Lukko pudotuspeleissä 2024

  • 43 858
  • 398

Darumax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kyllä tässä alkaa säälikiima nousta, kun katselee tuota taistelevaa sinikeltaista joukkuetta. Ihan varmana ollaan mestareita keväällä.
Säälien kolikonheitto, kaksi ryöstöä Nokia Areenan jengeistä vieraissa aloittaen ja lopuksi joku vitun kiimainen joukkue finaaleissa kun itse pelattu about kuukausi joka toinen päivä. Voiko mikään edes mennä pieleen?
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Huomenna Lukko-Kalpa ja Hifk-Kärpät, ylihuomenna Kärpät-Hifk ja Pelicans-Lukko. Lukon pitäisi nämä kummatkin saada 3p arvoisesti, eli yhteensä 3p. Jolloin saavutetaan minimissään Hifkiä tai Kärppiä 3p arvoisesti, mahdollisesti 4-6p arvoisesti.

Jos lauantai-iltana pisteet olisivat:
Kärpät 98p (57o)
Hifk 98p (56o)
Lukko 92p (56o)
Niin olisi vielä pieni mahdollisuus nousta kuuden sakkiin.

Käytännössä minimissään 15p pitäisi saada ja jaossa on vielä 18p. Jukurit-Kärpät ja Hifk-Kalpa tarkoittavat kuitenkin sitä että joku Lukon lähistöllä oleva joukkue saa pinnoja.

Nyt kun taas miettii että Saipalle hävittiin 2p ihan juuri, Jukureita vastaan Lukko on sulanut ainakin kahdesti ja eikös Hifkiä vastaan sulaminen tapahtunut kerran? Tuossa on sellainen 10p joita ollaan menetetty ihan turhaan. Jos Jukurit oltaisiin voitettu toisesta noista, Hifkiä vastaan ei olisi tullut lopun sulamista (menetettiinkö 2p vai 3p?) ja Saipa oltaisiin hoidettu, niin Lukolla oli 93-94p, Hifkillä 90-91p ja Jukureilla 91p. Olisi ihan erinäköinen tilanne lähteä nyt varmistamaan kuuden paikkaa. Enkä erikseen halua ketään syyttää, mutta silti osittain syytän, maalivahteihin ollaan hävitty kuitenkin monta pojoa
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Liverpool
En tiedä onko ihan pudotuspeliasiaa mutta edelliseen MPN:n kirjoitukseen viitaten Lukko on pelannut kauden todella oudosti. Jäljellä kuusi ottelua ja jos hiukan tehdään asia oudommaksi niin veikataan lopuille peleille seuraavat lopputulokset.
Lukko voittaa Kalpan, Pelicansin, Sportin ja Tapparan - kaikki ilman jatkoja.
Häviää TPS:lle suoraan ja jatkoajalla JYP:lle.
Jos näin kävisi Lukko olisi pelannut aika tasaisen kauden kaikkien kanssa. Voittoprosentit olisivat
Kärpät 92%
HIFK 75%
Ässät 61%
Saipa 58%
ILVES 58%
TPS 50%
Kalpa 50%
KOOKOO 50%
Jukurit 50%
Pelicans 50%
JYP 50%
HPK 50%
Tappara 42%
Sport 33%
Ja kun spekuloidaan jatkopelejä niin Duffan miehiä ei onneksi vastaan enää tule ja kuten aina Lukon tulisi jotenkin välttää Tappara. Kaikki muut ovat kauden pelien perusteella voitettavissa ja kaikkein helpoimpia vaikuttaisivat olevan nuo Kärpät ja HIFK.
Ja toisaalta jos kaikki joukkueet olisivat pelanneet kauden yhtä ristiin kuin Lukko niin näilla Lukon otteilla voisi olla melkein sarjakärjessä.
No spekulointiahan tämä on enkä nyt ihan täysin varma ole että Lukko voittaa Pelsut ja Tapparan viimeisissä peleissään. Mutta herättää kuitenkin ajatuksia siitä että pudotuspeleissä Lukolla voisi olla saumaa kun vastaan ei enää tule "heittopusseja"

PS. vähän pikaisesti tehty taulukko joten saattaa sisältää virheitä
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
@Sohvakiekkoilija. Kärpät ja HIFK ovat parantaneet peliään selvästi kohti kevättä. Varsinkin HIFK on aivan eri joukkue (myös rosteri), jonka Lukko pöllytti Raumalla. Siinä mielessä vertailu runkosarjan matseihin on "turhaa", nykyvire merkkaa paljon enemmän. Aniharvoin käy niin, että pelaat paskasti viimeiset 10 matsia runkosarjaa ja sitten vire löytyy yllättäen pleijareihin.

Saumaa Lukolla on ihan kaikkia vastaan. Tappara sopisi pelityyliltään, kun ei ole trappia vastassa. Lukon suurimmat huolenaiheet ovat minusta: 1. Mv-peli 2. Ylivoiman tehottomuus 3. Ailahtelu 4. Liikaa alisuorittajia rosterissa. Tällä hetkellä vaikuttaa, että välieriin pääsyy vaatii pientä ihmettä, mutta kaikki on mahdollista. Lukolla on top 4-5 rosteri ja paljon potentiaalia. Maalivahtipelin on parannuttava, mahtaako iso mies GIbi pystyä pelaamaan pleijarien tiiviisssä tahdissa kaikki pelit? Niin vähän pelejä viime vuosilta, että kestääkö kunto/kroppa. Lebeen ei luottoa ole, välillä gamesavereita, mutta yleensä 1-2 helppoa sisään joka matsissa. Tuota ei kestä edes sääleissä.
 

Gädda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kumman ottaisitte mieluummin vastaan puolivälieriin, Tapparan vai Ilveksen? Kumpikaan ei ole mielestäni tällä kaudella ylivoimainen, yllätyksen mahdollisuudet on olemassa molempia vastaan.
 

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
Kumman ottaisitte mieluummin vastaan puolivälieriin, Tapparan vai Ilveksen? Kumpikaan ei ole mielestäni tällä kaudella ylivoimainen, yllätyksen mahdollisuudet on olemassa molempia vastaan.
Tapparaa ei olla koskaan voitettu paras 7 sarjassa, eikä koskaan ennenkään sarjaan lähdettäessä ole ollut ennakkoon ylivoimainen, mutta tukkaan on tullut aina, Tapparalla ollut myös kotietu. Ilves tulee olemaan vaikea voitettava jos sinne asti koskaan edes päästään, lepo ja koti edulla on iso merkitys. Runkosarjan peleillä voi pyyhkäistä hanuria kun pleijarit alkaa.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kumman ottaisitte mieluummin vastaan puolivälieriin, Tapparan vai Ilveksen? Kumpikaan ei ole mielestäni tällä kaudella ylivoimainen, yllätyksen mahdollisuudet on olemassa molempia vastaan.
En täysin ymmärrä kysymyksenasettelua, eikö sama yllätyksen mahdollisuus ole välierässä kuin puolivälierässäkin?
Ei ole mitään väliä kummassa järjestyksessä tulevat, aiemmin taisin sanoa että Ilves käy sikäli sääliksi että toivoisin että joku muu pudottaisi.

Edit: Tai siis, eikö tuolla kysymyksellä ole merkitystä vain jos tarkoitetaan että kummalle tippuisitte mielummin? En tajuu.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: Roku

Dani55

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ilves.

- Veskarit huonommat
- Paine menestyä. Ei rutiinia.
- Pois boxista niin Ilveksen yv on syöty :)
 
Suosikkijoukkue
Lukko, Lämsän kaljaveikot
Ilves.

- Veskarit huonommat
- Paine menestyä. Ei rutiinia.
- Pois boxista niin Ilveksen yv on syöty :)
Jos nyt kuvitellaan skenaario, että selvitettäisiin tie sääleistä jatkoon ja vastaan asettuisi Ilves niin olisihan Lukko selvä altavastaaja ja siitä on todellakin hyvä iskeä kun kukaan ei odota yhtään mitään. Ja toiseksi kuten on todettu moneen kertaan niin Lukon joukkue on täynnä äijiä eikä mitään poikasia. Ja ceehooällän pudotuspeli kokemuksista on hyvä ammentaa. Ilveksellä siis olisi kaikki paineet tässä tilanteessa.
 

RL1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raumam Boja
Jos Lukko lähtee sääleihin sijalta 7 ottaisin ehdottomasti vastaan, joko TPS n, taikka Ässät. KooKoo ja varsinkin Sport ovat mielestäni täyttä myrkkyä Lukolle. No odotellaan nyt, kun runkosarja päättyy kuka kenetkin kohtaa.
Toki, mutta pudotuspelit ovat oma maailmansa ja lähtökohtaisesti KooKoo ja Sport ovat heikoimmat materiaaliltaan. Ässätkään ei ole vahva rosterilta, paikallispeliluonne tasoittaisi hieman voimasuhteita.

Itselle kelpaisi kyllä Ässät sen takia, että pääsisi huikeaan tunnelmaan ja Lukkokin takuuvarmasti syttyisi.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ässätkään ei ole vahva rosterilta, paikallispeliluonne tasoittaisi hieman voimasuhteita.

Itselle kelpaisi kyllä Ässät sen takia, että pääsisi huikeaan tunnelmaan ja Lukkokin takuuvarmasti syttyisi.

Ässät on tosiaan rosterilta heikoin ja myös pelillisesti. Vain Rubin selittää sen, että Ässät taistelee säälipaikasta,
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Vain Rubin selittää sen, että Ässät taistelee säälipaikasta,
Toisaalta se voi olla myös se selitys miksi Ässät menisi sääleistä jatkoon. Lukon kliininen viimeistely siihen vielä, niin tiukkoja pelejä ne olisi maalien osalta joka tapauksessa.
Tepsiä jotenkin itse toivoisin, jonkinmoinen maalivahtiongelma ja itkupilli valmentaja. Mutta kaikki käy.
 

Kepakko

Jäsen
On muuten miesmuistiin mielenkiintoisimmat lähtökohdat pudotuspeleihin. Milloin viimeksi ollut näin tasainen rintama joukkueita taistelemassa mestaruudesta? Pisteissä Tampereen joukkueet menevät toki omia menojaan, mutta Pelicans, Kärpät, Jukurit ja HIFK ovat täysin potentiaalisia mestareita. Sarjakärki Tappara ei esimerkiksi ole vakuuttanut, pisteitä napsinut toki kiitettävästi ja onhan siellä nyt jäätävä arsenaali pudotuspeleihin.

Sitten sääleistä vielä kovavireinen KalPa ja Lukko siihen, niin olisi meillä kyllä todella mielenkiintoinen kevät tulossa.

Jos joku maaginen napsu parempaan tapahtuu erikoistilannepelaamisessa, niin meilläkin on mahdollisuuksia. Tällä ylivoimalla olemme ison haasteen edessä jo sääleissä.
 

LukkoUkko79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tänään 3 pisteen voitto Lukolle, niin ne viimeisimmätkin teoriat Lukon pullahtamiselle 10 sakista voidaan heittää roskiin. Ylipäänsä pisteille pääsy tänään vähentäisi putoamisteorioita. Käytännössä kuitenkin siellä on vaikkapa KooKoolla ja TPS:lla niin vaikeat loppuohjelmat, että tuskin tulevat yltämään edes Lukon nykyiseen 86 pinnaan. Lukolla on myös selkeä etu kolmen pisteen voitoissa.

Lisäksi vaikea kuvitella, että Sport, Ässät ja KooKoo voittaisivat loput pelinsä. Sitten siellä on vielä noiden keskinäisiäkin pelaamatta.

Jos ajatellaan ensimmäisen kierroksen kotietua, niin siinä mielessä tänään Lukolla on oiva tilaisuus varmistella sitä asiaa.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kyllähän Lukko on varmasti sääleissä. Vkl 6 pistettä ja top 6 on vielä mahdollinen. SaiPa tappio oli erittäin harmittava sarjatilanteen kannalta, kun pelit käyvät vähiin.

Nyt on hyvä mittari joukkueelle. Tulisiko 2 hyvää peliä peräkkäin kovia joukkueita vastaan. HPK pelistä on mahdotonta sanoa mitään, Kerho on hävinnyt 15/16 edellistä matsia ja oli kyllä rehellisesti täysin hengetön alle miljoonan euron mestis-porukka.

Tänään varmasti myös Gibi pääsee testiin, HPK vastaan tuskin tuli edes hiki.
 

Parthicus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
En kyllä haluaisi Ässiä vastaan. Heillä on niin hyvä maalivahti, että se voi keikauttaa noin lyhyen sarjan heidän eduksi. Lisäksi paikallispeliasetelma tekee sarjasta heti paljon arvaamattomamman.

KooKoo on ollut Lukolle vaikea vastustaja jonka lisäksi eivät ole mielestäni niin huono joukkue kuin sarjasijoitus antaa ymmärtää. Varsinkin hyökkäyksessä riittää tekijämiehiä ja yksi sarjan parhaista puolustajista antaa tulitukea. Koska Lukolla on ollut niin suuria vaikeuksia tehdä maaleja, KooKoo voisi voittaa maalintekokilpailun heikosta maalivahtipelistään huolimatta.

KalPa menetti Colby Sissonsin mikä laskee joukkueen uhkaavuutta väistämättä. Silti hyökkäyksessä riittää tehoihin kykeneviä pelaajia. Maalivahtipeli ei vakuuta. Silti koen, että joukkueessa on ulosmitattavaa potentiaalia sen verran, etten heitäkään vastaan haluaisi pelata.

Jos saisin itse valita, olisi Lukon vastustaja siis TPS. Turussa on asiat monellakin tasolla niin sekaisin, että heitä vastaan olisi Lukolla mielestäni parhaimmat mahdollisuudet mennä jatkoon. Tepsistä ei osaa sanoa, onko se lintu vai kala eikä edes että kumpi se haluaa olla. He ovat mahdollisista vastustajista omaan silmään kaikkein haavoittuvaisin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: joan

Sinkilä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, ManU, Pesäkarhut, SoJy, Valepa, Narukerä
Pinnan ainakin vei SaiPa Jukureilta.
 

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
Mahtaakohan Jukurit hävitä kahtakertaa peräkkäin Saipalle?
Huomennakin on Lukon otettava 3 pistettä jotta teoreettiset mahikset säilyisi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös