Lukko-SaiPa 22.1.2004 Äijänsuo

  • 8 657
  • 78

Siirappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Tampabay Lightning, Kotiteollisuus
Ja niinhän siinä sitten tosiaankin kävi, että voittohan se sieltä tuli lukemin 5-2. Onnittelut joukkueelle vaikka ilmeisesti mitään suurta hokia ei tänään pelattukkaan niin voitto on voitto. Tästä on hyvä jatkaa ylihuomenna Ouluun ja jatketaan taistelua. Sieltä voitto ja Lukko noussee jo 6 sakkiin. Kun katselee tuota Lukon tulevaa otteluohjelmaa niin en pitäisi mahdottoman sitäkään, että taistellaan kotiedusta playoffeissa Lukko on nyt 7 pistettä Jokereita ja 4 sijaa perässä ottelun vähemmän pelanneena. Toki on kyllä kova urakka eikä saa todellakaan hävitä oikeastaan kuin 1 tai korkeintaan 2 peliä loppukaudella.

Ja onnea Saipalle tulevaisuuteen niin ikävää kuin se onkin niin Saipa tuskin tulee pelaamaan playoffeissa. Saipa on kyllä sympaattinen pikkuseura jolle toivoo aina onnea ja menestystä. Ehkäpä ensikausi on teidän kausi.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ei mikään huikea kiekkonäytelmä, mutta voitto kelpaa aina. Kahden ekan nopean maalin jälkeen ei taso päätä huimannut. Toinen erä oli etenkin Lukolta aneemista kurvailua. Onneksi saivat maalin ihan erän loppuun. Kanadan pojat olivat tänään iskussa, mutta Saarela ja Tähtinen olivat aivan unessa. Torkkia kaipailaan takaisin. Viinanenkin alkaa piristyä, mikä ilolla todettakoon.

On se Jamo muutaman tuhatta kertaa vipannut rännikiekkoja urallaan, mutta tänään ei kulkenut. Äijä otti lämpöä nuoruusvuosiensa malliin kun pelin viivyttämisestä tuli hänellä kakkosen lisäksi kymppi. Ulmer vei 2-0 maalissa Jamoa vähän saman tyyliin kuin Pavel Bure silloin olympialaisissa. Nätisti Ulmer "uitti" kiekon sisään.

Perhanan Ramona kun meni taas sössimään lehdistötilaisuuden radioinnin. En usko että Rautakorpi mitään huippuarvosanoja joukkueelleen anna. Mutta kuten sanottu, voitto tuli ja se riittää ainakin minulle tässä vaiheessa. Oulussa lauantaina voi kyyti olla taas kylmempää.

EDIT: Niin ja tulihan se "pakollinen" väärä vaihto- jäähy taas Lukolle. Mikä piru vie siinä on että noita virheitä tulee nykyään lähes joka pelissä. Pitäsi J.R. kunnon vaihtosulkeiset ja opettaisi jätkät laskemaan viiteen!
 
Viimeksi muokattu:

rellu

Jäsen
Suosikkijoukkue
sm-sarja/SM-liiga/Liiga 1957 -
Viestin lähetti Siirappi
Kun katselee tuota Lukon tulevaa otteluohjelmaa niin en pitäisi mahdottoman sitäkään, että taistellaan kotiedusta playoffeissa Lukko on nyt 7 pistettä Jokereita ja 4 sijaa perässä ottelun vähemmän pelanneena. Toki on kyllä kova urakka eikä saa todellakaan hävitä oikeastaan kuin 1 tai korkeintaan 2 peliä loppukaudella.

Minusta vaikuttaa siltä, että seuraavat neljä peliä ovat hyvin ratkaisevia tuon paremman play-off -viivan ylittämiseksi. Eikös ne seuraavat ole Kärpät (v), Tappara (k), Ilves (v), Jokerit (k) vai oliko tuo viimeinen taas kerran "paikallispeli" JyP? TÄRKEITÄ otteluita.

Ei kuulostanut Ramonan mukaan tänään oikein hyvältä. Eikä se radiosta katsottuna mitään huippua ole viime peleissä muutenkaan ollut. Ripa toisti toistamistaan, että ennakkosuosikkina pakkopitkon syöminen on hankalaa. On on, mutta siihen ei kuulu lipsahtelut, joita nyt radiosta nähtynä oli. Oliko paremminkin ylimielisyyttä kuin pakkopullaa?

Pelkään pahaa, toivon parasta. Vaikka teille sinne Rauma-Pori -akselille syntyisi mahtava fiilis nykyisestä tilanteesta "pikkupleijareihin", minä pelkään sitä... Jos ei Lukko nouse Ipan kustannuksella viivan yli, nouskoon JyP Ässien ohi.
 

bertza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ei herrantähden mitä peliä!! 2 ekaa minuuttia oli lätkää, mutta sen jälkeen miekkailua ja painia. OK, Saipa ei tullut Raumalle yleisöä viihdyttämään, mutta %¤/#&%# kahvausta ja roikkumista. Ehdottomasti kauden surkein peli.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Ensinnäkin tuo radio suomen ukkeli on todellakin huono.
Ei sitä voi kuunnela.
Riston tunnelmista voi heti päätellä aina pelaako Lukko hyvin vai huonosti.
Tänään ei paljon peliä kehuttu, vaan haukuttiin JR:n aikakauden huonoinmaksi. Eikä Moisanenkaan sitä kommenteissaan kehunut.

Hyvin pojat tuli taas pelin alkuun 2-0, kun Porissakin tultiin 3 - 0 ekassa. Paikanpäältä tietenkin oli parempi tulkita kuin nyt radiosta.

Kuitenkin nyt tuntui, että Saipa ei oikein 2- 0 jälkeen toipunut. Onnekas kavennus ja yv kavennus, siinä se. Sitten 4 - 2 yv:llä ja tuntui että se on siinä. Näinhän se olikin ja DZ tyhjiin 5 - 2.

Nyt ei mennyt niin tiukille kuin viimeksi meni. Oli silloin "ihan liian jännää". Yleisöäkin oli paikalla yli keskiarvon n. 3660 tai sinne päin.

Kanukit tuntuu olevan hyvässä vireessä, Jeff 2+1 ja Quinn 0 + 3.
Onkohan poikien kanssa tehty sopparit?
Entäs nämä?: Niskala, Saarela ja Tähtinen (soppari on) 0 + 0.
Mitäs Nikke teki tuon kympin suhteen? Ei kyllä ollut tehojen ja tuon kympin valoissa ottelun vakuuttaja!
No, nämä palkinnot aina menee välillä sinne sun tänne.

Mikähän tekninen ongelma taas oli ettei kuullut valmentajien kommenteja Ramonasta? Harjoitukset ;)

Jamo oli taas ilmeisesti oma ittensä! HYVÄ! Taisi olla kanukkien lisäksi illan ainut valopilkku.

Tämä vuosi näyttää tällähetkeltä kyllä todella hyvätä. Pinna vielä Raksilasta ja sitten taisteluun 5 - 4. sijasta .

Korjattu: 2->3, kun käskettiin :)
 
Viimeksi muokattu:

Mdawg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
No eipä Saipa sen enempää roikkunut ja kahvannut kuin Lukkokaan. Oli meinaan suht tylsä kiekkonäytelmä molemmilta joukkueilta; en olisi koskaan uskonut, että yli 3600 ihmistä pystyy olemaan noin hiljaa.

Lukko meni alussa nopeasti 2-0 johtoon kun ensin kiekko pomppi Murphyn luistimista tai polvista sisään ja kohta perään Ulmer teki läpiajosta nätin harhautuksen päätteeksi maalin.

Saipan 2-1-maali menee täysin Vehasen piikkiin: Pete imuroi siniviivalta lähteneen harmittoman näköisen "vedänpä maalille ja lähden vaihtoon"-vedon taakseen.

Erän lopulla Viinanen ohjasi sitten maalin edestä 3-1. Jamo torjui ensin, mutta kiekko pomppasi tolppaan, siitä takaisin Jamon kyynerpäähän ja maaliin.

Tuo Jamon kymppi tuli kun mies vetäisi kiekon ränniin, mutta se pomppasi muikkuverkkoihin osuttuaan sitä ennen pleksiin, joten ihan aiheesta Jamo kimmastui - jäähyä ei olisi missään nimessä kuulunut viheltää. Vähän samanlainen tilanne kuin sattui viime lauantaina Porissa Järviselle.

Niskalan kymppi tuli tosiaan siitä kun Nikke laukoi vihellyksen jälkeen kiekon siniviivalta maaliin. Se veto lähti kuitenkin sen verran nopeasti vihellyksen jälkeen, että en usko Niskalan tehneen sitä tahallaan.

Toisessa erässä Sach pääsi nousemaan vapaasti maalin eteen ja teki 3-2 ja Ulmer kuittasi samanlaisella maalilla vähän myöhemmin. 5-2 Tkaczuk tyhjiin.

Kuten jo sanoin niin aika tylsää ja saamatonta oli kummankin peli ja Lukko lopetti taas kerran pelaamasta johtoasemassa. Kärpät tulee kyllä rokottamaan Lukkoa samanlaisesta lepsuilusta armotta, jos tahti ei lauantaihin mennessä muutu.

En tiedä paniko kukaan muu merkille, mutta mielestäni Teemu Kesä pelasi uransa parhaan pelin Lukko-paidassa. Nyt Kesä uskalsi jopa avata peliä eikä vain tyytynyt koko ajan nostamaan roikkukiekkoja keskialueelle.

Eipä sieltä kummaltakaan joukkueelta oikein noussut yksilöitä pahemmin esille. Lukon kanadalaiset pelasivat pirteästi ensimmäisessä ja kolmannessa erässä, mutta muuten oltiin aika harmaata massaa tänään.

Matka jatkuu lauantaina Ouluun. Jokohan se saatanan Oulun kirous menisi rikki.
 
Viimeksi muokattu:

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nyt viimeistään voidaan todeta että SaiPan kausi on ohi tältä haavaa. Vituttaa kyllä että joka kausi toistuu tämä sama homma. Menee maku koko touhusta, mutta minkäs teet. Tälläistä tulosta tästä ottelusta uumoilinkin, joten ei yllättänyt sinänsä.

Ei voi muuta enää toivoa kuin että saataisiin nyt vihdoin ja viimein kasattua ensikaudeksi SE porukka jolla pudotuspelipaikka on edes realistisesti ottaen saavutettavissa. Näennäisestä suppeasta pisterosta huolimatta pudotuspeleihin pääsy on ollut koko kauden tavoittamattomissa, sillä tiukan paikan tullen joukkueella ei ole minkäänlaista kykyä venyä. Turha siinä edes yrittää positiivisesti ajatella, kun se ei auta. Karu totuus on sitä mitä se on.

Ottaa päähän ettei Lukko sitä kuudetta maalia saanut aikaiseksi. Olisi sitten veikkaukseni pitänyt paikkansa. No, se siitä.
 

Sisäliitin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Viestin lähetti Mdawg


Tuo Jamon kymppi tuli kun mies vetäisi kiekon ränniin, mutta se pomppasi muikkuverkkoihin osuttuaan sitä ennen pleksiin, joten ihan aiheesta Jamo kimmastui - jäähyä ei olisi missään nimessä kuulunut viheltää. Vähän samanlainen tilanne kuin sattui viime lauantaina Porissa Järviselle.


Itse asiassa kiekko meni pleksiä koskematta suoraan muikkuverkkoihin, tosin todella läheltä pleksiä.

Niin ja montakos peliä pannaa Eepi sai tönittyään tuomaria?

Kesä ja Puke pelasivat molemmat hyvän pelin. Tähtinen ja Saarela ovat aivan pissassa ilman Torkkia.

Niin...
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ei ollut hyvä peli, mutta voitto lämmittää sen verran että en tätä nyt kauden huonoimmaksi kotikoitokseksi nimeäisi. Sen tittelin saa Ismon viimeinen peli Lukon ohjaksissa, mutta aika lähelle Rautakorven ajan heikointa esitystä tämä menee. Ehkä se ennen joulutaukoa pelattu Lukko-HPK oli vieläkin huonompitasoinen johtuen siitä että siinä tuli tappio.

Niin, ei pitäisi valittaa kun kaksi lisäpistettä tuli plakkariin. Tässä nyt kumminkin oma puusilmäinen tarinani illan tapahtumista:

Avauserä oli 2 minuuttia 37 sekuntia Lukon heiniä. Siinä ajassa Murphy ja Ulmer veivät Lukon 2-0-johtoon. Murphyn maali meni nähdäkseni SaiPan pakin luistimesta, tai ainakin jonkun luistimesta mutta missään nimessä se ei ollut potkumaali, joten Rantala aivan oikeutetusti maalin hyväksyi. Aikaa kellossa tällöin 0.36, mutta kaverini kanssa ehdimme jo hermostua ajassa 0.14 kun kiekko ei vielä kertaakaan ollut Jamon takana käynyt... Ulmerin maali ottelun komein: nousu laidalta Hancockin syötöstä ja komea nosto yli Myllyksen.

Siihen loppuikin sitten Lukon pelaaminen, ja kun Vehanen lahjoitti SaiPalle kavennusmaalin ei peli enää niin selvää ollutkaan. Sitten nousi esille päätuomari Aleksi Rantala, jonka toinen esiintyminen Äijänsuolla ei enää ollutkaan ensimmäisen tasoinen. Ensin Rantala nosti Nielikäisen rikkeen takia käden pystyyn ja peli jatkui Lukon pitäessä kiekkoa. Nähdäkseni Lukkolainen syötti kiekon siniviivalta tulevalle Janne Niskalalle, mutta kiekon ollessa matkalla Nikelle Rantala katkaisi pelin. Niskala tästä huolimatta laukoi kiekon maaliin, ja Rantala antoi hänelle kympin. Nähdäkseni se meni oikein, vaikka aina noista ei kymppiä tulekaan, mutta Niskala laukoi niin myöhään vihellyksen jälkeen että halutessaan olisi voinut jättää sen tekemättäkin.

Hetken päästä tästä Jamo nosti maalin takana kiekon pleksiin, jota pitkin se kulki ennen kuin kulmauksessa hieman ennen muikkuverkon loppumista nousi sinne verkkoon, ja Rantala kaikkien äimistykseksi antoi Jamolle jäähyn. Jo tuli siihen saakka flegmaattisen oloisesti pelanneelle Jamollekin virtaa kintaisiin, kun mies ryntäsi Rantalan perään ja antoi tulla täydeltä laidalta. En nähnyt mitään tuomarin tönimisiä, enkä usko sellaista tapahtuneen sillä silloinhan Jamo olisi saman tien lentänyt huut hiiteen jäältä. Nyt vaan riitti Rantalan käsienheilautus lanteille ja Jamo sai kympin, mutta aivan aiheesta Jamo protestoi.

Selvempää tuomarivirhettä harvoin näkee, ihmettelen mikseivät linjatuomaritkaan oikaisseet Rantalan virhettä. Pelaajien selityksethän eivät mitään auta. Näitä on ollut ennenkin, suoraa päätä muistan Äijänsuolta ainakin Boris Roussonin saaneen samasta syystä kakkosen Marko Lepaukselta mutta tuolloin linjatuomarit oikaisivat Lepauksen vihellyksen ja jäähy peruttiin, vastaavasti Pasi Kuivalainen laukoi kerran kiekon muikkuverkkoon mutta tuolloinkin tv-pelissä tuomarina ollut Lepaus ei edes harkinnut jäähyä, vaikka Kuivalainen harmitteli ja pudisteli päätään luullen saavansa kakkosen.

Se siitä ja takaisin peliin. Lukko pelasi hetken aikaan kahden miehen ylivoimalla, mutta tällöin näkyi Niskalan puuttuminen, sillä minkäänlaista yritystä ei tuossa ylivoimassa ollut. Jäähyn jälkeen ei kuitenkaan kulunut minuuttiakaan, kun Lukko lisäsi johtonsa kahteen maaliin kun Mika Viinanen suti jostain pienestä lävestä kiekon maaliin. Tämän jälkeen oli sen pakollisen vaihtovirheen aika, mutta onneksi SaiPa ei enää kavennusta saanut aikaan. Petr Sachl ja Teemu Kesä nujakoivat itsensä jäähylle, ja Sachl sai Rantalalta erän kolmannen kympin, nähdäkseni siksi että hän pudotti hanskansa kun Kesällä ne pysyivät kädessä. Muuten mitään kunnon tappelua ei syntynyt, ihmettelen vaan sitä että Kesä jäi niin selvästi alakynteen... Erää näkemättömät voisivat tilastoja katsomalla luulla että värikäskin erä oli kyseessä, mutta eipä niin voi sanoa.

Toinen erä oli kokonaisuudessaan SaiPan heiniä, vaikka hätäisemmät luulivat joukkueen jo luovuttaneen vaikean avauserän jälkeen. Onneksi SaiPa sai vain yhden maalin tehtyä, eikä sekään miltään mahdottomalta torjuttavalta näyttänyt Vehasen kannalta. Jostain längistä se taisi mennä. Erän lopulla Jeff Ulmer teki ylivoimalla Lukolle tärkeän osuman. Hän nousi kulmasta Hancockin syötöstä maalille ja ohitti Jamon, ja Lukko pääsi tauolle taas kahden maalin johdossa. Ei niinkään ansaitussa johdossa, mutta johdossa kumminkin.

Kolmas erä oli tarkkaa peliä Lukolta, eikä SaiPa oikeastaan enää tuossa vaiheessa pystynyt Lukon voittoa estämään. Petr Sachl nousi hienosti maalille, mutta tällöin Vehanen esitti todellisen fantom-torjunnan, ja heti tämän jälkeen oli Jamon vuoro torjua Lukon yritys. Siinäpä ne kolmannen erän huippuhetket, poislukien Tkaczukin tyhjään tekemä viides osuma.

Lukko oli heikko mutta onneksi vastus oli vielä heikompi. Jostain kumman syystä peli ei nyt kulje yhtään, nytkin näytti siltä että kahdessa ja puolessa minuutissa hankittu johto tuuditti pelaajat ruususen uneen. Lukon onneksi Rantala astui esiin, ja SaiPa kyllä kärsi enemmän hänen toheloinnistaan avauserässä.

Paras Lukosta oli nelosketju, jossa varsinkin Siivosen ja Viinasen peli paranee koko ajan. Hancockin kanukkiketju pelasi myös hyvin, mutta Tähtisen ja Saarelan peli kärsii selvästi Torkin puuttumisesta. Toivottavasti Toke palaa mahdollisimman pian, ei Koivistosta juurikaan apua tuossa ketjussa ole.

En tiedä millä nuo vaihtovirheet saisi pois? Jokin semmoinen kutina minulla on että tuosta Lukko vielä kärsii katkerasti tällä kaudella, mikäli niistä ei eroon päästä. Nytkin Lukolta jäi lisäksi yksi päivänselvä vaihtokakkonen vielä viheltämättäkin.

Eri asia sitten on että SaiPaltakin jäi ainakin kaksi vastaavaa vaihtorikettä huomioimatta.

SaiPasta nyt ei oikeastaan kehua kannata kuin Petr Sachlia, joka on pelimies. Vladimir Machulda ei nyt yltänyt samaan kuin edellisessä Rauman pelissä, ja täytyy sanoa että näillä näytöillä ei SaiPan kannattajien kannata huolestua: Machulda ei kelpaa kenellekään.

Jamokin oli alussa kummallisen vetelän oloinen. Edes noista päästetyistä maaleista mies ei jaksanut kiukustua, paitsi että ensimmäisen takaiskun jälkeen olin katsovinani että Jamo oli menossa vaihtopenkille päin kun sieltä joku pukuherra huitaisi kädellään että "pysy maalissas". Muutenkin Jamolla tuntui nyt pomppivan kiekot kummallisesti, ehkä se on merkki siitä että hänkin on jo tämän kauden osalta luovuttanut, en tiedä.

Nielikäinen nyt pelasi sitä tuttua peliään eli tökki ja ronkki jokaista vastaantulijaa, ja sopivasti osasi filmata kun vastaavalla tavalla häntä ronkittiin. Kolmannessa erässä hän yritti hakea Kesästä kaveria, mutta Kesää ei kiinnostanut. Sen sijaan Sachlia Kesä hakkasi kolmannen erän alivoimissa aika rankasti mailallaan. Viimeisen kymmenen sekunnin aikana Nielikäinen esitti yhden pellehypyn josta Jerobeam Salakyttäkin olisi kateellinen, sekä koetti lopussa hakea Joe Murphystä kaveria viittomakieliseen keskusteluun mutta eipä näyttänyt Murphendaaliakaan kiinnostavan. Ja hyvä tietysti onkin ettei kiinnostanut, pelikieltoihin ei ole varaa kun miehiä on muutenkin pois.

Juupasen juu. Hieno homma oli ottelun yleisömäärä, yli 3600 katsojaa. Ja pisteet tietysti. Tästä voi vetää sen johtopäätöksen että Lukko on niin kova jengi tällä hetkellä että voittaa huonollakin pelillä, vaikka nyt kolmen viimeisen pelin esityksillä ei lauantaiselta Oulun reissulta ole muuta odotettavissa kuin lämmintä kättä. No, muutenkin kaikki sieltä mukaan tuleva pistelisäys on pelkkää plussaa, nämä SaiPan tapaiset alapuolella sarjassa olevat vastustajat on ne mitkä pitää voittaa, kotona varsinkin.
 
Viimeksi muokattu:

Taustailija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mdawg kertoi kaiken oleellisen, mutta nostaisin vielä pari pelaajaa esille.

Ensin kohteliaasti vierasjoukkueesta, elikkä Pasi "The Pasi" Nielikäinen pelasi erittäin pirteästi, niin kuin viime Rauman vierailullakin ja tuo pirteys näkyi vain ja ainoastaan kiekollisessa pelissä ja muutamassa puhtaassa taklauksessa, ihan hyvä peli häneltä. Samoin Petr Sachl (miten se nyt kirjoitettiin?) oli hyvä, mutta jäähyjä (tyhmiä) tuli hieman liikaa, että olisi voinut auttaa joukkuettaan. Machulda oli kentällä, mutta ei ollut pelissä mukana, ajatus oli jo muualla, missä?

Toisiaan tuo Jamon tulistuminen oli ihan aiheellinen, mutta siinä sivussa tuli tönäistyä tuomaria (päätuomaria sekä toista linjuria), mutta tälläkertaa ilman sanktioita, vastaavastahan Eepi sai kolmen pelin pannan männä vuonna!

Kotijoukkueesta nostaisin esiin jälleen loistavasti pelanneen ja taistellen ns. nelosketjun Normio-Viinanen-Hagelberg, erityisesti Teemu Normio oli jälleen hyvä. Tuo nelosen esitys oli selkeästi kotijoukkueen tasaisin esitys kokonaisuutena. Toki Kanadalaisketjukin pelasi hyvän ottelun, niin kuin pisteetkin kertovat, mutta välillä oli pientä herpaantumista. Ulmer pelasi parhaan pelin, jonka minä olen nähnyt. Ulmer teki kaksi kaunista maalia!
Sanoisin vielä, että kyllä koko Lukon joukkue, kuitenkin taisteli hyvin, mutta se viimeinen terävyys jäi uupumaan.

Korostaisin vielä, että nähdäkseni Saarela pelasi aika paljon tänään ja mikäs oli pelatessa, kun luistin kulki aika hyvin, vaikka tehopisteet uupuivat, niin paikkoja oli, paremmalla tuurilla olisi muutama tehopiste voinut tulla. Saarela oli Koiviston kanssa hyviä, mutta Tähtisellä ei ollut ihan paras päivänsä. Onneksi ratkaisijoita löytyy, niin ei tarvitse aina onnistua!

Sanotaan nyt vielä, että ei ollut vielä tänään Jämsän läpimurron päivä, mutta kyllä se vielä tulee. Jämsäkin luisteli ja taisteli hyvin, mutta joutui kolmannessa erässä vilttiketjuu ja hänen paikalleen nostettiin Kauvosaari. Tämä kyllä herätti kolmosketjunkin parempaan peliin, mutta Luovin mentävä aukko tuossa Taksutin rinnalla jokatapauksessa on.

Yhteenvetona Lukko hallitsi ekaa kymppiä, SaiPa taasen hallitsi toista erää mielin määrin ja kolmas erä oli lähinnä pelailua.
 

Mdawg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Viestin lähetti Roku
En nähnyt mitään tuomarin tönimisiä, enkä usko sellaista tapahtuneen sillä silloinhan Jamo olisi saman tien lentänyt huut hiiteen jäältä. Nyt vaan riitti Rantalan käsienheilautus lanteille ja Jamo sai kympin, mutta aivan aiheesta Jamo protestoi.

Tilanne tapahtui aivan silmieni edessä ja kyllä Jamo tönäisi sekä linjuria (kahdesti) että päätuomari Rantalaa, eikä se ensimmäinen tönäisy ollut edes mikään voimaton.
 

Taustailija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Viestin lähetti Roku
En nähnyt mitään tuomarin tönimisiä, enkä usko sellaista tapahtuneen sillä silloinhan Jamo olisi saman tien lentänyt huut hiiteen jäältä. Nyt vaan riitti Rantalan käsienheilautus lanteille ja Jamo sai kympin, mutta aivan aiheesta Jamo protestoi.


Töniminen on aika vahva ilmaus, mutta kyllähän tuomarin koskemattomuutta rikottiin!

Onneksi HN oli taltioinut tapahtuman ja sieltä kaikki näkivät tapahtumien vakavuus asteen.
 

Gleb

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Voisihan sille Jamolle muutaman pelin huilin lätkäistä, pääsisi Kuokkanenkin välillä pelaamaan.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Joo, niinpä näkyi. Linjatuomaria Jamo todellakin tönäisi, päätuomaria lähinnä tarttui käsivarresta.

Ihmettelen kyllä mikseivät ne tuomarit tuosta Jamoa rankaisseet enempää? Ei edes selkeä tuomarivirhe voi olla mikään puolustus sille.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Viestin lähetti Euran Jussi
Tiedoksi Saipa2000:selle ja muillekin että Lukon pelejä selostaa sekä Suomen paras selostaja (Risto Leino, Ramona) että huonoin (nimi jota en halua muistaa, Radio Suomi)!

Ei nyt liity peliin, mutta kukaan ei voi olla huonompi kuin Radio Cityn rakas Pentti "elävä legenda jo eläessään" Lindegren.

SaiPan isot pelit alkaa ilmeisesti olla pelattu. Sääli toisaalta. Milloin Machulda vaihtaa paitaa?
 

TiDo28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko,Toronto Maple Leafs
"The Peli"

Toinen joukkue rikkoi toisen joukkueen pelin rakentamista ja kun tämä toinen joukkue huomasi rakennuksen yrityksen turhaksi tyytyi myös kotijoukkue vain pelailemaan.Nyt meikäläistä varmaan odotetaan kivitettäväksi Rauman torille mutta nyt näin ensimmäistä kertaa tällä kaudella lukon voittaneen selvällä erolla myös "kahva" pelin.

Saipasta:Sachl oli hyvä,järjesteli paikkoja ja ratkaisi itsekin yksilösuorituksillaan.Machulda oli liian kevyesti liikkeellä tässä painiottelussa.Itse ihmettelin Kermanin näkymättömyyttä,johtuen varpisti pienen peliajan takia.Sama homma kookoosta tulleeseen Tikkasen paluuseen,ei päässyt vetopaikkoihin käyttämään ihan ok. vetoaan.Mitä nyt Nielikäiseltä voi odottaakkaan mutta ihan hyvä esitys häneltä.Itse odotin Nielikäisen lämpenemistä mutta piti juuri ja juuri hermonsa kylmänä.Eihän Nielikäinen mikään Machulda ole kiekon käsittelijänä mutta liikettä äijässä riittää.Nokelaiselta mielestäni ihan kelpo peli.Jamo ei oikein ollut iskussa vaikka ei mitään "Kesä roikkuja" nyt päästänytkään.Ulmerin maaleille ei vaan voinut mitään.Kehottaisin tosiaan Mälkiää rohkeammin peluuttamaan muitakin kuin vaan 1. ja 2. ketjua.

Lukosta:2.ketju on kuin puolikuntoinen ilman Tokea.Koivisto ei sovi yhtään tuohon ketjuun ja ikävä on suuri Tokea.Myös Jämsän liike ei riittänyt ja Kauvo siirrettiin Taksutin toiseen laitaan.Taksutin laiturit vaan vaihtuvat ja peli on ollut vähän hakusessa.Vaikka 2. ja 3. ketju ovat vähän heikommilla eväillä liikkeellä juuri nyt on paikkaajiksi noussut nyt "kuumat ketjut" nikkarit ja Viinaset.Vehasellakaan ei ollut ihan paras päivä mutta kun vetoja tulee muutama silloin tällöin niin pidäpä siinä itsesi vetreänä koko ottelun ajan.

Itse peli:Ei hienouksia,vääntöä,kahvaa ja painia.Luistelua päästä päähän ja maalit.Jamo "show",T.Kesä taktikoi Sachlin (Saipan paras) jäähylle pidemmäksikin aikaa.Nielikäinen piti hermonsa vaikka jotain höpisikin Saarelalle,myös Ulmer kuittasi Jamolle jotain palautetta maalien lisäksi.Tylsä peli kaiken kaikkiaan.

Voitto lukolle kaikesta huolimatta ja pisteet kelpaa edelleen.Kiitos niistä joukkueelle!

Oliko se jättiläinen Eerolan ym. kanssa siellä lukon aitiossa Samu vai kuka mahtoi olla?Eikös Samu ole blondi ja tämä näytti vähän enemmän brunetahtavaan suuntaan.Oli siinä äijällä kokoa!
 

Skoda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Hiio-hoi. Jo saivat Saipa ja Lukko Rantalan akan pojalta tasapuolisesti yhtä käsittämättömät kympit. Jamon purku kopsahti aivan selvästi pleksiin ennen muikkuverkkoihin menoaan ja mies tästä ihan syystä tuomaria sättimään. Minkäs teet. Tuomarivirheestä tuli sitten vielä lisää penalttia mussutuksesta, en usko että siitä tönimisestä tuli yhtään mitään. Siitä pelin viivytyksestä tuon tapahtuman jälkeen olisi tosin saanut penalttia jakaa, jo sitä kestikin. Mutta siitähän ei toki edes aloitusta nopeutettu.

Niskalan kymppi oli aivan yhtä käsittämätön. Pitäisikö pelaajan oikeasti kyetä lukemaan tuomarivirheet? Saipalle jäähy tulossa, Lukko pyörittää nätisti kiekon Niskalalle ja Rantala viheltää pelin poikki hiukan ennen vetoa. Ennen vanhaan peli on keskeytetty vasta kun vastustaja osuu kiekkoon, mutta Niken olisi totta kai pitänyt tietää että Rantala puhaltaa eri sääntöjen mukaan.

No jaa, onneksi pitkät kiekot vihellettiin aivan yhtä arpomalla. Tässä piilikin pelin ainut jännitys, ainakin naurettiin makeasti.

Rantala jätti kyllä semmoiset näytöt että ei mitään asiaa pudotuspeleihin tai ylipäänsä mihinkään tosipeleihin. Onneksi tämä nyt vaan oli tämmöstä kärpässarjan leikkiä. Mitään vahinkoa miehestä ei ollut mutta ihmetellä vaan täytyy minkälainen sääntökirja tai viherkaihi miehellä oikein on.

Sen verran pitää vielä lisätä, että Myllyksen mailapeli on edelleen liigan parasta. Tämä takamies ei tainnut antaa yhtään huonoa syöttöä ja avasi peliä Saipasta ehdottomasti parhaiten. Kova jätkä se on - edelleen.
 
Viestin lähetti L4E
Yleisöäkin oli paikalla yli keskiarvon n. 2660 tai sinne päin.

Mitä sää oikke selitäs? Vaihd kolmone siihe kakkose tilal ni oles lähempän!
Eli yleisöä tänään 3600 ja risat ja keskiarvo pysynee kohtalaisissa lukemissa.

Olipahan peli, ei nyt mitään maailman parasta viihdettä, mutta ei nyt ihan paskaakaan, 1-0 johtoon päästin helposti, kaikki katsojat eivät olleet edes kerinneet halliin kun verkko jo heilui, parin minuutin päästä toisen kerran ja siinä vaiheessa mälli otti aikalisän.

"The Jamo show" alkoi ekan erän puolivälissä.
En nähnyt, osuiko kiekko pleksiin, mutta käsittämättömät pultit jamo tapauksesta otti ja rupesi tuoareita tönimään, jos kyseessä olisi ollut The Eepi, olisi n. 50 pelin panna ollut itsestään selvyys, mutta tällä kertaa näin.

Eka erä siis 3-1, joista se SaiPan maali tuli turhan helposti, Pete suorastaan nukkui tilanteessa! Oi Jukka, olisko tämä peli ehkä sittenkin ollut Antin peli?

Lukon 2. maali oli kaunis, Ulmer pisti Jamon kunnolla solmuun ja lrutti putkista 2-0, 3:ssa maalissa oli sen sijaan Mika Viinanen, tuo viime aikoina herännyt maalipyssy valppaana ja tuikkasi Normion alulle paneman vedon maaliin.

2. erä oli melkoisen paskaa surffailua, Petr Sachl lirutti helpohkosti SaiPan jo maalin päähän, mutta onneksi illan "The Man" Jeff Ulmer vei Lukon 4-2 johtoon.

3. erä olikin enää pelkkää kosmetiikkaa, Lukko hallitsi, SaiPa puolusti, lopuksi Myllys pois, ja Tkaczuk rankaisi tyhjään, lopputulos 5-2.

Aika hyvä maku jäi pelistä, vaikka se välillä muistutti lähinnä Speden 60-luvun huumoria(ei hauskaa, eikä toimivaa), mutta oma joukkue voitti, ja sehän on pääasia, onnea SaiPalle tuleviin koitoksiin, sitä te tarvitsette(ja ei, Malmivaara ei ollut järin vakuuttava ;(

Mutta kaatuuko Kärpät lauantaina (vihdoinkin) Oulussa?
 

Skoda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Minusta Malmivaara oli ehdottomasti Saipan parhaimmistoa. Miehen liikkuminen ja kiekollinen peli on kehittynyt todella paljon ja itseluottamusta löytyy, toisin kuin muilla sputnikeilla. Malmivaara myös jakeli kroppaansa varsin auliisti. Uskoisin että tästä miehestä on vielä iloa Saipalle, kokoa ja pelikäsitystä löytyy. Marko Toivonen potenssiin kolme? Hyvä hankinta.
 

Kotkafani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kyllä se Jamon jäähy oli vääryys, olin ihan siinä nurkassa katsomassa, ja pleksiin se kiekko aluksi osui. No, tuo Rantala on Mestiksen ajoilta tuttu hemmo ja eipä mies tyyliään ole pahemmin muuttanut.

Nielikäinen vaikutti lähinnä pelleltä, perhana kun olisi joskus pelannut Mestiksessä niihin aikoihin kun Väki koukeroi Ukissa, niin olisi varmaan nähty mielenkiintoisen yhteenotto...

Lukon voitto oli hyvä homma, vaikka toisessa erässä ote vähän valahti, mutta hyvin pojat jaksoivat oman pään pelata. Eikä Lukko muuten mitään kahvakiekkoa pelannut, ennemminkin SaiPa se roikkuja oli.

Minä sain ainakin rahoilleni vastiketta!
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fighting Sioux
Ja voitto!!! Saipa on ollut pitkään yksi niistä Lukkoa kiusanneista tiimeistä. Ismo "Rauman Torin Kivittämätön Kuningas" Lehkosen Lukko olisi todennäköisesti alkanut 2-1 maalin jälkeen panikoimaan ja antanut Saipalle pari lisämaalia. Nyt kuitenkin Lukko oli se joukkue, joka teki seuraavan maalin.

Itse ottelu oli kaiken lukemani mukaan aika lailla sekava. Ja erittäin sekava pelissä oli tuomari Rantala. Kymppejä tuli vähän mistä sattuu. Jamon kiekonpurusta en osaa sanoa mitään. Osui pleksiin tai ei, mies ei itse tuomiosta järin pitänyt. Tuomarilla on tosiaan täysi koskemattomuus. Myllykselle olisi hyvin voinut tuomita lisäsanktioita. Mutta ei väkisin...

Lukon kanukit olivat pelissä erittäin tehokkaita. Toivottavasti muutaman pelin hiljaiselo päättyi nyt lopullisesti. STT-ketju on sen yhden T:n puutteessa. Toivottavasti Toke pääsee mahdollisimman nopeasti mukaan kuvioihin.

Lauantaina Lukko matkaa taas Raksilaan. Viimeksi Kärpät murskasi Lukon 5-0. Sen jälkeen Lukko onkin ottanut viisi peräkkäistä voittoa, pisin voitettujen ottelujen putki tällä kaudella. Sitä putkea olisi todella mukava jatkaa, ja samalla poistaa se kummitteleva Lukon Oulu-kammo. Siitä kuitenkin myöhemmin jossain ihan muualla.
 

RaLu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kympeistä

Jamon touhu oli aika huvittavan näköistä, vaikkakin se pelin viivytysjäähy olikin tulkinnanvarainen. Ei maalivahdilla pitäisi olla enempää oikeuksia koskea tuomariin kuin kenttäpelaajallakaan. Vahingoksi Jamon tönimistä ei voi puolustella, koska se kohdistui kahteen eri tuomariin. En ihmettelisi jälkiseuraamuksia jos vain asia raportoidaan eteenpäin.
Niskalan kymppi oli kyllä sinänsä aiheellinen, että Nikke laukoi kiekon vihellyksen jälkeen kohti maalia. Rantala vihelsi hiukan hätäisesti pelin poikki Saipa-pelaajan mailan osuttua hieman kiekkoon vaikka peli olisi voinut vielä jatkua.
Oli muuten kauden paskimpia pelejä Äijänsuolla vaikka pinnat tulivatkin. Haluttoman näköistä peliä puolin ja toisin.
 

LukkoUkko79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Viestin lähetti E
Ei nyt liity peliin, mutta kukaan ei voi olla huonompi kuin Radio Cityn rakas Pentti "elävä legenda jo eläessään" Lindegren.


Tosi kuin vesi. On todella ÄRSYTTÄVÄÄ kuunnella, kun Pentti "linkku" Lindegren selostaa peliä. Lauseet pätkivät ja sanat tulevat parin kolmen sanan ryhmissä. Sitten se sekottaa joukkueiden nimiä ja pelaajia ihan miten sattuu, ja vieläpä monta kertaa erän aikanana! Lukko-Blues -ottelussakin "linkku" oli ihan "pihalla". Kaiken kruunaa se, että "linkku" puhuu pelin aikana ihan liikaa kaikista sivujutuista pelin ollessa käynnissä. Sitten kesken sepustuksensa Pentti yhtäkkiä huudahtaa: "Ja siellä Lukolla oli juuri tuhannen taalan paikka, mutta Vehanen torjuu." Niinpä niin...

Miltähän kuulostaisi, jos tuo Radio Suomen Timo Sjöman selostaisi Lukon pelit Ripan paikalla...Tuntuu muuten että Sjöman on aina vierasjoukkuueen puolella Raumalla. Ei hyvä.
 

Mammutti

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Blackhawks,Cam Neely, Timo Peltomaa
Kehutaan nyt jotakuta, kun radion kautta peliä kerran katsottiin. Ramonan selostaja oli kyllä antaumuksella mukana tilanteissa. Neljännen maalin syntyessä kaveri innostui ihan kunnolla.
Hyvä selostaja, ilman suurempaa ongelmaa pystyi hahmottamaan missä päin kenttää pelattiin ja kuka teki mitä. Toisin kuin muutaman jo ketjussa mainitun miehen selostuksissa.

Katsotaan peliä ja kerrotaan rauhallisesti mitä siellä kentällä tapahtuu.. niin yksinkertaista se radiossa on.. on vaan uskomattoman vaikeaa monille..
 

theref

Jäsen
Kieltämättä tuo Jamon touhu oli aika "hilkulla" Hockey Nightin kuvaa katsellessa.

Jamo tahtoi väkisin päätuomarin puheille, mutta linjatuomari tuli väliin. Tällaistahan tapahtuu kiekkokaukalossa useinkin. Linjatuomari tulee "suojaamaan" päätuomarin koskemattomuutta.

Jamo yritti tarrata Rantalan hihaan, mutta eihän tuollaisilla maalivahdin rukkasilla mistään kiinni saa.

Linjatuomari tuli tietenkin väliin, mutta Jamo tahtoi vieläkin "juttelemaan."

Tuollaista tapahtuu aika monessakin ottelussa.

Toisaalta, en ole nähnyt tuota Epin tilannetta enkä voi siihen verrata.

Jos tuosta seuraa jotakin, niin sitten seuraa. Ei auta purnata, Jamo koski tuomariin. Kyseinen tilanne menee kuitenkin tulkittavien asioiden piiriin ja se tehtävä jää ottelun tuomaristolle sekä eilisen ottelun otteluvalvojalle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös