Ma 20.4.2015 Tappara - Kärpät (4. finaali)

  • 19 229
  • 96

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Huomenna maanantaina jatkuu taas kamppailu mestaruudesta, kun Tappara ja Kärpät iskevät yhteen neljättä kertaa tässä finaalisarjassa. Kärpät on saalistanut kaksi kiinnitystä mestaruuteen ja Tappara yhden. Tappara pääsee yrittämään sarjan tasoitusta kotihallissaan Hakametsässä. Kaikki aiemmat kamppailut ovat päätyneet lukemiin 3-2. Kaksi näistä on ratkennut jatkoajalla ja yksi ottelun viimeisillä minuuteilla. Juuri tiukempaa ei siis olisi voinut olla. On helppoa ennustaa, että tiukkana jatkuu vastakin. Ainoa mahdollisuus isompaan voittoon lienee siinä, jos jompikumpi joukkueista niiaa hurjan fyysisen rasituksen alla.

Aiemmissa otteluissa kotijoukkue on tullut otteluun vierasjoukkuetta terävämmin ratkaisevaa karkumatkaa kuitenkaan aikaiseksi saamatta. Pystyykö Tappara huomenna yhtä huikeaan aloitukseen kuin perjantaina? Jos näin, voi peli olla ohi ennen kuin se ehti kunnolla edes alkaakaan. Mitä pidemmälle ottelu etenee, sitä enemmän Kärpät siirtyy kuskin paikalle. Näin se on mennyt ainakin kahdessa viimeisessä ottelussa. Mistä se johtuu? Onko niin, ettei Tapparan pakkikuusikolla kuitenkaan riitä jalat läpi raastavan ottelun, saati pitkän ottelusarjan. Onko mahdollista nähdä Mäkistä tai Kolomatista jäällä? Kärppien puolelta huolta aiheuttaa se, jaksaako JJj-ketju kovaa kuormitusta loppuun asti. Onneksi Huml-Maxwell-Pyörälä -ketju on pystynyt tuuraamaan tarpeen tullen.

Kärpät on hieman kierrättänyt hyökkääjistöään. On mielenkiintoista nähdä nouseeko kukaan lauantaina huilanneista hyökkääjistä kokoonpanoon. Tarjolla olisi Suoranta, Alikoski ja Davis. Minä veikkaan, että Mäenalanen ja Aho tekevät tilaa Suorannalle ja Davisille. Puolustuskuusikko jatkanee ennallaan ja Karhunen on luonnollisesti maalissa.

Tappara on pelannut samalla kokoonpanolla läpi finaalisarjan. Tapolla ei liene halua muuttaa kokoonpanoa nytkään. Toki Dixonin pelikunto on lievä arvoitus? Jos Dixon on sivussa, kuka ottaa hänen paikkansa?
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Veikkaan, että Tappara tulee sellaisella raivolla huomiseen peliin että oksat pois. Jos Kärpät on ensimmäisen erän jälkeen maksimissaan maalin takana, niin veikkaan voiton matkaavan Ouluun. Tappara-leirissä totta kai tiedostetaan, että jos tästä pelistä tulee takkiin, niin alkaa mestaruuteen olla aika (liian?) pitkä matka. Eli voitto on nyt otettava.

Tapparan kärkipelaajilta tuntuu aika usein suoraviivaisuus puuttuvan maalintekopaikoissa. Palolat, Kuuselta ja Järviset hakevat aika usein jotain highlight-syöttöä paikoissa, jossa pitäisi jo ampua. Jos saavat vähän peliään suoraviivaistettua, niin voitto voi hyvinkin jäädä Tampereelle.
 

karotenoidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Canucks, PYRY
Tappara on pelannut samalla kokoonpanolla läpi finaalisarjan. Tapolla ei liene halua muuttaa kokoonpanoa nytkään. Toki Dixonin pelikunto on lievä arvoitus? Jos Dixon on sivussa, kuka ottaa hänen paikkansa?
Vahva veikkaus on, että Tapola tekee saman kuin HIFK-sarjassa kahden tappiopelin jälkeen: yhteen kasataan hyökkäysketju Peltola-Malinen-Erkinjuntti varjostamaan vastustajan tulosyksikköä. Toki jos Dixon ei pelaa, siinä tapauksessa jää Malinen Kuuselan ja Palolan väliin ja Peltola siirtyy keskelle. Toivottavasti siihen ei jouduta. Reservissä on toki sentteri Otto Rauhala, mutta sen kortin käyttö finaaleissa on hyvin kaukaa haettua.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Veikkaan, että Tappara tulee sellaisella raivolla huomiseen peliin että oksat pois. Jos Kärpät on ensimmäisen erän jälkeen maksimissaan maalin takana, niin veikkaan voiton matkaavan Ouluun. Tappara-leirissä totta kai tiedostetaan, että jos tästä pelistä tulee takkiin, niin alkaa mestaruuteen olla aika (liian?) pitkä matka. Eli voitto on nyt otettava.
Veikkaan, että Tapparan valmennus on hereillä koko ottelun suhteen, jos voittaa aikovat. Kahden ensimmäisen erän, ensimmäisen maalin tekevän joukkueen tai paremmin luistelevan joukkueen merkitys on nähtyjen otteluiden perusteella merkityksetön, sillä paremman kolmannen ja mahdollisten lisäerien parempi on ratkaissut jokaisen ottelun. Ihan sama kenen hallissa on pelattu, sillä kolmannessa aktiivisempi on aina voittanut.

Toivottavasti Sebastian Aho päästetään tasolleen sopiviin kinkereihin nyt viimeistään, sillä SM-Liigan finaalit ovat aivan liian kova pala nuorelle miehelle, eikä U-18 ainakaan heikenny vahvistuksesta. Parhaimmassa tapauksessa Laine latoo hattua per peli, jos tarjoilu on Sepon maksimitasolla... mutta se maajoukkueista.

Kärppien nippa nappa pelien tasolle yltävä pakisto on selvinnyt paremmin ja paremmin Tapparan kyydissä. Pienempi kaukalo tietysti muuttaa peliä taasen, mutta yllättävän vähän Tapparan prässi on saanut aikaan tähän mennessä. Jopa Glenn on näyttäytynyt välillä kiekollisena puolustajana siellä seassa. Kiekon menetettyään Kärppien pakistossa on tietysti siellä täällä konttaavia Niemelöitä ynnämuita, mutta näitäkään nähdään vain harvoin.

Tapparan pakistossa on veteraaneilla helpompaa nyt, kun ei tarvitse nähdä joka suuntaan. Aalto ja Saravo pysyvät varmasti paremmin pelin sisällä ilman miinuksia, kun päätä ei tarvitse niin paljoa kääntää koko tilanteen havaitsemiseksi. Ajoittain hiipii mieleen Puistolan pelivalmius Aaltoon verrattaessa, sillä Puistola ei ehkä lauo niin kovaa, mutta pysyy edes suurinpiirtein samalla kartalla kentän tapahtumien osalta.

Hyökkäysten osalta molemmilla joukkueilla on omat ongelmansa. Tapparalla on tasaisesti jauhavaa osastoa, jossa oikeastaan kukaan ei pitkässä juoksussa nouse esille, joka on ehdottomasti positiivinen asia. Kärpillä on samaa vaivaa, mutta JJJ on pikkaisen parempi entä muut. Nelosketjun, sekä Pirneksen laitureiden suhteen on Marjamäellä tulossa harmaita hiuksia, sillä Suorantaa voisi ja pitäisi käyttää, Ahoa ei lainkaan, Kasparia on paremman puutteessa pakko peluuttaa, Puljujärveä ei ole saatavilla, eikä Manninen riitä, eikä Davis ole tämän liigan pelaaja lainkaan näillä pelipaikoilla, eikä Alikoski riitä näissäkään kinkereissä.

Harmi sinänsä, ettei Järviselle löydy tarpeeksi itseään pelattavaksi tekeviä laitureita. SIinä olisi Tapparalla syömähammasta, mutta kun ei.

Maalivahdit ovat samanlaisia pygmejä molemmissa päissä, kuten edellisissäkin finaaleissa. Molemmat antavat joukkueelleen mahdollisuuden voittaa, mitä nyt Metsola pysäyttää kaiken mahdollisen ja antaa huomattavan harvoin helppoja ripareita, mitä virkaveljensä viljelee jatkuvasti (onnea vaan ensi kaudelle). Näissäkin finaaleissa näyttäisi toistuvan sama kaava, missä Kärppien parempi viisikkopuolustus tekee maalivahdista sankaria. Ehkä tähän tulee muutos pienemmässä askissa, kun laukauksia tullee useammin?

Ja ehkä se seuraava Marjamäen ajo onkin taas blindside ja seuraavalla kaudella Masin otsa turpoaa perinteisistä syistä, who knows. Semisti provo, mutta ennen kaikkea arvonanto uransa pelastaneelle pelaajalle. Ei tarvitse tarttua.

Hyvää kiekkoviihdettä tarjolla. Joukkueiden "jyrähdys" lähes linjaa omaavan tuomarityöskentelyn osalta on kyllä ollut selvä piristysruiske näihin finaaleihin, kun verrataan Tapparan ja Lukon väliseen välieräsarjaan tai viime vuoden finaaleihin. Ehdoton peukku tälle, sillä linja on ollut tasapuolinen.

Jääkiekko on hieno laji. Nyt olisi taas tarjolla valtakunnan parasta osaamista. Minä nautin, sillä joukkueet ovat niin käsittämättömän tasaiset. Lopputulosta voi veikata, mutta sitä ei kukaan tiedä ennen viimeisen summerin sointia.
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jahas, sitä pitäs oma karavaanikin karauttaa Hakametsään taas vlopun jälkeen.

Allekirjoittaneelta meni lauantain matsi omien lätkäkiireiden takia täysin ohi, Junttilan voittomaalin ehdin nähdä ja thats it.
Eikä kyllä vloppuna kerennyt raporttejakaan lukemaan, tasaista nähtävästi oli taas kerran.

Mutta tänään olisi sen THEryöstön paikka, jos halutaan pistää jo keskiviikkona poikki.
Itse toki toivon, että perjantaina 6. matsissa Kärpät paketoi homman. Ouluun kun ei nyt millään jaksaisi tällä kaudella venyä lätkän perässä :)
 

Kramer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Uskon, että ottelun ratkaisu piilee siinä kumpi Tappara leirissä voittaa usko vai epäusko? Kirves on täynnä tappion karvasta kalkkia syöneitä miehiä viime finaaleista. Usko omaan menestykseen ei saa herpaantua ottelussa minuuttiakaan, muuten pohjoisen pedot vie ottelun - ehkä koko sarjan. Kärppä leirissä taas ottelun avain on latauksessa, mikä on oltava kova varsinkin avaus erässä. Viime pelin alun lepsuuteen ei ole varaa. Momentum on Kärpillä, jota ei saa antaa Tapparalle parin nopean maalin muodossa. Let´s play, parempi voittakoon.
 

chris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tänään olisikin vuorossa ensimmäinen finaali paikan päällä. Toivottavasti Tappara pelaa tänään kolme erää samalla tavalla kuin kaksi ensimmäistä viimeksi Hakametsässä.
Tämä on vähän kaksipiippuinen juttu. Tuollainen jatkuva kova paine ja karvaus on sen verran rasittava pelitapa, että varsinkin näin finaaleissa ei taida enää paukut riittää toteuttamaan sitä kaikkia kolmea erää. Osasyy Tapparan 2. finaalin romahdukseen on nähdäkseni juurikin siinä, että joukkue hiukan väsähti ja pelitapaa ei pystytty enää toteuttamaan samalla kun Kärpät nosti omaa pelaamistaan.

Allekirjoittaneelle myös kevään ensimmäinen finaali paikan päällä, samalla myös kevään ensimmäinen pudotuspeli. Toista finaalia pari erää katsottuna alkoi tuntumaan, että näinköhän pääsen 4. finaalissa todistamaan Tapparan mestaruusjuhlia, mutta niin vain veneen kokkaa on saatu käännettyä uuteen suuntaan. Tässä olisi Kärpillä paikka pistää Tappara selkä seinää vasten.
 
Tämä on vähän kaksipiippuinen juttu. Tuollainen jatkuva kova paine ja karvaus on sen verran rasittava pelitapa, että varsinkin näin finaaleissa ei taida enää paukut riittää toteuttamaan sitä kaikkia kolmea erää. Osasyy Tapparan 2. finaalin romahdukseen on nähdäkseni juurikin siinä, että joukkue hiukan väsähti ja pelitapaa ei pystytty enää toteuttamaan samalla kun Kärpät nosti omaa pelaamistaan.
...
Ei tokikaan tarvitse samalla tavalla ryskätä, mutta se huolellisuus kiekon kanssa. Siitähän se koko homma lähti. Jos Tappara olisi pelannut kolmannen erän alun - tai jo toisen lopussa - huolellisemmin, niin en usko, että Kärpät olisivat samanlaista draivia saaneet päälle. Ei se kuitenkaan vaadi kuin kunnon roikut omilta pois ja punaviivan jälkeen sen kiekon toimittaminen sinne päätyyn asti. Nyt purut jäivät oman sinisen alle ja päätykiekot pysähtyivät hyökkäyssiniselle.

Mutta tänään päivä ja peli uusi - kumpi tahansa voi voittaa 3-2!
 
H

Hidas_ja_kankea

Tämä on vähän kaksipiippuinen juttu. Tuollainen jatkuva kova paine ja karvaus on sen verran rasittava pelitapa, että varsinkin näin finaaleissa ei taida enää paukut riittää toteuttamaan sitä kaikkia kolmea erää. Osasyy Tapparan 2. finaalin romahdukseen on nähdäkseni juurikin siinä, että joukkue hiukan väsähti ja pelitapaa ei pystytty enää toteuttamaan samalla kun Kärpät nosti omaa pelaamistaan.

Tuo sama asia näkyi kolmannessa finaalissa ihan koko ottelun ajan. Samaa painetta ja aktiivisuutta ei enää lainkaan jaksettu antaa kuin 2. pelissä.

Ote on nyt Kärpillä ja kaikki sen eteen, ettei sitä enää takaisin luovuteta. Tämä tilanne ehtii vielä pari kertaa kääntyä loppusarjan aikana, jos sille annetaan tilaisuus.

Sellainen puhtaasti henkilökohtainen toive, ettei sarja saisi mennä poikki 5. tai 7. matsissa työmatkojen tehdessä mahdottomaksi 6. pelin seuraamisen.

Lisäys: PAF:in mukaan ottelun voittajan kertoimet Tap-Kär ovat 1.90 vs 1.92, joten tässähän ollaan lievästi altavastaajia.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Veikkaan, että Tappara tulee sellaisella raivolla huomiseen peliin että oksat pois. Jos Kärpät on ensimmäisen erän jälkeen maksimissaan maalin takana, niin veikkaan voiton matkaavan Ouluun. Tappara-leirissä totta kai tiedostetaan, että jos tästä pelistä tulee takkiin, niin alkaa mestaruuteen olla aika (liian?) pitkä matka. Eli voitto on nyt otettava.
Siis täsmälleen juuri nyt on tultava saatanallisesti hönkien päälle, Tapparalla ei ole varaa ottaa toista kotitappiota tähän paikkaan. Vaikka Tappara nousi 1-3 -asetelmasta Lukkoa vastaan välieristä finaaliin, niin uuden mahtinousun varaan ei voi laskea mitään. Niin tai näin, tiukka matsi tulee myös neljännestä finaalipelistä. Jonkinlainen yllätys taitaa korkeintaan olla se, jos jompi kumpi voittaa yli yhden maalin erolla, mahdolliset osumat tyhjiin pois lukien. Vai pitäisikö neljäs finaalimatsi sisällään tietyn ounastellun sulamisen?

Lauantain perusteella olin aistivinani, että Kärppien paskaksi analyseerattu ulkomaalaisosasto alkaa osimoilleen pysyä pelin tiimellyksessä mukana. Jopa Kaspar on minun silmääni osoittanut jonkinlaisia elonmerkkejä aikansa velttoiltuaan.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Tuo rebound on yksi juttu minkä Tappara toivottavasti ymmärtää. Kärppä veskarilta tulee sitä enemmän reboundeja mitä enemmän lauotaan. Tapparallahan on ollut jo vuosia tyyli että ei turhia lauota, vaan mieluummin vaikka kiekko, hyökkäysalueellakin jo oltaessa, nurkkaan kuin maalille. Se on ihan käsittämätön juttu edelleen. Jospa tänään ammutaan eikä jätetä ampumatta. Jokainen kuti näyttää kuitenkin aina vaaralliselta kun niitä tulee.
 

Sekera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, prosessit ja yrittäminen
Kärpät otti kaksi kiinnitystä viikonlopun peleissä ja peli oli siinä mielessä oikeudenmukaista, että molemmilla oli omat hallintajaksonsa joista ratkaisuja olisi voinut tehdä. Kärpät kuitenkin vaikutti sen yhden ketjun verran paremmalta ja Tapparan kärkikentät eivät ole samanlaiseen jatkuvaan uhkaan pystyneet kuin Kemppaisen ketju.

Tasakentällisin joukkueiden peli on edelleen tasaista niin hyökkäyksiinlähtöjen määrän kuin laukaustenkin suhteen, eikä ylivoimallakaan ole tuloksellisesti ratkaisevia eroja. Kolmen pelin jälkeen Kärppien lukemat vaikuttavat kuitenkin hieman Tapparaa paremmilta, mutta suuria eroja ei ole. Kärpillä on ollut suurin piirtein 6 % Tapparaa enemmän hyökkäyksiinlähtöjä omista (Kärpillä enemmän palautuksia eli peruutteluja, jotka nostavat lähtöjen kokonaislukemaa) ja tasakentällislaukaukset Kärpille 93-80 joista vaaralliselta maalintekoalueelta 30-32. Ylivoimalla Tappara on laukonut 14 kertaa ja tehnyt kolme maalia, Kärpät on laukonut ylivoimalla 35 kertaa ja tehnyt kaksi maalia (molemmilla pauttiarallaa 10 yv-kertaa).

Tänään nähtäneen välipäivän jälkeen taas aktiivinen Tappara, sillä pelistä ja pelinopeudesta kumpuavan tunteen kautta Tappara on tällä kaudella menestynyt, nyttemmin myös taklauspelin ryydittämänä. Kahdessa viimeisimmässä tappiopelissä on paikoin ollut Tapparallakin nähtävävissä turhaa omaehtoista hidastelua, mutta onhan tuo pelitahtikin ollut sen verran kova että joskus kannataa pitää järkeäkin korostetusti pelissä mukana.

Viime vuoden finaalisarja kuitenkin osaltaan ratkesi siihen, että Kärpät nopeutti pelaamistaan viimeisissä voittopeleissä, nyt joukkueet ovat tähän mennessä rytmittäneet peliään suht samankaltaisesti. Kumpi yrittää tänä keväänä tehdä muutosta ensimmäisenä ja onnistuuko siinä? Tapparalla olisi muutokseen enemmän tilausta, koska sarja on 2-1 Kärpille eikä Tapparan hyökkäyspelissä ole ollut tarpeeksi suoraviivaisuutta, varsinkin kun katsoo Karhusen torjuntatyöskentelyä ja hänen torjuntamääriä. Tappara ei ole mielestäni vielä testannut Kärppien puolustusta sillä tasolla kuin Tappara parhaimmillaan pystyisi. Tapparan hyökkäysalueen pelissä on toki leimallista se, että haetaan miestä takatolpalta, mutta joskus yksinkertaisempi ratkaisu kertautuu paremmaksi kun kiekko vain on maalilla.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Kärppien kokoonpano illan otteluun:

Ivan Huml – Ben Maxwell – Mika Pyörälä
Lukas Kaspar – Esa Pirnes – Sebastian Aho
Julius Junttila – Joonas Kemppainen – Joonas Donskoi
Mikko Alikoski – Sakari Manninen– Juho Keränen

Lasse Kukkonen – Adam Masuhr
Markus Nutivaara – Arto Laatikainen
Ryan Glenn – Mikko Niemelä
Dan Spang

Tomi Karhunen (Iiro Tarkki)

Tai olisihan sen voinut lyhyemminkin todeta, että muuten sama kokoonpano mutta Alikoski korvaa Mäenalasen nelosessa. Hieman yllättäenkin Aho siis saa jatkaa tuossa kakkosketjussa, mutta jalkoja Marjamäki siihen haluaa, jolloin Aho lienee Davisia parempi vaihtoehto. Mikähän mahtaa olla Suorannan tilanne? Jos ei ole loukkaantunut, niin en kyllä ihan löydä syytä miksi Alikoski tai Mäenalanen ajavat peluutuksessa ohi.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jaahas, Tappara on taas koonnut päällystakkikentän. Ketäköhän vastaan sen on tarkoitettu pelaavan?
Tappara on SUURISSA ongelmissa, mikäli kolmosketjut sattuvat jostain syystä samaan aikaan jäälle.
 

Hirvonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tappara tänään: (luetaan Petri Kääriäisen äänellä)

81 Jukka Peltola - 17 Stephen Dixon - 74 Antti Erkinjuntti
71 Kristian Kuusela - 28 Jarkko Malinen - 34 Olli Palola
25 Henrik Haapala - 44 Jan-Mikael Järvinen - 14 Pekka Jormakka
15 Masi Marjamäki - 18 Josh Green - 19 Jere Karjalainen
(27 Elmeri Kaksonen)

6 Pekka Saravo - 38 Teemu Aalto
12 Markus Kankaanperä - 37 Henrik Tömmernes
47 Alexander Bonsaksen - 23 Aleksi Elorinne

77 Juha Metsola
(35 Mika Noronen)
 

Krutov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Hieman yllättäenkin Aho siis saa jatkaa tuossa kakkosketjussa, mutta jalkoja Marjamäki siihen haluaa, jolloin Aho lienee Davisia parempi vaihtoehto. Mikähän mahtaa olla Suorannan tilanne? Jos ei ole loukkaantunut, niin en kyllä ihan löydä syytä miksi Alikoski tai Mäenalanen ajavat peluutuksessa ohi.

Ahon jatko tuossa paikassa ihmetyttää. Viime ottelussa Aho ei tuonut paljoakaan/mitään tuohon ketjuun, mielestäni ei edes jalkoja. Luottoa näyttää olevan, yllätä Aho meidät tänään. Tähän paikkaan olisi muitakin ehdolla..
 

Nemesis63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, sympatiat Pelicans
Siitä kummallinen sarja, että harvinaisen vähän jäänyt mitään sen kummempaa spekuloitavaa. Tuomarilinja on ollut tasapuolinen, joukkueet tasaisia ja sarja jotakuinkin yllätyksetön. Silti pelejä on erittäin mielenkiintoista seurata ja sitä vain odottaa, että kiekko seuraavan kerran tipahtaa jäähän ja näkee seuraavan rypistyksen lopputuloksen. Ja nimenomaan 60+ minuutin jälkeen, sillä kumpi tahansa joukkueista kykenee nousuun parinkin maalin takaa-ajoasemasta.

Hienoinen kutina on, että jollei Tappara tänään saa ottelun ensimmäisellä puoliskolla kunnon eroa aikaan ja Kärpät onnistuu kääntämään ja viemään, kausi on erittäin lähellä päättyä Raksilassa keskiviikkona. Jos ei, game7 saattaa olla edessä...
 

Apheu

Jäsen
Siitä kummallinen sarja, että harvinaisen vähän jäänyt mitään sen kummempaa spekuloitavaa. Tuomarilinja on ollut tasapuolinen, joukkueet tasaisia ja sarja jotakuinkin yllätyksetön.

Jep, mitään suurta draamaa ei ole nähty vielä tässä sarjassa. (Vrt. 2013 Tappara-Ässät, Tapparan kaksi viimeisten sekunttien maalia, lähes ennätyspitkä matsi sekä 2014 Tapparan yllättävä nousu 3-1 johtoon sarjassa ja esim. se yksi matsi, jossa Tappara johti jo 3-0, Kärpät nousi tasoihin viimeisessä erässä ja Palola täräytti viimeisellä minuutilla Tapparalle voiton). Vielä ei ole tässä sarjassa mitään maata mullistavan yllättävää tapahtunut. Käytännössä tasaista vääntöä, joista aina toinen on maalilla voittanut.

Ei sarja missään nimessä tylsää seurattavaa ole ollut, mutta 2014 ja etenkin 2013 -finaalit olivat kyllä ihan käsittämättömiä klassikkosarjoja, että niitä on vaikea voittaa. Tänään odotan kyllä Tapparan voittoa. Jos sitä ei tule, niin pelkään, että hopeaa kohti jälleen mennään.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
sekä 2014 Tapparan yllättävä nousu 3-1 johtoon sarjassa

Vielä kun muistaa, että juuri tuossa 4.finaalissa Kärpiltä hylättiin ja Tapparalta hyväksyttiin kyseenalainen maali.
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Vaikka omiin pitää uskoa ja luottaa, veikkaan Tapparan vievän tämän illan matsin, niukasti. Kärpille on vaikeata laitta Tapparan yv:ssä Green aisoihin. On se vaan aikamoinen järkäle maalin edessä, suorastaan hatuttaa katsella. Toinen Tapparan nelosessa, joka voi ratkaista pelin, on Masi Marjamäki. Hän voi ratkaista pelin Kärpille ottamalla 5+20 typerällä taklauksella. Aivan puukädellinen ja -päinen koohottaja, jollaista ei onneksi Kärpissä ole yhtään.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
No, kyllähän Kärpillä paikat jatkoerässä oli jo ennen maaliakin. Vaikka pomppi kunnon kumuralla, niin ei sitä jatkoerän perusteella ansaitsemattomaksi voi sanoa. Väittäisin hidastusten jälkeen, että Junttilan ohjauksen jälkeen osui kyllä vielä maskimiehiin, josta nousi korkeuksiin?

Tapparan kakkosylivoimalle taas kerran isot lampaanperseet. Toinen kerta jo näissä pudotuspeleissä, kun Järvinen kuskaa kiekkoa sekuntia ennen jäähyn loppua hyökkäyssinisellä, ei saa kiekkoa syvään ja pakit ovat ties missä. Lukko-sarjassa tapahtui ensimmäinen ja tänään toinen. Ja kovalla prosentilla niistä on rankaistu.

Aallolta oikein supervaihto. Ensin paineettomassa tilanteessa hukkaa kiekon laitaa vasten, sitten tilanne ei ollutkaan enää paineeton. Jatkotilanteessa kiekko pomppii maalin edustalla, jossa kolme Tapparan miestä ja yksi Kärppien. Aalto päättää kuningasoivalluksella ampua kärkinepillä pleksiin...

EDIT: Ja Köllille, Tappara ei tehnyt jatkoajalla, siltikään mestaruutta ei ole ratkaistu. Tämä joukkue venyy ja paukkaa, kaikkea ei olla vielä tänä keväänä nähty. Oletuksissa seuraavaan matsiin jokin poikkeuksellinen tapahtuma Tapparaa vastaan. Tämä selätetään ja tuodaan peli Hakametsään.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Nimeän uudelleen näin vaalien jälkeisenä ensimmäisenä päivänä Kärppien johtavan ketjun, joka tänäänkin ottelun Kärpille ratkoi: Don Junttikepu!
 

Nemesis63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, sympatiat Pelicans
Näin se vaan sitten meni. Harmillinen pomppu mutta ei tämäkään ihan ensimmäinen kerta tainnut olla kun ottelu tällaiseen ns. tuurimaaliin ratkeaa.

Metsola teki pari ryöstöä ja Karhunen yhden. Jäähyt mielestäni melko tasan, vaikka mm. tuo Kasparin selvä korkea maila jäikin viheltämättä.

Kärpät oli jatkoerässä vahva ja sen yv:llä oli useita paikkoja naulata, joten siihen nähden tulos ei tälläkään kerralla ollut mikään oikeusmurha.

---

Sarja 3-1 Kärpille ja keskiviikkona:

"Moni Raksilassa kirjoittaa, nimensä historiaan (Sentenced)".
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
On se vaan niin lähellä, mutta silti niin kaukana. Kärpät on vaan niin saatanan kova. Tuoreempi jalka, kovempi liike ja palkinto tekemisestä. Tappara ei vaan riitä tänäkään vuonna. Vaikka tuo nyt ei ollut illan arvoinen maali, niin kyllähän sen Kärpät ansaitsi. Mutta kuten jo sanoin, kaikki muu kuin mestaruus tällä nipulla on todellinen sukellus. Mäkisen Antti sanoi twitterin puolella hyvin, että eurooppalaisessa kiekossa on jotain vikaa, jos kaukalossa saa tehdä mitä tahansa, mutta heitäppä kiekko katsomoon. Tällä Mäkinen viittasi siihen Palolan estämiseen, mikä meni tuomareilta ohi jatkoerän aluksi. Sarjassa alkaa näkyä entistä enemmän Tapparan materiaalin kapeus. Mitä tahansa muuta joukkuetta vastaan tuolla pärjäisi, mutta ei Kärppiä. Kärppien laaja kokoonpano on elänyt pitkin kevättä ja aina on löytynyt tuoreita miehiä kaukaloon. Ero on aika merkittävä mitä pitemmälle ottelu tai sarja menee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös