Lukko-Ilves La 2.10.2004

  • 8 601
  • 72

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Lukko-Ilves la 02.10.2004

Lauantaina kohtaavat toisensa Rauman Äijänsuon Areenalla Lukko ja Ilves. Kotijoukkue Lukko on tällä hetkellä kovassa peliputkessa ja torstain JYP-ottelussa näkyikin että putkissa alkaa kova pelitahti painamaan. Vierasjoukkue Ilves oli myös tulessa torstaina ja otti niukan kotivoiton Pelicansista. Lauantain ottelun avainkysymys onkin se, että luisteeko Ilves väsyneen Lukon yli. Mielenkiintoista on myös nähdä miten Lukon ex-Ilvekset eli Tomi Pettinen, Antti Bruun, Ville Snellman ja Shayne Toporowski syttyvät entistä seuraansa vastaan ja mikä on vastaavasti Ilveksen ex-Lukkojen Ismo Kuoppalan, Tommi Turusen ja Timo Peltomaan panos Lukkoa vastaan.

Kotijoukkue Lukon kausi on alkanut vaihtelevissa merkeissä. Voitot ovat tulleet Ässistä, Bluesista, Tapparasta ja HPK:sta, hävitty ollaan Jokereille, Tepsille ja Jypille. Lukon alkukauden parhaita pelaajia ovat ehdottomasti olleet pistepörssin kärkisijoilla keikkuvat Pasi Saarela ja Martin Bartek sekä toisen tehoketjun laiturit Shayne Toporowski ja Toni Koivisto. Vastaavasti Lukon nimekäs kolmosketju on ollut täysin yössä ja herrojen Torkki-Tähtinen-Snellman yhteenlaskettu pistesaldo 7 kierroksen jälkeen on murheellinen 1+1. Vaikka tämä ketju kärsiikin ketjunjohtajan keskenkuntoisuudesta ja vähäisestä yv-ajasta niin näillä nimillä pitää siltikin pystyä huomattavasti parempaan, sen verran kalliita kavereita on kyseessä.

Lukon suurimpina ongelmina alkukaudesta ovat olleet surkea yv-peli sekä aivan liian suuret jäähymäärät. Esimerkiksi torstaina Jypiä vastaan Lukko otti pelkästään viimeiseen erään peräti 6(!) 2-minuuttista. Näillä jäähymäärillä ei voiteta edes yhtään Mestis-porukkaa. Osa jäähymääristä selittyy varmasti kovasta harjoittelusta johtuvasta tukkoisuudesta ja osa liigan tarkemmasta linjasta koukkaamisten ym. rikkeiden suhteen viime kierroksilla, mutta kaikesta huolimatta jäähymäärät pitäisi vähintään puolittaa peliä kohti mikäli voitoista halutaan kamppailla jokaisessa ottelussa. Vastaavasti Lukon yv-peli toimi hyvin tiistaina Kerhoa vastaan mutta on muuten ollut aivan surkeaa. Rautakorven mukaan ylivoimaa ei ole vielä erityisemmin treenattu, mutta luulisi että nimillä Niskala, Saarela, Bartek, Pirnes ja kumppanit saataisiin siltikin parempaa tulosta aikaan. Lauantaina on taas päivä uus laittaa yv kuntoon.

Puolustuspäässä Lukon suurimmat ongelmat tulevat lauantainakin olemaan liikkeen kanssa, Lukon pakistossa on paljon isoja ja hitaita pakkeja joiden kankeuteen Ilveksenkin tulee iskeä. Lukon pakisto on pelannut oikeastaan samassa kokoonpanossa koko kauden eikä muutoksia tule varmaan lauantaiseenkaan otteluun. Taistelua peliajasta käydään sensijaan Lukon nelosketjussa johon riittää tunkua kuuden kaverin toimesta. Olisikohan lauantaina pitkästä aikaa Siivosen tai Hagelbergin vuoro päästä pelaamaan? Lukon maalinsuulla odotellaan edelleen Mikael Vuorion debyyttiä tämän kauden osalta, ihme on jossei Miksu vieläkään pääse pelaamaan.

Vierailija Ilveksen pelit ovat sujuneet varsin mallikkaasti alkukaudesta ja joukkue porskuttaakin sarjan kärkisijoilla. Paperilla katsottuna Ilveksen joukkue heikkeni hieman viime vuodesta, mutta valmentaja Vaclav Sykoran johdolla joukkueen uudet pelaajat ovat päässeet hyvin kuvioihin mukaan. Jokereista tullut kolmikko Helenius, Turunen, Pesonen on täyttänyt Ilves-fanien odotukset kuten myös Tanskasta tullut puolustaja Ismo Kuoppala. Ennen kauden alkua moni epäili näiden hankintojen järkevyyttä, mutta ainakin toistaiseksi heistä kaikista voidaan ennemminkin käyttää sanaa "kaappaus" kuin sanaa "floppi". Paul Kariyan pikkuveli Steve Kariya ei sensijaan ole vielä päässyt esittämään aivan parastaan, mutta iski kuitenkin torstaina Pelicansia vastaan tehopisteet 1+1.

Kun Ilveksen rosteria tarkastelee niin voi sanoa, että se on varmasti yksi liigan mielenkiintoisimmista. Pakistosta löytyy Heleniuksen lisäksi sm-liigan viime kauden tehokkain puolustaja Cory Murphy sekä nuoret ja lupaavat Koistinen, Jääskeläinen ja Rönnberg. Tähän kun lisätään vielä kauden kynnyksellä joukkueeseen saapunut Peter Messa niin kasaan saadaan hyvinkin mielenkiintoinen paketti. Hyökkäyksestä löytyy The Raipen ja aiemmin mainittujen pelaajien lisäksi mm. nuoret sentterit Ville Leino ja Jesse Niinimäki joilta molemmilta odotellaan läpimurtoa tällä kaudella. Ilveksen hyökkäyksestä löytyy myös Kalpasta tullut Simo Vidgren joka on pelannut todella hyvin alkukierroksilla.

Kokonaisuutena Ilveksen paketti on siis sopiva sekoitus kokemusta, taitoa ja nuoruuden intoa yhdistettynä huippuvalmentaja Sykoraan. Lisäksi voisi kuvitella, että joukkue tulee vielä kauden aikana hieman rivejään vahvistamaan, joten kohtalaisen hyvin ovat Ilveksen pullat uunissa tällä hetkellä. Viime kaudella joukkue jäi yhden voiton päähän mitalipeleistä joten nälkää varmastikin riittää myös tällä kaudella. Lisäintoa lauantain peliin antaa Tampereelta matkaan lähtevä fanilauma joka toivottavasti tuo oman värinsä Äijänsuon kiekkoiltaan. Viime helmikuun Lukko-Ilves pelin jälkeen fanitkin intoutuivat selvittelemään välejään, toivottavasti tällä kertaa kummankin joukkueen fanit osaavat käyttäytyä asiallisesti ja puukot jätetään kotiin.

Kohtaamiset viime kaudella:

Ilves-Lukko 4-1
Lukko-Ilves 3-2
Ilves-Lukko 4-2
Lukko-Ilves 6-1

Tärkeimmät poissaolot:

Lukko: Jaakko Harikkala, Samu Isosalo

Ilves: -

Kultakypärät:

Lukko: Pasi Saarela 7. 6+4=10

Ilves: Jussi Pesonen 6. 3+3=6

Seuraa heitä:

Ville Snellman, Lukko

7 ottelua, 0+0=0. Ollut Lukon alkukauden suurin pettymys, ei tunnu ajoittain pysyvän edes pystyssä kentällä. Sytyttäisikö kasvattajaseura Snebunkin pelaamaan?

Shayne Toporowski, Lukko

Päinvastoin kuin Snellman, Topo on ollut Lukon kantavia voimia alkukaudella. Taistelee, taklaa, ärsyttää ja tekee pisteitäkin. Näyttääkö kaapin paikan viime kauden seuraansa vastaan?

Tomi Pettinen, Lukko

Oli myös Ilveksen kiikarissa viime keväänä, mutta valitsi seurakseen Lukon. Pelaa perusvarmaa peliä, ei häikäise muttei tee virheitäkään.

Tommi Turunen, Ilves

Aloittanut kauden mainiosti verrattuna viime kauden otteisiin. Vaarallinen maalintekijä, mutta hallitsee myöskin pelin tekemisen.

Ismo Kuoppala, Ilves

Pelasi Lukossakin jokusen kauden muutamia vuosia takaperin muttei koskaan noussut raumalaisyleisön suosikiksi. Tällä kaudella pelit ovat Ilveksessä kulkeneet ja näyttöhalut lauantaina Raumalla varmastikin kovat.

Simo Vidgren, Ilves

Aloittanut kauden vahvasti ja on yksi ehdokkaista vuoden tulokkaaksi. Isokokoinen pelaaja, josta on vielä paljon iloa Ilvekselle.


Näistä asetelmista lähdetään siis liikkeelle lauantaina, mikäli Lukko on yhtä tukossa kuin torstainakin niin ottelun voittajasta ei liene epäselvyyttä. Odotettavissa on kuitenkin tasainen ja vähämaalinen kamppailu joka kääntynee maalin tai parin erolla suuntaan tai toiseen.
 
Viimeksi muokattu:

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ja otteluhan pelataan siis la 02.10.2004 eikä suinkaan 30.09.2004. Moderaattorit voivat varmaan korjata tuon otsikon myös tuosta aloitussivulta kun se kerran itseltäni ei näemmä onnistu.
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Varsin kattava raportti.

Mutta eiköhän Peltomaa ole kuitenkin perus Ilves, vaikka siellä olikin lainassa. Ex-lukoksi kutsuminen on suorastaan loukkaavaa! :-)

Samantyylisiä ongelmia tuntuu joukkueilla olevan. Ylivoima ei pelaa ja jäähyjä tulee järkyttävän paljon.

Toivon todella, että meidän neloseen tehdään muutoksia Miettisen ja Jämingin viltittämisen puodossa. Tilalle esim. Lindgren ja Anttila junnuista.

-ipa rules
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Re: Lukko-Ilves la 30.09.2004

Viestin lähetti Johto
...Mielenkiintoista on myös nähdä miten Lukon ex-Ilvekset eli Tomi Pettinen, Antti Bruun, Ville Snellman ja Shayne Toporowski syttyvät entistä seuraansa vastaan ja mikä on vastaavasti Ilveksen ex-Lukkojen Ismo Kuoppalan, Tommi Turusen ja Timo Peltomaan panos Lukkoa vastaan...


Vai Peltomaa ex-Lukko, voi sen tietenkin noin määritellä, mutta kurkkaappa Johto tänne:

http://www.ilves.com/peltomaa.php

Sentään kokonainen kausi Lukossa, mutta ihan hauskaa että tuntuu "omat pojat" -projektin tuotokselta...
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Hieno avaus jälleen Johdolta. Tässä ottelussa tarvitsee Lukon sitten alkaa taas pelaamaan omalla tasollaan. Toista kertaa ei kotiyleisölle saa peräkkäin näyttää puhaltelua alapäähän.

Kokoonpanoon toivottavasti tulee ainakin sellaiset muutokset, että Vuorio saa näyttöpaikan ja Snellman poistuu Siivosen tieltä katsomoon. Oma poika on aina parempi kuin huono tamperelainen. Myös Hagelberg ansaitsisi mahdollisuuden joko Normion tai Yli-Torkon paikalla. Puolustuksessa Purontakanen on ollut epävarma, mutta saanee jatkaa, kun Heikkinen on vielä Kouvolassa.

Ottelusta tulee varmaan tasainen, mutta uskon Lukon rankaisevan Helgen virheistä ja jäähyistä tarvittavat osumat.
 

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Re: Re: Lukko-Ilves la 30.09.2004

Viestin lähetti Kilgore Trout
Vai Peltomaa ex-Lukko, voi sen tietenkin noin määritellä, mutta kurkkaappa Johto tänne:

http://www.ilves.com/peltomaa.php

Sentään kokonainen kausi Lukossa, mutta ihan hauskaa että tuntuu "omat pojat" -projektin tuotokselta...

Pahoittelen, että kutsuin Peltomaata ex-Lukoksi koska hän on aikoinaan pelannut Lukossa. Ja tiedän kyllä varsin hyvin että Peltomaa on suurimman osan urastaan pelannut Ilveksen paidassa.

Ja vai että "omat pojat" -projektin tuotoksia, kiva että tiedät miltä minusta tuntuu...tunnetko minut hyvinkin?:)
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Helgen virheitä on turha odottaa. Niitä ei meinaan tähän mennessä ole juuri tullut. Perusvarmaa luutimista ja ylikärkkäiden hyökkääjien leipomista sen sijaan ollaan nähty. Ei ole juuri Pitkämäkeä hätyytety lähietäisyydeltä Helgen ollessa jäällä.

-ipa rules
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
Kyllä se Tinke on ex-lukko

Perkele, sitten on samalla myös ex-hpk ja ex-timrå...

Kuitenkin, ehkä ainoita suomalaisia pelaajia jotka ovat yhden kauden aikana palaneet tulikirjaimin lukkofanien sydämiin....

Se on sitten ihan yks vitun hailee, vaikka olisi pelannut tuhat matsia Ipan paidassa:)

En taida itte tosiaan viittiä paikalle lähteä, mutta soisin huomiseksi vain palauttavat reenit Lukolle tästä päivästä. Höntsy kiekkoa ja ketjujen kesken neppailua...


Miksi Lukon muuten pitäisi muutella nelosta kun vika on kolmessa ensimmäisessä ketjussa. Ainoa joka hoiti ruutunsa tänään Jyppiä vastaan.


Olisihan Helgen näkeminen ollut ihan kiva Äijänsuolla taas kerran, josko saisi jotakin aikaan. Toisin kuin narripaidassa:)
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Kuulemma täysi bussillinen porukkaa tulossa Treelta, joten jonkinnäköistä meteliäkin voidaan saada aikaiseksi.

Jos tulee kähinää kuten viime talvena, niin toivottavasti Raumalaiset jättää edes ne puukot kotio.

-ipa rules
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
heh

Olipa hieno heitto. Nyt se runkkari varmaan, joka viime vuonna riehui siellä puukon kanssa, jättää sen puukon sitten kotio... Ihan varmasti....

No tulkaapa ja vetäkää kaikkia turpaan nii oltaisko sitten sujut...

Vähän niinku kaikki Tamperelaisetki o homoja ku se yks Tapparafani sillon kävi vittuileen sille rouvas-henkilölle Lukon kotimatsis...


Miksi tulisi kähinää? Sen verran voin luvata, että itse en aio provosoida ketään kyllä mihinkää tappeluun, mutta jos joku päälle käy niin voinen sanoa, että olen hyvin epäreilu näissä tilanteissa ja pyrin vammauttamaan elinikäisesti koskemattomuuteni loukkaajaa, vaikka sitten haulikolla, perkele.

Tai sitten otan miesmäisen tappelun Porkan tappaan:)


Tää nyt oli tällästä väsynyttä... ei pirä ottaa vakavasti (jos sitä nyt ei joku vielä tajunnut!)
 

Metalwarrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jyp-pelistä ei Lukko voi kuin parantaa. Jukka voisi antaa perjantain vaikka vapaaksi pelaajille, jos tukkoisuus vähän hellittäisi.

Ilves on hankala vastustaja, mielenkiinnolla seuraan esim. Pikku-Kariyaa,Murphyä ja tottakai the Raimoa.

Lukosta Snellmanin olisi aika näyttää mitä osaa, muuten miehestä ei ole Lukolle mitään hyötyä. Jyppiä vastaan oli yhtä pihalla kuin ennenkin, Ipaa vastaan luulisi syttyvän. Ja Lukon olisi syytä pikkuhiljaa ottaa niitä tyhmiä jäähyjä pois.

Veikkaan että Äijänsuolla nähdään rankkukisa jonka Lukko vie, lopputulos 4-3.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Hiukan pelottaa se että kun tänään Lukko oli JYPiä vastaan noin kohmeessa niin mitä lauantaina tapahtuukaan? Vielä kun pelkään sitäkin että Rautakorpi antaa tänään pelin jälkeen ja huomenna harjoituksissa sellaista rumpaa että heikommat pyörtyy, niin kuinka luistin liikkuu ylihuomenna? Toisaalta tiedän että tästä huonommin ei Lukko enää voi pelata, joten eiköhän se matsi hoideta himaan ihan pelkällä pahalla sisulla, varsinkin kun tämän pelin jälkeen ei ole viikkoon pelejä.

Toivoisin tosiaan että Ville Snellman siirtyisi vähitellen sinne vaihtopenkin puolelle tuppia puremaan. On siellä kuitenkin ollut paljon paremmin pelannut Yli-Junnilakin, ja kokonaan sivussa ovat olleet Jaakko Hagelberg sekä Janne Siivonen (joka tosin pelasi kauden avauksessa) jotka varmasti pystyvät samaan kuin mitä Snellulta on nähty. Toinen ja parempi vaihtoehto on tietysti se että Snellman alkaa pelaamaan ja mikäs olisikaan parempi paikka tehdä avausosuma Lukon paidassa kuin kasvattajaseuraansa vastaan?

Jokos nyt olisi Mikael Vuorion paikka pelata? Vaikka ei sillä, ei Vehanen ollut JYP-tappioon syyllinen. Entäs pakkitilanne? Koska Ilkka Heikkinen kutsutaan Kouvolasta kotiin? Ei Heikkinen ainakaan Pukea huonompi voi olla, vaikkei varmaan vielä tässä pelissä pelaakaan.

Ilveksestä nyt ei tule mieleen muuta kuin Steve Kariya. Hiukan omakehua pitää pistää väliin, mutta silloin kun Ika Lehkonen oli scouttaamassa vahvistuksia Lukolle rapakon takaa, niin yhdessä ketjussa tuolla Lukon alueella ehdotin mm. Steve Kariyaa Lukon vahvistukseksi. Ika totesi sitten paikallisessa lehdessä että "netissä ehdotettu Steve Kariya taitaa olla liian kova tekijä SM-liigaan". Tosin tästä siis on aikaa jo yli kaksi vuotta, mutta missäs liigassa se Steve nyt pelaakaan?

Mielenkiinnolla odottelen Kariyan näkemistä. Kuten myös vanhojen tuttujen eli Tinken ja Raipen.

Kun noista viime kauden kähinöistä alettiin heti tietysti vääntämään, niin toivottavasti kukaan Ilvesläinen ei nyt keksi näyttää katsomossa persettä. Poslukien tietysti kaikki naispuoliset kannattajat, joilta tällainen käytös olisi jopa suotavaa. Sitä minäkin katsoisin mielelläni.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Uskon ja toivon että lukko löytää enemmän itseään tässä ottelussa. Tässä ruuhkassa joka toinen on mokattu, joten nyt on onnistumisen paikka. Pistekin tästä ottelusta, ja veikkasin oikein tämän ruuhkan pistemäärän.

Toivottavasti Ville Snellman vihdoin herää. Nyt on vastassa vanhat pelikaverit, joten olisi aika näyttää että siirto ei ollut huono idea hänen kannaltaan. Odotan häneltä isoa peliä. Myös Saarela ja Bartek palaavat tasolleen.

Lukko voittaa 4-1
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Re: Re: Re: Lukko-Ilves la 30.09.2004

Viestin lähetti Johto
Pahoittelen, että kutsuin Peltomaata ex-Lukoksi koska hän on aikoinaan pelannut Lukossa. Ja tiedän kyllä varsin hyvin että Peltomaa on suurimman osan urastaan pelannut Ilveksen paidassa.

Ja vai että "omat pojat" -projektin tuotoksia, kiva että tiedät miltä minusta tuntuu...tunnetko minut hyvinkin?:)

Pahoittelen myös osaltani vyön alle lyöntiä, ei pitäisi kirjoittaa pikaistuksissaan yhtään mitään - kommenttini ei ollut kunniaksi kirjoittajalleen ;-)

Itse peliin Ilves lähtee selvästi altavastaajana, sijoitus sarjataulukossa mairittelee sillä vastassa on ollut HPK:ta lukuunottamatta pelkkiä alisuorittajia tai jo etukäteen heikkoja porukoita - kuten Tappara.

Sitä paitsi Rautakorpi valitettavasti tietää miten Ilves kaadetaan, sen verran 8 paikallispeliä kaudessa ovat opettaneet. Mutta puskista on hyvä tulla!

Edit: Ville kelpaisi ainakin minulle takaisin, pankaahan kaveri tupen puremisen sijaan fanibussiin pelin jälkeen...eihän niitä tehoja niin kauheasti tule mutta muutamaa väläystä kaudessa kelpaa ihailla.
 
Viimeksi muokattu:

ex-jokipoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Re: Re: Re: Re: Lukko-Ilves la 30.09.2004

Viestin lähetti Kilgore Trout
...Sitä paitsi Rautakorpi valitettavasti tietää miten Ilves kaadetaan...


Vaikka kuinka meidän kannattajien mielissä Ilves on kautta historian sama universaali ja legendaarinen taito-Ilves, niin ei Sykoran ajan Ilves ole ollenkaan sama joukkue kuin se jonka Rautakorpi tottui kaatamaan paikallispeleissä.

Näkihän sen jo viime kaudella. Sekä Lukko että Ilves voitti kotipelinsä. Ei siinä enää mitään erityistä Rautakorpi-dominointia ollut. Sitä paitsi tämän kauden Sykora-Ilves ei ole vielä sekään sama kuin viime kauden Sykora-Ilves. Toivoa sopii että kohta olisi.
Ei Ilveskannattajana voi olla liian tyytyväinen vaikka pisteitä on tullutkin. Pitäisi päästä myös hallitsemaan kiekollista peliä ainakin kotona.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Re: Re: Re: Re: Re: Lukko-Ilves la 30.09.2004

Viestin lähetti ex-jokipoika
Vaikka kuinka meidän kannattajien mielissä Ilves on kautta historian sama universaali ja legendaarinen taito-Ilves, niin ei Sykoran ajan Ilves ole ollenkaan sama joukkue kuin se jonka Rautakorpi tottui kaatamaan paikallispeleissä.

Sitä paitsi tämän kauden Sykora-Ilves ei ole vielä sekään sama kuin viime kauden Sykora-Ilves.

HYS HYS!, -pitikö tuokin nyt mennä kertomaan? :-D
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähetti psychodad
Toivottavasti Ville Snellman vihdoin herää. Nyt on vastassa vanhat pelikaverit, joten olisi aika näyttää että siirto ei ollut huono idea hänen kannaltaan.

Pistätte Snellun takaisin vuokralle, Ilves maksaa kahdeksan tonnia kuussa. Vaihtarina myydään teille Jäminki. NHL-ainesta...

Vastassa siis aina vaikea myös Ilveksen farmina tunnettu rannikon muukalaislegioona, joka on jo pari vuotta lämmitellyt "omat koirat"-projektiaan. Toivottavasti ne puraisevat hauvaa hännän juuresta tänään mojovasti.

Tänään Suvanto herää henkiin, koska hoippuu jo viltityksen partaalla. Jäminki jäänee kotiin koska osaa ne hommat paremmin kuin jäällä tehtävät asiat. Raipesta puhuttiin kauden alla, että on taas paremmassa kondiksessa kuin koskaan, nyt tosin puhutaankin jo päinvastaista. Tiedä mikä miestä painaa, mutta mieleen on tullut parikin kertaa lastenlähetyksen hokema "mikä meni väärin?"

Eiköhän tämä ole maalivahtien kamppailu, ja koska niitä on jäällä vain yksi, lähtevät pisteet iloiten nyssen kyydillä kohti itää.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähetti HN
Raimo on nelikymppiselle äijälle ihan mukavassa 37 tehopisteen vauhdissa. Odotellaan rauhassa loppuvuoden pimeitä ja kylmiä iltoja, jolloin Maestro perinteisesti vetää muuta joukkuetta perässään alkukauden komeettojen hiipuessa.

Jaa-a, uskossani en ole ihan noin väkevä. Pettävätkö tummuneet aivosoluni, kun muistelen että katastrofikautta lukuunottamatta juuri syksyllä Raipe on viilettänyt pistepörssissä varsin mukavasti ja hiljentänyt tahtia sitten loppua kohden?

Minusta Raipen ja koko ykköskentän pelissä ON jotain vialla. Olkapää? Räkärouhijan puute?
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
"Minusta Raipen ja koko ykköskentän pelissä ON jotain vialla."


Lienee turhan aikaista tehdä pitkälle meneviä johtopäätöksiä, mutta kenties ykkösketjussa on liikaakin kiekollista taitoa kylmäveristen ja suoraviivaisten ratkaisujen kustannuksella. Tarkoituksellisen kärjistettyjä vertauksia: Raipe ei ole (olkapään tms. takia) 1997-98 Raipe, Pesonen ei ole Vesku ja Kariya ei ole (vielä) Larsson.


Murphy ei mielestäni pelaa hyökkäyspäässä juurikaan viime kautta huonommin. Avaukset, pelisilmä, kiekollinen taito ja liike ovat edelleen liigan huippuluokkaa. Laukauskin lähtee kovaa, mutta kiekot eivät millään tunnu uppoavan eivätkä edes (kuten HN totesi) tuottavan reboundeja. Tietenkin vertaus viime syksyyn on epäreilu, koska silloin Murphy iski puskista, ja jokainen vastustajan päätyä kohti heitetty kiekkokin tuntui uppoavan sisään joko suoraan tai ohjattuna. Pisteiden keruu on useimmilla pelaajilla kausiluontoista, joten tärkeintä lienee Murphyn yleinen toiminta kaukalossa. Messa on tosin minunkin mielestäni outo valinta pakkipariksi.

Pesonen taas on aloittanut erittäin lupaavasti, mutta pidän häntä edelleen pitkälti yleismiehenä (vaan ei Jantusena). Mies on sopivan fyysinen, riittävän hyvä kiekollisena ja pätevä kaksinkamppailuissa, mutta kaikesta huolimatta on huolta herättävä tilanne, että Jussi Pesonen on ykkösketjumme laitahyökkääjä. Tämä siis sikäli, jos tavoitteena on vähintään suora puolivälieräpaikka. Eipä silti, tiedä vaikka Pesonen tekisi tällä kaudella läpimurtonsa, ja valmentajat ovat haistaneet tämän.

Kariya on juuri sellainen kuin odotinkin. Erittäin nopea, erittäin taitava ja kiekollisena alati vaarallinen. Kaiken huipuksi uskon hänen parantavan koko ajan peliään sitä mukaa kun tottuu liigarytmiin ja isoon kaukaloon. Huippuvahvistus. Samoin on toisaalta selväksi käymässä odotetusti se, että mikään varsinainen maalintekijä hän ei ole.

Vaikka hyökkäyspelissä on selvästi puutteita, Ilveksen puolustus on joka tapauksessa paperilla pätevä, ja Sykoran tiukka puolustuspelitapa näyttää menneen perille. Kun Pitkämäki samaan aikaan jatkaa siitä mihin viime kaudella jäi, Ilveksellä ei varsinaisesti ole mitään hätää. Loukkaantumisista seurannut viisikko- ja ylivoimapelin vähäinen harjoittelukin luultavasti korjaantuu ajan myötä. Aivan huippusijoituksista taistellessa maalinteko saattaa kuitenkin muodostua ongelmaksi. Suoraviivainen laitahyökkääjä olisi siis paikallaan.


Lukko-ottelusta tässä vaiheessa sen verran, että Niinimäelle lisää yv-aikaa ja sassiin. Ylivoimapeli ei voi tehojen puolesta ainakaan kärsiä. Niinimäki ei vain taida olla Sykoran suosikkilistan kärkipäässä, liekö omaa(kin) syytään. Tuntuu kuitenkin pahalta katsoa samanikäisten Mikko Koivun ja etenkin Tuomo Ruudun urakehitystä, kun samaan aikaan Jesse hieroo SM-liigaa kolmosketjussa käytännössä ilman peliaikaa yv:llä. Toki mies on kokonaisen kauden jäljessä, mutta sittenkin. Potentiaalin ei totisesti soisi valuvan hukkaan.



Ranger
 

Mr_T

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähetti yellow
Snellmanin olisi aika näyttää mitä osaa, muuten miehestä ei ole Lukolle mitään hyötyä. Jyppiä vastaan oli yhtä pihalla kuin ennenkin, Ipaa vastaan luulisi syttyvän.

Eiköhän Ville vaan ole Lukossa jatkanut siitä mihin Ilveksessä jäi. Viime kausi meni paljolti kolmos- ja nelosketjussa, pleijareissa jäi täysin statistin rooliin.

Ilveksen pleijaripistepörssi 2003-2004:

13. Snellman Ville 7 1 0 1 1 -3 -2

Ainoana hyökkääjänä miinuksella... Itse en jäänyt Villeä kaipaamaan, vaikka monet muut Ilveksen kannattajat itkevät vieläkin Villen perään.

Toivotaan kuitenkin onnistumisia Villelle, joskaan ei välttämättä Ilvestä vastaan. Hyvä mailatekniikka yhdistettynä loistavaan laukaukseen antavat toki Snebulle mahdollisuuden tason nostoon, semminkin kun hänellä tunnetusti on kova harjoittelumotivaatio.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jaahans, saa nähdä mitä tuleman pitää. Ainakin parempaan pitää pystyä kuin Jyp pelissä, eikä pelkkä parantaminen vielä pisteille taida riittää. Parannusta tarvitaan ainakin viidelle pelin eri osa-alueelle.

Vuoriolle voisi antaa mahdollisuuden, vaikka Vehanen ei torstain tappioon syyllinen olekkaan. Purontakasen jättäisin kokonaan ulos ja Ilkka Heikkisen kutsuisin takaisin. Sen verran eilisen pelin perusteella Lukon pakeilta käsiä ja luovuutta puuttuu, että tätä voisi jo kokeilla. Mutta kun en ole Rautakorpi, niin en.

Kuitenkin luulisin, että Lukko tulee puolustamaan paljon tarkemmin kuin on tällä kaudella kotipeleissä nähty ja panostamaan yksinkertaisiin asioihin hyökkäyspelissä. Avausten tulis ainakin tapahtua nähtyä nopeammin ja terävämmin. Ei sillä, etteikö eilenkin pelin ensimmäisessä erässä Hämäläinen syötti Koiviston hienosti läpi, mutta taisi olla ainuta pakin nopeita avauksia koko pelissä.

Ylivoima ei toimi niinkuin sen pitäisi, eikä välttämättä tule toimimaankaan ennen kuin siihen paneudutaan. Pirnekset saivat eilen jonkunlaisia mylläköitä aikaan ylivoimalla, mutta se olikin kutakuinkin siinä. Tiistaina tulosta tuli, eilen ei sinne päinkään. Parhaimmat tilanteet Lukon ylivomilla taisivat olla vastustajalla. Ilves ei onneksi myöskään ole kaiketi vielä saanut yv-kuvioitaan kuntoon, joten tässä ainakin tullee tasoitusta.

Jäähyjen määrää pitää saada pienemmäksi ja kostojäähyjenkin pitää loppua. Kyllä liigassa joka joukkue rankaisee toista, jos toinen istuu boxissa keskimäärin 26 minuutia ottelussa. Tämä asia vaikuttaa taas huomiseen otteluun, vaikka eilenkin jäähyistä 4-5 tuli ottelun jo ratkettua.

Aloituksissa pitää Lukon myös pystyä parempaan. Eilen kaksi, Ässiä vastaan Raumalla ainoa, TPS:n voittomaali Turussa jne. Ei tarvinne perustella, miksi näihinkin omanpään aloituksiin pitää saada joku kontrolli. Pirnes vaikka joka aloitukseen, kun muut eivät näytä niitä hoitavan.

Jos noissa asioissa tapahtuu huomiseen mennessä petraantumista, niin ollaan aika lähellä kolmea pistettä. Tuossa sitä parannettavaa riittää.

Heitetään arvaus. Lopputulos Lukko 4 - Ilves 3 rangaistuslaukausten jälkeen.
 

Jip Pii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hemmetin hemmetti, kun Lukolla ehti olla tuo JYP-peli ennen Ilves-matsia. Nimittäin Rautakorpihan moitti edellisen Lukon kotipelin jälkeen omiaan nykyliigaa hyvin kuvastavalla tavalla; kommenttihan meni jotenkin tyyliin "me hyökkäsimme kolmannessa erässä ihan liikaa (kun Lukko johti peliä). Jyppiä vastaan hyökkääminen oli sitten varmaan kielletty, mikä päättyi Jypin kannalta hyvään lopputulokseen. Harmi, ettei Ilves taida saada samaa tilaisuuttaa.

Vai voisiko Ilvekselle olla tarjolla vielä jotain hyökkäyskieltoakin parempaa? Ehkäpä Rautakorven mielestä Lukko torstaina puolustikin ihan liikaa, ja Rautakorpi kieltää lauantain pelissä omiltaan puolustamisen ihan kokonaan.

No muuten kaunis päiväuni, mutta sehän on sentään sittenkin Rautakorpi.

Taidanpa hilautua paikalle.
 

Metsästäjä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Ahaa! Ilves tulee näyttämään pelaajaryhmäänsä raumalaisyleisölle. Tässä pelissä onkin Ilves-pelaajista suurta mielenkiintoa raumalaisyleisön joukossa, sillä toimiihan peli samalla eräänlaisena Draft-tilaisuutena ensi kautta silmällä pitäen. Tunnetusti Ilvespelaajat ovat tulleet mielellään Raumalle pelaamaan kauden tai useammankin. Jotkut lahjakkaimmat ovat saaneet Raumalla ollessaan jopa NHL sopimuksia kuten mm. Teemu Kesä, Jarmo Myllys ja Tomi Pettinen.

Itse ottelu on Lukon otteluputken viimeinen peli ja tämä tuplahärkäviikko meni yllättävänkin kohtuudella 9 päivää (alkoi 23.9.) ja 6. ottelu. Jyp peli huilailtiin, joten nyt on voimaa pelailla taas vaihteeksi. Lauantai iltana pelistä tulee Lukon 3. kentän esiinmarssi. "Tämä siksi, että porilaisten keskittyessä Lukko-floppeihin Lukko-osiossa, on kyseiset pelaajat olleet aina Lukon aatelia". Siispä kaikki ennusteet ovat ilmassa Torkki-Tähtinen-Snellman akselin puolesta vihdoinkin ja ilman porilaisfanien apua ja myöskään ilman ex. porilaisvalmentajaa emme me Raumalla pärjäisi.

Pelistä tulee tasainen vääntö ja toivon Lukon voittavan ottelun tietysti. Raumalaisyleisöä kiinnostaa varmasti Paulin veli Kariya, Tommi Turunen, Ismo Kuoppala ja Timo Peltomaa. Lisäksi kiinnostaa Ville Snellmanin, Antti Bruunin, Tomi Pettisen, Shayne Toporowskin panos juuri tänä iltana. Muistoja puolin ja toisin ilmassa, toisin sanoen vanhojen ystävien kohtaaminen, josta sähköä ei puutu.

250 viestin jälkeen taas me täällä Jatkoajassa saamme selville ottelun todellisen voittajan. Me analysoidaan sitten täällä; kuka radioteitse-, kuka mediauutisten kautta kuultuna tai peräti saatu infoa parin paikalla olleen kaverin kertomana. Joka tapauksessa suuren urheilutapahtuman merkkejä on taas ilmassa, kun taitokiekon lähettiläät saapuvat Raumalle. Jätetäänhän tällä kertaa lakanat kotiin!
 
Viimeksi muokattu:

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hyvä matsi tiedossa. Taidanpa itekin raahautua paikalle. Ilves aloittanut kauden vähintäänkin loistavasti, mutta nyt on vastassa kova tasonmittari. Jos hyökkäyksestä löytyy lisää tehoja ja jos puolustus pitää yhtä hyvin kuin tähänkin asti, vie ilves kuitenkin pisteet myös Raumalta.

Viime pelissä Raimo-Steve -parivaljakko jo väläytteli potentiaaliaan, mutta siitä huolimatta hiukan vaisua on toistaiseksi ollut. Itse kiinnostaisi nähdä kokeneiden herrojen Dogi-Raipe -aivoituksia ykköskentässä ja siirtää vauhtikone Kariya jommankumman nousukuntoisen taitoniekan rinnalle. Eikka-Steve tai Jesse-Steve, kumpikin käy meikäläiselle.

Jääskeläisen kuntoutuessa voidaan alkaa pikkuhiljaa heivaamaan Ruotsin poikaa pois ykkösketjusta. Cory tarvitsee kipeästi rinnalleen tasapainottavan peräpään luutijan jollainen Messa ei ainakaan tällä hetkellä ole. Cory nostaa kyllä tasoaan koko ajan, Messasta en ikävä kyllä tällä hetkellä ole kovinkaan varma.

Ihanne tilanne olisi se, että saataisiin vanha kunnon Alakerran Hirviö Majesk(t)y remmiin lakon ajaksi. Messa mäkeen ja tilalle rightin puolen maalintekijä ykkös-kakkoskenttään.

Anyway, ilves taistelee ja vie pisteet lukemin 2-3.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös