Los Angeles Kings 2022–2023

  • 56 675
  • 201

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
En ole ehtinyt katsoa Caps-peliä, mutta en minä nähtyjen pelien perusteella ihan niin tuomitseva ole kuin paikalliset Kings-fanit tuntuvat olevan. Viime kaudella seitsemän matsin jälkeen plakkarissa oli kolme pistettä, kun nyt niitä on jo kuusi. Jos maalivahdit lakkaisivat antamasta ainakin yhden helpon maalin per peli ja Kopitar alkaisi pelata oman maalin edustan vahvemmin, niin voittaminen helpottuisi huomattavasti.

Ontario on kolmen pelin voittoputkessa ja Rasmus Kupari on ollut jakson aikana Reignin paras hyökkääjä. Ensin Hendersonia vastaan 5-3 voitossa tehot 1+2 ja nimitys ottelun ykköstähdeksi. Kauden ensimmäisessä vierasottelussa San Diego vastaan ex-Kärppä jäi pisteittä, mutta maalintekopaikkoja oli jopa enemmän kuin edellisessä "teho-ottelussa". Ottelun sankari oli kuitenkin Reign-vahti Copley, joka pelasi 2-1 voitossa loisto-ottelun (44 torjuntaa).

Viime yönä kotiottelussa San Diegoa vastaan Kupari tekaisi 1+1 ja oli pelin kakkostähti. 5-1 kotivoittoon päättyneen matsin avainhahmo oli "tappelija" Jacob Doty (1+1), joka on alkukauden otteillaan osoittanut että pelaaja voi vielä 29-vuotiaanakin kehittyä kiekollisesti. Hänellä on jo viiden ottelun jälken koossa yhtä paljon pisteitä (1+2) kuin koko viime kaudella 41 matsissa.

Kupari pelaa ykkösylivoimassa ja ottaa siinä aloitukset. Samoin hän saa paljon vastuuta alivoimalla ja esim. San Diegon hakiessa kotiottelussaan pelin lopussa kiivaasti 2-2 tasoitusta Kupari oli viimeiset puolisentoista minuuttia kentällä ja otti kaikki lopun aloitukset. Tällä hetkellä voikin sanoa Kuparin olevan Ontarion hyökkääjistä sekä puolustuksellisesti että hyökkäysuuntaan joukkueen ykkösmies. Ihmetellä täytyy, jollei häntä pikapuoliin kutsuta ylös NHL-joukkueen mukaan.

Helenius jatkaa nelosen keskellä ja pelaa hyvää puolustuspeliä. AHL:ssä ei julkaista aloitustilastoja, mutta sen verran laskeskelin, että Hendersonia vastaa Helenius voitti seitsemän aloitusta putkeen ja jäi varmasti siinä tilastossa plussan puolelle. Ensimmäisessä Gulls-pelissä tasakentällisin aloitukset menivät tasaisesti 3-3, mutta alivoimalla pelatessaan Samuel - tai oikeastaan av-kentällinen - hävisi kaikki aloitukset (0-3). Jälkimmäisessä Gulls-pelissä meni paremmin, sillä minun laskujeni mukaan Hele voitti kahdeksan neljästätoista aloituksesta.

Ex-Jyppi sai kauden viidennessä pelissä ensimmäisen pisteensä, kun Austin Wagner onnistui ronkkimaan ensimmäisessä erässä 1-1 tasoituksen. Heleniuksen kiekollinen peli on positiivisesti yllättänyt meikäläisen. Vaikkei pisteitä ole kuin yksi syöttö, niin niitä voisi olla hyvinkin neljä tai viisi. Parhaimmillaan Helenius on kuitenkin syötönkatkojana enkä yhtään yllättyisi vaikka - jos kehitys jatkuu tähän malliin - hän pääsisi jo ensi kaudella antamaan näyttöjä NHL:ssä muutamassa kevään ottelussa.

Jacob Moveraren ylöskutsun jälkeen Kim Nousiainen on päässyt pelaavaan kokoonpanoon. San Diegoa vastaan tuli kauden avauspiste (syöttö) ja kaikkiaan Nousianen on pelannut ihan kelvollisesti. Pakkikparina on ollut veteraani Cameron Gaunce ja vähän on kahdella leftin miehellä ollut hakemista yhteispelin kanssa. Gaunce on pelannut "väärällä" puolella, eli oikealla, eikä ole muutenkaan järin liikkuva kaveri, joten pakki-pakki syöttely ei ole aina niin sujuvaa kuin toivoisi. Kunhan Frederic Allard tervehtyy, niin toivottavasti Nousiainen pääsee pelaamaan hänen kanssaan. Luulen että Allardin ja Nousiaisen pelityylit/kätisyydet sopivat paremmin toisiinsa kuin Gauncen ja suomalaisen.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Iafallo pitkäaikaisiin sairastupalaisiin, Austin Wagner ylös ja Moverare Ontarioon.


Ja ilmeisesti Wagner on lähetetty lähes saman tein takaisin alas. Jonkinlaista palkkabudjettikikkailua kaiketi. Jos Moverare jää pysyvämmin farmiin, niin se voi olla Nousiaisen jääajan kannalta ikävämpi juttu.

Washingtonin voitto vieraskiertueen viimeisessä ottelussa oli ihan ansaittu. Kings jaksoi puolustaa tiukasti kaksi erää, mutta sitten Quickille lipsahti pari kertaa harmillisesti ja kahden maalin etumatka kääntyi maalin tappioksi. Minusta joukkueen peli-ilme kuitenkin muistutti viime kauden Kingsiä ja alan ripottelemaan tuhkaa päälleni vasta sen jälkeen, jos tappioputki pitenee useamman ottelun mittaiseksi.

Hiukan alkaa Clarkessa jo näkyä kokemattomuus ammattilaistasolla ja hänelle voisi tehdä hyvää huilata peli tai pari. Ja Kaliyev-Byfield-Vilardi -ketju pitäisi hajottaa. Kolmen nuoren ketju ei vaan toimi, vaikka kaikki kyllä tekevät hommia hartiavoimin.

Seuraavaksi paluu kotiin ja vastassa vuorollaan Tampa, Winnipeg ja Toronto. Keskimmäinen peli taitaa jäädä katsomatta, mutta kaksi muuta ovat NHL-joukkueista mielenkiintoisimmasta päästä.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Tampa pelistä tuli makea 4-2 voitto. Peli jäi näkemättä, kun Viaplay ei onnistunut näyttämään kuvaa ollenkaan.

Vilardi pelasi kakkosketjun laidalla, koska Arvidsson otettiin ennen matsia sivuun. JAD pääsi mukaan kolmosen laidalle. Ilmeisesti Vilardi sopi tuohon kakkosketjuin mainiosti ja muutamia pätkiä näin, jossa tuo ketju pyöritti pitkiä hyökkäyksiä hyvällä itseluottamuksella.

Kingsin saldo on toki positiivisempi luin viime kauden alussa, mutta huolettaa tuo puolustuksen virhealttius sekä maalivahtien haparointi. Onneksi voittoja on tullut. Nuo puolustusongelmat voidaan ratkaista ja toivotaan, että maalivahtien itseluottamus löytyy jostain. Petersenillä pääkoppa ei pysy kasassa täyttä 60min tällä hetkellä.

Vilardin nousu alemmista ketjuista ratkaisijaksi on antanut kahdelle ylemmälle ketjulle aikaa hakea kuvioita ja virettä kuntoon. Myös Kempe uhkuu itseluottamusta. Jalat käy tuttuun tyyliin, mutta järkevämmin. Nyt vedossa on pelottavaa itsevarmuutta. Tämä povaa hyvää, koska pelkäsin Adrianin jäävän yhden kauden maaliruiskuksi. Nyt 40-45 maalia näyttää olevan ihan realisimia.

Organisaatiosta kantautui infoa, että Brandt Clarke olisi jäämässä Losiin loppukaudeksi. Tämä on mielenkiintoinen uutinen sen takia, että Sean Walker on jäämässä paitsioon rosterissa. Myös AHL:n junnuille tuli ohituskaistan kautta eteen yksi tulppa lisää. Minusta Clarke on pelannut niin hyvin kuin tuon ikäinen kiekollinen pakki on voinut. Opeteltavaa on, mutta ei hän mikään täys lapanen ole. Twitterin puolella hehkutettiin tuota Tampa pelin 3-1 maalin syöttöä ja (vitsinä) tuo yksittäinen tilanne muutti Clarken loppukauden kohtalon.

Toivottavasti huomenna näkee tuon Winnipeg pelin. Eihän se ennakkoon mikään herkkupala ole, mutta tällä hetkellä kelpaa mikä tahansa Kings peli, josta näkyy kuva.

GKG!
 
Suosikkijoukkue
NHL, Liiga, Leijonat, U20,
Kingsillä on aika kivasti pullat uunissa, paljon prospecteja ja paljon NHL-tason ukkoja kokoonpanon ulkopuolella Minkälaisia siirtorajan liikkeitä Kings-fanit odottaisitte, jos silloin Kings on vielä vahvasti menossa playoffeihin. Itse näkisin että leftin pakkia esimerkiksi Gavrikovia Columbuksesta voisi tavoitella, sopimus katkolla. Olisiko myös mv-osastoa syytä vahvistaa? Hyökkäys on todella vahva, varsinkin jos esimerkiksi Byfield nostaisi tasoaan. Pacific-divisioonassa melkein mikä tahansa on mahdollista, joten Kings on pitkästä aikaa tarkemmassa seurannassa ja äärimmäisen mielenkiintoinen.
 

Lösönen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Arizona Coyotes
Kingsillä on aika kivasti pullat uunissa, paljon prospecteja ja paljon NHL-tason ukkoja kokoonpanon ulkopuolella Minkälaisia siirtorajan liikkeitä Kings-fanit odottaisitte, jos silloin Kings on vielä vahvasti menossa playoffeihin. Itse näkisin että leftin pakkia esimerkiksi Gavrikovia Columbuksesta voisi tavoitella, sopimus katkolla. Olisiko myös mv-osastoa syytä vahvistaa? Hyökkäys on todella vahva, varsinkin jos esimerkiksi Byfield nostaisi tasoaan. Pacific-divisioonassa melkein mikä tahansa on mahdollista, joten Kings on pitkästä aikaa tarkemmassa seurannassa ja äärimmäisen mielenkiintoinen.
Eikös Chychrunia ole vahvasti huhuttu Losiin. Siinä olisi kova leftin pakki kun vain GM:t pääsisivät hinnasta sopuun.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Winnipeg peli oli karmeata katsottavaa. Kentällä oli yksi joukkue, joka dominoi ja toinen joukkue, joka löi maalit. Varsinkin ensimmäinen erä oli aivan yhtä päätyä. Ylivoima takkusi taas ja ei Quickilla ollut paras päivä maalissa.

Tätä showta seurasi mielenkiintoisempi Leafs kamppailu, joka oli ehdottomasti Kingsin ehjin 60 minuuttia tällä kaudella. Walker oli ottanut Clarken paikan pakistossa. Hyökkäysketjuissa ykköseen oli asetettu Vilardi Fialan tilalle ja kolmoseen asettuivat Fiala, Grundström sekä ylös nostettu Rasmus Kupari.

Ykkönen toimi nyt erinomaisesti ja Vilardi on selkeästi paremmin kartalla Kempen ja Kopitarin ajatuksista kuin Fiala. Gabe ja Anze pystyvät suojaamaan kulmissa peliä hyvin ja Kempe odottelee taustalla.

Fialan rooli kolmosessa oli myös positiivinen. Grundström ei ole kauhean älykäs pelaaja ja Kupari oli ehkä hieman kohmeessa pikaisen kutsun takia. Fiala ei selkeästi tarvitse ympärilleen "hyviä pelaajia", koska pystyy itse luomaan tilanteet tyhjästä. Jonkun vain täytyy laittaa lapa väliin ja hoitaa likaista duunia. Mielenkiintoista nähdä löytääkö Fiala esim. Byfield kanssa yhteisen sävelen, kun hänen sairastelut on sairasteltu.

Petersen pelasi myös mainion pelin ja se lupaa hyvää. Odotin enemmän Leafsilta, mutta täytyy Kingsin ehjää pelaamista kehua ja korostaa.

Seuravaaksi on tarjolla tuplapelit, kun ensi yönä kohdataan Blues vieraissa ja perään iskussa oleva Stars. Mini tour päättyy Chicagoon. Tuosta tuplasta olisi mukava ottaa edes kaksi pistettä. Varsinkin tuo Stars peli saattaa olla erittäin vaikea. Hawksilta pojot on otettava väkisin.

Byfieldin paluuta ja Clarken tilanteen ratkaisua odotellaan.

GKG!
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Eikös Chychrunia ole vahvasti huhuttu Losiin. Siinä olisi kova leftin pakki kun vain GM:t pääsisivät hinnasta sopuun.

Huhut ovat velloneet todella pitkään tästä kaupasta. Jakob taitaa olla vielä telakalla, joten tuo on hieman hiljentänyt huhuilijoita. Onhan Kingsillä varaa maksaa, mutta tällä hetkellä taidetaan seurata mihin suuntaan kausi etenee. Vilardin hyvät otteet ovat luoneet uskoa tuohon isoon pooliin, joten eiköhän sieltä uskalleta alkaa luopumaan palasista.

Täytyy myös muistaa, että Kingsin capi tilanne on aika heikko isoja treidejä varten. Vilardi saa ison jatkon tällä tahdilla tämän kauden jälkeen. Quickin 5,6M diili on toki loppumassa, mutta muuten täytyy keksiä treidin kautta mistä tilaa voisi saada. Iaflallo (4M) ja Walker (2,6M) ovat varmasti ensimmäisenä liipasimella.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Winnipeg peli oli karmeata katsottavaa. Kentällä oli yksi joukkue, joka dominoi ja toinen joukkue, joka löi maalit. Varsinkin ensimmäinen erä oli aivan yhtä päätyä. Ylivoima takkusi taas ja ei Quickilla ollut paras päivä maalissa.

Tätä showta seurasi mielenkiintoisempi Leafs kamppailu, joka oli ehdottomasti Kingsin ehjin 60 minuuttia tällä kaudella. Walker oli ottanut Clarken paikan pakistossa. Hyökkäysketjuissa ykköseen oli asetettu Vilardi Fialan tilalle ja kolmoseen asettuivat Fiala, Grundström sekä ylös nostettu Rasmus Kupari.

Ykkönen toimi nyt erinomaisesti ja Vilardi on selkeästi paremmin kartalla Kempen ja Kopitarin ajatuksista kuin Fiala. Gabe ja Anze pystyvät suojaamaan kulmissa peliä hyvin ja Kempe odottelee taustalla.

Fialan rooli kolmosessa oli myös positiivinen. Grundström ei ole kauhean älykäs pelaaja ja Kupari oli ehkä hieman kohmeessa pikaisen kutsun takia. Fiala ei selkeästi tarvitse ympärilleen "hyviä pelaajia", koska pystyy itse luomaan tilanteet tyhjästä. Jonkun vain täytyy laittaa lapa väliin ja hoitaa likaista duunia. Mielenkiintoista nähdä löytääkö Fiala esim. Byfield kanssa yhteisen sävelen, kun hänen sairastelut on sairasteltu.

Petersen pelasi myös mainion pelin ja se lupaa hyvää. Odotin enemmän Leafsilta, mutta täytyy Kingsin ehjää pelaamista kehua ja korostaa.

Seuravaaksi on tarjolla tuplapelit, kun ensi yönä kohdataan Blues vieraissa ja perään iskussa oleva Stars. Mini tour päättyy Chicagoon. Tuosta tuplasta olisi mukava ottaa edes kaksi pistettä. Varsinkin tuo Stars peli saattaa olla erittäin vaikea. Hawksilta pojot on otettava väkisin.

Byfieldin paluuta ja Clarken tilanteen ratkaisua odotellaan.

GKG!

Jets-pelin jälkeiset valmentajan kommentit olivat täyttä asiaa.

"Todd McLellan
On how the Kings stop the mistakes defensively.

It’s 29, 30 of us because I’m including us as coaches and we’ve got to decide again and I’ve been saying this for 10 games. 12% of our schedule is gone and we still don’t know how we want to play. I would think the experiment of run and gun that we’re trying to play, like how much more evidence do we need that it doesn’t work. There are simple hockey principles, you don’t turn pucks over at the line, you get pucks in deep, you forecheck, short shifts. The penalties that we’re taking are unacceptable, so there’s a lot of game management situations that go into it and unless the group decides as a whole, we’ll experiment for another 10 games. Maybe we will become the run and gun team. I don’t like our chances, but if that’s how we want to play and that’s what we’re going to keep trying, we’re probably going to keep getting the same results.
...
On what he felt he needed more of tonight
We could use a better coaching staff, we could use some forwards that committed, we needed D that move the puck and we needed goaltending. There isn’t one area. I told the guys between the second and third, we all own a piece of this. So, dig yourselves out and we didn’t do it."

Torontoa vastaan näkyi taas viime kautista Kingsiä, mutta voiton avain oli Cal Petersenin maalivahtipeli. Vilardi on tällä hetkellä niin kovassa vireessä, että ihan sama mihin ketjuun hänet heitetään. Tuloksena on muiden pelaajien piristyminen.

Nykyisellä vauhdilla Vilardilla olisi koossa runkosarjan päättyessä 57+33=90 pistettä, joten Blake toivonee ettei meno jatku ihan noin hurjana. Vilardi, Kupari, JAD ja pakeista Mikey Anderson ovat kauden päättyessä RFA-miehiä ja Trevor Moore ja B. Lemieux UFA:ia. Moore on McLellanin luottomiehiä ja pelaa hyökkääjistä kolmanneksi eniten (laitureista eniten). Jos Moorelle sorvataan jatko ja Vilardille, Kuparille ja Andersonille annetaan kohtuulliset paperit sekä palkataan Quick/korvaaja, niin siinä menee helposti kymmenen miljoonaa taalaa palkkatilaa. Sen jälkeen pitäisi vielä löytyä top 6-tason leftin pakki ja Edlerille korvaaja ja näille uusille hankinnoille tilaa budjettiin... .

St. Louis on hävinnyt neljä viimeistä ja päästänyt kahdessa viimeisessä kolmetoista maalia. Maalijuhlaa odotettavissa?

edit.

Grundströmistä eri mieltä. Puolustusalueella välillä hukassa, mutta hyökkäysalueella yksi Losin parhaista lähipelaajista. Aliarvostettu ja fiksu syöttäjä, mikä jää usein huomaamatta kun Tonka rymistelee useinmiten suoraviivaisesti kohti maalia.
 

ReYaSu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Todella hyvännäköinen porukka. Quick-fanihan tässä tietysti ollaan, vieläkin nopea ja taipuisa maalivahti veteraani-iässäkin ja paremmannäköisiä otteita taas viime kaudella ja sen jälkeen. Doughty myös Kingsin vanhasta coresta jäljellä oleva veteraani mutta edelleen tähti, niin kuin tietysti Kopitarkin, yksi lempi hyökkääjiäni koko liigassa. Mutta Kempe, Arvidsson, Fialan hankinta, ja nyt Gabe Vilardin esiinmarssi tästä jengistä vasta viihdyttävän tekevätkin! Pitkään tykännyt, miltä tuo hyökkäyspään touhu näyttää, ja tullut minulle yhdeksi Änärin kiinnostavimmista seuroista seurata. Philip Danault on muuten aivan täydellinen kahden suunnan hyökkääjä ja lienee vielä Selke-voittaja jatkossa. Suorastaan nerokasta miehen kiekotonkin peli välillä. Lisäksi paljon kiinnostavia nuoria - osa mennee kaupaksikin, jos playoff-paikan varmistuttua tuovat vielä jonkun cupin voittamisesta tietävän runkopelaajan sisään siirtotakarajalla. Kiva, että Kuparikin saanut nyt taas pari peliä tuossa kovassa nuorisokilpailussa, ja hyvin on kotkalainen pelannut. En ihmettelisi, jos Kings nähtäisiin lännen konferenssifinaaleissa asti.
 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö

ReYaSu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Viime yöltä jäi mieleen pari tilannetta, mitä ei monet muut tee. Ottelun alussa tuli varmaan kuusi metriä vastaan laukausta ja sitten tämä:


Näinpä, upea seivi tuokin ja ihan meritähdeksi heitti! Peliä en harmittavasti nähnyt, mutta pitääpä kaivaa tuo vastaantulo vielä jostain.

Rakastan vanhan koulun maalivahteja, vielä vaik Mike Smith viime kaudella. Eri näköistä ja jotenkin enemmän fiilispohjaista touhua kuin modernien maalivahtien kliininen tekeminen. Jopa niitä seisovan torjujan hämyjä vielä joillakin. Ei siitä ole montaa vuotta kun sai vielä New Jerseytä diggailla, kun Brodeur ja Hedberg duona - molempien tekeminen oli todella viihdyttävää, ja paraatiseivejä tuli paljon juuri siksi kun tekniikka oli vielä huonompaa ja sitten pitää sprawlata upeasti jos haluaa keinolla millä hyvänsä vielä päästä kiekon tielle, vaikka on jo pelannut itsensä ulos tilanteesta! :D Ja parempaa mailapeliä ku nykyvahdeilla. Pelin avaus ei ole tullut samalla tavalla osaksi lajia kuin vaikka futiksessa; pikemminkin mennyt puhtaan torjumisen suuntaan mv-peli.

Quick on silti kyllä jotenkin oma juttunsa vielä. Ei ole semmoinen "hellyttävällä tavalla vanha", vaan nopeus, refleksit ja notkeus tekevät paljon. Jotenkin aika uniikki tyyli. Hasekmaista vibaa jopa ehkä.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Blues peli oli aika helpohko voitto. Kotijoukkue oli yllättävän sekaisin ja Kings latoi upeita osumia toisensa perään. Quick pelasi maalissa todella hyvän pelin. Fiala tarjoili Vilardille maagisen lätyn eikä Kuparin passi Grundylle kalpene tuon rinnalla juurikaan. Ylivoimakin toimi, joten todella positiivinen kuva jäi.

Dallasissa meno olikin takkuisempaa. Ensimmäisessä erässä Kingsin oli lähes mahdoton murtautua edes alueelle. Sitten alkoi tulla virheitä ja jäähyjä, jotka antoivat voiton avaimet kotijoukkueelle. Petersen pelasi hyvin, mutta ei voinut maaleille yhtään mitään. Seguin, Hintz ja Robertson ampuivat upeat kudit ylähyllylle parhailta vetosektoreilta. Pavelski nakkasi riparin ja Hintz teki toisen läpiajosta. Koko pelistä huokui Kings porukan lievä väsymys, mutta se ei poista faktaa, että Stars pelasi läpi ottelun erinomaisesti. Kotijoukkueen viime aikojen heikko ylivoima sai ainakin pontta, kun 3/4 oli onnistumiset. Heiskanen oli kentällä täysin ylivoimainen ja piti Losin jätkiä välillä aivan pilkkanaan. Jalat käy, pää käy, maila käy, kroppa käy.

Kuparille Blues peli oli erinomainen, mutta toisessa tuli virheitä kiekollisena. Fialan ja Grundyn kanssa näyttää kulkevan, joten Kupari saattaa viihtyä pidempäänkin ylhäällä. Hassua tuossa triossa on se, että Fiala tykkää venyttää vaihtoja turhaan. Kupari taas saattaa vaik dumpata kiekon ja kadota vaihtoon. Monesti Grundy ja Fiala jäävät kahdestaan hyökkäyspäätyyn ja toisesta aallosta tulee joku vaihdosta sisään.

Lemieux puuttuminen sekoitti pakkaa, kun 11 hyökkääjän rotaatiossa joku kävi aina paikkaamassa nelosta. Ei toiminut Stars pelissä yhtään. Clarke pelasi seitsemäntenä pakkina Stars pelin, joten seuraava peli on kauden jatkon kannalta kriittinen. Junnuliiga vai NHL?

Päivä huilia ja Hawks vieraaksi isketään seuraavaksi. Toivottavasti peli on enemmän Bluesia vastaan nähtyä touhua kuin Stars pelin hutilointia.

GKG!
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Olipahan hirveä peli Chicagossa. Ei tuollaisen AHL-tason porukan vieraana pitäisi olla noin vaikeaa löytää maalipaikoille. Nuo Hawksin pelaajien nimet on keksitty jollain nimigeneraattorilla ja piti hetken miettiä, kenestä selostajat oikein puhuvat. Oli siellä välissä jotain tuttujakin. Kings tyytyi taas perinteiseen roiskimiseen ja Söderblom sai loistaa maalilla.

Hawks puolusti hyvin, kun siihen annettiin helpot avaimet. Athanasiou haastoi väkevästi entisiä pelikavereita. P.Kane oli kuin varjo entisestään, mutta Toewsin työmoraali oli löytynyt. Ainoa asia missä Toews oli surkea, oli aloitusympyrä. Ironista tässä on se, että ratkaiseva jatkoaikamaali syntyi Toewsin aloitusvoiton kautta.

Kingsille on jotenkin mahdotonta tappaa pelit, joissa vastustaja on selkeästi heikompi. Vilardille tämä oli oikeastaan ensimmäinen todella huono peli. Turhaa väkertämistä kiekon kanssa. Kakkonen pelasi ihan ok ja Moore varsinkin näytti nälkäiseltä. Kolmonen sai myös luotua paikkoja, mutta ketjun viimeistely ontui.

Tuo Kingsin ainokainen syntyi Kaliyevin vahvan nousun ansiosta. Takatolpalta löytyi Lizotte, joka siirsi kiekon rysään. Kaliyev on alkanut hieman ärsyttää itseäni. Hän on hieman "hölmö jätti". Luistelu on selkeästi parantunut ja isoin ase on edelleen kova laukaus. Arthur on vain täysin sokea pelille. Ylivoimalla vetoa voi käyttää, mutta ei ihan jokaisesta syötöstä tarvitse lataa täysiä ränniin tai ekaan pelaajaan. Monesti ympärillä on ukkoja aivan vapaana ja hyvällä syötöllä Kaliyev avaisi erinomaisen maalintekopaikan jollekin muulle. Nelosen rooli on Arthurille aivan tarpeeksi, vaikka se on vahvuuksille hyvin erikoinen paikka pelata.

Kun peli meni jatkoajalle, niin pelistä pystyi aistimaan Kingsin häviön. Voittomaalia edelsi taktinen typeryys, jota en kerta kaikkiaan ymmärrä. Jatkoajalla on kaikista tärkein pitää kiekkoa ja sen voittaa aloituksesta helpoiten itselleen. Hyökkäyspään aloitukseen Toewsia vastaan käskettiin Fiala ja Arvdisson. Näistä jälkimmäinen aloittamaan?? Mikä järki? Kiekko kääntyi omiin, jossa se pomppi maalin edessä Fialan lavasta McCabelle ja tämä siirsi Toewsille, joka viimeisteli ohi Quickin. Huonoa tuuria, mutta kaikki lähti tuosta aloituksesta.

Kolmen ottelun rundista mukaan kolme pistettä. Ihan ok, mutta sapettaa tuollaiset turhat pistemenetykset. Edessä on neljän ottelun kotiputki (Panthers, Wild, Hawks ja Red Wings). Tämän jälkeen tulee tärkeä Luoteisen kulman kiertue. Ryhtiä peliin ja posilla eteenpäin.

GKG!
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Florida peli olisi voinut kääntyä kummalle tahansa. Onneksi meni näin päin. Vilardi rokotti kolme minuuttia ennen loppua Bobrovskyn avustuksella. Helpon näköisesti livahti. Muutenkin Bobrovsky oli epävarma läpi ottelun. Kuparille kauden ensimmäinen Fialan upeasta esityöstä. Ottelun puhuttavin hetki oli Tkachukin tökkäisy Quickin silmään. Matthew ei ole Losissa kauhean pidetty kaveri ja sai lisää vihamiehiä tällä naurettavalla tempulla. Kaksi peliä huilia hänelle ja meille kaksi pistettä kelpaa lohdutukseksi.

Wild peli oli ikävän tuskainen. Samanlaista maali-ilottelua ei nähty kuin Minnesotassa, joka oli omalla tavallaan ihan hyvä. Mitä pidemmälle peli eteni, sitä pahemmin hiipi puseroon tunne, että me hävitään tää ottelu ja se on iso vääryys. Wild oli todella huono kaksi erää ja se rikkoi omaa peliään jäähyillä. Fleury piti vieraita pystyssä torjunnoillaan. Onneksi Vilardi löysi taas kerran välin, mistä sujauttaa kiekon reppuun ja kaksi pistettä jäi kotiin.

Tämän ottelun puhuttavin tempaus oli Kaprizovin ulosajo toisessa erässä. Doughty tökki Kirilliä hetken aikaa laidan lähettyvillä. Venäläinen suivaantui tästä ja huitaisi DD:ttä mailalla päähän. Näytti siltä, että Kaprizov yritti lyödä yläkroppaan poikittaiselta, mutta huitaisu nousi liian ylös. Ulosajo oli aika kova tuomio ja Kirill joutuu tämän seurauksena safety departmentin juttusille.

Quickille kauden ekat nollat vakuuttavalla pelillä. Ylivoima oli taas umpisurkea. Alueelle päästiin, mutta peli sakkasi laitaan tai seuraavaan syöttöön. Pahimpia aivopieruja olivat Kopitarin sekä Danaultin vasemman puolen lämärit lähes paikoiltaan ensimmäiseen mieheen. 1. yv pyörii parhaimmillaan nätisti, kun ukot liikkuu ja kiekko liikkuu. Fialan ja Kempen alueelletuonnit on vaikea lukea pois, mutta sen jälkeen on vaikeaa löytää helppoa syöttöä omille. 2. Yv ei osaa tehdä muuta kuin syöttää Kaliyeville, joka lämää ohi maalista tai kiekosta. Kingsille on tarjottu eniten ylivoimaa koko NHL:sä ja onnistumisprosentti on 18,5%, joka oikeuttaa sijoitukseen 26.

Taisin kehua Kempeä liian aikaisin. Tuon Tampa pelin jälkeen seitsemässä ottelussa on syntynyt tehot 1+1 ja muutenkin Adrian on ollut ykkösessä kuin varjo.

Kingsin pelit tarjoavat tällä hetkellä ihan mitä sattuu. Välillä tykitetään maaleja molempiin päihin ja välillä nyhjätään huonompaa vastaan tuskaisena. Tasaisuus puuttuu, mutta voittoja onneksi tulee tilille. Seuraavaksi kotiluolaan saapuu Blackhawks, josta toivottavasti otetaan revanssi...

GKG!
 

RoS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Los Angeles Kings
Joku vois sanoa, että maalinteko on just tällä hetkellä aika hankalan olosta. Kempe ei tunnu saavan mistään sisään, toivottavasti alkais kohta osumaan paikkoja meinaan on. Quickiltä taas hyvä peli otti varsinkin lopussa ja jatkoajalla tärkeitä torjuntoja. Ylivoimasta nyt ei tarvi varmaan mitään sen enempää sanoa, totuttua kuraa.

GKG!
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Olipahan hirveä katsottavaa tuo peli. Lähinnä sen takia, että Kings ei yksinkertaisesti saa laitettua kiekkoa reppuun. Blackhawksin jätkille nostan hattua. Ei tommosta rummutusta jouluun asti voi kestää. Mrazek näytti jopa maalivahdilta, kun Kings hakkasi päätä seinään. Olishan tuo peli pitäny ratkoa varsinaisella ja selkeästi. Kaikilla tuntuu olevan ruuti märkää ja kiekot vain pomppivat lavasta ohi tms. Kolmannen erän lopussa ja jatkoajalla kaivettiin verta nenästä huolella, mutta onneksi palkinto saatiin sekunti ennen jatkoajan loppua. Outoa oli se, että Vilardi ei käynyt ketaakaan kentällä jatkoajan aikana. Kingsillä oli selkeät kolme paria, jotka pyörivät jäällä.

Ylivoimasta en viitsi sanoa enää mitään. Eiköhän siellä tiedosteta homma.. jotain muutosta on keksittävä. Samaan aikaan vastustajat iskevät aika helpon näköisesti meiän alivoimaa vastaan ja usein nelikon keskeltä.

Red Wings saapuu vieraaksi seuraavana ja päättyy Losin kotiputken.

GKG!
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Kotiputki päättyi 4-3 voittoon Red Wingsistä. Putken saldo oli täydellinen eli 4-0-0.

Kings sai räväkän alun, kun Grundy rokotti 9 sekunnin kohdalla. Kupari kirjautti kauden toisen syötön. Ekat kolme minuuttia oli sellaista Kings pyöritystä, jota en muista hetkeen nähneeni. Pyörityksen lopetti jäähy ja Detroitin tasoitus. Aika yksinkertainen kuvio ja hyvä veto Kubalikilta. Kings vei ensimmäistä erää ja otti johdon ylivoimalla. Ykkönen oli muuttanut ryhmitystä. Anze parkkeerattiin maalin eteen ja Doughty otti vasemman siiven haltuun. Kempe pyöri viivalla ja Vilardi sekä Fiala saivat vapaat kädet pyöriä. Odotin Anzen peluutusta maalin edessä, mutta DDn viivapaikasta siirtäminen oli positiivinen yllätys. Maali tuli hieman vahingossa, kun Fialan rystysiirto meni todella helposti Nedjelkovicin längeistä sisään.

Toinen erä oli myös Kingsin hallintaa Kings iski kaksi maalia käytännössä ylivoimalla, vaikka ensimmäinen tuli virallisesti tasakentällisin. Molemmat maalit tuli 2. ylivoimalta ja Durzim lavasta. Eka oli pitkän pyörityksen lopputulos ja Durzi jäi vapaaksi maalin edustalle. Ned imuroi vedon kainalosta. Toinen maali oli yksinkertainen veto viivasta. Kiekko putosi hieman oudosti, mutta helpon näköisesti se silti näytti uppoavan verkkoon.

Viimeiseen erään vierailija saapui asenteella. Larkin iski kavennuksen hyvin klassisella yv-kuviolla, jota harvoin näkee Losilaisilta. Keskelle tuppaa jäämään nykään aina vapaa ukko ja tuota pitäisi alkaa Kingsin kitkemään. Lähes identtinen maali nähtiin Hawksin toimesta.

Detroit iski vielä yhden ilman maalivahtia, mutta kotijoukkue kesti lopun tiukan puristuksen komeasti. Durzin hattu olisi ollut hauska nähdä. Lemieux loukkasi ottelussa ilmeisesti jalkaansa, joten katsotaan mitä siirtoja Kings tekee lähi päivinä.

Edessä on nyt ensimmäinen tärkeä vieraskiertue luoteessa. Reitti on Calgary, Edmonton, Vancouver ja Seattle, joista kaksi viimeistä pelataan peräkkäisinä päivinä. Kingsillä on ny mainio sauma iskeä, koska lähes jokainen noista joukkueista (pois lukien Kraken) on kipuillut pelinsä kanssa viime aikoina. Varsinkin meidän iskukyky ennakkoon pahimpia vihollisia (Oilersia ja Flamesia) vastaan on mielenkiintoista seurattavaa. Toivottavasti edes kaksi voittoa saadaan puristettua näiltä divisioonan kilpakumppaneilta. Ei todellakaan haittaisi jatkaa tuota voittoputkea läpi tourin.

GKG!

Edit. Uudet reverse retro paidat on kyllä hienot. Valkoinen versio toimii hyvin violetin ja kultaisenkeltaisen kanssa. Olisi hauska nähdä jossain vaiheessa 2000-luvun mustavioletista jokin retro versio.
 
Viimeksi muokattu:

RoS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Los Angeles Kings
Huh, jännä peli loppuun asti. Moorelle hattutemppu ja Arvidssonille kolme syöttöä. En paria viime peliä ehtinyt katsoa, joten en tiedä oliko jo niissä, mutta ainakin tänään ylivoimakin näytti jo paremmalta. Tehoja on yv:llä tainnut tulla jo viime peleissäkin.

Kings blokkaili hienosti laukauksia ja Petersen hoiteli ihan mallikkaasti mitä pitikin. Päätöserässä loistavaa puolustusta ja Edomonton ei näennäisestä hallinnasta huolimatta päässyt moneenkaan kunnon maalintekopaikkaan. Tästä hyvä jatkaa Vancouveriin.

GKG!
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Semmoinen tour. Calgaryssa nähtiin aivan uskomattoman huonoa puolustamista. Sean Durzi taisi pelata lyhyen Nhl-uransa huonoimman matsin. Markström tarjosi avaimet voittoon, mutta kuusi maalia omiin oli liikaa.

Edmontonissa nähtiin yksi tämän kauden parhaimmista shutdown otteluista. Kingsillä on kivasti pihdeissä tuo Oilersin peli. Paljon samoja aspekteja nähtiin kuin viime kevään playoffeissa. Moorelle hatut ja kakkosketjulta kokonaisuutena loistava peli.

Nuo viikonloput pelit tuli nähtyä vähän huonommin, mutta kelailin ne nopsaan läpi. Vancouverissa oli turhan tuttu tehoton Kings ja vastustajalle annettiin turhan paljon tilaa ja aikaa repiä puolustus auki. Seattlessa oli tasainen vääntö, josta saatiin lopulta vain piste matkaan. Avainpelaajat hiihtelivät näkymättöminä.

3/8p saldoon ei voi olla tyytyväinen. Varsinkin nuo kaksi viimeistä peliä jätti paljon hampaankoloon.

Meidän ykkösjätkille eli ykkösketjulle, Fialalle ja Doughtylle aivan karmea kiertue. Ei voi jäädä nollille kolmessa ottelussa peräkkäin. Vilardi haahuilee kuuden ottelun mittaisessa nollaputkessa.

Ainoastaan Danaultin johtama ketju saa puhtaat paperit kiertueesta ja ilman heitä ei olisi kotiin tuotu yhtään pistettä.

Rivit kasaan ja paluu kotikaukaloon. Rangers saapuu ensin vieraaksi, jonka jälkeen piipahdetaan San Josessa ja palataan neljän ottelun mittaiseen kotiputkeen (Senators, Kraken, Coyotes ja Hurricanes).

GKG!
 

Seinänen

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Ketjut pitäisi räjäyttää tai ainakin pari siirtoa tehdä.
Vilardi tosiaan aivan unessa ja ei missään nimessä ykkösketjun kamaa. Sekoittaa tällähetkellä vaan Kopitarin ja Kempen peliä tehokkaasti. Fiala taas menee täysin hukkaan tuolla kolmosessa kun Kupari ja Grundström ei vaan riitä hyökkäyspäähän.

Siirtäisin Fialan takaisin ykköseen Vilardin tilalle ja näin olisi selkeä yksi tuloksentekokenttä ja Danaultin toimiva kakkonen. Kolmoseen sitten Vilardin ympärille jotain yritystä ja neloseen loput.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Rangers pelissä eka erä oli Kingsiltä loistava. Sen jälkeen ote lipesi, kuten on käynyt jo useamman kerran tällä kaudella. Igor oli hyvä vastustajan maalilla. Hyvä opetus pelinä, mutta hyvä alun jälkeen olisi toivonut ryhdikkäämpää otetta seuraaviin eriin.

Sharks peli oli aika uninen kamppailu, jota hieman odotinkin. Reimer piti huolen, että Sharksin tankkaus jatkuu ja Losilaiset saavat pisteet matkaansa. Kuparin ketjulta aivan loistava peli. Ketju hyötyy toki siitä, että se pelaa lähes aina vastustajan bottom 6 ketjuja vastaan. JAD on alkanut löytää NHL-rytmiä ja on mielestäni paljon järkevämpi pelaaja kuin ihmiskuula Grundström. Durzi saalisti taas pari syöttöä, mutta Barabanovin 3-2 kavennusmaali kertoo enemmän #50 pelistä. Durzi pelaa tilanteet välillä todella huolimattomasti. On myös usein Durzin vika, että Kings joutuu omissa vaikeuksiin. En ole varma haluanko nähdä näin riskialtista kaveria kokoonpanossa. Ylivoima on Durzin paikka loistaa, koska tuo viivan pitäminen on hänen isoin ase. Miltä Spence tai Clarke näyttäisi hänen tilallaan? Tuskin saadaan ilman loukkia tietää.

Ketjuista. Ykkönen on ärsyttävän huono. Jos Fiala ei ole pelipäällä, niin ykkönen sakkaa. Kakkonen on muurattu yhteen, mutta olisiko aika kokeilla muuta, jotta ykkönenkin toimisi? Lizotten ketjussa Vilardi on turisti, joka tuskailee tehottomuudellaan. Tuskin Gabe noiden kahden pelaajan rinnalla saa mitään aikaiseksi.

Ylivoima, joka on lempi aiheeni tälläkin kaudella, on kivunnut yllättävään 20,5%. Ykkönen ei edelleenkään osaa liikuttaa kiekkoa ja kakkonen taas pelaa simppeliä järkevää peliä ja iskee. Nykytrendi on, että ykkönen käy kokeilemassa ja kakkonen hoitaa kiekon uuniin.

Kingsille on tarjottu eniten ylivoimaa koko liigassa (83 kertaa). Kiekko on laitettu häkkiin 17 kertaa. Näistä 17 maalista ykkönen on tehnyt seitsemän (Vilardi 3, Fiala 2, Kempe 1 ja DD 1). Kakkonen puolestaan yhdeksän, jos Iafallon laskee mukaan (Kaliyev 4, Arvidsson 2, Durzi 1, Iafallo 1 ja Danault 1). Viimeisen kunniamaininnan saa Grundy yhdellä maalilla.

Kingsillä on tällä hetkellä aika paljon töitä tehtävänä, että tulosketjut saadaan uskottavaan iskuun. Nyt yhden ketjun hyvä ilta määrittelee pelin suunnan.

Seuraavana edessä on neljän ottelun kotiputki. Vastustajat eivät ole parhaimmasta päästä Canesia lukuunottamatta, joten nyt on hyvä hetki ryhdistäytyä. Kings keikkuu edelleen tukevasti Pacificin kärkisijoilla, mutta se on myös pelannut enemmän pelejä kuin moni muu kilpakumppani. Hyvältä tilanne edelleen näyttää, vaikka kenttätapahtumia joutuu seuraamaan ajoittain silmät kiinni. Ehkä tuo tiivis pelitahti on jonkinlainen selitys Kingsin pelaamisen ailahteluun.

GKG!
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Yhden pisteen ilta Senatooreja vastaan. Senators rummutti aika Losi tyylisesti eli paljon vetoja huonolla viimeistelyllä. Quick pelasi hyvin ja venytteli tolpalta tolpalle jatkuvasti. Gabe oli sivussa jonkin sortin vamman takia ja Lias Andersson hälytettiin mukaan Lizotten ketjuun. Eipä jäänyt Liasin pelistä juuri mitään käteen.

Edelleen sama laulu jatkuu. Ykkösjätkät vaeltaa ihmeellisen synkässä slumpissa. Ykkösketju varsinkin on todella uninen. Tuntuu ettei ketju edes pääse hyökkäysalueelle kunnolla. Kiekko vaan dumpataan ja mennään vaihtoon, kun ei tule hommasta mitään. Kaksi ylivoimamaalia tehtiin ja molemmat syntyivät 2. ylivoiman kultaranteen toimesta. Kaksi hienoa vetoa ylänurkkaan. Jotenkin koomista, että ns. 2. YV on nyt selkeä 1. YV.

Jatkoaikamaali oli taas aivan naurettava nukahdus. #9, #11 ja #8 kerkesivät hyökkäys alueelle ja Stützle räppäsi oman maalin vierustalta rystyllä kolmiko selustaan uineen Girouxn läpi, joka harhautti Quickin kahville.

Seattle Kraken saapuu seuraavaksi kotiluolaan. Herätystä tarvitaan Kopitarin ketjulle.

GKG!
 

Kuhta#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ketterä, Liverpool, Sympatiat Saipalle
Iafallo ollut eilen ensimmäistä kertaa jäällä non-contact paidassa. Paluu siis lähestyy.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Aivan uskomaton peli.. Lopputulos olisi varmaan ollut sama, vaikka maalivahdit olisivat jääneet kotiin katselemaan peliä. Molemmissa päissä upposi todella helposti. Asiaa ei auttanut huono puolustaminen. Ottelun kruunasi jatkoajan väärä vaihto, jonka seurauksena Seattle otti kauden kolmannen voiton Losista.

Kings pelaa tällä hetkellä niin sekavasti, että yhdestäkään ottelusta ei voittoa ansaita. Puolustusalueella tehdään karmeita virheitä ja omiin tulee ylivoimahyökkäyksiä jatkuvasti ylipelaamisen johdosta. Maalivahdit eivät saa silmiään kiinni ja pakit eivät voita miehiä maalin läheisyydessä. Käsittämätöntä, että voiton erottaa yksi maali tälläisellä pelaamisella.

Selviytymistä tää on, mutta ainakin tapahtumia tarjoaa Kuninkaat tällä hetkellä. Ylivoima sentään toimii !

GKG!
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Aikamoisen huolimatonta sähellystä peli välillä on, mutta silti pisteitä kertyy paremmin kuin viime kaudella (26 ottelu jälkeen 28 vs. 26). Otteluiden sisällä ja varsinkin otteluiden välillä on älyttömän isoja eroja suorittamisessa.

Paras esimerkki on perättäiset matsit Albertassa. Vaikka Calgaryssä maalilukemat olivat tasaiset (6-5 Flamesille), niin käytännössä Kings pysyi pelissä vain Jakob Markströmin luokattoman torjuntatyöskentelyn ansiosta. Ja vaikka Quickille tehtiin siinä pelissä kuusi maalia, niin hän oli silti yksi Losin parhaista - jollei peräti paras - pelaaja.

Paria päivää myöhemmin Kings oli kuin eri joukkue ja pelasi Edmontonissa ehkä kauden tähän asti parhaan ottelunsa (3-1 voitto). Sen jälkeen onkin ollut nihkeämpää - yksi voitto varsinaisella peliajalla (kiitos James Reimer), kaksi tappiota varsinaisella peliajalla (Vancouver, NY Rangers) ja kolme ja-tappiota (Seattle x 2, Ottawa). Hemmetin huolestuttava trendi.

Koko alkukauden minua on mietityttänyt, että onko päävalmentaja McLellanilla joukkue kunnolla kontrollissa vai onko hän menettänyt pukukopin. En minä muista milloin Anze Kopitar olisi pelannut puolustusalueella niin huolimattomasti, kuin mitä hän on tehnyt tällä kaudella. Voi olla, että se johtuu väistämättömästä ikääntymiestä, mutta enemmänkin se näyttää siltä, kuin kapteeni ei oikein kiinnostaisi Selke-tason pelaaminen. Eikä Kopitar ole edes porukan pahin harhasyöttelijä ja kiekonmenettelijä - Durzi, Grundström, Kupari, Kempe ovat olleet kiekollisena vielä huolimattomampia.

Joukkueessa on myös positiivisia yllätyksiä - Vilardi ja Clarke etunenässä - mutta kokonaisuutena mielikuvana on alisuoriutuva ryhmä. Tai sitten omat ennakko-odotukset kauden suhteen olivat vaan liian korkeat. Koossa oleva pistemäärä on sinänsä ok, mutta joukkueen peli-ilme ja asenne ärsyttää yllättävän paljon. Onneksi Tyynenmeren divisioona on tasoltaan niin paska, että tällaisillakin otteilla ollaan menossa pudotuspeleihin.

Täytyy vaihteeksi keskittyä katselemaan Ontarion matseja, jos vaikka sieltä saisi positiivisempia kokemuksia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös