Machulda ja muita Jokereihin?

  • 21 959
  • 190

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ihan alkuun sellainen juttu, että en ymmärrä lainkaan keskustelua siitä, oliko Peltoseen Ipa-pelissä kohdistunut taklaus puhdas vai ei. Jos siinä nyt jotain pientä rikettä oli, niin ei ainakaan mitään kummempaa. Yks ja sama, annettiinko jäähy. Jos olisin tuomari, en olisi antanut jäähyä. Mutta kyllä tämä taklaus on vain sivuepisodi koko tapahtumasarjassa...

Yllättävän harva kirjoittaja (edes meiltä) tunnustaa tai on huomannut Peltosen merkityksen omalle joukkueelleen. Kyllä tämänkautinen Jokerit on hukassa ilman Peltosta. Jos sanoisin niin, että kuin kapteeniton laiva myrskyävällä merelle, en paljoa liioittelisi. Niinpä sanon niin.

Ja jos ja kun Ville Peltonen ei enää ole 100 prosenttisessa kunnossa tällä kaudella, tuskainen tulee olemaan Jokereiden play off -tie, samoin loppujen otteluiden runkosarjassa. Peltonen on tiimin henkinen johtaja ja sen lisäksi lähes korvaamaton pelaaja Jokereiden pelikuvioiden pyörittämisessä. Peltonen menee maanantaina magneettikuvauksiin, mutta kyllä hänen loukkaantumisalttius on tällä hetkellä sitä luokkaa, että seuraava kerta sattuu todennäköisesti jo ennen play offeja - jos hän siis boxiin sitä ennen edes pääsee. Kyse ei ole yksinomaan Peltosen pelitavasta, vaan nyt myös siitä, että hän ei kertakaikkiaan ehdi saada olkapäätään riittävän hyvään kuntoon. Siis sellaiseen, että se kestäisi myös taklauksia, joita Peltoseen kohdistuu viimeistään play offeissa enemmän kuin kukaan uskookaan.

Oma lähtökohtani on yksinkertainen. Jokerit on saatava mahdollisimman pitkälle kevään ratkaisupeleissä. Vaikkapa loppuun astii. Ilman Peltosta se ei vaan tule millään onnistumaan, ei ainakaan ellei sopivaa paikkaajaa löydy. Eräs hyvin luotettava kontaktini kertoi, että Saipasta on tarjottu yhtä huippupelaajaa Jokereihin ainakin loppukaudeksi. Nimeä en saanut häntä kertomaan, mutta vaihtoehtoja on vain kaksi. Hän on joko Ville Immonen (joka on huippupelaaja, vaikka kausi onkin mennyt poskelleen) tai Vladimir Machulda, joka on yksi liigan taitavimmista pelaajista. Jo aiemmin Porin Ässät tarjosi Jokereihin mm. Sandy Mogeria ja hän oli se vahvistus jota tarkoitin erässä toisessa kirjoituksessani. Siinähän totesin, että sääli vaan, Virmanen hylkäsi hyvän tarjouksen, mutta mulle olisi kyllä sopinut. Nyt pitäisi olla järkeä myöntää, että ilman Peltosta nykytiimillä ei kamppailla play offien viimeisillä kierroksilla. Tämä oli tavoite ennen kautta ja jos siitä kiinni halutan pitää, nyt on tehtävä ratkaisuja.

Kaipaan myös vahvistusta puolustukseen - tai sitten Haakanalle lupaa taklata. Ainakin eilen Peltosen loukkaantumisen jälkeen taklauksia tuli pitkästä aikaa ja ne osuivat myös. Mutta odottaisin myös yhtä kaveria alakertaan. Tämä on täysin mahdollista siten, että rakennetaan sopiva kauppakuvio, jossa Jokerit vastaa pitkälti molempien pakkien kuluista loppukaudella. Tai sitten hankitaan fyysinen kaveri muualta.

Miksi? Pistän piruuttain tähän ns. kauhuskenaarion. Jos Jokerit saa pelinsä kulkemaan runkosarjassa, saattaa play offeissa pahimmillaan olla vastassa HIFK. Ilman Peltosta (tai ilman että hän on 100 prosenttisessa kunnossa) pelaava Jokerit on todellisissa ongelmissa vahvistuneen HIFK:m kanssa enkä menisi ollenkaan vannomaan, että Jokerit selviää tästä mahdollisesta otteluparista kovainkaan helposti jatkoon. Jos selviää jatkoon siitä lainkaan... Esimakua tulee ensi viikolla. HIFK on joutunut nöyrtymään viime vuosina aivan liian usein meille ja siellä elää vahva halu kostaa koetut nöyryytykset. Mutta kaikkein pahin ongelma tuli eteen siinä vaihessa kun Ape Suhosesta tuli HIFK:n valmentaja. Tiedän että Apelle Jokereiden saaminen play offeissa vastaan olisi lähinnä lottovoittoon verratava onnenpotku, sillä Jokerit on Apen rankingissa vihollinen numero yksi. Tämän asian taustat juontavat juurensa Apen Jokeriaikaan.

Saipan lähtökohta on hyvin ymmärrettävä ja järkevä. Jos joukkueen kuluja saadaan hieman pudotettua kuluvan kauden aikana, ensi kausi saadaan käyntiin paremmista lähtökohdista. Urheilullisesti tämä kausihan on Saipalta jo ketuilla.

Niinpä Virmasen olisi nyt mielestäni syytä pohtia kautta ja sen tavoitteita uudelleen. Pelkkä halu voittaa Mestaruus ei riitä. Kyllä siihen pitää löytyä myös kyvyt. Uskon kyllä siihen, että Jokerit ryhtyy kauppoihin vielä ennen tammikuun loppua. Machulda kelpaisi todella, mutta moni muu(kin) olisi tarjolla.
 

demitra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No jos Machulda saataisiin niin kuka sitten pantaisiin pois? Rosan jatko olisi selviö, samoin Ramin, joka kuitenkin näillä näkymin ottaa pleijareihin mennessä ykköstorjujan paikan, sen verran kokematon Lehtonen vielä on. Myös Brooks on pelannut koko ajan nousujohteisesti, mies hoitaa oman päänsä varmasti ja osaa ainakin purkaa; kiekko pleksin kautta ulos ja sillä selvä, tähän ei moni suomalaispakki pysty, edes maajoukkueessa. Tosin jokereilla on naftaliinissa vielä Saarinen ja Alanko, jotka molemmat ovat samantyyppisiä pelaajia kuin Brooks, joten tässä mielessä hänestä voisi ehkä luopuakin. Banham ei ole minua vakuuttanut kauden missään vaiheessa, mutta mies on pelannut kuitenkin lähes piste/ottelu-tahtia, joten en hänestäkään mielellään luopuisi. Jäljellä jäisi vielä Cowie, jota voisi verrata viime kauden Kauppiseen. Ylivoimalla miehelle löytyy kyllä käyttöä, mutta omassa päässä mies on kyllä hitaudellaan melkoinen riski.
Jos Machulda kuitenkin saataisiin niin kenkää annettaisiin todennäköisesti kuitenkin Brooksille. Harmi vain, sillä mies on kuitenkin pelannut tuhat kertaa paremmin kuin I. Mikkola.

P.S. Onkohan kellään tietoa Variksen tilanteesta? Onko mies päässyt Rautakallion tulon jälkeen pelaamaan? Siinä olisi myös oiva vahvistus.
 

liverpool

Jäsen
Suosikkijoukkue
EspooBlues & Liverpool
Tarinassa pieni aukko...

Jos Machulda tulisi niin kuka ulkomaalaisista lähtisi(siis jos Machulda tulisi tällä kaudella)?

Jamie Ram (Tuskin lähettää ykkösvahtia pois,tärkeä pelaaja
playoffseissa)

Alex Brooks (Niinkuin itse kerroit tarinassasi,että olisi jonkunlaista pulaa pakeista?)

Rob Cowie (Pelannut todella hyvin tällä kaudella siitä kertonee tehot 11+10!Ja toisena puolustajien maalipörssissä!)

Frank Banham (Erittäin tärkeä pelaaja koska on niin hemmetin hyvä veto se voi upota mistä vaan sen Frankie tietää koska yrittää joka paikasta tämän kauden laukaukset 233 jolla irtoaa toinen sija heti Rosan jälkeen)

Pavel Rosa (Joukkueen tärkein? ulkomaalais peluri joka myös tykkää vetää ja paljon)
 

Wolves

Jäsen
...ja en usko että Kaarnan Ilkka olisi niin tyhmä, että vetäisi maton itsensä alta kannattajien silmissä, myymällä Machuldan.

Immonen voi tulla kysymykseen, mutta ei Vallu.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
No, ongelmahan on sillä ratkaistu, että lähetätte Banhamin takaisin meille.. :)

Eivaan, en kyllä millään usko, että Saipa luopuisi Machuldasta, edes loppukaudeksi. Jos näin kävisi, ei Kisapuistossa riittäisi enää katsojia loppukauden otteluihin. Ketä kiinnostaa käydä katsomassa otteluita, joiden lopputuloksella ei enää ole mitään väliä, play-off juna on jo mennyt, ja joukkueen paras pelaaja, ja ainoa tähti on pistetty pois..?

Jarkko Immonen taas voisi olla hyvinkin todennäköinen lähtijä, siksi heikon kauden hän on pelannut. Miten Jokerit sitten saisi Immosesta vielä tälle kaudelle Peltosen korvaajan, on hiukan epäselvää.....
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
No kuviot ovat vielä kovasti auki, mutta kovia neuvotteluja käydään kulisseissa. Ja useissa vaihtoehdoissa kyse on rotaatiosta siten, että siirrossa on mukana useampi seura kuin vain kaksi. Jopa neljä joissakin kuulemissani huhuissa tai kaavailuissa. Jos vyyhti lähtee purkautumaan, kauppoja tai pikemminkin vaihdoksia tulee ja todella reippaasti.

Mitä Machuldaan tulee, niin itse en kyllä usko Saipan luopuvan VM:sta kokonaan, vaan kyse on lähinnä vuokrauksesta - jos nyt jotain tässä VM:n suhteen yleensä tapahtuu.

Myös Variksen tilannetta kartoitetaan ja hänen kanssaan on jo periaatteessa sovittu siitä, että paikka on Jokereissa valmiina. Tämä olisi tietysti parempi vaihtoehto tuon ulkomaalaisasian vuoksi kuin vaikkapa Machulda.

Mutta nyt pitäisi olla sen verran avointa mieltä, että myönnettäisiin nykyryhmän haavoittuvaisuus (enkä tarkoita yksinomaan Peltosen loukkaantumisia). Yksi ongelma on se, että Jokerit ei tee maaleja nykysysteemillä. Ja nykysysteemin muuttaminen on yhä vaikeampaa ilman Peltosen luovuuta - siis sellaista, johon tiedän hänen pystyvän 100 prosenttisessa kunnossaan. Jokerit on Suomen oloissa ammattiryhmä melkein siinä kuin joku Liverpool tai Real Madrid on omissa sarjoissaan. Ja vastaavassa tilanteesa siellä homma hoidetaan eli kaveria tulee ilman muuta sisään. Sama päteen NHL-kiekkoon, jossa liigan johtavat seurat tulevat tekemään vahvistavia kauppoja ihan tätäkin kautta silmällä pitäen. Tosin siellä kaupoissa on myös niin paljon mutta pelissä, että vertaaminen on vähän vaikeaa.
 
K

kangaroo

Viestin lähetti juhaht
Jarkko Immonen taas voisi olla hyvinkin todennäköinen lähtijä, siksi heikon kauden hän on pelannut. Miten Jokerit sitten saisi Immosesta vielä tälle kaudelle Peltosen korvaajan, on hiukan epäselvää.....

Ville Immosta varmaan tarkoitat.. hänelle voisi maiseman vaihdos tehdä hyvää, Villellä on paljon potentiaalia, iso ja taitava pelaaja. Mutta että kaimansa korvaajako - siinäpä kaverille haastetta.

Pete menee mielestäni hukkaan Sveitsin B-sarjan peleissä, vaikka nyt silloin tällöin pääseekin "ylös". Tervetuloa vaan takaisin minun puolestani. Ja Ilkka Mikkola viimeinkin pihalle. Nykyisistä ulkomaalaisista en kuitenkaan luopuisi, joten mahdollisen korvaavan pakin (ei hippiäisosastoa, kiitos) pitäisi olla suomalainen.

Toivottavasti jokeritoimistossa ollaan hereillä ja on kanttia pyörtää aikaisempi ilmoitus, ettei uusia pelaajia enää olla hakemassa. Tilanne on nimittäin muuttunut olennaisesti, kun Villen fyysinen haavoittuvuus tuli ikävällä tavalla konkreettiseksi. Jos (kun) Ville ei ehdi kevääseen mennessä 100-prosenttiseen kuntoon, ollaan pleijareissa kusessa. Hän ei ehkä ole korvattavissa, mutta ainakin pitäisi yrittää. Muuten voidaan unohtaa tämäkin kausi.
 

Prjakhin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Jokeri fanit taas todistaa olevansa pellejä.

Yksi pelaaja puuttuu jengistä niin alkaa hirveä kitinä että Jokerit on hukassa.

Katsokaa sitä kookoonpanoa ja pitäkää turpa kiinni!
 
K

kangaroo

Re: Jokeri fanit taas todistaa olevansa pellejä.

Viestin lähetti Prjakhin
Yksi pelaaja puuttuu jengistä niin alkaa hirveä kitinä että Jokerit on hukassa.

Katsokaa sitä kookoonpanoa ja pitäkää turpa kiinni!

Onko kankkunen vai mikä ärsyttää ? Jos ei sinulla ole mitään asiallista sanottavaa, niin pidä itse turpasi kiinni äläkä tule heittämään niitä ainaisia provojasi.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Machulda ei lähde SaiPasta mihinkään, ei ainakaan tämän kauden päätteeksi eikä ainakaan Jokereihin, siitä olen varma. Mitä vuokraamiseen tulee, niin en usko. Sehän tarkottaisi siis sitä että SaiPa pelaisi loppukauden ilman suurinta tähteään ja mitäs järkeä siinä olisi? En tiedä mitä siellä Helsingissä oikein ajatellaan, mutta SaiPalla tuskin on mitään halua jäädä jumboksi... Ok pleijarit on menetetty aikoja sitten mutta muutamaan alakastin joukkueeseen on matkaa vain n. 5 pistettä, joten SaiPa varmasti taistelee kynsin ja hampain ettei olisi runkosarjan loputtua viimeinen. Jos SaiPa, kuten Kaarna sanoi, haluaa pestä kasvojaan fanien silmissä, niin Machuldan myyminen/vuokraaminen tuskin edesauttaisi asiaa. Vielä kun Vallun kanssa tehtiin kolmen vuoden sopimus (jossa viimeinen vuosi taisi olla optio?)... Eli sori vaan narrit, mutta en usko että SaiPalla on halua auttaa teitä ainakaan Machuldan muodossa.

Mitä taas sitten Immosen Viliin tulee, niin siinä voisi olla perääkin. Immonen on hyvä pelaaja, jonka kaksi edelliskautta todistaa. Tämä kausi nyt on mennyt sitten aika alakanttiin, kuten nyt on käynyt selkeästi ilmi. Immosessa taatusti on potentiaalia yhä, en jaksa uskoa että taidot olisi mihinkään kadonneet. Joka tapauksessa Immosella on arvoa ja koska SaiPassa pelaaminen ei miehelle täysin näytä maistuvan, niin kaverista luopuminen tässä vaiheessa voisi olla ihan mahdollista ja ehkä järkeväkin veto?

Minun puolestani SaiPa voisi vaikka vuokrata Kallioniemen Rikun Jokereille... =)
 

threedee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sacramento Kings
Niinpäniin. 1 MM95-Ville puuttuu niin ollaan jo ihan hukassa. Ei ymmärrä. Onhan Kerhokin pärjännyt hyvin ilman Santalaa, HPK:n ykkössentteriä. Tokkopa se Narrilauman menestys on yhdestä Ville Peltosesta kiinni. Onhan teillä vielä Törmänen, Banham, Rosa, Ram, Lehtonen, Cowie, Ruudut, Aalto, Pakaslahti. Jos ei muu auta niin Summanenhan voisi vetästä hokkarit jalkaan ja tulla pyörittään ylivoimaa :)
 

railwayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät (& Devils)
Machuldan siirtyminen Jokereihin on itse asiassa mielenkiintoinen ajatus. Peltosen loukkaantuminen jättää melkoisen aukon hyökkäykseen ja Machulda taitaa olla yksi niistä harvoista, jotka paikan voisi täyttää. Ostamisen sijaan voisi olla mahdollista vuokrata Machulda loppukaudeksi Jokereihin. SaiPa säästäisi palkkakustannuksissa ja omistaisi miehen oikeudet ensi kaudelle. Machulda saisi mahdollisuuden pelata mitaleista, mikä varmasti lisäisi miehen motivaatiota. Ainoa este on tuo ulkomaalaiskiintiö, joka edellyttäisi jonkun toisen pelaajan pois kauppaamista.

Prjakhinin kanssa olen kyllä samaa mieltä Jokereiden kokoonpanosta, syvyyttä riittää.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Mielenkiintoista....Immosen Villeähän odotettiin HIFKiin jo täksi kaudeksi ja kuulemma pk-seutu kutsuu ensi kaudella joka tapauksessa. Siis kolme mahdollisuutta.

Rauhoittukaa Saipa-fanit. Machulda tulee, jos tulee, projektina vuokralle. Mitäs se teitä haittaa, kun ette pleijareissa pelaa? Ja saahan joukkueessa olla vaikka 10 ulkomaalaista, mutta paikka pelaavassa kokoonpanossa on vain viidelle? Vai onko 5 kokonaan lopullinen kiintiö? HIFKillähän on nyt Moger, Vopat, Zeta, Kantor, Cipruss ja Kobezda eli 6 kpl. Pelaavasta kokoonpanosta pudonnee Ram tai Cowie.

Pakkipulaan saisitte apua HIFKistä halutessanne. Mikäli emme mene pleijareihin, niin käytössä ovat kaikki Zetasta alkaen. Siis vuokralle. Kyllä HIFKille raha kelpaa. Esimerkiksi Kantor toisi oivaa sähinää peräpäähän, mies on liigan paras pommien jakaja, varsinkin keskijäällä. Peltonenhan sai oman niittinsä keskijäällä ja Kantor vetelee ihan samanlaisia.

Ja vaikka HIFK menisikin pleijareihin, niin meillä on pelikuvioista ulkona todella kova karju, Jani Honkanen. Mies ei sovi jostain syystä Suhosen kuvioihin. Honkanen oli todellinen profiilipakki divarissa viime kaudella, kova luu. Myllytyshommissa eliittiä, uskokaa pois, olen nähnyt pari kertaa. Jos Honkaselle ei ole tilaa HIFKissä, niin soisin hänelle peliaikaa/oppia muualla.

Muutoksia tapahtuu varmasti.

Ja kuin märkä uni olisi tämä Jokerit-HIFK pleijariskenaario...sitähän tässä toivotaan eniten.

Muita liikkeellä/saatavissa olevia pelaajia ovat ainakin Saarela, Hreus, Lipiansky
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Ilmeisesti Raimo Summanen on valmentaja joka tarvitsee ylivoimaisen materiaalin ennen kuin menestystä tulee.Mielestäni joukkueessa on tarvittava materiaali jo nyt mutta koutsi on sen verram heikko ettei saa siitä paljoakaan irti.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti JHag

Rauhoittukaa Saipa-fanit. Machulda tulee, jos tulee, projektina vuokralle. Mitäs se teitä haittaa, kun ette pleijareissa pelaa?

Et nyt näytä sitten ymmärtävän lainkaan... Kyllähän sen nyt jo kaikki tyhmätkin tajuaa että SaiPalla ei play-offseihin mitään jakoa ole, se tiedetään varmasti SaiPan johdossakin vaikka asiaa nyt ei julkisesti toitoteta, koska se kuulostaisi totaaliselta luovuttamiselta. Mutta taistelu pois jumbosijalta jatkuu ja siinä on ihan työtä tarpeeksi eikä se mihinkään helpottuisi jos Machulda lainattaisiin vaikka sitten Jokereihin...
Eli yritäpä ymmärtää että tässä pelataan nyt lähinnä yleisöstä ja kunnian puolesta... Siihen tarvitaan kaikki eväät jotka on...
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Viestin lähetti Ted Raikas


Et nyt näytä sitten ymmärtävän lainkaan... Kyllähän sen nyt jo kaikki tyhmätkin tajuaa että SaiPalla ei play-offseihin mitään jakoa ole, se tiedetään varmasti SaiPan johdossakin vaikka asiaa nyt ei julkisesti toitoteta, koska se kuulostaisi totaaliselta luovuttamiselta. Mutta taistelu pois jumbosijalta jatkuu ja siinä on ihan työtä tarpeeksi eikä se mihinkään helpottuisi jos Machulda lainattaisiin vaikka sitten Jokereihin...
Eli yritäpä ymmärtää että tässä pelataan nyt lähinnä yleisöstä ja kunnian puolesta... Siihen tarvitaan kaikki eväät jotka on...

-Ymmärrän, mutta ymmärräthän sinäkin talouspolitiikkaa sen verran, että jos Hjallis-setä heilauttaa vaikka 50.000 euron nippua Machuldan lainasta loppukaudeksi, niin miksi ette ottaisi rahaa vastaan? Ja suljetussa sarjassa on yhdentekevää tuleeko sijalle 13. vai sijalle 9. Kausi loppuu samaan aikaan ja ensi kaudella kukaan ei muistele edellistä kevättä.

On tietenkin eri asia, että riittääkö Saipa-fanien ymmärrys siihen, että Machulda mahdollisella Jokeri-pestillään ei sylje oman seuransa päälle, vaan harjoittaa ammattiaan = pelaa jääkiekkoa. Ja jos Machulda tekisi Narrien mestaruuden ratkaisevan maalin, olisi Machulda ensi syksynä taas Saipan paidassa todellinen yleisömagneetti.

Siksi minäkin päästäisin vaikka Zetan narreihin pleijareissa, jos HIFK putoaa. Soisin hänelle mahdollisuuden pelata mitaleista.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
vai että vain kaksi vaihtoehtoa, Machulda ja Immonen... Onhan täällä myös Paul Brousseau ja Lubomir Vaic. Kummatkin varmasti saavat kovaa palkkaa, ja ovat näin liipasimella kun säästösiirroista puhutaan.

Kun katsotaan pisteitä per peli, niin Brousseau on joukkueen toisiksi paras tällä hetkellä. Ja vaikka on pelannut selvästi vähemmän on joukkueen toisiksi paras maalintekijä 10 maalillaan.

Vaic on aloittanut hitaasti, pisteiden valossa (kuten Brousseaukin saapuessaan), mutta on ollut pisteillä kahdessa edellisessä pelissä. Peliaikaa on irronnut vain laiskan Immosen ja kolmosketjun laidasta. Vauhtia ja taitoa löytyy.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Haku päällä

Viestin lähetti aHab
vai että vain kaksi vaihtoehtoa, Machulda ja Immonen... Onhan täällä myös Paul Brousseau ja Lubomir Vaic. Kummatkin varmasti saavat kovaa palkkaa, ja ovat näin liipasimella kun säästösiirroista puhutaan.

Tällä hetkellä vahvistuksia hakevat tosissaan tammikuun siirtorajaan mennessä tietojeni mukaan seuraavat SM-liigan joukkueet:

HIFK (edelleen)
Blues
Ilves
TPS
Kärpät
Jokerit (aloitti haun uudelleen tänään)

Ja seurat jotka tarjoavat omia pelaajiaan muille ovat:

Ässät (lähes kaikki on kaupan, erityisesti ulkomaiset)
Lukko (mm. Saarela on kaupan, puhui Lehkonen mitä vaan)
Saipa (päätetään tarkemmin ensi viikolla, kauppoihin hinkua)
 

Hamraan

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ottawa Senators, Edmonton
Viestin lähetti JHag


-Ymmärrän, mutta ymmärräthän sinäkin talouspolitiikkaa sen verran, että jos Hjallis-setä heilauttaa vaikka 50.000 euron nippua Machuldan lainasta loppukaudeksi, niin miksi ette ottaisi rahaa vastaan? Ja suljetussa sarjassa on yhdentekevää tuleeko sijalle 13. vai sijalle 9. Kausi loppuu samaan aikaan ja ensi kaudella kukaan ei muistele edellistä kevättä.

On tietenkin eri asia, että riittääkö Saipa-fanien ymmärrys siihen, että Machulda mahdollisella Jokeri-pestillään ei sylje oman seuransa päälle, vaan harjoittaa ammattiaan = pelaa jääkiekkoa. Ja jos Machulda tekisi Narrien mestaruuden ratkaisevan maalin, olisi Machulda ensi syksynä taas Saipan paidassa todellinen yleisömagneetti.

Siksi minäkin päästäisin vaikka Zetan narreihin pleijareissa, jos HIFK putoaa. Soisin hänelle mahdollisuuden pelata mitaleista.

paljon luulet katsojia kisapuistossa sen jälkeen kun Machulda vuokrattaisiin pois? tietty sitä vois tehdä tarkkoja laskelmia paljon sitä rahaa pitäisi siitä maksaa..

mutta immosen siirtoa kannatan kyllä koko sydämestä..
 

mikaw

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Haku päällä

Viestin lähetti cobol
Lukko (mm. Saarela on kaupan, puhui Lehkonen mitä vaan)
Veikkaajan mukaan myös Hreus olisi kaupan. Eikös HIFK ollut äijän perässä?
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Viestin lähetti cobol
Miksi? Pistän piruuttain tähän ns. kauhuskenaarion. Jos Jokerit saa pelinsä kulkemaan runkosarjassa, saattaa play offeissa pahimmillaan olla vastassa HIFK. Ilman Peltosta (tai ilman että hän on 100 prosenttisessa kunnossa) pelaava Jokerit on todellisissa ongelmissa vahvistuneen HIFK:m kanssa enkä menisi ollenkaan vannomaan, että Jokerit selviää tästä mahdollisesta otteluparista kovainkaan helposti jatkoon. Jos selviää jatkoon siitä lainkaan...

Eiköhän se tolla pelityylillä ole ihan sama kuka sieltä tulee vastaan ja noutaja tulee silti. Peltosen loukkaantuminenkaan ei asiaa muuta mihinkään suuntaan. Ämmiä mitä ämmiä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Hamraan: Jos Machulda...siis JOS...vuokrattaisiin Jokereihin nyt, niin voit olla varma -ja siis huoleton- siitä, että Saipa tekee sellaisen diilin, jolla korvataan Machuldan poissaolosta aiheutuvat katsojamenetykset. Ja tehdään vielä reilusti voittoa päälle. Machuldan tasoisen pelaajan vuokraaminen lasketaan kymmenissä tuhansissa euroissa joka tapauksessa.

On totta, että Saipassa on Brousseaukin, mutta häntä ei pidetä niin kiinnostavana vaihtoehtona. Machulda on helppo kaupattava/vuokrattava.

Ja kyllä, on ihan julkista tietoa, että kaikki Lukon ja Ässien miehet ovat tarpeen tullen saatavana kevääksi ainakin. Saarelan seuranvaihto HIFKiin piti olla ns. varmaa, mutta eipä näytä olevankaan.

Hreus ja Lipiansky lähtevät heti jos joku tarjoaa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Re: Re: Machulda ja muita Jokereihin?

Viestin lähetti Mike
Eiköhän se tolla pelityylillä ole ihan sama kuka sieltä tulee vastaan ja noutaja tulee silti. Peltosen loukkaantuminenkaan ei asiaa muuta mihinkään suuntaan. Ämmiä mitä ämmiä.

Pitää paikkansa. Perusongelmia on kaksi: ensimmäinen on puolustuksessa, josta ei löydy fyysisyyttä eikä välttämättä aina sitä paljon mainostettua taitoakaan. Toki sitä kyllä löytyy mm. Vallinilta ja Koivistolta... Mutta vain Haakana edustaa luvan saatuaan fyysisyyttä. Siinä se fyysisyys sitten onkin. Toinen ongelma on hyökkäyksessä, josta ei Peltosen lisäksi löydy oikein mielikuvitusta. No, Rosalta löytyy, samoin A Aallolta usein ja T Ruudulta joskus, mutta loput ovat hyvin kaavamaisia pelaajia eivätkä kykene muuttamaan pelityyliä esim. niin, että saisivat edes maalin aikaiseksi Jypia, HPKta tai Ipaa vastaan. Törmänen on täysin täytemies, Banham sinänsä hyvä snaipperi, Mikkola pikakiitäjä jne, mutta näistä palasista ei vielä saa niin paljoa irti että Kannu olisi keväällä saatavissa.

Kyllä mä olen vahvasti kuitenkin sitä mieltä, että JOS Peltonen olisi ollut samanlaisessa kunnossa kuin tuossa loka-marraskuun taitteessa, Jokereiden peli olisi aivan toista katseltavaa. Silloin oli iloisuutta ja Peltonen kykeni ratkaisemaan pelit maaleillaan ja syötöillään, mutta tuo päättyi Villen loukkaantumiseen marraskuussa. Sen jälkeen hän on ollut enemmän vielä toipilaana näissä muutamissa pelaamissaan otteluissa.

Toki ymmärrän sen, että joidenkin mielestä on tyhmä huutaa vahvistuksia Jokereiden tällä kokoonpanolla, mutta materiaalissa on ainakin oman näkemykseni mukaan yhden luovan huippupelaajan vaativa aukko ylhäällä ja yhden taitavan, mutta fyysisen pakin aukko alhaalla. Ne on molemmat korjattavissa, jos halua rittää. Kyllä täällä SM-liigassa ja kaukaisessa Pohjolassakin on aika oppia sellainen asia, että muualla maailmassa kaikki lajien huippujoukkueet tavoittelevat pääasiassa aina mestaruutta. Silloin kaupat tehdään nimenomaan tämän tavoitteen mukaan ja aina tarpeen tullen. Esimerkiksi vaikkapa eurooppalaisessa huippufutiksessa tai NHLssä. Jokereissa ei vielä vallitse ihan näin tulosjohteinen kulttuuri, sillä täällä tuntuu riittävän se, että kauden alussa oli palikat kasassa - viis siitä, miltä peli nyt näyttää tai miten se jatkossa menee, rahat on jo saatu kausikorteista ja sponsoreilta. Ja tämähän se vasta tyhmä asenne on!

Siitä taas että pienempien suomalaisseurojen fanit kitisee, ei kannata välittää mitään. Niiden pienempien seurojen talousvastaavat puolestaan hykertelevät käsiään, sillä näin saadaan ylikalliita miehiä vielä lopuksi kautta muiden seurojen elätettäväksi. Sama trendi se on koko ajan esim. juuri eurooppalaisessa huippufutiksessakin.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Immonen vai Machulda?

Näistä kahdesta todennäköisin olisi Immonen, syystä että jokereilla ei ole oikein sellaista ulkomaalaista jonka voisi päästää pois. Mutta jos joku ulkomaalainen pitäisi päästää pois, valitsisin Alex Brooksin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös