Mainos

Maastohiihtokausi 2009 - 2010

  • 26 007
  • 130

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Maastohiihdon maailmancup starttaa vajaan kuukauden kuluttua ja ketjun suhteen ollaan tuttuun tapaan ajoissa.

Tänä vuonna hiihdon maailmancup avataan Norjan Beitostölenissä 21.11 - 22.11. Avauspäivänä lauantaina on edessä naisten vapaan 10 kilometrin kilpailu ja miehet hiihtävät 15 kilometriä samalla tyylillä. Sunnuntaina hiihdetään viestikilpailut. Heti seuraavana viikonloppuna MC-kiertue saapuu Suomen Kuusamoon, jossa hiihdetään perinteisen hiihtotavan sprintit sekä perinteisen tyylin normaalikilpailut (10km & 15km).

Maailmancupin kilpailukalenteri 2009 - 2010:
21. – 22.11. MC Beitostölen, Norja
28. – 29.11. MC Kuusamo, Suomi
5. – 6.12. MC Düsseldorf, Saksa
12. – 13.12. MC Davos, Sveitsi
19. – 20.12. MC Rogla, Slovenia
1. - 10.1. MC Tour de Ski
16. – 17.1. MC Otepää, Viro
22. – 24.1. MC Rybinsk, Venäjä
6. – 7.2. MC Canmore, Kanada
6. – 7.3. MC Lahti, Suomi
10.3. MC Drammen, Norja
13. – 14.3. MC Oslo, Norja
17.3. MC Tukholma, Ruotsi
19. – 21.3. MC Falun, Ruotsi
7. - 11.4. FIS Tour de Barents, Norja, Suomi

Hiihdon SM-kisat hiihdetään Keuruulla Rybinskin maailmancupin aikoihin. Olympialaiset sijoittuvat Canmoren osakilpailujen jälkeen, jolloin maailmancupissa on kuukauden tauko. Viikko maailmancupin päättymisen jälkeen kilpaillaan pitkien matkojen SM-kilpailut Kontiolahdella. Kauden päättää Tour De Barents (jonka otin listalle mukaan, vaikka se ei maailmancupin kilpailu olekaan), joka hiihdetään Norjan ja Suomen maastoissa.

Kilpailuja on siis hirvittävän paljon, eikä levolle ole juurikaan kauden aikana aikaa, mikäli tavoittelee menestyssä maailmancupin kokonaiskilpailussa. Tänä vuonna tosin Tour De Ski -kiertueella jaetaan pisteitä yksittäisistäkin kilpailuista ja pisteet saa pitää, vaikka kiertueen keskeyttäysi. Tämän vuoksi esimerkiksi Virpi Kuitunen on osallistumassa myös tänä vuonna kyseiselle kiertueelle, koska se ei sinällään vaaranna olympialaisia.

Vaikka kausi todenteolla käynnistyy siis vasta lähes kuukauden päästä, niin parin viikon kuluttua kansalliset kilpailut pyörähtävät jo käyntiin. Näiden kilpailujen perusteella valitaan osa ensimmäisten kilpailuiden maailmancup-edustajista. Edessä on siis erittäin mielenkiintoinen kilpailuvuosi ja hiihtäjilläkin riittää paljon panosta kauden aikana. Olympialaiset tietysti lähes kaikilla päätähtäimenä helmikuussa.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Miesten puolella valtikka on vaihdellut joka kausi ja on hyvin vaikea arvioida, kuka tällä kaudella hallitsee hiihtopolkuja. Toissa kautena Lukas Bauer oli musertavan ylivoimainen, mutta viime kaudella hän oli jälleen tavallinen kuolevainen. Sen sijaan Sveitsin nuori Dario Cologna nousi heittämällä maailman eliittiin voittamalla maailmancupin kokonaiskilpailun viime kaudella. Cologna voitti myös Tour De Ski:n, joten häntä voidaan varmasti pitää ykkössuosikkina tulevalle kaudelle.

Vahvasti maailmancup-menestyksestä huolimatta sveitsiläishiihtäjä ei onnistunut pääsemään mitaleille Liberecin MM-kisoissa, joten ei hänenkään kausi aivan täydellinen ollut. Liberecin sankariksi nousi lopulta kolmen kultamitalin mies Petter Northug. Norjalla on varmasti tuttuun tapaan myös äärimmäisen vahva kokonaispanos, joten heidän joukostaan voi aivan hyvin nousta uusia hiihtäjiä maailman huipulle. Olympiakausi tulee olemaan myös monelle kokeneemmalle hiihtäjälle kenties uran viimeinen, joten siinäkin mielessä kausi saattaa olla muutos uuteen aikakauteen. Esimerkiksi kokeneet italialaishiihtäjät saattavat hyvinkin hiihtää viimeiset arvokisansa.

Suomalaisittain kausi päättyi mukavasti, kun Sami Jauhojärvi nappasi vihdoin ja viimein uransa ensimmäisen maailmancupin osakilpailuvoiton. Mies on asettanut olympialaisten 50 kilometriä perinteisellä hiihtotavalla päätavoitteekseen, mutta hyviä hiihtoja voidaan varmasti odottaa jo alkukaudesta lähtien. Ville Nousiainen ja Matti Heikkinen ovat myös nimiä, joilta sopii odottaa jälleen askelta lähemmäksi maailman kärkeä. Sprintin puolella on myös äärimmäisen mielenkiintoinen kausi edessä, sillä suomalaiskiitäjät ovat harjoitelleet vahvasti koko kesän. Esimerkiksi viime kaudella paljon sairastellut Kalle Lassila omaa hyvät mahdollisuudet olympialaisissa perinteisen sprintissä.

Naisten puolella potentiaalisia menestyjiä on huomattavasti enemmän. Tai ainakin heidät on helpompi listata näin kauden alussa.

Suurimpia suosikkeja tulevaan kauteen ovat tietysti viime vuosien tehokaksikko Virpi Kuitunen ja Aino-Kaisa Saarinen, Puolan hiihtäjäihme Justyna Kowalczyk, Italian Marianna Longa ja Arianna Follis sekä Charlotte Kalla. Myös norjalaiset Therese Johaug, Kristin Störmer Steira, Astrid Jacobsen ja Marit Björgen ovat varmasti myös todella kovassa iskussa. Norjalta löytyy muutoinkin erittäin lupaavia nuoria hiihtäjiä, joten sieltä suunnalta löytyy varmasti jälleen uusia läpilyöjiä. Unohtaa ei sovi myöskään Slovenian Petra Majdicia, vaikka hänen parhaat avunsa taitavatkin olla sprintin puolella. Myös Saksalta löytyy potentiaalia menestyshiihtäjiä kaiken mennessä nappiin.

Suomalaisten ykkösnimien lisäksi Riitta-Liisa Roposen, Pirjo Murasen ja superlahjakkaan Krista Lähteenmäen otteet varmasti ovat seurattavan arvoisia. Kahdella ensin mainitulla on mahdollisuudet hyvänä päivänä vaikka kirkkaimmalle korokkeelle saakka, mutta Lähteenmäelle realistinen tavoite olisi päästä mahdollisimman monessa kilpailussa maailmancupin pisteille. Sekään ei ole helppo urakka nuorelle tytölle, mutta varsin mahdollinen ja myös todennäköinen mikäli kehitys jatkuu hyvänä.

Toivotaan suomalaisille menestyksekästä kautta kaikin puolin. Toivotaan muutoinkin, että ihmiset löytävät ladunvarsille kannustamaan ja tukemaan sillä tavoin tätä hienoa sekä perinteistä suomalaislajia. Toivottavasti myös Jatkoajan omat hiihdon ystävät jaksavat heittää omia arvioitaan tulevasta kaudesta, vaikka kauden alkuun onkin vielä aikaa...
 

-FNM-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Iso kiitos Taitopelaajalle hienosta alustuksesta. Todellakin mielenkiintoinen kausi tulossa. Sekä miesten, että naisten puolella melko samat naamat kärkipäässä pyörivät. Olymipalaiset tuovat todella paljon hiihtokauteen.

Kuten profiilistani näkyy niin Sami Jauhojärveen luotan. Melko verkkaisesti Sami on huipulle kiivennyt, mutta kuitenkin varmasti. Jossain haastattelussa/blogissa Sami sanoi, että tasatyöntöön on panostettu jottei homma jäisi Vancouverissa loppukiristä kiinni. Tosin vahvahan Jauhojärvellä tuo tasatyöntö on ollut ja itse uskon, että eteenkin nuo sprintterit pitää tiputtaa jo matkalla, jos tahtoo kirkasta mitalia ottaa olympialaisista. Viime keväänä Sami jo viidenkympin yhteislähdössä näytti, että mahdollisuudet todellakin ovat mihin vain. Toivotaan siis parasta Jauhojärvelle ja myös muulle suomen joukkueelle.

-FNM-
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Maailmancup käynnistyy viikon kuluttua, joten nostetaan hieman ketjua pinnalle.

Mitään mullistavaa tässä parin viikon aikana ei ole tainnut tapahtua. Lähinnä oman varjon kauden ylle luo sikainfluenssa, joka saattaa pilata hiihtäjän kauden tai ainakin tehdä siitä haastavamman. Aino-Kaisa Saarinen rupesi myös julkistamaan omat doping-testinsä kotisivuillaan, joten avoimuutta saadaan dopingin vastaiseen työhön.

Mites palstaveljeläiset (tai siskot), eikö kenelläkään vielä polttele kauden avaus? Itse ainakin odotan innolla, että lumilajien maailmancupit pyörähtävät käyntiin todenteolla.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Toki polttelee. Katselin tuossa juuri naisten pujottelun avauskierrosta Leviltä ja mieleeni tuli että olisipa tosi kiva katsoa hiihtoa. Alppilajeja taikka mäkihyppyä mitenkään väheksymättä, kyllä murtomaahiihdon seuraaminen on minusta huomattavan paljon mielenkiintoisempaa.
 

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)

Sama juttu. Kai YLEltä tälläkin kaudella tulee niitä urheiluviikonloppuja, joissa näkee kisat melkein aina suorina? Hajottais kyllä todella pahasti, jos nekin siirtyis maikkarille ja maksullisiksi. Eikä pelkästään maksullisuuden, vaan myös sen takia, että maikkarilla on ilmiömäinen kyky pilata ihan kaikki urheilulähetykset, joihin ne saa lähetysoikeudet.
 

-FNM-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sama juttu. Kai YLEltä tälläkin kaudella tulee niitä urheiluviikonloppuja, joissa näkee kisat melkein aina suorina? Hajottais kyllä todella pahasti, jos nekin siirtyis maikkarille ja maksullisiksi. Eikä pelkästään maksullisuuden, vaan myös sen takia, että maikkarilla on ilmiömäinen kyky pilata ihan kaikki urheilulähetykset, joihin ne saa lähetysoikeudet.

Ylellä on kyllä mielestäni ollut pari vime vuotta paras selostuskaksikko, kun puhutaan talvilajeista (Jussi Eskola ja Jarmo Punkkinen). Miellyttävän kuuloisia, oloisia ja mikä tärkeintä tietävät mistä puhuvat. Luultavasti katsoisin jotain piirikunnallisiakin (niitä yhtään väheksymättä) nenä kiinni ruudussa, jos nämä kaksi istuisivat selostuskopissa.

Ja kyllä polttelee jo talvilajien kaudenalku. Tosin hiihto lähinnä sydäntäni näistä, mutta myös muita seuraan mielelläni ja esim. yhdistetyssä on tulossa mielenkiintoinen kausi.

-FNM-
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Ylellä on kyllä mielestäni ollut pari vime vuotta paras selostuskaksikko, kun puhutaan talvilajeista (Jussi Eskola ja Jarmo Punkkinen). Miellyttävän kuuloisia, oloisia ja mikä tärkeintä tietävät mistä puhuvat. Luultavasti katsoisin jotain piirikunnallisiakin (niitä yhtään väheksymättä) nenä kiinni ruudussa, jos nämä kaksi istuisivat selostuskopissa.

Eskolan alku yhdessä Bubin kanssa ei ollut kovin lupaava. Bubi siis oli asiantuntijana selostamossa. Melkoista koohotusta ja sekoilua kisasta toiseen. Sen sijaan Punkkisen kanssa homma toimii. Jarmo toimii hyvänä järjen äänenä ja tuo sitä YLE:lle monesti kaipaamaani asiantuntemusta selostuksiin.

Mutta siis itse kysymykseen kyllä. Polttelee täälläkin. Hieno kausi olisi taas luvassa. Suomalaisittain odotukset ovat varmasti kovat ja toivottavasti urheilijat sen mukana. Vancouverin olympialaisetkin olisi luvassa kevät talvella ja pakkohan se on liimautua ruudun ääreen jännittämään.

Nyt en jaksa sen kummempia ennakkosepustuksia tehdä vaan totean että kohtapa nähdään missä mennään. Mielenkiintoista on nähdä suomalaiset ja vapaahiihtotapa. Sopivatko yhteen menestyksen kanssa. Perinteisellä varmaan kulkee hyvin kuten viime kaudellakin, mutta miten vapaalla? Kuitunen varsinkin on mielenkiintoinen seurattava vai onko sitten päättänyt satsata vain perinteiseen? Saarinen osoitti jo viime talvena että vapaakin kulkee, mutta kulkeeko vieläkin paremmin?

Sen verran sanon kuitenkin että Bauerin uskon olevan kova. Viime talvi meni miten meni (kova mestys takana ja kotikisat edessä jne. tämä oli varmaankin jollain tavalla miehelle liikaa menikö harjoittelu sitten liian rajuksi vai mitä, mutta jotain kävi) Nyt uskon kuitenkin miehen näyttävän jälleen sen todellisen kyntensä. Colognasta ei oikein tiedä. Joko mies tekee Bauerit tai sitten on entistä kovempi. Jännä nähdä myös miten Northugin kehitys on edennyt. Joko Petter pärjää myös väliaikalähdöissä ja osoittaa olevansa todellinen hiihtokuningas vai onko kaveri yhä se loppusuoran kiitäjä ja siinä se? Tosin mihinkäs sitä voittavaa systeemiä vaihtamaan.

No näihin ja moniin muihinkin kysymyksiin ja pohdintoihin saadan vastauksia osittain jo viikon kuluttua. Itse juhlista hiihto kauden avausta puolustusvoimain palveluksessa Rovajärvellä, joten kisat jää näkemättä. Itse pääsen mukaan sitten Rukan kisoista lähtien jolloin perinteisen kisakausi alkaa ja suomalaisittainkin lienee iskun paikka.
 

TosiKärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bc Nokia, Arsenal
Pitkä kausi edessä eli paljon mielenkiintoista seurattavaa! Viime kausi oli lähellä täydellistä suomalaisittain katsottuna. Naisten puolella tuskin on tapahtunut mitään kovin suuria muutoksia kärjessä, koska tasoerot ovat olleet suuria viime vuosina. Suurin mahdollinen muutos saattaisi olla norjalaisten parannus. Therese Johaug ja Marthe Kristoffersen olivat jo viime kaudella hyviä, erityisesti Johaug, mutta heillä on varmasti potentiaalia nousta aivan terävimmälle huipulle. Suurimmaksi kokonaiscupin voittajasuosikiksi nostaisin Justina Kowalczykin, joka on hyvä perinteisellä ja vapaalla sekä normaalimatkoilla ja sprintissä.

Suomalaisittain hyvä tavoite maailmancupiin voisi olla yksi nainen kolmen joukkoon ja lisäksi kaksi muuta kymmenen joukkoon, siis kokonaiscupissa. Oleellisempaa on kuitenkin menestyminen Olympialaisissa ja myös Tour de Ski on tärkeä. Se toki sisältyy myös maailmancupiin. Pirjo Muranen pystyi nostamaan tasoaan hienosti viime kaudella ja olisi mukava nähdä samanlaista pientä kehitystä. Riitta-Liisa Roponen hiihti aika epätasaisesti viime kaudella. Viime viikonloppuna Saariselän kisoissa Roponen otti ylivoimaisen voiton vapaalla viidellä kilometrillä. Esimerkiksi Muranen jäi yli 30 sekunnin päähän. Oma veikkaukseni on, että tämä tulee olemaan Roposen viimeinen kausi, jolloin hän kiertää koko maailmancupin riippuen kuitenkin tuloksista. Hyvä kausi voisi innostaa vielä eteenpäin. Nuorista Krista Lähteenmäen kehitys kiinnostaa eniten. Hän on selvästi Suomen lupaavin nuori hiihtäjä tällä hetkellä. Potentiaalia aivan maailman kärkeen.

Miehissä itsekin uskon Lukas Bauerin parantavan selvästi viime kaudesta. Dario Cologna tullee pärjäämään taas maailmancupissa hyvin monipuolisena hiihtäjänä. Miehissä on vaikea luetella lyhyesti suosikkeja, koska heitä on sen verran paljon. Suomalaisista Jauhojärvi pärjäsi jo viime kaudella hyvin kokonaismaailmancupissa. Uskon ja toivon otteiden paranevan vielä tälläkin kaudella. Ainakin alkutalven kilpailut ovat menneet hyvin. Tässä tulokset tämän päivän Oloksen ensilumen kisoista. Jauhojärvi voitti 15 km perinteisellä. Erot eivät olleet kovin suuria ja kilpailjoita oli lähinnä Suomesta ja entisistä Neuvostoliiton maista (mukana mm. Veerpalu). Toivottavasti Sami raaskii jättää väliin huonompia matkoja Olympiakisoissa, jotta olisi täydessä iskussa 50 km:llä. Kaikki on mahdollista Samille sillä matkalla, jos kunto on kohdallaan. Vaikka Sami ei olekaan pärjännyt loppukirissä sprinttereille, pesee hän suurimman osan normaalimatkanhiihtäjistä. Lisäksi esim. Northug saattaa olla jo väsynyt viimeisenä hiidettävällä 50:llä. No, niitä kisoja ehtii spekuloimaan myöhemminkin.

Ville Nousiaisella on ainakin ehjempi harjoituskausi takana kuin viime vuonna, minkä soisi näkyvän tuloksissa. Matti Heikkinen kehittyi valtavsti viime kaudella, joten tason säilyttäminenkin olisi jo ok suoritus. Parantaakin voi, mutta suuren kehitysharppauksen jälkeen se on aina vaikeampaa. Suomen sprintterit ovat melkoinen arvoitus, mutta positiivista on se, että siellä on ainakin Strandvall, Jylhä ja Lassila, jotka parhaana päivänä voivat olla kolmen joukossa, kun kaikki maailman parhaat ovat mukana.

Kyllä itseäkin polttelee jo kauden alku. Lisäksi toiveissa olisi päästä itsekin hiihtämään ensimmäiset kilometrit lähiaikoina, kunhan nuha hellittää. Vähän turhan lämmintä on tosin luvattu tänne eteläisempään Suomeen.
 
Viimeksi muokattu:

TosiKärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bc Nokia, Arsenal
Tänään Oloksella hiihdettiin ensilumen kisoissa 10/15 km vapaalla. Suomalaisittain meni aika vaihtelevasti. Kärkeä ja suomalaisten sijoituksia:

1. Natalia Korosteleva
2. Riitta-Liisa Roponen +0.13
...
8.Virpi Kuitunen +1.04
9. Riikka Sarasoja +1.06
21. Aino-Kaisa Saarinen+1.36
24. Kaisa Mäkäräinen +1.46

Roposen ja Sarasojan hiihtoihin voi olla oikein tyytyväinen sekä Kuitusen suoritusta voi pitää melko oletettuna. Sitä vastoin Aikun sijoitus ja ero kärkeen on huolestuttavan suuri ottaen huomioon sen, että Aikulla vapaa kulki hyvin viime kaudella. Harjoituskaudella Aikku on toki kertonut, että vapaan kanssa riittää edelleen tekemistä, jotta saisi sen kulkemaan viime kauden tavoin. Viikon päästä maailmancupin avauksessa ei taida Aikku vielä hätyytellä palkintopallia. Roponen sitä vastoin on hiihtänyt sekä tänään että viikko sitten erittäin lupaavasti Beitostöleniä ajatellen. Toissa kaudella nuorten MM-kisoissa mitaleille hiihtäneen Silja Tarvosen kehitys näyttää pysähtyneen. Viime kaudella ei kulkenut ja esim. tämän viikonlopun sijoitukset Oloksella olivat 76. ja 75. normaalimatkoilla. Sairastelut toki mahdollisia.

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräiseltä ihan kelpo hiihto. Hän hävisi Saksan Magdalena Neunerille vain 3 sekuntia. Neunerhan on ollut paras naisampumahiihtäjä parina viime kautena hiihtovauhdin perusteella. Toinen saksalaisampumahiihtäjä Miriam Goessner hävisi Mäkäräiselle 4 sekuntia. Monet muistavat nuoren Goessnerin viime vuoden hiihdon MM-kisoista, joissa hän hiihti erinomaisen viestiosuuden.

Miesten kisan kärki ja suomalaisia:
1. Sergei Shirjajev
...
5. Olli Ohtonen +0.25
6. Matti Heikkinen +0.32
9. Teemu Kattilakoski +0.39
10. Paavo Puurunen +0.40
11. Tero Similä +0.41
17. Martti Jylhä +1.00
20. Lari Lehtonen +1.05
24. Thomas Ramstedt +1.13

Suomalaismiesten hiihdot olivat pääsääntöisesti odotetunlaisia. Heikkisellä on käsittääkseni ollut sikainfluenssa, joka on haitannut harjoittelua, joten kuudetta sijaa voi pitää hyvänä. Positiivisia yllätyksiä olivat Olli Ohtonen ja ampumahiihtäjä Paavo Puurunen, jonka alkukausi on ollut todella lupaava. Toinen kokenut ampumahiihtäjä, Puolan Tomas Sikora oli 42. häviten Puuruselle lähes minuutin. Sikora on tavallisesti ollut hyvä hiihtäjä ampumahiihtopiireissä. Kovin syvällisiä johtopäätöksiä ei yksittäisistä harjoituskauden kisoista kannata tehdä, mutta jonkinlaisia suuntaviivoja sieltäkin voi poimia. Maininnanarvoinen asia on, että tänään Oloksen miesten 15 km vapaan kisaan lähti yli 180 hiihtäjää, vaikka 20- ja 18-vuotiaille oli omat sarjat.

Linkki tämän päivän tuloksiin.

Suomen joukkue maailmancupin avauskisoihin Norjan Beitostöleniin 21.-22.11. on nimetty (lähteenä Ylen tekstitv):

Naiset:
Virpi Kuitunen
Aino-Kaisa Saarinen
Riitta-Liisa Roponen
Pirjo Muranen
Riikka Sarasoja

Miehet:
Sami Jauhojärvi
Ville Nousiainen
Matti Heikkinen
Teemu Kattilakoski
Olli Ohtonen

Suuria yllätyksiä joukkueissa ei ole Olli Ohtosta lukuunottamatta. Ohtonen hiihti tänään hyvin Oloksella, joten hänen ottaminen mukaan on ihan ymmärrettävää. Norjassa hiihdetään siis 10/15 km vapaalla ja viestit.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Hiihdon maailmancupin avausviikonloppu on käyty.

Päällimmäisenä Beitöstölenin kisaviikonlopusta jäi mieleen norjalaisten vahva panos. Heillä on paljon hiihtäjiä, joten heidän täytyy olla alkukaudesta asti rautaisessa kunnossa päästäkseen maajoukkueeseen. Luulisin kuitenkin, että erot muihin hiihtäjiin kapenevat melko nopeaan tahtiin.

Lauantai oli suomalaisittain vähintään hyvä. Naisissa ainoastaan Pirjo Muranen ja Riikka Sarasoja olivat jonkinmoisia pettymyksiä, vaikka huhut jo kertoivatkin ettei Pirjon hiihto ole ollut viimeaikoina kovin herkkää. Miesten puolella etenkin Ville Nousiaiselta olisin odottanut hieman enemmän, mutta toisaalta Heikkinen ylitti odotukseni. Kattilakosken ja Ohtosen suoritus ei sinällään yllättänyt, mutta ehkä heiltäkin hitusen parempaa olisi odottanut.

Tänään sunnuntaina olivat vuorossa sitten viestit. Kyseessä olivat ainoat viestit ennen olympialaisia.

Naisten viesti starttasi tutuissa merkeissä. Pirjo Muranen suoriutui avausosuudestaan erinomaisesti ja Virpi Kuitunen vaikuttaa myös olevan oivassa iskussa. Riitta-Liisalta ihan kelvollinen hiihto, mutta jotenkin tuntuu ettei hän saa koskaan itsestään parasta irti viesteissä. Viiden kilometrin matkan pitäisi kuitenkin olla hänelle erinomainen matka, jos ajattelee esimerkiksi hänen prologihiihtoihin. Ei missään nimessä kuitenkaan huono suoritus Ritulta. Ankkuriosuudelle pedattiin mielenkiintoiset asetelmat, kun Charlotte Kalla, Marit Björgen ja Aino-Kaisa Saarinen lähtivät lähes tasa-asemista päätösosuudelle. Kovaan paikkaan Aikku joutui, sillä henkilökohtaisen matkan kaksi parasta lähtivät välittömästi Saarisen perään. Saarisen isku ei ole vielä kovin terävää, joten Suomen oli tyytyminen pronssiin.

Italia ja Saksa olivat vaisuja, ja Norjallakin oli ongelmia toisella osuudella Therese Johaugin hiihdettyä kyseisen osuuden. Steira on äärimmäisen hyvä viiden kilometrin hiihtäjä ja aina varma viestisuorittaja. Jälleen häneltä kova kolmas osuus ja vaikeaa Norjan lyöminen tulee olemaan olympialaisissa. Ruotsilla ei juurikaan tähtihiihtäjiä ole, mutta länsinaapurin tytöt onnistuivat taistelemaan äärettömän hyvin. Lopulta Kallan pitkä kiri uuvutti jopa Björgenin ja Ruotsi juhli viestivoittoa. Björgen ei ole oikein hyvä ankkuri, sillä tasaisella osuudella hän ei ole parhaimmillaan.

Miesten viestistä odoteltiin ennakkoon ajatellen huomattavasti naisten viestiä tasaisempaa. Toki Norja lähti matkaan selkeänä suosikkina, mutta kuten viime vuosina on ollut tapana, miesten viestit ovat usein ratkenneet vasta useamman joukkueen välillä loppusuorataistelussa. Lumisateen mukaan tuoma lisäys kaiken kukkuraksi tuki tätä väitettä vahvasti.

Avausosuus oli pitkälti käsikirjoituksen mukainen ja suomalaisittain myös erittäin hyvä. Ville Nousiainen oli aivan kuin eri mies verrattuna lauantaihin ja taisteli itsensä neljäntenä vaihtoon. Toinen osuus jatkui samoissa merkeissä ja ainoastaan Ruotsi oli pudonnut lähes 40 sekuntia kärjestä ensimmäisen osuuden aikana. Johan Olsson ei onnistunut kuitenkaan saavuttamaan kärkijoukkoa, sillä norjalaiskaksikko Sundby & Hjelmeset rupesivat painelemaan toisella kierroksella. Sami Jauhojärvi hoiti luotettavasti osuutensa ja muutama joukkue hieman irtautui toisen osuuden päätteeksi.

Teemu Kattilakoski pääsi kovaan paikkaan testaamaan, mihin rahkeet tällä hetkellä riittävät. Ensimmäinen kierros vedettiin totutusti yhdessä ryppäässä, mutta toisella kierroksella hiillostus alkoi. Venäläinen Legkov nykäisi vieden Saksan Sommerfeldtin ja Venäjän kakkosjoukkueen mukanaan. Kattilakoskelta lopulta ihan hyvä hiihto, sillä parempaan tuskin olisi ollut mitään mahdollisuuksia. Viimeiset pari kilometriä olivat kyllä Teemulta vaisuja, mutta kovien miesten kanssa hän kehiin joutui.

Ankkuriosuudelle pedattiin hyvät taisteluasemat, sillä Venäjällä ja Saksalla oli kohtalaisen mukava etumatka Norjaan. Petter Northug osoitti kuitenkin jo lauantaina olevansa hurjassa iskussa ja myös tänään alku oli kova. Heikkinen pääsi lähtemään reilun puolen minuutin takamatkalta kuudentena. Norjan kolmosjoukkueen Frode Andresen antoi Petterille hieman vetoapua, sillä muutoin kärkikaksikon kiinniajaminen olisi ollut miltei mahdotonta. Muutaman kilometrin kuluttua kärkikaksikko oli kuitenkin ajettu kiinni ja odotettavissa oli jälleen Northugin ja Norjan juhlat. Näinhän siinä lopulta kävikin, sillä Northug on liki mahdoton voitettava, mikäli hän on joukon mukana. Heikkinen toi Suomen lopulta sijalle 4.

Kaiken kaikkiaan ihan mukava aloitus maailmancupissa. On se Northug huikea jätkä, hänen rytminvaihtokykynsä on aivan uskomaton. Kilpailut jatkuvat sitten ensi viikonloppuna Suomessa Rukalla.
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Hyvä kauden avaus suomalaisittain. Heikkisen Masa on varsinkin ilmiömäisessä kunnossa kun mietitään, että muutama viikko sitten oli vielä sikainfluenssan kourissa. Naisten viestissä olisin ehkä vaihtanut Aikun ja Pirjon paikkaa. Saarisen vapaa ei ole alkuakudesta ikinä täysin uomissaan. Kuituselta loistava pertsan osuus kyllä, vaikka eroa odotin, että tulee enemmänkin. Taitopelaaja kuvastikin hyvin tuossa Ritua ylhäällä, että viesteissä ei oikein ikinä tule sellaista maksimaalista suoritusta. Mutta kunhan Aikku saadaan tuosta kovempaan vireeseen, niin luotan olympiakultaan.

Miesten puolella edelleen on kolme loistavaa hiihtäjää, mutta se neljäs uupuu. Kattilakoski on junnannut paikallaan jo monta monta vuotta. Heikkisen hiihto oli erinomainen, mutta jälleen pelattiin Northugin pussiin tuo viesti. Neljäs sija kuitenkin hyvä miehiltä, ja eroa kärkeen ei jäänyt paljon, Kattilakoskea on turha patistaa harjoittelemaan enemmän, kun ei se taso näytä tulevan sieltä koskaan esiin, odotin, että nyt olympiatalvena onnistuisi. Tosin on tässä vielä aikaa..


Olympialaisissa Northug tulee olemaan ylivoimainen jos matkat käydään maailman turhimmalla lähtömuodolla yhteislähdöllä. Tuo letkassa hiihtely on verrattavissa formuloihin, eli hemmetin tylsää.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Vancouverin ohjelma:

10/15 km vapaa (väliaika)
Sprintti perinteinen
7,5+7,5/15+15 perinteinen+vapaa
Parisprintti vapaa
4x5/4x10 p+p+v+v
30/50 perinteinen (yhteislähtö)
 
Olympialaisissa Northug tulee olemaan ylivoimainen jos matkat käydään maailman turhimmalla lähtömuodolla yhteislähdöllä.

Ai miten niin jos? Kyllähän Vancouverin matkat ovat ihan kaikkien tiedossa.

Northug hoitanee kultaa viestistä ja 15+15 takaa-ajosta. Parisprintissä olisi myös mahdollisuus kultaan, mutta veikkaan ettei Northug osallistu tähän. Yleensähän nämä ovat olleet ainakin Norjalla sprintin erikoismiestin heiniä. 50 kilsaa on myös niin unettavana massalähtönä, mutta onneksi perinteisellä, joten ei Northugin heiniä.

e: yhdistelmä hiihdetään massalähtönä, eli välissä se "varikkokäynti" ja matka jatkuu.
 
Viimeksi muokattu:

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Mitenkäs toi yhdistelmähiihto käydään, yhteislähdöllä vaiko väliaikalähdöllä pertsalle? Jos väliaikalähdöllä niin Northugin voitto ei ole erityisen selvä ja vieläpä niin ettei mies taida olla edes kisan suurin voittajasuosikki.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ankkuriosuudelle pedattiin mielenkiintoiset asetelmat, kun Charlotte Kalla, Marit Björgen ja Aino-Kaisa Saarinen lähtivät lähes tasa-asemista päätösosuudelle. Kovaan paikkaan Aikku joutui, sillä henkilökohtaisen matkan kaksi parasta lähtivät välittömästi Saarisen perään. Saarisen isku ei ole vielä kovin terävää, joten Suomen oli tyytyminen pronssiin.

Ruotsilla ei juurikaan tähtihiihtäjiä ole, mutta länsinaapurin tytöt onnistuivat taistelemaan äärettömän hyvin. Lopulta Kallan pitkä kiri uuvutti jopa Björgenin ja Ruotsi juhli viestivoittoa. Björgen ei ole oikein hyvä ankkuri, sillä tasaisella osuudella hän ei ole parhaimmillaan.

Näyttäisi kuitenkin avausviikonlopun perusteella, että Anna Haag on lähestynyt merkittävästi maailman kärkeä ja Ruotsi joukkue sitä myöten vahvistunut tuntuvasti.

Suomen viesti lähti luhistumaan vapaan osuuksilla, koska vaikka Roponen oli hyvä (14.05), niin Steira oli lähes maaginen (13.44) ja veti tänäänkin kovan osuusajan. Haag on uudella tasollaan lähellä tätä tasoa (13.52). Ankkuriosuudella Kalla näytti, miksi hän on tavallaa maailman paras hiihtäjä (13.42). Saarinen hiihti 14.08 eli lähelle Ritun aikaa.

Omat suosikit Kalla ja Steira pärjäsivät tänään mukavasti. Heissä viehättää nimenomaan hiihdollisuus, vaikka eivät sitä aina tuloksellisesti pääse hyödyntämään puhtaalla voimalla työntäviä runnojia vastaan (Kowalczyk, Majdic, Saarinen, Björgen).

Naisissa ollaan lähellä viime kauden asetelmia, mutta Kowalczyk on vielä kaukana viimevuotisesta tasostaan. (Edittiä: Onhan Kowalczyk kuitenkin viestissä hiihtänyt 15.05 ja voittanut 22 sekuntia Kuitusta samalla osuudella. Tämä vain tapahtui YLEn tutkan huomaamattomissa. Pertsalla hihtäneistä Justyna pesi vähintään kymmenellä sekunnilla kaikki muut.)

Saarisella kunto on ilmeisesti tuloillaan. Ainakin itse oli hyvin luottavainen tilanteeseensa.

Arvokisojen matkapolitiikka on edelleen varsin hanurista. Yhteislähtöjä saisi vähentää ja ottaa vaikka kokonaan pois. Sprintit ja viestit tarjoavat riittävästi kontaktihiihtoa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Kaikista pahintahan nykymallissa on se, että vain toisen tyylin taitava, mutta käytännössä ilman minkäänlaista kiriä saa tilaisuuden olympiakultaan kerran kahdeksassa vuodessa. Otetaan esimerkiksi nyt toki jo uransa ehtoopuolella oleva Andrus Veerpalu.
 

baxxter

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kaikista pahintahan nykymallissa on se, että vain toisen tyylin taitava, mutta käytännössä ilman minkäänlaista kiriä saa tilaisuuden olympiakultaan kerran kahdeksassa vuodessa. Otetaan esimerkiksi nyt toki jo uransa ehtoopuolella oleva Andrus Veerpalu.

Tässä on kyllä selkeä epäkohta. Lähtökohtaisesti olen sitä mieltä, että nykyinen ohjelma on susi. Taitaa kuitenkin olla niin että yhteislähtökisat ovat tulleet jäädäkseen joten olisi vähintäänkin kohtuullista että tuossa yhdistelmäkilpailussa/skiathlonissa hiihdettäisiin joka toinen vuosi ensin vapaalla. Tällöin perinteisen hiihtäjillä olisi mahdollisuutensa siinäkin lajissa. Pitkät matkat kuuluisi ehdottomasti hiihtää väliaikalähdöllä. Kerrassaan puuduttavaa katsoa kaksi tuntia äijien hiihtämistä jonossa. Lumisateen sattuessa kisa ainakin on täysi pannukakku.

50km yhteislähdöllä voisi toimia esimerkiksi siten että kyseessä olisi joukkuekilpailu johon jokainen maa saisi 4-5 osallistujaa joista 3-4 parhaan ajat tai sijoitukset ratkaisisivat voittajan. Tällöin saatettaisiin nähdä matkalla pyöräilystä tuttuja joukkuetaktiikoita ja irtiottoja.

Hiihdon puolella pidetään härkäpäisesti kiinni yhteislähdöistä ehkä siksi että ampumahiihdon puolella ne ovat huippusuosittuja. Ei vaan ymmärretä sitä että lajien luonteet ovat pahasti erilaiset.
 

TosiKärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bc Nokia, Arsenal
Riitta-Liisalta ihan kelvollinen hiihto, mutta jotenkin tuntuu ettei hän saa koskaan itsestään parasta irti viesteissä.

Olen itsekin tätä samaa miettinyt. Voisikohan asia olla pääkopasta kiinni? Epäilen, että Roponen ottaa hieman turhan paljon paineita suorituksestaan viestissä (päässä ajatus, että nyt pakko hiihtää hyvin, koska olen vastuussa koko joukkueen suorituksesta). Tästä seuraa parhaimman rentouden katoaminen hiihdosta. Ainakin itsellä on sellainen tuntuma, että jos paineet vaikuttavat urheilijaan joskus, se tilanne on erityisesti silloin, kun on kyse muustakin kuin omasta menestymisestä. Eilen Roposen hiihto oli tosin ihan suht hyvä ottaen huomioon vastustajat samalla osuudella.

Kokonaisuudessaan viikonloppu oli lievän positiivinen suomalaisittain. Lauantaina Roponen, Saarinen, Kuitunen, Heikkinen ja Jauhojärvi onnistuivat. Sunnuntaina Muranen ja Nousiainen nostivat tasoaan hienosti.

Valmennusryhmien valintaa pidän miesten osalta huonosti rakennettuna viestin kannalta. Käsittääkseni miesten A-maajoukkueen valmennusryhmään normaalimatkan hiihtäjistä kuuluvat vain Jauhojärvi, Heikkinen ja Nousiainen. Lisäksi monia sprinttereitä on mukana. Saa korjata, jos olen väärässä. Sinänsä periaate, ettei vanhemmanpuoleisia hiihtäjiä "roikuteta" maajoukkueen harjoitusryhmissä mukana on mielestäni ihan ok, mutta nyt Kattilakoski olisi pitänyt mielestäni ottaa täksi vuodeksi mukaan. Tai Lallukka, mutta hän taitaa olla liian huonoissa väleissä Dalenin kanssa päästäkseen mukaan ellei hiihdä todella hyvin. Suomella on täydet mahdollisuudet mitaliin Vancouverin miesten viestissä, joten on mielestäni tyhmää jättää panostamatta tähän. En väitä, että esim. Kattilakoski olisi täysin eritasoinen hiihtäjä, jos olisi A-maajoukkueen valmennusryhmässä mukana, mutta todennäköisesti jotakin positiivista vaikutusta sillä olisi. Sen varaan ei voi luottaa, että joku sprinttereistä eli siis Jylhä kehittyisi niin paljon normaalimatkoilla, että hähet voisi laittaa olympiaviestiin.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Lauantaina jälleen hiihdetään kilpaa ja tässä pieniä pohdintoja sekä avainpointteja kisaviikonloppua varten.

Perinteisen sprintit avaavat Kuusamossa sprinttikauden ja on mielenkiintoista nähdä, miten asetelmat ovat muuttuneet viime kaudesta - vai ovatko ne. Naisten puolella Petra Majdic oli suvereeni sprinttimestari koko viime kauden ajan, joten lähtökohtaisesti hän on varmasti suurin suosikki myös lauantaina. Suomalaisnaiset ovat perinteisesti olleet hyviä perinteisen sprinteissä, joten vähintään kaksi A-finaalipaikkaa on varmasti perusteltua odotella. Norjalaiset jatkavat varmasti myös vahvoja otteitaan alkukaudesta, eikä Justyna Kowalczyk ole varmasti myöskään helppo voitettava.

Miesten sprintissä on mielenkiintoista nähdä, onko nuori hiihtäjälauma mennyt tuloksellisesti eteenpäin. Osa "rinttereistä" on sairastellut aika paljon syksyn aikana, joten kunto ei ole välttämättä terävin mahdollinen. Kauden ensimmäinen kilpailu Oloksella puolitoista viikkoa sitten tuskin antoi vielä kauhean tarkkaa osviittaa siitä, mitä tulevan pitää. Lähtökohtaisesti kenties paras perinteisen sprinttimiehemme, Kalle Lassila, muun muassa kaatui omassa puolivälierässään Oloksella.

Sprintin taso maailmalla on kuitenkin laajentunut vuosi vuodelta, joten on aika vaikea sanoa, ketkä ovat vahvoilla. Toki edellisvuosien menestyjät (norjalaiset pääasiassa) ovat kovia luita, mutta uskoisin myös ruotsalaisten olevan iskussa. Olympiavuosi käsillä ja heillä on muutama nuori heppu harjoitellut nyt useamman vuoden kovaa, joten tuloksia voidaan odotella myös länsinaapurista.

Sunnuntaina vuorossa ovat sitten perinteisen normaalimatkat. Tässä muutamia kohtia, joita ainakin itse aion seurata erityisen tarkasti:

- Kuinka lähellä maailman kärkeä Kuitunen & Saarinen tällä hetkellä ovat perinteisellä tyylillä?

- Matti Heikkisen ja Sami Jauhojärven kunto perinteisellä tyylillä. Myös mielenkiintoista nähdä, parantaako Ville Nousiainen viime viikonlopun henkilökohtaisesta matkasta.

- Jatkuuko norjalaisten vahva yleispanos ja mikä on esimerkiksi Petter Northugin perinteisen kunto?

- Mikä on saksalaishiihtäjien todellinen isku? Oliko avausviikonloppu Beitostölenissä seurausta vain kilpailumattomuudesta?

Valmennusryhmien valintaa pidän miesten osalta huonosti rakennettuna viestin kannalta. Käsittääkseni miesten A-maajoukkueen valmennusryhmään normaalimatkan hiihtäjistä kuuluvat vain Jauhojärvi, Heikkinen ja Nousiainen. Lisäksi monia sprinttereitä on mukana. Saa korjata, jos olen väärässä. Sinänsä periaate, ettei vanhemmanpuoleisia hiihtäjiä "roikuteta" maajoukkueen harjoitusryhmissä mukana on mielestäni ihan ok, mutta nyt Kattilakoski olisi pitänyt mielestäni ottaa täksi vuodeksi mukaan. Tai Lallukka, mutta hän taitaa olla liian huonoissa väleissä Dalenin kanssa päästäkseen mukaan ellei hiihdä todella hyvin.
Ongelmana Kattilakosken ja Lallukan kohdalla on se, että heistä kumpikin on puhtaasti vapaan hiihtäjiä. Vapaan henkilökohtaisia normaalimatkoja on maailmancupin kilpailukalenterissa äärettömän vähän, joten ei heille avautuisi kuin pari kilpailua ennen olympialaisia. Viestejäkään ei ole enää ohjelmassa, joten turhaan heitä maajoukkueen mukana pidettäisiin. Todennäköisesti he saavat paremman kilpailukunnon kilpailemalla kotimaassa mieluisissa kisoissa.
 

TosiKärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bc Nokia, Arsenal
Ongelmana Kattilakosken ja Lallukan kohdalla on se, että heistä kumpikin on puhtaasti vapaan hiihtäjiä. Vapaan henkilökohtaisia normaalimatkoja on maailmancupin kilpailukalenterissa äärettömän vähän, joten ei heille avautuisi kuin pari kilpailua ennen olympialaisia. Viestejäkään ei ole enää ohjelmassa, joten turhaan heitä maajoukkueen mukana pidettäisiin. Todennäköisesti he saavat paremman kilpailukunnon kilpailemalla kotimaassa mieluisissa kisoissa.

En tarkoittanut A-maajoukkueen valmennusryhmään kuulumisella sitä, kuinka paljon he pääsevät kiertämään maailmancupia, vaan kuuluvatko A-maajoukkueeseen eli pääsevätkö siten tietyille leireille (lähinnä siis kesällä ja syksyllä, kun leireillään ulkomailla). Olet siinä täysin oikeassa, ettei heitä kannata maailmancupiin ottaa mukaan kuin sopiviin vapaan tyylin kisoihin.

Asiaa tarkemmin selviteltyäni havaitsin ilokseni olleeni väärässä edellisessä viestissä. Eli sekä Kattilakoski että Lallukka kuuluvat A-maajoukkueen valmennusryhmään.

A-maajoukkueen valmennusryhmä

Viime kaudella he eivät kuuluneet kyseiseen ryhmään ja kuulin erään henkilön epäilyn, etteivät kuuluisi nykyäänkään, mutta onneksi asia oli toisin. Mielestäni hyvä ratkaisu Dalenilta ottaa heidät mukaan täksi kaudeksi, jotta olympiaviestiin valmistuminen hoituisi parhaalla mahdollisella tavalla kesän harjoittelusta alkaen.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Petter Northug ja Marit Björgen saattavat jättää väliin Rukan maailmancupin kilpailut. Björgen on kärsinyt pienestä flunssasta ja Northugilla on ollut vatsavaivoja. Kumpikaan heistä ei matkustanut Norjan maajoukkueen mukana Rukalle. Kaikesta huolimatta todennäköistä lienee, että he matkustavat huomenna perjantaina muun joukkueen ulkopuolella Suomeen.

Linkki YLE:n uutiseen asiasta

Myös STT:n dopingjupakka on saamassa vihdoin päätöksen. KRP on kuulustellut kaikkia kuutta henkilöä rikoksesta epäiltynä ja viimeisenä piinapenkkiin joutui Pekka Vähäsöyrinki, jota on kuultu viime päivinä. Esitutkinta valmistunee vuoden loppuun mennessä.
 

TosiKärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bc Nokia, Arsenal
Rukan maailmancupin sprinttien karsinta on pian alkamassa. Naisten puolella toivoisi jopa 7 suomalaisen pääsevän aika-ajosta läpi puolivälieriin. Varmoja jatkoon pääsijöitä lienevät ainakin Saarinen, Kuitunen, Muranen ja Perälä. Muut joilla on realistiset mahdollisuudet jatkoon ovat Malvalehto, Sarasoja ja Anne Kyllönen. Malvalehdon ura on junnannut paikallaan jo useamman vuoden tai itse asiassa se on ollut hieman laskusuuntainen viimeisenä parina vuotena. Tuntuu, että hänellä olisi lahjoja, mutta löytyykö tarpeeksi kovaa harjoitusmotivaatiota, sairasteluakin on tainnut olla jonkun verran jne. Kaksi suomalaista A-finaalissa ja yksi muu vielä välierävaiheeseen olisi hyvä suoritus Suomen naisilta.

Miesten puolella Suomella on noin 8 hiihtäjää, joilla olisi edellytys päästä puolivälieriin, mutta kaikkien ei voi olettaa suoriutuvan parhaalla mahdollisella tasollaan, joten 6 hiihtäjän pääsy aika-ajosta jatkoon olisi mielestäni jo hyvä suoritus ottaen huomioon, että monet sprinttihiihtäjämme ovat sairastelleet syksyn aikana. A-finaaliin pääsy miehissä on kovan työn takana ja uskoisin, että Jauhojärvellä ja Lassilalla on siihen parhaat edellytykset suomalaisista. Hiihtotyyli (perinteinen) ja radan profiili eivät suosi Strandvallia. Yksi suomalaismies A-finaaliin ja kaksi muuta välieriin asti olisi jo melko hyvä suoritus.
 

TosiKärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bc Nokia, Arsenal
Naisten sprintin karsinnan/aika-ajon voitti Aikku! Tuloksia:

1. Saarinen
2. Anna Olsson +1,05
3. Petra Majdic +1,42
4. Hanna Falk +1,89
5. Justyna Kowalczyk +2,96
6. Virpi Kuitunen +4,06
...
23. Riikka Sarasoja +8,82
24. Kirsi Perälä +8,85

Muranen oli 31. ja siten ensimmäinen karsiutuja. Anne Kyllönen 34:s, Ann-Mary Ähtävä 37:s, Mona-Lisa Malvalehto 43:s, jne. Kokonaisuudessaan karsinta meni melko kaksijakoisesti suomalaisnaisilta. Ei voi olla täysin tyytyväinen.
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Sprintit on nyt hiihdetty ja pettymys jäi näin kotimaisittain.

Aikulta yksi hyvä viihto välierissä samoin kuin Lassilalta, mutta muut miehet ja naiset oli tosi heikkoja.Lasse Pääkkönen, joka harmillisesti kaatui kärkipaikalta olisi voinut toki saada hyvän suorituksen kasaan. Mutta huomiseen perinteisen kisoihin odotan kaikilta suurta petrausta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös