Ma 7.4.2014 Lukko - Tappara, 4. välierä

  • 19 427
  • 79

anatomia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LeKi
Yksi asia missä Lukko on ollut yllättävän vahva, on aloitukset...

Todellakin pisti silmään. Mielestäni myös sarjan alkuosassa tärkeät aloitukset meni Greenille ja Tapparalle muutenkin. Lauantaina tuntui, ettei yksikään aloitus tullut Tapparalle. Tuo jo pelkästään söi ylivoimatehoja, kun ei ollutkaan kiekkoa samaan tapaan kuin edellisessä pelissä.

Tavallaan nämä ovat juuri niitä hetkiä missä mitataan joukkueiden kyky pelata mestaruudesta. Siinä mielessä Tappara-fanitkin voivat olla rauhassa, jos joukkue on riittävän hyvä niin se klaaraa tämän pelin ja jos ei ole niin tietää, että vielä ei ole mestaruus realistinen ajatus.
Erittäin hyvä huomio. Nyt nähdään olisiko edes ollut mahdollisuuksia.

Älkää nyt hyvät ihmiset aloittako sitä kinaamista. Pelataan jo uutta peliä.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Tehdäänkö tänään niin, että ei minkäänlaista negaa matsin jälkeen tuomareista, puhutaan vaan pelistä. Levonen varmasti herättää paljon tunteita Tappara-puolella( ainakin itse kirosin perkeleesti, kun kuulin että samat seeprat), mutta koitetaan olla silti lähtemättä "sinne".
 

100A

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto, Lukko, Jokerit
Erittäin hyvä idea yllä!

Tommila ilmeisesti kuitenkin sivussa? No, kohtahan se nähdään.
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Liverpool
Peli alkoi heti vääryydellä. Eihän Tappara voi saada ensimmäistä jäähyä. Ja tiedän mistä puhun kun katson koko ajan peliä RUUDUSTA ja näytöllä lukee lataamisvirhe. Ei p......e!!!
 

anatomia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LeKi
Huh huh. Onpa tiukkaa ja jännää. Hyvä kun Tappara voitti, mutta toisaalta tämänlaista trilleriä katsoisi enemmänkin. Pari jatkoerää olisi mennyt heittämällä. Tasanen pari ja hyvä sarja.
 

Taplas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Peli alkoi heti vääryydellä. Eihän Tappara voi saada ensimmäistä jäähyä. Ja tiedän mistä puhun kun katson koko ajan peliä RUUDUSTA ja näytöllä lukee lataamisvirhe. Ei p......e!!!

No, onneksi päättyi oikeudenmukaisesti niin et varmaan tuista yksittäisestä tilanteesta menetä yöuniasi

Tiukka vääntö oli. Alussa Tappara täysin jaloissa, toisessa taas Lukko oli hätää kärsimässä ja sitten osat vaihtuivat taas. Lukko oli kokonaisuudessaan parempi kolmannessa. Olisi voinut päättyä kuinka vain, mutta onneksi nyt näin. Kiitos, miellyttävämpi lähtökohta keskiviikolle. Oli kyllä jännä matsi!
 

lebak

Jäsen
Olipas vuoristorataa taas kerran koko ottelu. Ensimmäinen erä meni sivu suun Ruudun kyykkäämisen takia, mutta radioselostuksen perusteella Lukon heiniä ja toisen erän pääsin todistamaan joka oli taas Tapparan. Kolmannessa kummallakin oli tilanteensa, mutta omien suodattimien läpi voisin sanoa että Lukko oli jopa hieman niskan päällä.

Jatkoerässä sitten Lukon hyvän kulmarallin jälkeen kiekko rännin kautta laiturille, josta keskialueelle. Mikkola kaatuu. 2vs1 ja Niemisen syöttö Nummelinin jalan kautta tapatolpalle Greenin lapaan.
Pienestä on kiinni ja tietysti harmittaa hävitä toinen tasainen matsi tässä sarjassa jatkoerässä ja tällä kertaa vielä tyhmään mokailuun. Onnittelut Tapparalle ottelun voitosta.
Uskoa on vielä!
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Parempi voitti, ei siinä mitään. Lukko ei näköjään osannut käsitellä 2-0 johtoasemaansa, vaan se antoi taas kerran sen hyvönolontunteen. Nostan hattua Tapparan taistelulle, mitä auttoi tietysti se, että se värkkäsi kavennuksen ja tasoituksen pikavauhtia.

Lukolta jatkoerässä puolustuspelaamisen virhe ja se oli siinä.

Nummelin toi uutta ryhtiä Lukon pelaamiseen, mutta Tommilan poissaolo maksoi myös. Samaten Nikko ei pystynyt Koivistoa paikkaamaan.

Seuraava peli keskiviikkona. Lukolle kuolemanpeli. Jään odottamaan ihmettä.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Lukon hallintaahan tämä oli toista erää lukuun ottamatta. Pitäis vaan tehdä ne maalit jostain.

Jatkoajalla taas typerää varmistelua. Edes hyökkäysalueella ei uskalleta laukoa.

Kaikissa matseissa on ollut mahikset hakea voitto. Syöhän tämä miestä, mutta minkäs teet.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Tulosurheilussa tulos ratkaisee, ansaitseminen ei enää tässä vaiheessa merkitse mitään. Tappara oli 40 minuuttia ihan paska. Seistiin selkä suorana ja ihmeteltiin mitä Turun pojat tekee. Onneksi pelattiin 25 minuuttia ihan hyvääkin lätkää. Niemisen Ville oli jälleen ihan kassalla koko varsinaisen peliajan, vaikka avasikin Zalewskille upealla rystylätyllä läpiajon. Jatkoajan pistetilasto playoffeissa on kuitenkin kylmäävää luettavaa miehen osalta — 2+1. Tämän vuoksi Ville Niemistä ei voi ottaa pois kokoonpanosta.

Tuomareille pitää Tappara-kannattajana antaa posia, mutta sanotaanko näin kaikille Lukko-faneille: Tiedetään mitä tapahtui, mutta älä lähre sinne, pliis.

Keskiviikkona sarja poikki ja aletaan valmistautua El Clasicoon.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Jännä oli peli juu. Todella paljon vaihtui voimasuhteet ottelun kuluessa, räikempinä Lukon hyvä eka erä, jossa Tappara oli sillassa ja toinen erä, missä taas Tappara vei ja Lukko roikkui niin, että olisi voinut puhaltaa nelisenkymmentä jäähyä lisää. Aikamoista estämistä oli puolin ja toisin, mutta tuo toinen erä oli kyllä harvinaisen kovaa estopeliä. Eniten siinä näytti kärsivän Kuusela, joka toki ei mistään valita eikä kitise, vaikka jalat ei jäähän välillä ylettyneet.
Meinasihan tämä ottelu kääntyä Lukolle, äärimmäisen tasaista on. Iso voitto Tapparalle, mutta pieni yhteiskunnalle.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Onkohan Liigan taholta annettu samat käsikirjoitukset näihin välieräpeleihin? Viimeksi Lukko ja SaiPa ottivat vierasvoitot jatkoajan ekalla minuutilla. Nyt molemmilla kusi 2-0 johto kotikentällä.

On tuo vaan käsittämätön tilasto Lukolta, että viimesin välierävoitto kotiottelussa tuli 26 vuotta sitten! Ei saatana, se ei mahdu kaaliin vaikka miten päin yrittää asiaa funtsia.

Mutta onnea Tapparalle, taas on finaalipaikka tarjottimella. Suuri ihme on jos tässä sarjassa vielä "game seveniin" joudutaan, tai raumalaisittain: päästään.
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
Olisi kaiken kruunu mennä vielä pari kertaa jatkoille :)

Toisaalta nyt Lukko voi pelata täysin paineetta, koska ei ole muuta kuin voitettavaa. Kukaan ei odota jatkoon menoa ja sitä taustaa vasten pelistä voi nousta uusiakin uria.

Ehkä ensi kaudella otetaan sitten jo kaksi välierävoittoa!! Ei vainee, keskiviikkona mennään ja mä näkisin, että mikäli Lugu sais siinä kammettua pelin takas Raumalle, niin olisipa aikamoinen kattila tarjolla kotimatsiksi.

Yks peli on varmasti kotona ja sen ajattelin mennä kyllä jopa oikein paikan päälle. Perse ei kyllä kestä kuin vasta 5 vuoden päästä mennä jatkuvasti hallille :)
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ensimmäinen erä alkoi Lukon rynnistykselläja Tappara oli ihan purjeessa. Larsson ottaa helppoon paikkaan typerän jäähyn, ja Saravo varmistaa, että Mikkolan nollakulmaveto menee maaliin (;-).

Maalin jälkeen Tapparan nelonen otti ohjat ja sitä myöten peli kääntyi loppuerän ajaksi pääsääntöisesti vahvasti Tapparan haltuun. Poislukien lopun typerä jäähy vastustajan maalin takana. Alivoimalla vielä loistavaa alistusta Maliselta, eikä tilanne enää näyttänyt pahalta.

Toista ja kolmatta erää en nähnyt, joskin jälkimmäistä sentään kuulin.

Jatkoerässä Lukko ei uskaltanut pelata, yhtä pientä Nurmen ja kumppaneiden hyökkäystä lukuunottamatta. Tapparalta kaikilta neljältä ketjulta hyvää ratkaisuyritystä, ja sitä taustaa vasten Greenin voittomaali Niemisen syötöstä oli "vain ajan kysymys", joskin kiitos Vahalahden, Lukolla olisi voinut olla sanansa sanottavana, jos Tappara olisi paikkansa jättänyt käyttämättä.

Nyt alkaa muistuttaa jo jääkiekkoa tämä, kun eka peli oli yksipuolista läpsyttelyä, eikä toisessakaan mukamas ollut mitään hätää. Nämä lauantainen ja tämä erityisesti ovat näitä pienten marginaalien pelejä.

Nyt muuten Lukko oli johtoasemassa ensimmäistä kertaa koko ottelusarjassa.

Keskiviikkona on ensimmäinen katkon paikka, mutta ei Lukko ole vielä luovuttanut.
 

bwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mä hieman ihmettelin näitä nyt-on-Lukon-hetki-puheita ennen peliä. Tämähän oli heille painepeli ja kuolemanpeli lähes tulkoon siinä missä lauantainenkin. On aika iso ero onko sarja 1-3 vai 2-2.

No, nyt se on 3-1 Tapparalle ja sarja tulee seuraavaksi kotiin. On aika epätodennäköistä, että Tappara stiplaisi tämän ottelupallon. Yksi tössiminen Pelicans-sarjaan tuli. Eiköhän siitä otettu opiksi.
 
Mielenkiintoiset pelin hallinnan ja painopisteen vaihtelut. Ensimmäinen kymppi oli Lukolta hirmuista myllytystä ja kysymys herää, että yllättikö kotijoukkueen ryminästartti Tapparan, vai oliko tuo täysin epäonnistunut yritys sietää poteroihin kaivautumalla ensimmäinen kymppi pois?

Toisessa erässä homma kääntyikin sitten täysin päälaelleen, Tapparan kaivaessa pitkästä aikaa vauhtikiekkovaihteen päälle ja Lukkoa vietiin kuin pässiä narussa.

Mutta kertokaas nyt viisaammat, mikä helvetin järki Tapparalla oli TAAS laskea karvausta ja vetäytyä puolustamaan kolmannessa? Valveutunut katsoja tiesi jo erän ensimmäisistä luistimen piirroista mitä tuleman pitää. Peruuttelua, Lukon prässiä, lisääntyviä vaikeuksia. Nyt kestettiin.

Myös Jatkoaika oli täysin ennalta arvattavaa Tapparaa - hyökkäyspeliä sallittiin ja avattiin jälleen ja kuinka ollakkaan tarvittu maali tuli. Miksi Tappara ei edes pyri hyökkäyspään aktiivisuuteen ja paineen pitämiseen Lukko pakeilla mahdollisimman pitkään ottelun aikana? Kaava on tuttu jo Pelicans-sarjasta.

Edit: Greenin kosto oli juuri niin suloinen kuin ennalta arvata saattoi. Karma.
 
Viimeksi muokattu:

Karvanoppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Kings
Kössin pointteja pelistä ruudun välityksellä:

-Lukko on skoutannut Tapparan kiekon ylös tuomisen ylivoimalla hyvin
=omaan silmään Tappara sai helposti tuotua kiekon alueelle, helpommin mitä aikaisemmissa peleissä. Sitä en tiedä, oliko tuo tarkoituksen mukaista, ja ensimmäisen helpon syötön jälkeen isketään kiinni nopeasti.

-Korkeat mailat pitäisi katsoa tulkinnan varaisesti, jos esimerkiksi pelaaja on kyyryssä ja vastustajan maila osuu kasvoihin, annetaan pelin jatkua.
=hohhoijaa

-Pelin viivyttäminen - kiekko katsomoon pitäisi katsoa tulkinnan varaisesti (vrt. Generous 3.erä)
=hohhoijaa
 

Tollanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jaahas, Lukko hallitsi, Tapparan jalat ei liikkunu, Pelle-Metsola suli eikä niitä jäsen Grönvallin taannoin profetoimia "moni tulee vielä yllättymään" -pelikirjavariaatioita vieläkään oikein laajemmalti näy. Lisäksi vielä Lukko näyttäisi kääntäneen erikoistilannepelaamisen edukseen. Ykköspakki sivussa ja pukukopissa huono henki kun Rautakorpi on vienyt kapteenilta kunnian. Pitäis varmaan avata "vitutusketju" tai "kenkää Rautakorvelle" -ketju. No, kyllähän tämä kausi vielä ehditään tössiä, niinkuin viime kausikin. Ainoa mikä lohduttaa on tuo voitto, vaikka tylsällä pelillään se tuli.
 

Uno Louner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko.
Ei vaan voi voittaa kotona...

Onnekseni olin aikoinaan katsomassa -88 Ilvestä vastaan. Oi aikoja, oi muistoja.

Pelistä ei pysty nyt sanomaan mitään kauhean analyyttista, mutta viihteenä huikeaa ja hiton tasainen peli. Vaikka Lukko tästä vielä kampeaisikin itsensä finaaleihin, ei sekään olisi mikään vääryys.

Propsit vieressä istuneelle Tappara-fanille, joka voittomaalin jälkeen löi rehdisti kättä ja kiitti pelistä.
 

Soilworker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Preds
-Korkeat mailat pitäisi katsoa tulkinnan varaisesti, jos esimerkiksi pelaaja on kyyryssä ja vastustajan maila osuu kasvoihin, annetaan pelin jatkua.
=hohhoijaa

-Pelin viivyttäminen - kiekko katsomoon pitäisi katsoa tulkinnan varaisesti (vrt. Generous 3.erä)
=hohhoijaa

Enempää väitteiden alkuperän mielipiteistä tietämättä, on tullut sama mieleen vähän väliä. On typerää että tietyt "oikeat" rikkeet sallitaan ratkaisuhetkillä, mutta tuollaiset vahinkojäähyt vedetään aina kun nähdään. Ei tuossa nyt tietenkään täksi kevääksi ole mitään uudistettavaa, mutta jotain rationalisointia noihin kahteen pitäisi tulevaisuudessa keksiä. Jäähyn paikkoja ne on tietty aina, mutta kaiken muun valuessa läpi sormien nousevat ne kaikkein epäoleellisimmat teot rangaistavimmiksi, joka ei ole hyvä miltään kannalta.
 

tuukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Olipa Lukolta mahtava alku. Ja/tai Tapparalta heikko. Metsolaki oli ihmeen epävarma alussa ja siinä Lukon ekassa maalissa jämähti pitkäks aikaa istuvilteen, eikä edes seurannu tilannetta loppuun. Vai oliko siinä joku päällä, ettei pystyny nouseen, en nyt muista/tiedä. Mutta hienosti paransi loppua kohden ja oli kolmannessa erässä paras Tappara.

Lukon kultakypärä painaa kyllä kovalla intensiteetillä. Jaksaakohan koko sarjan, jos jaksaa, ei voi ku hattua nostaa. Nyt oli Numppa kaverina ja yv oli heti monta kertaa vaarallisempaa Tapparan kannalta.

Nyt nähtiin Tappara takaa-ajajana. Hyvinhän se suju. Bailenillekki löyty reservistä hyvä korvaaja. Hyvä Rautakorpi ja Leinonen. Hyvä peli!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös