun jälkeen Torre sai vihaisen Clemensin jäämään pois pelistä ja Raul Mondesin RBI single vei Yankeesit 3-2 johtoon taaten Clemensille johdon. Hammond, Osuna ja Rivera syöttivät loput 3 vuoroa varmasti ja Robin Venturan RBI, kaksi loistavaa pelastusta kentällä sekä Hideki Matsuin diving catch veivät Yankeesit 4-2 johtoon ja Rivera lopetti pelin neljällä palolla.

Seuraavassa pelissään ensi maanantaina Clemens kohtaa jälleen Bostonin ja todennäköisesti Pedron Yankee Stadiumilla. Sen lisäksi että the Rocket on enää yhden voiton päässä 300. voitostaan, hän tarvitsee enää 24 strikeoutia liittyäkseen kolmantena syöttäjänä baseballin historiassa 4,000 strikeoutin kerhoon, johon ovat päässeet häntä ennen vain Nolan Ryan ja Steve Carlton.
 
Viimeksi muokattu:

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Rocket launch

Tänään kello 1 pm alkavaksi suunniteltu Yankees/Red Sox ottelu on siirretty sateen vuoksi alkamaan vasta kello 3 pm, joten tässä välissä on hyvää aikaa fiilistellä tällä päivämäärällä 5/26/2003, jolloin elävästä legendasta on tarkoitus tulla kuolematon. Jos/kun Roger Clemens tänään voittaa, Suuresta tulee Suurempi ja yksi ovi baseballin historiassa todennäköisesti sulkeutuu lopullisesti.

Clemens kohtaa 2 ja puolen tunnin päästä alkavassa ottelussa entisen seuransa Boston Red Soxin loppuunmyydyllä Yankee Stadiumilla. 300 voittoa baseballin historiassa voittaneita syöttäjiä on elossa enää seitsemän ja allekirjoittaneella oli aiemmin tänään suuri kunnia keskutella kahden tämän rajan saavtuttaneen syöttäjän - Nolan Ryanin ja Phil Niekron kanssa, jotka istuvat tänään The Stadiumin katsomossa seuraamassa Rocketin 300. voiton metsästystä.

Ryan voitti urallaan 324 ottelua ja struck out yli 6,000 lyöjää (!!!). Nolan Ryan tunnettiin järkyttävästä fastballistaan, joka saattoi lähteä vielä yhdeksännessäkin vuorossa 98 mph. Aikoinaan Ryan tykitti tutkaan peräti 100.2 mph Shea Stadiumilla - kahdeksannessa vuorossa 133 syötön jälkeen. Ryan ylisti Roger Clemensia muun muassa modernin ajan parhaaksi syöttäjäksi - ja pienin varauksin MLB:n historian kaikkien aikojen parhaaksi.

"He is [Clemens] the toughest pitcher I have ever seen. Every time I see him pitch a 96 mph split-finger at the age of 40, I turn to my wife and say 'that's the Rocket. There's no other pitcher who could do that," sanoi Phil Niekro.

En voi kuin ihailla Rocket Clemensia. The Rocket on aikansa Warrior. Yankees on hävinnyt 4 ottelua peräkkäin mutta sillä ei ole tänään mitään väliä kun Roger Clemens kello 3:05 kävelee kentälle ja 55,000 katsojaa Yankee Stadiumilla nousevat antamaan huikean standing ovationin tälle herrasmiehelle. Puhumattakaan siitä mitö tapahtuu jos/kun Clemens tänään voittaa.

Andy Pettitte sanoi kauden alussa Matsuin Grand Slamin jälkeen: "It's unbelievable. It's like every year, something special happens at the Yankee Stadium and we can say 'It happened in New York.'"

Indeed - on a day like this, the Yankee magic takes over.
 
Viimeksi muokattu:

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Interleague

Jees, taas on viikko ehditty pelata sitten viimeisen katsauksen ja Roger Clemensin voittosarake näyttää edelleen 299. Rocket syötti viime maanantaina 133 syöttöä (ennen tuota peliä yli 40vuotias syöttäjä oli syöttänyt yli 130 syöttöä vuonna 1991 Nolan Ryanin toimesta) Yankee Stadiumilla ensimmäisessä yrityksessään päästä legendojen joukkoon. Rocket taisteli, mutta Yankeesien kehno ulkopeli ja olematon run support veivät Clemensilta mahdollisuuden taistella voitosta. Sunnuntaina Yankees johti Detroitia vastaan 8-6 kun Clemens jätti pelin bullpenille, joka Hitchcockin ja Osunan toimesta munasi homman tasoihin 8-8. Yankees voitti lopulta 10-9 seitsemäntoista vuoroparin jälkeen.

Toukokuu oli pelillisesti täysin huhtikuun vastakohta. Yankeesin record toukokuussa oli 11-17 ja parhaimmillaan 6 pelin johto Bostoniin on kutistunut enää 1 ½ peliin ja BoSox kävi vielä parin päivän ajan AL Eastin johdossakin ensimmäisen kerran tällä kaudella ja ensimmäisen kerran sitten vuoden 2002 toukokuun. Lisäksi red-hot Toronto Blue Jays on enää kaksi peliä takana.

Yankeesin turmioksi ovat koituneet järkyttävän huono ulkopeli ja lyöjien täydellinen jäätyminen. Detroit pääsi kirimään tasoihin neljän Yankees errorin turvin (2 Soriano, 1 Jeter, 1 Rivera) Giambi lyö edelleen alle .300 ja Matsui ei ole saanut pitkään aikaan palloa edes ulos sisäkentältä. Soriano johtaa koko liigaa homeruneissa, mutta siirrettiin viime viikolla Torren toimesta pois leadoff hitterin paikalta jossa on viime ajat lyönyt joukkueen paras pelaaja Jeter. Soriano lyö taas loistavasti, mutta on ollut kentällä vastapainoksi viime aikoina todella epävarma.

Mondesi on ollut yllättävä piristys, vaikka olikin 0-for-7 sunnuntaina Detroitissa. Nick Johnson (murtunut käsi) ja Bernie Williams (polvileikkaus) ovat molemmat pois 4-6 viikkoa loukkaantumisten vuoksi ja onkin odotettavissa, että GM Brian Cashman hankkii aivan lähiaikoina left-handed lyöjän tai pari korvaamaan Bernien ja Johnsonin siksi aikaa kunnes kaksikko on sivussa. Juan Rivera on paikannut Williamsia ja on tehnyt sen todella surkeasti. Rivera löi Torontoa vastaan ensimmäiseen syöttöön in the bottom of the 9th with 2 outs and the bases loaded kun Yankees oli vain juoksun päässä tasoituksesta - uskomatonta ja sunnuntaina Detroitissa Rivera lopetti kolme vuoroparia lyömällä into a double play. Lisäksi bullpeniin on odotettavissa vahvistuksia varsinkin kun Steve Karsay on pois koko loppukauden ja Acevedo & Hammond eivät pysty kontrolloimaan syöttöjään.

Clemens (6-3) on paremmassa fyysisessä kunnossa kuin koskaan aikaisemmin. Rocketia vastaan lyödään kieltämättä välillä paljon ja kovaa, mutta Roger on pystynyt tähän asti pitämään huolen siitä, että vastutajat eivät ole päässeet lyömään murskalukemia häntä vastaan. Lisäksi jo mainittu ulkokentän ja bullpenin uskomaton tunarointi viime aikoina on ollut Rocketin epäonni. Kun Hitchcock, Osuna & co. päästivät Detroitin sunnuntaina tasoihin piti Rocket ottelun jälkeen 15 minuutin palaverin koko bullpenin kanssa ja siinä palaverissa tuskin puhuttiin ystävyyksiä - ainakaan Hitchcockille.

"He's the last one of the true intimidators," sanoi Manny Ramirez Rocketista tämän 133 syötön taistelun jälkeen on Memorial Day viime maanantaina.

Pettitte (5-5), Mussina (7-2) ja Wells (7-2) ovat olleet viime peleissä luotettavia. Etenkin Boomerin 5 2/3 innings sunnuntaina Detroitia vastaan pelatussa maratonottelussa olivat vakuuttavia ja Mussina dominoi Bostonia täysin mielensä mukaan ottelussa, jonka Yankees voitti 6-5 in the bottom of the 9th kun Mariano Rivera päästi hetkessä 4 juoksua ja vei Mussinalta voiton.

Jeff Weaver sen sijaan oli lauantaina uskomattoman huono liigan huonointa joukkuetta (Detroit) vastaan. Niinpä Torre ilmoitti eilen (Steinbrennerin painostuksesta), että Jose Contreras - joka oli lights out perjantaina starterina syöttäessään loukkaantuneen Boomerin tilalla - ottaa ainakin toistaiseksi Weaverin paikan rotationissa.

Yankees fanina en olisi kuitenkaan ollenkaan huolissani, vaikka joukkue pelasikin koko toukokuun päin helvettiä. Viimeiset 7-8 vuotta on ollut lähinnä sääntönä, että Boston pyristelee Yankeesin mukana heinäkuulle asti ja sitten uppoaa. Blue Jays on Ron Halladayn (7 peräkkäistä voittoa) johdolla ollut American Leaguen kuumin joukkue, mutta tuskin pystyy pitämään samaa menoa yllä koko kauden ajan.

Tänään alkaa Interleague pelit ja luvassa on todella mielenkiintoisia ottelupareja kuten Mets/Seattle, Montreal/Anaheim ja Cubs/Yankees. Clemensin seuraava yritys uransa 300 voittoon onkin lauantaina Chicagossa. Yankees on viimeksi kohdannut Cubsit Wrigley Fieldilla 65 vuotta sitten vuoden 1938 World Seriessa, jonka Yanks lopulta (tietysti) vei otteluvoitoin 4-0. Mielenkiintoinen pikkujuttu on myös se, että Joe Torre oli todistamassa aikoinaan Warren Spahnin uran 300 voittoa Wrigleylla ja nyt hänellä on mahdollisuus nähdä Rocketin tekevän saman samalla stadiumilla.

Interleague schedule on saanut myös Steinbrennerin jälleen hereille. The Boss kritisoi tämän päivän NY Timesissa kovin sanoin interleaguen otteluohjelmaa, sillä samalla kun Yankees pelaa Cincinnatissa ja Chicagossa (Cubs), BoSox kohtaa heikot Milwaukeen ja Pittsburghin. Kun Yankees hävisi pari viikkoa sitten kotonaan neljän ottelun sarjan Torontolle 0-4 haukkui the Boss Torren valmennustiimin ja uhkasi erottaa hitting coach Rick Downin. Tämän jälkeen Torren hyvä ystävä ja apuvalmentaja Don Zimmer haukkui seuraavan päivän lehdissä Steinbrennerin ja puolusti Torrea.

Muista joukkueista Braves jatkaa vakuuttavasti National Leaguessa ja Mets on taas viime aikoina pelannut todella pirteästi ilman Piazzaa ja tankki Mo Vaughnia, jonka koko ura on huonojen polvien vuoksi lähellä loppua.


EDIT: Derek Jeter liittyi tänään harvojen ja valittujen joukkoon, kun omistaja George Steinbrenner ilmoitti tekevänsä Jeterista Yankeesin historian 11 kapteenin. Edellisen kerran kapteenin arvoa kantoi virallisesti mukanaan Don Mattingly, joka lopetti pelaamisen vuonna 1995. Siitä lähtien Yankeesisssa ei virallista kapteenia ole ollut, vaikka Jeteria on pidettykin yleisesti joukkueen heart and soul. Yankeesin kapteeneina ovat Mattinglyn lisäksi toimineet sellaiset legendat kuin Babe Ruth, Lou Gehrig ja Thurman Munson.
 
Viimeksi muokattu:

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
THE ROCKET BECOMES IMMORTAL

Elton Johnin "Rocket Man" kajahti soimaan eilen vähän kello 10 pm jälkeen kun St. Louis Cardinalsin viimeinen lyöjä löi pallon ykköspesälle Jason Giambille for the final out ja Yankees voitti 5-2. Roger Clemensista oli tullut lopullisesti legenda ja yksi ovi baseballin historiassa oli sulkeutunut ehkä lopullisesti.

6 2/3 innings, 120 syöttöä, 10 strikeouts, 2 walks, 6 hits. The Rocket oli voittanut uransa 300. ottelun ja tehnyt jotain johon vain 20 syöttäjää häntä ennen oli pystynyt MLBn yli satavuotisen historian aikana (liigassa on sen historian aikana syöttänyt yli 8,000 syöttäjää). Neljännen kerran historiallista voittoaan hakenut Clemens oli eilen täyttä dynamiittia 6 ja 2/3 vuoroparia kylmässä ja sateissa Bronxin illassa. Clemens teki sen tavalla josta hänet tunnetaan - olemalla the Rocket. Kylmä ja märkä sää olisi hidastanut melkein ketä tahansa muuta syöttäjää mutta ei Clemensia, joka kellotti parhaimmillaan tutkaan 97 mph.

As if 300 voittoa ei olisi ollut tarpeeksi, Clemens saavutti samassa ottelussa uransa 4,000 strikeoutin ja vankisti asemaansa elävänä legendana. Vain 3 syöttäjää koko MLB liigan historiassa on heittänyt 4,000 strikeoutia (Nolan Ryan ja Steve Carlton ja nyt Clemens). American Leaguessa Clemens on ykköspaikalla kaukana muista. Nolan Ryan oli myös viimeisin syöttäjä, joka saavutti 300. voittoa - se tapahtui 13 vuotta sitten vuonna 1990.

Loppuunmyyty Yankee Stadium oli alusta asti kuin crazed cauldron of a pulsing mayhem. Yli 55,000 katsojaa saivat aikaan tunnelman jollaista ei Bronxissa oltu koettu pitkään aikaan. "ROGER! ROGER! ROGER!" huudot kaikuivat ympäri The Stadiumia jo 30 minuuttia ennen ottelun alkua kun speakerseista tuli Clemensin uran tähtihetkiä. Olen ollut monissa Yankeesin otteluissa (muun muassa vuoden 2000 Subway Series) mutta koskaan aiemmin ei Bronxin ilmassa ole ollut yhtä paljon sähköä kuin eilen.

Clemens aloitti ottelun by striking out the side in the 1st. Toisessa vuoroparissa Roger päästi Cardsit tasoihin ja oli enää yhden strikeoutin päässä uransa 4,000 Ksta kun lyömään tuli Edgar Renteria. Clemens syötti 3 ballia, Renteria löi 2 foulia - full count. Clemens sylkäisi tuttuun tapaansa 2 kertaa ja vilkaisi catcher Jorge Posadaa, vei kätensä taakse ja lähetti sormistaan 88 mph split fingerin johon Renterialla ei ollut mitään mahdollisuuksia osua. Yankee Stadium räjähti ja Posada juoksi onnittelemaan Clemensia, joka kätteli Posadaa ja käski tämän mennä takaisin paikalleen. Jokainen The Stadiumilla paikalla ollut henkilö nousi ylös ja antoi Clemensille minuutin pituisen standing ovationin. "Let's get it done, kid!" oli Clemens sanonut Posadalle.

Renterian jälkeen lyömään tuli entinen Yankees pelaaja ja yksi kaikkien aikojen suurin Yanks fanien suosikki Tino Martinez - lempinimeltään "Yankee Mystique". Rocket astui muutaman askeleen sivulle ja osoitti sormellaan Tinoa ja Yankee Stadiumin yleisö räjähti taas kun suosikkipoika palasi kotiin melkein kahden vuoden tauon jälkeen.

Yankees johti 3-2 kun Joe Torre käveli kentälle ja tuli hakemaan Clemensin pois pelistä. Koskaan aiemmin en ole kuullut Yankee Stadiumin yleisön buuaavan Joe Torrelle, mutta eilen tuli todistettua sitten sekin. Kaikki olisivat halunneet nähdä Rocketin syöttävän ainakin 7 vuoron loppuun, mutta Torre toikin 2 outs tilanteessa tilalle Chris Hammondin joka päästi 2 ensimmäistä lyöjää peliin kunnes sai seuraavan lyömään grounderin Alfonso Sorianolle. Raul Mondesin 2-run homerun vei Yankeesin 5-2 johtoon ja Antonio Osuna sekä Mariano Rivera syöttivät täydelliset 8 ja 9 innings. As if eilinen ottelu ei olusu ollut jo tarpeeksi ledendaarinen, se päättyi baseballin yhden kaikkien aikojen parhaimman closerin ja Clemensin hyvän ystävän Riveran syöttöön.

The Rocket on siis MLB historian 21 syöttäjä joka on voittanut 300 ottelua ja kolmas syöttäjä joka on heittänyt 4,000 strikeoutia - ja molemmat milestonet hän saavutti eilen samassa pelissä; something that has NEVER been done before. Clemens olisi voinut voittaa 300 ottelunsa pari viikkoa sitten Detroitissa tai viikko sitten Chicagossa ilman bullpenin munauksi, mutta metsästys päättyi lopulta Bronxiin ja Yankee Stadiumille, jossa on tehty enemmän kuin tarpeeksi baseball historiaa ja jossa näyttää joka vuosi tapahtuvan jotain maagista. "I've seen it and experienced it. It's not possible anywhere else. Only in New York," sanoi Tino ottelun jälkeen.

Eilinen ottelu jää elämään baseball historiaan nimellä June Classic, joita on tähän mennessä pelattu vain 2. It was Bronx magic. On Friday the 13th.

Yksikään syöttäjä ei tule enää nykyisillä baseballin säännöillä voittamaan 300 ottelua ja syöttämään 4,000 strikeoutia. Greg Madduxilla (37) voittoja on 278 mutta Madduxin sormet ovat niin huonossa kunnossa, että on aika epätodennäköistä että mies voittaa enää 22 ottelua. Randy Johnsonilla (39) on 3,777 strikeoutia ja 255 voittoa ja miehen polvet sekä selkä ovat siinä kunnossa että 45 voittoa on mahdottomuus. Mark Prior ja Barry Zito ovat nuoria ihmepoikia, mutta sinä päivänä kun jompi kumpi näistä kavereista (tai ihan kuka tahansa muu nuoremman sukupolven syöttäjä) voittaa 300 ottelunsa, minä lupaan kiivetä Empire State Building katolle ulkoseinää pitkin.

Jos Zitolla tai Priorilla olisi edes lähelläkään yhtä tuhoisa split finger tai fastball kuin Clemensilla oli heidän ikäisenä tai jos näillä kahdella olisi puoliksikaan yhtä kova asenne ja halu menestyä, nämä kaverit olisivat voittamattomia. But they don't. There's only one Rocket.

Clemens on MLB historian ainoa syöttäjä joka on voittanut 6 Cy Young palkintoa, ainoa syöttäjä joka vielä 40 vuotiaana dominoi otteluita mielensä mukaan. Moni 80 luvulla uransa aloittanut syöttäjä lopetti 90 luvulla kun peli muuttui hyökkäävämmäksi ja syöttäjän homma vaikeutui - Clemens jatkoi. Boston Red Sox päästi Rocketin Torontoon, jossa Clemens pelasi kaksi vuotta ja voitti 2 Cy Young palkintoa, kunnes George Steinbrenner hankki Rocketin New Yorkiin vuonna 1999. Clemens voitti baseballin World Series mestaruuden Yankeesin kanssa 1999 & 2000 ja voitti kuudennen Cy Young palkintonsa 38 vuotiaana vuonna 2000 voitettuaan kauden aikana 20 ottelua ja hävittyään vain kolme (aloitti kauden 20-1!!).

Rocket liittyi sellaisten legendojen kuin Cy Young, Walter Johnson, Warren Spahn, Christy Mathewson, Pud Galvin, Phile Niekro, Nolan Ryan, Kid Nichols, Old Hoss Radbourn etcetc joukkoon. Joukkoon johon kenelläkään muulla ei ole enää ehkä koskaan mitään asiaa.

"Others have been long gone - retired. But the Rocket is still performing, overpowering another generation."
 
Viimeksi muokattu:

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Bedlam in Beantown

Nostetaanpa tätäkin ketjua jostain kätköistä ylös nyt kun kausi on ehtinyt jo kohta elokuulle ja yksinpuhelu saa jatkua.

Taistelu American League Eastin voitosta kiihtyy kun BoSox voitti viikonloppuna kaksi kolmesta Yankeesia vastaan Bostonin Fenway Parkilla, jossa tuli itsekin oltua paikanpäällä kaikissa 3 ottelussa.

Perjantain July Classicissa Pedro Martinez ja Boomer Wells ottivat mittaa toisistaan ottelussa, josta puhutaan vielä kauan - kyseessä oli parasta baseball-viihdettä pitkiin aikoihin. Kentällä ottivat yhteen tulisieluinen sekä ehkä tämän hetken dominoivin syöttäjä Pedro ja Yankeesin 40-vuotias workhorse Wells. Jo alusta asti tunnelma loppuunmyydyllä Fenwaylla oli huipussaan kun Boston meni ensimmäisessä vuoroparissa 1-0 johtoon. Toisen vuoroparin jälkeen oltiin tilanteessa 2-1 Bostonin johtaessa kun Wells ja Martinez aloittivat näytöksensä.

Pedro pitched around the Yanks for 6.2 innings ja Wells taisteli 5.2 innings kipeällä selällä. Pedro struck out Giambi 3 kertaa ja syötti muutenkin koko ajan inside syöttöjä Sorianolle ja etenkin Jeterille. Seitsemännessä vuoroparissa Pedro walked Jeter minkä jälkeen nähtiin jälleen yksi Pedro show kun tämä näytti keskisormea plate umpire Dana DeMuthille ja elehti muutenkin lapsellisesti huutamalla DeMuthillle "You wanna pitch instead, punk?" Fenway räjähti.

Red Sox johti aina 6 vuoroon asti 2-1 kunnes Bernie Williams scored on Nick Johnson's groundout ja peli oli tasan 2-2. Seitsemännessä vuorossa sitten nähtiin yllä kuvailtu tapahtumasarja, minkä jälkeen Williams löi Enrique Wilsonin kotiin ja Yankees johti 3-2.

Red Sox tasoitti vielä pelin Jason Varitekin RBI singlella in the bottom of the 8th ja Fenway oli jälleen ilmassa. Yhdeksännessä vuorossa astui sitten jälleen esiin Byung-Hyun Kim, jolle Yankeesin kohtaaminen on aina täydellinen painajainen. Kimhän tullaan muistamaan ikuisesti vuoden 2001 World Seriesista, jolloin hän Arizonan closerina päästi kahtena iltana peräkkäin (Games 4 & 5) Yankeesin tasoihin in the bottom of the 9th: Two nights, two 3-2 pitches, two 2-run homeruns. Tino Martinez ja Scott Brosius tasoittivat tuolloin pelit ja Yankees voitti lopulta extra vuoroissa.

Peli oli tasan 3-3 kun Wilson singled off Kim, stole 2nd ja meni kolmospesälle Sorianon groundoutilla. Sen jälkeen Kim syötti 2 ballia, mutta taisteli 2-2 tilanteeseen kahdella syötöllä, minkä jälkeen Jeter nosti Kimin seuraavan syötön ylös ja Wilson vei Yankeesin 4-3 johtoon. Mariano Rivera syötti Yankeesin vuoron eikä jättänyt Bostonille mitään mahdollisuuksia - Yankees voitti 4-3.

Lauantain peli näytti ratkeavan jo alussa kun Red Sox löi kovaa ja paljon Mussinaa vastaan ja johti 4-0, mutta Yankees tuli jälleen tasoihin - ja taas Kimin kustannuksella. BoSox otti kuitenkin lopulta tuossa ottelussa voiton kun Yankeesin oma Kim klooni Armando Benitez munasi jälleen yhden ottelun.

Eilen Jeff Weaver syötti todella hyvin 6.1 vuoroa (2 hits) ja Yankees johti 3-0, kunnes Chris Hammond fell apart ja Boston paukutti 6 juoksua off Hammond, Benitez ja Orosco. Yankees kavensi vielä in the top of the 9th 6-4, mutta se ei riittänyt vaan tällä kertaa Kim selvisi säikähdyksellä.

Perjantain ottelu oli näistä kolmesta se todellinen Red Sox/Yankees klassikko: Pedro vs. Wells, Pedro vs. umpire, Pedro vs. Jeter etc...dramatiikkaa oli niin kentällä kuin katsomossakin. Aina tapahtuu kun Pedro syöttää Yankeesia vastaan.

Yankeesin johto Red Soxiin AL Eastissa on nyt 1 ½ peliä, kun ollaan siirtymässä elokuulle, jolloin Boston perinteisesti vajoaa 7-10 pelin päähän.

Alkukauden takkuillut Jason Giambi on vireessä (29 homeruns) ja Jeter lyö melkein mitä tahansa, mutta muuten Yankees ollut vähän ailahteleva viime aikoina. Rocket Clemens on syöttänyt pari huonoa ottelua, Weaverista ei tiedä koskaan mitä hän tekee, Boomerilla on ongelmia selkänsä kanssa ja Mussina on taistellut tekniikkansa kanssa. Career high 5 ottelua putkeen aiemmin alkukaudella hävinnyt Andy Pettitte onkin ollut Yankees syöttäjistä viime aikoina ylivoimaisesti luotettavin. Bernie Williams ja Nick Johnson palasivat molemmat loukkaantumistensa jäljiltä mukaan, joten Yankees pääsee nyt pelaamaan parhaalla mahdollisella miehistöllään ensimmäisen kerran sitten toukokuun lopun.

Ei taida kuitenkaan olla mitään syytä huoleen, sillä Red Sox on 85 vuotta peräkkäin tuhonnut itse itsensä joka vuosi vuodesta 1918 lähtien, joten miksi tämä vuosi olisi yhtään erilainen kuin aiemmat...

American League voitti All Star ottelun ja sai näin kotiedun World Seriesiin.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Kiintoisa systeemi tuo että voittaja saa kotiedun World Seriesiin, aika hyvä idea sinällään nostaa All Stars ottelun yritystasoa. Ja vaikka yksin kirjoitat, niin kyllä monet lukevat, vaikka lajina en Baseballia pahemmin arvostakkaan.
 

Mdawg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Löytyipäs tällainenkin ketju. En liiemmin peispoolia seuraa muuta kuin vedonlyönnin vuoksi, mutta voisiko joku selittää miten tämä wild card-systeemi toimii?
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Wild card-systeemi toimii seuraavanlaisesti...toivottavasti osaan selittää edes jotenkin ymmärrettävästi.

Baseballissa on kaksi liigaa (American League ja National League), joissa molemmissa on 3 divisioonaa (East, Central, West).

Jokaisen divisioonan voittaja pääsee suoraan playoffseihin. Sen jälkeen jäljelle jääneet joukkueet asetetaan molemmissa liigoissa järjestykseen voittojen perusteella ja paras joukkue molemmista liigoista pääsee pudotuspeleihin niin sanotulla wild cardilla. Viime vuonnahan wild cardilla mukaan päässyt Anaheim Angels meni aina loppuun asti ja voitti World Seriesin.

Vielähän kaikki on täysin auki, sillä otteluita on pelaamatta vielä about 60. Ainoa mikä on selvää on se, että New York Metsille nauretaan. Tosin Mets on viime viikkoina tehnyt jotain sellaista mitä NY:ssa ei olisi uskonut koskaan tapahtuvan: Mets on myynyt kalliita veteraanejaan pois nuoriin lupauksiin ja aloittanut täydellisen joukkueen uudelleenrakennusoperaation.

Yankeesista vielä sen verran, että vaikka joukkueella onkin koko American Leaguen paras record, niin olen skeptinen että tällä joukkueella mentäisiin World Seriesiin - etenkin nykyisellä bullpenilla. Mikä oli vielä muutama vuosi sitten baseballin dominoivin bullpen (Rivera, Wetteland, Karsay, Stanton, Nelson, Mendoza etc.) on nykyään täysin Mariano Riveran varassa.

Starterit Clemens ja Wells ovat jo 40 vuotiaita eivätkä kestä 7 vuoroa enempää, joten Yankees on liian monta kertaa joutunut turvautumaan Riveraan jo kahdeksannessa vuorossa, sillä muu bullpen on ollut läpi kauden todella epävarma. Hammond ei saa oikealta lyöviä ulos, Osuna on ollut loukkaantuneena, Benitez on Benitez, 46-vuotiasta Oroscoa ei voi käyttää muuna kuin lefty specialistina, Hitchcock on ollut huono etc...Paljon voi tietysti syyttää Steve Karsayn loukkaantumista spring trainingilla, sillä Karsayn oli tarkoitus toimia Riveran set-up miehenä, mutta nyt Mariano joutuu tekemään lähes kaiken itse seitsemännen vuoron jälkeen ja se voi osoittautua lopulta liian kalliiksi hinnaksi, sillä Mo ei ole enää nuori ja on viime vuosina ollut loukkaantuneena. Trade deadline on torstaina ja uskon, että Steinbrenner & Cashman tekevät vielä lähipäivinä hankintoja bullpeniin.

Jos baseball kiinnostaa niin täältä löytyy Sporting Newsin mielestä baseballin tämän hetken 50 parasta pelaajaa.

Top-5 tuossa listassa on aika odotettu. A-Rod on kiistämättä pelin paras pelaaja tällä hetkellä - the complete package. Bonds pystyy lyömään melkein mitä tahansa ja Pujols on ollut kolmella ensimmäisellä kaudellaan parempi lyöjä kuin kukaan rookie koskaan aikaisemmin. Vlad on täydellinen outfielder ja Bondsin veroinen lyöjä, Pedro pystyy sille päälle sattuessaan tekemään mitä haluaa. Loukkaantumisensa jälkeen viikko sitten paluun tehnyt Arizona ace veteraani Randy Johnson (listalla sijalla 13.) aka the Big Unit heitti kolmannella syötöllään Foxin tutkan mukaan 99 mph ja lopetti puheet siitä että olisi tullut takaisin liian aikaisin. The Unit was on DL?

Oman puolueellisen mielipiteeni jos sanon niin Rivera (39.) on aivan liian alhaalla, sillä baseball ei ole nähnyt parempaa closeria kuin mitä Sandman on ollut (World Series ERA ~1.30).
 
Viimeksi muokattu:

Noose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chargers, HPK, Oakland A's, Tampere Saints
Jahas... hetkeksi kun silmänsä ummistaa niin täällä JLo on taas Yankees-propagandoineen. Sentään jotain meni oikeinkin, sillä tuolla bullpenilla ei paljoa ole toiveita World Seriesin voittamisesta. Starting rotation on, kuten mainittu, vanha ja raihnainen, eikä pelkällä Moose Mussinalla tulla kovin pitkälle menemään.

Toista se on meillä Oaklandissa - siis siellä missä on neljäsosa Yankeesin budjetista, mutta silti kovempi joukkue. Tsk tsk. Koitetaas myös tuota amerikan suomea, kun näitä ei jaksa alkaa kääntämään.

Athletics on kaventanut Seattle Marinersin etumatkan American League Westissä vain kolmeen otteluun, eikä ohi pääseminen näytä olevan kuin ajan kysymys. The Big Three - Zito, Hudson, Mulder - on totuttuun tapaan ollut joukkueen kantava voima, joista varsinkin keskimmäinen on ollut viime aikoina tulessa. Alkuviikosta Hudson one-hit KC Royals in seven innings of baseball, ja viikonloppuna Adam Kennedyn homerun in the bottom of 9th pilasi Hudsonin shutoutin, jossa A's voitti Angelsin 10-1. Eilen Barry Zito syötti seven innings of scoreless ball, mutta niin teki myös Angelsin Jarrod Washburn ja bullpenien taistossa Anaheim veti pidemmän korren.

A's on viime aikoina ollut otsikoissa joka viiden päivän välein, kun rookie ihme Rich Harden on päässyt aloittamaan uransa Majoreissa. Nyt Hardenin ylösnoston jälkeen Big Three alkaa näyttää Big Fourilta, kun Harden on ollut juuri niin hyvä kuin odotettiinkin. Kaksi ottelua, yksi voitto, yksi no-decision, josta lopulta voitto. Molemmissa one earned run over seven innings, eli erittäinkin hyvä suoritus ensimmäisiä ottelujaan syöttävältä rookielta - tai ihan keneltä tahansa.

A'sin offence on takkuillut koko kauden, ja varsinkin avainmiesten peli on ollut jäässä. Viime kauden MVP Miguel Tejada on lyönyt ainoastaan .257 average ja .749 OPS, eikä myöskään Eric Chavez ole säteillyt .261 average ja .841 OPS lukemillaan. Itse luotin Arizonasta ennen kautta hankitun Erubiel Durazon lyövän koko kauden terveenä ollessaan pitkälle päälle 30 homerunia, mutta toistaiseksi vain 13 on kasassa. Eli kiirusta pitää. Sentään valoa alkaa näkyä tunnelin päässä, kun Tejadan peukku on kunnossa ja Tejadan powerin pitäisi olla palannut.

Torstain trade deadlinea silmällä pitäen the master of deadline deals GM Bille Beanen uskotaan hankkivan yksi big bat outfieldille, joka on tähän mennessä näyttänyt katastrofilta ellei Eric Byrnesin yllättäviä esityksiä oteta huomioon. Yhteensä $14M/vuosi tienaavat Jermaine Dye ja Terrance Long ovat olleet sanalla sanoen perseestä, tosin Dyen kausi on osittain mennyt pipariksi loukkaantumisten takia. Huhut ovat olleet tuomassa uudelleenrakennusta tekevän Pittsburgh Piratesin tähteä Brian Gilesia A'siin, kunhan vain Beane suostuu luopumaan tarpeeksi nuorisosta.

A's tulee jatkamaan AL Westista pleijereihin, joko divaritittelin tai wild cardin turvin. Sitten tulen hykertelemään, kun Yankees ei ehdi pelaamaan pleijereistä kun vähän alusta, kun Ziton, Mulderin, Hudsonin ja hyvällä tuurilla vielä Hardenin ylivoima tulee viemään mielenkiinnon.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Nellie back in pinstripes

Aiemmassa viestissä tuli päiviteltyä kuinka Yankeesin bullpen on täysin Mariano Riveran varassa. Not to say that kukaan haluaisi nähdä baseballin historian parasta closeria pelissä, mutta viime aikoina Torre on joutunut muiden relievereiden epävarmuuden vuoksi käyttämään Sandmania aivan liikaa.

Eilen The Boss the GM Brian Cashman sitten tekivät sen mitä tämän hetkinen Yankees joukkue on jo pitkään kaivannut. Yksi lajin historian huonoin big game/post-season pitcher, Armando Benitez - jonka Yankees hankki Metsista vähän aikaa sitten - lähti Seattleen ja vaihdossa Bronxiin tuli itse Jeff Nelson, joka muodosti aikoinaan yhdessä Marianon, Ramiro Mendozan, Mike Stantonin ja John Wettelandin kanssa baseballin kovimman bullpenin Bronxissa.

Enää Marianon ei tarvitse tulla pelastamaan set-up miestään pulasta kahdeksannessa vuorossa -- Nellie is back in town. Nelsonin slideria on ollut jo pitkään ikävä. Torre joutui viime viikolla käyttämään ensimmäisen kerran Riveraa neljänä päivänä peräkkäin ja tuloksena oli 4 blown saves. Eilen Mariano hävisi jo toisen ottelun peräkkäin, mutta oli tänään taas oma itsensä -- eikä vähiten siksi että Nelson pelasti Yankeesit kahdeksannessa vuorossa aivan kuin "vanhoina hyvinä aikoina".

Kun Bob Sheppard ilmoitti Nelsonin tulevan sisään, antoi The Stadiumin yleisö suurelle suosikilleen ansaitun standing ovationin ja meteli vain yltyi kun Nelson worked out of a bases loaded jam. And finally Mariano saved the game -- for the first time in ages, it smelled and felt like October again.

Nelsonin lisäys teki joukkueen bullpenista kerralla satamiljoonaa kertaa luotettavamman -- ainoa aukko on in right field, jossa David Dellucci, Karim Garcia ja Ruben Sierra eivät ole sitä mitä voisi toivoa. Kohta tämän päiväisen ottelun alettua Yankee Stadiumilla alkoi kiertää huhu, jonka mukaan vuonna 2001 uransa lopettanut Yankees-legenda Paul O'Neill olisi eilen sanonut Joe Torrelle "Given your current situation in right field...if you asked me to come back -- I would need 2 weeks to get into game shape."
 
Viimeksi muokattu:

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Let's Go Yankees

Minä jo ehdin uskoa, että tänä vuonna Boston Red Sox ehkä onnistuisi uhkaamaan Yankeesin valtaa -- bullshit. Yankees otti äsken seitsemännen peräkkäisen voiton ja on 7 games ahead of the Sox - taas kerran elokuussa Boston vajoaa. The Curse lives on!

Roger Clemens, Andy Pettitte, Mike Mussina ja David Wells ovat vertyneet sitä mukaa kun panokset kasvavat. Pettitte on voittanut 13 viimeisestä ottelustaan 11 ja on ensimmäinen Yankee starter, joka voitti tällä kaudella 15 ottelua. Mussina on syöttänyt kahdessa viimeisessä ottelussaan 17 shutout innings ja valittiin American Leaguen viikon pelaajaksi. The Rocket on viimeisissä viidessä ottelussaan 3-0, about 1.80 ERA ja johtaa American Leagueta in K's. Ei huonosti 41 vuotiaalta legendalta. Clemens ilmoitti lisäksi olevansa valmis syöttämään ensi kesänä Ateenan olympialaisissa. Moose käyttää parhaillaan kahdeksaa eri syöttöä -- mukana esimerkiksi erittäin harvinainen knuckle-curve, jota muun muassa Orioles yritti huitoa epätoivoisesti for 9 innings. Lopulta Camden Yardsissa kuultiin "Moose call". Pettitten cutter ja change-up ovat yhtä vaarallisia kuin Andyn parhaina päivinä, Boomerin curveball on edelleen yksi baseballin parhaista. Ja last one of the true intimidators, Roger Clemens jättää lyöjät edelleen katsomaan 97 mph fastball tai Rocketin trademark split-finger.

Muutenkin Yankeesin peli näyttää paljon valmiimmalta kuin vielä pari viikkoa sitten -- nyt joukkue pelaa vihdoinkin fundamental baseball. Sorianolta jää 40/40 tälläkin kaudella haaveeksi huonon elokuun vuoksi, mutta viime aikoina Sori on ollut taas vireessä. Kunhan Alfonso tulee vielä vähän kärsivällisemmäksi at the plate, niin miehellä on kaikki edellytykset olla seuraava A-Rod, sillä Sorianon swingia ja käsiä on monta kertaa verrattu Hank Aaronin vastaaviin.

Alkukaudella päin helvettiä pelannut Jason Giambi on viime aikoina paukuttanut jälleen MVP like numbers (league leading 35 homeruns) ja kultapoika Derek Jeter on takaisin sillä tasolla, millä hän pelasi 2-3 vuotta sitten (.320 BA). Hideki Matsui on lyönyt 90 juoksua ja polvivammoista kärsinyt Bernie Williams on ollut viime aikoina myös tulessa. The offense is fine.

Katse kääntyy kuitenkin tällä kaudella pahassa pulassa olleeseen bullpeniin, joka ei Nelsonista huolimatta ole vieläkään sitä mitä voisi odottaa. Rivera joutuu edelleen tekemään liikaa töitä koska Osuna, Hammond, Hitchcock ja Orosco eivät yksinkertaisesti pysty pitämään turvallistakaan johtoa. Lisäksi joukkueet ovat alkaneet jo oppia lyömään ajoittain Marianon cut-fastballia. Niinpä starters ovat joutuneet taistelemaan pitkällekin otteluissa, koska Torre ei uskalla tuoda Osunaa & co sisään tiukoissa tilanteissa. En uskonut, että sanoisin tätä, mutta Ramiro Mendozan menettäminen has come back to haunt us.

Yankeesilla ei kuitenkaan pitäisi olla post-seasonilla mitään hätää niin kauan kuin Rocket, Pettitte, Moose ja Boomer pysyvät sillä tasolla millä he ovat viime ajat olleet. Joukkueesta löytyy niin paljon post-season kokemusta (Clemens, Pettitte, Wells, Jeter, Posada, Williams), että viime kauden Angels vahinko ei pitäisi toistua. On the flip side tho...90-luvun post-season sankarit ja Yankeesin taistelun ruumiillistumat Paul O'Neill, Mike Stanton, Chuck Knoblauch, Tino Martinez, Scott Brosius, Doc Gooden ja El Duque ovat poissa...

Mieluummin tosin kohtaisin playoffseissa ensin Bostonin kuin Oaklandin, mutta kunhan starters pysyy vireessä ja hyökkäys jatkaa samalla tavalla kuin viime viikot niin Yankees pystyy voittamaan kenet tahansa.

Jose Contreras ja Gabe White ovat tulossa tällä viikolla mukaan from the DL. Contrerasin kuntoutuminen tietää sitä, että Jeff Weaver (7-9, 5.80 ERA) saa luovuttaa paikkansa Joselle. Weaveria vaivaavat samat ongelmat kuin Armando Beniteziakin eli hän ei yksinkertaisesti pysty syöttämään New Yorkissa. Weaverilla on dynamic stuff -- hyvä sinker ja hyvä fastball, mutta miehen location on päin helvettiä (up and middle -> gone) ja hermot eivät kestä.

Boston on kuitenkin vajoamassa pois pelistä, joten Yanks voi rauhassa keskittyä pikku hiljaa lokakuuhun ja peleihin, joilla on jotain merkitystä.

American League tulee olemaan todennäköisesti Yankeesin, Seattlen ja Oaklandin välinen taistelu. National Leaguessa Atlanta Braves jatkaa vakuuttavaa menoaan, mutta San Francisco Giants on Barry Bondsin johdolla enemmän kuin vaarallinen. Eikä kannata myöskään unohtaa esimerkiksi St. Louisia ja Labert Pujolsia sekä Arizona Diamondbacksia nyt kun itse Big Unit a.k.a Randy Johnson alkaa olla kunnossa.

Ja Metsille nauretaan.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
October Magic

Yes, playoffit alkavat huomenna ottelupareilla

American League:

NY Yankees vs. Minnesota Twins

Oakland Athletics vs. Boston Red Sox

National League:

Atlanta Braves vs. Chicago Cubs

San Francisco Giants vs. Florida Marlins

----------------------------------------------------

En nyt ehdi paljoa kirjoitella, mutta Yankeesin pakko voittaa tai muuten putoaa päitä organisaatiossa. Myöhemmin otteluparista lisää...

A's on ilman Mulderia ja jossain vaiheessa oli puhetta, että Pedro syöttäisi mahdollisesti sekä Game 1 Oaklandissa että Game 3 Fenwaylla, mutta nyt Bostonin manageri Grady Little ilmoitti, että Derek Lowe aloittaa Game 3. Huomisessa Pedro vs. Hudson vastakkainasettelussa on kaikki todellisen klassikon ainekset. Toivottavasti Boston vie, sillä en haluaisi kohdata nykyistä Oaklandia (vaikkakin ilman Mulderia) in the ALCS ja Yankees on perinteisesti ollut ainoa joukkue, joka pystyy nöyryyttämään Pedroa.

Braves vs. Cubs tulee olemaan mielenkiintoinen sarja. Miten Cubsien Kerry Wood, Carlos Zambrano ja vielä kokematon Mark Prior pystyvät vastaamaan Russ Ortizin, Mike Hamptonin, John Smoltzin ja Greg Madduxin haasteeseen? Braves tulee todennäköisesti viemään sarjan - ei tuolla line-upilla voi hävitä etenkin nyt kun Sheffield ja Lopez ovat red-hot.

Giants vs. Marlins...Giantsilla on Barry Bonds, Marlinsilla ei. Tarvitseeko muuta sanoa?
 
Viimeksi muokattu:

Noose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chargers, HPK, Oakland A's, Tampere Saints
The A's cant believe it...

Eilen pelattiin Bostonin Fenwaylla Boston Red Soxin ja Oakland Athleticsin pudotuspelisarjan kolmas ottelu. Ottelu oli jo ratkaiseva, sillä A's oli kyennyt Tim Hudsonin ja Barry Ziton johdolla ottamaan 2-0-johdon ottelusarjassa.

Ainakin jännitys ottelussa näkyi vieraiden otteissa. Käsittämättömiä virheitä läpi ottelun, josta hieman esimakua saatiin in the bottom of the 2nd kun Red Sox oli sisällä. A's teki yhdessä vuorossa yhteensä kolme erroria, joista sentään siunaantui vain yksi juoksu. Yksi liigan parhaista shortstopeista Miguel Tejada tyri ensimmäisenä helpon double play ballin, jonka jälkeen gold glover Eric Chavez ryssi toisen helpon tuplapalon.

Tämä sai pesät täyteen palottomassa tilanteessa ja alkoi näyttää jo pahalta Oaklandin kannalta. Ted Lilly sai kuitenkin Damian Jacksonin lyömään helpon grounderin kolmospuolelle, joka johti siihen, että A's sai kolmoselta liikkeelle lähteneen Jason Varitekin juoksemaan irtoamaan kolmoselta. Catcher Ramon Hernandez ja kolmoselle takaisin pakitellut Chavez saivat Varitekin "caught in a rundown", mutta loppuun asti jampat eivät pystyneet tilannetta viemään. Hernandez jostain syystä hämäsi useaan kertaan heittoaan takaisin kolmoselle, jonne oli jo ehtinyt Tejadakin. Chavez törmäsi Tejadaan ja näin ollen oli myös Varitekin juoksulinjan edessä takaisin kolmoselle, mikä johti interference calliin ja go ahead run came in...

Toisen vuoron pupelluksen jälkeen molempien syöttäjät jatkoivat vakuuttavasti. Soxin Derek Lowe piti pallon kokoajan alhaalla ja sai todella paljon groundballeja varsinkin Kevin Millarille kakkospesän puolelle. A'sin Ted Lilly oli kuitenkin vielä Loweakin parempi, sillä Lillyn high fastball oli lauantaina liikaa Soxin lyöjäarsenaalille.

In the top of the 6th A's sai lopulta tilannetta aikaan. Eric Byrnes aloitti vuoron singlellä ja A'sin tapojen vastaisesti nipin napin stole second base. Billy McMillonin grounder vei Byrnesin kolmoselle, jonka jälkeen Erubiel Durazo walked ja päällä oli 1-3-tilanne. Tilanne näytti vaaralliselta, mutta eipä aikaakaan kun tämäkin onnistuttiin ryssimään. Tejada löi pehmesti Lowelle ja Byrnes lähti kipittämään kotipesään, ja ehtikin sinne. Liukuessaan pesälle Byrnes ei kuitenkaan huomannut, kun Varitek blocked the plate, eikä Byrnes koskaan koskettanut kotipesään. Tilanteessa hieman nilkkansa loukannut Byrnes tönäisi Varitekia tämän mentyä backstopille menneen pallon perään luultuaan, että tilanne on tasan, mutta toisin kävi. Varitek juoksi palloon ja kävi koskettamassa dugouttiin suuntaamassa ollutta Byrnesia, joka vasta tässä vaiheessa tajusi, ettei ollutkaan koskettanut kotipesää ja tilanne säilyi kotijoukkueen johtona. Uuh.

Tilanne kuitenkin jatkui, kun lyöjä Tejada ehti kakkoselle Varitekin hukattua pallo kotipesällä ja Durazo eteni kolmoselle. Chavez was intentionally walked, jonka jälkeen Game 1:n ratkaissut Ramon Hernandez löi selkeän singlen läpi Nomar Garciaparran, mikä tasoitti pelin yhteen yhteen. Tyrimiset eivät kuitenkaan loppuneet vielä tuohon Byrnesiinkään, kun tässä tilanteessa Miguel Tejada kiersi kolmosen yrittääkseen kotipesään. Kolmosella Soxin 3rd baseman Bill Mueller kuitenkin blockasi Tejadan juoksulinjaa, mikä sai Tejadan luulemaan, että aivan selvä interference ja extra base awarded - NOT. Jostakin ihmeen syystä Tejada jäi kolmosen ja kotipesän välille to argue the call, eikä koskaan jatkanut matkaansa kotipesään, minne hän olisi todennäköisesti ehtinyt, kun outfielder Johnny Damonin heitto oli wide of the plate. Kun interference was not called, A'sin manageri Ken Macha tuli storming out of the dugout, mutta vaikka Macha naama sinisenä yritti muuttaa tuomiota - pitkä kuuden tuomarin conference kuitenkin päätti pitää tuomion ja tulkinnan ennallaan.

Tasatilanteessa molempien Lilly jatkoi tasollaan, mutta Lowelle tuli toinen jam perään seitsemännessä vuorossa. A's loaded the bases with one out, mutta Billy McMillonin terävä line drive osui suoraan Kevin Millarille, eikä Erubiel Durazokaan pystynyt tuomaan johtojuoksua sisään.

Kahdeksannessa vuorossa molemmat ottivat relieverit kehiin. Soxilta sisään tuli Mike Timlin ja A'silta submariner Chad Bradford, jotka kumpikin hoitivat tehtävänsä moitteetta. Varsinkin Timlin oli hirveässä vireessä, ja hän retired nine straight batters viedäkseen Soxin vielä tasatilanteessa yhdenteentoista vuoroon. Timlinin tilalle tuli Scott Williamson, joka myös hoiti tehtävänsä moitteetta.

Lopulta ratkaisu tuli yhdennessätoista vuorossa, kun A's otti rookie-ihme Rich Hardenin sisään. Saatuaan ensin Millarin out, Doug Mirabelli singled ja sai tilannetta päälle. Grady Little teki oivan vedon ja otti Trot Nixonin pinch-hit for Gabe Kapler. Nixonilla ei kauaa kestänyt tehdä selvää Hardenista, kun hän naulasi Hardenin kolmannen syötön maisemaan ja antoi Soxille vielä jatkoaikaa sunnuntain otteluun.

Käsittämätön matsi kaiken kaikkiaan. A's teki vuoden virheet kaikki yhdessä ottelussa, minkä seurauksena Boston saa vielä lisämahdollisuuden. Neljännessä ottelussa vastakkain ovat Tim Hudson ja John Burkett Fenwaylla, mikä tekee A'sista suht selkeän suosikin. Hudson on ollut red-hot koko kauden, eikä Burkett ole löytänyt sitä virettä missä hän oli vielä pari kautta sitten syötettyään Atlanta Bravesin riveissä. A'sin momentum jatkuu edelleen, vaikka eilen näköön tulikin. Viidennessä ottelussa sitten vasta hulinat tulisi, kun Oaklandiin saapuisi itse Pedro Martinezin kohtaamaan todellisessa huippu matchupissa Barry Ziton.

Että eiköhän tämä pistetä tänään poikki ja Fenway hiljaiseksi. 20:00 Suomen aikaa, Red Sox (Burkett) - A's (Hudson), Game 4.
 
Viimeksi muokattu:

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
IT DOESN'T GET ANY BETTER

"Christmas in October. How else can you describe getting the Red Sox and Yankees in the ALCS? You can't." - NY POST 10/08/2003

Nyt kun Noosen Chokeland A's onnistui taas munailemaan itsensä aikaiselle talvilomalle, American Leaguen Championship Series saa arvoisensa kohtalon - vastakkain ovat veriviholliset New York Yankees ja Boston Red Sox (Mussina vs Wakefield).

Yankees hävisi Division Seriesin ensimmäisen otelun Minnesotalle Bronxissa ja useat fanit olivat jo valmiina unohtamaan koko kauden, mutta Yankees vei lopulta sarjan voitoin 3-1 kun Andy Pettitte, Roger Clemens, David Wells ja Mariano Rivera esittivät parastaan. Ja tietysti Derek Jeter, jonka post-season aura on verrattavissa Mark Messierin, Joe Namathin, Michael Jordanin etc. vastaaviin.

Tämän sarjan Game 3 on legenda jo ennen kuin sitä on ehditty edes pelata. Silloin kohtaavat Bostonin Fenway Parkilla aikakautemme kaksi parasta syöttäjää, kun Pedro Martinez ja Roger Clemens ottavat yhteen. Vuonna 1999 samat miehet kohtasivat täysin samassa asetelmassa (ALCS, Game 3 at Fenway) ja Clemens ei kestänyt kuin 30 minuutia Bostonin voittaessa 13-1. The Rocket esiintyy nyt viimeisen kerran yleisölle stadiumilla, jota hän piti kotinaan 13 vuotta.

Minnesotaa vastaan onnistuivat loistavasti jo mainittujen syöttäjien ja Jeterin lisäksi Bernie ja Matsui. Rivera on vahvistanut asemaansa lajin kaikkien aikojen parhaana closerina esityksillä, joista muut closers voivat vain unelmoida. Marianon cut fastball on tällä hetkellä mahdoton lyötävä. You can't hit something you can't see.

Tonight at the sold-out and raucous Yankee Stadium: The Moose Call. At 8:18.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Fight Of The Century

http://www.nydailynews.com/ips_rich_content/989-back_big.jpg

http://www.nypost.com/images/back101103.gif

Tänään Fenway Parkilla: The Ultimate Pitching Match-Up

Tänä iltapäivänä on vuorossa urheilutapahtuma, jota ei voi enää enempää hehkuttaa. Kaksi baseballin historian parhaimpiin lukeutuvaa syöttäjää iskevät yhteen ottelussa, joka on tämän 80 vuotisen rivalryn yksi suurimmista kohtaamisista.

Pedro vs. Rocket.

Melkein päivälleen 4 vuotta sitten samat miehet kohtasivat täysin samassa asetelmassa - Game 3 of American League Championship Series. Tuolloin Red Sox löi Clemensin ulos ottelusta jo kolmannessa vuoroparissa ja voitti lopulta 13-1, mutta Yankees vei kaksi seuraavaa ottelua ja eteni World Seriesiin.

Pedro on kieltämättä edelleen yksi parhaista ja voittaa otteluita yksin. However, Yankees on ollut perinteisesti se ainoa joukkue, jota Pedro ei ole pystynyt dominoimaan -- miehen lifetime record Yankeesia vastaan on 9-8. Pedron fastball on menettänyt vuosien varrella tehokkuuttaan, mutta se change-up on uskomaton. Lisäksi Pedro heittää vieläkin vaikka ne 140 syöttöä, jos tilanne sitä vaatii.

Clemens on Clemens. 20 vuotta kestäneella urallaan The Rocket on kerännyt 310 voittoa, yli 4,000 strikeoutia, 2 World Series mestaruutta ja ennätykselliset 6 Cy Young-palkintoa. Clemens on 41-vuotiaana vieläkin yhtä hyvässä fyysisessä kunnossa kuin 15 vuotta sitten. On ollut hienoa seurata kuinka Clemensin kaltainen powerpitcher pystyy dominoimaan vielä 2000 luvullakin. Muut power pitchers olisivat helisemässä nykyisten pelaajien (Bonds) kanssa, mutta Rocketin fastball ja splitfinger ovat pysyneet tehokkainan läpi vuosien.

"Clemens' old rivals mention that he has perfected with time. All of those rivals have been retired for years - Clemens is still winning, overpowering another generation."

Kaksikon kohtaaminen on mielenkiintoinen muutenkin kuin vain historiallisesta näkökulmasta. Molemmat syöttäjät ovat tehneet legendansa kestäviksi syöttämällä koko uransa inside. Toki sitä tekevät kaikki muutkin syöttäjät, mutta on aivan eri asia ottaa vastaan Pedron tai Rocketin inside fastball kuin esimerkiksi Barry Ziton inside curveball. Clemens ja Pedro ovat molemmat True Intimidators, jotka eivät epäile hetkeäkään syöttää high and in, jos tilanne sitä vaatii. Pedro, Clemens ja Randy Johnson (the Big Unit) ovat aivan omassa luokassaan kun puhutaan syöttäjistä, joita muut pelaajat kunnioittavat ja "pelkäävät". On täysin selvää, että jos tänään jompi kumpi miehistä osuu vastapuolen lyöjään 95 mph fastballilla, they won't hesitate to retaliate.

Iltapäivän pitching duel on Clemensin uran viimeinen esiintyminen stadiumilla, jossa The Rocketin hohdokas Hall Of Fame ura aikoinaan alkoi ja mahdollisesti myös kahden elävän legendan viimeinen yhteenotto. (Jos sarja menee seitsemään peliin, kohtaavat Clemens ja Pedro vielä kerran Yankee Stadiumilla ensi viikolla).

This is what baseball is all about. It's going to be a war.

Pedro ja Rocket. Fenwaylla.

A Fall Classic.
 
Viimeksi muokattu:

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Si-Si Pedra, the Sissie Girl and the band of gutless wimps called the Red Sox Nation

It's going to be a war.

Eipä olisi paljon paremmin voinut osua ennustus kohdalleen. Joukkueet tarjosivat katsojille yhden kaikkien aikojen parhaista Yankees/Sox otteluista. Ne jotka väittävät lajia tylsäksi, kehotan hankkimaan kopion eilisestä klassikosta.

Ottelu oli kaikkea mitä siitä odotettiinkin - the Ultimate Pitching Duel. Clemens aloitti hermostuneesti ja Red Sox otti 2-0 johdon in the bottom of the 1st. Yankees kiri kuitenkin tasoihin Karim Garcian RBI singlella ja Derek Jeterin clutch solo homerunilla.

Yankee siirtyi 4-2 johtoon in the top of the 4th, kun alkoi tapahtua. Posada walked ja Johnson löi basehit to left ja Matsuin ground rule double toi Posadan kotiin (3-2). Pedro oli paniikissa.

Seuraavana lyömään tuli Garcia ja Pedro heitti 91 MPH fastballin suoraan kohti Garcian päätä, joka Garcia ehti viime hetkellä väistää ja se osui häntä "vain" selkään. Garcia huusi Pedrolle ja Pedro Garcialle, Yankees catcher Jorge Posada ryntäsi ulos Yankeesin penkiltä, jolloin Pedro uhkasi heittää seuraavalla kerralla Jorgea päähän. "You're next," huusi Pedro ja osoitti samalla sormellaan omaa päätään. Tässä vaiheessa both benches were on the field ja umpires joutuivat rauhoittelemaan kaikkia ja antoivat samalla molemmille joukkueille varoituksen for pitching inside. Fenway oli kuin hornankattila.

Pedro pelastui Sorianon double playlla (Johnson scored; 4-2) ja Wilsonin ground outilla ja Roger Clemens käveli kentälle. Tässä vaiheessa kukaan ei tiennyt mitä Clemens tulisi tekemään. Se oli varmaa, että jos Clemens toistaisi sen mitä Pedro teki, hän lentäisi välittömästi ulos ottelusta.

Ensimmäinen Bostonin lyöjä in the 4th oli kukas muukaan kuin neiti Manny Ramirez. Clemens syötti ball, strike, strike (foul) ja sitten pamahti. Rocketin 93 mph fastball oli high, mutta selvästi over the plate. Minnie Ramirez sekosi täydellisesti ja ryntäsi maila kädessään kohti vihaista Clemensia, mutta Ortiz ja umpires saivat pidettyä Mannyn aisoissa. Uskomatonta neiteilyä Ramirezilta. Manny tiesi, että jos Roger syöttäisi vaarallisesti inside, Rocket heitettäisiin ulos, joten hän teeskenteli Clemensin syötön olleen high & in - fucking idiot -- Manny väisti palloa ennen kuin se oli edes lähtenyt Clemensin kädestä. Umpires eivät menneet mukaan Minnien teatteriesitykseen, mutta show ei ollut vielä lopussa.

Tässä vaiheessa molemmat joukkueet olivat taas kentällä ja Yankeesin bench coach Don Zimmer sekä David Wells huutelivat kohti Pedroa, joka huusi takaisin Zimmerille, jolloin 72-vuotias Zimmer ryntäsi kohti Martinezia ja Pedro otti miestä kaksin käsin päästä kiinni ja heitti maahan ja sota oli valmis. Clemens kävi kuumana, Posada halusi päästä tappamaan Pedron, mutta Wells ja Giambi eivät päästäneet Jorgea irti, Manny huusi Clemensille ja haastoi tätä tappeluun, Garcia jahtasi Walkeria ja Pedroa ympäri kenttää etc - OLD TIME BASEBALL.

Uskomatonta, Manny tiesi että Red Sox ei pärjäisi muuten kuin turvautumalla näin alhaisiin temppuihin saadakseen Clemensin ulos pelistä ja Pedron teko heittää 72-vuotias huonokuntoinen mies maahan on jotain mitä kukaan itseään kunnioittava aikuinen ihminen ei koskaan tekisi. Granted, Zimmer ryntäsi kohti Pedroa ja ei ole mitään todisteita, että Zim olisi esimerkiksi ollut menossa lyömään Martinezia.

Minnie & Pedra - two pieces of lowclass monkey shit.

Kun peli pääsi jälleen jatkumaan, heitti Rocket vintage 95 mph fastballin for strike 3 - sit down Minnie!

Tunteet pysyivät tästä eteenpäin kurissa kentällä ja Clemens ja Pedro esittivät kaksintaistelun, jollaista ainakaan allekirjoittanut ei ole koskaan nähnyt. Clemens struck out 7 in 6 innings, Pedro 6 in 7 innings. Kaksikon show of old-time hardball ei jättänyt varmasti ketään kylmäksi.

A 2003 Fall Classic.

Red Sox kavensi vielä tilanteeksi 4-3 in the 7th, mutta Mariano Rivera ei jättänyt kahden syöttövuoronsa aikana BoSoxille mitään mahdollisuuksia. 6 batters faced, 6 outs.

Ennen Bostonin vuoroa in the 9th, joku idiootti Bostonin ground crewsta hyppäsi Yankeesin dugoutiin ja kävi Jeff Nelsonin kimppuun. Karim Garcia juoksi mukaan ja veti tätä kaveria turpaan. Nelson ja Garcia saavat todennäköisesti vielä syytteet tapahtuneesta.

Roger Clemens vahvisti ottelussa asemaansa yhtenä historian parhaista syöttäjistä ja johti Yankeesin 4-3 voittoon, joka oli samalla Pedron uran ensimmäinen post-season tappio. The Rocket oli voittanut yhden uransa tärkeimmistä ja kovimmista kaksintaisteluista ja teki selväksi sen, mikä tekee hänestä legendan ja Pedrosta syöttäjän, joka ei pysty vieläkään voittamaan isoja otteluita.

"In his last act at Fenway Park, Roger Clemens was more a Yankee than ever.

He survived after allowing a two-run first inning against the majors' best offense and thrived following one of the most heated episodes in Yankee-Red Sox history. In a final season of great milestones (4,000 strikeouts, 300 wins), Clemens did what all great Yankees must - he beat Boston in a meaningful moment. Thus, Clemens no longer needs a Yankee hat in Cooperstown to prove his Pinstripe blood, because he had the right cap on the Boston portion of his career." (http://www.nypost.com/sports/yankees/3698.htm)

Derek Jeter ja Mariano Rivera osoittivat miksi heidän yllään ei leiju turhaan maaginen post-season aura. Jeter teki jälleen kerran sen minkä hän on tehnyt niin monta kerta aikaisemminkin ja todisti miksi Bostonin shortstop Nomar Garciaparra tulee aina elämään Derekin varjossa. Nomarilla oli mahdollisuus viedä Boston johtoon, mutta sen sijaan jäi paikoilleen katselemaan Clemensin splitfingeria.

Kesällä puhuttiin paljon siitä, että Mariano Rivera ei ole enää parhaimmillaan ja on pudonnut nuorempien closereiden vauhdista. Tämä syksy ja kaksi viimeistä viikkoa ovat kuitenkin todistaneet, että Mo on edelleen täysin omassa luokassaan. Marianon World Series ERA viiden vuoden ajalta on käsittämätön 1.30 ja tänä syksynä miehen post-season ERA on 0.00 eikä the Sandman ole antanut vastustajille viidessä esiintymisessään vielä yhtään(!!) lyöntiä. Suorituksesta tekee uskomattoman se, että Mariano on syöttänyt jo kolme 6-out saves. Rivera on ainoa henkilö, jolle allekirjoittanut haluaisi antaa syötettäväksi ottelun viimeisen syötön if my life depended on it.

Jose Contrerasista on tullut viime viikkoina uusi Yankeesin post-season sankari. Yankees hankki viime talvena Contrerasin Cubasta 32 miljoonalla dollarilla Bostonin nenän edestä ja on ollut se silta, jolla Yankees on edennyt aina Riveraan. Kauden aikana joukkueen bullpen oli täysi kaaos Acevedon, Osunan etc. toimesta, mutta nyt Contreras on ollut esityksillään suuri rauhoittava voima vähän kuten Ramiro Mendoza ja El Duque olivat Yankeesille muutama vuosi sitten. Miehen vanhan ajan harvinainen forkball ja kaikkiin ilmansuuntiin liikkuva knuckleball sekä Randy Johnson-like 97 mph fastball 90-luvulta ovat tehneet Josen syötöistä lähes mahdottomia seurata ja lyödä.

Joukkueen kaksi vaarallisinta ja tärkeintä hyökkäyasetta eli Soriano ja Giambi ovat olleet täysin unessa, mutta Yankees on aina voittanut vahvoilla syöttäjillään eikä tämäkään vuosi näytä tekevän poikkeusta. Mussina on kahdesta tappiostaan huolimatta ollut hyvä, Yankees ei vain pystynyt kummassakaan ottelussa käyttämään mahdollisuuksiaan. Andy Pettitte on ollut mahtava ja voittanut kaksi kertaa Game 2:n kun Yankees on hävinnyt sarjan ensimmäisen ottelun (Twins & Red Sox). Andy on todellinen big game pitcher. Hän on tämän kauden jälkeen UFA, mutta Steinbrenner ei tule todellakaan päästämään Andya pois.

Clemens on esittänyt 41-vuotiaana otteita, joihin pystyvät vain harvat. Kahdessa post-season ottelussa tänä vuonna Roger has struck out 17 & allowed 3 runs ja ottanut 2 voittoa. The Rocket has been building on his legacy.

David Wells on puolestaan osoittanut miksi Torre voi aina luottaa häneen kun Yankees tarvitsee tiukassa paikassa miestä, joka pystyy eliminoimaan vastustajan ja johdattamaan Yankeesin voittoon omista ongelmistaan huolimatta.

Yankees johtaa nyt best-of-seven sarjaa voitoin 2-1 ja taistelu jatkuu tänään Fenway Parkilla - Game 4 (Wells vs. Burkett). En haluaisi olla Pedron tai Mannyn paikalla, jos sarja jatkuu vielä Bronxissa ensi viikolla otteluilla 6 & 7.
 
Viimeksi muokattu:

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
"This is what you live for!"

Unfuckingbelievable.

Aaron f-ing Boone.

Uskomatonta. Tällaista ei voi tapahtua missään muualla kuin Yankee Stadiumilla.

Game 7 - the biggest game of one of the greatest sports rivalries. Pedro vs. Rocket. Boston johti 5-2 in the bottom of the 8th ja oli 5 outs away from a World Series berth. Sitten iski Mr. Post-Season Derek Jeter ja aloitti yhden uskomattomimmista takaa-ajoista Yankeesin historiassa. Yankees tuli tasoihin 5-5 in the bottom of the 8th ja Aaron Boone löi Yankeesin World Seriesiin in the bottom of the 11th. Yankeesin oli voittanut historiansa 39. American Leaguen mestaruuden.

The Curse lives on.
 

Mdawg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Nythän loppuotteluissa pelaavat sitten vastakkain New York Yankees ja Florida Marlins.

Olen seurannut lajia jo jonkin aikaa lähinnä vedonlyönnin kannalta, sillä ulkomaalaiset vedonlyöntitoimistot antavat peleissä hyviä kertoimia.

JLandin mielestä Yankees lähtee tietysti loppuotteluihin ennakkosuosikkina, mutta mitkä ovat Floridan Marlinsin mahdollisuudet "yllättää"?
 

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
Jokos se chicagolainen kaveri, joka vei Cubsin pelaajalta kopin, on "hoidettu"?
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Mystique & Aura

FLY BALL DEEP TO LEFT!

http://server418.propagation.net/interlockingny/2003/2003ALCS/boone_end.mp3

Tuo Cubsin kannattaja on asunut viimeiset päivät poliisivalvonnan alaisena ja on saanut kuulemma työtarjouksia Floridasta.

Eiliseen peliin vielä palatakseni -- kukaan ei vieläkään oikein ymmärrä mitä illalla tapahtui.

Kun Boston Red Sox myi vuonna 1920 Babe Ruthin Yankeesille, on Yankees hallinnut siitä lähtien pohjois-Amerikan urheilumaailmaa. Bostonin viimeisimmästä mestaruudesta on kulunut 85 vuotta (1918).

Niiden 85 vuoden aikana on muodostunut käsitys, jonka mukaan Red Sox on kirottu Ruthin myymisen vuoksi. 70-luvulla Red Sox oli vahvasti menossa kohti World Seriesia, mutta silloin Yankeesin Bucky Dent murskasi Bostonilaisten unelman. Vuonna 1986 Red Sox eteni World Seriesiin, mutta Bill Bucknerin päästi pallon jalkojensa välistä kuudennessa ottelussa kun Sox oli vain 5 outs away from the championship ja hävisi lopulta Metsille.

Vuonna 1999 Yankees ja Red Sox kohtasivat ALCS:ssa ja silloin Yankees ei jättänyt Bostonille mitään mahdollisuuksia.

Eilen Boston oli taas 5 outs away from the World Series, kun Yankee Stadiumin haamut (Gehrig, Ruth, Mantle, Maris, Munson, etc.) heräsivät eloon ja Pedro Martinez ei pystynyt pitämään 5-2-johtoa vaan Yankees tuli tasoihin ja Aaron Boonesta tuli lopulta New York Cityn sankari yhden kaikkien aikojen comebackin päätteeksi lyömällä walk-off homerunin off Tim Wakefield in the bottom of the 11th. En ole koskaan nähnyt Yankee Stadiumin räjähtävän tuolla lailla. En edes vuoden 2001 World Seriesissa Tinon, Jeterin ja Brosiusin tehdessä ihmetekojaan.

Vaikka Roger Clemens ei kestänytkään kauaa ja Pedro dominoi, niin Yankees osoitti taas kerran miksi se voittaa. Joe Torre vei valmentajien kaksinkamppailussa Bostonin Grady Littlea 100-0 pudottamalla Jason Giambin seitsemänneksi - tuloksena 2 solo homerunia.

Bostonin Nomar Garciaparra on ehkä joka vuosi 9 kuukautta parempi shortstop kuin Derek Jeter, but NOBODY matches Derek Jeter in big situations.

Sitten syöttämään asteli Metallican "Enter Sandmanin" tahdissa itse Mariano Rivera - the Ultimate Post-Season Weapon in sports. Rivera syötti 3 scoreless innings kunnes Boone teki itsestään sankarin. Riveran career postseason ERA on nyt uskomaton 0.78 (8 ER in 92 innings!!!).

Mariano valittiin ottelun jälkeen täysin oikeutetusti American League Championship Series MVP.

"This is the guy who closes the door. He's in there. We're going to get our cuts without worrying. You never worry when you've got the best in the business," sanoi Jason Giambi Riverasta.

"That Rivera is somehow considered a bit of a Superman during the postseason isn't a stretch."

On uskomatonta miten Yankees sen tekee joka syksy. Derek Jeter sanoi, että hän ei aio olla mukana siinä joukkueessa, joka häviää lokakuussa Bostonille ja hän piti sanansa.

Ottelua on näytetty jo sata kertaa uusintana tämän päivän aikana. Foxilla Aaron Boonen veli Bret Boone sanoi Aaronin astuessa lyömään "You can feel the Stadium magic. Things are going to happen here now."

Ballgame over.
 
Viimeksi muokattu:

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
OFFSEASON

Noniin, World Series pettymyksestä on toivuttu, joten voitaisiin katsella mitä on luvassa ennen uuden kauden alkua.

Marlins ansaitsi mestaruutensa - se pelasi järkevästi ja Josh Beckett oli viimeisessä ottelussa suorastaan maaginen. Vähän tuli jo nuori Roger Clemens mieleen kun katseli Beckettin työskentelyä. ALCS Game 7 Yankees vs. Red Sox lokakuun 16. päivä Yankee Stadiumilla menee tosin kaikkien tämän vuoden World Series otteluiden edelle. Se ottelu on jo nyt yksi kaikkien aikojen baseball otteluista: "And the Yankees have come all the way back to tie the game at 5 in one of the greatest comebacks you'll ever see!"

"It took a while for the Yankees to perform their final magic trick, but Yankee Stadium has rarely been louder than it was at 12:17 a.m. on Friday, Oct. 17, when Aaron Boone hit a first-pitch knuckler from Tim Wakefield into the leftfield stands for the exhilarating 6-5 triumph that sent the Yankees to their sixth World Series in the Joe Torre Era.

This was magic, pure and simple. The kind of magic Yankee fans sometimes take for granted. They shouldn't. Oct. 16, 2003, was something extraordinary. It can not be described."

"Derek told me that the ghosts would show up eventually," sanoi Aaron Boone eikä olisi voinut osua paremmin oikeaan. Babe Ruth ei antanut sen vieläkään tapahtua. 1918. Mutta ei siitä sen enempää...There's always next season for the Sox....and the one after that and the one after that...

Yankeesin principal owner George Steinbrenner tunnetaan paremminkin nimellä The Boss ja miehenä, joka vihaa häviämistä. 4 mestaruutta ja 6 World Series esiintymistä viimeisen 8 vuoden aikana olisi unelmien täyttymys mille tahansa muulle joukkueelle, mutta ei Yankeesille. Yankeesin viimeisimmästä mestaruudesta on kulunut jo niinkin kauan kuin 3 vuotta ja niiden kolmen vuoden aikana Yankees on pelannut World Seriesissa kaksi kertaa. Se ei kuitenkaan riitä.

Niinpä nyt kun Steinbrenner ja Yankees valmistautuvat uuteen yritykseen vallata titteli. Heti kauden päätyttyä Yankeesin bench coach Don Zimmer ilmoitti lähtevänsä helvettiin joukkueesta, sillä hän oli saanut tarpeekseen Steinbrennerista, joka ei jätä valmentajia koskaan rauhaan. Samalla the Boss erotti hitting coach Rick Downin, jonka alaisuudessa Yankeesin lyöjät olivat World Seriesissa todella surkeita, etenkin Alfonso Soriano, joka teki uuden vähemmän mairittelevan playoffs-ennätyksen 26 strikeoutillaan.

Down lähti ja sen jälkeen the Boss teki sen mitä on jo muutama vuosi odotettu: hän suostutteli Yankees-legenda Don Mattinglyn takaisin joukkueeseen. Mattingly oli aikanaan lajin paras 1st baseman, Yankeesin kapteeni ja yksi New Yorkin kaikkien aikojen suosituimmista urheilijoista. Selkävaivat pakottivat Mattinglyn lopettamaan uransa 35 vuotiaana vuonna 1995 juuri ennen kuin Yankees alkoi voittaa mestaruuksia putkessa.

Steinbrenner on yrittänyt joka vuosi sen jälkeen saada Mattinglya palaamaan joukkueeseen valmennustehtäviin, mutta tähän asti Donnie Baseball oli aina kieltäynyt tarjouksesta. Nyt kuitenkin aika oli tullut sopivaksi ja Mattingly pukee ensi kaudella päälleen numeron 23 Yankeesin hitting coachina. Yankees ei olisi voinut saada parempaa miestä Downin tilalle, sillä Donnie Baseball tunnettiin pelaajana, jonka työskentely at the plate oli maksimiin asti organisoitua ja täydellisyyttä hipovaa. Jos joku pystyy Sorianon viat korjaamaan, se on Mattingly.

Lisäksi valmennuksessa on tapahtunut muitakin muutoksia kun joukkueen pitkäaikainen 1st base coach Lee Mazzilli siirtyi Baltimore Oriolesin manageriksi. Samalla Willie Randolph siirtyi paikkaamaan Zimmeria bench coachiksi ja entinen Yankeesin World Series sankari Luis Sojo otti Randolphin paikan.

Tästä tuleekin eteen mukavan mielenkiintoinen skenario. Manageri Joe Torren sopimus loppuu ensi kauden jälkeen ja tällä hetkellä kukaan ei tiedä jatkaako Joe Bronxissa vielä vuoden päästä. Randolph olisi ollut muuten kaikkien luontevin vaihtoehto Torren seuraajaksi, onhan hän seurannut Torren tekemisiä kaikki ne vuodet jotka Joe on 1996 lähtien New Yorkissa ollut. However, Mattinglyn mukaantulo sekoitti paikkaa mukavasti, sillä Donnie Baseball voisi olla täydellinen valinta seuraavaksi manageriksi. Think about it: yksi joukkueen ja koko kaupungin suurimmista urheilulegendoista, fanien palvoma kulttihahmo Yankeesin managerina. No siihen on vielä pitkä matka. Voi hyvinkin olla, että Steinbrenner ei loppujen lopuksi halua päästää Torrea pois vaan Joe jatkaa vielä pari vuotta.

Sitten pelaajiin - aloitetaan syöttäjistä.

Yksi kaikkien aikojen parhaista syöttäjistä, The Rocket aka Roger Clemens lopetti maagisen uransa viime kauteen ja arvatkaapa miten. Yep, 95 MPH fastball for strike 3 - vintage Rocket. Yankees ei pystynyt voittamaan Rocketille kolmatta mestaruutta, mutta Roger ei varmasti kadu yhtään päätöstään, eikä hänen tarvitsekaan. Clemens voitti 41-vuotiaana viime kaudella 17 ottelua ja oli koko liigan kärkiviisikossa in strikeouts. Yleensä urheilijat lopettavat kun eivät enää pysty harjoittamaan rakastamaan lajia aivan terävimmällä huipulla, mutta Clemensin kohdalla kaikki on toisin. ALCS Game 3 Bostonissa, jossa Clemens löi Pedron yhdessä kaikkien aikojen puhutuimmassa pitching duelissa, oli näyte siitä millainen legenda Clemens on. Pedro ei kestänyt paineita vaan vaipui niin alas, että pahoinpiteli Yankeesin 72-vuotiasta Zimmeria ja lopulta hävisi tämän tulisen kaksinkamppailun Rocketille. Puhumattakaan mitä tapahtui in game 7....

"In his last act at Fenway Park, Roger Clemens was more a Yankee than ever.

He survived after allowing a two-run first inning against the majors' best offense and thrived following one of the most heated episodes in Yankee-Red Sox history. In a final season of great milestones (4,000 strikeouts, 300 wins), Clemens did what all great Yankees must - he beat Boston in a meaningful moment. Thus, Clemens no longer needs a Yankee hat in Cooperstown to prove his Pinstripe blood."

Clemensista voisi kirjoittaa vaikka kuinka paljon lisää, mutta uskon että miehen suuruus on tullut jo selville. We'll miss you Roger.

Toinen Yankeesin 41 vuotiaista syöttäjistä eli David Wells voitti kaksi tärkeää ottelua postseasonilla, mutta joutui jättämään World Series Game 5:n kesken selkäongelmien vuoksi vain yhden vuoroparin jälkeen. Boomer menee ensi viikolla selkäleikkaukseen, joten uran jatko on vielä kysymysmerkin alla.

Clemensin ja Wellsin mukana lähti yhteensä 32 voittoa, joten Steinbrennerilla on kova työ paikata kaksikon jättämät aukot. Kun tähän vielä lisätään se, että left hander Andy Pettitte on tällä hetkellä free agent, on Yankeesin rotationissa 53 voiton vaje.

Steinbrenner tulee tekemään kaikkensa pitääkseen Pettitten Bronxissa, jossa Andy on pelannut koko yhdeksänvuotisen uransa ajan. Pettitte asuu Texasissa ja Houston Astros on luonnollisesti mukana yrittämässä houkutella Andya joukkueeseensa. Rahassa Astros ei pysty Yankeesia lyömään, mutta jos se pystyy vakuuttamaan Andyn siitä, että sillä on vahva joukkue kasassa, voisi Andyn kuvitella hyvinkin ottavan vähemmän rahaa päästäkseen pelaamaan lähellä kotiaan. On kuitenkin aika selvää, että Steibrenner tulee lopulta lyömään pöytään sellaisen tarjouksen, että Pettitte ja hänen agenttinsa Randy & Alan Hendricks eivät voi siitä kieltäytyä ja Andy jää New Yorkiin.

The Boss olisi alunperin halunnut Arizonan kovaa heittävän Curt Schillingin korvaamaan Clemensin, mutta nyt Diamondbacks on myymässä Schillingia Bostoniin ja kaupan pitäisi varmistua huomenna. Steinbrenner vihaa kaikkea Bostonissa ja voin vain kuvitella kuinka kuumana George käy nyt kun BoSox on nappaamassa hänen nokkansa edestä pelaajan, jonka hän itsekin haluaisi. Viime vuonnahan Bostonin CEO Larry Lucchino kutsui Yankeesia nimellä "Evil Empire", kun Yankees suorastaan ryösti cuubalaisen Jose Contrerasin ennen BoSoxia.

Schillingin siirtyminen Bostoniin antaa Red Soxille erittäin vaarallisen näköisen starting rotationin ja etenkin kärkikolmikon: Pedro, Schilling ja Derek Lowe. Vaikka Pedro ei enää ole yhtä hyvässä fyysisessä kunnossa kuin ennen, on hän edelleen kaikesta kusipäisyydestään huolimatta yksi parhaista. Se Pedron tanssiva circle-change niin uskomaton, että se täytyy nähdä, jotta ymmärtää mistä puhun.

Steinbrenner ei aio jäädä toiseksi ja niinpä on julkinen salaisuus, että Yankees on sellaisten isojen free agent nimien kuin Bartolo Colon ja Kevin Millwood perässä. Lisäksi Montrealin 27-vuotias Javier Vazquez on Yanks GM Brian Cashmanin listalla ja tuosta kolmikosta ainakin yksi syöttää ensi kaudella Bronxissa. Itse ottaisin mieluiten Colonin, vaikka miehen paino ja New Yorkiin sopeutuvuus ovat saaneet Yankeesin miettimään Colonin hankkimisen tärkeyttä. Tosin, Colon osoitti taas viime kaudella olevansa todellinen workhorse, joten ehkä ne huhut miehen huonosta kunnosta ovat täyttä paskaa. Millwood ja Vazquez ovat National League syöttäjiä, joten ymmärrän, että Yankees on myös heidän kohdallaan varautunut. Niin ja onhan legenda Greg Maddux myös vapaa agentti :), mutta eiköhän Maddux jatka kuitenkin Atlantassa.

Jos oletetaan, että Pettitte jatkaa ja Yankees hankkii Colonin, näyttäisi ensi kauden rotation tältä: Pettitte-Mussina-Colon-Contreras-Weaver.

Pettitte on yksi lajin parhaista vasenkätisistä syöttäjistä ja tietää miten New Yorkissa voitetaan. Andyn aseina ovat lisäksi loistava change-up ja sliden sekä ehkä baseballin historian vaarallisin pickoff move. Lisäksi Pettittella on mahdollisuus tulla Yankeesin kaikkien aikojen menestyksekkäimmäksi vasenkätiseksi syöttäjäksi, jos hän päättää jatkaa. Legendaarisen Whitey Fordin lukemiin ei ole enää niin kauheasti matkaa. Mussina on voittanut viimeisen 10 vuoden aikana (?) enemmän otteluita kuin kukaan muu syöttäjä. Moose omistaa baseballin laajimman syöttövalikoiman - jossain vaiheessa kesällä Fox Sports laski miehen käyttäneen yhdessä ottelussa Red Soxia vastaan kahdeksaa eri syöttöä; mukana oli muun muassa erittäin harvinainen knucklecurve.

Contrerasin Yankees hankki viime vuonna siis Cubasta ja odotukset olivat kovat. Alku meni täysin päin helvettiä kun Contreras yritti väkisin matkia Clemensia. Niinpä mies lähetettiin Tampaan työskentelemään organisaation pitching guru Billy Connorsin kanssa ja tultuaan takaisin, Contreras oli täysin uudestisyntynyt, kunnes loukkaantui melkein välittömästi ja oli 2 ja ½ kuukautta sivussa. Tultuaan sen jälkeen takaisin, hän jatkoi loistavasti ja dominoi vastustajia kerta toisensa jälkeen. Se vanhan ajan forkball yllätti kaikki täydellisesti. Postseasonilla Contreras toimi tärkeänä välikätenä starting syöttäjien ja Mariano Riveran välillä. Contrerasilla on kaikki mahdollisuudet tulla yhtä suosituksi kuin Orlando "El Duque" Hernandez.

Viimeisen starterin paikasta kilpailevat sitten todennäköisesti Jeff Weaver ja koko viime kauden olkapääleikkauksen vuoksi sivussa ollut John Lieber - edellyttäen, että the Boss ei hanki Colonin lisäksi esimerkiksi Vazquezia. Weaverilla on electric stuff, mutta miehen hermot eivät vain yksinkertaisesti näytä kestävän New Yorkin vaatimuksia. Weaverilla on loistava potentiaali, mutta mies pilaa kaiken kiukuttelullaan ja epätasaisuudellaan. Jos Yankees fanit eivät olleet saaneet regular seasonin aikana Weaverista tarpeekseen, niin World Series Game 5 sai varmasti loputkin epäilijät räjähtämään raivosta kun Weaver surrended a game winning walk-off homerunin in the bottom of the 11th.

Lieber on sentään voittanut vain pari vuotta sitten 20 ottelua ja johti koko Major Leaguea in innings pitched ja oli 4th in AL in strikeouts. Olkapään kunto on kuitenkin suuri arvoitus, joten saa nähdä mitä Lieberin kanssa tapahtuu. Paljon huonompi kuin Weaver ei voi kukaan olla. Lisäksi David Wellsia ei kannata laskea vielä ulos spekulaatioista. On hyvinkin mahdollista, että Yankees tarjoaa Boomerille spring training try-outia ja sitä kautta bonuksilla täytetyn yhden vuoden sopimuksen. Kaikki tietävät, että Boomer rakastaa New Yorkia ja kun mies on kunnossa, niin "all is Wells".

Lisäksi Yankees on ilmaissut kiinnostuksensa toiseen cuubalaiseen, 24-vuotiaaseen Maels Rodrigueziin, jonka sanotaan heittävän consistently yli 100 mph. Lisäksi Rodriguez on syöttänyt pari vuottan sitten Cuban historian ainoan perfect gamen.

Jos olet lukenut jo tänne asti niin nyt ei kannata enää lopettaa, vaikka en taida olla vielä edes puolivälissä.

Yankeesin yksi suurimmista ongelmista viime kaudella oli heikko bullpen. Contrerasin siirtyminen relieveriksi postseasonilla auttoi paljon, mutta muut relief pitchers olivat surkeita. Gabe Whiten piti olla luotettava lefty, mutta ei pystynyt sopeutumaan oikein missään vaiheessa. Chris Hammond ei lopulta ollut edes rosterissa tärkeimmissä otteluissa ja menetti paikkansa Weaverille (*sigh*), Osuna ei myöskään mahtunut playoffs-rosteriin ja Jeff Nelsonin suurimmaksi urotyöksi jäi Fenway Parkin työntekijän pahoinpiteleminen Bostonissa siinä legendaarisessa Game 3. Felix Heredia sen sijaan syötti hyvin ja oli tärkeässä roolissa, kun Yankeesin bullpen pelasti Clemensin in the ALCS Game 7. Tosin suurin kunnia menee ihmemies Mariano Riveralle, josta voi lukea vähän ylempää. Rivera is superhuman. The Ultimate Post-Season Weapon in Sports.

Heredialle ja Whitelle on tarjottu jatkosopimuksia ja molemmat todennäköisesti jatkavat ensi kaudella Bronxissa, muut mainitut kaverit saavat lähteä. Steinbrenner ei tule arkailemaan kuluttaa rahaa bullpeniin ja starting rotationiin, sillä "pitching wins". Vuosien 1996-2001 aikana Yankeesin bullpenissa oli sellaisia nimiä kuin Ramiro Mendoza, nuori Jeff Nelson, Mike Stanton, Steve Karsay etc, jotka hoitivat homman luotettavasti ja kivuttomasti päivästä toiseen. Viime kauden Acevedo, Miceli ja Osuna fiaskot eivät saa toistua ja Steinbrenner tulee pitämään siitä huolen.

Minnesotan LaTroy Hawkins, White Soxin Tom Gordon ja Seattlen Shigetoshi Hasegawa ovat nimiä, joita Steinbrenner käskee Cashmanin hankkia turvaamaan luotettava set-up corps for Mariano. Lisäksi Steve Karsayn, joka oli koko viime kauden sivussa olkapäävaivojen vuoksi, pitäisi olla kunnossa spring trainingiin mennessä. Hammond yritetään todennäköisesti treidata muualle.

Eli syöttäjät: Pettitte - Mussina - Colon - Contreras - Weaver/Lieber

bullpen: Karsay, Hawkins/Gordon/Hasegawa/Rhodes (todennäköisesti kaksi näistä neljästä), White, Heredia, Wevaer/Lieber, Rivera (closer).

Kyllä tuolla rotationilla ja bullpenilla uskaltaa lähteä sotaan any day of the week and twice on Tuesdays. Yankees nuoret syöttäjälupaukset ovat aika vähissä lukuisien blockbuster treidien jälkeen ja kun Brandon Claussenkin lähti Aaron boone treidissä Cincinnatiin, on Jorge De Paula periaatteessa ainoa Yankeesin oma nuori prospect. De Paula oli lähellä tehdä jotain täysin uskomatonta viime kaudella uransa ensimmäisessä ja tähän mennessä ainoassa startissa syöttämällä no-hitterin into the 7th, kunnes hän walked a batter ja lopulta Soriano ei pystynyt syöksymään kovaan comebackeriin vaan se me oikealle for a basehit. De Paula oli 7 outs away from a perfect game.

Kuten jo alussa totesin, Yankeesin lyöntipeli kuoli totaalisesti World Seriesissa ja vain syöttäjien loistavat otteet pitivät Yankeesin mukana taistelussa. Joukkueella oli koko kauden ajan vaikeuksia lyödä with runners in scoring position ja se sai Steinbrennerin veren kiehumaan ja lopulta Mattingly siis päätyi joukkueen uudeksi hitting coachiksi.

Kaikkein sekavin tilanne oli in right field, jossa aloitti kauden alussa Raul Mondesi, joka päätyi kuitenkin lopulta kiekuttelunsa jälkeen Arizonaan. Viimeinen pisara Torrelle ja Cashmanille oli se, kun ennen ottelua penkille joutunut Mondesi poistui kesken pelin Fenway Parkilta, kun Torre olisi tarvinnut pinch hitteria in the top of the 9th.

Sen jälkeen right field oli täysin sekaisin kun David Dellucci, Karim Garcia, Ruben Sierra ja Juan Rivera vuorottelivat siellä ei niin hyvällä menestyksellä. Kauden päätyttyä Yankeesissa mietittiin ensi sitä, että 2nd basella ailahtelevasti läpi kauden pelannut Alfonso Soriano siirtyisi to right field. Se idea kuoli kuitenkin aika nopeasti, sillä 35-vuotias slugger Gary Sheffield, joka paukutti viime kaudella 39 homerunia ja career high 132 RBI, on vapaa agentti. Sheffieldin siirtymisen Yankeesin pitäisikin olla enää muodollisuuksista kiinni. Sheffield on aina halunnut pelata New Yorkissa ja lisäksi hänen setänsä, entinen Yankees pitcher Doc Gooden työskentelee Yankeesin organisaatiossa Tampassa.

Vaikka Sheffield ei enää olekaan niin nuori, toisi hän right fieldille paljon luotettavamman vaihtoehdon kuin jo aikaisemmin mainittu nelikko Dellucci, Garcia, Sierra, Rivera. Lisäksi Giambi-Sheffield kaksikko peräkkäin lyöntijärjestyksessä saisi syöttäjät ajattelemaan kahdesti mitä kannattaa tehdä.

Sheffieldin signaus ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Soriano jatkaisi 2nd basella, vaan viime aikoina on alkanut näyttää entistä varmemmalta, että Yankee Stadiumin centerfieldia 10 vuotta vartioinut Bernie Williams saa väistyä Hideki Matsuin tieltä ja niin Soriano siirtyisi to left field ja Berniesta tulisi full-time DH.

Tämä tarkoittaisi tosin sitä, että Nick Johnsonille ei olisi enää joukkueessa paikkaa ja tässä vaiheessa Javier Vazquez astuu kuvaan. Montreal haluaa Johnsonin vaihdossa Vazqueziin ja jos Bernie vie Nickyn paikan, treidataan Nick muualle. Moni arvostelee Yankeesia siitä, että se ei anna omille lupauksilleen aikaa kehittyä ja Johnsonin treidaaminen olisi hyvä esimerkki tästä. NJ on huomattavasti parempi fielder kuin Giambi at 1st base ja Yankeesin järkevin lyöjä - ei tarvitse kuin katsoa Johnsonin OBP numeroita niin miehen tärkeyden huomaa. Giambi ei kuitenkaan ole lähdössä minnekään seuraavaan 7 vuoteen, joten Johnsonin kohtaloksi tulee todennäköisesti päätyä Montrealiin ja samalla Giambi will stink up the plate in NY. Vaikka Giambi onkin kahtena ensimmäisenä vuotenaan New Yorkissa lyönyt ensimmäisenä Yankeesina sitten Mickey Mantlen 40+ homerunia kahtena kautena peräkkäin, viime kausi oli miehelle täysi katastrofi. Ne polvi- ja silmävaivat varmasti haittasivat peliä, mutta .250 batting average on aivan uskomattoman surkea perennial MVP mieheltä.

Jos Giambilla oli vaikeuksia mailan varressa, niin sitä enemmän niitä oli Sorianolla. Sori aloitti kauden mahtavasti ja monet vertasivat Sorianon käsiä Hank Aaronin vastaaviin, mutta sen jälkeen mies menetti otteensa täysin. Soriano huitoi jokaiseen outside slideriin ja ensimmäisiin syöttöihin kerta toisensa jälkeen. "Some day Soriano is going to get hit by a pitch and he will swing at it," sanoi YES Networkin Jim Kaat playoffsien aikana. Mattinglylla on edessään iso työ saada Soriano rauhoittumaan at the plate. Mielestäni Sorianon treidaaminen olisi suuri virhe, sillä eivät ne vertaukset Aaronin täysin hatusta vedettyjä ole. Sorianolla on potentiaalia olla ensimmäinen pelaaja MLB:n historiassa, joka saavuttaa maagiset numerot 50/50 (homeruns/stolen bases). Ja lisäksi ainoa asia, mistä allekirjoittanut uskaltaa Torrea kritisoida on se, että Sorianon ei pitäisi olla missään nimessä nykyisessä tilassaan leadoff hitter.

Sorianon siirtäminen 2nd baselta to the outfield tarkoittaa sitä, että Yankees tarvitsee uuden miehen to 2nd ja siihen on tarjottu vaihtoehdoiksi Marlinsin kanssa juuri mestaruuden voittanutta Luis Castilloa tai japanilaista Kaz Matsuita. Matsuin kohdalla ongelmana on se, että hän on shortstop, joten hänen täytyisi pelata vieraassa liigassa vieraalla paikalla, jos hän tulisi New Yorkiin. Derek Jeter ei siirry omalta paikaltaan pois, vaikka Steinbrenner hankkisi Moosesin ja Nostradamousin joukkueeseen. Niinpä uskoisin, että Matsui päätyy joko Los Angelesiin tai Oaklandiin, missä hänellä olisi mahdollisuus pelata shortstopina. Mets on myös kiinnostunut, mutta olisi mielestäni suorastaan typerää siirtää Jose Reyes pois omalta paikaltaan. Castillo olisi Yankeesille ihanteellinen leadoff hitter, jolloin Soriano voisi siirtyä lineupissa alemmas ja keskittyä hiomaan itseään ilman niin suuria paineita.

Castillo (2B)
Jeter (SS)
Giambi (1B)
Sheffield (RF)
Soriano (LF)
Matsui (CF)
Posada (C)
Williams (DH)
Boone (3B)

Spekulaatiot eivät kuitenkaan lopu vielä tähän. Texas Rangers on ilmoittanut, että se on valmis treidaamaan baseballin parhaan pelaajan ja American Leaguen MVP palkinnon juuri voittaneen Alex Rodriguezin pois. Yankees piti juuri Tampassa organizationla meetings ja The Boss oli tiettävästi ilmoittanut haluavansa tietää mistä hän joutuisi luopumaan saadakseen Rodriguezin Bronxiin. Ongelmana on kuitenkin taas se, että Rodriguez on myös shortstop ja Jeterin asema ei ole näiden 2 minuutin aikana muuttunut minnekään. Niinpä Yankeesin täytyisi suostutella Rodriguez pelaamaan 2nd base ja on ERITTÄIN epätodennäköistä, että A-Rod suostuisi tähän. Yhtenä huhuna on mainittu, että Red Sox tredaisi Nomahhhhh Garciaparran A-Rodiin ja sitten Rangers treidaisi Nomahhhin Los Angelesiin. A-Rod on tiettävästi ilmoittanut, että hän hyväksyisi treidit vain New Yorkiin (Yankees) tai Bostoniin. Kun A-Rod siirtyi Texasiin, oli Mets mukana kilpailussa ja Flushingissa varmasti haluttaisiin A-Rod vieläkin. Todennäköisesti kukaan ei suostu A-Rodin megasopimusta kuitenkaan itselleen ottamaan, joten hän saa jatkaa häviämistä Texasissa.

Bottom line, George Steinbrenner haluaa voittaa ja voittaa vielä vähän lisää, joten Yankees tulee saamaan jalkeille joukkueen, joka taistelee taas kerran mestaruudesta. Ja mikä olisikaan yhtä hienoa kuin voittaa Don Mattinglylle miehen ensimmäinen mestaruus heti kättelyssä ja lähettää Torre eläkkeelle arvoisellaan tavalla. Muiden joukkueiden faneja Yankees tuleva pelaajabudjetti ei todennäköisesti hymyilytä - 200 miljoonalla taalalla keksisi moni varmasti parempaakin tekemistä.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös