Lukon tiedotuspolitiikka

  • 547 735
  • 2 347

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Minun ei varmaan kannata tähän osioon hirveästi tämän enempää kirjoittaa. Mielestäni asia on kuitenkin niin, ettei pahastuneille faneille yleensä riitä mikään. Liigassa on kuitenkin monta organisaatiota, jotka kilvoittelevat mestaruudesta. Kärpät ja Lukko ovat tällä kaudella hyviä esimerkkejä siitä, kuinka sulanut itseluottamus ei oikein auta playoffeissa. Lukko sai pidettyä hyvän sijoituksensa keväällä, mutta sellaisen loppurunkosarjan alakulon kääntäminen voitolliseksi tulokseksi lyhyesä ajassa on monesti mahdotonta.

Enemmän kuin playoffeja Lukossa varmaan pitäisi analysoida sitä, mitä tuossa runkosarjan lopussa tapahtui. Joukkue esitti parhaimmat pelinsä syksyllä, mutta kauden edetessä hyvästä materiaalistaan huolimatta, esitykset ainoastaan heikkenivät. Playoffeihin Lukko ja IFK tulivat päinvastaisista tilanteista: HIFK oli voittanut itseluottamusta keväällä & Lukko menettänyt sen lähes kokonaan. Sivustaseuraajana Lukko kuitenkin pystyi sarjassa tekemään oikeita asioita, mutta 0-3 lähtöä ei mikään enää pelastanut. Se olisi tarvinnut sen pompun siellä Nordiksella aikaisemmin.

Lukolle kävi vähän samalla tavalla kuin Tapparalle kävi Kärppiä vastaan finaalissa 2018: oikeat aseet löytyivät, mutta aivan liian myöhään. Playoffien julmuus tulee siinä esille, että pitkässäkin sarjassa, jotkut jutut ovat korjaamattomia. Lukolta loppui sarja kesken, mutta kyllä tässä sarjassa kolme peliä oli täysin Lukon, joista viimeistä eivät voittaneet, vaikka siihen kaikki edellytykset olikin. Likapyykkiä varmasti on tarve pestä Raumalla pitkään ja muutoksiakin vaaditaan, mutta itse en sivustaseuraajana näe tilannetta katastrofaalisena. Kaikki edellytykset on tulevaisuudessakin menestyä Raumalla, mutta voi olla, ettei Marko Virtasen johtoon voida enää luottaa.

Valmentajan pestissä on viime kädessä aina kyse voittamiseen liittyvien keinojen löytämisestä. Virtanen on löytänyt kahdella kaudella keinot hävitä ensimmäisellä varsinaisella playoff-kierroksella ja se ei varmasti Lukolle riitä.
Tuo eilinen peli oli Lukolta oli kuin koko kausi pienoiskoossa. 45-50 minuuttia (n. 45-50 kierrosta) kuskin paikalla ja suht selvällä erolla pieniä hetkiä lukuunottamatta ja sen jälkeen 10 minuuttia (n. 10 kierrosta) täysin sivuraitella ja jatkoilla ei saatu enää tuota korjattua (0-3, 2-3 ja viimeisen pelin kaikki vaiheet).

Kyllä tuossa on iso keskustelun paikka ja jonkun pitää uskaltaa kannattajillekin kertoa, että mitä siellä oikein tapahtui runkosarjan lopulla ja pienemmässä kuvassa miksi eilen joukkue antoi aloitteen 100% IFK:lle lopussa.

Virtaselta en usko mitään järkevää selitystä tulevan kauden eri vaiheista, eikä oikein ole mitään järkevää syytä kyllä itsekään keksiä miksi tuo meni kuten meni.
 

EngAge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kausi pitää purkaa maksaville asiakkaille.

Mitkä oli ne syyt, jotka johti tähän tilanteeseen? Miksi ne syyt konkretisoitui? Mitä pitää tehdä toisin? Tässä pari esimerkkikysymystä, saa käyttää.

Jos tätä ei avata, niin kausikortti mahdollisesti jää uusimatta. Voisin kuvitella, etten ole läheskään ainut.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Minun ei varmaan kannata tähän osioon hirveästi tämän enempää kirjoittaa.
Olet oikeassa, ei kannata.

Lukko on Virran kahden viimeisen nappikauden jälkeen pelannut kaksi enemmän taikka vähemmän päin helvettiä mennyttä kautta, jossa keväällä joukkue on pelannut huonointa kiekkoa koko kauden ajan. Inhimilliset tekijät toki säesti viime kautta, kun oli koronaa, mutta tämän kauden kevään täydellistä pelillistä sulamista ei voida milläkään perusviestinnällä myydä mustasta valkoiseksi.

Minulla kuten muillakin kannattajilla on täysi oikeus vaatia faktoja sekä sen jälkipyykkinä toimenpiteitä, että vaadittavat muutokset tehdään, että Lukko palaa uskottavasti mestariehdokkaaksi. Puolen miljoonan lisäys budjettiin oli aivan yhtä tyhjän kanssa, kun oli jo hyvissä ajoin selvää ettei Lukko pelaa kannusta tänä vuonna(kaan) kun peliä ei saatu kehitettyä yhtään, vaan päinvastoin saatiin se aivan toisenlaiseen suuntaan. Hetkelliset voittoputket ja syksyn mestaruudet ovat yhtä tyhjän kanssa, kun Lukko ei ole neljän parhaan joukossa. Tästä syystä onkin kovin erikoista, että tuot Tapparaa jotenkin verrokiksi, kun toinen on ollut kymmenen vuotta putkeen neljän parhaan joukossa ja siinä sivussa voittanut arvometalia kaapin täyteen.

Minä näin ja koin vuosina 2019-2021 kun Lukko oli kiistatta kärkijoukkue Liigassa ja se on asia mitä minä haluan, että Lukko on jatkossakin. Sitä ei se Marko Virtasen kanssa tule ikinä olemaan.

Ymmärrän kyllä tarkoituksesi ja hyvää tarkoitit. Tällä hetkellä vaan mitkään meriselitykset ei ainakaan allekirjoittaneelle riitä ja ilman muutoksia ei löydy myöskään uskoa. Uskon palautus ja symboli sille, että tämän kauden sulaminen ei ole hyväksyttävää kärkipaikkaa tavoittelevassa organisaatiossa on Virtasen monottaminen helvettiin kahden epäonnistuneen kevään jälkeen.
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Ei mittää soppareita tai muita tiedotteita olis?

HPK:n osiosta luin osuvan kommentin, joka sopii Lukkoon paremmin kuin hyvin. Aina, kun seuraan palkataan joku uusi viestintäjamppa niin toiminta pysyy kuta kuinkin vuoden freesinä, mutta sen jälkeen taannutaan ja kannattajat saavat vain arvailla, mitä seurassa tapahtuu.

En tosiaan tiedä tarkkaa toimenkuvaa näille viestintäpäälliköille sun muille somevastaaville, mutta näyttää siltä, että muuta vaatimusta ei ole kuin tuutata näitä äitienpäivälounas- ja hupparimainoksia kansan tietoon.

Muun muassa Sahlstedtilta ja Hakuliselta saatu hyvät kommentit kauden jälkeen. Kumpikaan ei vain tullut Lukon omasta viestinnästä. Länskäristä, Äijiensuosta tai Jäägone podcastista nämä kuulee jos saattuu kiinnostamaan. Ihan kuin seuran oma viestintä ei olisi voinut tehdä tuota Sahlstedtin haastattelua ja kertoa siinä tulevasta aikataulusta tai vaikka varmasti lähtevistä pelaajista. SHL:ssä tämä on ihan yleistä, että noin 80% seuroista on jo tiedottanut varmasti lähtevät pelaavat omissa kanavissaan viikon sisällä kauden loppumisesta. Me luetaan ne paikallislehdestä jos joku toimittaja sattuu soittamaan.
 

Kaik o mänt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Anteeksi että olen ilkeä mutta osassa seuran toimintoja oltu vähän liian " paikallisia" kauniisti sanoen. Raumalla vaan ei tunnu tuota osaamista olevan kilpailuksi asti. Nyt en tarkoittanut konkreettisesti varsinaiseen jääkiekon pelaamiseen liittyviä osa-alueita.
 

Lugu63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Seuran viestintä on aivan vitsi ja toiminta on samalla tolalla, kuin fanituotteetkin. Molempiin palkattiin täysipäiväinen tekijä, mutta suorittaminen on sitä tuttua eli mahdollisimman halvalla ja pienellä vaivalla.

Jopa Kärpät onnistui tiedottamaan lähtijät omissa kanavissaan, mutta Lukolla nämä off-seasonin uutiset hoitaa aina Länskäri, kun toimiston päälliköt ja johtajat viettävät "ansaittua" viiden kuukauden kesälomaa.
 

Bakaun Imaami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, NY Rangers
Esimerkiksi Ässät on tuutannut monta jatkosopimusta ulos. Ja vissiin jotain uusiakin. Tällä tavalla Ässien kannattajat pysyvät kanavilla ja kiinnostus joukkuetta kohtaa pysyy näin kuivallakin kaudella.
Raumalta ei kuulu mitään. Ei jatkosopimuksia, ei uusia eikä lähteviä. Ei mitään. Vittuakaan ei kiinnosta jossain Kiinassa tehdyt huonolaatuiset ja ylihintaiset hupparit juuri tällä hetkellä.
Edelleen on todella kovassa harkinnassa, että ensi kaudesta tulee itselle välikausi ainakin kausikortin suhteen. Ei minkään näköistä mielenkiintoa ole tällä hetkellä Lukkoa kohtaan. Virtasen jatkosopimus vituttaa eniten. Ei löydy luottoa häneen enää pätkän vertaa.
 
Suosikkijoukkue
Lukko, Lämsän kaljaveikot
Ihan vasemmalla kädellä hoidetaan tätäkin. Mitään ei tiedettäisi esimerkiksi lähtevistä pelaajista ilman paikallis avisiia. Vähän paistaa sellanen hälläväliä asenne toimistolta. Kunhan nyt huppareita mainostetaan niin hyvä on. Ja kun sopivan aikaa ollaan hiljaa niin jatketaan vanhalla orkesterilla eteenpäin..
 

Äksönn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lugu
Seuran viestintä on aivan vitsi ja toiminta on samalla tolalla, kuin fanituotteetkin. Molempiin palkattiin täysipäiväinen tekijä, mutta suorittaminen on sitä tuttua eli mahdollisimman halvalla ja pienellä vaivalla.
Tämä on kyllä uskomatonta saamattomuutta.

Kävin taas pitkästä aikaa viikonloppuna Raumalla ja tyylilleni uskollisesti fanishopissa. Aina sitä toivoo että jotain uutta olisi julkaistu. Tuotteet samat kuin talven aikana. Hieman oli järjestystä vaihdettu.

Olen kysynyt aiemmin muutaman tuotteen perään ihan myyjältä, että voisiko tiettyjä tuotteita ottaa myyntiin tai edes viedä viestiä eteenpäin että niitä saisi myyntiin. Ei mitään vaikutusta. Saman tein talvella ihan paikan päällä hallissa, kävin myyjän juttusilla samoista asioista. Pyysin viemään viestiä eteenpäin. Ei näemmä silläkään vaikutusta.

Itsellä olisi kuitenkin halua ja muutama euro tuhlattavaksi tuotteisiin, mutta kun ei siellä ole mitään ostettavaa. Taas jäi rahat omaan lompakkoon. Todella sääli.

Esimerkkinä lippikset, tuo "one size fits for all" on tehty lapsille tai muuten vain vajaamittaisille. Tällaisille isopäisille, mutta pieni aivoisille ei mitään mahdollisuuksia. Jos vinkin haluatte, laittakaa kaikki lippikset Flexfitin kautta, kokoja löytyy ja joustavaa materiaalia. Nuo säädettävät mallit ovat niin turhia, kun voi ostaa omalla koolla joka vielä joustaa. Itsellä noita muilla logoilla monia ja kestää ikää.

Edellinen siis vain yksi nosto, mielummin maksan vaikka tuplahinnan fanituotteista jos vain saisi laatukamaa, vaihtoehtoja, kuoseja, värejä ja kokoja. Muotisuunnittelijan pakeille mars mars.
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mä en tiedä kuinka paljon voi tiedotusvastaavan/mediatiimin harteille sitä laittaa, että jatkosopimuksia ei ole julkaistu. Eiköhän ne aika hyvin määritellä ylhäältä päin koska sitä entteriä painetaan.

Mutta muuten kyllä samaa mieltä siitä, että alkaa meikäläistäkin hiukan jo rassaamaan kun näkee esim. Twitteristä Rauman Lukon tehneen julkaisun ja ehtii vähän innostua, kunnes pääsee julkaisun kohdalle ja kyseessä on joku hupparimainos/synttäritoivotus/työpaikkailmoitus. Kovasti niitä tehtyjä jatko-/pelaajasopimuksia kaipaisin näytille, edes niitä "julkisia salaisuuksia".
 

Siklenka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ei ole lohta, huhuja tai välittömiä korjaustoimenpiteitä. Ei siis tiedoitettavaa.
Myynti-ihmistä haetaan yritysmyyntiin. Vaikea on työtä alussa toteuttaa, kun minkäänlaista pöhinää ei saada aikaiseksi. Eli sikäli tarpeeseen. Pelaajien mainokset on myytävä nyt, jotta julkistusten yhteydessä saadaan maksimaalinen hyöty kummallekin osapuolelle.

Ketuttaa kuin pientä ketunpoikasta, kun odottelee jo seuraavaa kautta, finaalit eivät kiinnosta, korkeintaan tulos. Haluan omaan seuraan liittyvää uutisointia, en mitään huppareita (joista uusimmat muuten ovat helvetin rumia)

Nimim. Olen käytettävissä, jos pyydetään ja hinnoista sovitaan ;)
 

Latzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ketuttaa kuin pientä ketunpoikasta, kun odottelee jo seuraavaa kautta, finaalit eivät kiinnosta, korkeintaan tulos. Haluan omaan seuraan liittyvää uutisointia, en mitään huppareita (joista uusimmat muuten ovat helvetin rumia)
Minulla taas tilanne oikeastaan täysin päinvastoin: finaalit ja hyvin valmennettu kiekko kahden hyvin pelaavan joukkueen välillä kiinnostaa, kun taas Lukko ei kiinnosta tällä hetkellä oikeastaan yhtään. Ensi kausi voidaan vaikka jättää pelaamatta, jos sinne yhä vaan aiotaan mennä Virtasen johdolla. Se, mitä minä haluan ja odotan, on perinpohjainen ulostulo ja selvitys tästä kaudesta ja sen epäonnistumisen syistä ja rehelliset perustelut jatkolle (miksi Virtanen jatkaa (jos jatkaa) ja miten aiotaan toimia, jotta kahden viime kevään mahalaskut eivät toistu ensi keväänä ja kuka kantaa siinä tapauksessa vastuun, jos Virtasella jatketaan ja myös ensi kevät loppuu lyhyeen).

Pakko myöntää, että itsellä ei kyllä näin syvää apatiaa ja välinpitämättömyyttä ole Lukkoa kohtaan ollut varmaan ikinä. Mutta en vaan saa itseäni edes ajatuksen tasolla syttymään mihinkään pelaajajulkistuksiin tai muihinkin uutisiin, jos Virtasen johdolla aiotaan oikeasti jatkaa. Odotan selvityksen tulokset ja sen jälkeen nähdään, että jos seura päättää ottaa välikauden (eli jatketaan Virtasella), niin sitten taitaa tulla kyllä minullekin melkoinen välikausi Rauman Lukon otteiden seurannassa.

Onneksi saatiin Kallelta ja Hakuliselta edes jotain kommenttia ulkopuolisten toimijoiden kautta, kun ei meidän seuran oma tiedotus osaa tehdä tosiaan mitään muuta kuin mainostaa asioita, jotka ei juuri nyt jaksa vähempää kiinnostaa.
 

Lugu63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Onneksi saatiin Kallelta ja Hakuliselta edes jotain kommenttia ulkopuolisten toimijoiden kautta, kun ei meidän seuran oma tiedotus osaa tehdä tosiaan mitään muuta kuin mainostaa asioita, jotka ei juuri nyt jaksa vähempää kiinnostaa.

Parin viikon päästä alkaa joukkuetreenit ja silloin on varmasti uutisia kerrottavana. Muistaako joku mitä tapahtui viime vuonna? Joukkue aloitti yhteisharjoitukset, kaikkien yllätykseksi mukana Zagidulin ja Repo. Tieto julkaistiin tänne ja Mäkeläinen soitteli myös Sahlstedtille, että mistä on kyse.

Sitten illalla julkaistiin vähin äänin kaksi kovan luokan jatkosopimusta nolla uutisarvolla. Lukon viestinnän tuntien joku tämänkaltainen lopputulos on tänäkin keväänä hyvin todennäköinen.

Lets puuhastellaan.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Parin viikon päästä alkaa joukkuetreenit ja silloin on varmasti uutisia kerrottavana. Muistaako joku mitä tapahtui viime vuonna? Joukkue aloitti yhteisharjoitukset, kaikkien yllätykseksi mukana Zagidulin ja Repo. Tieto julkaistiin tänne ja Mäkeläinen soitteli myös Sahlstedtille, että mistä on kyse.

Sitten illalla julkaistiin vähin äänin kaksi kovan luokan jatkosopimusta nolla uutisarvolla. Lukon viestinnän tuntien joku tämänkaltainen lopputulos on tänäkin keväänä hyvin todennäköinen.

Lets puuhastellaan.
Tuohon mä viittasin tuossa jokunen päivä takaisin toisessa ketjussa. Nyt todellakin on sama tilanne lähellä toteutua, jos ei sitten ulkomaan optiot pääty myöhemmin. Viimeksi nuo taisivat tosiaan Revolla ja Zagilla menmä umpeen 30.4. ja treenit alkoivat 2.5. kuten ilmeisesti tänäkin vuonna.
 

Lexarau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ralu
Samaan negatiiviseen kastiin; Useaan kauden aikana sähköpostitse esitettyyn kysymykseen fanituotteita koskien en saanut vastausta. Game Worn -pelipaitoja on myyty tutuille ”tiskin alta” vaikka rivikannattajalle tiuskitaan pelipaitojen tulevan myyntiin kauden päätyttyä. Kauden päättymisestä viikkoja eikä paitoja vieläkään myynnissä. Reilun viikon takaiseen tiedusteluun en saanut vastausta.
 

Kyljys

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Aihetta vähintäänkin sivuten, mikä mahtaa olla Lukon strategian laita? Urheilustrategia näyttää ulottuvan ainakin nopealla selvityksellä vuoteen 2023, mutta mikä mahtaa olla yleisemmin koko seuran strategian tilanne? Löytyykö se julkisena jostain?
 

sir jusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Montreal Canadiens
Jos ottaisi toiveikkaan lähestymisen, uusia pelaajia tulee joukkueista, jotka pelaavat vielä, eikä haluta siksi julkistaa. Enimmäkseen vielä pelaavat ovat aika hyviä.
Ellei muuta, niin senkin voisi tiedottaa ja pitää porukkaa jännityksessä.
Kai siellä joku jotain tekee, että palkkaa maksetaan, joten kyse on priorisoinnista. Yhdyn monen mielipiteeseen, että kannattajana koen, että minua ja minun kiinnostustani seuraan ei arvosteta, kun priorisointi johtaa joihinkin muihin puuhiin.
 

Moonshine Man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreät Jääkärit
Kyllähän tässä jotain positiivista uutista kaipaisi ja tuntuu kyllä vähän vitun typerältä, jos seuran tasolla ei ymmärretä että miksi saattaisi olla fiksua pistää vaikka nyt jotain pelaajajulkistuksia pikku hiljaa ulos.
 

Metsästäjä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Pakko myöntää, että itsellä ei kyllä näin syvää apatiaa ja välinpitämättömyyttä ole Lukkoa kohtaan ollut varmaan ikinä. Mutta en vaan saa itseäni edes ajatuksen tasolla syttymään mihinkään pelaajajulkistuksiin tai muihinkin uutisiin, jos Virtasen johdolla aiotaan oikeasti jatkaa.
Jotenkin itsestä tuntuu kaikki mahdolliset pelaajahankinnat rahan tuhlaukselta Virtasen luotsatessa. En vaan pääse tästä ajatuksesta irti.
 

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
Kyllähän tässä jotain positiivista uutista kaipaisi ja tuntuu kyllä vähän vitun typerältä, jos seuran tasolla ei ymmärretä että miksi saattaisi olla fiksua pistää vaikka nyt jotain pelaajajulkistuksia pikku hiljaa ulos.
Voisiko olla kyse siitä, että pinnan alla kuohuu.
Lukko on tietyllä tapaa veden jakajalla ensikauden suhteen, johtuen siitä vaikeasta yhtälöstä että Virtaselle tehtiin aikaiset jatkot ja kausi loppuikin pelilliseen romahdukseen.
Varmasti sisäinen pyykki on vielä pesemättä, selvää on että olankohautuksella ei voi ohittaa kahden peräkkäisen kauden kevään esityksiä.
Luotto Virtaseen on horjumassa ja pelko siitä että Virtasen neljäs kausi Lukossa on huipennuksen sijaa kääntymässä väli/rakennuskaudeksi on ilmeinen.

Strategia 23 eteenpäin on iso kysymysmerkki?
Ulospäin vaikuttaa edelleen siltä että, drive organisaatiosta on hiipunut mestaruuden, Apan ja Tipin sekä Virran poistuttua. Tämä heijastuu kaikkeen tekemiseen mm tiedottamiseen henkilöiden vaihduttua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös