Ma 20.4.2015 Tappara - Kärpät (4. finaali)

  • 19 237
  • 96

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Lähellä, mutta niin kaukana. Se pätee nyt keskiviikon peliinkin. Tapparasta se nyt on kiinni vieläkö tästä tulee sarja. Kärpät on parantanut peli peliltä. Kaksi viimeistä on nyt ollut sellaista mestaruuskiekkoa, mitä on odoteltu oikeastaan koko playoffien ajan. Tätä ennen on nähty vain väläyksiä siellä Jyp-sarjan keskimmäisissä peleissä. Paljon se vaatii, että tuo Kärppädiesel lähtee kunnolla käyntiin. Jotenkin näytti vielä tänäänkin, että vielä olisi enemmänkin varastossa. Jyp edellisessä sarjassa ja Tappara tässä sarjassa pelaa paljon lähempänä omaa maksimiaan ja ehkä myös väsyy sen takia.

Lasse Kukkosen paluu. Kolme peliä, kolme voittoa. Eiköhän siinä joku yhteys ole. Myös Tomi Karhunen on kuin onkin jälleen siinä iskussa missä viime keväänäkin tuotiin Poika Ouluun. Voi olla, että Tapparassa pelaa ensi kaudella ainakin yksi Suomen Mestari.

Pitkä sarja tästä kuitenkin voi vielä tulla. En kuitenkaan usko, että Kärpät lankeaa hyvänolontunteeseen.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
On se vaan niin lähellä, mutta silti niin kaukana. Kärpät on vaan niin saatanan kova. Tuoreempi jalka, kovempi liike ja palkinto tekemisestä. Tappara ei vaan riitä tänäkään vuonna. Vaikka tuo nyt ei ollut illan arvoinen maali, niin kyllähän sen Kärpät ansaitsi. Mutta kuten jo sanoin, kaikki muu kuin mestaruus tällä nipulla on todellinen sukellus. Mäkisen Antti sanoi twitterin puolella hyvin, että eurooppalaisessa kiekossa on jotain vikaa, jos kaukalossa saa tehdä mitä tahansa, mutta heitäppä kiekko katsomoon. Tällä Mäkinen viittasi siihen Palolan estämiseen, mikä meni tuomareilta ohi jatkoerän aluksi. Sarjassa alkaa näkyä entistä enemmän Tapparan materiaalin kapeus. Mitä tahansa muuta joukkuetta vastaan tuolla pärjäisi, mutta ei Kärppiä. Kärppien laaja kokoonpano on elänyt pitkin kevättä ja aina on löytynyt tuoreita miehiä kaukaloon. Ero on aika merkittävä mitä pitemmälle ottelu tai sarja menee.
Minä kyllä näkisin, että Tapparan jätkät olivat pääosin ihan yhtä tuoreella jalalla kuin Kärppien. Itseasiassa monessa tilanteessa Kärppien jalka näytti painavan, kun luisteltiin kilpaa. Tuo jatkoajan omassa päässä pyöriminen näytti pikemminkin siltä, että Kärpät karvasi korkeammalta ja Tappara ei ollut aina valmis siihen. Aalto-Saravo varsinkin kusessa. Toki tottahan se oli, että vaihto, jossa voittomaali tuli oli Tappara väsynyt. Samat jätkät vääntäneet 1,5 minuuttia. Ja tilannetta edeltänyttä aikalisää ennen minuutin. Peltolalla se purkupaikka oli, mutta väsyneen miehen ratkaisu oli hihat tyhjiksi painottoman puolen ränniin, jossa oltiin päivystämässä Kärppien kierrättäessä pelaajia vaihtoaitiosta.
 

amok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Härski, jopa lähes irvokas pomppu millä peli ratkesi mutta kyllä ennen kuin kiekko pyörähti yli maalilinjan oli tapahtunut monta määrätietoista ja pelirohkeaa pelaamista.

Hyvä paine ja lähdöt omista ennen yv:tä ja koko pelin (ja koko sarjan) ahtaalla omissa ollut Aalto pakotetaan virheeseen. Aloitus voittoja Kemppaiselta, Kärpät pysyy kiekossa ja uskaltaa pelata kiekolla vaikka yv loppuu. Vaihdetaan mies kerrallaan, Junttila tuoreena miehenä askiin, pyytää kiekon, pitää kiekon, eikä päästä Tapparaa vaihtamaan. Pelaa rohkeasti kiekon kanssa kohti viivaa ja ja syötettyään pyrkii heti maalille.

Tällä kertaa Kukkosen "toimitus" pomppasi mäihällä sisään.

Hyvä vieraspelaaminen Kärpiltä. Varsinkin eka kymppi oli hienoa pelaamista. Palolan kenttä sai koskea kiekkoon ekaan parin vaihtoon varmasti tuskattavan vähän.
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Oli siinä Tapparalla tokaerässä saumaa repäistä reilumpikin johto. 2-1 tilanteessa Pirnekselle jäähy, vaikka paikkoja oli, niin ei mennyt. Toinen erä oli kaikenkaikkiaan todella viihdyttävää kiekkoa. Peli aaltoili päästä päähän, oli paljon tilanteita ja hienoja torjuntoja ja maaleja. Kolmas oli sitten tasaista kyttäilyä. Glenn totuttuun tapaan tarjoili vastustajalle namupaikan, mutta Marjamäki veti yläputken kautta yli. Eli todella lähellä oli Tapparan voitto.
On Kärpät toki miehiä vaihdellut kakkos- ja nelosketjuissa, mutta kyllä ratkaisijat ovat tänä keväänä pelanneet suurimmat minuutit.
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Melkoisia RYÖSTÖJÄ pojat värkkää Kärpille aina niin vaikeassa Hakametsässä.
Onhan nämä nyt aivan saatanan pienestä kiinni, monta läheltäpiti tilannetta ennen tuota ratkaisua, toki jatkoajalla ne lähelläpiti tilanteet oli Kärpillä. Tapparalla oli taas kolmannessa erässä paljon ratkaisun paikkoja, mutta meitin Karhunen on löytänyt jälleen kohtuu jäätävän moodin finaaleihin.
Kyllähän voitto oikeaan osoitteeseen jälleen matkasi, Kärpät oli jatkoajalla paljon aloitteellisempi ja tuhlasi useamman hyvän paikan ennen tuota tuuripomppua. Joko Tapolan makkarat on syöty? Siinä kai se päällimmäisin kysymys kun edetään kohti keskiviikkoa.
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
On tää raskasta, ei voi mitään. Momentumit vaihtelee, mutta kyllä Kärpät taas tänään voittonsa ansaitsi. Donskoin ketju on edelleen ihan pitelemätön, ei näytä Tappara saavan sitä kuriin. Hyvin Tappara taistelee, mutta ei vain riitä. Metso laittoi taas kiekkoa väärään suuntaan pysäyttäessään sen maalin takana, mutta otti toisaalta monta hyvää koppia ja oli taas tärkein syy, että oltiin näinkin lähellä voittoa kuin oltiin. Jatkoaika olisi voinut päättyä paljoon aiemminkin.

Pienet on mahdollisuudet, mutta ei auta kuin uskoa - ei tässä muutakaan voi. Toivomuksena keskiviikolle on, että tuuripomput kääntyisivät Tapparalle. Toki niitä on Tapparallekin siunaantunut tässä sarjassa ja monta läheltä piti -tilannetta Kärpätkin värkkäsi ennen voittomaalia, ei siinä. Toinen toive on, että Aalto ei ole kokoonpanossa. Hopea-Aallolla ei vain taso tunnu näissä peleissä riittävän: paniikkiratkaisuja liikaa ja muutenkin jatkuvasti omissa pulassa. Aivan sama, onko tilalla Kolomatis vai Mäkinen.

Pakko vielä sanoa faneista. Hakametsässä oli tänäänkin ihan hyvä tunnelma, kun Tappara tuli tasoihin ja sen jälkeenkin, vaikka Kärpät tasoittikin. Samaan tunnelmaan ei kyllä ylletty kuin perjantaina. Mutta kyllä ekassa erässä suoraan sanoen HÄVETTI ja vitutti olla siellä seisomakatsomossa. Alaosan junnujen lisäksi minä ja muutama muu siellä huusi ja hiljaista oli. Kärppäfanien huuto kuului silloin liiankin hyvin ja tuli mieleen, että onko tämä kotipeli ollenkaan. Erä oli kotijoukkueelta huono, mutta silti: sietäisivät hävetä, ettei edes taputtaa jaksa FINAALEISSA! Olihan siellä vanhempaa ns. tuulipukukansaa, mutta moni nuorempikin seisoi hiljaa. Omia pitäisi varsinkin näissä peleissä jaksaa kannustaa alusta loppuun asti, oli tilanne mikä hyvänsä. Kaikin eniten vitutti joku vanhempi äijä oranssissa päähineessään ison lippunsa kanssa: pieniä lapsia ympärillä ja äijä huutaa tuomareilta verta nenästä, hurria Masuhrista ja kaikki mahdolliset kirosanat. Tapparan kannattaminen jäi vähemmälle. Teki mieli monta kertaa sanoa, mutta en sitten viitsinyt olla fanikatsomon nillittäjä.

Ugh. Sainpahan taas sanottua. Muuten Tappara-faneilta ihan ok-toimintaa niin kotona kuin vieraissakin, mutta tänään kyllä ekassa erässä vitutti.
 
H

Hidas_ja_kankea

Eipä ollut eka kerta, kun poff-jatkoaikamaali tulee räkäisellä tavalla. Tällä kertaa meni oikeaoppisesti aktiivisemmalle joukkueelle. Tappara oli pelottavan rohkea kolmannessa erässä, mutta jonnekin se katosi.

Late Marjamäki tekee jatkuvasti oikeita ratkaisuita. Ei pelkästään tämän päiväista aikalisää, vaan kaikki hienosäätö rosteriin onnistuu. Midas-Marjamäki.

Ei voi ainakaan kokemuksen puutteeseen vedota jatkoajan ratkaisussa. Aallolla käsi vapisi huonolla hetkellä ja vaikeuksissa oli omalla alueella pitkin peliä.

Aamulla klo 9:51 toivoin, että sarja ei menisi poikki 6. pelissä, joten eiköhän laiteta homma pakettiin Raksilassa ensi keskiviikkona.

Kaiken keskellä on syytä muistaa,että viime kaudella mestaruuteen mentiin 1-3 tilanteesta.
 
Tiukkaa oli taas, eikä pomppinut Tapparalle. Mutta kyllähän se syö, että ennen Aallon jäähyä jää räikeä estäminen viheltämättä Kärpille. Miksi? Taisi se pitkäkin olla väärin? Sitten paine, virhe ja jäähy. Pomps, pomps.

Marginaalit ovat pienet kuten Lukkoakin vastaan ja ne voivat myös kääntyä. Mutta jos tämä jatkuu, kahden selvän Kärppä-jäähyn jälkeen Marjamäki mussuttaa, eikä enää jäähyjä Kärpille tule, edes selkeästä korkeasta mailasta keskellä kenttää, niin syvällä on touhu.
 

Nemesis63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, sympatiat Pelicans
Ennenkuin joku sanoo että Kärpät pelaa anti-kiekkoa, niin tottahan tuossa toinen puoli on. Kärpät ei sytyttele yleisöä kovilla taklauksilla, ei koohota eikä sählää vaan pelaa kurinalaista, systemaattista peliä.

Kärpät tappaa pelistä tunteen ja pakottaa vastustajan siihen rationaaliseen kontrollikiekkoon, jonka se itse kykenee paineenkin alla purkamaan vaikka vastustaja lataisi käytännössä millaisella intensiteetillä tahansa. Sitä aina välillä koitetaan, useimmiten otteluiden aluissa, se joskus tuottaa tulostakin, Kärpät siitä jotenkuten selviää.

Mutta se systemaattinen ja kurinalainen viisikkopelaaminen pitkässä juoksussa yksinkertaisesti tappaa, uuvuttaa vastustajan. Ja niillä hetkillä sitten syntyy se erikoistilanne tai jokin muu, jossa pienillä yksilötaidon eroilla ratkotaan ottelut kylmäpäisesti omaksi eduksi. Näin se vaan jotakuinkin menee.

Kovassa paikassa on Tappara keskiviikkona, sillä Kärpät ei johtoasemasta häkelly vaan jatkaa samaa "anti-kiekkoa" ja vastaa siihen, mitä vastustaja haluaa tarjota. Kuten on tehnyt illasta toiseen, niin tällä kaudella kuin myös viime kaudella.
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Ennenkuin joku sanoo että Kärpät pelaa anti-kiekkoa, niin tottahan tuossa toinen puoli on. Kärpät ei sytyttele yleisöä kovilla taklauksilla, ei koohota eikä sählää vaan pelaa kurinalaista, systemaattista peliä.

Ei Kärpät tosiaan taklauksilla sytytä, mutta ei se antikiekkoakaan pelaa. Päinvastoin viihdyttävää ja vauhdikasta lätkää. Varsinkin Donskoin ketjun pelaamista ei voi kuin ihailla samalla ku on pelko persiissä. Käsittämätön on muuten näiden jamppojen kuntokin. Jatkoajan alussakin vetivät joka toista vaihtoa eikä tunnu missään.

En itse nähnyt kuin vähän sitä Lukko -sarjaa mutta siinäkin sarjassa kärsitte tuomarilinjasta?

Siinä sarjassa kärsittiinkin ehkä vähän, mutta ei tässä. Tokihan tässäkin pelissä taisi yksi Maliseen osunut korkea maila mennä ohi, mutta muuten melko tasaväkistä viheltämistä. Tuon ko. nimimerkin juttuihin ei kannata liikaa takertua.
 

amok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tiukkaa oli taas, eikä pomppinut Tapparalle. Mutta kyllähän se syö, että ennen Aallon jäähyä jää räikeä estäminen viheltämättä Kärpille. Miksi? Taisi se pitkäkin olla väärin? Sitten paine, virhe ja jäähy. Pomps, pomps.

Marginaalit ovat pienet kuten Lukkoakin vastaan ja ne voivat myös kääntyä. Mutta jos tämä jatkuu, kahden selvän Kärppä-jäähyn jälkeen Marjamäki mussuttaa, eikä enää jäähyjä Kärpille tule, edes selkeästä korkeasta mailasta keskellä kenttää, niin syvällä on touhu.

En itse nähnyt kuin vähän sitä Lukko -sarjaa mutta siinäkin sarjassa kärsitte tuomarilinjasta?

Ja kahdessa eka matsissa tässä sarjassa Tapola vissiin otteluvalvoja hihassa kiinni. Mikähän salaliitto siellä on nyt Tapparaa vastaan menossa?
 
En itse nähnyt kuin vähän sitä Lukko -sarjaa mutta siinäkin sarjassa kärsitte tuomarilinjasta?

Ja kahdessa eka matsissa tässä sarjassa Tapola vissiin otteluvalvoja hihassa kiinni. Mikähän salaliitto siellä on nyt Tapparaa vastaan menossa?
Jep, mutta pelillisesti. Tasapuolinen se linja oli, mutta suosi isompaa Lukkoa. Nythän linja ei ole tasapuolinen, kun kahdesta perättäisestä selvästä rikkeestä vain toinen vihelletään. Mihin katosi se toisen erän linja toisella erätauolla?

Eniten harmittaa siksi, että parhaat joukkueet pelaavat hienoja pelejä, mutta sitte jotkut Fonselius ja Boman vetelevät miten sattuu.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tiukkaa oli taas, eikä pomppinut Tapparalle. Mutta kyllähän se syö, että ennen Aallon jäähyä jää räikeä estäminen viheltämättä Kärpille. Miksi? Taisi se pitkäkin olla väärin? Sitten paine, virhe ja jäähy. Pomps, pomps.

Marginaalit ovat pienet kuten Lukkoakin vastaan ja ne voivat myös kääntyä. Mutta jos tämä jatkuu, kahden selvän Kärppä-jäähyn jälkeen Marjamäki mussuttaa, eikä enää jäähyjä Kärpille tule, edes selkeästä korkeasta mailasta keskellä kenttää, niin syvällä on touhu.
Ymmärränhän minä, että tunteella vedetään. Karmaiseva tappio jatkoajalla onnekkaan putoavan lehden seurauksena. Siitä huolimatta en täysin pysty käsittämään tätä lapsellista märinää tuomareista. Virheitä tulee ja menee, enkä minä näe, että kumpikaan joukkue on toista enemmän tuomaroinnista kärsinyt. Tänäänkin Tapparalla oli ensimmäisessä erässä hieno mahdollisuus pistää peli tasoihin saatuaan avopaikan selkeän rikkeen seurauksena. Tapparan takakarvaajalta hullu huitaisu Nutivaaran mailaan, josta seurasi kiekonmenetyksen kautta tyhjä maali Järviselle. Ei kelvannut armopala. Tällaisia tilanteita tuntuu tulevan paljon puolin ja toisin, eikä niihin kannata jäädä kiinni. Katse eteenpäin ja keskiviikkona taas uutta matoa koukkuun.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Ei kyllä ollut Tapparalla pelin alussa minkäänlaista raivoa. Oli melkoista virkamieskiekkoa. Pääsivät mukaan peliin ottelun kuluessa, mutta jotenkin väsyneeltä se edelleen vaikutti. Kärpät esitti parastaan jatkoerässä ja se riitti voittoon.
 

amok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jep, mutta pelillisesti. Tasapuolinen se linja oli, mutta suosi isompaa Lukkoa. Nythän linja ei ole tasapuolinen, kun kahdesta perättäisestä selvästä rikkeestä vain toinen vihelletään. Mihin katosi se toisen erän linja toisella erätauolla?

Sanos vielä mitkä tilanteet meni väärin. Meni kyllä itsellä ohi, toki jännityskin oli aika kova joten paljon mahdollista et siellä jotain koiruuksia meni läpi. Voisi huvikseen kelailla Ruudusta. Vaikka yksittäisten tuomioiden vääntäminen on kyllä aika sitä itseään.

Toka erän vika kymppi oli joku tuomareiden egobuustisetti tänään ja siitä sai kärsiä molemmat joukkueet Pirneksen ja Greenin muodossa. Ja sit kolmannessa palattiin samaan linjaan ku aikaisemminkin.

Kärppälaseilla tuntui et esim. Pirneksen poikkari Järvisen selkään oli aika mitätön ja Järvinen vielä nitkauttaa jalat alta ja pyllähtää istumaan. Poikkarista. Ei siis naamalleen eteenpäin. Sitten kyllä Pirnes kosti Järvisen kikkailut yv:n lopuilla läpiajosta.

Ei kai tämä peli nyt tuomareihin kaatunut. Kaksi hyvää joukkuetta vääntää ja tuomarit aika pienessä roolissa.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Olihan Tappara-Lukko sarjan tuomarilinja koominen, mutta ne pelit sytytti pelaajat sekä yleisön ihan eri tavalla. Nämä on tälläisiä ystävyysotteluita. Ei hyvä.
Kyllä Kärpät oli liukkaampi ja sitä ihmettelen kun Tappara pakit ei millään saavuta keskiviivaa että vois lyödä päätyyn kiekon, mutta Kärppäpakeilla ei mitään ongelmaa. Selvästi ylempää ottaa Kärpät jo kiinni.
Pikkuisen tunnetta toivoisin enemmän, eihän tämä voi ketään tyydyttää.
 

Murskaaja

Jäsen
Tiukkaa oli taas, eikä pomppinut Tapparalle. Mutta kyllähän se syö, että ennen Aallon jäähyä jää räikeä estäminen viheltämättä Kärpille. Miksi? Taisi se pitkäkin olla väärin? Sitten paine, virhe ja jäähy. Pomps, pomps.

Marginaalit ovat pienet kuten Lukkoakin vastaan ja ne voivat myös kääntyä. Mutta jos tämä jatkuu, kahden selvän Kärppä-jäähyn jälkeen Marjamäki mussuttaa, eikä enää jäähyjä Kärpille tule, edes selkeästä korkeasta mailasta keskellä kenttää, niin syvällä on touhu.
Älä nyt viitsi pilata hienoa sarjaa tuomareista valittamalla. Pääosin suoraselkäistä ja linjakastahan tämä viheltäminen on ollut näissä finaaleissa, toki yksittäisiä tilanteita on jäänyt näkemättä. Keveähköjä jäähyjä vihellettiin muutama molempiin suuntiin, mutta ratkaisun avaimet olivat aivan muissa kuin tuomareiden käsissä tänään. Erityisesti Karhusen jäätävän varma finaalimoodi täytyy nostaa esille Joonaksien ja Jullen lisäksi. Minulle samaa puuroa myös!

edit. typo
 

Apheu

Jäsen
Jep, mutta pelillisesti. Tasapuolinen se linja oli, mutta suosi isompaa Lukkoa. Nythän linja ei ole tasapuolinen, kun kahdesta perättäisestä selvästä rikkeestä vain toinen vihelletään. Mihin katosi se toisen erän linja toisella erätauolla?

Eniten harmittaa siksi, että parhaat joukkueet pelaavat hienoja pelejä, mutta sitte jotkut Fonselius ja Boman vetelevät miten sattuu.

Tavallaan joo, mutta onhan se nyt niin, että jos vaan oltaisiin tarpeeksi hyviä, ei tarvitsisi pohtia tämmöisiä. 7-pelin sarja, ei selkärangan pidä katkea muutamiin viheltämättä jättämisiin tai epäilyttäviin vihellyksiin. Pakko se on sanoa, että harmittaa mm. että Maliseen kohdistunutta ihan selkeää korkeaa ei nyt sitten vihelletty, mutta minkäs tekee. Olisi vaan pitänyt ratkoa peli muulla tavoin. Tuomarit ajoi Saravon ulos HIFK -sarjassa, sen jälkeen Malinen sai todella heppoisen jäähyn ja IFK kuittasi pelin 3-1 lukemiin kahden miehen ylivoimalla. Ei mennyt kuin pari minuuttia, oltiin jo tasoissa ja jatkoajalla pelattiin käytännössä aivan yhtä maalia ja Tapparahan sen sieltä sitten teki ja voitti. Mikä on ero? Tappara oli parempi kuin IFK, nyt Kärpät on parempi kuin Tappara.

Lukko -sarjaan verrattuna ollut vähän mitäänsanomaton sarja. Lukkoa vastaan molemmat joukkueet taklasivat ja raastoivat ihan eri tavalla. Tämä Kärppä-sarja on jotenkin ollut game1 ja game2 alkua lukuunottamatta aika kyttäilyä ja jotenkin vähän hitaan näköistä peliä. Alkaako sitten jo energiat hiipumaan, ainakin Tapparalla.
 
Sanos vielä mitkä tilanteet meni väärin. ...
Räikein oli jatkoerässä, kun Masuhr kippasi päätykiekkoon pyrkivän Palolan. Ehkä muutama minuutti ennen maalia. Toinen oli Kasparin vahinkokorkea Malisen naamaan kolmoserän lopulla. Sitä Aallon jäähyä edeltävää pitkää kovasti ainakin protestoivat.

Isossa kuvassa on tuomarointi ollut ok. Mutta onhan se selvä, noilla tilanteilla vaikutuksensa on.

Tappara ei enää paineista niin kovaa, säästävät energiaa,msen Tapola sanoi Citylläkin pelin jälkeen.
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Asiallista keskustelua tässäkin ketjussa. Jatkoaika on uudestisyntynyt tällä kaudella. Tykkään.

Pakko sanoa, että varmasti harmittaa ja lujaa Tampereella. Kyllä se harmitti Jyväskylässäkin. Tasaisia pelejä. Nemesis63 analysoi tuossa yllä hyvin: tietyllä tapaa tunteettomankin näköisellä prosenttikiekolla Kärpät menestysreseptillään kääntelee näitä maalin pelejä taitavasti lopussa. Kunnioitettavaa.

Olisi meidän muiden joukkueiden fanien kannalta hienoa, jos Tappara vielä jatkaisi kevättä ja kävisi ryöstöretkellä Oulussa. Mutta tämä on ansaittava kauden parhaalla pelillä. Tiedän
 
H

Hidas_ja_kankea

Lukko -sarjaan verrattuna ollut vähän mitäänsanomaton sarja. Lukkoa vastaan molemmat joukkueet taklasivat ja raastoivat ihan eri tavalla. Tämä Kärppä-sarja on jotenkin ollut game1 ja game2 alkua lukuunottamatta aika kyttäilyä ja jotenkin vähän hitaan näköistä peliä. Alkaako sitten jo energiat hiipumaan, ainakin Tapparalla.

Kelpaisiko selitykseksi tämä otteluohjelma ja rasitus? Ei ole nimittäin Kemppaisetkaan samalla tasolla kuin hiton hienossa JYP-sarjassa. Varsin pitkään olen jääkiekkoa seurannut ja en ole sellaista ilotulitusta aikaisemmin nähnyt.

Lopettakaa se itku viheltämättä jääneistä tilanteista! Kolmannessa erässä molemmilta jäi esimerkiksi viheltämättä selkeä korkea maila. En ala kelaamaan tilannetta ja virheen tehnyttä pelaajaa, koska se on mielestäni hiton typerää.
 

Lomppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sen verran pitää väsyneen kanssa olla samaa mieltä, että kyllähän nuo ihan selkeitä jäähyn paikkoja olivat. Samoin muutama hybridi vihellettiin liian aikaisin, ja ainakin parin vihellyksen kohdalla näytti, että Tappara olisi varmasti ehtinyt kiekkoon ennen Kärppää.

Mutta ei näihin kannata jäädä kiinni. Jäi sieltä Tapparallekin jotain viheltämättä, mutta linja on mikä on; pelien lopulla ja jatkoajalla ei vihelletä kuin kiekot katsomoon ja korkeat. Nyt jäi kaksi korkeaa viheltämättä. Molemmilta yksi.

Keskiviikkona on uusi peli.
 

Wire

Jäsen
Pakko sanoa, että varmasti harmittaa ja lujaa Tampereella. Kyllä se harmitti Jyväskylässäkin.

Oikeastaan ei harmita. Silloin harmittaisi jos Tappara ottaisi takkiin oman näköisellä pelillä. Nyt koko finaalisarja on menty ns. haista paska asenteella vedetyllä C-junnutason kiekolla. Jos finaaleissa ei saada tappamisen meininkiä päälle niin joutaakin ottaa turpaan.
 

sinikettu

Jäsen
Sen olen pannut merkille näistä tuomarikitinöistä, että korkeasta mailasta johtunut tuomarivirhe otetaan lukuun ja sitä painotetaan aivan eri tasolla kuin muut tuomarivirheet. Miksi ihmeessä? Jokainen koukku, jokainen kamppi, jokainen estäminen on tasan tarkkaan samalla lailla jäähynarvoinen kuin naamaan osunut maila. Miksei jokaista koukkua, kamppia, estämistä ja muuta oteta syyniin samalla lailla kuin jokaista naamariin osunutta sipaisua? Valaiskaa ihmeessä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös