Los Angeles Kings 2012-13

  • 89 973
  • 303

Eekenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings
Saattaahan se olla, että Kingsillä oli tarkoitus pitää Campbelliä pidempään ylhäällä, mutta Ellerbyn tulo sotki tämän kuvion...

Eiköhän tuo pakiston vahvistaminen ja sen eri mahdollisuudet ollut työn alla jonkun aikaa. Bodnarchuk istui kuitenkin myös viiden pelin ajan katsomossa, pukematta kertaakaan. Noh, saavatpahan ainakin NHL-palkkaa sen ajan mitä rosterissa ovat, ja se on vissiin aikalailla isompi.
 

Kiekkomies_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings
Tänään Los Angeles @ Detroit klo 19.30. Laitetaampa kentät (lähde: HF Boards), kun varmasti moni peliä katsoo tuon aikaisen alkamisajan takia.

Gagne-Kopitar-Brown
Clifford-Carter-Williams
King-Richards-Nolan
Richardson-Stoll-Lewis

Ellerby-Doughty
Scuderi-Voynov
Martinez-Drewiske

Quick (Bernier)

Uusi hankinta Ellerby saa heti runsaasti vastuuta. Saa nähdä toimivatko ketjut ja miten Carter pelaa keskellä. Omasta mielestä Carter on kyllä parempi laidassa, vaikka "koulutukseltaan" sentteri onkin.
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Just nyt vituttaa sen verran, että tekis mieli rikkoa jotain. Käsittämätöntä, että tolla materiaalilla ei jollekin Howardille saada tehtyä kuin työllä ja tuskalla kaksi. Valitettavaa vain on, että Quick ei ole likikään viime vuoden vireessä. Tänään ainakin Detroitin toinen olisi pitänyt ottaa.

Ratkaisuista hyökkäysalueella puuttuu luovuus. Ilmeisesti joukkuetta oli ohjeistettu ampumaan alas ja ottamaan riparit patjoista. Tuo ohje toikin maalin (vai kaksi? En muista kuinka korkea Cliffordin veto Martinezin maalissa oli). Hiukan fiksummalla hyökkäyspelillä olisi tänään tehty kymmenen, koska sen verran vahvasti Howard ylipelasi läpi ottelun.

Clifford on kyllä vahvassa vedossa, mutta Voynov Doughty pelaa todella puusilmäistä viivapeliä juuri nyt. Ammutaan ruuhkaan toistuvasti ja sitten kun haetaan kaveria sivusta, on ratkaisu liian hidas.

Keskialueen yli joukkue tulee kyllä hienosti rintamana, mutta maalin edessä turvaudutaan liian helppoihin ratkaisuihin (pl. Brownin yritys jalkojen välistä yv:llä).
 
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Järvelän Jäppärä
Hirveä ottelu.

Aivan kuin katselisi viime kauden pelejä uudelleen ja uudelleen. Tuossa toisessa erässä, kun back-to-back peliä pelannut, väsynyt Detroit oli sillassa, olisi joku joukkue, jolla on maalintekoon kykyneviä kavereita takonut pelin selväksi.

Hitto, toi hitaasti valuva kiekko Quickin längeistä tulee taatusti uniin ensiyönä.
Tai sitten se Brownin typerä kampitusjäähy kolmannessa erässä.

Kyle Clifford on jättänyt vaikean sophomore seasonin taakseen ja pelaa kyllä todella hyvin.

Tätä menoa tuo pleijarijuna karkaa hyvinkin nopeasti.

Ja päivittäinen kestovitutus on tuo Mike Richards. Näyttää ettei luistelu ja pelaaminen maistu. Siinä on sitten hyvä miettiä ensi kesänä ja sitä seuraavana, jaksaako tuollaista kaveria katsella vuoteen 2020 asti. Perkele.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Gagne-Kopitar-Brown
Clifford-Carter-Williams
King-Richards-Nolan
Richardson-Stoll-Lewis

Ellerby-Doughty
Scuderi-Voynov
Martinez-Drewiske

Quick (Bernier)

Saa nähdä toimivatko ketjut ja miten Carter pelaa keskellä. Omasta mielestä Carter on kyllä parempi laidassa, vaikka "koulutukseltaan" sentteri onkin.

Kaksi ensimmäistä ketjua toimi ihan ok, Richards oli ihan pihalla Kingin ja Nolanin välissä. Itse asiassa Richards oli minusta ketjun heikoin lenkki, kun taas King pelasi hyvän ottelun. Muutenkin on pelannut King on pelannut katsomokomennuksen jälkeen astetta paremmin kuin alkukaudesta.

Stoll-Lewis kaksikko pelaa hyvin yhteen, mutta Richardson ei saa mitään aikaan. Tuntuu, että hän menettänyt selvästi nopeuttaan aikaisemmasta ja ilman vauhtia ja yritystä Richardson on ihan täysi turhake.

Minä kuuluun siihen vähemmistöön, jonka mielestä Carterin pitäisi pelata keskellä eikä laidassa. Tosin silloin ketjun vasemmassa laidassa pitäisi pelata peliätekevä laituri, jotta Carterin laukauksesta saataisiin kaikki hyöty irti.

Uusi hankinta Ellerby saa heti runsaasti vastuuta.

Tämän kaverin pitäisi keskittyä vain peruspelaamiseen, eikä yrittää pitempiä avauksia. Tilastot näyttää nollaa kiekonmenetystä, mutta minusta hän antoi ainakin kaksi, jollei kolmekin selvää harhasyöttöä.

Tätä menoa tuo pleijarijuna karkaa hyvinkin nopeasti.

Ja päivittäinen kestovitutus on tuo Mike Richards. Näyttää ettei luistelu ja pelaaminen maistu. Siinä on sitten hyvä miettiä ensi kesänä ja sitä seuraavana, jaksaako tuollaista kaveria katsella vuoteen 2020 asti. Perkele.

Eikä tämä tästä paremmaksi muutu, sillä seuraavaksi vastassa St. Louis Blues ja he haluavat varmasti kuitata viime kauden pudotuspelitappiot kunnolla. Eli kovaa kyytiä luvassa ma-ti yönä.

Jos jotakin toivon tosi hartaasti, niin se on Mike Richardsin treidaamista takaisin Itäiseen konferenssiin. Tosin todennäköisyys siihen on olemattoman pieni, mutta ainahan sitä saa toivoa... .
 
Viimeksi muokattu:

Palsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, STL Blues, Jymy
Sympatiat kingsien faneille! Olihan tuo tämänpäiväinen oikeusmurha noin pelillisessä mielessä. Taisi tulla LA:lle eniten vetoja/peli tällä kaudella?! Tontteja oli riittämiin mutta kun ei uppoa niin ei uppoa. Täytyy kyllä sanoa että teillä on hyvä fyysinen jengi, joita ei taida liiemmälti läntisestä konferenssista löytyä. Tulee aika vähän seurattua läntistä, ja viime kevään finaaleista en itse katsonut kuin viimeisen pelin eikä voittaja herättänyt tunteita puoleen eikä toiseen, oli näet aika raskas kevät Flyersin kannattajana. Nyt muutaman Kings pelin katsoneena tältä kaudelta täytyy kyllä sanoa että diggaan tuosta joukkueesta.

Mutta syy miksi tätä tekstiä rupesin seitinohuessa kirjoittelemaan, oli tuo Richardsin flegmaattisenoloinen ote. Tuota tuli Flyersissakin todistettua ihan riittämiin, ja tietyllä tavalla miestä ikävä joukkueeseen on. Kovien pelien ukkohan tuo on, joten keväällä taas liekeissä, tosin mistäpä tuon tietää paljonko miehellä aika ja keskittyminen menee, jonkin sortin ongelmaksi muodostuneen, juhlimisen mietitään. Homer teki aikoinaan aika kovan ratkaisun tuon Carter&Richards leirin kohdalla, ja nyt teillä on siellä sama parivaljakko "viilettämässä". Liekö vielä pojilla, tai tarkemmin ajateltuna toisella heistä, mestaruuskrapula päällä?

Kuten sanottua: seitinohuessa sekavia ajatuksia ja kirjoituksia.
 

Eekenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings
Ei jaksanut eilen pelin jälkeen edes mitään kirjoitella, raskas tappio oli. Voi sitä tasoituksen riemua ja voi sitä viime sekuntien pettymystä...Yllä on sanottu kaikki oleellinen pelistä, tuntuu siltä että vastustajien maalivahdeista tehdään sankareita illasta toiseen. Viime pelissä Rinteelle nollat ja nyt Howardille järjetön määrä torjuntoja. Tuollaisella laukaisumäärällä pitäisi tehdä enemmän kuin kaksi maalia kahteen peliin. Detroit oli sitä paitsi aivan vastaantulija ainakin toisen erän, enimmäkseen kolmannenkin, siellä oli monta kertaa pitkä myllytys missä Red Wings-jätkät veti ylipitkää vaihtoa. Noista on vain pakko tehdä maaleja, jos haluaa voittaa niitä pelejä.

Clifford on kova. Edelleen. Muuten ei oikein kukaan erottunut erityisesti. Laukaisuja tuli vaikka keneltä, mutta kun ei ne maaliin mene niin samapa tuo. Ellerbyltä ihan ok avaus, mutta kuten heikkik totesikin jo, ei mitään riskisyöttöjä kun ne eivät selkeästi onnistu. Pitää pelin vain yksinkertaisena.

Turhauttava kausi.
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
siellä oli monta kertaa pitkä myllytys missä Red Wings-jätkät veti ylipitkää vaihtoa. Noista on vain pakko tehdä maaleja, jos haluaa voittaa niitä pelejä.

Tuntuu, että valmennuksen ohje on vaan tämä "get pucks on net" joka on hyvä askel ottaa silloin kun ei saada edes paikkoja. Mutta nyt pitäisi kylmähermoisesti vaan malttaa, että saadaan vastustajan pakka sivuttaisliikkeeseen ennen vetoja. Kulmapelit voitetaan järjestään, mutta ratkaisupaikoissa turvaudutaan liian helppoihin yrityksiin.
 

Eekenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings
Jaaha, siellä on viime yönä sitten tehty maaleja taas. Carterilta kaksi tyylikästä osumaa, Stollilta ja Drewiskeltä. Hienoa että Whiskeykin on saanut onnistumisia, plussalla tehotilastossa vieläkin ja pisteet 1+2 ovat enemmän kuin mitä vaikkapa Stoll on tehnyt. Katsomoonhan hän päässee takaisin heti kun Mitchell palaa (milloin ikinä tapahtuukaan), mutta hyvät näytöt on antanut seiskapakiksi.

Bernier pelasi hyvän ottelun. Häntä saisi peluuttaa enemmän. Ellerby pelasi yli 20 minuuttia ja sai yhden syöttöpisteen, ihan hyvä lisäys vitoskierroksen varausta vastaan. Ainakin Loktia hyödyllisempi tähän kokoonpanoon.
Voynov syötti kaksi, ja nätisti syöttikin, ja on joukkueen sisäisen pistepörssin neljäs kuudella tehopisteellä. Huikean vahvaa peliä ollut joka ilta tällä kaudella, Slava on kehittynyt pelaajana selkeästi askeleen lisää. Voynov, Clifford ja Carter, siinä tämän kauden kolme parasta pelaajaamme tähän mennessä.
Dustin Penner pelasi kauden neljännen ottelunsa, pelasi vajaa 12 minuuttia, taklasi kolme kertaa ja sai yhden syöttöpisteen. Ennemmin tuo kuin Richardson.

Doughty on muuten -10. Ja Scuderi -6. Liikaa minuutteja vastustajan kärkeä vastaan?
 

Kiekkomies_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings
Eekenatorin tekstiin ei ole lisättävää, kuin että Alec Martinez pelasi ottelussa vain 1.30min ja sen jälkeen miestä ei näkynyt edes penkillä. Selostajat puhuivat ylävartalovammasta.

Toivottavasti Bernier saa nyt jatkaa maalilla. Mies oli pelituntumaan nähden todella varma.
 

Eekenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings
Ainiin, unohtui tuo mainita, huomasin myös tuon Martinezin. Toivottavasti ei nyt tullut mitään vakavampaa, meneehän tuo jo tragikoomiseksi jos on 3/6 runkopakista sivussa. Se tietäisi Muzzinia takaisin kokoonpanoon. Mitään häneltä pois ottamatta, eihän tuo kovin vahva NHL-tason puolustus olisi.

Ellerby - Doughty
Scuderi - Voynov
Muzzin - Drewiske

vrt.

Scuderi - Doughty
Mitchell - Voynov
Greene - Martinez
Ellerby

Jos Martinez on poissa, saa Bernier luvan jatkaa maalissa ja yhtä varmasti, mikäli niitä voittoja halutaan ottaa. Tai sitten hyökkäys tekee neljä maalia joka pelissä. Joo...
 

Bourque#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings|Big Bad Bruins |NUFC |FC Barcelona|KTP
Lisa Dilman twiittaa että Martinez tullaan siirtämään IR listalle.

Voihan shiiiet.

Campbell nostettaneen twiitin mukaan ylös paikkaamaan.Kyllähän toi puolustus tosiaan alkaa jo aika surulliselta näyttää.Saa nähdä lähteekö Lombardi treidillä etsimään vahvistusta (toki siihen vaikuttaa kuinka kauan Mitchell ja Greene ovat pois miesvahvuudesta,onkos kukaan tietoinen herrojen kuntoutumisen tilasta?)
 

Kiekkomies_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings
Lisa Dilman twiittaa että Martinez tullaan siirtämään IR listalle.

Voihan shiiiet.

Campbell nostettaneen twiitin mukaan ylös paikkaamaan.Kyllähän toi puolustus tosiaan alkaa jo aika surulliselta näyttää.Saa nähdä lähteekö Lombardi treidillä etsimään vahvistusta (toki siihen vaikuttaa kuinka kauan Mitchell ja Greene ovat pois miesvahvuudesta,onkos kukaan tietoinen herrojen kuntoutumisen tilasta?)

Muistaakseni jossain luki, että lääkäri on antanut Mitchellille peliluvan, mutta mies ei koe itseään vielä pelikuntoiseksi.

Vaikka Cambell nostetaan, niin Muzzin varmaan pelaa 6. pakkina.
 

Kinke-13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raitis Ivanans
Saa nähdä lähteekö Lombardi treidillä etsimään vahvistusta (toki siihen vaikuttaa kuinka kauan Mitchell ja Greene ovat pois miesvahvuudesta,onkos kukaan tietoinen herrojen kuntoutumisen tilasta?)
Sutter kommentoi muutamia päiviä takaperin suurinpiirtein näin: "On asennoiduttava niin, että Mitchell ei pelaa tällä kaudella, jos hän palaa on se iso bonus". Itse en uskalla tuosta tai yleensäkään mistään Sutterin lausunnoista päätellä mitään.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Ellerby - Doughty
Scuderi - Voynov
Muzzin - Drewiske

Tällä puolustuksella ja Jonathan Bernierillä voitettiin Columbus, mutta illemmalla vastaan tulee eri tason mittari eli liigaa johtava Chicago. Eniten kiinnostaa Ellerbyn ja Muzzinin pärjääminen todella nopeaa mustahaukkaparvea vastaan.

Kumpi Jonathaneista on maalissa on vielä julkaisematta. Ketjut ovat varmaan alkuvaiheessa samalla tolalla kuin kahdessa edellisessä ottelussa. Eli

Simon Gagne – Anze Kopitar – Dustin Brown
Kyle Clifford – Jeff Carter – Justin Williams
Dwight King – Mike Richards – Jordan Nolan
Dustin Penner – Jarret Stoll – Trevor Lewis

Chicago on niin huikeassa vireessä, että Losin voitto vaatisi Kings-maalissa pelaavalta vahdilta supersuoritusta ja Blackhawks-maalissa aloittavalta Emeryltä jonkin sortin epäonnistumista.

Farmijoukkue Manchester on hävinnyt viimeisestä kahdeksasta ottelustaan seitsemän ja tehot ovat pääasissa Toffoli-Vey-Pearson -kolmikon ja Brandon Kozunin varassa. He kaikki ovat tehneet tällä kaudella jo yli 10 maalia ja 30 pistettä.

Kun Loktionov treidattiin New Jerseyhin ja M-A Cliche on loukkaantumisen+leikkauksen takia pitkään sivussa, niin joukkueen seuraavaksi tehokkain pelaaja on Jordan Weal 15 pisteellä (6 maalia, 9 syöttöä).

Sarjataulukossa Monarchs on Itäisen konferenssin kahdentenatoista ja matkaa pudotuspeliviivaan on neljä pistettä. Jollei Lombardi ja Hextall kumppaneineen hanki kunnon lisävahvistuksia Manchesterille, niin joukkueen taival katkeaa runkosarjaan. Monarchsin viimeinen runkosarjan ottelu on 21. huhtikuuta.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Erikoinen peli. Hawks oli 30-35 minuuttia melko ylivoimainen ja latoi taululle 3-0 lukemat. Kings ei onnistunut muutamassa vaarallisessa vastahyökkäyksessä, mutta kolmannen erän alkuun Richards teki Kingsin avausmaalin ylivoimalla. Richards laukoi vielä toisenkin ylivoimalla, mutta kiri jäi lopulta maalin vajaaksi ja pisteet jäivät Chicagoon. Kings oli kolmannessa erässä parempi, mutta koko pelin kuvassa vieraat olivat jokseenkin onnekkaita, että pääsivät lopussa vielä taistelemaan voitosta. Myös Quick pelasi hyvin ja piti joukkueen iskuetäisyydellä pahimman pyörremyrskyn aikana.
 

Eekenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings
Turhauttavan oloinen Chicago-peli ollut, ärsyttäviä maaleja oikeastaan jokainen Blackhawksien tekemistä. Siinä ensimmäisessä Quickin maila lyötiin Chicagon pelaajan toimesta pois ja toisessa Scuderi ei niin millään saanut pidettyä Toewsin mailaa pois kiekosta sen pyöriessä maaliviivalla. Rasittavaa.

Eniten kiinnostaa Ellerbyn ja Muzzinin pärjääminen todella nopeaa mustahaukkaparvea vastaan.

Peliä näkemättä Ellerby ollut kentällä kahden vastustajan maalin aikana, Muzzin selvinnyt ilman tilastomerkintöjä. Ei pakisto oikein vakuuttanut, Doughtykin pyöri avuttomasti Chicagon kolmannessa.

Sarjataulukkoa en edes halua katsoa. Loukkaantumisia on reilusti, mutta niin on muillakin. Tänään Edmonton, saas nähdä mitä käy. Clifford nostettu ykköseen.

Kingsin sivuilta löytyi mukava tarina Brownista ja Doughtystä:
http://kings.nhl.com/club/news.htm?id=656220&cmpid=rss-insider
 

Kiekkomies_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings
Edmontonin kaatoon:

Kyle Clifford - Anze Kopitar - Dustin Brown
Dwight King - Mike Richards - Jeff Carter
Dustin Penner - Jarret Stoll - Justin Williams
Simon Gagne - Colin Fraser - Trevor Lewis

Keaton Ellerby - Drew Doughty
Rob Scuderi - Slava Voynov
Davis Drewiske - Jake Muzzin

Jonathan Quick
Jonathan Bernier

Miksi King on kakkosessa? Mies ei ole saanut koko kautena yhtään mitään aikaiseksi! En tykkää kyllä tästä kenttien jatkuvasta sekoittamisesta. Chicago-pelin kolmaserän kakkoskenttä oli Penner-Richards-Carter ja silloin tuntui, että Penner saa edes jotain aikaan.
Muutenkin Kingsin bottom6 on ollut tällä kaudella pelkkää kuraa. Nelonen teki alkukaudesta kaksi maalia ja Stoll tehnyt yhden. Kyllä tuoltakin pitäisi alkaa tukea tulemaan.

On muuten pakko ottaa loppuviikon peleistä 4/6 pistettä jos halutaan play off junassa pysyä.
 
Viimeksi muokattu:

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Peliä näkemättä Ellerby ollut kentällä kahden vastustajan maalin aikana, Muzzin selvinnyt ilman tilastomerkintöjä. Ei pakisto oikein vakuuttanut, Doughtykin pyöri avuttomasti Chicagon kolmannessa.

Itse asiassa Ellerby pelasi minusta ihan hyvän pelin, vaikka keräsikin kaksi miinusta. Losin suurin ongelma puolustuspäässä on tällä hetkellä Drew Doughty, joka tekee aivan käsittämättömän helppoja virheita. Suurin ero viime kevään pudotuspelien Doughtyn ja tämän kauden Doughtyn välillä on minusta nimenomaan puolustusalueella. Chicagon kolmas maali oli hyvä esimerkki DD8:n tämänhetkisistä sekoiluista.

Chicagon ensimmäisessä maalissa Quickin lisäksi Ellerby pelasi ilman mailaa ja lisäksi hän tuli tilanteeseen "väärältä" (oikealta) puolelta ja siksi heillä - siis Doughtyllä ja Ellerbyllä - oli epäselvää miten tilanne olisi pitänyt pelata. Ellerby oli ilmeisesti ollut kulmassa taklaamassa jotakin Chicagon pelaaja ja menettänyt siinä tilanteessa mailansa.

Muzzin sai loppupuolella enemmän peliaikaa, koska joukkue oli takaa-ajoasemassa ja Muzzin on hyökkäyssuuntaan Ellerbytä ja Scuderia parempi. Nähtyjen ottelujen perusteella pidän kuitenkin Ellerbyä näistä kahdesta potentiaalisempana tapauksena. Hänessä on jonkin verran ilkeyttä, mitä Muzzinissa ei ole pätkääkään.

Edmonton on Chicagon tavoin nopea joukkue, joten pakit joutuvat taas kivaan testiin. Varsinkin kolmospari Drewiske-Muzzin on jalalla hidas ja on kusessa, jos joutuu pelaamaan Edmontonin ykköstä vastaan.

Miksi King on kakkosessa? Mies ei ole saanut koko kautena yhtään mitään aikaiseksi!

HFBoardilla ihmeteltiin tätä samaa, mutta minusta King sopii hyvin tähän ketjuun, jos Richards ja Carter osaavat käyttää hänen vahvuuksia hyväkseen. King tehtävänä on toimia maskimiehenä ja kulmavääntäjänä ja antaa kiekko Carterille tai Richardsille. Kun King menee maallin eteen, niin Richardsille jää paljon enemmän tilaa operoida aloituspisteiden välissä, missä hän on vahvimmillaan. Maalinedusväännöissähän Richards on ihan lapanen.

Pennerin ongelmana on että hän menee maalin eteen liian hitaasti ja liian haluttomasti. Kiekollista taitoa hänellä kyllä on tuplasti enemmän kuin Dwight Kingillä. Vastaavasti King on halukkaampi luistelija ja parempi karvaaja. Ja lisäksi D. Kingin puolustuspeli omalla alueeella on mennyt selvästi eteenpäin viime kaudesta, jolloin hän minusta oli oman sinisen alla varsin usein ihan pihalla siitä mitä tehdä ja missä olla. Mutta kun hän pelasi pääasiassa Lewisin ja Stollin kanssa, niin nämä kaksi kompensoivat tilanteen eikä isompaa vahinkoa päässyt syntymään.

Otteluselostusten perusteella luulin, että Los Angeles oli melko lailla vastaantulija Chicagoa vastaan, mutta kun katsoin pelin, niin olin eri mieltä. Nashvillell kärsityn 0-3 -vierastappion jälkeen joukkue on minusta pelannut ihan hyvin enkä pidä mitenkään mahdottomana tuota 4/6 saldoa viikon lopuista otteluista. Enkä olisi yllättynyt, vaikka saldo olisi kolme voittoa kolmesta pelistä.
 

Kiekkomies_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings
Hiljaista on vaikka joukkue napsii vierasvoittoja.

Edmonton pelistä en nyt kauheasti enää muista, mutta kyllä Quick torjunnoillaan siivitti joukkueen voittoon. Mukaan mahtui pari huippukoppia. Kings jyräsi fyysisesti Edmontonin, mm. Dustin Brown opetti juniori Nugent-Hopkinsille keskialueella vähän fyysisyyttä. Loistava taklaus. Ellerby oli aika pahoissa vaikeuksissa Edmontonin nopeajalkaisten hyökkäjien kanssa ja jos niitä pakkeja nyt joskus alkaa takaisin rosteriin tulemaan, niin kyllä Muzzin mielestäni ajaa Ellerbyn ohi peluutuksessa. Drewiske hoitaa hommansa ihan hyvin, mutta välillä ottaa vähän liikaakiin kiekollista roolia. Lisäksi Drewiske on ottanut aivan käsittämättömän turhia jäähyjä viime peleissä.

Eilen Calgary-pelissä Kings pelasi ehjän 60 minuuttisen ja näin otti ansaitun voiton. Joukkue aloitti todella pirteästi ja saikin erittäin tärkeän 0-1 maalin melkein heti. Joukkueella oli runsaasti paikkoja takoa taululle vaikka 1-6 lukemat. Varsinkin kaksikko Brown-Kopitar rakenteli toinen toisilleen loistavia paikkoja takatolpille, mutta yllätten niistä ei saatu maaleja. Lewis on ollut pirteä näissä kahdessa pelissä ja mies aloittikin eilen Carterin ja Richardsin kanssa ja varmaa jatkaa lauantaina siinä kentässä.
Maalilla Bernier oli varma ja ainoalle takaisku maalille mies ei oikein voinut mitään kun Kingin äijä pääsi purjehtimaan siniviivalta maalille. On kyllä positiivinen ongelma noiden maalivahtien kanssa. Siinä missä Quick tekee paljon erilaisia "turhia" liikkeitä ja sähköttää maalillaan, niin Bernier on todella rauhallinen. Eipä tämä tilanne taida Quickiäkään edes harmittaa, sillä pelin jälkeen mies heitti läppää jonkun 7v katsojan kanssa kenellä oli Quickin pelipaita ja maski päässä. On muuten huvittava näky kun Quick räppicapin kanssa jauhaa jenkkiä vaihtoaitiossa, varmaan joku 8 palaa suussaan. :D

Play off juna näkyy jo ja uskon Kingsin kipuavan kohta myös viivan yläpuolelle. Vaikka Kingsille vieraspelit sopii, niin seuraavat 8/9 peliä pelataan kotikentällä Staplesissa. Nyt siis pelattu 15 ottelua, joista jopa 11 on ollut vieraspelejä.

Mikäköhän on Martinezin tilanne? Simon Gagne on ollut vetämässä popparia viimeiset kaksi peliä ja jos jonkun tilalle tulee niin Pennerin. Nelonen oli eilen alkukauden koostumuksella ja se toimi heti paremmin.
 

Eekenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings
Kolme peräkkäistä voittoa siis takana nyt, erityisen tärkeänä nuo peräkkäisten iltojen Edmonton- ja Calgary- voitot. Tällä viikolla en ehtinyt seuraamaan juuri lainkaan, joten mitään kovin järkevää sanottavaa ei löydy. Quick näyttäisi kuitenkin löytäneen tasoaan, ja Bernier on pelannut Anaheim-ottelua lukuunottamatta kaikki pelinsä varmasti, joten luottoa omaan päähän löytyy loukkaantumisista huolimatta.

Brown - Kopitar - Williams- kenttä on ollut taas kasassa ja ilmeisesti hyvällä menestyksellä, hyvä. Mielestäni ihan fiksua pitää tuota kasassa, tuntevat toisensa jäällä hyvin ja tietävät miten kaveri vieressä pelaa. Kakkosessa Richards - Carter pari myös näyttäisi toimivan, siinä on pelaillut Lewis ja Clifford vasemmassa laidassa. Ja pelatkoon, Lewis ei nyt ehkä aivan tuohon sopivin ole mutta viime peleissä on putki luistanut joten antaa mennä. Penneriä tai Gagnea en edelleenkään näe ratkaisuina kärkikenttiin, Gagnehan on saanut katsella katsomon puolelta peliä nyt muutaman pelin verran. Penner on istunut puolet peleistä, ja yhdeksässä pelissä saanut jopa kaksi syöttöpistettä aikaan. En oikein sisäistä tätä Lombardin päätöstä tarjota jatkosopimusta Pennerille viime kesänä.

Edit. Näyttipäs hyvältä nuo kolmospaidat ! Siis todella hyvältä. Olin jo unohtanut nuo. Tiedä sitten johtuiko paidoista vai mistä, mutta näytti kyllä Coloradoa vastaan maistuvan peli kaikilla ja kovasti hymyilytti poikia pelin jälkeen. Hyvällä fiiliksellä tuollaisia koosteita katselee.
 
Viimeksi muokattu:

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Brown - Kopitar - Williams- kenttä on ollut taas kasassa ja ilmeisesti hyvällä menestyksellä, hyvä. Mielestäni ihan fiksua pitää tuota kasassa, tuntevat toisensa jäällä hyvin ja tietävät miten kaveri vieressä pelaa. Kakkosessa Richards - Carter pari myös näyttäisi toimivan, siinä on pelaillut Lewis ja Clifford vasemmassa laidassa. Ja pelatkoon, Lewis ei nyt ehkä aivan tuohon sopivin ole mutta viime peleissä on putki luistanut joten antaa mennä.

Kaksi kärkikenttää on alkanaut tehdä sitä, mitä niiden pitääkin eli maaleja. Vielä kun Williams alkaisi saada paikoista sisään, niin a vot. Lewishän siirrettiin Carterin ja Richardsin vasempaan laitaan tuomaan ketjuun lisää nopeutta ja ainakin toistaiseksi homma on toiminut. Kumma homma, että Lewisillä oli alkukaudesta lukuisia parempia tekopaikkoja ja parempia vetoja kuin noissa kahdessa tämän kauden maalissa. Joskus sitä vaan pomppii ja joskus ei, minusta Lewis ei pelaa Carterin ja Richardsin rinnalla yhtään sen paremmin kuin Stollin ja Kingin kanssa.

Penner on pelannut viime peleissä Stollin ja Kingin kanssa ja on pelannut hyvin. Sekä King että Penner luistelevat tällä hetkellä selvästi liukkaammin kuin alkukaudesta ja ennen pitkää sen on pakko alkaa näkyä tehtyjen maalien sarakkeessa. Jollei muuten niin parina räkä/pomppumaalina maalinedustalta. Tällä hetkellä joukkueen "hardest working player" on Dwight King, joka tekee aivan h-vetimoisen määrän likaista duunia ottelusta toiseen. En ymmärrä ollenkaan hfBoardilla olevia kirjoituksia, että King ei tee kentällä mitään ja pitäisi myydä tai penkittää. Minä olen Sutterin linjoilla, eli ne jotka tekevät kentällä duunia, pelaavat ja ne, jotka eivät tee duunia, eivät pelaa.

Colorado-ottelun ratkaisuhahmot olivat samat kuin joukkueiden edellisessä kohtaamisessa. Denverissä Varlamov oli parempi kuin Quick ja nyt Quick oli selvästi parempi kuin Varly. Peli pitkälti ratkesi Varlamovin imaisemaan Lewisin alivoimamaaliin, jonka jälkeen Avalanchen pelaajilla selkäranka notkahti. Kopitarin maali oli lopullinen niitti ja kolmannessa erässä Kings-pelaajilla oli hemmetin hyviä paikkoja kaunistella loppulukemia, mutta kolme maalin voitto kuvasi hyvin koko ottelun voimasuhteita. Puolisentoista erää ottelu oli kuitenkin varsin tasaväkinen.

Ensi yönä vastassa Anaheim, mikä on ollut alkukauden suurimpia yllättäjiä. Joukkue on kuuden ottelun voittoputkessa ja hävinnyt viimeisestä kymmenestä vain yhden. Ilman Quickin huippupeliä voittoon ei ole minkäänlaista saumaa.
 
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Järvelän Jäppärä
Kings on the roll.

Mestarit alkavat pikkuhiljaa pelata omalla tasollaan. Toi kolmas erä Ankkoja vastaan oli kyllä jäätävää kiekkoa ykköskentältä. Ja alkaahan se näkyä niin joukkueen pistesarakkeessa kuin pelaajien tehotilastoissa.

Nyt on todella herkullinen tilanne juntata itseään kunnolla pleijariviivan tuolle puolen, kun valtaosa tulevista peleistä kotihallissa.

Oikeastaan Detroit-pelistä lähtien Kuninkaiden otteita on ollut ilo seurata. Vielä kun tuo pakiston paskin puolustaja saisi sen maalisarakkeensa nollan pois, niin hyvä olisi. Oikeasti olen kyllä pitänyt Doughtyn meiningistä tällä kaudella. Todella hienoja kiekon karvauksia ja jäätäviä pommeja tulee koko ajan. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

In Jeff Carter we trust.
 

Hendricks

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Valitettavasti itsellä on Kings:in otteiden seuraaminen jäänyt vähälle, ei riitä aika millään kaikkeen. Siksi kysyisin pelejä katsoneiltä, miten pelaajat ovat yksilöinä pärjänneet? Onko Drew Doughty pelannut omalla tasollaan? Mitens Kopitar ja Carter? Kiitoksia jos joku jaksaa valottaa tilannetta.
 

Kinke-13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raitis Ivanans
Valitettavasti itsellä on Kings:in otteiden seuraaminen jäänyt vähälle, ei riitä aika millään kaikkeen. Siksi kysyisin pelejä katsoneiltä, miten pelaajat ovat yksilöinä pärjänneet? Onko Drew Doughty pelannut omalla tasollaan? Mitens Kopitar ja Carter? Kiitoksia jos joku jaksaa valottaa tilannetta.
Doughty on aika vaikea tapaus. Pelaa hyvin, esimerkiksi viime kauteen verrattuna. Mutta onko 7 miljoonan arvoinen ja lähellä Norris-ehdokkuutta? Ei, eikä edes hirveän lähellä. En silti jaksa edelleenkään olla huolissaan hänen tasostaan, peliälyltään ja kiekonkäsittelyltään niin poikkeuksellinen nuori puolustaja. Tähän väliin pitää kehua taas Voynovia, huikeaa peliä tällä kaudella.
Kopitarilla meni alkukausi loukkaantumisesta toipuessa, näyttää nyt jo paljon paremmalta ja luisteluvoimaisemmalta. Säästelee turhaan laukaustaan, mutta alkaa jo näyttää ykkössentteriltä. Carter on oikeastaan koko kauden ollut vaarallisin Kings-pelaaja hyökkäyspäässä, laukoo paljon ja vaarallisesti ja liikkuu vikkelästi. En olisi lainkaan yllättynyt, vaikka tekisi 25 maalia tällä kaudella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös