Maastohiihtokausi 2012-13

  • 71 872
  • 427

Seymon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punakeltaiset och världens bästa Karlsson
Ei tuossa kisassa kyllä mitään tiimipeliä sen kummemmin ollut. Richardssonin rooli oli minimaalinen, mitä Olssoniin tulee. Södergren sen sijaan ei missään vaiheessa hidastanut pääjoukkoa, hän vain kävi välillä keulilla sitä samaa vauhtia hiihtämässä kuin muutkin vetivät. Itse asiassa siinä suhteellisen alkuvaiheessa "Sörkka" veti pääjoukkoa aika reippaasti. Itseäni ainakin huvitti, kun selostuskaksikko heti mukamas näki tuossa jotain tiimipeliä, kun joku ruotsalainen kävi keulilla.

Eikös "Sörkka" itse sanonut kisan jälkeen jossain tyyliin DN:n tai Aftonbladetin/Expressenin haastattelussa (en jaksa kaivaa linkkiä), että se yritti vähän jarrutella pääjoukkoa. Oli miten oli, Olsson teki kovan duunin ja voitti kisan ansaitusti.

Tällaisenkin kisan jälkeen (siis vaikka oli näinkin hieno yhteislähtökisa) kaipaan vanhoja kunnon väliaikalähtöjä viidelläkympillä. Monesti syntyi mielenkiintoisia tilanteita, kun voittaja otti pari minuuttia aikaisemmin lähteneen kiinni ja kiinniotettu saattoi pyristellä peesissä ja nousta siinä vanavedessä jopa mitaleille tai ainakin niiden tuntumaan.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Tällaisenkin kisan jälkeen (siis vaikka oli näinkin hieno yhteislähtökisa) kaipaan vanhoja kunnon väliaikalähtöjä viidelläkympillä. Monesti syntyi mielenkiintoisia tilanteita, kun voittaja otti pari minuuttia aikaisemmin lähteneen kiinni ja kiinniotettu saattoi pyristellä peesissä ja nousta siinä vanavedessä jopa mitaleille tai ainakin niiden tuntumaan.
Tämä oli kyllä hyvin yleinen skenaario väliaikalähdöissä etenkin 1990-luvulla. Hyvin usein sijoille 3-6 noustiin ns. voittajan vanavedessä. Tämäkin on tietysti hieman "epäreilua" ja lähtöpaikka vaikutti monesti sijoitusten kohtaloon. Taisi olla muun muassa Ramsaun 50 kilometrillä, kun Niklas Jonsson nousi Myllylän peesissä hienosti neljänneksi. Olikohan näin, että Myllylä lähti kaksi ja puoli minuuttia hänen jälkeensä? Toki Jonsson ei mikään huono hiihtäjä muutenkaan ollut. Olihan hän edellisenä vuonna Naganossa kuninkuusmatkalla hopealla, tosin vapaalla tyylillä.

Vaikka minäkin vanhoja kunnon väliaikalähtöjä kaipaan, niin tuskin siihen aikaan enää koskaan palataan. Onneksi sentään tuo yhdistelmäkilpailu on lähdössä pois hiihtokalenterista, mikäli olen oikein ymmärtänyt. Tosin Sotshissa ja Falunissa vielä se hiihdetään, mutta kenties Lahdessa palataan tuohon samaan systeemiin, joka oli käytössä edellisellä kerralla 2001. Siihen hyvä uudistus olisi, että vuorokisoin hiihdettäisiin perinteinen-vapaa ja vuoroin vapaa-perinteinen.
 

Kaivanto

Jäsen
Analyysini perustuu vain siihen, että uskon aika monen huippuhiihtäjän pystyvän hiihtämään tuon 50km alle nyt nähdyn pronssimitalistin ajan, jos hiihdettäisiin väliaikalähdöillä, ilman mainittavaa vetoapua.

Toki moni ellei jopa usein pystyisi. Massalähdön myötä heikentyneet ajat perustuvat siihen, että porukassa ei hiihdetä kelloa vaan miehiä vastaan.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Maastohiihdolla tuntuu olevan ongelmia johtuen siitä ettei oikein tiedetä pitäisikö kilpailuja käydä väliaika- vai yhteislähtönä, hiihtää vapaalla tyylillä vai pertsalla vai molemmilla ja hiihtääkö "normaalimatkoja" vai sprinttiä. Tuloksena saadaan arvokisoja joissa on huonoja matkoja kuten skiathlon ja puuttuu tärkeitä juttuja kuten pitkä matka väliaikalähtönä. Vastaavasti on rakennettu Maailman Cup, jonka osakilpailuihin hiihtäjät osallistuu vaihtelevasti ja on Tour De Ski, johon osallistumista moni pohtii miettien rasittaako se liikaa, osa jättää leikin kesken. Painetta on lisäämässä se että kisaohjelmiin haluttaneen lisätä sekaviesti jatkossa.

Ampumahiihdossa tällaista ongelmaa ei ole, käytännössä kaikki huiput osallistuu kaikkiin MC-osakilpailuihin mikäli ovat terveitä. En tiedä mitä maastohiihdon pitäisi tehdä mutta minusta ainakin se että sprintti ja normaalimatkat eriytettäisiin selkeästi vaikka niin että arvokisoissa ja MC:ssa sprintti ja normaalimatka järjestettäisiin samana päivänä, jolloin kukaan ei käytännössä voisi osallistua molempiin kisoihin. Jaksaisiko katsojat, sitä en tiedä. Samoin skiathlonit pitäisi poistaa ja pitkillä hiihtomatkoilla suksien vaihtamismahdollisuus pitäisi sekin poistaa.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Onko ampumahiihdossa muuten ollut aina hiihtotapa vapaa?
 

baxxter

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Arvokisojen ohjelmassa pitäisi aina olla väliaikalähtökisa molemmilla hiihtotavoilla. Samoin sprintti voisi olla molemmilla hiihtotavoilla mutta sprintin luonnetta pitäisi muuttaa enemmän "sprinttimäiseksi". Mielestäni noin kahden minuutin kestoinen suoritus olisi sopiva. Jossain kisoissa nykyisellään niin taitaa ollakin mutta välillä mennään yli neljän minuutin pätkiä. Karsinnan lisäksi voisi hiihtää vielä toisenkin kierroksen kelloa vastaan, jonka jälkeen 12 parasta hiihtäisi välierät ja finaalin samoin kuin nytkin. Eihän se toki hiihtäjän vika ole jos menestyy kaikilla matkoilla mutta vielä suuremmaksi pitäisi ero "sprintin" ja normaalimatkojen välillä tehdä.

Arvokisaohjelma voisi olla:
- perinteinen ja vapaa väliaikalähtö esim 15km ja 50km, matkat vaihtelisivat vuorovuosina ja 15km tulosten perusteella hiihdettäisiin takaa-ajo toisella tekniikalla samana tai seuraavana päivänä.
- sprintit molemmilla tyyleillä ja suoritusta lyhyemmäksi muokaten
- jos sekaviesti halutaan niin "sprinttiviesti" voisi olla sopiva siihen tarkoitukseen. saattaisi yllättävätkin maat pärjätä kun vaadittaisiin vain yksi hyvä mies ja naishiihtäjä.
- viestit kuten tähänkin asti
- 30km joukkuekilpailu yhteislähtönä esimerkiksi siten, että nelihenkisin joukkuein lähdettäisiin matkaan ja tietyin välein yksi edustaja joka joukkueesta jäisi sivuun. Viimeisen kierroksen hiihtäisi siis yksi jäsen joka joukkueesta.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eihän tuossa tarvisi kuin muuttaa tuo yhdistelmähiihto väliaikalähtökisaksi. Eli näissä kisoissa miehillä sen sijasta olisi ollut 30 km pertsalla, ja naisilla 15 km. Seuraavissa arvokisoissa sit olisi lyhyempi väliaikalähtömatka pertsalla ja tuo pidempi vapaalla. Toki samalla olisi tuo 50 kilsaa pitänyt muuttaa vapaalle, mutta idea kuitenkin varmaan tuli selväks.

Toisena pudottaisin tuon sprinttiviestin pois. Sen tilalle joku henkilökohtainen matka.

Kolmas muutos olisi sprinttiradan lyhyentäminen, eli kyseessä olisi todellakin sprintti.

Neljäntenä lisäisin pitkään yhteislähtökisaan suksien vaihdon yhteyteen jonkun lisälenkin. Näin ollen sitä jokainen joutuisi miettimään mennäkkö vaihtamaan suksia jos siinä samalla joutuu hiihtämään jonkun sakkolenkin. Toki eihän tämäkään mitään eroa aiheuta jos kaikki seuraavat letkan ensimmäistä hiihtäjää ja tekee sen perusteella ratkaisut suksien vaihdosta. Jotain tällaista ilmeisesti kuitenkin on Kollenin kisassa tiedossa?
 
Viimeksi muokattu:

N^Miksu

Jäsen
MTV3: Suomen joukkue Salpausselän kisoihin:

Naisten sprintti (v):
Kerttu Niskanen, Anne Kyllönen, Riikka Sarasoja-Lilja, Mona-Liisa Malvalehto, Aino-Kaisa Saarinen, Laura Ahervo.

Kansallinen ryhmä:
Maria Grundvall, Katri Lylynperä, Tanja Kauppinen, Andrea Julin, Johanna Ukkola, Heini Hokkanen, Ann-Mary Ähtävä, Silja Tarvonen.

Varahiihtäjät:
1) Maaret Rantalainen, 2) Ruut Vähämetsä.

Miesten sprintti (v):
Martti Jylhä, Kalle Lassila, Matias Strandvall, Anssi Pentsinen, Lasse Paakkonen, Iivo Niskanen.

Varahiihtäjät:1) Juho Mikkonen, 2) Antti Häkämies.

Kansallinen ryhmä: Ari Luusua, Ristomatti Hakola, Sami Lähdemäki, Kusti Kittilä, Olli-Pekka Tolvanen, Lari Lehtonen, Kari Varis, Sami Jauhojärvi.

Varahiihtäjät: 1) Juha-Matti Mikkolainen, 2) Lauri Vuorinen, 3) Ville Ahonen.

10 km (p):
Kerttu Niskanen, Aino-Kaisa Saarinen, Anne Kyllönen, Krista Lähteenmäki, Riikka Sarasoja-Lilja.

Varahiihtäjä: Laura Ahervo.

Kansallinen ryhmä:
Mona-Liisa Malvalehto, Marjaana Pitkänen, Maria Grundvall, Maija Hakala, Katri Lylynperä, Heini Hokkanen, Silja Tarvonen, Tanja Kauppinen, Anni Kainulainen.

Varahiihtäjät: 1) Krista Niiranen, 2) Emilia Myllykoski.

15 km (p):
Sami Jauhojärvi, Matti Heikkinen, Tero Similä, Lari Lehtonen.

Varahiihtäjä: Ville Nousiainen.

Kansallinen ryhmä:
Iivo Niskanen, Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen, Kari Varis, Jari Huhta, Topi Kuorelahti, Antti Ojansivu, Matias Strandvall, Anssi Pentsinen.

Varahiihtäjät: 1) Niklas Colliander, 2) Jussi Simula.

Pari asiaa pistää silmään: Juho Mikkonen on sprintissä varahiihtäjä. Ilmeisesti kaveri ei siis pääse hiihtämää ellei joku maajoukkuemiehistä jätä kisaa väliin? Olisiko ollut parempi pistää Mikkonen kansalliseen ryhmään, vaikka Sami Jauhojärven tilalle?

Sama homma naisten kympillä. Laura Ahervo on varahiihtäjä, eli joutuuko hän katselemaan kisan sivusta, vaikka mukana on 9 kansallisen ryhmän hiihtäjää?

Onko kenelläkään muuten tietoa siitä, että miksi Martti Jylhä kiertää sprinttejä, eikä keskity normaalimatkoille? Kaveri kun kuitenkin sai nuorten MM-kultaa aikoinaan 10km matkalta.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Samoin sprintti voisi olla molemmilla hiihtotavoilla mutta sprintin luonnetta pitäisi muuttaa enemmän "sprinttimäiseksi". Mielestäni noin kahden minuutin kestoinen suoritus olisi sopiva. Jossain kisoissa nykyisellään niin taitaa ollakin mutta välillä mennään yli neljän minuutin pätkiä. Karsinnan lisäksi voisi hiihtää vielä toisenkin kierroksen kelloa vastaan, jonka jälkeen 12 parasta hiihtäisi välierät ja finaalin samoin kuin nytkin. Eihän se toki hiihtäjän vika ole jos menestyy kaikilla matkoilla mutta vielä suuremmaksi pitäisi ero "sprintin" ja normaalimatkojen välillä tehdä.

Joskus hiihdettiin ainakin puolivirallisesti sellaisia muutaman sadan metrin loppusuorakilpailuja. Vieläkö niitä on ja olisiko sellaisissa ideaa? Katsottaisiin kuka on maailman nopein hiihtäjä. Jos vertaa yleisurheiluun, niin hiihdossa on nyt pelkkiä pitkiä matkoja, ja yksi keskimatka (sprinttihiihto), voisiko siis olla yksi pikamatkakin?
Hiihtotyyli tässä runttauksessa voisi vaihdella vuorovuosina, ja olisi tavallisen sprintin kanssa eri.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Onko ampumahiihdossa muuten ollut aina hiihtotapa vapaa?

On ollut. Eli perinteisellä tyylillä hiihdettiin sinne 80-luvun alkupuolelle saakka, jonka jälkeen pikkuhiljaa siirryttiin luisteluhiihtoon sen keksimisen myötä. Siitä en tiedä oliko painetta silläkin puolella järjestää erikseen perinteisen tyylin kisoja.
 

baxxter

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
On ollut. Eli perinteisellä tyylillä hiihdettiin sinne 80-luvun alkupuolelle saakka, jonka jälkeen pikkuhiljaa siirryttiin luisteluhiihtoon sen keksimisen myötä. Siitä en tiedä oliko painetta silläkin puolella järjestää erikseen perinteisen tyylin kisoja.

Menee hivenen saivarteluksi mutta on se hiihtotapa ampumahiihdossa tainnut aina olla "vapaa" mutta luisteluhiihtoa edeltävänä aikana ei perinteiselle tyylille tunnetusti vaihtoehtoa ollut. Toisinpäin ajateltuna eihän vapaan tyylin kisassa kukaan kiellä perinteistä hiihtämästä, mitään järkeähän siinä ei tietenkään ole.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Menee hivenen saivarteluksi mutta on se hiihtotapa ampumahiihdossa tainnut aina olla "vapaa" mutta luisteluhiihtoa edeltävänä aikana ei perinteiselle tyylille tunnetusti vaihtoehtoa ollut. Toisinpäin ajateltuna eihän vapaan tyylin kisassa kukaan kiellä perinteistä hiihtämästä, mitään järkeähän siinä ei tietenkään ole.

Niin ja minähän vastasinkin myöntävästi benicion kysymykseen "onko hiihtotapa ollut aina vapaa?". No, samaa tässä kaikki tarkoitetaan.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Niin ja minähän vastasinkin myöntävästi benicion kysymykseen "onko hiihtotapa ollut aina vapaa?". No, samaa tässä kaikki tarkoitetaan.

Juu, yritin muotoilla kysymyksen napakasti niin, ettei saivartelun ja pätemisen varaa olisi. Epäonnistuin ilmeisesti.

Millä nimellä muuten tuota edellä mainitsemaani loppusuorahiihtoa kutsuttiin? Muistelisin, että Isometsä ainakin uhosi olevansa siinä kova luu. Vai olenko nähnyt unta.
 

baxxter

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Niin ja minähän vastasinkin myöntävästi benicion kysymykseen "onko hiihtotapa ollut aina vapaa?". No, samaa tässä kaikki tarkoitetaan.

No niinpäs näkyy, olipas huonosti luettu/ymmärretty meikäläiseltä.

benicio kirjoitti:
Joskus hiihdettiin ainakin puolivirallisesti sellaisia muutaman sadan metrin loppusuorakilpailuja. Vieläkö niitä on ja olisiko sellaisissa ideaa? Katsottaisiin kuka on maailman nopein hiihtäjä. Jos vertaa yleisurheiluun, niin hiihdossa on nyt pelkkiä pitkiä matkoja, ja yksi keskimatka (sprinttihiihto), voisiko siis olla yksi pikamatkakin?
Hiihtotyyli tässä runttauksessa voisi vaihdella vuorovuosina, ja olisi tavallisen sprintin kanssa eri.

Muistan ainakin jonkun Urheiluruudun pätkän jossa kisattiin todella lyhyellä matkalla. Taisi olla jopa ennen nykymuotoisen sprinttihiihdon kehittämistä. En itse näe mitään syytä miksei ohjelmassa voisi olla esimerkiksi 100m hiihto. Jos jollain halutaan saada "ei-hiihtomaita" mukaan niin tuossa se mahdollisuus olisi. Afrikan / Etelä-Amerikan urheilijat tuskin koskaan tulevat pärjäämään pidemmillä matkoilla mutta noin lyhytkestoisen suorituksen harjoitteleminenkin olisi mahdollista lähes missä vain.
Matka voisi toki olla pidempikin mutta sitten tulisi varsinkin vapaalla tekniikalla tilaongelmia kilpailupaikan kanssa.

EDIT En muista kokeiluluontoisten pikakilpailuiden nimeä, olisiko sitä/niitä kutsuttu vaan sprintiksi koska -jos oikein muistan- ei muunlaisesta sprinttihiihdosta silloin vielä tiedetty. Nykyään se tietenkin olisi SuperSprintti tai jotain.
 
Viimeksi muokattu:

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Tämäkin varmaan kuulostaa saivartelulta ja tavallaan sitä onkin mutta on myös yksityiskohta liittyen ampumahiihdon hiihtotyylisääntöihin nykyään. Tosin en tiedä ihan tarkkaan miten se sääntö kuuluu mutta sellainen on olemassa. Hiihtotyyli ei ole täysin vapaa kilpailun alussa, käsittääkseni koskee ainakin yhteislähtökisoja joissa alkuosuus (noin 100-200 m kai) on mentävä pertsaa eli luistelutyyli on kielletty. En tiedä onko maastohiihdossa tällaista sääntöä.
 

baxxter

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tämäkin varmaan kuulostaa saivartelulta ja tavallaan sitä onkin mutta on myös yksityiskohta liittyen ampumahiihdon hiihtotyylisääntöihin nykyään. Tosin en tiedä ihan tarkkaan miten se sääntö kuuluu mutta sellainen on olemassa. Hiihtotyyli ei ole täysin vapaa kilpailun alussa, käsittääkseni koskee ainakin yhteislähtökisoja joissa alkuosuus (noin 100-200 m kai) on mentävä pertsaa eli luistelutyyli on kielletty. En tiedä onko maastohiihdossa tällaista sääntöä.

Taitaa olla sama juttu ampuma-, maasto-, ja yhdistetyn hiihdossa. Olisko se sääntö sitten niin, että se matka mitä niitä pertsan latuja on vedetty, on myös hiihdettävä perinteistä.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Olipa taas hienot ampumahiihtokisat, Sochissa. Laji voittaa ainakin omassa mielessäni kiinnostavuudeltaan maastohiihdon 6-0. Darya Domrachevan kohdalla ylisanat loppuu, naisen hiihto on aivan uskomattoman kaunista. Ja miehissä, Martin Fourcade on melkoinen äijä.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Muistan ainakin jonkun Urheiluruudun pätkän jossa kisattiin todella lyhyellä matkalla. Taisi olla jopa ennen nykymuotoisen sprinttihiihdon kehittämistä.

Jep minäkin muistan tuon. Muistan vielä melko vuodenkin (1996) ja sen että kisattiin Suomessa. Matka oli tosiaan ehkä sen 100m. Miehissä Ari Palolahti oli tuossa lajissa aika ylivoimainen ja muistaakseni naisten kisan vei Katerina Neumanova.
 

N^Miksu

Jäsen
Sprinttien karsinnat hiihdetty Lahdessa ja yllättävän moni suomalainen tipahti tässä vaiheessa pois. Jatkoon pääsivät:

Anne Kyllönen, Kerttu Niskanen, Aino-Kaisa Saarinen, Riikka Sarasoja-Lilja
Anssi Pentsinen, Kalle Lassila, Martti Jylhä, Matias Strandvall

Karsiutuneita mm: Malvalehto, Paakkonen, Ketelä.

Myös D. Cologna jäi karsintoihin.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
"Huomasin tuossa alamäessä, että joku tuuppas hanuriin" Riikka Sarasoja-Lilja. Harmi kun ei saatu tuota kunnolla tv-kuviin.
 

Japi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh, Jokerit, Saipa, Jokipojat, Titaanit
No niinpäs näkyy, olipas huonosti luettu/ymmärretty meikäläiseltä.



Muistan ainakin jonkun Urheiluruudun pätkän jossa kisattiin todella lyhyellä matkalla. Taisi olla jopa ennen nykymuotoisen sprinttihiihdon kehittämistä. En itse näe mitään syytä miksei ohjelmassa voisi olla esimerkiksi 100m hiihto. Jos jollain halutaan saada "ei-hiihtomaita" mukaan niin tuossa se mahdollisuus olisi. Afrikan / Etelä-Amerikan urheilijat tuskin koskaan tulevat pärjäämään pidemmillä matkoilla mutta noin lyhytkestoisen suorituksen harjoitteleminenkin olisi mahdollista lähes missä vain.
Matka voisi toki olla pidempikin mutta sitten tulisi varsinkin vapaalla tekniikalla tilaongelmia kilpailupaikan kanssa.

EDIT En muista kokeiluluontoisten pikakilpailuiden nimeä, olisiko sitä/niitä kutsuttu vaan sprintiksi koska -jos oikein muistan- ei muunlaisesta sprinttihiihdosta silloin vielä tiedetty. Nykyään se tietenkin olisi SuperSprintti tai jotain.

No Ari Palolahti voitti maailmancupin osakilpailun Milanossa joulukuussa 1997 ja matka oli juuri jotakin 100 metriä. Oli muistaakseni ensimmäinen sprinttikisa maailmancupissa ja silloin se todellakin oli sprintti.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
No Ari Palolahti voitti maailmancupin osakilpailun Milanossa joulukuussa 1997 ja matka oli juuri jotakin 100 metriä. Oli muistaakseni ensimmäinen sprinttikisa maailmancupissa ja silloin se todellakin oli sprintti.

Kyllä tuossa Milanon kisassa matka oli kilsan luokkaa. Sillä tavalla se poikkesi nykymuotoisista sprinteistä, että tuossa hiihdettiin cup-muotoisesti mies miestä vastaan.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Ihanainen Therese Johaug vei naisten 30 km vapaan kisan leikitellen helposti karkaamalla heti alussa siten ettei muut pystyneet vastaamaan. Parhaimmillaan Johaug johti kisaa noin 2 minuuttia mutta lopulta ero kaventui tuohon 48 sekuntiin kun Therese hiihti viimeisen kilometsin vain toisella kädellä sauvoen kun heilutteli toisessa kädessä Norjan-lippua, yksi mäkikin meni siinä kavutessa yhdellä kädellä. On se Therese vaan tuolla matkalla ja vapaalla tyylillä kova, tosin Björgen ei ollut tänään mukana mutta jaksan epäillä että edes Maarit ei olis tuossa kyydissä tänään pysynyt. Paras suomalainen oli Kerttu Niskanen joka oli 11.sijalla. Niskanen hiihti koko kisan ilman suksien vaihtoa ja voittaja Johaug siis vaihtoi suksensa vain kertaalleen kuten taisi suurin osa kärkihiihtäjistä tehdä. Roposen suksien vaihto ennen viimeistä lenkkiä näytti virheeltä koska sillä Roponen tippui Niskasen ryhmästä ja ei enää tuota eroa uudella parilla koskaan saanut hiihdetyksi kiinni.

Heja Therese! :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös