Mainos

Los Angeles Kings 2014–2015

  • 52 731
  • 144

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Hiljalleen hallitsevien mestareiden kauden alku alkaa lähestyä. Tulokkaiden leiri alkaa viikonloppuna ja Kings Insiderissa oli jo leiriläisten kokoonpano ja pari Rosenin huomiota.

http://lakingsinsider.com/2014/09/10/rookie-camp-opens-friday-roster-attached/

Pettymyshän se on ettei Adrian Kempe ole leirillä mukana, mutta kun oikeat pelit Ruotsissa alkavat tänään, niin poisjäänti on siltä osin ymmärrettävä.

Leiriläisissä on peräti seitsemän tryouttia, mikä itsestä tuntuu aika isolta määrältä. Ennen varsinaisen harjoitusleirin alkua rookiet pelaavat kaksi harjoitusmatsia Arizonan nuoria vastaan tiistaina ja keskiviikkona paikallista aikaa. Toivottavasti edes toisesta pelistä on tarjolla jonkinlaista streamia, niin näkee miten esim. Lintuniemi pärjää lähes ammattilaisvauhdissa.

Etukäteen ajatellen leirin hyökkäysosasto vaikuttaa aika keskinkertaiselta, jollei suorastaan heikolta, mutta puolustus on suhteessa selvästi lupaavampi. Coyotes-matseista toivon ja odotan tehoja sentteri Shorelta ja laitureista Zykovilta ja Merschiltä. Yleensä noissa rookiematseissa on ollut 2-3 tappelua, joten todennäköisesti Vincent Arseneau ja Scott Saborin keräävät ainakin yhden vitosen per matsi.

Varsinainen harjoitusleiri alkaa reilun viikon päästä ja ensimmäiset "oikeat" harjoitusmatsit alkavat perinteisesti kojootteja vastaan tuplaottelulla - eli joukkueet kohtaavat yhtäaikaa sekä Losissa että Arizonassa 22. syyskuuta paikallista aikaa.
 

Bourque#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings |NUFC |FC Barcelona|KTP
http://espn.go.com/blog/nhl/post/_/id/32541/mike-richards-not-content-to-be-kings-fourth-line-center
Hyvä teksti Mike Richardsista.Käydään läpi viime kesää,mahdollista ulosostoa,kesätreenien muuttamista jne.

Tekstin perusteella on nyt muutoksia mies tehnyt harjoitteluun,toivotaan että se näkyy myös jo heti training campilla ja viimeistään kauden alkaessa.Mies itse kertoikin rehellisesti (eihän se tietysti salaisuuskaan ollut niile ketkä pelejä katsoivat viime vuonna),että ei ollut todellakaan parhaassa mahdollisessa kunnossa viime vuonna kauden alkaessa ja koko kauden ajan oli kirittävää muihin nähden.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Tulokasleiri oli ja meni. Nuoret pelasivat kaksi harjoitusottelua Coyotesin nuoriso-osastoa vastaan Arizonassa ja tuloksena 4-1 -tappio ja 1-3 -voitto. Insider Jon Rosen kirjoitti peleistä ja nosti yhteenvetojutussaan esiin joitakin nimiä. Leirin suurin yllättäjä oli todella isokokoinen laituri Justin Auger (6-7 ja 229 lbs). Positiivisia kommentaja Rosenilta irtosi myös sentteri Nick Shorelle ja oikeastaan koko Auger -Nick Dowd - Valentin Zykov -ketjulle.

Pakeista mainittiin erikseen Alex Lintuniemi.

"But other players who stood out with several quality individual plays include defenseman Alex Lintuniemi, who issued several big hits Tuesday night and looked fine at one-on-one defending."

Puolustajat pelasivat vain yhden ottelun kukin, kun leirillä oli testatavana niin paljon pakkeja. Jos Lintuniemi pääsee mukaan edes yhteen varsinaiseen harjoitusotteluun, niin se on iso sulka nuorukaisen hattuun. Todella iso yllätys olisi, jos hän pelaisi useammassa kuin yhdessä preseason ottelussa.

http://lakingsinsider.com/2014/09/18/putting-the-kids-to-bed-september-18/

Rosen kirjoitteli myös varsin tyhjentävän esikatsauksen harjoitusleiristä.

http://lakingsinsider.com/2014/09/18/2014-15-training-camp-preview/

Eli alemmissa ketjuissan on kilpailua pelipaikoista, koska vapaan agentin Adam Cracknellin kanssa tehtiin sopimus ja nuoriso-osastosta Andy Andreoff ei ole enää waiver-vapaa. Jos Kyle Clifford (ranne) ja Jarrett Stoll (lonkka) toipuvat täysin kauden alkuun mennessä leikkauksistaan, niin Lombardi kumppaneineen joutuu tekemään mielenkiintoisia ratkaisuja sen suhteen, kuka lähetetään Manchesteriin ja kuka saa jäädä ylimääräiseksi hyökkääjäksi. Osa hfboardilaista on jopa sitä mieltä, että Tanner Pearson pitäisi lähettää AHL:ään, koska hän on vielä waiver-vapaa. Näin Andreoff voitaisiin pitää ylhäällä, eikä yhtään nuorempaa pelaaja menetettäisi muille seuroille.

Ja onhan se ihan kiinnostavaa nähdä, millaista jälkeä Nick Shore, Valentin Zykov ja Justin Auger saavat aikaan harjoitusmatseissa. Shorehan pelasi vahvasti viime vuonna preseasonilla.

Stollin ja Cliffordin lisäksi Doughty ja Quick eivät ole vielä täydessä pelikunnossa. Doughtyllä "ylävartalovamma", mitä ei ole sen tarkemmin määritelty. Hfboardilla veikkaillaan, että kyseessä olisi luistimenviilto, jonka Doughty sai otsaansa kesäharjoituksissa Kanadassa.

Ensimmäiset harjoituspelit ovat tiistain vastaisena yönä. Toivottavasti Lintuniemi pääsee pelaamaan Kaliforniassa pelattavassa matsissa, niin hänestä saa luettavaksi paikallisten fanien arvioita.
 

Kinke-13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raitis Ivanans
Oma NHL-kausi alkoi muutama tunti sitten, kun sivusilmällä seurailin osan Kings-Ducks harkkapelistä. Viime kauden miehistöstä pelasivat King, Nolan, Martinez, Toffoli, Pearson ja Jones. Muutoin mentiin junnuporukalla+ Cracknell&Van der Gulik. Kukaan "junioreista" ei varsinaisesti tehnyt kummempaa vaikutusta, Weal vaikutti riittämättömältä jopa tuossa seurassa (Anaheimilla ilmeisesti myös pelasivat "junnut"+Kesler). Derek Forbort näytti valitettavan kankealta/hitaalta. Pearson&Toffoli hyökkäyksen selvästi vaarallisimmat. Ehkä puolihuolimattomasti seuratun puolikkaan harkkapelin jälkeen ei kannata kovin suuria johtopäätöksiä tehdä.

Mike Richardsin "comeback" on itselleni alkukauden selvästi kiinnostavin asia Kings-joukkueesssa. Aiheesta on kirjoitettu useampia juttuja ja niiden mukaan Lombardi on vakuuttunut siitä, että viime kauden kaltaista Mike Richardsia ei tällä kaudella nähdä. Richards oli luvannut kunniasanalla Lombardille ja Sutterille laittavansa itsensä kuntoon kesän aikana, se oli Lombardin mukaan vakuuttavampi lupaus kuin mikään sopimus tai vastaava. Richards olikin kesällä harjoitellut valmentajan kanssa ensimmäistä kertaa juniorivuosien jälkeen. Toivotaan, että compliance buy-outin käyttämättä jättäminen oli oikea päätös ja ensi kesänä Kopitarin ja Williamsin jatkosopimuksia neuvotellessa ei Richardsin iso sopimus ole pelkkä riippakivi. Vaikka Toffoli&Pearson vakuuttivat playoffeissa ja todennäköisesti aloittavat 2.ketjussa Jeff Carterin ketjussa, ovat he silti nuoria ja kausi voi liian pitkä heille, viimeistään silloin Richardsin on pystyttävä pelaamaan 2.ketjun tasolla.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Harjoituskausi on ohi ja viimeisessä harkkamatsissa tuli 2-3 -tappio Avalanchelle voittomaalikisan jälkeen. Toffoli teki molemmat varsinaisen peliajan maalit, mutta oli Pearsonin tavoin jäällä myös molempien Avs-maalien aikana. Jatkoajalla Kings pääsi pelaamaan ylivoimalla ja sai aikaiseksi pari tekopaikkaakin, mutta Varlamov piti lukemat tasoissa. Rankkareissa Kopitarin ja Richardsin yritykset olivat varsin kehnoja, mutta Stoll sentään sai kunnon yrityksen aikaiseksi. McKinnon teki hienon börsan ja ratkaisi voiton Coloradolle.

Gaborik, Carter ja Muzzin olivat sivussa, joten ketjut/pakkiparit olivat:

Brown - Kopitar - Williams
Pearson - Richards - Toffoli
King - Stoll - Lewis
Clifford - Andreoff - Nolan

McNabb - Doughty
Regehr - Voinov
Greene - Martinez

Quick

Ykkösketju oli liikkeellä puolivaloilla ja nelosketjulta olisi toivonut selvästi enemmän ryminää. Andreoffin taito näyttäisi riittävän korkeammalle sarjatasolle, mutta fyysiseen peliin olin todella pettynyt. Hänellä oli useampikin paikka hyvään taklaukseen, mutta hän tyytyi lähinnä jarruttelemaan. En tiedä mikä oli syynä vaisuuteen, mutta veikkaisin AA:n pelänneen jäähyjen saamista ja siksi himmaili.

McNabb vaikutti ottelun alussa hiukan arkailevan, mutta pääsi sisään paremmin ottelun kuluessa. Hankki jatkoajalla jäähyn, mitä Richards-Doughty-Kopitar-Toffoli -nelikko ei onnistunut hyödyntämään. Paremman kuvan Andreoffin ja McNabbin NHL-tulevaisuudesta saa vasta runkosarjan aikana. Haastattelussa Sutter tuntui olevan McNabbiin tyytyväinen, mutta ei Andreoffkaan minusta mitenkään surkeasti esiintynyt. Haluaisin nähdä häneltä pari matsia laiturina, jotta näkisi miten peli sujuu vähän vapaammassa roolissa. Sentterillä on kuitenkin hyökkääjistä puolustuspäässä suurimmat velvoitteet.

Jos harjoitusleiriä ja -pelejä ajattelee kokonaisuutena, niin eipä se LA:n kohdalta mitään isompia yllätyksiä tarjonnut. Positiivisinta oli Alex Lintuniemen pysyminen leirillä pari päivää pitempään kuin muut -14 varaukset. Toinen yllätys on ollut Jordan Wealin pysyminen ylhäällä pitempään kuin Nick Shore.

Kings-prospecteista on hyvää perusjuttua NHL:n 30 teams in 30 days -sarjassa, missä on listattu organisaation top ten -lupaukset. Mutta vuosi-kaksi noiden nuorukaisten pitää odottaa, ennen kuin heille löytyy tästä joukkueesta edes periaatteessa tilaa. Poislukien tietenkin Tanner Pearson, joka on jo NHL-tason pelaaja.

http://www.nhl.com/ice/news.htm?id=728659

Los Angeles on varannut paljon viime vuosina OHL:stä ja paras artikkeli mitä tästä joukosta olen löytänyt on Brock Ottenin blogissa.

http://ohlprospects.blogspot.ca/2014/07/30-teams-in-30-days-los-angeles-kings.html

Myös AHL alkaa ensi viikolla ja ainakin Nick Shoren, Michael Merschin ja Scott Sabourinin on syytä näyttää heti kauden alusta alkaen, että kesän aikana on kehitystä tapahtunut, vaikka eivät harjoitusleirillä aivan parhaalla mahdollisella tavalla onnistuneetkaan. Pakeista näyttöpaineita on ainakin Derek Forbortilla ja Kevin Gravelilla. Hitaasti kehittynyt Forbort ja ilman NHL-sopimusta pelaava Gravel ovat molemmat -92 syntyneitä ja jollei edistystä ala tapahtua, niin nuoret lupaukset pyyhältävät pian hierarkiassa ohitse. Jolleivat ole jo pyyhältäneet.
 

Heatley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porvoon Hunters, Warriors
Pearson - Richards - Toffoli

Saisiko tätä kautta hieman skouttiapua kun olette kumminkin Kingsiä offseasonilla enemmän seuranneet. Miltä näyttää Toffolin ja Pearsonin pelit harkkamatsien perusteella? Kumpi breikkaa läpi tänä vuonna?
 
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Järvelän Jäppärä
Kolme ottelua takana ja avausvoitto plakkarissa. En syksyllä pysty otteluja seuraamaan, joten olisin kiinnostunut tietämään otteluita katsovien mielipiteitä, miltä se touhu on kolmen ekan pelin jälkeen näyttänyt. Erityisesti tuo kuluvan kauden suurennuslasin alla viettävä Mike Richards. Onko hänen pelissään ollut mitään eroa viime kauden surffailuun?
 

Kinke-13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raitis Ivanans
Juuri päättyi kotimatsi Oilersia vastaan selkeä 6-1 voitto tuloksena. Ottelu ratkesi ensimmäisessä erässä ja sen jälkeen oli loppupeli enemmän tai vähemmän pelailua. Pearson&Toffoli pitivät lähes pilkkanaan Oilersin kankeaa puolustusta, muut plussat McNabbille (oli erityistarkkailussa Hfboardsin negatiivisten kommenttien takia) ja Quickille, joka huilasi yhden pelin välissä. Andy Andreoffille NHL-debyytti, otti painit Matt Hendricksin kanssa ensimmäisessä vaihdossaan, muutoin pärjäsi mukiinmenevästi.Toki noin löysävauhtisesta ottelusta ja heikosti pelanneesta vastustajasta kyllä on syytäkin selvitä, jos vakiopaikasta kokoonpanossa haaveilee.
Lewisin lisäksi oli Marian Gaborik day-to-day-statuksen takia sivussa, kyseessä ilmeisesti sama vamma, joka kiusasi häntä jo harjoituskaudella, Hänen tilallaan Kopitarin laidalla pelasi Mike Richards ja Andreoff siis nelosessa Nolanin ja Cliffordin kanssa.

Saisiko tätä kautta hieman skouttiapua kun olette kumminkin Kingsiä offseasonilla enemmän seuranneet. Miltä näyttää Toffolin ja Pearsonin pelit harkkamatsien perusteella? Kumpi breikkaa läpi tänä vuonna?
Molemmat ovat todella monipuolisia pelaajia, kuten myös heidän sentterinään pelaava Carter. Toffolia pidettiin varsinkin viime kauden alussa vielä hitaana ja laiskana snaipperina, joka ei Sutterin pelitavassa tule pärjämään. Nyt luistelu on jo melko sulavan näköistä ja hän pelasi esimerkiksi viime yönä todennäköisesti Kings-hyökkääjistä eniten alivoimaa Kopitarin kanssa.
Pearsonkin on noussut vakionaamaksi ylivoimakoostumuksiin viime peleissä. Muutoinkin huomiona Sutter on peluuttanut hyökkääjiä huomattavasti tasaisemmin alkukaudesta, viime yönä toki pelin ratkettua luonnollisesti nelosketju pelasi enemmän.

Kolme ottelua takana ja avausvoitto plakkarissa. En syksyllä pysty otteluja seuraamaan, joten olisin kiinnostunut tietämään otteluita katsovien mielipiteitä, miltä se touhu on kolmen ekan pelin jälkeen näyttänyt. Erityisesti tuo kuluvan kauden suurennuslasin alla viettävä Mike Richards. Onko hänen pelissään ollut mitään eroa viime kauden surffailuun?
Richards oli tosiaan nostettu Kopitarin ja Williamsin vierelle viime yönä ja toivottavasti olen liian kriittinen, mutta hieman huolestunut olen. Ratkaisut ovat hitaita ja pehmeitä, kiekonmenetyksiä tulee älytön määrä eikä parantunut fysiikka ainakaan minun silmään välity. Katsellaan lähempänä joulua.
 

Kinke-13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raitis Ivanans
Jake Muzzinille tehty jatkosopimus, ilmeisesti 5v/20M$. Paljon on sopimusvuosia Lombardin kassakaapissa jäljellä.
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Jake Muzzinille tehty jatkosopimus, ilmeisesti 5v/20M$. Paljon on sopimusvuosia Lombardin kassakaapissa jäljellä.

Oikein hyvä sopimus. Pitkään olin Muzzinin suhteen kriittinen, mutta keväällä oli pakko myöntää, että turhaan. Nyt on puolustuksen runko DD, VV ja JM kiinnitetty pitkillä sopimuksilla. Green jatkaa ja Regehr lähtenee ensi kesänä.

Jos Martinezin kanssa saa jatkon aikaiseksi, on Lombardi nero. Vaikeaa tulee olemaan.

Todennäköisesti joku Martinez, Willams, Stoll -kolmikosta lähtee väkisinkin, jos Richardsia ei kaupata.
 
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Järvelän Jäppärä
Uskoisin, että A-Mart hakee samanlaista diiliä. Osoittanut pystyvänsä pelaamaan kovissa paikoissa ( 10 pistettä pleijareissa 2014), teki muutaman ison maalin keväällä ja eihän tuota hyökkäysvoimaa liikaa puolustuspäässäkään ikinä ole. On tosin pelannut pienempiä ja hiukan helpompia minuutteja kuin esim. Muzzin.
Regehr ei tule tämän kauden jälkeen jatkamaan.

Aikamoinen taikuri saa Lombardi olla, jotta Pearsonin, Toffolin, Martinezin höystettynä Jonesilla, Williamsilla ja Stollilla saa capin alle mahtumaan. Cliffordilla ja Nolanilla ei niin paljon painoarvoa jatkoneuvotteluissa ole, jos eivät jotain superkautta vedä.

Ja tätä ei olekaan hetkeen tapahtunut, mutta Losin mies Rookie-pistetilaston kärkipaikalla, Pearson 4+2=6, +6, shooting% vaatimaton 57,1.
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Käytönnössähän tilanne on ensi kesänä se, että Muzzinin uusi sopimus (1 miljoona + 3 miljoonaa lisää) nollaantuu Regehrin lähdön myötä.

Kyllähän se niin lienee, että ensi kesän UFA-statuksen pelaajista ensimmäisenä (Regehrin jälkeen) liipasimella on Stoll, koska joukkueessa on kolmeen ensimmäiseen ketjuun Kopitar/Carter/Richards ja neloseenkin Andreoffia, Lewisiä ja Wealia. TOISAALTA Stoll otti ensimmäisen sopimuksen tehdessään aika ilmiselvän pay cutin, (3 250 000). Jos Stoll haluaa edelleen jatkaa, voi hän suostua jälleen palkanalennukseen. Kyseessä on joukkueen tärkein av-pelaaja ja kaikin puolin aliarvostettu pelaaja, jonka nykyinen palkka on esim. Bollandin vastaavaan verrattuna naurettavan alhainen.

Toisaalta taas ensi kesän UFA-kolmikko ja merkittävimmät RFA:t on mahdollisuus saada capin sisään kauppaamalla Richards, joten olen suhteellisen varma tämän olevan myös Lombardin harkitsemien vaihtoehtojen listalla.

Veikkaan, että jonkun ensi kesän FA-pelaaja jatkosta ilmoitellaan jo ennen joulua.

Capgeekin mukaan Pearsonille ja Toffolille vaadittu QO on ensi kesänä $719 250. KHL-peikkoakaan ei enää silloin ole, koska tätä tahtia koko sarja on konkurssissa ennen uuttavuotta...
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Twitter huutaa, että Slava Voynov on pelikiellossa toistaiseksi, koska hänet on pidätetty syytettynä perheväkivallasta (domestic violence)
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Twitter huutaa, että Slava Voynov on pelikiellossa toistaiseksi, koska hänet on pidätetty syytettynä perheväkivallasta (domestic violence)

Myös NHL:n sivuilta löytyy uutinen aiheesta.
 
Peräti erikoista miten L.A. on hävinnyt kahdessa viime ottelussa laukaukset 34-84 mutta silti voitti molemmat. Ja kauden kuudessa pelissä laukaukset 151-216, siis keskimäärin 25-36. Eihän tällä tavalla pelejä voiteta! Tai voisi ainakin sitä viisikkopuolustus parantaa ettei tulisi noin paljon laukauksia kohti omaa maalia.
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Peräti erikoista miten L.A. on hävinnyt kahdessa viime ottelussa laukaukset 34-84 mutta silti voitti molemmat. Ja kauden kuudessa pelissä laukaukset 151-216, siis keskimäärin 25-36. Eihän tällä tavalla pelejä voiteta! Tai voisi ainakin sitä viisikkopuolustus parantaa ettei tulisi noin paljon laukauksia kohti omaa maalia.

Et ilmeisesti ole suuremmin Kingsiä seurannut. Joukkuehan on erikoistunut voittamaan mestaruuksiakin tilanteista, joita eivät tilastot tue.
 
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Järvelän Jäppärä
Kotiotteluputken viides ottelu ja viides voitto putkeen.

Yön ottelun suurin sankari oli Jonathan Quick, joka ohitti Rogatien Vachonin nollapelien määrässä ja nousi eniten nollapelejä Kingsin paidassa pelanneeksi maalivahdiksi. Viimeisessä neljässä pelissä Quick on päästänyt taakseen kaksi maalia 145 laukauksesta eli normimeininki alkaa taas Kingsin takalinjoilla olemaan.
Quick onkin suurin syy siihen, että viimeisestä kolmesta matsista on raavittu kolme voittoa viidellä tehdyllä maalilla. Maalinteko ei tällä hetkellä kiinnosta muita kenttiä kuin Carterin johtamaa That´s 70-linea.

Positiivista oli myös se, että Muzzin suoritti paluun takalinjoille ja tuli paikkaamaan Voynovin poissaoloa. Kunnon Hollywood Hockeyhills -meininkiin Voynov siis asetettu pelikieltoon, mutta saattaapi kuitenkin nyt olla, että mitään perheväkivaltaa ei taphtumaan liity, ainoastaan kielellisiä väärinkäsityksiä. Tilannehan meinasi aiheuttaa vajaalla miehistöllä pelaamisen, kun cap-tilanteen tiukkuuden vuoksi ei olisi voinut nostaa Schultzea tuuraajaksi.

Ja Pearsoninkin shooting% tippunut jo 41,70. Edelleen tulokkaiden ykkössijalla pistepörssissä.

Seuraavaksi Blue Jackets ja sitten kohti itärannikkoa.

Go Kings Go!!
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Jonathan Quick on kyllä takuulla uskomattomalla tyyneydellään, äärimmäisellä atleettisuudellaan, poikkeuksellisella nopealiikkeisyydellään ja monipuolisuudellaan paras veräjänvartija sitten legendaaristen Patrick Royn, The Dominatorin ja Martyn. Se on jo aika paljon sanottu.

Kaikkia neljää yhdistää ainutlaatuinen torjuntatyyli. Tuskin sattumaa.
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Katselinpa eilistä peliä toisen erän alusta alkaen. Ilmeisesti Kings oli avauserässä vielä kohmeinen, ja siellä oli tapeltukin. Erixonin maali oli nätti.

Pelin edetessä isäntäjoukkue siirtyi vahvemmin ja vahvemmin kuskin paikalle. Tosin tuomaritkin avustivat. 1 - 1 -tasoitus syntyi 5-3 -ylivoimalla: Greene työntää Anisimovin Quickin päälle → Sinitakki jäähylle. Hetkeä myöhemmin Johansenin maila jää puolustussinisellä Williamsin lantionseudulle kiinni → Justin nurin ja Ryan boksiin. Oikeastaan kumpikaan jäähy ei ollut linjan mukainen. Siitä Carter iskee sitten maalin edestä pelin tasoihin.

Toffolin 2 - 1 -osuma ja Pearsonin 4 - 2 sekä 5 - 2 olivat kyllä mainioita osoituksia 70-ketjun vaarallisuudesta. Tällä hetkellä kolmikko onnistuu luomaan hyvin erityylisiä maalipaikkoja ja osuu niistä kovalla prosentilla.

Pitää toivoa, että Kopitarin loukkaantuminen ei ole vakavampi. Sama koskee tietenkin myös Folignon pahan näköistä törmäystä linjuriin Carterin taklauksen jälkeen.
 

Karvanoppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Kings
Pitää toivoa, että Kopitarin loukkaantuminen ei ole vakavampi. Sama koskee tietenkin myös Folignon pahan näköistä törmäystä linjuriin Carterin taklauksen jälkeen.

Mitäs Kopitarille sattui?

Mutta mikä vaivaa Mike Richardsia? Kaveri ollut pitkään vain muisto Flyers ajoiltaan ja pudonnut ansaitusti 4.kenttään, mitä nyt välillä päässyt stunttaamaan Gaborikin paikalle. Kiekko polttaa lavassa, pisteitä ei synny ja palkassa on snadisti liikaa nelosen keskelle. Treidin luulisi syntyvän kumminkin kohtalaisen vaivattomasti, onhan hänellä kolmet finaalit takana joista kaksi sormusta ja Flyers aikana C-rinnassa ppg-tahtia, mutta mikä olisi vastine?
 
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Järvelän Jäppärä
Mitäs Kopitarille sattui?

Mutta mikä vaivaa Mike Richardsia? Kaveri ollut pitkään vain muisto Flyers ajoiltaan ja pudonnut ansaitusti 4.kenttään, mitä nyt välillä päässyt stunttaamaan Gaborikin paikalle. Kiekko polttaa lavassa, pisteitä ei synny ja palkassa on snadisti liikaa nelosen keskelle. Treidin luulisi syntyvän kumminkin kohtalaisen vaivattomasti, onhan hänellä kolmet finaalit takana joista kaksi sormusta ja Flyers aikana C-rinnassa ppg-tahtia, mutta mikä olisi vastine?

Kopitarilla on ylävartalovamma. Luistelee harjoituksissa Trevor Lewisin ja Marian Gaborikin kanssa ns. vemppa-kenttänä. Philadelphia ottelu pelattiin yhden miehen vajaalla.

Mike Richards. Tulet aina mieleeni, kun Wayne Simmonds paukuttaa häkin siellä itärannikolla. Ilman Richardsia ensimmäinen kannu olisi saattanut jäädä saamatta, mutta onhan toi vaihtokauppa Simmondsiin ja Schenniin ihan pikkaisen närästänyt päivä päivältä enemmän. Matseja en ole tällä kaudella katsellut, mutta ilmeisesti liike ei ole olennaisesti parantunut viime vuodesta. Laukauksia 12 yhdeksässä pelissä on vähän. Loistava neloskentän sentteri. Richardsin ongelma on tuo palkkakuitti. Mutta se ei ole hänen vikansa, sopparin laatijahan löytyy tuolta Philadelphian suunnalta. GM Lombardi pelasi kesällä uhkapeliä ja ei ostanut "ilmaiseksi" Richardsia ulos joukkueesta. Tämä kausihan sen kertoo, oliko päätös oikea. Ihan omasta mielestäni olisi aika kylmä meininki ollut, kun mestaruusjuhlien jälkeen olisi ollut kassan kautta pihalle. Richardsilla varmaankin on jotain klausaaleja sopimuksessaan kauppojen suhteen, joten ihan heittämällä häntä ei varmaan siirretä. Ei muuta kuin Edmontoniin opettamaan junnuille, miten kannuja voitetaan.

Toinen pelaaja, joka on suurennuslasin alla tällä kaudella on Dustin Brown. Yksi maali. Pelejä katsoneet, miten hän on suoriutunut noiden tehojen takana?
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Mike Richards
--
Dustin Brown

Itselleni tuo Blue Jackets -ottelu oli kauden ensimmäinen. Siinä Richards ainakin näytti olevan laidassa pelatessaan täysin hukassa. En tiedä, miltä peli Flyersiä vastaan näytti, mutta teki sentään maalin päästyään keskelle.

Brown oli todella uneliaan oloinen, mutta oikeastaan niin olivat kaikki muutkin That 70-lineä lukuun ottamatta. Williams näytti ihan eri mieheltä kun edellisissä häneltä näkemissäni peleissä (eli SC-finaaleissa).

Jotenkin olen odottanut, että josko tämä olisi se kausi kun Kings alkaisi pelaamaan jo runkosarjassa, mutta klippien perusteella toistaiseksi ollaan menty aika vahvasti Carterin ketjun ja maalivahtipelin voimalla. Kopitarkaan ei ennen loukkaantumistaan ollut kovin ihmeellinen, ja intensiteetin puute vaivaa muita ketjuja.

No, tulosta tulee vaikka äijää on sairastuvalla ja putkassa.

Itse olen alkanut entistä vahvemmin toivomaan Richardsin kauppaamista, koska miehen cap hitillä saataisiin ensi kesänä pidettyä kaksi pelaajaa kolmikosta Martinez, Stoll, Williams. Tosin jos Mike on oikeasti treenannut kesällä kunnolla ja vertyy ennen pitkää vanhalle tasollee, on Kingsillä sarjan parhaat sentterit aika selvälläkin erolla seuraavaan. Se tosin lienee selvää, että tämä on viimeinen kausi, jolloin koko Kopi/Carter/Stoll/Richards-nelikko joukkueessa nähdään.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Itselleni tuo Blue Jackets -ottelu oli kauden ensimmäinen. Siinä Richards ainakin näytti olevan laidassa pelatessaan täysin hukassa. En tiedä, miltä peli Flyersiä vastaan näytti, mutta teki sentään maalin päästyään keskelle.

Brown oli todella uneliaan oloinen, mutta oikeastaan niin olivat kaikki muutkin That 70-lineä lukuun ottamatta. Williams näytti ihan eri mieheltä kun edellisissä häneltä näkemissäni peleissä (eli SC-finaaleissa).

Jotenkin olen odottanut, että josko tämä olisi se kausi kun Kings alkaisi pelaamaan jo runkosarjassa, mutta klippien perusteella toistaiseksi ollaan menty aika vahvasti Carterin ketjun ja maalivahtipelin voimalla. Kopitarkaan ei ennen loukkaantumistaan ollut kovin ihmeellinen, ja intensiteetin puute vaivaa muita ketjuja.

Mielestäni tämä on aina aika hurja toive hallitsevalta mestarilta. Kesä jää muutenkin lyhyeksi ja kenenkään mestarin kroppa ei palaudu kannurääkin jälkeen normaalilla tavalla, verrattuna esim. runkosarjaan jääneisiin joukkueisiin.


No, tulosta tulee vaikka äijää on sairastuvalla ja putkassa.

Näin, joukkueen perustaso vain on niin mahdottoman korkea. Ylivoimainen mestarisuosikki meikäläisen papereissa. Keväällä sitten isompaa vaihdetta taas silmään.

Itse olen alkanut entistä vahvemmin toivomaan Richardsin kauppaamista, koska miehen cap hitillä saataisiin ensi kesänä pidettyä kaksi pelaajaa kolmikosta Martinez, Stoll, Williams. Tosin jos Mike on oikeasti treenannut kesällä kunnolla ja vertyy ennen pitkää vanhalle tasollee, on Kingsillä sarjan parhaat sentterit aika selvälläkin erolla seuraavaan. Se tosin lienee selvää, että tämä on viimeinen kausi, jolloin koko Kopi/Carter/Stoll/Richards-nelikko joukkueessa nähdään.

Tuosta tulikin ihan yhtäkkiä mieleen, että kiinnostaisiko vääntää kauppaa Red Wingsin Darren Helmin ja Mike Richardsin ympärille? Helm ei mielestäni sovi nyky-Red Wingsissä oikein mihinkään ketjuun, mutta Kingsissä olisi puolustavampaa tonttia tarjolla. Jos Jarret Stollkin alkaa kohta iän puolesta hyytyä nelossentterin tasolle, niin Kopitar-Carter-Helm-Stoll -nelikolla pärjäsi edelleen aika mukavasti. Caphit olisi 3 miljoonaa pienempi ja sen voisi sitten käyttää muihin jatkoiin, kuten mainitsit.

Red Wingsissä Richards taasen olisi helppo pultata kakkosketjuun, jos esim. Stephen Weissista pääsee kesällä ulosostolla eroon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös