Lukko kaudella 2013–2014

  • 503 768
  • 1 494

Villi-Länsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Anaheim Ducks, Leijonat, Real Madrid
Hienoa kun on rohkeita ajatuksia. Saarelasta voin kertoa sen verran, että ei pelaa ensi kaudella liigassa vaan a-junnuissa. Pojan isä Pahi vaikuttaa asiaan todella paljon ja pitää pojan jalat maassa. Allu voi olla miehen mitoissa, mutta kun esim M.Kankaanperän taklaus osuu vauhdissa kohdalle niin se sattuu ja helvetisti.

Enkä myös usko, että näitä tsekkejä tai teija sopasia tänne raijataan. Hyökkäyksessä tuskin isoja vaihtoja tulee ja pakistoonkin max 3. Voi hyvin olla, että Dufva haluaa jatkon Kovaselle, Caldwellille, Generoukselle ja Tikkaselle.
 
...ja "hups" - edellisestä/ainoasta mestaruudesta on seuraavan kauden päättyessä 51 vuotta. Ihailen tuota periksiantamatonta keskinkertaisuuden logiikkaa. En.
Jos Dufva haluaa jatkaa em. mainittujen herrojen sopimuksia Lukossa, minä en halua jatkaa Dufvan sopimusta Lukon kanssa.
 

senilix

Jäsen
En ymmärrä sitä, että joka kesä pitäisi vaihtaa suurin osa joukkueesta. Ja marraskuussa loput.

En myöskään ymmärrä sitä, että hankintalistalle laitetaan niemiä, valkosia, sopasia, anttiloita.

En myöskään ymmärrä viime kesän hankintoja, Koskenkorvaa, Koskista. En myöskään Riskaa, jos oli alunperin tarkoitus peluuttaa ykkösessä.

Tälläkin hetkellä omissa nuorissa on mahdollisia liigapelaajia useampia, siksi nämä valkoset pitää jättää pois kuvioista. Pitää hankkia azevedoja ja vastaavia/parempia, jos kärkimiehistä on puute, kuten täällä kovasti kirjoitetaan. Nämä sopaset ja anttilat eivät vaan ole riittävän hyviä.
 
Kyllä EHT-tason mies, omassa roolissaan, omalle pelipaikalleen on riittävän hyvä kotimainen hankinta. Ei kuitenkaan esim. niiin, että puolustavassa roolissa vahva sentteri (l.Jasu) laitetaan pelaamaan luovaa roolia kakkosketjun ja yv:n sentterinä.
Sopanen/Anttila ovat hyviä hankintoja kolmosketjun laidalle. Sinne olin heidät listannut.
Senilix - voisitko kertoa, kenelle tarjoaisit jatkosopimuksia, jos et kaipaa radikaaleja muutoksia ensi kaudelle?
Tommila, Viirlas, Stach, Ilomäki ovat jo mukana - kenelle kirjataan jatkosopimus?
Etkö ymmärrä, että joukkue pitää vaihtaa, jos pelataan sijoista 9.-13. vaikka budjetissa ollaan vuodesta toiseen palkintopallilla? Jatko pitää ANSAITA. Mestaruus pitää ansaita. Voitot pitää ansaita. Keskinkertaisilla ratkaisuilla ja hankinnoilla saadaan keskinkertaisuutta.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
No itse olisin valmis jatkamaan Nurmen, Pesosen, Virtasen, S. Nielsenin ja niinkuin muillakin oli Azevedon sopparia.

Järkevintä olisi jos ensi kaudella lähettäisiin kokoonpanolla:
Riska-Kauvosaari-Koskinen
Caldwell-Kovanen
Koskenkorva-Jasu-Bertrand
Tikkanen-Rantanen
Elo-Kangasmäki-Laaksonen
Generous-Honkaheimo

Vehanen

Nytkin mennään kolmella kentällä, niin mennään koko ensi kausikin. Loppujen sopimukset puretaan ja junnut lähetetään muihin joukkueisiin. Loukkaantumisia paikataan Seitsosilla ja Robareilla.

Ensinmäisestä kentästä (kaikki 5) saa 250k per kausi, toisessa kaikki saa 200k per kausi ja viimeisessä 100k per kausi. Eli 2.75 miljuunaa, loput rahat annetaan sitten Petelle. Taitaa mennä budjetin yli, mutta ei kai se haittaa?

Sitten sovitaan että kuka menee vaihtoaitioon puku päällä huutelemaan "JALALLA JALALLA JALALLA" kun kiekko on omassa päädyssä ja "HEITÄ HEITÄ HEITÄ" kun kiekko on punaviivalla. Lukko varmaan maksaa matkakulut?

Sitten kun päästään mestikseen hankitaan kokeneita pelaajia ja maustetaan soppa lupaavilla omilla junnuilla, peluutetaan jokaista järkevästi ja kootaan joukkue myöskin järkevästi. Sopivasti kokemusta ja nuoruuden intoa. Tuossa mestikseen tippumisessa idea on se että muuten (en tiedä pääseekö tuollakaan saavutuksella) tuosta norsunluutornissa olevasta apinalaumasta eroon.
 
Mutille avautumisesta täydet 9 pistettä!
Nurmen sijaan kokeilisin kolmosen laidalla Jekimovs/Anttila/Sopanen.
Pesoselle ykkösketjun paikka??!! Kamoon - eiköhän 200k voi sijoittaa hiukan tuloksellisemminkin. Hmmmm...kumman ottaisin - Brock Trotter vai Jussi Pesonen? Vaikea valinta.
Nielsenin jatkolle peukaloa, mietin vain, että ei välttämättä 26 vuotiaana maalivahtina halua pelata selvänä kakkosena.
Virtasen olisi hyvä antaa ensin kunnon näytöt siitä, että todella on - ei paitsi nuori ja lupaava - myös jatkosopimuksen arvoinen.

Ja kyllä - Lukkojohto on aivan liian vähän ammattilainen. Urheilutoimenjohdon, viestinnän ja pelaaja/valmentajakoordinoinnin osalta ainakin. Junioripuolesta en osaa sanoa. Talouspuolella asiat on ymmärtääkseni hoidettu kohtalaisen hyvin.
 

senilix

Jäsen
Et PS ymmärtänyt. Noita kolmosen pelaajia ei ensisijaisesti pidä hankkia muualta. Niitä ei olisi tällekään kaudelle pitänyt mielestäni hankkia, vaan niitä ykkösiä. Ja Sopanen ei missään tilanteessa ole kolmosen pelaaja, siis pelityyliltään, taiteilija kun on.
 
Senilix - nyt ymmärsin. Lähtökohtaisesti samaa mieltä.
Antaisin mielelläni kolmosen RW paikan Elolle. Mutta ensin pitää
tapahtua. Näyttää että Elossa ollaan. ja vedossa. Sopanen saattaa olla "liian hyvä" kolmoseen.
Toisaalta, jos Jekimovs/Anttila/Sopanen ovat valmiit Lukon kolmoseen, otetaan heidät sinne. Jos osoittautuvat kovemmiksi, nostetaan ylivoimaan jne.
Lähtökohtaisesti kolmosketjun ja alle tason miehiä ei ainuttakaan. L. Koskenkorva & Koskinen. Nurmi, Pesonen, Kauvosaari & Riska täyttävät kolmosen kriteerit. Eivät hiukankaan kovempia.
Tämä ei ole Lukon suurin ongelma. Ongelma on surkeasti rakennettu puolustus, jota Larsen ja Honkaheimo kannattelevat. 3-4(Caldwell, Kovanen, Tikkanen, Geneours) miestä saisi laittaa saman tien vaihtoon. --> Tilalle Virtanen, Viirlas/Tommila ja 2 uutta, kovaa vahvistusta. Tyyliin heti saatavilla olevat Bryan Rodney ja Jarolav Obsut
Uusi, radikaalein/rohekin ratkaisuin muodostettu pakisto 1.1.2013 alkaen (jos lockout jatkuu):

1.pari
Jaroslav Obsut - Philip Larsen
2.pari
Otto Honkaheimo-Bryan Rodney
3.pari
Jesse Virtanen - Harri Tikkanen
4.pari
Roni Viirlas - Juho Tommila

How about it?
 

Markanmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mutta saihan siitäkin joku itkun aikaan. Aikamoisia vellihousuja mahtuu suosikkiseurani kannattajiin. Minusta juuri tämä rohkeuden ja mielikuvituksen puute on yksi suurimmista

Tuo junioreista, 95-97 ikäisitä pelaajista koottu lista, on täyttä kuraa. Ei kaikkien osalta, mutta omissa kriteereissä puolet eivät listalle pääsisi, ja muutama listallekkin pääsijä ei ole täysin varma valinta.

Saarela on oikeutetusti listalla, ja hänestä tehdään viel huippupelaaja. Mutta hänen aikansa Liigassa ei luultavasti ole vielä ensi vuonna. Kuten täällä jo mainittiinkin hänen isänsä pitää vahvasti Aleksin jalat maassa, ja haluaa varmistaa sen että pelipaikka, missä hän ikinä pelaakaan, on parasta pojalle.

Suuronen,Smedberg ja Friberg ovat listan 2. Kategoriassa, nämä nuoret miehet ovat pelanneet hyvin ja heistäkin voi tulla kelpo liigapelaajia. Jokaisella heillä on kuitenkin puutteita, vielä. Melkein kaikkea voi tosin parantaa, mutta ei rajattomasti. Jossain kohtaa tulee raja vastaan. Kaikki ovat pelanneet maajoukkuepelejä, mikä on hyvä asia, jotain on siis tehty oikein nuorena. Pelaajat ovat olleet eri rooleissa maajoukkueissakin, joten suoraa vertailua ei voi tehdä heidän kesken. Mutta he eivät välttämättä pysty antamaan joukkueelleen mahdollisuutta voittaa pelejä illasta toiseen junioreissa, kuten Saarela tekee. Saarela dominoi omalla ylivoimallaa viime vuonna c-junnut pronssiin, ja tälläkin kaudella pelannut todella hienosti B-junnuissa, mm. 4 maalia kalpaa vastaan ja hoiti siinä pisteet Lukolle.

Mattssonissa nään myös hyvää, hyvä perus puolustaja. Maajoukkuetapahtumissakin käynyt nuorukainen voi myös yllättää jossain vaiheessa nousemalla täysin uudelle tasolle ja nousta jopa liigaan, mutta vielä se on kaukaista.

Pojat Kovaru, Ciencialla ja Lainio ovat taas melkein menetettyjä tapauksia. Lainiossa on paljon hyvää, ja myöskin paljon huonoa. Lainion kiekonkäsittely,pelisilmä ja vielä laukauskin on hyvällä tasolla, mutta suurin puute, luistelun heikkous, vie paljon mahdollisuuksia tältä Laitilan taitoniekalta. Tsekkikaverukset Ciencialla ja Kovaru ovat välillä väläytelleet, mutta otteet muutamaa välähdystä lukuunottamatta ovat olleet heikkoja. Ja onhan toki Kovaru vieraullut myös Tsekin juniorimaajoukkueissa, mutta ei se vielä mikään saavutus. Tsekin taso ei vielä ole kauhenkova jr.maajoukkueissa.
 
Täyttä kuraa. Muttei kaikkien osalta?
Miten voi olla TÄYTTÄ kuraa, mutta osoittain oikein?
Mikä esim. Barkovin urakehityksessä voisi järkyttää Pahia niin pahasti, että kieltäisi Aleksin pelaamiset liigassa? Sekö, että Barkov avasi Saarelaakin nuorempana liigauransa hienosti? vaiko se, että takoo toisella liigakaudellaan pinnoja yli pinna per peli tahdilla? Vaiko se, että varataan NHL:ään kolmen joukossa ensi kesänä? Melkoisia uhkakuvia kaikki. Parempi vaan pysyä A-nuorissa.
Kun näitä teidän juttuja lukee ja miettii, ei ole ihme, että 1963 oli edellinen juhlavuosi.
Pahi itse pelasi ekat liigaottelunsa juuri samaisessa iässä, kuin poikansa Aleksi on ensi syksynä. Ja pieleenhän se meni. Tuli vain 2 mestaruutta ja 2 maalikuninkuutta.

En toki näitä muita ollut vielä liigaan nostamassakaan. Puhuin vain siitä, millaisia omia kykyjä on lähivuosina tulossa. Cienciala on B-junnuissa takonut pinna per peli ja maanmies Kovaru pelannut kolmena vuonna tshekkien heikkotasoisessa nuorisomaajoukkueessa. (alle 20 vuotiaissa tshekillä tällä vuosituhannella 2 maailmanmestaruutta ja pronssi)
Totta on, että kaikista heistä ei tule uusia Petri Lättejä ja Sami Torkkeja. Osa jää Mestis-tasolle ja osa lopettaa ennen miesten pelejä.
 

senilix

Jäsen
Ei se ole syy hankkia pelaajaa, että hän on valmis johonkin ketjuun, eikä myöskään se, että pelaaja on saatavissa.

Pelaajan pitää olla sellainen, että hän sopii hankkivan joukkueen pelityyliin ja pidemmän tähtäimen suunnitelmaan. Ja muutenkin joukkueeseen.

Ja tässä on se Lukon ongelma. Ei ole mitään selkeää pelityyliä ja suunnitelmat ulottuvat lähiviikkoihin. Jos pidemmälle ulottuvia suunnitelmia on, ne eivät ainakaan näy missään.

Ja kaiken tämän seurauksena ei menestystä tule, mutta rahaa kuluu.

Tästä toiseen asiaan. Siitä lähtien, kun Dufvan tulo kerrottiin, olen ollut vähän epäileväinen. Ja tämän syksyn taaperrus on saanut minut sellaisiin ajatuksiin, että hänen palkkaamisensa oli virhe. Tuon taaperruksen laitan Dufvan piikkiin. Valmentajan pitää saada joukkue pelaamaan lähes joka pelissä, ei vain erä silloin ja toinen tällöin. Ja tuota mieltä olen ihan riippumatta siitä, miten loppukausi menee. Tuli mitali tai ei. Tällä menolla kesällä 2014 aloitetaan taas kerran nollasta.

Kuten aikaisemmin jossakin muussa ketjussa sanoin, katsokaa SaiPaa. Heikolla materiaalilla tappelemassa kärkipaikoista. Koska pelaa JOUKKUEENA. Näissä keskusteluissa täällä osoitetaan pelaaajia, milloin ketäkin, mutta melkein kaikki pitäisi vaihtaa:). Minä osoitan Dufvaa.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Joka tapauksessa ihan turhaa touhua näiden junnujen nimien pyörittely tässä vaiheessa. Kaikki ovat raakileita, joiden varaan ei ammattimaisesti toimiva liigajoukkue voi laskea yhtään mitään ennakkoon. Ei sillä että Lukko olisi ammattimaisesti johdettu organisaatio...
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Barkov jr on syntynyt 1995, Saarela 1997. Pieni ero jos puhutaan asiasta 15 vuoden päästä, mutta nyt tuossa on eroa enemmän kuin 2 vuotta. Unohdetaan nyt vaan Saarela pariksi vuodeksi kokonaan ja keskitytään siihen, että miehiä pitää joukkueeseen löytää.
 
Barkov pelasi liigassa 16v 0 kk - kauden saldona 32 ott. 7+9=16 +5
Saarela on ensi syksynä 16 v 9kk - kauden saldona?
Jos Jyty lukisit näitä juttuja, saattaisi aueta ihan uusi maailma.
Miksi pitäisi dumpata ikäluokkansa maailman TOP 3:n lukeutuva nuorukainen pariksi kaudeksi kasvamaan ? No, ehkä et ole oikea ihminen vastaamaan.
Yritän nyt hieman kärjistäen tuoda Barkovin esimerkin kautta valoon sitä näkökulmaa, että A.Saarela voisi olla hyvinkin valmis ottamaan kakkossentterin roolin Lukkopaidassa syksyllä 2013.
Antakaa yksikin syy miksi ei olisi? Ja siihen jonkinlainen ravistelun kestävä perustelu. Kiitos!
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Antakaa yksikin syy miksi ei olisi? Ja siihen jonkinlainen ravistelun kestävä perustelu. Kiitos!

Anna sinä yksi perustelu, miksi olisi. Barkoviin vertailu ei käy, ymmärrät varmaan itsekin miksei.
 
En ymmärrä, mutta valaisset minut näillä hetkillä tietosi kirkkaudella.
Miksi vertailu Barkoviin ei Saarelan kohdalla käy ?
"Ku ei me Raumal" ei ole perustelu. Ei edes säällinen lause.
Saarela on ikäluokassaan ylivoimainen. Samoin oli ennen miesten sarjoja Barkov. Molemmat ovat miehen kokoisia jo nuorena. (Barkov nyt 188/93, Saarela nyt 178/85, vajaassa vuodessa tod.näk 2013 syksyllä n. 180/87)
Fysiikka ei ole este. Taito ei ole este. Psyyke? en tiedä. En tunne kumpaakaan hlö.kohtaisesti. Molemmilla loistava kiekkoilijaisä esikuvana, menttoorina.
En löydä perustelua sille, miksei Saarela voisi ensi syksynä kuulua liigarinkiin. Ja jos ei toimi, Arttu Ilomäki tuuraa hienosti kakkosen keskellä. Saarela saa teidän iloksenne ollan liian hyvä A-junnuissa.
Älkää ainakaan päästäkö enää Jasua tuolle tontille. Suutari pysyköön...jne.
 
Viimeksi muokattu:

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Täysin älytöntä vertailla Barkovia ja Saarelaa keskenään. Kaksi erilaista pelaajaa, erilaista luonnetta ja ihmistä. Barkovin tie ei välttämättä ole Saarelan tie.

Saarela on fyysisestikin ikäiksekseen vahva, mutta matka SM-liigan kakkossentteriksi on helvetin pitkä hyppy suoraan A tai saatikaan B-junnuista. Saarelasta voi siltikin tulla kansainvälisen tason pelaaja, mutta eivät huippupelaajatkaan kaikki kypsy samaan aikaan.

Barkovin etu 16-vuotiaana oli mm. iso koko, jolloin hän ei täysin jäänyt jalkoihin, vaikka itsekin kauden alussa kommentoi jääneensä.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Barkov pelasi liigassa 16v 0 kk - kauden saldona 32 ott. 7+9=16 +5
Saarela on ensi syksynä 16 v 9kk - kauden saldona?
Jos Jyty lukisit näitä juttuja, saattaisi aueta ihan uusi maailma.
Miksi pitäisi dumpata ikäluokkansa maailman TOP 3:n lukeutuva nuorukainen pariksi kaudeksi kasvamaan ? No, ehkä et ole oikea ihminen vastaamaan.
Yritän nyt hieman kärjistäen tuoda Barkovin esimerkin kautta valoon sitä näkökulmaa, että A.Saarela voisi olla hyvinkin valmis ottamaan kakkossentterin roolin Lukkopaidassa syksyllä 2013.
Antakaa yksikin syy miksi ei olisi? Ja siihen jonkinlainen ravistelun kestävä perustelu. Kiitos!

Tapparassa ei ollut viime kaudella yhtään mitat täyttävää ykkös-sentteriä. Barkov oli toki hyvä jo viime kaudella, mutta ei vielä 1-2. sentterin tasolla, kuin ajoittain. RD taisi nostaa sitäpaitsi Barkovin ja Ilomäen viime kaudella "ylös" pakonsanelemana.

Tottakai Saarelaa voidaan silloin tällöin peluuttaa tai kokeilla edustuksessa, jos siihen on esim. loukkaantumisten takia tarvetta.

Hyvä sentteristö voisi näyttää lähtökohtaisesti tältä:
"Lindgren"
"Azevedo"
"Hahl"
"Jasu"

Saarela sitten pelaisi A:ssa ja tarvittaessa tuuraisi noita kolmea ensimmäistä, jos tarvetta siihen on.
 
No, jos me Raumalle saamme em. sentteriosaston, siirrän ilomielin Saarelan ns. tuuraajaksi ja liigavauhtiin totuttelijaksi.
Lähtökohtaisesti Saarela on mielestäni kuitenkin ensi syksynä parempi valinta kakkos-sentterin paikalle kuin esim. Jasu/Kauvosaari.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Juu. Aivan älytön vertailu.

Barkovin kohdalla kokeilu kannatti ja ammattilaisten mielestä hän varmasti oli siihen valmis henkisesti kuin fyysisesti. Pitää muistaa, että valmentajilla on myös vastuu - liian aikainen ja liian suuri vastuu voi myös tuhota lupaavia pelaajia.

Mikäli Saarelan kohdalla ammattilaiset (ei jatkoajan länkyttäjät) vuoden päästä katsovat, että poika kykenee johtamaan liigajoukkueen tulosyksikköä niin sitten hän tulee johtamaan sitä.

Pertymysten varalta kannattaa kuitenkin varautua siihen, että poika voi vielä pelata a-junioreissa yhden kauden ennen liigarinkiin nostoa. Tuossa iässä moni asia vaikuttaa vielä kehittymiseen.
 

NaNi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, KooKoo, Red Wings
Kannattaa myös ottaa Saarelan kohdalla huomioon pari saatua aivotärähdystä, jo tässä vaiheessa uraa! Vaikka dominoikin b junnuissa fyysisyydellä, on siitä vielä pitkä matka liigaan. Ja mikä hoppu on nostaa ylös, kun se ei ole mikään pakon sanelema juttu?

Katsoo ensi kaudella miten menee A nuorissa, sieltä mahdollisuuksien mukaan liigaan haistelemaan. Ja vaikka painoa on se 85kg, ja heittelee b junnuissa pakkeja jotka painaa 95kg seinille, on eriasia kun liigassa tulee se 95kg Kankaanperä kulmaan. Jos nyt tosta joku ymmärsi pointin mitä tarkotan.
 
Tämä oli juuri se mitä hain.
1936 - kiitos kun tiivistit asian. Jos Saarela on valmis, hän paikan saa ja ottaa.
Ja olisihan se mahtavaa.

Vaikkakin länkytys on ilomme, ratkaisut tekevät toiset tahot. Silti on hienoa saada aikaan keskustelua ja tuoda/saada ajattelumalleja, jotka eivät välttämättä tule itsellä ensimmäisenä vaihtoehtona esiin.
Ja jos ihan rehellisiä ollaan, luulen, että Lukkovalmennuksessa/johdossa yksi jos toinenkin tekijä lukevat näitä länkytyksiämme, myönsivät sitä tahi ei.
Saattaa näillä puheille olla toisinaan suurempi merkitys kuin aavistammekaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös