Maalivahti on turvamme ja linnamme sekä auttajamme hädän hetkellä

  • 338 181
  • 970

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Philadelphia Flyers

1.Ray Emery
2.Steve Mason
3.Yann Danis
4.Cal Heeter
5.Carsen Chubak (AHL Soppari)

Flyers on ollut kyllä todella paha joukkue veskareille. Ron Hextallin jälkeen tainnut olla enemmän tai vähemmän veskari ongelmaa. Kai se sitten on vaan korvien välissä jotenkin. No Emery kuitenkin ennakkoon ykkönen ja Mason kakkonen. Masonista pitää kuitenkin muistaa loppukauden hyvät esitykset ja myös tulokasvuoden otteet. Talenttia on jos vaan saa pääkopan kestämään. Yann Danis ja Heeter ennakkoon farmissa, mutta Carsen Chubak pelasi viimekaudella todella hyvin yliopistossa ja voi olla jokerikortti farmin puolella.

Phoenix Coyotes

1.Mike Smith
2.Thomas Greiss
3.Mark Visentin
4.Mike Lee
5.Louis Domingue

Smith sai parikseen Saksalaisen Greissin ja se oli itselleni yllätys. En odottanut hänen saavan sopparia muualta kuin Sharksista ja epäilin hieman sitäkin. Ei ole missään tapauksessa huono maalivahti, mutta jotenkin pieni arvoitus on hänen tasonsa. Ei paljoa pelejä. Välillä pelaa hyviä pelejä ja sitten taas tulee olemaan meikä väärässä jos ensikauden vetää Smithin takana pelkästään niillä hyvillä peleillä. Toki kaikille tulee huonoja pelejä, mutta Greissin tasaisuus on itselleni pieni kysymysmerkki. Ehkä juuri sen takia, että viimekaudellakin vain kuusi peliä. Farmissa sitten kova vääntö. Visentin ehkä ennakkoon aloittava veska, mutta ei kaksi jälkimmäistä paljoa takana ainakaan ole. Todella tasainen kolmikko.

Pittsburgh Penguins

1.Marc-Andre Fleury
2.Tomas Vokoun
3.Jeff Zatkoff
4.Eric Hartzell

Fleury jatkaa ykkösenä. Huikea veskari on, mutta korvien väli ei aina vaan kestä. Loistavia otteita tulee esittämään jälleen varmasti runkosarjassa, mutta miten saa kahden vuoden kestäneen playoff sulamisen käsiteltyä. Sitä kysyttiin jo viime kesänä ja nyt taas. Jos pää kestää, niin kykenee viemään Penguinsin päätyyn asti. Vokoun on vielä ensikauden jengissä ja paikkaa kyllä Fleuryä hyvin tarvittaessa. Zatkoff pelasi hyvän runkosarjan myös ja niillä otteilla voi ottaa jopa ensiakuden jälkeen Vokounin paikan, mutta hänkin suli pleijareissa. Hartzell vaikuttaa hyvältä kilpailijalta Zatkofille.

San Jose Sharks

1.Antti Niemi
2.Alex Stalock
3.Harri Säteri
4.Troy Groesnick
5.J.P Anderson

Niemi saa pelata jälleen aika paljon ja saa näillä näkymin Alex Stalockin kakkoseksi. Säterillä on kuitenkin myös elämänsä tilaisuus ottaa paikka änäristä. Sitä todella toivon, koska on kärsivällisesti tehnyt töitä ja pelannut AHL:ssä. Ei ole heti tullut kotiin verrattaen esim. Atte Engreniin. Groesnick ottaa Worchesterin toisen veskan paikan ja J.P Anderson aloittaa ammattipelit San Fransiscon lämmössä.

St. Louis Blues

1.Brian Elliott
2.Jaroslav Halak
3.Jake Allen
4.Matt Climie (AHL soppari)
5.Jordan Binnington

Periaatteessa yksi veska liikaa. Allen alkaa olemaan änäri veskari ja pitäisi saada kakkoseksi, mutta ei toistaiseksi ole sitä roolia saamassa. Climie on hyvä AHL tason veskari ja luultavasti ilman treidejä Jordan Binnington aloittaa kauden ECHL:ssä, joka ei nuorelle veskarille ole todellakaan huono paikka, koska saa pelejä alle ja liiga ei kuitenkaan mikään ihan huono ole.

Tampa Bay Lightning

1.Ben Bishop
2.Anders Lindbäck
3.Cedrick Desjardins
4.Riku Helenius

Itse näen Bishopin hieman edellä Lindbäckiä. Oli surkea MM-Kisoissa, mutta sitten taas esitti ihan kohtuu hyviä otteita änärissä. Linbäck toki lähtee ihan samalta viivalta, joten taistelu alkaa nollista. Desjardins on farmissa ykkönen ainakin alkuun ja Helenius tarttuu viimeiseen oljenkorteen änäriuran kannalta ja jos ei onnistu, niin ei muuta kuin Jyväskylään. Jaroslav Janus ei taida ainakaan ensikaudeksi olla tulossa takaisin Tampaan.

Toronto Maple Leafs

1.James Reimer
2.Jonathan Bernier
3.Drew MacIntyre
4.Garret Sparks

Reimer on toki ennakkoon ykkönen, mutta saa varmasti kovan vastuksen Bernieriltä. MacIntyre ja Sparks hoitaa Marliesin, kun Rynnäs ja myös Owuya lähtee Eurooppaan. Rynnäksellä olisi aika tukossa ollut tie ylös, mutta AHL:ssä olisi varmasti ollut hyvää roolia tarjolla.

Vancouver Canucks

1.Roberto Luongo
2.Joacim Eriksson
3.Eddie Läck
4.Joe Cannata

Luongo aloittaa ykkösenä tietty, mutta onko hänestä oikeastikaan enään vetämään riittävällä tasolla pitkää kautta. En itse ainakaan voi olla varma siitä. Taso on kuitenkin pudonnut huippuvuosista. Jos ei hankita ketään molaria enään, niin Eriksson aloittanee kakkosena ja Läck ottaa tuntumaa vammojen jäljiltä farmissa. Sen jälkeen roolit mahdollisesti vaihtunee. Cannata on selvä kakkonen Uticassa koko ajan.

Washington Capitals

1.Braden Holtby
2.Michal Neuvirth
3.Philipp Grubauer
4.David Leggio
5.Brandon Anderson

Holtby ykkönen, mutta Neuvirth antaa varmasti kovaa haastetta kokokauden. Grubauer on ykkönen taas Hersheyssä ja Leggio hoitaa sitten ne mitä hänelle jää. Anderson ECHL:llään. Jos Neuvirth kaupattaisiin, mitä en usko, niin Panthers vaikuttaisi hyvältä vaihtoehdolta.

Winnipeg Jets

1.Ondrej Pavelec
2.Al Montoya
3.Eddie Pasquale
4.Juho Olkinuora

Pavelec kantaa jälleen isoimman vastuun, mutta mielestäni Montoya on hyvä kakkonen. Pystyy pelaamaan tarpeeksi monta peliä hyvällä tasolla. Farmissa Pasquale saa haastetta Olkinuoralta ja hyvin mielenkiintoista seurata myös tuota taistelua.

Tässä nyt lyhykäisyydessään kaikkien jengien osalta. Toivottavasti jotain jäi käteen veskaritilanteista.

Näiden lisäksi vapaalla ovat vielä sekottamassa mahdollisesti pakkaa jokunen nimi.

NHL:

Mathieu Garon
Johan Hedberg
Jose Theodore
Ilya Bryzgalov
Rick DiPietro
Michael Leighton

Kolmen ekan ura mahdollisesti ohi ja Bryzin änäriura. DiPistä ei oikein osaa sanoa mitään.

AHL:

Jeff Deslauriers
Jeff Frazee
Leland Irving
Michael Hutchinson
Allen York
Paul Dainton

Tuossa aikalailla ne.
 

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mikähän on Tim Thomasin tilanne, onko palaamassa tosissaan pelikentille vai ei?
Voi vaan olla, ettei ottajia NHL.stä enää löydy 39-vuotiaalle välivuoden pitäneelle maalivahdille, vaikka meriitit ovatkin kovat. Thomas ei varmasti suostu kakkosmaalivahdiksi myöskään mihinkään seuraan, vaan vaatii ykkösen paikan.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Mikähän on Tim Thomasin tilanne, onko palaamassa tosissaan pelikentille vai ei?
Voi vaan olla, ettei ottajia NHL.stä enää löydy 39-vuotiaalle välivuoden pitäneelle maalivahdille, vaikka meriitit ovatkin kovat. Thomas ei varmasti suostu kakkosmaalivahdiksi myöskään mihinkään seuraan, vaan vaatii ykkösen paikan.

Thomas on hieman unohtunut itselläni noiden paluu aikeiden kanssa, mutta saa nähdä miten käy. Itse sanoin silloin kun päätti pitää välivuoden, että takaisin ei enään pääse, mutta paha sanoa, että onko jollain aikomusta ottaa häntä.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Eli varusteet pienenevät. Patjat lyhenee ja mahdollisia rajoituksia muihin suojiin.

Tässä esimerkkinä Halakin uudet ja vanhat patjat rinnakkain:

http://i.imgur.com/DQJxnTk.png

Minusta hyvä uudistus. Osaakohan mv-asiantuntijat tai jotkut sanoa, vaikuttaako tämä eri torjuntatyylien välillä toiselle enemmän kuin jollekin toiselle? Esimerkiksi voiko "putkista" tulla uudistuksen myötä useampia maaleja kuin aiemmin?

Ettei kysymykset ihan vielä loppuisi niin tartutaan myös itse uudistukseen. Paljonkohan tuossa tuota muutosta tulee? 5cm?
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Ettei kysymykset ihan vielä loppuisi niin tartutaan myös itse uudistukseen. Paljonkohan tuossa tuota muutosta tulee? 5cm?

Sillä kuinka pitkä maalivahti on ei ole merkitystä,. NHL:ssä patjojen suurin sallittu maksimimitta määräytyy maalivahdin alakropasta laskettujen mittojen mukaan:

1) mitta lattiasta polven keskikohtaan (ilman luistimia).
2) mitta polven keskikohdasta lonkkaan.

Tästä lähdetään summailemaan. Mittaan yksi lisätään 45 % mitatasta kaksi ja tähän summataan 4 tuumaa patjan jalkaosaa varten. Tuo 45 % oli aiemmin 55 %. Keskimääräinen pudotus maksimipituudessa joita veskari voi käyttää on noin kaksi tuumaa.

Tuo 45 % on saanut kaveriksi vielä sen että mitta on 45 % mutta saa olla maksimissaan 8 tuumaa. Eli pitkäjalkaisilta voi hävitä tuumia enemmän.

edit: lähteenä Ingoalmag
 
Viimeksi muokattu:

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Minusta hyvä uudistus. Osaakohan mv-asiantuntijat tai jotkut sanoa, vaikuttaako tämä eri torjuntatyylien välillä toiselle enemmän kuin jollekin toiselle? Esimerkiksi voiko "putkista" tulla uudistuksen myötä useampia maaleja kuin aiemmin?

Uskoisin että kiekkoja ei tule niinkään valahtamaan putkista mutta jos patjojen yhteismitta lyhenee melkein 10 cm, niin jäissä asento tulee kapenemaan koska sulkeakseen putket, on veskarin jatkossa tuotava polvet lähemmäksi toisiaan.

Eli luultavasti viivasta vedettävät vedot suuntautuvat jatkossa vielä enemmän tolppien juureen.

Osa maalivahdeista, sattumalta ne joilla pirusti plussaa on nyt patjoissa, esim Crawford, ovat julkisuudessa vedonneet loukkaantumisten riskiin. Toronton entinen MV-koutsi ja myös entinen NHL-tason veska Steve McKichan kirtjoitti seuraavaa:

"Any anecdotal evidence of shattered knee caps, career ending thigh contusions back in the 80′s when goalies used small or minus thigh rises?

Al Mcinnis and the like could clearly shoot as fast as the modern players yet it seems the injury argument may fail.

Anyone remember the injury arguement when they originally reduced glove and pad sizes.

Everyone waxed on about how every goalie was in dire career ending danger. Did it come to be ?

...

Injury arguement, although loud and vociferous is actually spurious…….."
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Tätähän se nyt on kun pitää alkaa jo pienentämään molareiden varusteita kun äijät vaan kasvaa vuodesta toiseen. Maalivahtivalmennus on kehittynyt sekä tähtipelaajien pistekeskiarvot tippuneet vuodesta toiseen joten pakko keksiä uusia kikkoja jotta pelit eivät menisi kiikareilla ja fanit viihtyisi. Ihan hyvältä vaikuttaa ja ei nuo pienet muutokset varusteissa kotisohvalle asti välity.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Uskoisin että kiekkoja ei tule niinkään valahtamaan putkista mutta jos patjojen yhteismitta lyhenee melkein 10 cm, niin jäissä asento tulee kapenemaan koska sulkeakseen putket, on veskarin jatkossa tuotava polvet lähemmäksi toisiaan.

.. Ja polvien tuominen lähemmäksi toisiaan kestää sen himpun verran kauemmin, jonka pitäisi teoriassa tarkottaa isompia mahdollisuuksia saada längeistä tehtyä maaleja. Lisää maaleja kuitenkin, tarkoitus on selvä, ja tämähän se selkein ja helpoin muutos siihen on. Onkohan joku maalivahti ehtinyt jo ilmaista mielipidettään tästä? Tuleeko jo voimaan heti ensi kaudeksi vai odotellaanko pitempään?
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Tätähän se nyt on kun pitää alkaa jo pienentämään molareiden varusteita kun äijät vaan kasvaa vuodesta toiseen. Maalivahtivalmennus on kehittynyt sekä tähtipelaajien pistekeskiarvot tippuneet vuodesta toiseen joten pakko keksiä uusia kikkoja jotta pelit eivät menisi kiikareilla ja fanit viihtyisi. Ihan hyvältä vaikuttaa ja ei nuo pienet muutokset varusteissa kotisohvalle asti välity.

Tässä on enemmänkin kyse siitä että varusteissa ollaan siirrytty niiden alkuperäisestä tehtävästä eli suojaamisesta siihen että varuste on torjunnan helpottaja.

Tässä kuva joka osoittaa mikä patjoissa on nykyään pielessä. Plustuumia 4, patjoissa syntyy kunnon "overlap" eli puikot suljetaan saletisti. Polvet eivät ole kuitenkaan lähelläkään toisiaan vaan koska noissa patjoissa ei ole kunnon breikkejä elikkäs taittaokohtia, koko mitta kohdistuu suoraan ylös niin että jään sulkeminen koko leveydellä on paljon helpompaa kuin lyhyemmillä, 2 breikin patjoilla.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
InGoalMag oli puskenut ilmoille pari hyvää juttua koskien patjojen pienentymistä ja tämän vaikutusta peliin.

Ensimmäisen perusteella veskarit ovat heränneet siihen mitä epäilinkin. Ennen muutoksia kommentit olivat mallia "ei pari tuumaa haittaa". Nyt pudotus onkin yllättävän iso. Ja tietenkin pistää samalla miettimään että miten muutokseen tulisi reagoida. Jutussa mukana olleista (Crawford, Fleury, Bernier ja Giguere) epäilen muutosten vähiten vaikuttavan Bernieriin ja Giggyyn kun taas jäljelle jäävä kaksikko joutuu tosissan miettimään miten syntyvä tila jatkossa peitetään. Fleury ja Crawford kun ovat aiemmin ottaneet kaiken ilon irti tuumista ja laittaneet siten jäätä peittoon.

Toinen artikkeli kertoo mahdollisista tyylimuutoksista. Itseäni lämmittää epäilykset että toispolvitorjunta tekee jonkinlaisen paluun. Mahtaa monia mv-koutseja Suomessakin vituttaa. He kun ovat kitkeneet monilta noita pois ja nyt varustemuutokset tuovat sen takaisin. Mailan paikka tulee tietysti olemaan entistä tärkeämpi ja uskon että nykyinen kannalla makuuttaminen alkaakin monilta kadota.

Ensi kaudella sitten Suomeen. Se olisi parhautta. Ollaan ison askeleen lähempänä sitä että maalivahdit tekevät torjunnat, eivät varusteet.
 

Anzi

Jäsen
Ensi kaudella sitten Suomeen. Se olisi parhautta. Ollaan ison askeleen lähempänä sitä että maalivahdit tekevät torjunnat, eivät varusteet.

Ei nyt ihan NHL:ssä vielä olla, vaan vähän OT:ssa vielä:
Olin tässä muutama päivä sitten katsomassa erästä jääkiekon junioritason SM-sarjaottelua. Täytyi hämmästellen todeta, että toisen joukkueen maalivahdin patjojen koko oli 55% koko kaverin pituudesta...Ko. maalivahti oli sinällään kyllä teknisesti ja liikunnallisesti hyvä, jopa voi sanoa erittäin hyvä ikäisekseen, mutta noilla patjoilla aiheuttaa kyllä vain ikävyyksiä itselleen sekä oman kehittymisensä, että maineen kannalta.

Kymmenisen vuotta sitten varusteita kavennettiin, mutta sitten ne alkoivat kasvaa pituutta. Nyt on aika lyhentää, ja vihdoin iskeä myös todella tarkat määritykset kaikkien varusteiden osalta tulevaisuutta ajatellen sääntökirjoihin. Esim. onhan näitä hihoihin ommeltuja maalivahdin mailan lapojen luomia lepakkosiipiä "nähty" myös pääsarjatasolla...
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Onkos missään ollut kuvaa tuosta muutoksesta maalikehikoiden suhteen? Joku aika sitten tuli luettua raportteja, että maalirautoja on sivultapäin kavennettu, jotta esim. syöttäminen maalin takaa onnistuu helpommin. Käsittääkseni enää siis maalin sivurauta ei ole pyöreähkö, vaan paljon suorempi (jopa takaviistoinen?) ja tämä antaa pienen lisälinjan syöttöihin maalin takaa.
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Onkos missään ollut kuvaa tuosta muutoksesta maalikehikoiden suhteen?

Tällainen video löytyi youtubesta. Kyseisessä videossa on myös kaikki muut muutokset, joita maaleihin ollaan tekemässä mahdollisesti jo täksi kaudeksi ja täytyy kyllä sanoa, että varsinkin tuo "toinen maaliviiva" on todella nerokas keksintö.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tällainen video löytyi youtubesta. Kyseisessä videossa on myös kaikki muut muutokset, joita maaleihin ollaan tekemässä mahdollisesti jo täksi kaudeksi ja täytyy kyllä sanoa, että varsinkin tuo "toinen maaliviiva" on todella nerokas keksintö.

Loistavaa. Kiitos tästä.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Ei löytynyt pelipaikkaa Bryzgaloville Las Vegasistakaan. Mihinkäs tämän suuren ajattelijan tie mahtaa viedä? KHL? Oilers?

Lawrence Dushenski @LD10

Source: Bryzgalov in talks with #Oilers, #Rangers & #Wild

Tuollainen viesti oli twitterissä muutama päivä sitten. Oilersilla on vielä rontti 4 miljoonaa matkaa palkkakattoon, Wildilla noin 1,5 miljoonaa ja Rangerssilla on vain 0,86 miljoonaa. Edmontonista saattaisi löytyä eniten peliaikaa, kun tällä hetkellä maalilla toimii varustetelineinä Dubnyk ja LaBarbera.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Olipas kaksijakoinen yö maalivahtien osalta. Uskomattoman paljon helppoja maaleja, mutta toisaalta taas paljon hienoja pelastuksia, joista tosin Anderson esimerkiksi voi omalla kohdallaan syyttää itseään. Brodeurin ilta highlighteista päätellen oli karmaiseva, mutta Bernierin kohdalla se isoin moka luonnollisesti kävi.
 

euron kolikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Katselin eilen ottawa - edmonton peliä ja ottawan maalivahdilla oli vähän tuommoiset Patrick Roy tyyppiset patjat. Ainakin minua television katsojana tuon tapainen väritys hämää paljon enemmän ku kokovalkoiset syndit. Sai längit näyttämään isommilta.
 

SimBLi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
New York Rangersissa maalivahtiosasto on palannut tavallisten kuolevaisten tasolle. Nyt muutamien vuosien taukojen jälkeen ymmärtää, kuinka turhauttavaa on hävitä ottelut huonoon maalivahtityöskentelyyn. Täällä pilvilinnoissa on katseltu kuinka Lundqvist kääntää tiukat ottelut voitoiksi. Myös sellaiset ottelut kun oma joukkue onnistuu laukomaan n. 15 kertaa ja tekemään sen yhden tarvittavan maalin enemmän.

Viime yönä selän taakse livahti neljä maalia, mikä on harvinaista ruotsalaisvahdille. Ei tosin tällä kaudella. Kahdesti nousi liian hätäisesti pystyyn torjunnan jälkeen ja peliväline iskettiin reboundista jalkojen välistä sisään. Henriquen maali oli vielä erikoisempi, sillä kiekko painui etukulmasta sisään ilman maskia. Mutta eiköhän Lundqvist vielä intoudu pelaamaan itselleen huippusopimusta.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
En tiedä, mutta pelasko King Henrik niin isoilla suojilla ku mahollista aikasemmin? Eniten alkukaudesta on sattunu silmää nimenomaan Lundqvistin suojat kun ne näyttää nii paljo pienemmiltä. Coloradon Giguerellä näytti ainakin aikasemmin olevan helvetin isot patjat mutta ei tuo nyt nii paljo ole silmää käyny. Toki osa pelaa mieluummin pienimmillä vaikka sais olla isommat.

Aina tulee mielee Marty Brodeur ku 90-luvun alusta asti ku miehen muistan ni aina on patjat näyttäny tosi pieniltä. Vieläki ne näyttää pieniltä vaikka on varmasti isommat kun 1995.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
The NHL's average save percentage has hit .915, the highest in league history.

Twitter / mirtle: The NHLs average save percentage ...

Eipä näytä noilla täksi kaudeksi tulleilla muutoksilla maalivahtien varustusten kokoon olleen minkäänlaisia vaikutuksia. Tai siis negatiivisia vaikutuksia maalivahteihin, ja maalimääriä lisäävää vaikutusta. Maalimäärät ovat tällä kaudella täsmälleen kauden 2011-12 lukemissa, marginaalinen korotus viime kauteen nähden.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Eipä näytä noilla täksi kaudeksi tulleilla muutoksilla maalivahtien varustusten kokoon olleen minkäänlaisia vaikutuksia. Tai siis negatiivisia vaikutuksia maalivahteihin, ja maalimääriä lisäävää vaikutusta.

Juuri tuli joku päivä tiettyjen veskadueleiden ja noiden tilastojen perusteella mietittyä, että suurin vaikutus taitaakin olla totuttelun kautta Lundqvistin "häviämä" tämän kauden Vezina.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös