Maistuuko Mestis?

  • 11 692
  • 60

Maistuuko Mestis?

  • Kyllä, tässä vaiheessa parempi vaihtoehto kuin Liiga

    Ääniä: 140 89,7%
  • Pakon edessä menettelee

    Ääniä: 10 6,4%
  • Ei, pakollinen välivaihe, suora liigapaikka olisi ollut parempi

    Ääniä: 6 3,8%

  • Äänestäjiä
    156
  • Poll closed .

Animal

Jäsen
Tässä kun viime talvesta alkaen olen sivullisena kommentaattorina yrittänyt tsempata Jokeri -faneja ja yhteisöä, että Mestis ei ole maailmanloppu vaan pikemminkin alku ja huikea mahdollisuus, niin mielelläni näkisin äänestyksen ja vaikka kommentointia tässä miltä Mestis nyt maistuu, kun sarjaa on muutama viikko takana vai olisiko edelleen se suora liigapaikka ollut parempi ja mieluisampi vaihtoehto (mikäli hallin puolesta olisi ollut mahdollista)?

Tämä siis ei ole mitään vittuilua, vaan ihan vilpitön gallup. Toivon, että gallupiin vastaajat olisivat ainoastaan jokerifaneja tai -henkisiä, kommentteja voi tulla muiltakin.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Kyllä, ehdottomasti. Toki Mestis nyt ei muutenkaan ole mikään uusi juttu itselle kun on tullut seurattua aiemminkin niin aika hyvin oli kartalla mitä on luvassa ja mitä kannattaa odottaa.

Sanoisin myös että tässä vaiheessa Mestis on parempi paikka kuin Liiga, organisaatio saa keräillä nyt sitä verkostoa ja rahaa mitä sitten Liigassa tarvitaan.
 

One#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, SoJy, ManU, Ac Milan, Barcelona
1000 kertaa paremmalta kuin KHL. Tämä buumi on ollut kyllä mahtavaa seurattavaa. Itsekin pitkästä aikaa mennyt paikan päälle peleihin.

Toki pitkässä juoksussa Jokereiden kuuluu olla liigassa, mutta kausi/2/3 menee ihan mukisematta mestiksessä. Katsotaan kuinka nopeasti meidät halutaan liigaan.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Olin itse viime syksynä/keväällä niitä, jotka puhuivat visiitin Mestikseen olevan iso riski ja parhaimmillaakin rajoittavan Jokereiden potentiaalia ja hidastavan nousua takaisin huipulle. Kai se tässä vaiheessa on jo myönnettävä että olin väärässä.

Aloittaminen divarista sopii tähän raikkaaseen uuteen alkuun kuin nenä päähän ja yleisö on osoittanut, että myös Mestiksessä pelaavien Jokereiden tukeminen on tärkeä juttu. Yleisömäärät, yhteistyökumppanit, osakeannin koko ja oikeastaan kaikki muukin yllättää jatkuvasti positiivisesti, enkä ole enää varma olisiko samaa ilmiötä saatu aikaan suoralla Liigapaikalla. Riskejä olisi ainakin jouduttu ottamaan enemmän.

Ihan jo ympäristönäkin Mestis on huomattavasti yhteisöllisempi ja sopuisampi kuin Liiga. Täällä tavoitteena on kasvattaa yhteistä kakkua, jotta kaikille riittää enemmän. Liigassa ollaan kärjistettynä huolissaan vain omasta perseestä ja vahditaan ettei kaveri vain saa enemmän. Mestis on oikein hyvä paikka odottaa tilanteen tasaantumista ja laittaa omaa organisaatiota siihen kuntoon, että Liigaan voidaan aikanaan nousta suoraan contender-statuksella.
 

Animal

Jäsen
Olin itse viime syksynä/keväällä niitä, jotka puhuivat visiitin Mestikseen olevan iso riski ja parhaimmillaakin rajoittavan Jokereiden potentiaalia ja hidastavan nousua takaisin huipulle. Kai se tässä vaiheessa on jo myönnettävä että olin väärässä.
Tässä on toki muistettava, että tilanne oli Jokereilla erittäin vaikea, tietyissä tilanteessa jopa toivoton, ja oikean analyysin tekeminen mikä olisi ollut paras tai oikea vaihtoehto Jokereille oli jopa alan ammattilaisille vaikeaa. Joten turha ainakaan liikaa ruoskia itseään.

enkä ole enää varma olisiko samaa ilmiötä saatu aikaan suoralla Liigapaikalla. Riskejä olisi ainakin jouduttu ottamaan enemmän.
Tässä on hyvä huomio. Mitä olisikaan tehnyt orastavalle buumille, jos olisi menty suoraan Liigaan, puolityhjälle Jaffalle ja hikiseen olisi saatu todennäköisesti sellainen Liigan alemman keskikastin budjetti kasaan ja sillä oltaisiin selviydytty kausi läpi? Aika monelle olisi voinut tulla fiilis että "tässäkö tämä nyt oli" ja tätä se on kaudesta toiseen. Nyt on ympäri Suomea ne muutamat isommat hallit ja sitten erilaiset ja erikokoiset ladot täynnä yleisöä kun Jokerit kiertää Suomea.

Omalla tapaa oli myös hieno nähdä, kuinka Nordis oli täynnä, kun paikallispelissä kohtasivat Jokerit ja päälle 200k asukkaan kaupungin entinen farmiseura Kiekko-Vantaa. Onko tällaista sarjapeliä pelattu koskaan aiemmin?

Jokereiden ja Kiekko-Espoon Mestis -kiertue on paras todiste paikoilleen fakkiutunutta, suljettua nykymuotoista Liigaa vastaan.
 

91.1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Maistuu. Samaa mieltä, että parempi näin kuin suora Liiga-paikka. Uusi kokemus tämäkin, eikä ainakaan itselläni ole ollut valittamista siitä kuuluistasta pelin tasostakaan, vaikka toki joissakin detaljeissa ero esim. Liiga-tasolle näkyy selvästi. Mutta so what, viihdyttävyyshän se tärkein seikka on. Lisäksi tuntuu hienolta, että Jokerit on ikään kuin auttamassa muitakin Mestis-seuroja yleisön saamisessa halleille ja ylipäätään tuomassa (media)huomiota koko Mestikselle. Hyvä, että pelataan täällä vielä se toinenkin kausi.
 

EiZo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Oikein hyvältä maistuu. Perjantaina oli matsiin mennessä hieno nostalginen fiilis, ja pitkästä aikaa sitä tunsi ihan ylpeyttä, kun pisti punakeltaisen huivin kaulaan. Näin ei aina KHL-matseihin mennessä ollut. Ja onhan tää parempi juttu, että rakennetaan hommaa pitkäjänteisesti. Pikavoittojen tavoittelijoita ja onnenonkijoita on nähty tässä seurassa ihan tarpeeksi.
 

Jannecky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onhan tää oikeesti todella hienoa aikaa.
Nyt tehdään jotain niin historiallista ja upeeta mitä ei oikein edes vielä ymmärrä.
Jokapuolella missä Jokerit pelaa, yleisöennätykset paukkuu.
Vastustajat siirtelee otteluitaan isompiin halleihin, että halukkaat mahtuu.
Meno peleissä on ihan huikeeta.
Mediassa jatkuvasti positiivisia uutisia. Yms. Yms.

En usko, että kaikkea tätä ois välttämättä saatu kokea, jos oltais suoraan päästy liigaan.

Toivottavasti sama jatkuu läpi kauden!

Ja kysymykseen vastaus, todellakin maistuu.
 

Konteksti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mulla kesti pitkään löytää jonkun näköinen kipinä uudelleen tähän touhuun. Viimeiset vuodet idässä oli laskevaa trendiä niin fiiliksen suhteen, kuin luottamuksen seuraa kohtaan. Myös se, että 2 ja puoli vuosikymmentä kun elämä oli rakentunut pitkälti jääkiekon ympärille otti veronsa ja sitä tuli lievästi sanottuna ylikulutettua. Tauko tuli tarpeeseen.

Kun tämä projekti sitten julkistettiin ajattelin heti, että tämä on oikea tie Jokereille. Saadaan pöytä puhtaaksi ja uusi alku. Siivottua kaikki epämiellyttävä ajan saatossa kertynyt pois. Nyt on uniikki mahdollisuus rakentaa tämä seura uudenlaiseksi. Maltilla ja viisaudella laittaa junnutuotanto putkineen kuntoon, heivata tarpeeton ylimielisyys helvettiin ja keskittyä tekemään tästä tuloksellisestikin Suomen ykkösseura. Lopettaa rahan viljely teksti-tv:ltä bongatuille Iowan pubijengien hyökkääville maalivahdeille, kun edellisessä väännössä on tehty 2+3 verivihollista vastaan. Uudistaa Jokerit perinteitä kunnioittaen.

Ilokseni voin todeta, että kauden käynnistyttyä pikkuhiljaa löytyi se kipinäkin taas ja mukaan on saatu valtava yhteisö. Niin uudempaa polvea, kuin vanhojakin. On se fiilis, että tästä tuleekin vielä jotain.

Kuten olen todennut, Liigan tulee olla se ultimaattinen päämäärä. Silti harvoin, jos koskaan suodaan mahdollisuus rebootata seura ihan sieltä ruohonjuuritasolta saakka. Nyt on mahdollisuus oikaista monta asiaa tekemisessä ja se mahdollisuus pitää käyttää viisaasti. Ajan kanssa kohti parempaa.
 

syndi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, HJK-Hockey, NHL
Vanhojen partojen kertomuksia tuli nuorempana kuunneltua Jokereiden divariajoista.

Niissä kertomuksissa yhteishenki oli käsin kosketeltavissa, samaa henkeä on aistittavissa nyt.

Monen vuoden jälkeen saatu koko faniporukka kasaan, ja mikäs sen parempi.

Mestis taisi olla juuri se mitä tässä seurassa kaivattiin. Tulevaisuudessa kerrotaan tarinaa, kuinka koko Jokerit oli liipasimella seurana ja sielta se parsittiin kasaan yksi liitos kerrallaan.

Koskaan ei saa pitää tätä jengiä itsestäänselvyytenä, niinkuin nähtiin loppu oli tosi lähellä.

Jokainen tarvitsee jotain mihin uskoa, meille se on Helsingin Jokerit. Jokerisydän yhdistää kaikkia yli sukupolvien.

Tää on meidän Jokerit, nyt ja ikuisesti.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Tottakai maistuu. Mikä tärkeintä: Nyt on aito mahdollisuus voittaa. Edellisessä sarjassa jokainen tiesi mistä on kyse. Ei siellä oltu voittamassa missään vaiheessa. Samalla on huomannut, että tunne on palannut. Sen huomaa jo siitä, että pelien loppuhetkillä jännittää. Viimeinen minuutti ja paine omassa päässä. Maalin johtoasema. Ikävä ollut tätä tunnetta. Tätä tunnetta ei ole ollut pitkään aikaan. Fanit vetävät yhtä köyttä ja meno on sen mukaista.

Mestistä tuli seurattua jo viime kaudella enemmän. Pelien viihdyttävyys ei ole tullut yllätyksenä. Itselle se pelintaso ei koskaan ole ollut pääasia. Kyllä sitä jalkapallon puolella tulee Veikkausliigassa ja Ykkösen peleissä käytyä. Jokainen tietää, että se taso on kaukana maailman huipusta, mutta hyvin tuolla silti viihtyy.

Onhan tämä hienoa, että voi myös taas käydä vieraspeleissä. Tätäkään mahdollisuutta ei ole ollut aikoihin. Faija soitti alkuviikolla Ja halusi lähteä johonkin peliin. Ei ole Jokereiden fani, mutta käy joskus harvoin peleissä. Molemmille sopi tuo 3. marraskuuta KOOVEE-Jokerit. Seuraavan päivän Hermes-Jokerit oli jo lukittu muutenkin ja sinne naisten kanssa.. Vähän kyllä jännittää mitä tuosta tulee :) On tämä niin hienoa aikaa. Nautitaan nyt kun on sen aika.
 

ss74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Jokerit FC
Maistuu.

Tietysti kaipaan derbyjä ja vääntöjä monia liigajengejä vastaan.
Mutta tässä vaiheessa mielestäni ainoa oikea tapa lähteä ns. nollista uuteen nousuun. Omia kundeja iso määrä rosterissa ja nuorille kundeille vastuuta niin mikäs sen parempaa.

Katsellaan sitä Liigaa sitten, kun sen aika on.

Ja onhan mestis-pelit erittäin viihdyttäviä.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aivan täydellinen sarja uudelle organisaatiolle tässä vaiheessa. Pari kautta tasaista kasvua täällä ja sitten Liiga haltuun.

Kertoo myös todella paljon hyvää Jokerikannattajista, kuinka tämä homma ollaan otettu haltuun. Kiva huomata, että huolimatta 10 vuoden tauosta ollaan edelleen Suomen suurin ja kaunein - vieläpä ylivoimaisesti.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Kun omankin suosikkijoukkueen pitkä taival mestistasolla on vielä tuoreessa muistissa, on tämä aika hienoa lukea Jokeri-kannattajien mielipiteitä Mestiksestä ja aistia sitä aitoa iloa, minkä Jokereiden Suomeen paluu on yleensäkin aiheuttanut. Jääkiekko tarvitsee näitä suuria yhteisöllisiä tunteita muuallakin kuin siellä ihan huipulla, missä eniten kimaltaa. Teidän Jokeri-kannattajien ilo on sikälikin hieno juttu, kun olette kuitenkin tottuneet siihen, että oma joukkue pelaa huipputasolla ja omaa aina tukun huipputason pelaajia. Joskus sekin voi pöhöttää ja aiheuttaa vähän leipääntymistä.

Liiga on ehkä omanlaisensa pöhöttävä kupla, jossa urheilullisuus ja urheilulliset arvot ovat päässeet kohta neljännesvuosisadan saatossa kuihtumaan. Mestiksessä on enemmän aitoja elementtejä itse lajin sekä urheilullisuuden ympärillä, joista voi nauttia hieman eritavalla.

Itse olen oikeastaan vasta nyt havahtunut siitä, miten valtava yhteisö ihmisiä Jokeri-logon takana onkaan. Ehkä aiemmin olen (Helsingissä aikoinaan asuessani IFK:ta kannattaneena) pitänyt Jokeri-kannattajia vähän sellaisina gloryhuntereina, mutta kyllä nyt täytyy myöntää minun olleen pahasta hakoteillä asenteideni kanssa. Jokeri-identeteetti on selvästikin kannattajille sydämen asia, sarjatasosta riippumatta. Tuo kantaa kyllä ihan varmasti väkisinkin Liigaan jo lähitulevaisuudessa, ja kenties tässä jo kasvatetaan mestistasolla niitä pelaajia, jotka myöhemmin ovat mukana nostamassa taas Kanada-maljaa Liigassa?
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itse olen oikeastaan vasta nyt havahtunut siitä, miten valtava yhteisö ihmisiä Jokeri-logon takana onkaan. Ehkä aiemmin olen (Helsingissä aikoinaan asuessani IFK:ta kannattaneena) pitänyt Jokeri-kannattajia vähän sellaisina gloryhuntereina, mutta kyllä nyt täytyy myöntää minun olleen pahasta hakoteillä asenteideni kanssa. Jokeri-identeteetti on selvästikin kannattajille sydämen asia, sarjatasosta riippumatta. Tuo kantaa kyllä ihan varmasti väkisinkin Liigaan jo lähitulevaisuudessa, ja kenties tässä jo kasvatetaan mestistasolla niitä pelaajia, jotka myöhemmin ovat mukana nostamassa taas Kanada-maljaa Liigassa?

Hyvä kirjoitus.

Ehkä tähän kommentoisin niin, että onhan Jokerit yleensä ollut huomattavasti Ifk:ta raikkaampi ja freesimpi vaihtoehto, poislukien nyt luonnollisesti kohelovuodet. Jullit on hieman sellainen konservatiivinen, ylimielinen, pöhöttynyt ja väsynyt yhteisö, siinä missä Jokerikannattajat ovat oikeastaan aina olleet kaikkea päinvastaista - avoin, katsomokulttuurin edelläkävijä, värikäs ja innostunut jengi ihmisiä. Tässähän tulee jännä ero taas ifk:lla fudikseen, missä heidän kannattajascene on kaikkea muuta kuin tuota Nordiksen väsynyttä pönötystä.
 

pyy

Jäsen
Yhden fanin kanssa juttelin Keravalla, että näitä pelejä katsoo ihan eri tavalla kuin huippuammattilaisten kiekkoa. Itselleni niissä pistää silmään virheet, ne pienet marginaalit, kun taas tää on niin kuin junnukiekkoa että sattuu ja tapahtuu, virheitä tulee, mutta kas se osasi noinkin. Ihan virkistävää.
 

Teemu#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En keksinyt parempaa ketjua, niin kysyn täällä kun en tiedä miten menee seuraava asia. IPK vastaan pelissä missä Risikon kypärä lähti päästä pois, peliä ei silloin keskeytetty kun jokerit ei koskenut kiekkoon. Nyt Ketterää vastaan vastustajan veskarin kypärä lähti päästä ja vastustaja ei koskenut kiekkoon, niin peli keskeytettiin silti heti. Mitä eroa noilla tilanteilla oli?
 

91.1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Oliko se nyt niin, että peli voidaan noissa tilanteissa keskeyttää, mikäli vastustajalla ei ole välitöntä maalintekotilannetta.
Tavallaan ymmärrettävää, mutta jos olisin maalivahti, saattaisin pitää tätä sääntöä vähän pelottavana. Välitön maalitilannehan juuri tarkoittaa, että sieltä voi kohta tulla lämäri kohti, kun olet siinä maalin suulla ilman kypärää.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
En keksinyt parempaa ketjua, niin kysyn täällä kun en tiedä miten menee seuraava asia. IPK vastaan pelissä missä Risikon kypärä lähti päästä pois, peliä ei silloin keskeytetty kun jokerit ei koskenut kiekkoon. Nyt Ketterää vastaan vastustajan veskarin kypärä lähti päästä ja vastustaja ei koskenut kiekkoon, niin peli keskeytettiin silti heti. Mitä eroa noilla tilanteilla oli?

IPK pelin tilanne meni aivan täysin oikein. Eilistä peliä ja tilannetta en ole nähnyt, joten vaikea ottaa kantaa. Enkä kyllä aio katsoa yhtään sekuntia ennen kuin Määttä on potkittu.

Mutta siis sääntö menee niin, että peliä ei katkaista, jos vastustajalla on välitön maalintekotilanne maskin irrottua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös