Lukko-Jyp 8.1 Äijänsuo

  • 9 226
  • 136

Skoda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Viestin lähetti Roku
En tosiaan osaa sanoa tuosta taklauksesta. Siinäkin mielessä sopisin hyvin tuomariksi (kuten aiemmin tässäkin ketjussa kirjoitin) että en näe enää mitään mitä kaukalossa tapahtuu.

Näin on. Ainakin Lukon peleissä tuntuu tapahtuvan kaikkialla muualla kuin kiekollisen miehen läheisyydessä. Millään ei ehdi kaikkea nähdä. Ja kun näkee niin on auttamatta myöhässä. Silloin on jo viitonen pamahtanut ja mies lähdössä Rexonalle. Ei auta kun kysellä tapahtumien kulkua vieruskaverilta, joka on yleensä yhtä ymmällään.

Hienoa nähdä että Blueskin oli tänään kunnostautunut rangaistusrintamalla. Linja pitää ja paranee. Lukolla on nyt hyvä viitosten putki auki. Oulussakaan tuskin on enää pitkiin aikoihin poliisia pelätty, mutta jos meidän Eepikin ottaa väkivaltaisuudesta kolmen ottelun pelikiellon niin mitenkähän Petri "Lädä" Lätti oikein hurjistuukaan, jos pääsee viltistä purkamaan adrenaliiniaan kentällä. Kauhistuttaa jo ajatuskin.

Mutta ehkäpä yö Vaasassa rauhoittaa?
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Siinähän Lädä (mennessään Hancockin vitosta istumaan) koputteli mailansa tupella jäätä ja itsekin ajattelin jo hetken että millaisen intiaanin sotatanssin se Lädä kohta pistääkään pystyyn kun jo noin herkistelee.

Säälittää Lädän kohtalo. Kaikesta huolimatta, vaikka olen raukaksikin häntä moittinut, tykkään hänen osaamisestaan. Tai en nykyisestä roolista vaihtopenkin päässä, mutta siitä mitä hän kaukalossa teki silloin kun parhaimmillaan oli. Harmi että Lädä joutuu Lukossa tuohon joukkuerangaistuksen kärsijän ja muiden jäähyjen tuuraajan osaan.
 

TiDo28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko,Toronto Maple Leafs
Kron tekee huipun melkein kenestä vaan

Ensimmäinen erä oli täysin lukon heiniä.Ei oikein itsekään osaa sanoa,että mikä ketju olisi onnistunut parhaiten.Ehkä parhaaksi voisi nostaa juuri Kron-Iiro-Sivi-ketjun.Kron teki heti Iirosta ja Sivistä hyviä pelaajia.Kronin-ketjun vanavedessä onnistuivat myös Cisar-Ulmer-Kaipa-ketjukin todella hyvin ja yhtä hyvään peliin pääsivät Saarela-Hancock-Toke-ketju eikä myöskään voi moittia Normio/Väisänen-Isosalo-Koivisto-ketjun peliäkään.Isosalonkin-ketju oli yllättävän hyvällä pelipäällä ja tekivät oman hommansa ja vähän enemmänkin.

Pakeista parhaiten onnistuivat Porkka-Purontakanen.Harikkala oli vähän pihalla aika ajoin mutta Schneider oli kyllä jos ei loistava niin ainakin lähellä sitä.Schneider on ihan hyvä kiekollisena ja hakee hyvin avopaikkoja mihin syöttää joten kiekotonkin peli onnistuu.Schneider esitti myös muutaman kerran laukaisutaitojaan.Ainoa missä vähän vaikeuksia on oman maalin edustan siivoaminen vastustajan pelaajista mutta kiekko kyllä lähtee aika oman maalin edestä kun paikka vaan tulee.Niskala-Lehtonen pakkiparille tuli muutamia hasardeja jotka saivat sydämen ottamaan muutamia lisätahteja mutta ei heiltäkään ihan huono peli mutta kyllä toisen pitäisi olla varmistava siitä pakkiparista.

Vehanen oli hyvä mutta omasta mielestäni ei ehkä siltikään mikään huippupeli vieläkään Peteltä.Muutamia kertoja ajautui tilanteen ohi ja edelleen otti ajoissa makuuasennon ja muutaman kerran torjui eteensä kiekkoja mutta puolustus siivosi ne hyvin pian siitä kuljeksimasta.Kyllä pitää sanoa,että hyvällä mokkella on myös hyvää tuuria mukana ja sitä myös Vehasella oli.Muutama open net-paikka jyp-llä mutta ei kiekkoa saatu Peten ohi.

Ensimmäinen erä siis täysin lukon näytöstä.Toinen eräkin lähti hyvin käyntiin mutta kyllä tosi paljon sotki Hancockin ulosajo kuvioita ainakin hetkeksi.Onneksi lukon alivoima toimi hyvin,yleisön kannustaessa ja jypin yv oli todella luokatonta (mitä vähemmän hallilla on porukkaa sitä parempi on tunnelma?Voisi silti yleisöä tulla vähän enemmän jos vaikka siten saataisiin pidettyä Kron täällä ensi kaudenkin,ainakin jos Suomessa pelaa).Kukaan ei voi kyllä ymmärtää tuota Hancockin jäähyä,taaskaan.Myönnettäköön,että kaveri tuli suoraan puun takaa/puskista ja kun on niin isokokoinen niin kyllähän se kamalalta näyttää kun pienemmät jannut ottaa lukua mutta ei siinä mitään väärää ollut.Kun lukko oli kärsinyt jäähynsä niin lukkokin pääsi kaksi kertaa 2min melkein peräkanaa kokeilemaan yv:tään.On siinä vissi ero kun Kron vie kiekon alueelle ja kun joku toinen yrittää viedä.Kron nappaa kiekon omalla siniviivalla ja lähtee ihan omalla nopeudellaan kuljettamaan kiekkoa ylös ja hassuttaa pari vastustajan pelaajaa hyökkäyspäädyssä ja näin hommaa aikaa kavereilleen sijoittua omille paikoilleen ja sitten syöttää suoraan lapaan.Ei siinä voi kuin ihastella.Kyllä lukonkin yv ajoittain toimi hetken kun päästiin ensin alueelle mutta kun äijä puuttui maalin edestä niin aika vähällä jypin mokke lukon yv:n aikana pääsi.Omasta mielestäni Kronin peli ei natsaa yhtä hyvin Saarelan ketjussa kuin Iiron ja Sivin kanssa.Ehkä Kron pelasi jopa Iiron ja Sivin kanssa paremmin kuin Ulmerin ja Cisarin kanssa.Itse jatkaisin näillä ketjuilla jatkossakin.

Kolmas erä oli vielä ihan kohtalaista eikä kummassakaan väsy näkynyt vaikka Kronillakin peliminuutit olivat aika huipussaan.Molemmilla joukkueilla liike jatkui hyvänä koko erän ajan.Hieman taas näytti siltä,että lukko rupesi jo hyvissä ajoin pudottamaan tempoaan mutta pelasi silti hyvin.Pihlmanin maalit olivat juuri sellaista kuin itse häneltä odotankin näkeväni.Toinen suoraan syötöstä vaikka tila oli mitä pienin ja toinen melkoinen vääntö/taistelumaali.Vehasta en lähtisi syyttämään näistä maaleista vaan lähinnä silloin paikalla olleita pakkeja vaikka olivatkin olleet aika kauan yhtä soittoa kentällä ja ekan maalin aikana olivat tappaneet av:n.

Yleiskuva pelistä oli se,että kaksi hyvin liikkuvaa joukkuetta jossa lukko tarvitsi pisteitä enemmän ja veikin ne.Hyvä peli johon tuomari halusi myös ottaa osaa omalla panoksellaan ja saada omaa nimeään enemmän esille.Oli mukava nähdä taas Normiokin jaloittelemassa pelissä.

Kun lukko/Ika tajuaisi nyt pitää nämä ketjut koossa niin ihan hyvä siitä tulee.
 
Viestin lähetti tiikeri
EDIT. Raumalaisyleisö on muuten loistava. Juuri tuollainen kotiyleisön pitääkin olla. Armotonta vihellystä vastustajan yv:n aikana ja kaikkea muutakin mahdollista. Harmi vaan, ettei siellä juurikaan yli 4000 katsojaan käy.

Kiitokset, viimeaikoina on väitetty nimittäin päinvastaista... Joo ja toi 2600 katsojaa nyt oli ihan tavallinen "Raumalainen keskiviikko"-yleisömäärä.

En päässyt tätäkään peliä katsomaan kuumeen takia, mutta Lauantaina on Lappeenrannan reissu meikäläisellä.

Kelpuuttaakohan Anu ton Token maalin oikeen viikon floppeihin? Oli meinaan komea hörppäsy pitkikseltä, radion läpi raikuivat iloiset "seula"-huudot sen jälkeen.

Huomennako kaatuu Kärpät aina vaikeassa Raksilassa?
 

friikki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Taklauksesta

Hancockin taklaus oli mielestäni puhdas. Ainoa virhe tilanteessa oli se liigan pienin Kulonen joka jäi alle. Hancokilla oli kädet alhaalla. Kyynerpäät ja mailakin myös olivat alhaalla.
Ei mitään moittimista. Suht koht kova vauhti ja olkapanssarin osuminen Kulosen naamaan olivat minusta syyt Kulosen loukkaantumisen. Sitä paitsi Kulonen oli hieman kyyryssä koska oli juuri hukkaamassa kiekon jalkoihinsa. Ja se oli siis avojäätaklaus keskialueella.

Minusta 2 min olisi ollut oikea rangaistus, jos sitäkään. Olin hyvällä paikalla niinkuin joka pelissä ja näin tilanteen mahdollisimman hyvin. Mutta tilanteessa oli mukana paljon paskaa tuuria, liigan ehkä pienikokoisin pelaaja, sekä liigan yksi surkeimmista päätuomareista. Joten mitä siitä sitten voi odottaa ja päätellä?

Muuten Lukon peli kulki hyvin ja oulusta voi odottaa jopa voittoa. Ei Jyppikäään huono ollut, mutta huonompi kuin Lukko. Toivottavasti Kulonen selviää ilman vakavampaa vammaa.
Vehanen oli todella varma ja otti pari namukoppiakin.
Kron oli tajuttoman hyvä ja toivottavasti vaan paranee.
 

TheBlade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Kansas City Outlaws
Eli Hancockin tilanteessa ei taaskaan ollut varsinaisesti mitään ja silti äijä suihkuun..ei siellä jäällä uskalla pian tehdä mitään kun päätyovi kutsuu lähes ohiluistelutilanteista.. me maksamme siitä että näemme kunnon jääkiekkoa taklauksineen, emme mitään salibandyä!

Oli siinä muuten kavereilla hauskaa kun totesin tilanteessa missä Kron menetti kypäränsä että katos perkule, siellähän on Tanhuanpään Asko jäällä..
 

Dexu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva Suomen Mestari 2021
Katsoin yöllä Rauma-TV:stä tuon Hancockin taklauksen ja siellä se näytettiin oikein kunnon hidastuksenakin. Ei voi muuta sanoa kuin että aivan puhdas taklaus. 2 minuutin rangaistuskin olisi ollut jo aivan liikaa joten 5min on jo oikeusmurha! Kulosella on kiekko hallussa tilanteessa joten kiekotonkaan mies ei ole ja Hancockilla on maila alhaalla ja kädet kiinni vartalossa kun taklaus osuu. Vauhtikaan ei minusta ollut kovin kova, mutta kun vastaan tulee Kulosen kokoinen Mikki Hiiri ja katse on vielä kiekossa niin jälki on se mikä on. Kuvittelikohan Kulonen ettei kukaan taklaa kun ei olla edes laidan vieressä?

Kyllä sm-liiga saisi katsoa peiliin ja miettiä, että mihin suuntaan he haluavat tätä liigaa viedä eteenpäin. Tällä menolla ainakin yleisö alkaa vähenemään, jos aivan puhtaista niiteistä lähtee mies suihkuun. Jääkiekkon pitäisi kuitenkin olla kontakti laji jossa taklaukset kuuluvat olennaisena osana lajiin. Kunnon taklauksia moni varmasti katselee mieluummin kuin kahvaamista ja roikkumista toisen paidassa. Mutta tällaisilla tuomioilla ollaan kovaa vauhtia menossa kaukalopallon suuntaan jossa kaikenlainen kontakti on kiellettyä! Ehkäpä nämä päättäjätkin sitten heräävät horroksestaan kun huomaavat, että sm-liigan katsojaluvut ovat kaukalopallon sm-sarjaa vastaavat?
 

trivekku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, IFK
Taklauksista

Hienojahan avojään pommit ovat (kunhan tulevat vastustajalle :)
mutta, silti puuntakaa tulevat kovat avojään pommit ovat, joissakin tapauksissa arveluttavia. Jos kaveri ei huomaa, jälki voi olla pahaakin.

Onko oikein ajaa varomatonta kaveria päin, jos on vaarana aivotärähdys tai jopa halvaantuminen? Pelaajat ovat nykyään niin isoja ja vahvoja ja peli nopeaa, että se mikä oli 80-luvulla vielä turvallista, ei ole sitä välttämättä enää 2000-luvulla.

Pelaajilla on kuitenkin vastuu toisistaan. Tilannetta en ole nähnyt, mutta jos Kulosella tuli verta, tiedä sitten taklauksen puhtaudesta. Toisaalta jos Kulonen olisi huomannut, hän olisi voinut nostaa kyynärpään suojaksi ja silloin lukua olisi ottanut Hancock. Ja konna olisi ollut Kulonen.

Kädetön esitys Jypiltä, pääsee pelaamaan 9 minuuttia ylivoimalla ilman tulosta, voi sanoa, että homma kusi siihen. Lisäksi Pitkämäen imurointi kruunasi illan. Pitkämäki varmaankin parantaa, mutta valitettavan ailahteleva molari Jussi on ollut koko uransa ja se ei ole maalivahdille hyvä ominaisuus.
 

domy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Re: Taklauksista

Viestin lähetti trivekku
Hienojahan avojään pommit ovat (kunhan tulevat vastustajalle :)
mutta, silti puuntakaa tulevat kovat avojään pommit ovat, joissakin tapauksissa arveluttavia. Jos kaveri ei huomaa, jälki voi olla pahaakin.

Niin kai se sitten on pakko pistää kanukkipelaajat ja miksei muutkin ns. SM-liigaan perehdyttämiskurssille. Mieluiten heti, kun saapuvat maahan. Kurssilla opetetaan, kuinka typerä taklailu on kiellettyä tässä sarjassa, koska kaverille voi tulla nenään pipi. Lisäksi oppimateriaali sisältää laajan presentaation oikeaoppisesta kiekottoman pelaajan estämisestä, jonka hallitseminen näissä ympyröissä on ehdottoman tärkeätä parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamiseksi. Unohtamatta tietenkään puhdasta kahvaamista, jonka esimerkillistä hallintaa harjoitellaan erityisesti tähän tarkoitukseen suunnitelluissa simulaattoreissa.

Viestin lähetti trivekku
Onko oikein ajaa varomatonta kaveria päin, jos on vaarana aivotärähdys tai jopa halvaantuminen? Pelaajat ovat nykyään niin isoja ja vahvoja ja peli nopeaa, että se mikä oli 80-luvulla vielä turvallista, ei ole sitä välttämättä enää 2000-luvulla.

Jääkiekkohan on vaarallisten miesten vaarallinen laji. Mitäs sitä muuttamaan, vaikka mainitsemasi seikat toki huomionarvoisia ovatkin. SM-liiga on kuitenkin edelleen jääkiekkosarja, kuten vaikkapa NHL. Viimeksi mainitussa sarjassa esim. Scott Stevens saa kauden aikana niitata useita pelajia ottamaan lukua, kärsimättä näistä tilanteísta rangaistustakaan, koska ovat olleet tämänhetkisen sääntökirjan mukaisia ns. "puhtaita taklauksia". Mutta ilmeisesti sitten esim. Quinn Hancock on huomattavasti isompi, vahvempi ja vaarallisempi pelaaja, kuin Stevens, ja näin ollen tämän tekemisiä on hieman kontrolloitava.

Viestin lähetti trivekku
Pelaajilla on kuitenkin vastuu toisistaan. Tilannetta en ole nähnyt, mutta jos Kulosella tuli verta, tiedä sitten taklauksen puhtaudesta. .

Summa summanen: Taklauksille ei. Kahvaamiselle juu. Siinä ei veri lennä.
 

Skoda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jäähyt ja loukkaantumiset

Nythän näyttää käytännöksi muodostuneen, että jos taklattava pelaaja jollain tapaa loukkaantuu, lätkäistään jäähyä. Käsi ei nouse ennen kuin huomataan että kaveri jää jäähän tai sitten käydään jopa vaihtoaitiosta katsomassa tilanne ja kysymässä valmentajalta mitä tapahtui (ainakin kaksi tapausta viikon sisällä). Mihinköhän tämä tällainen käytäntö loppuu?

Loukkaantumiset sattuvat edelleenkin enimmäkseen täysin vaarattomissa tilanteissa ja useimmiten omissa harjoituksissa. Pelkkä loukkaantuminen ei voi olla syy rangaistuksen antoon. Jääkiekko on jo lajina suhteellisen altis vammoille, ei siihen tarvita edes likaisia otteita.

Pelaaja on itsekin vastuussa omasta terveydestään. Kentällä pitää olla hereillä. Taklaaminen on sallittua edelleen. Taklausten vastaanoton hallitseminen on osa pelin hallintaa. Vahinkoja ja mokia toki sattuu, mutta tätäkin puolta pitäisi pelaajan kehittää jos tuntuu siltä, että on aina jyrän alla. Koolla ei sittenkään ole ratkaisevaa merkitystä jos lajin temput ovat hallussa.

Peli muuttuu olennaisesti jos taklauspeli riistetään pois. Vaikea uskoa että kukaan tätä haluaisi. Tällä hetkellä kuitenkin jokainen taklaus on joukkueelle riski.
 

Ojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Asko Tanhuanpää on taas kommentoinut Lukon peliä päivän iltalehdessä.....tässä suora copy-paste siitä mitä mieltä Asko oli Hancocin taklauksesta:

"Lukon nikkarisentterin törkeä kyynärpäätaklaus osui suoraan Jypin minikokoisen Jouni Kulosen päähän, ja siihen loppui Kulosen pelaaminen Raumalla. Tällaiset temput eivät kuulu jääkiekkoiluun."

Että näin......asian voi näemmä nähdä monella eri tavalla.
 

piikki

Jäsen
Re: Re: Taklauksista

Laitetaan taas vähän tähtii.

*Hancockille olis pitäny antaa mitalli ei rangaistusta. Piti kädet alhaalla eikä rynnänny. Jos vaahtosammutin ei osaa luistella katsomatta kiekkoon nii pelaa väärässä sarjassa.

*Puhtaat taklaukset pitää sallia. Sen voi kyl tarkistaa videolta.
Ai niin mut niinhä Eepinkin tapaus katottiin videolta :D

*Kyl meinas Lukko tehdä pelistä vaikean. Maalieron takii pitäis joskus osata voittaa isommallaki luvilla. Maalierolla on ennenki jääty pudotuspeleistä.

*Jyppi pelas vauhdikasta ja hyvää kiekkoo. Toivottavasti ei menny kaikki virta tänään.

*Krooni on äijä.

*Pakkeja vois olla enemmänkin Eepiä kaivattiin jo
 

trivekku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, IFK
Re: Re: Taklauksista

Viestin lähetti domy



Summa summanen: Taklauksille ei. Kahvaamiselle juu. Siinä ei veri lennä.

Ei pitäisi provosoitua, mutta tulihan se sieltä jälleen "KAHVA"

Lukon muutama vuosi sitten harrastama pikkusika/tökkimispeli jatkaa näköjään voimissaan Kuulan komennossa, toisin kuin omat pojat projekti, näitä ulkomaaneläviä tuntuu olevan samaan malliin kuin kaudella 98-99. Muukalaislegioona on jälleen kasattu :)
 

haanet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Detroit
Jypin ylivoima

Kyllä täytyy sanoo että tuo ylivoimapeli on yksi akilleen kantapää jypillä vieras peleissä, vain ilves enää pelaa tehottomampaa ylivoimaa vieraskentällä kuin jypi. Kotana taas jypin ylivoima sarjan toiseksi tehokkainta joten syytä kysyä missä mahtaa olla vika.

Pitkämäkeen otettava sen verran kantaa että torjuntaprosentti kuitenkin hyvä mutta tuollaisia lipasahduksia ei vain yksinkertaisesti saa tapahtua jos halutaan voittaa. Tuolla Jypin sivuilla olivat pojat vääntäneet tilastoja hävityistä ja voitetuista peleistä ja mielenkiintoista oli tilastossa mille joukkueelle Leinonen/Pitkämäki on hävinnyt.
Itsekin ihmettelen miksei Leinonen pelaa mutta luultavasti siihen löytyy vielä selitys, viimeistään silloin kun Leinonen asettuu taas maaliin.

Toivottavasti joukkue jatkaa siitä mihin eilen raumalla jäi ja nuijii Kärpät jyväskylässä lauantaina. Sarjakin tiivistyy viivan kohdalla mielenkiintoiseksi, joten samanlaisia otteita pitää näkyä kuin ennene joulua jos halutaan pitää paikka sarjataulukossa ja säästyä siltä hermoja raastavalta jännitykseltä päästäänkö pleijareihin.

Hyvää oli taas että VIP kenttä sais tehoja, toivottavasti tästä taas alkaa tehojenkin merkeissä taas paremmat ajat. Korhosesta mainittava että mitä pitemmälle kausi menee sitä paremmin pelaa ja tehojakin näyttää tulevan tasaisesti, on ansainnut jatkosopimuksen ehdottamasti jonka allekirjoitti ennen joulua.

Lukolle onnittelut pisteistä ja oivasta vahvistuksesta joka näyttää peliesityksillään ja ammattitaidollaan nostaneen kokojooukkueen itseluottamuksen uudelle tasolle.
 

Skoda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Herne väärään nenään

Viestin lähetti trivekku
Ei pitäisi provosoitua, mutta tulihan se sieltä jälleen "KAHVA"

Lukon muutama vuosi sitten harrastama pikkusika/tökkimispeli jatkaa näköjään voimissaan Kuulan komennossa, toisin kuin omat pojat projekti, näitä ulkomaaneläviä tuntuu olevan samaan malliin kuin kaudella 98-99. Muukalaislegioona on jälleen kasattu :)

No eihän tuo Domy missään vaiheessa maininnut kahvausta Jypin toivetyylinä vaan SM-liigan linjastahan tässä keskustellaan. Eipä kai tästä nyt kannata hernettä nenään vetää. Tässäkin tapauksessa virhe menee tuomarin piikkiin, ei Jypin. Liiga tuntuu hyväksyvän sitomisen ja koukkimisen mutta taklaukset halutaan näköjään kitkeä pois. Ainakin minä muista että tätä taklauspeliä harrastettiin joskus kovaa ja räväkästi myös Jypissä (mm. Leo Gudas, Ari Haanpää).
 

piikki

Jäsen
Re: Re: Re: Taklauksista

Viestin lähetti trivekku
Ei pitäisi provosoitua, mutta tulihan se sieltä jälleen "KAHVA"


No ei tosiaan pitäisi. Oletko oikeasti vai yritätkö vaan kovasti esittää :D

Viestin lähetti trivekku

Lukon muutama vuosi sitten harrastama pikkusika/tökkimispeli jatkaa näköjään voimissaan Kuulan komennossa, toisin kuin omat pojat projekti, näitä ulkomaaneläviä tuntuu olevan samaan malliin kuin kaudella 98-99. Muukalaislegioona on jälleen kasattu :)

Olet siis.

Jyppi on muukalaislegioona Lukkoon nähden kuten kaikki muutkin jengit SM liigassa. Se et muukalaisia haalitaan Raumalta suoraan tai Vaasan kautta ei hommaa muuksi muuta. Vai pitäiskö kutsua keskustelun tason mukaan teitä ostojengiksi :D

Eikä tässä mitään pikku sikaa pelata. Vaan isoa sikaa. On se rajua kun nappulaliigan pelaajat joutuu taklatuiksi. Eihän niin saa tehdä.

Hauskinta täällä on nähdä jätkiä jotka provosoituu kun ei ole edes aihetta.
 

trivekku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, IFK
Re: Re: Re: Re: Taklauksista

Viestin lähetti piikki





Jyppi on muukalaislegioona Lukkoon nähden kuten kaikki muutkin jengit SM liigassa. Se et muukalaisia haalitaan Raumalta suoraan tai Vaasan kautta ei hommaa muuksi muuta. Vai pitäiskö kutsua keskustelun tason mukaan teitä ostojengiksi :D



Lukon pelejä seuranneet muistavat varmaankin joukkueet kaudella 96-97, 97-99, 98-99. Rosterissa kelpo nimiä mm. Oscar Åckerström ja muita hurreja, Roman Oksiuta, A.Cipruss, Leonid. T, (vaikeita nimiä, heh), ulkomaalaisia, joita vaihdettiin kaudesta toiseen, saamatta kokoon toimivaa joukkuetta, eikä päästy play-offeihin.

Muukalaislegioona tarkoitti lähinnä sen ajan joukkueita. Tosin Timo Tuomella saattoi olla osuutta asiaan.

Viime kaudella Lukko nuorensi joukkuettaan ja tulos oli sama kuin Jypin tehdessä saman kaudella 2000-2001, heikohko kausi, silti uskottavaa pelaamista lähes koko kauden verran.
Nyt kun play-off paikka on kiikun kaakun (sitä se voi olla myös Jypilläkin) haalitaan taas kasaan muukalaislegioonaa. Vahvistukset vaikuttavat tosin ihan hyviltä, mutta silti vievät peliaikaa Viinaselta&kumppaneilta, joilla taitaa olla tosin heikompi kausi menossa.
 

Skoda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Trivekku

Tulisitko meille valmentamaan tai edes opastamaan Santalaa miten joukkue kootaan? Meillä tämä touhu on vielä lapsen kengissä ja virheitä tulee. Toisin kuin muualla.

Et sitten viitsinyt kaivaa sitä hernettä sieltä nenästä?
 

trivekku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, IFK
Re: Trivekku

Viestin lähetti Skoda
Tulisitko meille valmentamaan tai edes opastamaan Santalaa miten joukkue kootaan? Meillä tämä touhu on vielä lapsen kengissä ja virheitä tulee. Toisin kuin muualla.

Et sitten viitsinyt kaivaa sitä hernettä sieltä nenästä?

Oliko tuo nyt provo, ei ollut ainakaan tarkoitus tuolla viimeisella viestilla provosoida yhtään. Totesin vain tilanteen omasta näkökulmasta. Itse muistan vielä kun Jyp haali kesken kauden pelaajia, mm. kaudella 97-98 hankittiin Robert Burakowsky, ei hänestä ollut apua, teki maaleja, mutta ei voittomaaleja. 99-00 oli Ivo Jan ja Dave Macintyre, ei heistä ollut apua.

Harvoin saadaan sateentekijää kesken kauden, poislukien Machulda viime kaudella Jokereissa. Joukkueen kasaaminen on vaikeaa, vaikka olisi rahaakin. Voin olla aivan hyvin väärässäkin. Jollei ykköskentän pelipaikalle ole ukkoja omasta takaa, hankitaan niitä joista siihen on. Kron taitaa olla sellainen.
 

senilix

Jäsen
Karvataan, estetään kärrkikarvaaja pääsemästä päätyyn...
Ei JYP tässä parhaimmillaan tällä kertaa ollut, parempi kuitenkin näistä kahdesta.

Minä eilen siellä istuessani leikittelin mielenkiintoisella ajatuksella.
Kun tämä kärkikarvaaja on tulossa päätyyn ja toinen luistelee eteen, yksi väistöliike ja kun toinen myös muuttaa luistelulinjaa, täysillä päin ja yli, tietenkin kädet alhaalla. Tilanteessa karvaajalla on paljon enemmän vauhtia, joten estäjälle voisi tulla pipi.

Kumpi jäähylle? Mikä olisi syy? Estäminen? Ryntäys? Väkivaltaisuus?
 

piikki

Jäsen
Re: Trivekku

Viestin lähetti Skoda
Tulisitko meille valmentamaan tai edes opastamaan Santalaa miten joukkue kootaan? Meillä tämä touhu on vielä lapsen kengissä ja virheitä tulee. Toisin kuin muualla.

Et sitten viitsinyt kaivaa sitä hernettä sieltä nenästä?

Älä viitti Skoda tuhlata paukkui tuohon. Jos poika/tyttö/tai jotain oppis laskemaan niin se vois tajuta miten hölmöjä sen jutut on. Netin kautta se ei tule oppimaan. Toivotaan et tapahtuis ihme. Niitähän sattuu yhtenään etenki tälläsissä jutuissa. Jep Jep.

Mut täytyy myöntää että aika sitkee se on tuomaan omia tietoja tai niiden puutteita esiin. Sellaset sitkeet jotka samalla ei todellakaan tiedä mistä puhuu ovat netin suola :D

On tää hieno paikka. Täällä tosiaan kaikki kukat kukkii :D

Ikävää ettei hyvästä matsista ole enempää sanottavaa. No kohta on uus.
 

Junskeri

Jäsen
Re: Re: Re: Taklauksista

Viestin lähetti trivekku

...jatkaa näköjään voimissaan Kuulan komennossa, toisin kuin omat pojat projekti, näitä ulkomaaneläviä tuntuu olevan samaan malliin kuin kaudella 98-99.

Voi voi, etkö todellakaan mitään muuta keksinyt? Nyt vissiin puhuttiin taklauksista, ja kun tunnuit jäävän alakynteen, otat puheeksi montako ulkomaalaista Lukossa on?? Hei haloo..
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Re: Re: Re: Taklauksista

Viestin lähetti piikki


*Hancockille olis pitäny antaa mitalli ei rangaistusta. Piti kädet alhaalla eikä rynnänny. Jos vaahtosammutin ei osaa luistella katsomatta kiekkoon nii pelaa väärässä sarjassa.

Niin varmaan sun mielestä, mutta jos sama tapaus olisi ollut toisinpäin niin miten olisi sitten asian laita. Itse en tilannetta nähnyt joten en kommentoi sitä.
 

piikki

Jäsen
Re: Re: Re: Re: Taklauksista

Viestin lähetti Pakkipari
Niin varmaan sun mielestä, mutta jos sama tapaus olisi ollut toisinpäin niin miten olisi sitten asian laita. Itse en tilannetta nähnyt joten en kommentoi sitä.

Mitali.

Ja pakkipari ei kannata sanoa ettet tee jotain kun teet kuitenkin. Oletko vasen puolustaja :D

Puhtaita taklauksia peli kaipaa kummaltakin jengiltä ja niitä pitäisi olla enemmän. Verkon vetäminen kentän poikki ei ollut eilen kakkoserässä kaukana. Tavote oli puhdas kiekonriisto eli täyttä peliä. Kiekonriisto muuten onnistu. Tollasten tilanteiden takia taklaussääntö on pelissä.

Mun mielikuvitus ei kyllä riitä näkemään Hancockia pelaamassa yhtä hölmösti ennen taklausta. Kiekon tuijottaminen luistellessa ja ei pelin katsominen kuulu yleensä junnusarjoihin. Jos tää pikku forssalainen olis katsonut peliin niin olis sattunutki paljon vähemmän. Ehkä ei olis tullu vitostakaan Hancockille. Tämä ei kyllä paranna tuomiota. Ensin piti tulla kakkonen joka sekin olis ollut liikaa. Sitten puhuttiin vähän ja kun pojalla teki kipeää niin tuli viitonen.

Nyt alkaa löytyä sellasta porukkaa. Et eiköhän tämä matsi ja ketju ole tällä selvä. :D

Se oli hyvä peli.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Re: Taklauksista

Viestin lähetti piikki
Mitali.

Ja pakkipari ei kannata sanoa ettet tee jotain kun teet kuitenkin. Oletko vasen puolustaja :D

Tehdään nyt sitten kerran piikki sitä niin kovasti haluaa.

Lähdetään siitä että sääntökirjassa lukee näin:

"Iso rangaistus ja pelirangaistus käytöksestä tuomitaan, jos vastustaja vahingoittuu kyynärpää- tai polvitaklauksen seurauksena. "

Ja jos joku oli sitä mieltä että Kuloseen kohdistunut taklaus olisi ollut kakkosen arvoinen niin sen sanon että siitä olisi automaattisesti tullut tuo iso rangaistus joka muuten on:

"OTTELURANGAISTUS merkitsee pelaajan poistamista ottelun loppuajaksi ja rikkoja on poistuttava pukuhuoneeseen välittömästi. Vaihtopelaaja sallitaan viiden (5) minuutin kuluttua.

Huomautus: Riippumatta, milloin ottelurangaistus on tuomittu, se merkitään pelaajalle kahdenkymmenen viiden (25) minuutin rangaistuksena. "

Ja muistaakseni Favorin nosti käden ylös samantien kun taklaus oli tapahtunut. Sen takia Favorin lopulta heitti Hancockin ulos koska taklaus vahingoitti Kulosta. Mielestäni tuomarilla ei ollut vaihtoehtoa asiassa kun alunperin nosti käden ylös.
Jos The Ref on lukenut näitä niin korjatkoon jos kirjoituksessa on virhe(itä).

P.S. Olen toinen pakki, en vasen enkä oikea.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös