Maija Vilkkumaa

  • 7 346
  • 42

bisnesman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jostain syystä Maija Vilkkumaan biisit ovat kolahdelleet enemmän tai vähemmän jo vuosia. Nyt pienessä drinkkihuurussa kuunneltuna tämä uusin levy kuulostaa varsin mainiolta!
Maija tekee hyvää musiikkia.
Koskaan en ole tätä asiaa itselleni tunnustanut, mutta jokaikinen levy on hankittuna.

Sanoitukset on helppo leimata verbaalikikkailuiksi, mutta nämä biisit myös toimivat, etenkin livenä.

Mitäs mieltä muut palstan käyttäjät ovat tästä mimmistä?
 

Poison

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Maija Vilkkumaa on rok. Tekee juuri sellaista musiikkia, jota yksinäni kuuntelen harvemmin, mutta esim. jossain kaveriporukan illanvietoissa Maijan biisit ovat niitä, jotka voimakkaimman yhteislaulun saavat aikaiseksi. Yhden festarikeikan olen tältä artistilta nähnyt, ja kieltämättä kyseinen keikka oli pirteydessään ja voimassaan mielestäni yksi sen päivän parhaita.

Uutta levyä en ole vielä hankkinut, mutta tarkoitus kyllä on. Ja vaikka tuossa jo sanoin, että harvemmin Vilkkumaata tulee yksin kuunneltua, niin kyllä sitä silti silloin tällöin löytää levyn soittimesta. Erityisesti tietynlaisina angstihetkinä kyseisestä musiikista saa oikeanlaista potkua ja kiukkua. Suomalaista naisenergiaa, heh.
 

KPL

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Q
Viestin lähetti bisnesman


Mitäs mieltä muut palstan käyttäjät ovat tästä mimmistä?

Minun mielestäni Maija Vilkkumaa on vastenmielinen kommunisti, jonka levyjä en ole ostanut, enkä aio ostaa.

Tuotantoon en ole näitä hittibiisejä lukuunottamatta tutustunut, mutta kyllähän noita biisejä on radiossa soitettu ihan riittävästi. Maija ilmeisesti tykkää ns. tiluttamisesta, kun aika monessa hänen biiseistään on soolona kunnon tilutusta 80-lukua kunnioittaen.
 

Ambi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vilkkumaa on vähän sellasta että tykkään joistan biiseistä tosi paljon, ja äänestä myös, mulla on joku raspikurkku-fetissi, mutta puolet sen biiseistä on jotenkin outoja ja kuulostaa siltä kuin ne olis kirjoitettu vähän liian henkilökohtasista asiosta, ne ei oikein sitten kuuntelijalle aukea, eikä sellasia biisejä tule kuunneltua joita ei niinsanotusti tajua. Tai siis, miten sen nyt ilmasis paremmin klo 5.15 aamulla - niissä ilmeisesti on joku message jota mä en tajua kun en ihmistä tunne, mutta jos tuntisin, niin varmaan ymmärtäisin mistä niissä biiseissä on kyse.
 

Metalwarrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jokunen hyvä biisi, mutta biisirakenteet liiaksi 70-lukulaisia, ainakin Ei-levyllä. Naikkonen itsessään on jotenkin ärsyttävä, eli ei pahemmin nappaa. Livenä ehkä viitsisi katsoa, mutta levyä en ostaisi.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Maija on kyllä livenä yllättävänkin rok rok!! Ensimmäinen levy putosi aikoinaan mainiosti, eivätkä ne muutkaan niin paskoja tekeleitä ole. Suosittelen käymään keikalla.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Alaleuaton pettäjä-ämmä (vrt. yksityiselämän käänteet), joka tekee paskaa musiikkia. Tämä hahmo ärsyttää minua kuin enemmän kuin nuppineula virtsaputkessa. Lauluääni ärsyttävää vikinää ja säveltää itselleen kappaleita joita tuolla pihinällä ei kertakaikkiaan pysty laulamaan.

Lyhyesti sanottuna: 22-vuotiaiden rumien naistradenomi-opiskelijoiden musaa.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Hyvät melodiat, loistavat sovitukset, tasokas musiikillinen tuotanto, hieno bändi. Sanoitukset muutamin osin näppäriä ja se biisi, missä kerrotaan Suosikin kanteen päätyvästä rokkijäbästä on liki loistava teksti. Muuten aika yhdentekevää opiskelijaelämän kuvausta, oletettavan tärkeää kohderyhmälleen kuitenkin ja parempaa kuin Anni Sinnemäen UB-tekstit, joiden rinnalla Ilkka Alankokin on Bob Dylan. Heikoin lenkki ovat The Maijan itsensä lauluosuudet. Uuden albumin kannessa oikeasti hyvä kuva; pitkä tukka kaunistaa naisen kuin naisen. Ei kivitettävä, annetaan elää.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Viestin lähetti bisnesman
Mitäs mieltä muut palstan käyttäjät ovat tästä mimmistä?

Panisin. Oho, eikö tää ollutkaan kesätyttö-ketju.

No musiikillisesti Satumaa Tango aikanaan kolahti ja myös tuota Ei-levyä on tullut kuunneltua varsin paljon. Tämä uusin sen sijaan on radiosta kuultua lukuunottamatta jäänyt ainakin vielä tuntemattomaksi. Kaiken kaikkiaan ihan toimivaa suomalaista rokkia.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Vilkkumaan biisit ja sovitukset ovat mielestäni hyviä, mutta muuten ei kyllä nappaa. Paska laulaja, jonka ääni kuitenkin sopii omiin biiseihin. Ihmisenä hieman ärsyttävä niiden haastattelujen tms. perusteella mitä on tullut nähtyä.
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Vilkkumaa jakaa näköjään kansan vahvasti kahtia. Itse kuulun niihin, jotka eivät juurikaan voi sietää ko. artistia tahi hänen musiikkiaan. Perustelut pitkälti samat kuin muilla kieltäjillä.

Mutta kai hänellekin tilauksensa on, kun on kerran niin suosittu. Enemmän joka tapauksessa arvostan Vilkkumaata artistina kuin näitä hömppäpömppä-idoleita.
 

Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roihu
Viestin lähetti SergeiK
pettäjä-ämmä (vrt. yksityiselämän käänteet).

Tällaisia mielipiteitä ja maailmankuvia sitä ihmiselle muodostuu kun ainoana oppikirjana on isoveljen pornolehtien jälkeen ollut Seiska -lehti. No, onhan se vähemmän käsiä ja yleisemminkin (esi)nahkaa kuluttavaa, joten jonkin sortin evoluutiosta voitaneen puhua.

Mitä itse artistiin tulee, niin en varsinaisesti koe kuuluvani hänen kohderyhmäänsä. Muutoin arvostan tyyppiä kyllä.
 

LarryZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
En omista yhtään Maijan levyä, koska vielä ei ole löytynyt rohkeutta niitä ostaa. Ei nääs sovi imagoon. Nehän paistaisivat levyhyllystä kirkkaampana kuin muut levyt yhteensä. Olen jo käsissäni levykaupassa pidellyt kahta levyä, mutta jäivät sillä kertaa vielä ostamatta.

Pidin Vilkkumaata itsekin hieman outona ja musiikkia/sanoituksia jotenkin ei-hyvinä , lukuunottamatta niitä radiohittejä, ennen Ei levyä. Sitten kävin Maijan keikalla ja vakuutuin viimeistään musiikista. Paras suomalaisen artistin keikka, jolla olen ollut. Paljon rockimpaa kuin levyillä. Keikan jälkeen sitten kuuntelin kaikki levyt ja ainoastaan ensimmäinen on vähän huonompi. Levykaupan kautta....
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
95% mitä olen muijan biisejä kuullut on niin käsittämätöntä paskaa, ettei paremmasta väliä! Kärkipäässä on etenkin nyt "suuri hitti" se ei olekaan niin, oikeasti se on helvetin huono! Ääni on kamala ja etenkin biisit on hirveitä. Aika rumakin se on..
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Viestin lähetti puuha-pete
Aika rumakin se on..

Noh noh NOH! Eihän rumia naisia ole olemassakaan, on vain kauniita ja sitten on PERSOONALLISIA, kuten tämä kyseinen Maija.
Jos Maija duunaisi itsestään blondin, siskonsa Eevan tavoin, niin yhtäkkiä yllättäen hän varmaan olisikin monen kundin mielestä ihan OK.

Maijan biiseistä olen sitä mieltä, että niissä on aivan tajuton määrä sanoja ja sanottavaa. Tällainen hippiaikana lapsuuttaan elänyt vanha starbu on tottunut siihen, että hittibiisissä ei paljon muuta tarvitse laulajan vonkua kuin " I love you", "make me happy"... ja sitten se tärkein... "lalalalalaa lalalalalalalaa" jne. Hätätilanteessa tuon lallatuksen voi myös nippanappa korvata nanatuksella.
Niin, siis ainakin minulla on aina vaikeuksia tanssia autossa Maijan biisejä kuunnellessa, ja tämä johtuu just siitä kamalasta sanatulvasta - olis kuitenkin kivaa pystyä laulamaan mukana.
Mites se yksikin biisi menee... "kaulassa sillä on silkkihuivi, joka on metri yhdeksän kuus"..." ja mitkä aatteet, on sillä ihanat aatteet" - ja oliks nekin metri yhdeksän kuus?

Päästä mut ulos jumalauta...
 

OikeaPakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, maajoukkue, sympatiat: HIFK
Viestin lähetti Predator
Noh noh NOH! Eihän rumia naisia ole olemassakaan, on vain kauniita ja sitten on PERSOONALLISIA, kuten tämä kyseinen Maija.

Mutta onhan Maijalla iso ja sexy(?) suuvärkki. Tuleepi ihan väristyksiä, kun ajattelee notta...
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti OikeaPakki
Mutta onhan Maijalla iso ja sexy(?) suuvärkki. Tuleepi ihan väristyksiä, kun ajattelee notta...

Maija Vilkkumaan mielenkiintoisin (näkyvä) ruumiinosa on kyllä hänen kaulansa/niskansa. Voiko se olla ihmisellä noinkin pitkä, ja näyttää edelleen (syötävän) kauniilta? Vaiko juuri siksi?
 

karhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Man Utd
Itse tykästyin Vilkkumaan musiikkiin viime levyn myötä ja tämä uudempi on mielestäni myös hyvä.
Levyllä ei oikeastaan ole huonoja kappaleita yhtään ja huippujakin monta.Parhaan itse nostaisin esiin kappaleen Niin kuin muutkin.
Livenä en vielä ole nähnyt kuin televisiossa,mutta ehkä ensi kesän Raumalla sitten.
 
Meikäpäs tunteekin Maija Vilkkumaan kaksoisolennon! Yhdennäköisyys on suorastaan mykistyttävä.

Maijan musiikista en nyt juurikaan perusta, mutta Ingalsin Lauran soolokaksintaistelu kitaran ja syntikan välillä on dynamiittia. Juuri niin överiksi ne soolot kuuluukin vetää.
 

Borgie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Dodii, minä ostelin näitä Maijan levyjä ex:lle joululahjoiksi, kun hän niistä piti, ja samalla miehisesti tokaisin että: "akka kiekuu -musaa, mutta menettelee." Noh, levyt jäi tietysti omaisuuden jaossa ex:älle, ja nyt pari vuoden päästä - radiosta Maijaa kuunnellena ja keikan juuri nähneenä- on pakko todeta, että pakko ne pirun levyt on itsellenikin ostaa!

Kohderyhmään en osu sitten millään, mutta biisit saavat jalan vipattamaan (lähinä tarkoitan niitä ulommaisia) ja mielen kemuttamaan.
 

Sininen Lanka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähetti JHag
Hyvät melodiat, loistavat sovitukset, tasokas musiikillinen tuotanto, hieno bändi. Sanoitukset muutamin osin näppäriä ja se biisi, missä kerrotaan Suosikin kanteen päätyvästä rokkijäbästä on liki loistava teksti. Muuten aika yhdentekevää opiskelijaelämän kuvausta, oletettavan tärkeää kohderyhmälleen kuitenkin ja parempaa kuin Anni Sinnemäen UB-tekstit, joiden rinnalla Ilkka Alankokin on Bob Dylan. Heikoin lenkki ovat The Maijan itsensä lauluosuudet. Uuden albumin kannessa oikeasti hyvä kuva; pitkä tukka kaunistaa naisen kuin naisen. Ei kivitettävä, annetaan elää.

Aika samoilla linjoilla. Jotenkin Vilkkumaan sanoituksissa toistetaan hän/sinä sanoja.Tai sitten muistan väärin. Satumaa tango on sanoitukseltaan todella hyvä.

Anni Sinnemäki pääsi eduskuntaan asti, kun teki kappaleen tuulivoimasta. Mitään muuta syytä en keksi, miksi ihmiset häntä äänestivät.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Viestin lähetti Predator
Noh noh NOH! Eihän rumia naisia ole olemassakaan, on vain kauniita ja sitten on PERSOONALLISIA, kuten tämä kyseinen Maija.
Jos Maija duunaisi itsestään blondin, siskonsa Eevan tavoin, niin yhtäkkiä yllättäen hän varmaan olisikin monen kundin mielestä ihan OK.


Elä, elä, ala kuu-ule! Ei blondinakaan olisi yhtään sen parempi, näyttäisi vain enemmän pölhöltä. Ei sillä, että blondius tekisi ihmisestä rumia tai "blondeja". No meni jaaritteluksi, en tykkää hänen ulkonäöstään, sillä selvä.
Musiikki on myös kai sitten liian tuhtia olemista minun isoille korvilleni..Huono laulaja, joka laulaa huonoja kappaleita eikä ole hyvänäköinen.
 

Muksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minä tykkään Maijan musiikista. Mitä noihin muihin juttuihin tulee, niin etkä muka itse olisi pettänyt Sami Aaltosta?
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Vilkkumaan kohderyhmään en osu minäkään, eikä hänkään minun, mutta silti on uusin levy soinut autossa jo toista viikkoa, melkein taukoamatta...!

Yllättävän paljon muuten Maija-faneja löytyy meikän viiteryhmästä, vanhemmista miehistä jotka populäärimusiikkia kuunnellessaan arvostavat erilaisuutta, oman tiensä kulkemista ja sitä että SANOISTA SAA SELVÄÄ.

Vaikka Kesä -biisi onkin kait tahallaan laulettu niin kuin se on (naivisti sössöttäen ja honottaen), niin siitäkin jää sanat mieleen.

Onhan näissä sanoituksissa kuitenkin omaa yritystä, mitä ei voi sanoa monestakaan soittolistan tusinatuotteesta.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Viestin lähetti Maple Leaf
Maija Vilkkumaan mielenkiintoisin (näkyvä) ruumiinosa on kyllä hänen kaulansa/niskansa. Voiko se olla ihmisellä noinkin pitkä, ja näyttää edelleen (syötävän) kauniilta? Vaiko juuri siksi?

Suu on parempi. Todella mehukas, mutta kaulassakaan ei ole moittimista. Ja hyvä pointti Muksulta; Sami Aaltonen, tuo punatukkainen taikinakasa. Nainen, joka ei petä moista, on vajaa.

Viestin lähetti Sininen Lanka
Anni Sinnemäki pääsi eduskuntaan asti, kun teki kappaleen tuulivoimasta. Mitään muuta syytä en keksi, miksi ihmiset häntä äänestivät.

Sairaan hyvä perse.

(lisätty quottaus)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös