Mainos

Los Angeles Kings 2022–2023

  • 57 455
  • 201

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Eipä ole Salinia eikä Simontaivalta Rookie Faceoff -turnaukseen osallistujien joukossa.
Jos sinulla, tai muilla Kingsin seuraajilla löytyy kanavapaketeista Liigaa näyttävä kanava, niin tänään kannattaa katsoa tarkalla silmällä IFK:n kauden avausottelua HPK:ta vastaan. Salin saa juuri sellaisen näytönpaikan, jota itse olen toivonut. Eli löytyy ykkösparista Ilari Melartin rinnalta. Lyytinen ja Rantakari kantanevat isointa vastuuta ylivoimasta, mutta odottaisin Salinin saavan näytönpaikkaa myös sillä saralla.

Tärkeät ottelut Salinille edessä, sillä Motin vapautuu 5 (vai 6) ottelun kuluttua pelikiellosta, jonka lisäksi Lehmus, Luhanka ja Luoto odottavat omia saumojansa.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Jos sinulla, tai muilla Kingsin seuraajilla löytyy kanavapaketeista Liigaa näyttävä kanava, niin tänään kannattaa katsoa tarkalla silmällä IFK:n kauden avausottelua HPK:ta vastaan. Salin saa juuri sellaisen näytönpaikan, jota itse olen toivonut. Eli löytyy ykkösparista Ilari Melartin rinnalta. Lyytinen ja Rantakari kantanevat isointa vastuuta ylivoimasta, mutta odottaisin Salinin saavan näytönpaikkaa myös sillä saralla.

Tärkeät ottelut Salinille edessä, sillä Motin vapautuu 5 (vai 6) ottelun kuluttua pelikiellosta, jonka lisäksi Lehmus, Luhanka ja Luoto odottavat omia saumojansa.

Eipä ole Liiga-pakettia, kun ei vaan aika ja energia riitä katselemaan kaikkea. Seurannassa tulee olemaan Kingsin lisäksi Reign. Salinia ei tule varmaan nähtyä sen enempää mitä Liigan koosteista tulee näkymään + Vitosella tulee IFK:n pelit. Toivottavasti hänet valitaan nuorten MM-kisoihin, niin näkisi miten esiintyy ikäisiään vastaan.

Viimeinenkin RFA sopimukseen, kun Sean Durzille kahden vuoden jatkosoppari vajaalla kahdella millillä per kausi. Aika ohkaset Durzin näytöt on, mutta hyökkääville pakeille maksetaan helpommin kuin peruspuolustajille.

Kings sign Sean Durzi to two-year contract extension (AAV: $1,700,000) - LA Kings Insider

Jostain kumman syystä Kings on tarjonnut 37-vuotiaalle Nate Thompsonille PTO-sopimuksen. En ymmärrä miksi. Onko Thompson Marc Bergevinin tai Rob Blaken hyvä kaveri vai mitä? Hyökkäyksessä on jo ennestään liikaa pelaajia enkä oikein tiedä onko Ontariossakaan käyttöä tuollaiselle kaverille.

Alex Turcotte ei läpäissyt terveystarkastusta, joten hän ei tule pelamaan viikonlopun Rookie Faceoff -turnauksessa.

Josh Schaeferin mukaan rookieleirin ensimmäisessä harjoituksessa olisi menty vaihtelevilla kokoonpanoilla, mutta enimmäkseen tällaisilla:

Jamsen – Byfield – Madden
Chromiak – Thomas – Nachbaur – Lawrence
Kemp – Pinelli – Rossmy
Lee – Helenius – Ward
Alarie – Fiddler-Schultz – Stefan


Nousiainen – Clarke
Inamoto – Spence
Booth – Grans
Lajoie – Supryka
Kosior

Jos Aatu Jämsen todellakin pääsee pelaamaan Byfieldin ja Maddenin kanssa samassa ketjussa, niin sen parempaa näyttöpaikkaa ei voi saada. Samuel Helenius ja Andre Lee pelasivat AHL-kauden lopussa samassa ketjussa, joten ei ole yllättävää, että Marco Sturm on laittanut heidät treeneissä yhteen. Kim Nousiaisen pitäisi olla leftin pakeista selvästi paras, joten ei ihme että hänet on laitettu Brandt Clarken pariksi.

Ensi yönä on eka matsi ja vastassa on siis Coloradon rookiet (eli mahdollisesti Sampo Ranta ja Justus Annunen).
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Kaksi ensimmäistä ottelua turnauksesta on pelattu ja tuloksena niukka 2-3 -tappio Coloradolle ja rankkarikisaan päätynyt 5-4 voitto-ottelu Las Vegasista. Molemmat pelit ovat nähtävissä (ainakin vielä) JuuTuupissa.









Ja tilastot:



Jämsen ja Helenius pelasivat molemmissa otteluissa, Nousiainen vain ensimmäisessä Avalanchea vastaan.

JOS Helenius oppii voittamaan aloituksista 50-60 prosenttia, niin edessä voi olla asiallinen ura puolustavana sentterinä Pohjois-Amerikassa. Mutta paljon on vielä aloittamisen kanssa töitä tehtävänä, minkä näki turnauksen avausottelussa. Helenius hävisi ensimmäisen erän loppupuolella kaksi aloitusta putkeen samassa vaihdossa ja molemmilla kerroilla kiekko löytyi Losin maalissa torjuneen Jacob Inghamin selän takaa.

Parhaat vaihtonsa Helenius pelasi alivoimalla ja sai siitä ansaitusti posia selostajilta ja Kings-faneilta HfBoardilla. Yv-aikaakin tuli jonkin verran maskimiehenä, mutta Kings-rookieiden yv-pelaaminen oli juuri niin sekavaa kuin etukäteen saattoi odottaakin. Aloituksia lukuunottamatta Helenius pelasi hyvät kaksi ottelua ja näiden pelien perusteella omat odotukseni hänen AHL-kautensa suhteen nousivat. Paljon on kiinni miten päävalmentaja Marco Sturm peluttaa Ontarion sentterikalustoa eli missä roolissa Hele tulee pelaamaan ja ketkä Samuelin ketjukaverit ovat.

Jämsen sai ihan kivasti jääaikaa ja pelasi periaatteessa paljolti joukkueen ykkösketjussa. Colorado vastaan kaksi ekaa erää Byfieldin ja Maddenin kanssa (kolmas erä Heleniuksen laidalla) ja Las Vegasia vastaan Akil Thomasin ja Martin Chromiakin kanssa. YV-aikaa Jämsen sai reilusti, mutta kun kuviot olivat mitä olivat, niin tehoja ei tullut. Jälkimmäisessä pelissä Jämsen sai ansaitun syöttöpisteen Chromiakin laukomaan 3-4 kavennukseen. Taitoa Jämsenillä on kyllä ainakin AHL-tasolle riittävästi, mutta kroppa ei ole vielä läheskään valmis Pohjois-Amerikan ammattilaiskaukaloihin. Molemmissa peleissä Jämsenillä tuntui loppuvan energia kolmannessa erässä eikä pienissä kaukaloissa vaadittavaa voimaa/massaa ole vielä riittävästi.

Nousiainen ei erottunut ihan niin selvästi kuin odotin, mutta pelasi kuitenkin kelpo pelin. Jos häntä halutaan hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla, niin pakkipariksi kannattaa laittaa varmistava pelaaja eikä Clarken tapaista välihyökkääjää. Clarke on kyllä luova pelaaja hyökkäyspäässä, jopa niin luova, että vastustajien lisäksi joukkuetoveritkin ovat ihmeissään hänen liikkeistään. Puolustusalueella ja kiekollisena Clarken junnumaisuus näkyy. Kiekollisena hän ottaa hirveitä riskejä ja puolustuksessa oma mies hukkuu ja parin otteeseen hän olikin kentällä pelkkänä pujottelukeppinä.

Positiivisimman vaikutelman kahdessa ekassa matsissa tekivät virheistään huolimatta Clarke, kovaa yrittänyt Francesco Pinelli ja Helenius. Nähtyä parempaa odotin AHL-kokemusta omaavista Tyler Maddenilta ja Helge Gransilta ja muista sopimuksen alaisista Brett Kempiltä. Kumpikaan maalivahdeista (Ingham, Hrenak) ei pelannut mitenkään erikoisen hyvin, mutta toisaalta eivät myöskään olleet sysipaskoja.

Turnauksen kolmas ja viimeinen ottelu on San Josea vastaan ti-ke välisenä yönä. Toivottavasti kokoonpanosta heivataan "camp inviteet" tyystin ja peluutetaan vain omia varauksia ja sopimuspelaajia.
 
Viimeksi muokattu:

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Turnauksen kolmas ja viimeinen ottelu on San Josea vastaan ti-ke välisenä yönä. Toivottavasti kokoonpanosta heivataan "camp inviteet" tyystin ja peluutetaan vain omia varauksia ja sopimuspelaajia.

Kolmas peli pelattiin siis tietenkin ma-ti välisenä yönä ja peli päättyi Losin 3-0 voittoon. Jämsenille kaksi maalia ja Inghamille ja Hrenakille jaettu nollapeli. Kaikki kolme Kingsien suomalaista pelasivat hyvän ottelun ja saapi nähdä tarjotaanko Jämsenille sopimusta nyt - siis harjoitusleirin aikana - vai vasta kauden jälkeen.

Kuuntelin päivällä Locked on Kings-podcastia ja siinä mainittiin siihen suuntaan, että Helenius (ja Helge Grans) olisi ollut tässä turnauksessa jonkinlainen pettymys tms. En voisi enempää olla eri mieltä suomalaisen kohdalla. Vaikkei Samuel tehnyt pisteitä, niin minusta hän oli yksi parhaista Kings-rookieista näissä kolmessa ottelussa. Mielenkiintoista nähdä kun AHL-kausi alkaa, että onko Heleniuksen luistelu kehittynyt todellakin niin huikeasti kuin näiden pelien perusteella näytti.





 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Harjoitusleiri on pyörinyt kolmisen päivää ja ensi yönä on edessä ensimmäinen varsinainen ottelu. Peli pelataan San Josessa eikä kokoonpanoista ole vielä tarkempaa tietoa. Heti seuraavana yönä vastassa on myös vieraissa Las Vegas enkä ihmettelisi, vaikka leiriläiset jaettaisiin kahteen ryhmään, joista toinen pelaa Särkiä vastaan ja toinen puolikas Ritareita vastaan.

Harjoitusleirin ensimmäisessä harjoituksessa porukka jaettiin kolmeen ryhmään:

Group A
Kevin Fiala – Anze Kopitar – Adrian Kempe
Alex Iafallo – Quinton Byfield – Arthur Kaliyev
Lias Andersson – T.J. Tynan – Gabe Vilardi
Francesco Pinelli – Akil Thomas – Tyler Madden
Aidan Dudas

Sean Walker – Matt Roy
Tobias Bjornfot – Jordan Spence
Jacob Moverare – Helge Grans
Tobie Bisson

Cal Petersen
Pheonix Copley


Group B
Trevor Moore – Phillip Danault – Samuel Fagemo
Brendan Lemieux – Blake Lizotte – Carl Grundstrom
Jaret Anderson-Dolan – Rasmus Kupari – Martin Chromiak
Alan Quine – Samuel Helenius – Taylor Ward
Jacob Doty

Mikey Anderson – Drew Doughty
Alex Edler – Brandt Clarke
Kim Nousiainen – Angus Booth
Frederic Allard

Jonathan Quick
Matt Villalta

Group C
Austin Wagner – Nate Thompson – James Stefan
Justin Nachbaur – Riley Fiddler-Schultz – Brett Kemp
Eric Alarie – Kaleb Lawrence

Cameron Gaunce – Landon Kosior
Marc Lajoie – Cameron Supryka

Jacob Ingham
David Hrenak

Hyökkääjistä Viktor Arvidsson, Alex Turcotte ja Andre Lee sekä puolustajista Sean Durzi ja Tyler Inamoto ovat sivussa eriasteisten loukkaantumisten vuoksi. Phillip Danault kolhi itseään ekana päivänä, eikä höntsäillyt toisena eikä kolmantena päivänä.

A- ja B-ryhmien kokoonpanon perusteella Fiala laitetaan (odotetusti) ykköseen Kopitarin ja Kempen vierelle. Danaultin ympärille koottava kakkosketju on vielä tekeillä, kun Arvidsson aloittaa kauden sairas- tai oikeastaan toipumistuvalla - ja Danault on ollut treeneistä sivussa.

Iafallo – Byfield – Kaliyev -ketju on saanut kehuja leirin höntsäpeleissä ja näyttäisi olevan alkavan kauden kolmosketjun aihio. Samoin kun Byfieldin ketju, niin Lizotten ketju (Lemieux/Lizotte/Grundström) on pidetty yhdessä kuluneen kolmen päivän ajan.

C-ryhmässä on toipilaita, AHL-kavereita ja sopimusta havittelevia junnuja. Rookieleiriläisistä ainakin Aatu Jämsen ja Bennett Rossmy ovat palanneet takaisin Eurooppaan omiin joukkueisiinsa. Jos homma menee perinteiseen tapaan, niin päivän, parin sisään "camp inviteet" ja osa junnuista lähetetään takaisin omiin joukkueisiinsa ja varmat AHL-jätkät matkaavat Ontarioon avamaan Reignin harjoitusleirin. Suunnilleen neljän harjoituspelin jälkeen lopullinen kauden aloituskokoonpano alkaa hahmottua ja viimeiset pari harjoitusottelua vedätäänkin suunnilleen ihan oikealla ryhmityksellä.

edit.

Kings Insiderin podcastissa olivat Rookie Faceoffin pelejä selostaneet Jared Shafran ja Daryl Evans kommentoimassa pelaajia. Molempia pyydettiin nimeämään yksi hyökkääjä ja yksi puolustaja, jotka olivat kiinnittäneet heidän huomionsa. Evans nimesi Brandt Clarken ja Sammy Heleniuksen ja Shafran Taylor Wardin ja Kim Nousiaisen. Torille!

 
Viimeksi muokattu:

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Harjoitusleiriä on reilu viikko takana ja meno on ollut aika yllätyksetöntä. Omien junnuvarausten ja "invitee"-nuorten enemmistö on jo lähetetty CHL:ään ja NHL-tasolla kokemattomat kaverit ovat saaneet näyttöpaikkansa kolmessa ekassa ottelussa.

Ekassa matsissa 3-2 jatkoaikatappio San Josella (Grundström, Lizotte maalintekijöinä, Clarke 0+1), tokassa 2-1 jatkoaikavoitto Vegasista (Fiala, Kempe maalintekijöinä, Clarke 0+1) ja Ontariossa pelatussa kolmannessa pelissä 1-3 tappio San Joselle (maalintekijä Grundström).

Nuorisolaiset eivät ole Clarkea lukuunottamatta tuottaneet kaivattuja tehoja ja kommenteista päätellen pelit ovat olleet samanlaisia kuin viime kaudella - Kings hallitsee ottelua, mutta ei saa maaleja aikaiseksi. Jäljellä on vielä neljä ottelua (3 x Anaheim ja 1 x Vegas) ja noista peleistä ensi yön Kings-Ducks -matsi näytetään Viasatilla. Losin kokoonpanoa ei ole vielä julkistettu, mutta suomalaista luulisi ainakin Kuparin olevan mukana.

Loukkaantuneista Durzi ja Danault ovat ilmeisesti pelikunnossa, mutta Arvidsson ja viime peleistä sivussa ollut Byfield eivät taida pukea ensi yönä (Arvidssonilla punainen non-contact-jersey).

Byfieldin sairasteltua Rasmus Kupari on laitettu kolmosen keskelle ja toivottavasti ensi yönä pisteputki aukeaa. Muista suomalaisista Nousiainen on pelannut yhdessä matsissa, Helenius kahdessa. Heleniuksella Vegasia vastaan yhdeksän taklausta, mikä on neljässätoista vaihdossa (11.31 jääaikaa) paljon. Toisessa matsissaan Heleniukselle neljä minuuttia jäähyjä, joista ensimmäisestä San Jose teki avausmaalinsa.

Viime treeneissä ryhmät on jaettu "NHL-porukkaan" ja "AHL-porukkaan". Ontario Reignin training camp alkaa maanantaina, joten iso osa Group B:stä lähtee/jää sinne joko ennen ensi yön Ducks-peliä tai pian sen jälkeen.

Kun katsoo viime harjoitusten ketjukokoonpanoja, niin toivon, että Helenius ei joudu aloittamaan ensimmäistä täyttä AHL-kauttaan joukkueen kahden kädettömimmän pelaajan (Doty, Nachbaur) kanssa. Ilmeisesti Sturmin ja McLellanin mielestä Helenius ja Doty ovat toisilleen sopiva parivaljakko, sillä heitä on peluutettu treeneissä ja otteluissa yhdessä. Mutta kyllä tehokkaassa ketjussa pitäisi olla koon lisäksi myös enemmän kuin ripaus taitoa ja sitä ECHL-tasoisella Nachbaurilla ei ole edes vähää alusta.

Group A
Kevin Fiala – Anze Kopitar – Adrian Kempe
Trevor Moore – Phillip Danault – Gabe Vilardi – Viktor Arvidsson (Red)
Alex Iafallo – Rasmus Kupari – Arthur Kaliyev
Brendan Lemieux – Blake Lizotte – Carl Grundstrom – Jaret Anderson-Dolan

Mikey Anderson – Drew Doughty
Sean Walker – Matt Roy
Alex Edler – Sean Durzi
Jacob Moverare – Jordan Spence

Jonathan Quick
Cal Petersen
David Hrenak

Group B
Lias Andersson – T.J. Tynan – Samuel Fagemo
Martin Chromiak – Aidan Dudas – Taylor Ward
Justin Nachbaur – Samuel Helenius – Jacob Doty
Alan Quine – Akil Thomas – Tyler Madden
Austin Wagner – Nate Thompson

Tobias Bjornfot – Brandt Clarke
Tobie Bisson – Helge Grans
Kim Nousiainen – Frederic Allard
Cameron Gaunce – Cameron Supryka

Matthew Villalta
Pheonix Copley
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Väijyin yöllä ekan erän ja loput meni sumussa/unessa. Kakkosketju puuttui, mutta ykkönen Fiala-mausteella oli kasattu mukaan. Tynan johti kakkosketjua Kaliyevin ja Iafallon kanssa. Kuparin rinnalle oli aseteltu Vilardi sekä Fagemo. Lizotte, Lemieux ja JAD täydensivät nelosen.

Fiala oli mielestäni odotetun maltillinen, mutta erittäin lupauksia herättävä. Fialalla on se puuttuva X-factor, jota Kingsillä ei ole ollut. En tiedä onko Anzen ja Kempen ketju oikea Fialan tyylille, mutta antaisin sille aikaa.

Brandt Clarke oli mahtava nähdä kaikkien puheiden jälkeen. Melkoinen virtuoosi on kyseessä, mutta fysiikassa on vielä valtavasti tekemistä. Clarke näkee kentän erinomaisesti ja syöttää todella hienosti, vaikka monesti kyseessä on high risk näyttävä passi. Spence ja Durzi saavat ihan tosissaan kehittyä, jotta Clarke ei aja ohituskaistan kautta eteen.

Walkerin näkeminen pelissä oli myös mukava lisä. Liike on ihan ok ja Walker on edelleen jämäkän oloinen kaveri tai ainakin siltä se näyttää, kun vierellä häärii vertailuna Clarke tai Spence.

Kupari oli pirteä ja uhkui itseluottmausta. Oikea asenne, sillä kumartelulla ei paikka irtoa ylhäältä.

Isoin posi oli uusittu ylivoima. Varsinkin ykkönen on nyt siinä muodossa, että voidaan alkaa odottamaan tulosta. DD on edelleen ankkuri viivassa. Fiala on vaihtelevasti Kempen kanssa oikean siiven tai keskustan uhka. Vilardi on päätykäyttö ja Kopitar operoi vasemmalla. Tuo Kopitarin siirtyminen vasuriin on erittäin onnistunut kokeilu. Anze pystyy suojaamaan kiekkoa paremmin, kun peliväline on laidan puolella. Samalla kapteeni pystyt hakemaan Fialan ja Kempen lapaa joko suoraan syötöillä tai Vilardin kautta.

Vaikka posia löytyi, niin Anaheimin kokoonpano oli aivan hemmetin köykänen tuossa ottelussa. Seuraaviin peleihin varmaan aletaan kasaamaan oikeaa kakkosketjua mukaan ja vastustajankin taso alkaa nousta. Katsotaan miten YV pyörii silloin.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Kupari oli pirteä ja uhkui itseluottmausta. Oikea asenne, sillä kumartelulla ei paikka irtoa ylhäältä.

Nihkeästä ottelusta nihkeä 2-1 voitto. Molemmat maalit avauserässä ylivoimalla, ensimmäisen laukoi Kempe, toisen Kaliyev. Jälkimmäiseen maaliin Kuparille olisi voinut armollisesti antaa syötön, mutta tällä kertaa tuomarit eivät olleet suosiollisella tuulella.

Kolmannen erän tyhmää hyökkäyspään jäähyä lukuunottamatta Kupari pelasi hyvän pelin. Pelasi kakkosyv:ssä ja sai myös av-aikaa, joten valmentajalta tuli ihan kivasti luottoa (14.48). Kuparin lisäksi positiivisesti jäi mieleen yllättävän fyysisesti pelannut Vilardi, Kaliyev, Kempe, Clarke, Quick ja kovaa yrittänyt JAD. Minusta Kopitarilla ja Fiallalla oli preseason-moodi päällä ja Kempe kantoi ketjun kahta muuta pelaajaa.

Losin kenttäpelaajista vähiten jääaikaa sai Fagemo (8.52) eikä hän yhtään sen enempää ansainnutkaan. Ei muuta kuin takaisin farmiin miettimään omaa identiteettiään pelaajana ja vaikka katselemaan videonäytteitä Viktor Arvidssonin pelaamisesta.

Ennen varsinaisen kauden alkua vielä Ducks, Golden Knights, Ducks. Pääasia ettei tule vakavampia loukkaantumisia ja olisihan se kiva, että Byfield saisi pelattua vielä pari harjoitusmatsia.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Ennen varsinaisen kauden alkua vielä Ducks, Golden Knights, Ducks. Pääasia ettei tule vakavampia loukkaantumisia ja olisihan se kiva, että Byfield saisi pelattua vielä pari harjoitusmatsia.

5-4 tappio Anaheimille. Vilardille kaksi osumaa, Kaliyeville yksi ja ilahduttavasti myös Björnfotille maali. Tolppien välissä Cal Petersen, 32 vetoa kohti, 5 sisään. Voittomaali meni helpon näköisesti längistä.

Ketjut:

Fiala – Kopitar – Adrian Kempe
Moore – Danault – Vilardi
Grundstrom – Kupari – Kaliyev
Lemieux – Anderson-Dolan – Andersson

Eli vakiohyökkääjistä Iafallo, Lizotte ja loukkaantuneena olevat Byfield ja Arvidsson sivussa.

Pakit:

Edler - Clarke
Walker - Roy
Bjornfot - Spence

Sivussa Doughty, Anderson, Durzi, (Moverare).

Seuraavaksi Frozen Fury ja vastassa Las Vegas.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Koska Ontario aloittaa oman harjoitusleirinsä, niin varmat AHL-miehet pudotettiin NHL-ryhmästä pois. Molemmat kokemattomat suomalaiset (Helenius, Nousiainen) olivat mukana tässä ryhmässä, Kupari jäi tietenkin vielä ylös.


NHL-porukan mukaan jäi ihme kyllä vielä tappelija Jacob Doty sekä sekalainen ryhmä muita todenäköisiä Reign-pelaajia: Jaret Anderson-Dolan, Lias Andersson, Samuel Fagemo, Andre Lee (loukkaantunut), Alex Turcotte (loukkaantunut), Jordan Spence, Pheonix Copley (mv) ja Jacob Ingham (mv).

AHL:n runkosarja alkaa 14.10. paikallista aikaa eli kaksi päivää myöhemmin kuin Kingsin kausi alkaa. Runkosarjassa 72 ottelua ja siihen toivottavasti pudotuspelejä päälle. Paljon riippuu joukkueiden (Kings, Reign) loukkaantumistilanteista, mutta ainakin näin pari kautta AHL:ää aktiivisesti seuranneen mielestä Ontariolla on aika tulivoimainen joukkue. Varsinkin jos Lias Andersson ja Jaret Anderson-Dolan pelaavat pääosan kaudesta alhaalla. Puolustus, maalivahtipeli eikä valmennus herätä niin paljoa luottamusta.

Mutta katotaan nyt miten nuo miehistöt lutviutuu seuraavan parin viikon aikana.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
NHL-porukan mukaan jäi ihme kyllä vielä tappelija Jacob Doty sekä sekalainen ryhmä muita todenäköisiä Reign-pelaajia: Jaret Anderson-Dolan, Lias Andersson, Samuel Fagemo, Andre Lee (loukkaantunut), Alex Turcotte (loukkaantunut), Jordan Spence, Pheonix Copley (mv) ja Jacob Ingham (mv).
...
Mutta katotaan nyt miten nuo miehistöt lutviutuu seuraavan parin viikon aikana.

Ruotsalaisedustusta vähennettiin ja Samuel Fagemo, Lias Andersson ja Tobias Björnfot lähetettiin Ontarion harjoitusleirille. Samaan suuntaan lähtivät AHL-veteraanit T.J. Tynan ja Jacob Doty.

Toivottavasti Björnfotin lähettäminen farmiin aiheuttaa hänelle samanlaisen ahaa-elämyksen kuin farmikeikka teki Vilardille. Muutaman kuukauden AHL-vierailun jälkeen Vilardi näytti paljon aiempaa kokonaisvaltaisemmalta pelaajalta ja harjoitusotteluiden perusteella kehitys on jatkunut läpi kesän.

Vilardin kannalta on harmillista, että Viktor Arvidsson on toipunut odotettua nopeammin ja on mahdollisesti pelikunnossa jo marraskuun alussa. Näin Vilardilla olisi runkosarjan alussa parin-kolmen viikon näyttöpaikka todistaa olevansa NHL:ssä vakiokokoonpanon kaveri. Harjoituskausihan on mennyt Vilardilla todella hyvin ja vuoden 2017 ykköskierroksen varaus on saanut kehuja valmennukselta ja medialta. Jos tehoja tulee runkosarjassa harjoituskauden tahtiin, niin todennäköisesti hänelle etsitään Arvidssonin tervehtymisen jälkeen pelipaikka muualta kokoonpanosta - ehkä kolmosen laidasta? Vilardi - Byfield - Kaliyev?

Hiukan saman tapainen tilanne kuin Vilardilla on Rasmus Kuparilla. Quentin Byfield alkaa olla pelikunnossa ja mahdollisesti QB ottaa viimeisessä harjoitusottelussa paikkansa kolmosketjun keskeltä Iafallon ja Kaliyevin välistä. Suomalaisen kannalta on harmillista, että tehopisteitä ei ole harjoitusotteluissa tullut, sillä pelkällä luotettavalla puolustuspelaamisella ei pelipaikkaa kolmosketjun keskeltä oteta. Koska Kupari ei tarvitse käyttää ennen farmikomennusta siirto (waiver)listalla, niin todennäköisesti suomalainen lähetetään Ontarioon ja Anderson-Dolan ja Vilardi jäävät ylös.

Pakistossa pientä päänvaivaa aiheuttaa "turhan hyvin" pelannut Brandt Clarke. JOS Clarke olisi pelannut heikommin, niin hänet olisi helppo lähettää takaisin OHL:ään kasvamaan, mutta paikalla olleiden katsojien/toimittajien mielestä hän on pelaamisellaan ansainnut muutaman (yhdeksän) NHL-ottelun näyttöpaikan. Siksi Clarkea vanhemmat Spence ja Björnfot lähetettiin Ontarioon.

Losin harjoitusleirin huonoin uutinen on ollut Cal Petersenin torjuntavire. Harjoituspelit ovat aina vain harjoituspelejä, mutta huolestuttavaa on Petersenin viime kauden lopun alavireisen trendin jatkuminen myös kesän jälkeen. Quick on jo 36-vuotias enkä ainakaan minä odota hänen pelaavan runkosarjan aikana kuin maksimissaan puolet otteluista. Jos Petersen ei pysty hoitamaan omaa osuuttaan luotettavasti (= torjuntaprosentti n. 91 ja voittoprosentti > 50), niin Kingsien selviäminen pudotuspeleihin on siinä ja siinä. Onneksi myös Las Vegasin maalivahti- ja palkkabudjettitilanne on melkoisen sekava, joten siinä kohden ei synny ratkaisevaa eroa.

Ensi yönä pelataan siis Kingsin viimeinen harjoituspeli ja samoin Reignin ainoa treenimatsi. Molempia joukkueita vastassa on paikallisvihulainen eli yhtäällä Anaheim Ducks ja toisaalla Anaheimin farmipooppoo San Diego Gulls. Ko. otteluiden lopputuloksia enemmän oikeastaan kiinnostaa joukkueiden ketjut ja pakkiparit. Eli millä kohdin pelipaikkahierarkiassa suomalaiset ovat ja aloittaako Kupari kauden NHL:ssä vai AHL:ssä.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Ens yönä/aamuna pelit toden teolla käyntiin! Odotukset ovat vain kasvaneet kesän aikana ja välillä täytyy muistutella itseäni, että Losi on vasta nousemassa kärkeä kohti. Silti tuleva kausi tuo mukanaan kutkuttavia kysymyksiä koko organisaation toiminnasta. Isoimpana junnujen kehitys ja murtautuminen vakituiseen kokoonpanoon. Kevin Fialan panos toimintaan. Hillerin panos takkuavaan ylivoimaan. Kuka siellä maalissa oikein heiluu?

Vilardin otteet ovat tuoneet paljon posia mukanaan. Fiala tuntuu istuvan hyvin ykkösketjuun. Brandt Clarke saa mahdollisuuden. Tuntuu, että Kings on pitkästä aikaa yksi NHL:n mielenkiintoisimmista seurattavista.

Kingsin ketjut olivat viimeisen karsinnan jälkeen treeneissä seuraavat:

Kempe - Kopitar - Fiala
Moore - Danault - Arvidsson
Iafallo - Byfield - Vilardi
Grundström - Lizotte - Kaliyev
Lemieux, Anderson-Dolan

Anderson - Doughty
Durzi - Roy
Edler - Walker / Clarke

Kupari lähetettiin farmiin, kuten hieman pystyi ennakoimaan vapaan siirtelyn takia. Eiköhän Rasse saa kauden aikana paikan näyttää.

Ylivoimat pyörivät näin:

1.
Pääty: Arvidsson
Kopitar - Kempe - Fiala
Viiva: Doughty

2.
Pääty: Vilardi
Danault - Moore - Kaliyev

Viiva: Durzi
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Aika rapsakka otsikko HS:ltä. Kuparin potentiaalin katto NHL:ssä menee ehkä jonain tuollaisena 2-3 ketjun pelaajana. Ylipäätänsä se, että tekee itsestään vakituisen NHL-pelaajan, ei ole Kuparin kohdalla mitenkään kirkossa kuulutettua. Hänen kaltaisiaan pelaajia, kun on 13 tusinassa. Suurlupaus on tämmöisestä pelaajasta aika paljon sanottua

 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Kupari lähetettiin farmiin, kuten hieman pystyi ennakoimaan vapaan siirtelyn takia. Eiköhän Rasse saa kauden aikana paikan näyttää.

Kupari oli viimeinen hyökkääjä, joka lähetettiin alas. Kuten LA Insider Zach Dooley kirjoittaa, niin todenäköisesti Kupari on ensimmäinen kaveri, joka kutsutaan ylös, kun tulee (hyökkääjien) loukkaantumisia tai pelaajakauppoja.

Viime kaudella Losin suomalaisista Olli Määttä pelasi runkosarjassa 66 peliä ja Kupari 57 peliä. Taitaa tällä kaudella jäädä Kings-nutussa esiintyvien suomalaisten ottelumäärä jäädä viime kautista vähäisemmäksi.

Koska Blake ei ole tehnyt mitään treidejä, niin myös farmissa Ontariossa on suomalaisten kannalta melkoinen jumitilanne. Alustavasti Kupari on Reignin kakkosentteri T.J. Tynanin takana ja todennäköisesti Heleniusta ajetaan sisään nelosen keskellä. Tosin en olisi yhtään yllättynyt, vaikka Helenius joutuisi välillä pelaamaan vasemmassa laidassa, olemaan muutamia matseja katsomon puolella tai jopa lähetettäisiin ECHL:ään saamaan jääaikaa. Varsinkin sen jälkeen kun/jos Turcotte tulee pelikuntoon, niin jonkun/joidenkin sentterien jääaika tulee vähenemään.

Tilannetta mutkistaa myös se, että Lias Anderson, Alan Quine ja Aidan Dudas pystyvät pelaamaan - ja heitä on peluutettu - myös keskellä.

Alustava hahmotelma Ontarion kokoonpanosta:

Lias Andersson - T.J. Tynan - Samuel Fagemo
Tyler Madden - Rasmus Kupari - Martin Chromiak
Alan Quine - Akil Thomas - Taylor Ward
Austin Wagner - Samuel Helenius - Aidan Dudas

Ylimääräisiä hyökkääjiä: Justin Nachbaur / Jacob Doty / Brett Kemp / Nikita Pavlychev
Loukkaantuneina: Alex Turcotte, Andre Lee


Kim Nousiaisen kannalta on huonompi juttu, kun sekä Björnfot että Moverare lähetettiin farmiin. JOS Björnfotille annetaan yv-aikaa, niin se on todennäköisesti juuri Nousiaiselta pois. Jordan Spencehän tulee kaiken järjen mukaan pyörittämään ykkösylivoimaa ja kakkosen viivamiehen paikasta kisaavat ruotsalaiset Björnfot (left), Grans (right), kokenut kanukki Allard (right) ja suomalainen Nousiainen (left). Sekä Grans että Allard pelasivat viime kaudella yv:ssä viivassa.

Sitten kun Brandt Clarke lähetetään takaisin junnuihin, niin tilanne hiukan helpottuu, kun joku (?) kutsutaan ylös NHL:ään.

Tobias Björnfot - Jordan Spence
Jacob Moverare - Helge Grans
Cameron Gaunce - Frederic Allard
Kim Nousiainen - Tobie Bisson

Ylimääräisiä pakkeja: Tyler Inamoto, Christian Kasastul
 
Urheiluradio ei uutisoinut että "Rasmus Kupari pudotettiin farmiin" vaan että "Los Angeles Kings lainasi hänet yhteistyöjoukkueelleen Ontario Reignille AHL-liigaan..."
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Todd McLellanin sanat tiivistävät avausottelun: "Stupidity" (Vegasin voittomaaliin johtanut tilanne). "We wasted an outstanding night by not at least getting a point, and that's disappointing."

Ekan erän alku oli jäisen epävarmaa pelaamista, mikä on ihan ymmärrettävää. Kings sais kuitenkin Vegasia paremmin pelistä kiinni erän edetessä. Vegas sai koneet käyntii erän lopussa ja alkoi löytää rytmiä, joka sekoitti Kingsin peliä läpi ottelun.

Quick oli kentän kuningas. 51 laukausta kohti ja maaleille ei oikeastaan voinut yhtään mitään. Pahoja virheitä Losin pelaajilta ja lepsua puolustamista.

Vilardin maali oli hieno ja tärkeä onnistuminen. Jatkumoa hyvälle pre seasonille. Muutenkin Byfieldin kanssa näyttää homma klikkaavan. Iafallo ei näyttänyt toimivan mukana, mutta hänen on osoitettava kykynsä puolustuspäässä, jotta junnut saavat rellestää. Kaliyev olisi kuitenkin osuvampi kaveri kylkeen, jos Kings haluaa tehdä kolmosesta iskukykyisemmän.

Ylivoima ei toiminut ihan toivotulla tavalla, koska pelin pyörittäminen tuotti tuskaa. Aihioita siinä on parempaan. Vilardin toivoisi pelaavan ykkösylivoimassa, jotta Anzen pelinrakentelusta ei tule liian helposti luettavaa. Alivoima oli ihan ok, mutta ihan hemmetin typeriä jäähyjä porukka otti.

Walker oli kiekon kanssa aika haparoiva ja uskon Clarken saavan seuraavassa pelissä mahdollisuuden debyyttiin.

Kevin Fiala väläytteli taitojaan ja maali oli lähellä. Kempen kanssa löytyy hyvä kemia. Fiala on yllättävän hyvä taistelija kulmissa ja hyvin taidokas rytminvaihdoksissa. Hyvä tuosta vielä tulee, kun ykkösen kanssa alkaa kemiat löytyä ja tuo ylivoima alkaa oikeasti toimimaan.

Yhden päivän huilin jälkeen vastaan asettuu Seattle Kraken. Sen jälkeen Kings lähtee Minnesotan kautta kauden ekalle lyhyemmälle Idän kiertueelle.

GKG!
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Durzi pelasi kyllä tuon lopun tilanteen niin päin peetä kuin vaan voi. Kings taisteli hyvin ja olisi ansainnut ainakin sen pisteen. Durzissa on potentiaalia ja teki hyviä nousuja pelissä. Mutta näkee että nuori kaveri vielä kyseessä. Lopun puppelointi maksoi pisteet. Ensin makaat maalintakana ties kuin kauan kiekon kans ja sitten pistät huonon syötön keskelle. Mutta näitä sattuu.
 

neks0n

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Juventus, HIFK, Darts
Durzi pelasi kyllä tuon lopun tilanteen niin päin peetä kuin vaan voi. Kings taisteli hyvin ja olisi ansainnut ainakin sen pisteen. Durzissa on potentiaalia ja teki hyviä nousuja pelissä. Mutta näkee että nuori kaveri vielä kyseessä. Lopun puppelointi maksoi pisteet. Ensin makaat maalintakana ties kuin kauan kiekon kans ja sitten pistät huonon syötön keskelle. Mutta näitä sattuu.
Joo kyllä itsekin katsoin että mitähän Durzi siellä tekee. Voi olla että ajatuksena samanlainen kun koripallossa että pelataan aikaa pois kellosta, jotta toinen joukkue ei enää pääse hyökkäämään ja luomaan maalintekotilanteita. Durzilta surkea pitkä syöttö laitaan, Kings joutui ryhmittäytymään uudelleen jonka seurauksena Stone jäi vapaaksi ja laukoi voittomaaliin. Muutenhan Durzi oli alustanut sen Kempen ylivoimamaalin loistavasti syöttämällä hienosti Kopitarille, joka taas kokemuksen kautta malttoi ja syötti Kempelle tyhjään tilaan josta kiekko tyhjään reppuun.

Seuraavassa pelissä sitten, muutenhan tuo pelaaminen näyttää mielestäni menevältä ja suunta on oikea.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Walker oli kiekon kanssa aika haparoiva ja uskon Clarken saavan seuraavassa pelissä mahdollisuuden debyyttiin.

Jos jonkun pitäisi siirtyä katsomon puolelle, niin se olisi Durzi. Jäätävän paska omalla puolustusalueella - häviää lähes jokaisen kaksinkamppailun ja seuraa tilanteita suorin jaloin. Sääliksi käy sitä kaveria, joka joutuu pelaamaan Durzin pakkiparina. Ymmärtäisin jos kyseessä olisi ensimmäisiä otteluita Pohjois-Amerikassa pelaava junnu, mutta kyseessä on pian 24-vuotias neljännen vuoden ammattilainen. Jos jonkun rightin pakeista pitää pelata vasemmalla puolella, niin toivottavasti se on Walker.

Vilardilta ja Byfieldilta positiiviset näytöt - Vilardin maalia edeltänyt Byfieldin tekopaikka oli juuri sellainen tilanne, josta Byfield teki maaleja viime kaudella AHL:ssä. Vilardi pitää kiekkoa maalin takana/sivulla ja antaa syötön maalille ajavalle Byfieldille. Tällä kertaa osumaa juuri siitä tilanteesta syntynyt mutta jatkopaikasta Kings-kauden avausosuma.

Vuosi sitten Kings pelasi avauksessa yhden kauden parhaista peleistään, voitti ottelun Vegasin 6-2 ja Kopitar teki siinä matsissa 3+2. Seuraavista kuudesta pelistä Kings hävisi viisi varsinaisella peliajalla ja yhden jatkoajalla. Toivottavasti nyt käy toisin päin ja avaustappiota seuraa kuuden matsin voittoputki.

Odotan kotimatsista Seattlea vastaan ja vieraskiertueelta Danaultin ja Kopitarin ketjuilta sekä Grundströmiltä ihan eri tason esitystä. En tiedä menikö heiltä lataus yli vai miksi suoritus oli viime kauden perustason alapuolella.
 

StevieY

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt ois Suomessa jollain hyvä sauma laittaa pieni konsulttitoimisto pystyyn ja mennä rapakon taakse myymään tietotaitoa viivelähdöistä tai hitaista lähdöistä, millä nimellä niitä halutaan kutsua.

Kings yritti tän päivän pelissä rytmittää peliä ehkä 5/6 kertaa hitaalla lähdöllä ja tais mennä keturalleen jokaikinen, kirsikkana tuo lopun sählääminen. Propsit kuitenkin, että yritetään jotain erilaista. Oon nyt nähnyt tän kauden kaikki pelit ja Kings on ollut toistaiseksi ainoa jengi, joka on selkeästi useamman kerran ryhmittynyt hitaaseen lähtöön pelin aikana
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Durzi oli katsomossa ja Arvidsson sairas. Lemieux nousi neloseen ja Grundström siirtyi kakkoseen. Clarke otti paikan Edlerin viereltä ja Walker siirtyi Royn pariksi.

Meni ottelusta yli puolet ohi, kun Viaplaylla oli isoja ongelmia saada kuva näkymään. Mutta sen mitä näin, oli aivan karmeata kuraa. Johtavat pelaajat eivät tällä hetkellä johda laivaa ja jäähypenkkiä kulutetaan aivan julmetusti. Kingsin isoin ongelma on pelin avaaminen. Syvältä lähdetään ja avaavat syötöt ovat epätoivoisen huonoja. Laiturit karkaavat tai jäävät yksin keskialueelle kolmea vastaan.

Ylivoima oli epävarmaa, mutta oli sillä hetkensä. Alivoimaa kuormitetaan liikaa, mutta ei sekään priimaa tällä hetkellä ole.

Clarke pelasi ihan kivan näköisesti, mutta kiekosta luopumisessa oli vaikeuksia. Meni vähän turhaan kaarteluksi. Brandt näytti kuitenkin vakuuttavammalta kuin Durzi ja Walker.

Walkerilla on vaikeuksia omaksua tuota vasemman puolen roolia ja ei mikään ihme, kun kätisyys on oikealla puolella.

Kauhea matsi tuon kuvayhteyden takia, mutta ehkä ihan hyvä, ettei tuota sontaa tarvinnut enempää katsoa. Toivottavasti tää kausi ei lähde nyt pahasti luisuun. Merkkejä on, koska tuska näkyy jo nyt pelaajien tekemisessä. Byfieldin ja Vilardin yrittämisestä homma ei jää kiinni, mikä on posi asia.

Huili väliin ja jatketaan Minnesotassa miekkailua.

GKG!
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Meni ottelusta yli puolet ohi, kun Viaplaylla oli isoja ongelmia saada kuva näkymään.

Viaplayn ongelmat jatkuivat Minnesota-matsissa. Vaikea saada kokonaiskuvaa, kun yhteys on minuuttikaupalla välillä poissa. Mutta nähdyn ja koosteen perusteella maalivahdit eivät olleet läheskään parhaimmillaan. Onneksi voittoon ja kahteen pisteeseen riittää se, että on parempi kuin toinen joukkue, vaikkei pelaisikaan niin kovin hyvin.

En tiedä mitä puuroo Vilardi on syönyt kesän aikana, mutta voimaa, nopeutta ja taistelutahtoa on paaaaljoon enemmän kuin aikaisemmilla kausilla. En usko, että nykyinen tahti jatkuu kovinkaan pitkään, mutta "kolmenkymmentä pistettä (15+15) ja tehotilastossa plussan puolella" -kausi on täysin mahdollinen.

Ontariossa Reign voitti kauden avausottelussa Abbotsfordin selvästi 8-2, mutta toisessa pelissä tuli niukka 2-3 tappio Bakersfieldille. Uudelle kapteenille T.J. Tynanille kahteen peliin kuusi pistettä (1+5) ja Samule Fagemolle kolme maalia (ekassa yksi, tokassa kaksi).

Ensimmäisessä ottelussa Ontarion pelaajilta onnistui lähes kaikki, mutta Bakersfieldiä vastaan ei riittänyt voima eikä nopeus, vaan raskasrakenteisempi Bakersfield sumputti Reignin hyökkäyksen varsin tehottomaksi. Oilersin farmipelaajista pisti silmään Markus Niemeläinen, joka on juuri sellainen pelaaja, jota Kings-organisaatio kaipaa. Iso, fyysinen leftin pakki, joka pelaa luotettavaa perushokia. Suomalaisista NHL-pelaajista mieleen tulee Jani Hakanpää, vaikka kätisyys on tietenkin eri.

Rasmus Kupari on Ontarion kakkossentteri ja hänen laidoillaan ovat pelanneet AHL-veterasani Alan Quine (molemmat pelit) ja Tyler Ward (eka matsi)/ Tyler Madden (toka matsi). Kupari on mukana ykkösylivoimassa (Tynan-Kupari-Fagemo-Andersson-Spence) ja pelaa myös alivoimalla. Pisteitä ei ole vielä tullut, eikä peliesitykset ole vastanneet meikäläisen odotuksia. Kuparin luisteluvauhdilla, taidolla ja kokemuksella pitäisi pystyä luomaan ainakin kolme tekopaikkaa per peli ja sitä hän ei ole pystynyt tekemään. Varsinkin Bakersfield-ottelun kaksi jälkimmäistä erää oli melkoista näennäispellailua.

Myöskään Samuel Helenius ei ole vielä avannut pistetiliään, mutta hänestä on jäänyt positiivisempi mielikuva. Varsinkin ekassa pelissä Abbotsfordia vastaan hän onnistui aloituksissa toivotulla tavalla, mutta harmi kyllä Bakersfieldiä vastaan homma sujui heikommin. Varsinkin Oilers-farmin kokenut AHL-sentteri Luke Esposito koulutti suomalaista tylysti, mutta eipä kukaan muukaan Reignin keskushyökkääjistä pystynyt Esposition dominointia aloitusympyrässä haastamaan.

Nelosketjua johtaneen Heleniuksen laitureina ovat pelanneet Jacob Doty ja reilun 900 NHL-ottelun veteraani Nate Thompson. Thompson on Ontariossa PTO-sopimuksella ja ilmeisesti kokeillaan olisiko hänestä Calgary-organisaatioon siirtyneen ex-kapteeni Brett Sutterin korvaajaksi. Ainakin kahden nähdyn pelin perusteella rahat ja tarjolla olevan jääajan voisi käyttää paremminkin. Jos saisin valita pelaako Heleniuksen ketjussa vasemmassa laidassa Thompson vai jälkimmäisessä pelissä poppareilla ollut Austin Wagner, niin valitsisin kymmenen kertaa kymmenestä Wagnerin.

En tiedä onko Kim Nousiainen loukkaantunut, muuten vaan sairas vai mitä, mutta hän ei pelannut kummassakaan viikonlopun pelissä.

Ontarion kausi jatkuu ke-to välisenä yönä kolmannella perättäisellä kotiottelulla - vastaan asettuu Vegasin farmipporukka Henderson. Mutta sitä ennen - eli ensi yönä - Kings kohtaa vieraskiertueensa toisessa matsissa Detroitin. Toivottavasti Viaplay on onnistunut selättämään tekniset ongelmansa ja nähtäville saadaan koko ottelu. Ja Philip Danaultilta ja Blake Lizottelta viime kauden tasoiset esitykset, kiitos!
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Vaikea saada kokonaiskuvaa, kun yhteys on minuuttikaupalla välillä poissa.

No nyt toimi kuvayhteys läpi ottelun. Välillä olisi saanut pätkiä Kingsin otteiden takia, mutta saatiinhan ne tärkeimmät mukaan eli kaksi pistettä.

Edler otti lämmittelyissä osumaa kiekosta kasvoihin ja Walker hyppäsi pikaisesti askiin. Kokoonpano oli hyvin saman kaltainen. Ainoastaan Kaliyev oli korvattu Grundylla nelosen laidassa. Quick maalissa.

Kings on pelannut neljä todella sekavan oloista ottelua. Välillä Kings on loistava, kuten viime kaudella, mutta pääasiassa peli on sekavaa huitomista. Paljon turhia jäähyjä, jotka rikkoo pelin flowta, mutta samalla niitä jäähyjä saadaan kalastettua. Puolustuspäähän tulee joka pelissä todella vaarallisia vastahyökkäyksiä, kun pakit ylipelaavat ja hyökkääjät eivät paikkaa.

Ykkönen toimii ihan hyvin ja varsinkin Fiala - Kempe akseli löytää toisena. Fiala imee paljon huomiota itseensä ja Kempen tulikuuma lapa jää auki.

Kakkosella on ollut vaikeaa, mutta nyt Danault sai tärkeät onnistumiset. Arvidssonin selkäleikkaus ei voi olla vaikuttamatta rouhijan peliin. Ehkä se tuosta lähtee. Moore nyt on Moore.

Kolmonen on ylivoimaisesti Kingsin paras ketju. Byfield ja Vilardi väsyttävät liikkeellään ja kulmarallilla jatkuvasti vastustajaa. Myös väkevä riistopeli ja vastahyökkääminen onnistuu. Välillä siirtely on turhan näppärää, mutta nyt Losille on tärkeää ettei tämä ketju vuoda omiin ja top6 saa huilia. Byfieldille ongelma on erikoistilanteista johtuvat huilit. Vilardi sentään käy yv:llä. Iafallo on näkymätön duunari, joka on silti kyennyt tehoihin. Iafallo loukkaantui Detroit pelin vikasaa erässä eikä palannut enää takaisin penkille. Jalkavammalta näytti ja huilia saattaa olla tiedossa..

Nelonen rouhii päättömästi ja hämmentää. Lemieux otti taas hieman typerän jäähyn. Tuttu kaava jatkuu.

Pakisto onkin sitten hieman risuisempi. Walker näyttää todella kankealta. Durzi pelaa kuin aasi kentällä. DD taas sortuu yliyrittämiseen ja ratkaisut ovat välillä kauheita. Clarkeen olen ihan tyytyväinen, vaikka hänellä on vaikeuksia luopua kiekosta. Mikey ja Roy pelaa ihan ok, vaikka ukot hukkuvat välillä. Siitä voi syyttää myös muuta pakettia ympärillä.

Ylivoima on ihan asiallinen, mutta isoin ongelma on DD:n sekoilu kiekon kanssa ja Anzen jäätyminen. Kapteenille myös pelataan välillä todella hirveitä kiekkoja, kun muuta ei kerkeä tehdä. Iso mies ei kerkeä ottaa kiekkoa haltuun ja jatkaa sitä nätisti eteenpäin. Vilardin rooli jää vähän pimentoon maalin sivustalla. Kokeilisin jotain muuta, mutta se on Hillerin heiniä.

Maaleista. 0-1 oli täysin Durzin tunarointia. Nelosella oli pitkä vaihto alla ja kaikki hyökkääjät olivat syvässä. Minkä ihmeen takia täytyy yrittää jotain kärkimiinaa kahden Wings pelaajan läpi ja heittää turvalleen jäähän. 2vs1 omiin ja hieno veto ohi Quickin.

1-1 kuitti tuli nopeasti ja se tuli Vilardin kuumasta lavasta. Hieman onnekkaasti Seider ohjasi polvellaan kiekol omiin, mutta hyvässä vireessä onneakin tarvitaan.

2-1 oli vahva nousu omista Fialan avulla ja levitys painottomaan, jossa Kempen kuti odotti. Tuolla tilan määrällä Adrian ei tällä hetkellä missaa maalia.

2-2 oli kääntö omiin, jossa Kubalik ensin missasi syötön, mutta sai toisen mahdollisuuden levittää Perronille. Byfield nukahti kriittisellä hetkellä ja #57 sai laittaa kiekon rysään. Vähän ankea maali.

3-2 oli ylivoiman päättymisen viimeinen rynnistys. Danault levitti viivan takan kiekon oikealle ja Moore tikkasi laidasta maalia kohti. Nätti rystysyöttö Danaultille, joka sai rauhassa tikata kiekon ohi Husson. Perronin takakarvi ei ihan purrut.

3-3 oli Detroitin ylivoimaosuma ja sen iski Perron hyvällä maltilla. Kings nelikko sumpussa ja tarpeeksi aikaa sijoittaa kiekko rysään.

4-3 oli taas Fialan taiturointia. Kempe löytyi poikkisyötöllä ja kiekko näytti jäävän Husson alle. Jostain lätkä kuitenkin lirui Husson taakse ja Detroit pakit nukahtivat. Anze huomasi kiekon ensimmäisenä ja syöksyi kuin pesäpallossa kolmospesälle konsanaan. Tuuria kävi, mutta kaikki lähti tuosta Fialan pelistä.

Peli tuntui ratkenneen lopullisesti, kun Arvidsson sai rauhassa siirtää kiekon tyhjään rysään. Larkin oli eri mieltä ja syöksyi estämään varman maalin. Viktorin suoritus jää nyt historiaan uutena Patrik Stefan temppuna.

4-4 tuli tuon tilanteen jälkeen. Sundqvist vain seisoi tolpan vieressä ja käänsi pitkillä käsillä kiekon ohi Quickin. Tämmösen töhöilyn takia kihisin kiukusta ja uskon McL:n kihisseen myös.

5-4 jatkoaika voitto tuli onnekkaasti. Danault yritti syöttää 2vs1 hyökkäyksessä Moorelle, mutta kiekko pomppasi Hronekin jalasta ohi Husson.

Kolme kertaa menetetty johto ei kyllä ansaitse täyttä pistepottia, mutta otetaan se todellakin vastaan.

Seuraavaksi nokka kohti Nashvillea.

GKG!
 
Viimeksi muokattu:

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Pieni perkaus Nashville pelistä. Preds tarjosi kahdeksan mahdollisuutta ylivoiman muodossa ja Kings teki yhden. Petersen imuroi kaksi maalia, mutta pelasi muuten ihan ok. Roy ja Vilardi hoitivat kaksi pistettä kotiin. Tyyli on vapaa, jos voitto saadaan saaliiksi.

Juuri päättynyt Penguins peli olikin sitten aivan karmea näytös losilaisilta. Penguinsille kaikki kunnia ja varsinkin Tristan Jarrylle. Kylmää ratkomista paikoista. Kings hallitsi peliä näennäisesti eli laukomalla paljon kaukaa.

0-1 kiekko päätyyn ja Walker kompuroi maalin takana. Pens ottaa kiekon ja siirtää sen viivaan. Rutta lähettää kiekon maalille, jonka edessä Zucker ja Walker kamppailevat aiheuttaen maskin Calille. Vaikka Cal näkee huonosti, niin torjunta-asento on jotenkin epäbalanssissa ja kiekko livahtaa patjan ali.

0-2 Kopitar voittaa oman pään aloituksen, mutta Mikey ja DD hukkaavat kiekon maalin takana. Pienen laitasiirtelyn jälkeen Crosby suojaa kiekkoa lähettää rystyllä kiekon viivaa kohden. Kiekko kimpoaa Kempen luistimesta maalin eteen Letangin lapaan, joka lähtee kiertämään Peterseniä. Kiekko miinuskulmasta Calin mailan ali, Guentzelin luistimeen ja siitä lavan kautta maalin.

0-3 Pens kierrättää maalin takaa viivaan ja perus onetimer paukkuu maalille. Petersen yrittää vangita kiekon, mutta jostain se liruu selän taakse ja Rakell syöksyy huitomaan kiekon rysään.

Erätauolle tylyissä lukemissa ja pystyi arvaamaan kuka toisen erän alussa luistelee tolppien väliin..

0-4 Pens iskee ylivoiman lopussa. Levitys viivassa oikealle Pertylle ja mukava rannari takakulmaan. Quick ei nää Zuckerin hyvän maskin takaa mitään.

0-5 Kigsin paketti pelataan kolmella syötöllä auki. Byfieldin ketju laittaa kiekon ränniin. Heinen jatkaa eteenpäin Petrylle, joka antaa keskustaan Kapaselle. Kasperi laittaa ihanan syötön Walkerin ja Clarken välistä karkaavalle ex-Kings Jeff Carterille. Pienet vispaukset ja kiekko Quickin puikoista sisään. Täydellinen nöyryytys ja upea sellainen.

0-6 Jotta ei jäisi epäseväksi kuinka huono Kingsin ylivoima on, niin omiin isketään vielä alivoimamaali. Pens purkaa kiekon ekan aloituksen jälkeen ja Durzi sohii omassa kulmassa kiekon ränniin. Danault ottaa kiekon vastaan, kääntyy ja tarjoilee loistavan passin oman alueen keskustaan.. Poehlingin lapaan. Poehling kääntyy ja lämää paikoiltaan kiekon maaliin. Kivaa ja helppoa.

1-6 Lopun ylivoima tuottaa vihdoinkin tulosta. Huvittavinta tuossa maalissa on, että kentällä ovat Doughty, Clarke ja nelosketju.. Lizotten aloitusvoitto, Clarken käyttö Doughtylle, palautus takaisin Clarkelle oikeaan laitaan ja syöttö onnekkaasti Lizotten luistimen kautta Grundströmille, joka nakkaa kiekon erikoisesta asennosta ylänurkkaan.

40 laukausta kohti Jarrya, ylivoima 1/6 ja Petersenin sekoilua. Siinä tärkeimmät. Matka jatkuu Washingtonin, jossa tämä ensimmäinen vieraskiertue tulee päätökseensä. Maalissa on hyvin suurella todenäköisyydellä Quick ja Kingsin hyökkäysketjuja saatetaan hieman muokata. Kolmannessa erässä Vilardi ja Fiala vaihtoivat paikkoja keskenään. Kingsin ylivoima on onnisunut yrityksissä 5/32 eli 15,6% (Wild pelin jälkeen 2/18 & 11,1%).

Unohdetaan tää peli ja mennään eteenpäin. GKG!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös