flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, L.Henttala, Johaug, Kadi, Käpä<3
Sit ois vielä 3min kestettävää ja tää epäkiekkonäytös on valmis.
 
"Johaug on Norjan kansallisaarre. Olemme aina olleet hänestä hyvin ylpeitä. Kun hän kärsii tällä tavalla, kaikista hänestä tykkäävistä tuntuu pahalta."
- Joachim Baardsen -

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, L.Henttala, Johaug, Kadi, Käpä<3
Jokerit ilmeisesti tiivistäneet kolmeen ketjuun. Tai sit sotketaan ketjuja ihan muuten vaan.
 
"Johaug on Norjan kansallisaarre. Olemme aina olleet hänestä hyvin ylpeitä. Kun hän kärsii tällä tavalla, kaikista hänestä tykkäävistä tuntuu pahalta."
- Joachim Baardsen -

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, L.Henttala, Johaug, Kadi, Käpä<3
Voitto, minimisuorituksella. Ei ilmeisesti kukaan loukkaantunut.
 
"Johaug on Norjan kansallisaarre. Olemme aina olleet hänestä hyvin ylpeitä. Kun hän kärsii tällä tavalla, kaikista hänestä tykkäävistä tuntuu pahalta."
- Joachim Baardsen -

Hanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, alasarjat.
Dinamo Riga nähdään harjoitusotteluissa Imatralla, vastaan asettuu Mestis-seurat : 24.8. Ketterä - Dinamo Riga ja 25.8. JoKP - Dinamo Riga ja sen jälkeen tiettävästi Jokerit (?).
 
"Ei tarvitse olla lehmä huomatakseen, että maito on hapanta."

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wesa, CAR, IPA
Dinamo Riga nähdään harjoitusotteluissa Imatralla, vastaan asettuu Mestis-seurat : 24.8. Ketterä - Dinamo Riga ja 25.8. JoKP - Dinamo Riga ja sen jälkeen tiettävästi Jokerit (?).
Torstaina 27.8 klo 17 Tiksissä.
 
He, jotka eivät asioista ymmärrä, voisivat luulla, että kyse on vain jääkiekosta. Heille vain hymyilen...

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Kiertue päättyy 28.8 K-Vantaata vastaan käytävään matsiin. Joukkue sai rahoituksen kasaan niin myöhään, että harkkavastustajien etsiminen Suomesta myöhästyi aika pahasti. Eivät saaneet täten matseja jotain Saipaa, Jukureita, KalPaa vastaan, joten nyt mennään sitten Mestiksen kanssa..
 
Viimeksi muokattu:

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Pääsin itse pelin pariin vasta tässä vaiheessa ja Ketterä johtaa 2erän jälkeen 4-3. Valitsin lähteä katsomaan vasta huomisen Jokipojat-matsin ja se taisi olla ihan oikea ratkaisu. Kauden ensimmäinen matsi ja maalille heitetty 5.vahti Liepins ei ole mikään optimaalinen yhdistelmä. Heikkoa veskaria pitäisi pystyä tukemaan hyvin kun hän ei pystynyt murtautumaan viime kaudella edes MHL-kokoonpanoon. 4 maalin päästäminen 2 erään onkin aika odotetun suuntainen tulos.

Normaalisti Liepins ei olisi Dinamon ringissä mukana, mutta hän on nyt sitä ainakin hetken, koska todella hyvän kauden pelannut Janis Voris kyllästyi 3.veskarin rooliin ja lähti hakemaan peliaikaa aikuisista Tanskan liigaan. Voris olisi hyvä kolmonen alkavalla kaudella, mutta kun hän on nyt poissa, niin en ylläty jos Skudra hankkii vielä jonkun vakavasti otettavan kolmosveskan. Kyseeseen voisi tulla joku nuorehko VHL-vahti tai sitten Latvian omat pojat jenkeistä. NCAA-vahdit Marek Mitens ja varsinkin Gustavs Grigals ovat paremman tason nuoria. Columbuksen farmissa pelannut Matiss Kivlenieks olisi jo ihan pelaava vahti KHLssä, mutta en tiedä onko häntä mahdollista saada koko kaudeksi.

Huomenna Dinamon maalilla pitäisi heilua Bruno Bruverisin, joka on edes hieman parempi veskari. Hänen piti olla Latvian B-junnujen ykkösvahti viime kevään MM-kisoissa, mutta ne peruttiin koronan takia. Tällä kaudella hän ei tule pääsemään maaliin junnuissa kun on jo liian vanha B-junnuihin ja Vancouverin varaus Arturs Silovs on itseoikeutettu ykkönen A-junnuissa..
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Kävin katsomassa eilisien Jokipojat-Riga matsin ja kausi oli ihan mukava korkata tuollaisella hyvähenkisellä pelailulla. En ole todistanut koskaan Miks Indrasisia livenä, joten tämä hujoppi oli mukava nähdä vaikka divariottelu ei ymmärrettävästi miestä vielä liikaa napannutkaan. Mukana oli myös 3 muuta hyvää latvialaista joita on aina mukava nähdä livenä, kun tvstä on kuitenkin tullut katsottua niin hirveä kasa heidän otteitaan!

Peteris Skudra oli keventänyt joukkueen kokoonpanoa vielä 3 kaverilla Ketterä matsiin nähden, joten kaikki junnut ja try-outilaiset saivat nyt paljon vastuuta. Puuttuneista Meijasta, Komarekista ja Ellisistä olisi ollut mukava nähdä lähinnä ensinmainittu, koska Gints Meijaa voidaan pitää ”Latvian Pihlströminä”. Hän on todella nopea pelaaja, mutta käsiä ei löydy joten rooli jää joka vuosi pieneksi.

Ottelu oli mukavaa pelailua ja muodostui suht tasaiseksi koska ykkösketju säästeli sopivasti voimiaan ja loput ketjut eivät olleet tarpeeksi hyviä dominoidakseen miten haluavat. Riga oli niskanpäällä ensimmäisen ja varsinkin kolmannen erän, mutta junnujen viimeiset ratkaisut olivat sen verran huonoja ettei eroa päässyt syntymään missään vaiheessa yli 2 maalin verran. Ykkösketjun tähdet pelasivat suoralla selällä, mutta pystyivät silti luomaan tilanteita puhtaalla taidolla. Mikelis Redlihsin ruuti oli todella märkää eilen. Hänellä oli paikat 5-6 maaliin, mutta hän ei upottanut yhtäkään! Se ei olekaan ihme, että tämä vanheneva ex-tähti löytää itsensä 3-4 ketjusta kunhan ulkomaalaiset hyökkääjät otetaan mukaan joukkueeseen.

Dinamon maalilla torjui eilen 2002 syntyneiden paras latvialainen Bruno Bruveris. Hän oli parempi kuin maanantaina imuroinut Liepins. Jokipojat pystyi pelaamaan ajoittain hyviä jaksoja, joiden aikana he olisivat tehneet maaleja ellei Bruveris olisi pystynyt ottamaan perustorjuntoja sekä pari kunnon venytystä. Varsinkin toinen erä oli aika tasainen ja sekava, jossa Bruveris oli voinut pettää. Vastapainona ottelun jatkoajalle vienyt osuma upposi luvattoman helposti sisään. Kuitenkin ihan ok esitys 18v kaverilta, hän tulee olemaan MHLn ykkösvahti tänä vuonna, ellei joku yliopisveskareista palaa Koronan takia kotiin. Jokipojat olivat myös harjoitelleet ylivoimaa enemmän kuin Riga. Joensuulaiset tekivät 2 kaunista yv-maalia, siinä missä Dinamo haki vielä kuvioitaan.

Fedorovsin ja Larionovsin johdolla mennyt junnunelonen oli aika kovissa vaikeuksissa kaksi ensimmäistä erää. He olivat kusessa käytännössä aina kun pääsivät kentälle. Kolmannessa erässä he saivat sentään muutaman hyökkäyksen, joista syntyi myös yksi maali, mutta pojat ovat vielä hyvin kaukana edustuksen matseista. Kolmosketju ei ollut paljoa parempi, joskaan he eivät olleet jatkuvasti kusessa. ECHLstä palannut Renars Krastenbergs oli mukava nähdä ensimmäistä kertaa, mutta hän olisi ansainnut paremmat ketjukaverit. Kunhan kärkimiehiä tulee kokoonpanoon jatkossa, niin Krastenbergs pääsee pelaamaan ”ketjunsa kolmantena lenkkinä”, eikä hänen tarvitse olla ketjunsa paras pelaaja, joten sitten voi sanoa jotain enemmän.

Kakkosketjuun päästetty Patriks Zabusovs oli paras junnuista, mutta hän pääsi toisaalta pelaamaan aikuisten kanssa. Zabusovs teki maalin haastettuaan Jokipojat-pakit hyvin jalalla, mutta hiipui pelin edetessä. Jonkinlaisena nimimiehenä hankittu Zack Mitchell oli vielä hyvin kohmeessa kakkosen keskellä, mutta hän sai toisaalta laidoilleen 4-5 ketjun miehet. Hänestäkin voi sanoa enemmän kunhan hänelle suunnitellut laiturit White jne tulevat mukaan ryhmään.

Puolustustuksesta mieleen jäi lähinnä Roberts Mamcics joka pelasi rohkeasti kiekolla ja sai palkinnoksi siitä maalinkin. Myös yliopistosta try-outille tullut Janis Jaks yritti kunnolla ja teki hyviä juttuja kiekolla, joskin kesäterä näkyi vielä vähän viimeisissä ratkaisuissa. Jaks sai myös tililleen maalin kun Riga joutui käyttämään viivaa todella paljon Jokipoikien sumputtaessa keskustaa tiiviisti.

Peteris Skudra sanoi hyvin suoraan ottelun jälkeen, että ykkösketjun tekeminen ei kiinnosta häntä pätkääkään, koska he ovat ainoita jotka voivat olla varmoja pelipaikastaan. Muut ketjut olivat kuulema suurennuslasin alla, koska siellä ei ole montaa jotka aloittavat kauden varmasti ylhäällä. Skudra ei kaunistellut asiaa vaan sanoi että junnut eivät vakuuttaneet näissä matseissa, vaikka Jokipojat-ottelu olikin paljon ryhdikkäämpi kokonaisuus kuin erittäin sekava Ketterä-avaus. Hän nosti esiin ainoastaan suht järkevästi pelanneet Janis Jaksin, joka onkin ymmärrettävästi lähellä sopimusta (rightin maila ja kokeneempi kuin 19v pojat).
Seuraavaan Jokerit-otteluun tulee 2 ketjullista lisää miehiä rosteriin, joten sitten aletaan pelailemaan enemmän KHL-miehistöltä näyttävällä nipulla. Kuten oli odotettavaa, niin try-outtilaiset putoavat rosterista muutamaa kaveria lukuunottamatta, jahka käyvät ensin pelailemassa K-Vantaata vastaan perjantaina.


Latvian mediat ovat puhuneet että sopimusneuvotteluja käydään Martins Karsumsin ohella myös Spartakista lähtökuopissa olevan Gennadi Stolarovin kanssa (uutinen ei kertonut sulkevatko nämä hankinnat toisensa pois), joten kauden avausmatsissa tullaan näkemään 7-8 uutta hyökkääjää eiliseen peliin verrattuna.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Dinamo Rigan viimeinen harkkapeli ei tainnut näkyä missään, joten se meni minulta ohi. YouTuben matsikooste kesti huikeat 54sekuntia mainosten kanssa, joten siitä ei paljoa irronnut. Ottelu oli kuitenkin ensimmäinen jonka Dinamo pelasi suht järkevällä kokoonpanolla ja tuloksena oli kaiketi aika hallittu 0-3 voitto. Kakkosvahti Proskuryakov pelasi nollapelin ja matsista oli poissa vain Koronakaranteenissa olevat kanukkipakit sekä 3 hyökkääjää, joiden tilalla oli junnujen nelosketju. Itävallan Komarek teki uransa ensimmäisen maalin KHL-paidassa, joten hän sai vähän helpotusta kuten Mitchell'kin joka onnistui Jokereita vastaan.

Mukana olleet kokelaat Zabusovs-Krastenbergs-Fjodorovs värkkäsivät myös yhden maaleista. Zabusovs oli terävä myös sekä Jokipoikia että Jokereita vastaan, joten antaisin hänelle jonkinlaisen "ammattisopimuksen". Poika voisi pelata pääosin MHLssä ja paikata sitten välillä alaketjuissa jos tulee loukkaantumisia tai Martins Dzierkals alkaa taas innostua liikaa biletyksestä ammattimaisen lätkän harjoittamisen sijaan. Myös Krastenbergs olisi hyvä kaveri kilpailemaan nelosen pakoista, mutta en tiedä löytyykö hänelle järkevää paikkaa esim. VHLstä jos hän ei mahdu kokoonpanoon. SM-Liigan pohjasakka olisi myös hyvä paikka pelata Krastenbergsille, mutta he eivät varmaan suostu soppariin, jossa hänet voi kutsua takaisin vaikka jouluna..

Kausi alkaa pian, joten tässä ei nyt oikein ehdi muuta kuin "jännittää" tekeekö Skudra sopparin try-outeista yhden, kahden, kolmen vai neljän kanssa; sekä saapuuko Stolarov antamaan kilpailua alaketjujen paikoista. Kanukkien karanteeni pitäisi olla hiljalleen lusittu, joten ainakin Lipon sekä Scarlett ja mahdollisesti myös O'Brien tekevät Riga-debyyttinsä kauden avauksessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy