Ma 6.4.2015 Kärpät - JYP (3. välierä)

  • 12 294
  • 69

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Ei ollut T. Tarkin päivä ei. Eipä tästä pelistä oikein muuta mieleen jäänyt. 3-0 ja peli ohi. Kun maalieroja ei lasketa, niin tämä oli sama kuin häviö 1-0.

Ei tosin ensimmäisenä tullut mieleen, että JYP kaatuisi maalivahtiinsa.

Keskiviikkona jatkuu!
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ohipeli.

Mietin jo optimistina, että tällaisen henkinen vaikutus on lähempänä nollaa kuin tappio 3. jatkoerässä.

Uutta matoa koukkuun keskiviikoksi! Muutama viiva:

- Tuomas harvoin lopulta pelaa 2 huonoa peliä putkeen

- haluaisin edelleen vaihtaa tuomarilinjan PO-moodiin (yhtään sellaista ei olla nähty vielä tässä sarjassa)

- ihailtavaa oli se, että aktiivinen 5-5 -peli ei JYPillä loppunut takaiskuihin (harvinaista, sanoisin)

- huikealla tasolla edelleen molemmat joukkueet käyttävät paikkansa

Lopuksi: olen katsellut liigaa aktiivisesti vuodesta -86. Tämä peli jää omalaatuisuudessaan mieleen, vastaavaa en ole todistanut ikinä. Niin monella eri tavalla mystisen erikoinen peli kaiken kaikkiaan.

Onnittelut Oulun Kärpille voitosta!

Jupa
 

EMS78

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Aika lailla nämä play-offit peilaavat koko JYP kautta. Ei selkeää punaista lankaa ja pelin taso heittelee uskomattoman paljon.

Just näin. Tuo Blues-sarja on yks ainut valopilkku tällä kaudella. Hätäisimmät ehti jo varmaan uskomaan, että JYPin peli vihdoinkin on loksahtanu kohdilleen, mutta tämä sarja taas osoittaa, että niin ei todellakaan ole, vaan sama runkosarjasta tuttu vuoristorata jatkuu.

Huvittavaa sinänsä, että mun mielestä JYPin peli-ilme oli tässä pelissä parempi kuin edellisessä. On vaan ihan käsittämätöntä, että pelataan jo kolmatta peliä, ja ei osata pysyä poissa jäähyboxista, vaikka tiedetään, että sitä pitäis välttää kuin ruttoa. Olihan siellä joukossa ihan käsittämättömiäkin vihellyksiä, mutta silti.

Ihan mielenkiintoista tulee olee sen suhteen, että kuka pelaa JYPin maalissa seuraavassa pelissä.

En ihan koko peliä kattonu, kun leivoin ekalla erätauolla pari leipää ja missasin tokan erän alun. Niin voisko joku koko pelin kattonu kertoo, että missä vaiheessa Virtanen otti aikalisän? Itellä meni ohi, ja kyllähän tällaisessa pelissä aikalisä pitää ottaa. Vai onko Virtanen vihdoinkin tajunnu ettei sillä ole tälle joukkueelle mitään annettavaa?

Olis kyllä oikeus ja kohtuus, että JYP maksais noitten fanien matkat, jotka Ouluun oli matkannu. Heidän puolesta harmittaa aikalailla.
 

JakeTheGreat

Jäsen
Suosikkijoukkue
YNWA
Tämä peli oli murha, mutta siitä ei tule tuomiota. Olipa kaunista. Nyt pitää osata kyllä unohtaa tämä pelin ihan täysin.

Sääliksi käy Jyp-kannattajia ja varsinkin niitä, jotka saapuivat Raksilaan.
 

Lomppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tämä nyt oli tällainen kärpätilves, että toisella kaikki menee. Ei tällaista munkkia kyllä tule enää tässä sarjassa käymään. SaiPakin voitti Kärpät kerran kun kaikki meni. Ja Ilves on tehnyt sen muutamankin kerran.

Itse pelistä ei jäänyt käteen oikein mitään jatkon kannalta merkityksellistä. Joku sanoi, että Jypi hallitsi alkua. Ehkä hallitsi, ehkä ei. Aina joku hallitsee ja Kärpät kai sitten hallitsi loppupeliä. Eli alun hallinta oli lopulta aika merkityksetöntä. Lopussakin Jypi kai hallitsi? En tiiä, eikä sillä ole jatkon kannalta mitään väliä.

Kärpiltä pitää edelleen nostaa esiin tuo oman pään surkeus. Välillä siellä ollaan oikein miehekkäitä ja välillä tulee sellainen hetki, kuin kukaan ei tietäisi mitä tehdä. Esim tänään Jypin noustessa keskialueen läpi oli koko JJJ-kolmikko päättänyt, että me mennään nyt kuitenkin vaihtoon kaikki. Ei tällaista.
 

inkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kotka Rankki ohutta yläpilveä
Tarkin osuus tappioon on varmaan ihan tarkkaan analysoitu, mutta olihan siinä ensimmäisen erän pelissäkin jotain ihmeellistä myös kentällä. JyP yritti pelata "kärppämäisesti" keskialueen trappia ja liikkui kuin hidastetussa filmissä. Eihän sellainen ole "jyppimäinen" pelitapa, vai kenen mielestä on? Tähän asti on menty alusta pitäen kentällä kuin viimeistä päivää, jolloin vastustaja sortuu helpommin epätarkkuuteen ja peli puuroutuu. Eniten ihmettelin, että koutsi ei huomannut mitä oli tapahtumassa: Kärpät otti suvereenisti tilanteen hallintaansa ja sommitteli kauniita maaleja. Kasparkin pääsi suunnittelemaan aivan vapaasti laukaustaan... ja tuloskin tiedetään. Ihan samasta pelityylin muutoksesta johtuu, että epätoivoinen roikkuminen vastustajissa tuotta bokseja liukuhihnalta. Nyt Marko ryhtiä, ja paluu vauhtikiekkoon. Sillä aseella Kärpätkin otti ne 2000 -luvun mestaruudet. Nykyinen Kärpät on taitava, mutta JyPiä hitaampi. Siinä on sauma, siinä on sauma...
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Siellähän hörähti pari sylinteriä lisää käyttöön Kärpiltä, ja jälki oli sen mukaista. Ei ollut ihan hirveänä palaa JYPillä tänään, vaikka onnistuivatkin melkein JJJ-ketjun pimentämään. Ei me marraskuun jälkeen kyllä olla kahta peliä peräkkäin hävittykkään, joten Jyväskylän tappion jälkeen tämä ryhtiliike oli odotettavisssakin.
Vanhempi Tarkki ei ole kyllä yleensä näissä kovissa peleissä jäätynyt, mutta nyt jo kolmas peräkkäinen epävarma peli putkeen, missä vika?
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
- haluaisin edelleen vaihtaa tuomarilinjan PO-moodiin (yhtään sellaista ei olla nähty vielä tässä sarjassa)

Ns. PO-moodi (kutsutaan myös "maalit ja ruumiit"-linjaksi) usein suosii Kärppien vastustajia. Helpompi ottaa vauhti mailalla ja estämällä pois. Viime kauden finaalisarjassahan ensimmäiset 3 tai 4 peliä meni Bomanin ja kumppaneiden komennossa tosi sallivalla linjalla. Tappara meni tuolloin 3-1 johtoon ja mestaruus oli katkolla. Sitten vaihdettiin Levonen & co tuomareiksi ja linjaa hieman tarkistettiin. Tappara joutui joustamaan kahvaamisesta ja näin Kärpät vei kaikki loput kohtaamiset.

Itse ainakin mieluummin katson näin viihteellistä peliä mitä nyt on nähty. Vauhdikasta ja maalirikasta kamppailua rehdissä hengessä. Sitten kun homma alkaa muistuttaa enemmän painiottelua kuin jääkiekkoa ollaan väärillä teillä. Kyllä tuo linja suosii paljon myös Jypin hyökkäyspeliä. Kärppäpuolustuksessa on tilaa koska joudumme välttämään jäähyjä.
 

Tuborg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Faktahan on se, että peli ratkesi T.Tarkin henkilökohtaiseen epäonnistumiseen. Ei näissä peleissä voi suoria vetoja imuroida. Ei sillä puolustus oli juuri niin hanurista kuin se vaan tällä kaudella on ollut. Aika lailla nämä play-offit peilaavat koko JYP kautta. Ei selkeää punaista lankaa ja pelin taso heittelee uskomattoman paljon.

Olisihan se ollut hienoa nähdä kunnon vääntö kunnon tuomareilla. Ei tänään. Toivottavasti keskiviikkona vihelletään play-off linjalla.

Joo, tuomarointiin hävisitte tänään :-) Keskiviikkoon Kärpät kyllä parantaa peliään radikaalisti.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Joo, tuomarointiin hävisitte tänään :-) Keskiviikkoon Kärpät kyllä parantaa peliään radikaalisti.

Mulla on jotenkin sellainen kutina, että myös JYP parantaa keskiviikkoon aika radikaalisti. Call me crazy, I know.
 

inkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kotka Rankki ohutta yläpilveä
Mulla on jotenkin sellainen kutina, että myös JYP parantaa keskiviikkoon aika radikaalisti. Call me crazy, I know.
Parantaa, jos ei pelkästään odottele, mitä Kärpät aikoo tehdä. Tai jatka siitä mihin tänään jäi.
Ja helevata, jos luistinta ei saada kulkemaan entiseen Jypin malliin!
 
H

Hidas_ja_kankea

Mitä täällä oikein puhutaan? Herätys. Ei kukaan Kärppiä vähänkään seurannut henkilö voi väheksyä Kukkosen merkitystä joukkueelle. Vaikka Lasse ei ihan niin kova ole ollut tällä kaudella verraten viime kauteen, on hän edelleen joukkueen tärkeimpiä pelaajia niin jäällä kuin kopissakin.

Voiton takuumies Lasse nimenomaan on. Ei pisteiden muodossa, mutta monissa muissa asioissa. Aina kentällä alivoimissa ja kun johtoa tarvitsee puolustaa. Kukaan tänään kokoonpanossa olevista ei pysty samaan. Selkeästi Kärppien paras puolustava puolustaja.

Jos mun pitäisi valita kolme äijää tosta joukkueesta ensiksi mukaan kokoonpanoon, olisi Lasse pomminvarmasti siinä joukossa mukana. Donskoi ja Kemppainen varmasti nyt pompsahtavat esille enemmän, kun joukkueen muut hyökkääjät vaeltavat varjojen mailla.

Samaa mieltä olen kuin ennen matsia, että mieluummin Pyörälä pelikelpoisena kuin Kukkonen. Muutama vuosikin on tullut seurattua. Pyörälän eka erän maaleilla oli oma merkityksensä. Ottelun kahden viimeisen erän tapahtumille en painoarvoa laita, koska matsihan oli jo ohi.

Nyt tuli sitten mukavasti tehoja vähän jokaiselle pelaajalle. Yhdellä ketjulla ei mestaruutta voiteta ja nyt voi taas odottaa onnistumisia laajemmalla rintamalla.

JYP:llä mielenkiintoinen maalivahtitilanne, mutta eiköhän jatkossa mennä T.Tarkilla.

Erikoinen sarja menossa. Mitähän seuraavaksi? Ennakkokaavailuissa oltiin oikeassa - ei tehty tällä kertaa 9 maalia.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Mitä täällä oikein puhutaan? ...Voiton takuumies Lasse nimenomaan on.
Näytti tuo peli olevan melko murskaavan ylivoimaista kaikella tapaa, kun Kukkonen ei ollut pelaamassa. Ja edelleen: mielestäni Kukkosen pelipaita kuuluu Raksilan hallin kattoon sitten joskus, että en ole millään tavalla yleisesti häntä vastaan. Nyt vaan tilanne on tällainen, että Lasse ei ole tänä keväänä mikään super-Lasse.
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
Huutelen hiukan vieraisiin pöytiin. Kuka veti boycen kylmäksi ja tuliko siitä boksia? Huonossa asennossa oli, mutta veti suoraan päähän. Ainoa asia, joka tämä taklauksen seiftasi tuomareilta, oli se toinen kärppäpelaja, joka piti ns. "pystyssä " boycen ja tämä sai vaipua jään pintaan. Jos ei kärppäpelaajaa olisi ollut takana, oltaisiin nähty kunnon päähän kohdistunut taklaus...


Näin niinkuin värittömin lasein katsottuna ja en myöskään katsonut, että tuliko siitä tilastomerkintää...
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Keränen oli kyseessä ja selvisi 2 minuutilla. Repeat offenderinä luulisi tulevan pari peliä huilia, mutta tuskinpa menee asia edes Sampolle asti ja, jos menee niin eiköhän Sampo taas tuumaile kuinka itseään saa/pitää kentällä puolustaa.
 

Lintta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Semmonen peli. Kärpät pelasi yhden erän verran mestarin ottein, se riitti. 6 muna tauluun ja hyvää yötä Jyp. Loppupelin tilastoilla voi heittää vesilintua, vaikka yhdessä haastattelussa jyp koutsi innostui jotain 5 vs 5 maalipaikkoja heidän edukseen laskemaan. Erittäinkin oleellista laskea tuollaista, kun on saanut alkupelistä kuivana kakkoseen.

Kärpät voi edeleenkin parantaa puolustustaan. Kukkonen palaa jossain vaiheessa, saadaan alakertakin kuntoon.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Loppupelin tilastoilla voi heittää vesilintua, vaikka yhdessä haastattelussa jyp koutsi innostui jotain 5 vs 5 maalipaikkoja heidän edukseen laskemaan. Erittäinkin oleellista laskea tuollaista, kun on saanut alkupelistä kuivana kakkoseen.

Varsinkin kun ne maalit 5 vs 5 pelissä taisi mennä Kärpille 3-0. Siinä ei ne maalipaikat hirveästi varmaan lämmitä.
 

JPL

Jäsen
Huutelen hiukan vieraisiin pöytiin. Kuka veti boycen kylmäksi ja tuliko siitä boksia? Huonossa asennossa oli, mutta veti suoraan päähän. Ainoa asia, joka tämä taklauksen seiftasi tuomareilta, oli se toinen kärppäpelaja, joka piti ns. "pystyssä " boycen ja tämä sai vaipua jään pintaan. Jos ei kärppäpelaajaa olisi ollut takana, oltaisiin nähty kunnon päähän kohdistunut taklaus...


Näin niinkuin värittömin lasein katsottuna ja en myöskään katsonut, että tuliko siitä tilastomerkintää...

Itsekkin katsoin ottelussa että napsahti suoraan kupoliin ja kakkua pitäisi tulla, mutta nyt katsottuna Ruudusta (varsinkin jälkimmäinen kamerakulma) kertoo, että Keränen osuu kyllä rintaan, eikä Boyce myöskään loukkaantunut (palasi siis otteluun). Ei taida mennä edes kurinpitäjälle tämmöinen.

Keränen sai tuossa tilanteessa siis ryntäyksestä kakkosen, mikä oli ihan oikea tuomio. Tuomari oli tilanteessa täydellisesti asemoituna (suoraan edessä) ja näki varmasti, miten taklaus osui.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös