Lukon ottelutapahtuma – mitä pitäisi tehdä?

  • 474 511
  • 2 942

Donmuang

Jäsen
Oli muuten A-katsomosta (ainakin A2) kadonneet ne vanhan istuinalusetkin. Lieneeköhän uusia tulossa? Joka tapauksessa aika iso heikennys aiempaan, vaikkeivät nuo alustat enää ihan priimakuntoisia olleetkaan.

Oli kadonneet joka puolelta missä niitä olikin. Liekö pesussa vai missä?

En pelaa hallissa mitään Veikkauksen rahapelejä, eikä tämä asia minua liikuta mutta en kyllä nähnyt siellä Ylätorilla missään Veikkauksen myyntipistettäkään.

Samu Isosalo oli ennen peli alkua kertonut että istuinalusia ei ehkä tule enää istuimiin. Eipä kannata T.Rajalan ihmetellä miksei talvella yleisö tule hallille kylmiin muovituoleihin istumaan.
Veikkauksen myyntipisteen puuttuminen oli myös suuri huononnus hallin palveluihin.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ymmärtäähän sen. Kausikortin hinta pidettiin, ihmeellistä kyllä ja iso ruksi seinään nöyrien kumarrusten kera, ennallaan viime kaudesta niin otettiin sitten vastalahjaksi tuoleista pehmusteet pois.
 

Ligget

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Vangeliksen biisin tiedän, mutta ainakin Hampuria vastaan siinä vaiheessa kun lukon pelaajat tulivat kentälle biisi vaihtui. Jos oikein kuulin sama juttu Ässiä vastaan.

Kuulostaa hieman ainakin nightwishiltä. Melko nopeatempoista heviä "ooppera" taustalla.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mitäs siitä sanotte jos mediakuutiolla ei näytettäisi pelin aikana muuta kuin mainoksia ja välillä seuran logoa? Tulisi äkkiä ikävä tätä nykyistäkin systeemiä.

Eilen illalla katselin Itävallan liigan peliä Innsbruck-Klagenfurt, ja vaikka sitä hallin katossa roikkuvaa taulua ei koko aikaa kuvassa näkynytkään niin näkyi sitä sen verran että huomasin kuinka pelin ollessa käynnissäkin taululla vaihtui vain mainos ja aina mainosten välissä näkyi hetken aikaa Innsbruckin logo. Kun sitten tuli pidempi katko maalin, tappelun (vanha kunnon Mad Mike Siklenka) tai videotarkistuksen takia, edes hidastuksia ei taululla näytetty. Olen jonkun verran noita sikäläisiä matseja katsonut ja mielestäni minkään muunkaan hallin taululla ei peliä kuvata, eli se taitaa olla joku paikallinen sääntö tai sopimus.

Mutta aatelkas tätä, jos Timokin esikuntansa kanssa päättäisi että ruudulla menee vaan mainoksia eikä peliä senkään vertaa kuin nykyään.

Eikä siellä toimistolla vaan kannata tätä minään vinkkinä tulevaisuuteen ottaa.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Nyt oli lauantaina pistetty ne istuinsuojat takaisin paikoilleen. Kiitos siitä.
 

Sonny Burnett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mun mielestä ne jäähyaition puoleisen katsomon aina tyhjinä olevat keltaiset istuimet voisi suosiolla peittää jollain isolla mainoslakanalla Turkuhallin tyyliin. Saisi seura muutaman euron mainostuloa ja ei tv-kuvat näyttäisi niin surkeilta. Ja loistava paikkahan tuo firmalle olisi mainostaa. Näkyvä paikka tv-kuvissa, valitettavasti.

Ainahan sen siitä pois saisi jos näyttää että istumapaikat myydään johonkin peliin oikeasti loppuun tällä kaudella.
 

Soilworker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Preds
Kun yleisömäärät ovat laskussa, liiga tekee päätöksiä kuulematta katsojia ja taloustilannekin on heikko niin katseiden pitäisi kääntyä tiukasti siihen mihin voi helposti vaikuttaa : omaan ottelutapahtumaan - > http://kiekkoareena.fi/hokiblogit/ottelutapahtuma-on-ratkaisu

Linkki vie kirjoitukseen aiheesta Kiekkoareena.fi sivustolle.
Ihan hyviä pointteja, ja varmasti tuo melusaaste on isoin asia mikä ihmisiä hallilla ärsyttää ja työntää katsojia poispäin. Lippujen hintoihin en ota kantaa, pitäisi nähdä vähän numeroita niiden taustalla ja hinnan lasku on aina monimutkaisempaa miltä se kuulostaa. Yksi mielestäni liian pienelle keskustelulle jäänyt asia on datayhteys, tai lähinnä sen puute. Esim. erätauoilla on aivan turha kuvitellakaan katsovansa muiden otteluiden tuloksia ja maalintekijöitä, kun muutenkin eristyksissä olevan hallin käytävillä kaikki pyrkivät tekemään asiointinsa mobiiliverkossa yhtäaikaa. Kuitenkin varmasti suurta osaa katsojista kiinnostaa tai voisi kiinnostaa esim. Live-vedot tai Liigapörssi, tai joku ihan tapahtumaan liittymätönkin asia.

Ja mielestäni tämä ongelma koskee eritoten niitä satunnaiskatsojia, joille TV-lähetykset ovat osoittautuneet paremmaksi vaihtoehdoksi seurata otteluita. Tällä hetkellä erätaukoaktiviteetteja on tasan kolme: jonota ja syö, juttele tutun kanssa, käy vessassa. Entä kun satunnaiskatsojalla niitä tuttuja juttukavereita ei välttämättä ole ja lipun hinta tuntuu jo valmiiksi kalliilta? Tällöin annetaan liikaa etumatkaa sille kotisohvalla makoilulle.

Yleisesti lipun hinnan korkeus ei olisi ongelma, mikäli sillä saisi oikeasti kunnolla vastinetta palvelujen muodossa ilman, että kaikkiin niihin sisältyy uusi maksu.

P.S. Rajala hei, kunnon WiFi-yhteyden avulla voisi myydä lisää mainoksia!
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Lippujen hintoihin en ota kantaa, pitäisi nähdä vähän numeroita niiden taustalla ja hinnan lasku on aina monimutkaisempaa miltä se kuulostaa.

Raumalla yleisesti ei ole hirveän kalliit liput. Ottaen huomioon esimerkiksi C- ja B-katsomot joihin pääsee perheellinen halvalla lasten kanssa. Yksittäisen lipun hinta taas näihin katsomoihin on aivan liikaa, minkä vuoksi ne ammottavat tyhjyyttään.Yksittäisen seisomalipun hinta vaihtelee riippuen pelipäivästä ja vastustajasta 11 eurosta 16:sta. Mikä ei ole kohtuuton hinta yksittäiseen matsiin, mutta itse ajattelisin että nyt olisi järkevää miettiä Rauman kokonaistilannetta taloudellisesti. Pelejä on paljon. Isompi seisomakatsomo ja muutamia euroja halvemmat liput -> enemmän jengiä -> parempi tunnelma -> miellyttävämpi ottelutapahtuma -> enemmän satunnaiskävijöitä. Muun muassa Saksassa on hyvin yleistä, että isoihin seisomakatsomoihin pääsee todella edullisesti ja muuten hintavariaatioita on enemmän muilla paikoilla.

Toki kausikorttien hinnannousullakin joku raja pitää olla. Seisomaan pääsee edullisesti, mutta esimerkiksi ystävälläni on noussut viimeisen viiden vuoden aikana kausikortin hinta 200 eurolla, 50 euroa vuodessa. Ja penkit ovat samat vanhat kuppipenkit ilman upgradea. Eikä joukkueeseenkaan ole rahaa laitettu sen enempää. Tällä kaudella ei ollut hinta noussut, mutta toki sitten joissain muissa katsomoissa. Ottaen huomioon, että kausikorttilaisten tilaisuuttakaan ei ollut tänä vuonna niin jossain vaiheessa tulee vaan mitta täyteen. Jotain on annettava takaisin.

Se taas mikä lipun hintoja huomattavampaa on kioskien tuotteiden hinnat. Esimerkkinä olut muovituopista 6,5 euroa. Raumalla. Aivan liian paljon. Tiedän paljon ihmisiä, jotka ovat lopettaneet kokonaan hallin tuotteiden ostamisen hinnoittelun vuoksi. Varsinkin kun tuo imago ei ole sellainen, että hinnalla ei olisi niin väliä.

Yksi mielestäni liian pienelle keskustelulle jäänyt asia on datayhteys, tai lähinnä sen puute. Esim. erätauoilla on aivan turha kuvitellakaan katsovansa muiden otteluiden tuloksia ja maalintekijöitä, kun muutenkin eristyksissä olevan hallin käytävillä kaikki pyrkivät tekemään asiointinsa mobiiliverkossa yhtäaikaa. Kuitenkin varmasti suurta osaa katsojista kiinnostaa tai voisi kiinnostaa esim. Live-vedot tai Liigapörssi, tai joku ihan tapahtumaan liittymätönkin asia.

Ihan validi pointti. Yhä useampi elää älypuhelin kädessä. Se ei tietysti ole yksin seuran käsissä miten eri operaattorien liittymät toimii väenpaljoudessa, mutta toimiva WIFI on tätä päivää. Eilen toimi omankin liittymän data hyvin, mutta normi liigamatseissa vasta kotona alkaa toimimaan.
 
Viimeksi muokattu:

Karajan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tuossa 1936:n linkissä kirjoittaja mainitsi melusaasteen joka on hyvä pointti. Mainokset soivat liian lujaa ja paikoissa joissa ei pitäisi. Esimerkiksi kun vähiten odottaa niin kuutiosta lävähtää kovalla volyymilla rautalankainen rallatus jonkun synttäreiden kunniaksi. Ihan herttaista mutta sopisi paremmin vaikka eläkeläisten bingoon. Ja nämä putkiliikkeen mainokset kesken ylivoimapelin sekä kylmenee/kuumenee-hoilotukset ovat samaa kaliberia: 3-4 kertaa pelin aikana soitettuna alkavat tympiä.
Muutenkin musiikkipuolta voisi hiukan päivittää ettei vuodesta toiseen soi samat biisit samassa järjestyksessä.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Akustiikka on aika tärkeässä roolissa, kun mietitään äänien kulkemista noinkin suuressa tilassa kuin jäähallissa. Ei ole ensikäden tietoa asiasta, mutta veikkaisin, ettei hallin akustiikka ole tutkittu jälkeen kristuksen syntymän.

Toki asia kuuluu omistajalle eli kaupungille, mutta Lukko tilan pääkäyttäjänä voisi kyllä asiaan myös hieman vaikuttaa.
 

Nalle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsirannikon SiniKeltainen
Tuo akustiikan tutkiminen auttaisi asiaa. Kaikuvassa tilassa (jota halli on) akustiikassa olevaa ongelmaa ei paranneta äänenvoimakkuutta lisäämällä, ennemmin akustiikkalevyillä etc. kaiuttimien sijoittelulla saavutetaan paljon, uutta ei välttämäti tarvitse edes ostaa...

Akustiikkalevy taas voi haitata kannatusryhmän äänen kuulumista, jos niitä ei laiteta oikein...
 

Schröder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP
Näin vieraskannattajan näkökulmasta järkytyin taas kun huomasin miten kovalla ne mainokset siellä tulee. Eihän niistä saa mitään selvää, kun se pauhaa niin kovaa. Raumam Bojasta taisi osa olla Pohjoiskaartessa ja ensimmäisessä erässä se näkyi ja oli aika vaisua menoa, toisessa erässä parempaa ja sama jatkui kolmannessa.

Miten kuuluiko meidän Hurrikaanisydänten chanttailyt yms kenellekkään, tosiasia on se ettei tuolla pienellä porukalla jolla oltiin huudot ja laulut kuulu pitkälle, mutta samaan oliko joku lähempänä meitä? Mielestäni ihan hyvä veto meiltä, varsikin ensimmäinen erä ja toinenkin, mutta sitten varsinaisen capon puuttuessa ja porukan ottaessa kuppia kolmas erä meni liialliseen JYPpi huuteluun, kun känniset ei enään muuta muistanetkaan....
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Näin vieraskannattajan näkökulmasta järkytyin taas kun huomasin miten kovalla ne mainokset siellä tulee. Eihän niistä saa mitään selvää, kun se pauhaa niin kovaa. Raumam Bojasta taisi osa olla Pohjoiskaartessa ja ensimmäisessä erässä se näkyi ja oli aika vaisua menoa, toisessa erässä parempaa ja sama jatkui kolmannessa.

Ja eilen taisi olla mediakuutiossa häikkää kun äänettömiä mainoksia tuli useampia eikä musiikkia saatu ajettua ulos. Normaalisti mainokset ja musiikki tykitetään kovemmalla tahdilla. Toivottavasti Lukko nyt tarttuisi tähän ongelmaan, kauan siitä on jo puhuttu.

Meiltä kyllä aika kehno ilta lauantaiksi ajatellen. Varsinkin juuri ensimmäinen erä. SMJK:n lisäksi taisi monelle painaa eilinen pitkäksi venähtänyt derbyn juhlinta. Hymiötä.

Miten kuuluiko meidän Hurrikaanisydänten chanttailyt yms kenellekkään, tosiasia on se ettei tuolla pienellä porukalla jolla oltiin huudot ja laulut kuulu pitkälle, mutta samaan oliko joku lähempänä meitä? Mielestäni ihan hyvä veto meiltä, varsikin ensimmäinen erä ja toinenkin, mutta sitten varsinaisen capon puuttuessa ja porukan ottaessa kuppia kolmas erä meni liialliseen JYPpi huuteluun, kun känniset ei enään muuta muistanetkaan....

Päätyyn ei kyllä kuulunut mitään. Nuo pienten vierasryhmien paikatkin ovat kyllä erittäin huonot. Ihan ryhdikkäästi näytti ainakin kädet nousevan.
 

senilix

Jäsen
Miten kuuluiko meidän Hurrikaanisydänten chanttailyt yms kenellekkään, tosiasia on se ettei tuolla pienellä porukalla jolla oltiin huudot ja laulut kuulu pitkälle, mutta samaan oliko joku lähempänä meitä?.

A-katsomon puoliväliin kuului ääni, mutta sanoista en saanut selvää. Siis kuului silloin kun RB hiljeni.
 

Mark Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Raumalla yleisesti ei ole hirveän kalliit liput. Ottaen huomioon esimerkiksi C- ja B-katsomot joihin pääsee perheellinen halvalla lasten kanssa.

En tiedä, kuinka helvetisti Herra tienaa, ilmeisesti lapset eivät mukanasi kulje? Mulla on eukko ja neljä (4) muksua, jotka tykkäis peleissä käydä. Oletan, että osaat laskea laskimella, niin laskepa huviksesi meidän perheen YHDEN pelin kustannukset (liput, pakolliset popparit ja makkarat). Kauhistuttaako? Laskepa se vielä x 30 (kotipelit). Kerro tulos meille kaikille! Monella olisi halua tulla hallille, mutta kun yksinkertaisesti ei perse kestä!!
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
En tiedä, kuinka helvetisti Herra tienaa, ilmeisesti lapset eivät mukanasi kulje? Mulla on eukko ja neljä (4) muksua, jotka tykkäis peleissä käydä. Oletan, että osaat laskea laskimella, niin laskepa huviksesi meidän perheen YHDEN pelin kustannukset (liput, pakolliset popparit ja makkarat). Kauhistuttaako? Laskepa se vielä x 30 (kotipelit). Kerro tulos meille kaikille! Monella olisi halua tulla hallille, mutta kun yksinkertaisesti ei perse kestä!!

Viittaamaani B- ja C-katsomoiden tarjoukseen, eli aikuinen 15€ ja per lapsi 6€ päälle arkimatseissa. Yhdelle ottelulle tulee toki neljä henkiselle perheelle hintaa, 42€. Ja kioskiostokset päälle.

Pointtini oli, että perhetarjous huomioiden Raumalla ei ole kalleimmasta päästä liput liigassa. Paitsi sitten yksittäisten lippujen hintoja pitäisi tarkastaa alaspäin. Ja miksei kehittää perhekausikorttia tms perheille, jotka haluaa porukalla matseissa käydä.

Se nyt on selvä, että tuollakin hinnalla tulisi taloudellisesti raskaaksi käydä joka matsissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös