Vancouver on ollut tällä kaudella Losin pisteautomaatti. Kolme kohtaamista ja numerot 5-1 kotona, 3-2 vieraissa ja nyt 4-0 vieraissa. Jäljellä on vielä kaksi matsia Canuckseja vastaan, ensi viikonloppuna kotona ennen viiden ottelun vieraskiertueelle lähtöä ja huhtikuussa vieraissa, kauden neljänneksi viimeisessä ottelussa. Vaikka kauden aikaisemmissa kohtaamissa Canucks on ollut yllättävän heikko, niin on vaikea uskoa, että Kings veisi keskinäisen sarjan ihan puhtaasti 5-0.
Ensi viikolla Vancouverin lisäksi Kings kohtaa McEichel-kisaan keskittyvän Arizonan ja President Trophystä kamppailevan Anaheimin. Coyotes on tehnyt viimeisessä seitsemässä ottelussa seitsemän maalia ja olen yllättynyt jos vierailijat saavat Quickin selän taakse edes yhden kiekon. Enkä usko, että tilanne on sen kummempi, jos maalin suulla tiistaiaamuna on kovavireisen Quickin sijasta Martin Jones. Anaheim-peli vieraissa onkin sitten ihan eri juttu. Jos Ducksit tekevät vain yhden maalin, niin se on ihan bueno juttu!
Ei vienyt Kings Vancouver-sarjaa 5-0, eikä Arizona tehnyt maaliakaan Quickin taakse. Mutta Anaheim iski kolmasti ja vei voiton jatkoajalla.
Nuck tiivistää Canucks-ketjussa ko. ottelun tapahtumat. Eli Kings hallitsi ekassa erässä, vaikka saikin johtomaalin, niin hiipui tokassa ja jäähyili itselleen tappion kolmannessa. Asenne ratkaisi pelin vierailijoiden eduksi, sillä tällä kertaa Canucksit tulivat kaukolaan pelaamaan voitosta eikä häviämään. Arizona-nihkeilyä en katsonut, mutta Anaheim-matsi oli taas kerran tasainen vääntö. Tälläkin kertaa voitto Duckseille, joka vei viidestä runkosarjan kohtaamisesta neljä. Tämän kauden otteluiden perusteella pidän Anaheimia Stanley Cup-suosikkina. Joukkueessa on kokoa, taitoa, syvyyttä ja nälkää/näytönhalua sopivasti. Sekac<->Devante Smith-Pelly -treidiä en kyllä ymmärrä, sillä minusta DSP on enemmän playoffs-tyylinen pelaaja kuin Sekac.
Jarrett Stollin sairausloman jatkuessa, Mike Richards liittyy joukkueen kokoonpanon vieraskiertueen alkupisteessä New Jerseyssä. Devils-matsin jälkeen Kings kohtaa viime kauden finaalien uusinnassa Rangersit ja kolmanneksi vielä viimeisenkin New Yorkin joukkueen Islandersin. Tiukka viikko päätty vierasotteluihin Minnesotassa ja Chicagossa. Jos tuosta rupeamasta joukkue selviytyy kunnialla - siis saa viisi-kuusi pistettä - niin pudotuspelipaikka on hyvin todennäköinen. Minnesota, Winnipeg ja Vancouver taitavat olla liian kaukana, mutta Calgary on kyllä saavutettavissa ja ohitettavissa. Flamesin loppuohjelma minusta selvästi Losin loppukautta kovempi ja eroa ei ole kuin kaksi pistettä kanadalaisten eduksi. Ja Lisäksi Kingseillä on yksi ottelu vähemmän pelattuna.
Lopuksi täytyy sanoa, että minua ei haittaisi pätkän vertaa vaikka LA jäisi tällä kertaa pudotuspelien ulkopuolelle. Paljon mieluummin näen organisaation menettävän ensi vuoden ensimmäisen kierroksen varauksen kuin tämän vuoden vuoron. Playoffs-menestykseen en kuitenkaan tänä keväänä usko. En vaan pidä puolustusta, jossa ykkösparissa pelaa Robyn Regehr ja kakkosparissa Matt Greene Stanley Cup-tason puolustuksena. Ikävä kyllä.