Lukon tiedotuspolitiikka

  • 548 358
  • 2 347

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Sinänsä kylläkin aika erikoista, että eka kerralla ne menivät niin paljon päin persettä. Kait nyt vaatimusmäärittelyt oli tehty ja sitten niiden mukaan toteutus. Vai vedettiinkö toteutus "hatusta"?

No oli niin tai näin, paremmaksi menivät kuten Erämaan kettu jo mainitsi.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko

Becksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Vähän tuntuu hidastelevan tämän palvelinsiirron jälkeen. Muuten toki ollaan parempaan päin menossa.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Koska sivujen ylläpidosta vastaavat ilmeisesti lukevat tätä ketjua, niin annetaan kiitosta uudistuksista. Jo se, että sivuja muutetaan kesken kauden kovan kritiikin jälkeen, vaatii kanttia. Hienoa!

Pieniä fiksauksia tuo kuitenkin vielä vaatii. Esimerkiksi etusivulla vilahtelevat uutiset tekevät edelleen haittaa. Ottakaa tästä mallia Ässien sivuista. Lisäksi etusivulla olevan videon sisällöstä ei ole mitään mainintaa. Videoarkistoahan nuo sivut vaativat. Arkistoa, josta löytää kaikki haastattelut ja lehdistötilaisuudet.

Ottelukalenteri on Ajankohtaista-yläotsikon alla, vaikka kalenterissa on myös menneitä otteluita. Laittakaa ottelukalenteri omaan osioon, jossa olisi myös linkit kyseisten otteluiden raportteihin ja lehdistötilaisuuksiin. Tulokset ja tilastot ovat plussaa.

Palautelomaketta ei sivuilla vieläkään ole. Sen lisääminen ei paljoa vaadi, mutta tulisi varmasti tarpeeseen.

Pieni mutta yksi parhaista uudistuksista on silti kettulogon puuttuminen(!). Toivottavasti se myös jää unohduksiin, mutta vanhoilla sivuilla olleet panoraamakuvat hallista olisi kiva tuoda takaisin.
 

Mentos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Provoviestit & Ylilyönnit
Noniin, eteenpäin on menty. Sivut ovat 110x selkeämmät ja myös huomattavasti paremmat kun ensimmäinen julkaistu versio. Mutta jotain sieltä vielä uupuu.

- Yläpalkkiin voisi laittaa kaikkien aihealueiden väliin tuon tuplanuoli (>>) merkin. Näyttää nyt hieman sekavalta, kun esimerkiksi Etusivu ja Ajankohtaista välistä tuo puuttuu.

- Videoihin jonkinnäköinen kuvaus, jotta tietää mitä odottaa. Myös Radiopään ehdottoma videoarkisto olisi hieno ja tarpeellinen lisä.

- Heikoin kohta on kuitenkin otteluohjelma. Missä on tulokset, raportit, valokuvat ko. pelistä. Tähän nyt ehdottomasti esimerkkiä vaikka Tapparalta, joka on toteuttanut tämän hienosti.

Mielestäni kun nämä pikku uudistukset tulee tehtyä, niin sivut ovat jo vallan hyvässä mallissa. Mutta kuten alussa totesin, eteenpäin on menty!

Linkki vie Tapparan otteluohjelma-sivulle.
 

Madfexx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Oho, sivuja uudistettu! Nopealla ensisilmäyksellä rakenne näyttää ainakin selkeämmältä. Pitää tutustua vähän tarkemmin ennen kuin osaa antaa syvempää analyysiä. Eivät nuo kuitenkaan edelleenkään erityisen tyylikkäiltä tai moderneilta näytä. Tuo tausta näyttää ihan komealle.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tämä kotisivusekoilu oikeastaan kuvastaa koko Lukon organisaation toimintaa. Sen sijaan että tehtäisiin joku asia kerralla kunnolla, yritetään tehdä se ensin vähän vasemmalla kädellä ja halvalla ja sitten päädytään tekemään homma vähintään kaksi-kolme kertaa uusiksi. Sama hommahan tuo tuppaa olemaan pelaajahankinnoissakin.

Onhan nuo sivut nyt parantuneet valtavasti ensimmäisestä versiosta mutta ei noita vieläkään erityisen tyylikkäiksi ja toimiviksi voi kehua. Ehkä toisen palvelinvaihdoksen jälkeen sitten...
 

matrau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lugu
juu, eivät nuo vieläkään hirveän toimivat sivut ole, mutta selkeämmät ja tyylikkäämmät kuitenkin. Sellasta positiivista kommenttia on tänne pakko laittaa, että nyt oli aika nopeesti pelin jälkeen koostevideo nähtävissä. Mistään muualta en sitä vielä ollut löytänyt, mut Lugun sivuiltapa löytyi. Hyvähyvä! Joskin se videon koko vaihteli kokoajan, ettei sitä kunnolla katsottua saanut, mutta hyvä kumminkin että tuli sinne nopeesti.
 

Andji

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kulloinkin minkäkin liigan hallitseva mestari
Lukon kahden tanskalaisvahvistusten sopimukset julkaistiin otsikolla "Myös Bödger ja Larsen NHL-liigasta Lukkoon".

Ensimmäistä kertaa olin sellaiseen aikaan sellaisella paikalla hallilla, että näin kunnolla screenille. Niin vain oli esittelyvideossa EDELLEEN joku kumman Mikkel Bödger. Tää on mun Lukko.
 

LehväsLUKKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
- yläotsikko FANIT vaihdettava KANNATTAJAT:ksi

Katselin tuossa hetki sitten näitä jälleen uudistettuja sivuja ja huomasin että fanit otsikko oli tosiaan muutettu. Oliko se muutettu jo aikasemmin vai nyt uudistuksen aikana? Lukeeko ne tosiaan siellä toimistolla jatkoaikaa vai onko Raumam bojat ollut asiasta yhteydessä Lukkoon?
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Joo-o. Oikeaan suuntaan on menty, nyt leiska edes pysyy kasassa ja graafinen ilmekin on muuttunut selkeämmäksi. Vieläkin tuo ilme on aikalailla heikoilla kantimilla, tylsä ja vanhanaikainen.

- Ylänavin päälinkit menevät kaikki tyhjille sivuille, miksi?
- Yhtään kuvaa ei myöskään saitille ole koskaan saatu aikaiseksi, kuvia varten on kuitenkin paikat, miksi?
- Menneitä otteluita, tuloksia ja ottelutilastoja ei taida löytyä mistään, miksi? Noin niinkuin voisin kuvitella, että sellaiset jotakuta jääkiekosta kiinnostunutta saattaisivat kiinnostaa.
- "Osta lippu" -linkistä ei pääse ostamaan lippua, vaan saa tiedon hinnoista ja ennakkomyyntipaikoista. Sivun alareunassa on sentään linkki lippupalvelun pääsivuille, ei tietenkään esim vain lukon matseihin. Jaa katsos, näköjään tuo vasemman reunan linkki viekin suoraan oikeaan paikkaan, jossa listattuna myös vierasmatsit, tai siis ne, joihin lippupalvelu myy liput.
- Videossa ei näy "klikkauskuvaa" tai mitään kuvausta mitä linkin takaa löytyy.

Suurin pääongelma on edelleen olemassa, eli sivuilta ei löydy yhtään mitään sellaista jota sieltä kiinnostaisi mennä hakemaan. Tulokset, ei ole. Tilastot, ei ole.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Katselin tuossa hetki sitten näitä jälleen uudistettuja sivuja ja huomasin että fanit otsikko oli tosiaan muutettu. Oliko se muutettu jo aikasemmin vai nyt uudistuksen aikana? Lukeeko ne tosiaan siellä toimistolla jatkoaikaa vai onko Raumam bojat ollut asiasta yhteydessä Lukkoon?

Olimme kyllä asiasta yhteydessä toimistolle. Sivujen uudistuksen jälkeen nuo ovat kotisivut ovat kyllä jo huomattavasti paremmat. Toki JZZ:n mainitsemat puutteet ovat edelleen olemassa.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Sivuja muokataan edelleen

Etusivulla on nyt mahdollisuus käyttäjän itse siirtyä näkymästä toiseen.
Lisäksi päävalikko on nyt tehty selkeämmäksi ilman välimerkkejä, mutta päälinkki vie edelleen tyhjälle sivulle. Alavalikoissa on muutenkin korjaamisen varaa, sillä koko kauden (sekä menneet että tulevat ottelut) otteluohjelma ei kuulu kohdan ajankohtaista alle, eivätkä tanssitytöt kohdan joukkue alle.

Videoarkistoa ei sivuilta edelleenkään löydy, mutta toivottavasti sellainen tulee.

Katsomokartta paremmaksi kiitos. Sellainen, jossa olisi esimerkiksi mahdollisuus nähdä, minkälainen näkyvyys ko. katsomosta on. Missä ovat ne aiemmin sivuilla olleet panoraamakuvat? Täsmääkö nykyinen katsomokartta edes nykyisten hallijärjestelyiden kanssa? Eikö hallissa ole muutettu anniskelualueita yms. Katsomokartan keskellä on edelleen kettulogo, joten aivan uusi se ei ole. Nämä ovat pikkuasioita, mutta niiden puuttuminen on merkki osaamisen puutteesta.

*Yhteystiedoissa on hallin osoite, mutta ajo-ohjeita hallin parkkipaikoille ei ole, pääparkkipaikka kuitenkin on toisella puolen hallia, mistä olisi hyvä ilmoittaa sivuilla. Vieraskannattajat kun yleensä hakevat tietonsa joko täältä tai isäntäjoukkueen kotisivuilta. Lukon tapauksessa on turvautuminen Jatkoajan keskustelupalstaan.

Ulkonäöstä sen verran, että sivuilla on mielestäni liikaa erisävyistä sinistä, ja ne ovat tumminta lukuun ottamatta "lelumaisia". Lisäksi ylälaidassa oleva iso teksti "Rauman Lukko" on turha, sillä jokainen tietää olevansa Lukon sivuilla. Pelkkä logo riittää, tai sitten tekstiksi joku slogan, tyyliin "nämäp poikki o vast". Fontiksi mielellään sellainen, joka ei muistuta high schoolin urheilutakkeja (kuva). Mielummin samanlaista pyöreyttä kuin kirjaimet logossa. Logo taas olisi hyvä sijoittaa puhtaalle taustalle, jossa viivat eivät pääse häiritsemään. Plussaa annan siitä, ettei taustakuvaksi ole valittu pelaajien kuvia. Sen sijaan uutisten yhteyteen, myös etusivulle, toivoisin kuvia.

Layout pitää tehdä uudestaan, sillä linkkien väärinsijoittumisen lisäksi, taustakuva (kaupungin siluetti) pääsee oikeuksiinsa vain jos auki oleva sivu on riittävän pitkä. Esimerkiksi mediasivulla taustakuvaa ei juuri näy. Tästä sopii luopua kokonaan, tai sen voisi sijoittaa alueelle, joka pysyy vakiona.

Ja sitten vielä kirjoitusasusta. Vaikka tässä ollaan menty eteenpäin, ei oikeasta kieliopista voi koskaan muistuttaa liikaa. Yhdyssanavirheitä esiintyy edelleen (EI Lukko-Ilves ottelu, vaan Lukko-Ilves-ottelu). Virheitä tulee varsinkin silloin, kun pitää käyttää englanninkielisiä nimiä, esimerkiksi "Fox Grill and Baarissa tänään llves vs. Lukko". Nämäkin kai ovat pikkuasioita, mutta muistuttavat välinpitämättämyydestä.

Huolellisuutta ja etiäpäi.

Lisätty osa on merkitty tähdellä*
 
Viimeksi muokattu:

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Yksi päivityksen kohde voisi olla se, että Lukko ottaa yhteyttä kaikkiin tiedotusvälineisiin ja pyytää korjaamaan Lehväslukko logon käytöstâ poistetun kettulogon sijaan. Ei mikään ylivoimainen tehtävä näppärältä assistentilta Lukon toimistossa.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Yksi päivityksen kohde voisi olla se, että Lukko ottaa yhteyttä kaikkiin tiedotusvälineisiin ja pyytää korjaamaan Lehväslukko logon käytöstâ poistetun kettulogon sijaan. Ei mikään ylivoimainen tehtävä näppärältä assistentilta Lukon toimistossa.

Toivottavasti eivät ota yhteyttä ennen kuin itse käyttävät johdonmukaisesti omaa logoa. Lehdistötilaisuuksien taustaseinässä, jossa mainostetaan yhteistyökumppaneita, on mikäpä muukaan kuin kettulogo.

Lisäksi seuraavan ottelun kohdalla on tällä hetkellä KalPan vanha logo. Joukkueiden nimet on sentään kirjoitettu oikein.
 

mig24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Lukon kotisivuilla on tilastot-sivulla keksitty, miten joukkue saadaan näyttämään hieman paremmalta: jätetään pisteissä nollilla olevat pelaajat koko listauksesta pois.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Onkos Pelicansin logossa L:n ja C:n välissä olevalla raolla virallisesti joku väri, vai kuuluuko olla taustan värinen? Tuli vaan mieleen, kun tökkii tuo Lukon sininen logo, jolla ei ole taustaväriä, vaan esim nelosen videoissa logo on about sinimusta. Mietin vaan että kuinka tavallista tämä logon värittömyys on SM-liigassa, Suomessa tai maailmalla?

edit: olisi esimerkiksi aika erikoista jos ässien padassa olisi taustavärinä logon sisällä joku sininen tai keltainen.

Kirjoitin yleiseen sm-liigakeskusteluun tuollaista taannoin, mutta nyt tämä on mennyt ihan mahdottomaksi:
Katsokaa Ässät-Lukko -pelin maalikoosteen "alkulaulun" Lukko-logoa
Aiemmin Lukon logo oli siis sinimusta, nyt se on sinivalkoinen. Sanokaa nyt, eihän tää näin voi mennä? Miksei logossa ole keltaista taustaa?
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Keltaista ei taustaa ei tarvita, mutta keltaiset reunat voisivat ehostaa logoa mediakäytössä.

No se nyt vasta sukkela olisi. Lukon sisäpuoli (siis vuosiluvun ja kirjaimien ympärillä) valkoinen tai muun taustavärin värinen, itse lukko, kirjaimet ja lehvät sinistä, ja sitten vielä keltainen reuna, niinkö?
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Eiköhän Lukon pitäisi toimia kuten muidenkin yritysten ja tehdä tarkat määrittelyt tuon logon käytöstä. Eli pari virallista mallia, joita tulee käyttää, jos logoa jossain yleensä käytetään.
 

Becksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Eiköhän Lukon pitäisi toimia kuten muidenkin yritysten ja tehdä tarkat määrittelyt tuon logon käytöstä. Eli pari virallista mallia, joita tulee käyttää, jos logoa jossain yleensä käytetään.

Onhan siitä. Keltainen tai sininen lukko taustavärin mukaan.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
No se nyt vasta sukkela olisi. Lukon sisäpuoli (siis vuosiluvun ja kirjaimien ympärillä) valkoinen tai muun taustavärin värinen, itse lukko, kirjaimet ja lehvät sinistä, ja sitten vielä keltainen reuna, niinkö?

Samanlainen reuna kuin Jokereiden logossa. Jos Lukon sinisessä logossa olisi keltainen reuna ja päinvastoin, ei median käyttämällä taustalla olisi niin suurta väliä.

Tausta kun ei kuulu itse logoon, on se median vastuulla käyttää taustaväriä, jossa logo näyttää hyvältä. Ohjeistus ei missään nimessä saa olla, että tausta pitää aina olla joko sininen tai keltainen, koska esimerkiksi sanomalehdessä ei taustaväriä tarvita.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Nyt vasta huomasin, että nettisivuilla on videogalleria, josta löytää maalikoosteet, pressitilaisuudet, pelaajakortit ja "muut". Vähän aikaa sitten videot olivat pelkästään etusivulla, nyt alla media-otsikon alla, alla olevassa osoitteessa.

Videogalleria | Rauman Lukko
 
Suosikkijoukkue
Lukko
Laitetaan nyt vaikka tänne. Eli Anssi Rantanen menee mestikseen loppukauden sopimuksella Kajaanin Hokkiin sekä David Stach suuntaa myös mestikseen ja TuToon 6.1 kestävällä sopimuksella. Molemmat voidaan tarvittaessa kutsua takaisin. Mielestäni tämä on hyvä ratkaisu. Rantasta tuo joukkue ei tarvi ja Stach saa peliaikaa hieman kovemmasta liigasta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös