Manchesterillä on vielä kolme ottelua ennen joulutaukoa. Eli ensi yönä Springfieldiä vastaan ja ensi viikonloppuna Connecticutia ja Portlandia vastaan.
Tappio rankkarikisassa, tappio varsinaisella peliajalla ja viime yönä voitto Portlandista varsinaisella peliajalla. Joulutauolle lähdettäessä Manchester on konferenssin yhdeksäntenä 30 pisteellä 29 ottelusta eli jäämässä pudotuspelien ulkopuolelle. Erot kuitenkin ovat niin pieniä, ettei mitään ole vielä ratkennut.
Toffolilla oli välillä yhdeksän ottelun maaliton kausi, mutta viime yönä tuloksena hattutemppu (vimeinen tyhjiin). Samalla hän siirtyi joukkueen sisäisen pistepörssin kärkeen. Tosin pisteitä on yhtä paljon kuin Brandon Kozunilla - 22 pojoa - mutta Toffolilla on 13 tehtyä maalia kun taas Kozunilla 8. Vey on heistä pisteen jäljessä ja Pearson ja Loktionov ovat saalistaneet 17 pistettä. Pakeista pistepörssin kärjessä on odotetusti Voinov (6+9).
Katselin Kanadan junnusarjoissa pelaavilta Losin lupauksilta näytteen sieltä toisen täältä eikä niiden perusteella yksikään ko. kavereista ole mikään varsinainen huippulupaus.
OHL:n Sault Ste. Mariessa pelaavat ruotsalaishyökkääjä
Michael Schumacher ja puolustaja
Colin Miller. Schumacherilla on fyysiset ominaisuudet NHL:n vakiolaituriksi, sillä hän on iso, taitava laukoja ja syöttökin lähtee välillä ihan hyvin, pelinäkemystä löytyy eikä luistelukaan ole tuollaiseksi pitkäksi honkkeliksi mitenkään onnetonta. Mutta henkiset ominaisuudet sitten taitavatkin olla ihan toinen juttu. Vituttaa katsella kun tuollainen karpaasin kokoinen rohjake pelaa suurimman osan aikaa kuin primadonna eikä käytä kokoaan juuri ollenkaan edukseen. Svenski riplaa ja räplää kiekkoa ja hidastaa peliä turhan takia eikä ota taklauksia kunnolla vastaan, vaan kalastelee jäähyjä. Schumacherin kanssa samassa ketjussa usein pelaa miniatuurikokoinen venäläinen tulokas Sergei Tolchinski, mutta silti hän pelaa paljon "miehekkäämmin" kuin viitisentoista senttiä pitempi ja parisenkymmentä kiloa painavampi ruotsalainen. Jos Kings-organisaatio ylipäänsä tekee Schumacherin kanssa ammattilaissopimusta, niin hänen pitää AHL:ssä pärjätäkseen kasvattaa itselleen pallit ennen kuin voi edes haaveilla mistään NHL:ssä pelaamisesta. Jos hommat menevät Schumacherin osalta putkeen, niin hänestä tulee Dustin Pennerin tapainen "gentle giant". Eli pelaaja, joka turhauttaa sekä fanit että valmentajat, koska käyttää vain murto-osan luojan hänelle antamista lahjoista.
Miller (lokakuu -92) on vuoden verran Schumacheria (elokuu -93) vanhempi, joten on mahdollista että molemmat pelaavat ensi kaudella AHL:ssä. Miller on joukkueen kapteeni ja hän tulee varmasti tekemään AHL:ssä hyvän uran. NHL-mahdollisuuksiin en jaksa uskoa, koska kyllähän on Miller on Ryan Sprouliin (Detroitin 2. kierroksen varaus) ja Darnell Nurseen (ensi kesällä ykköskierroksen varaus) verrattuna paljon jäljessä, vaikka hän on heitä selvästi vanhempi. Eniten minua vaivaa se, että Miller tuntuu olevan fyysisesti suhteellisen heikko. Ehkä asia johtuu siitä, että hän oli alkukauden sivussa loukkaantumisen vuoksi, mutta ei hän mikään erityinen vääntäjä tai taklaaja ole. Pisteitä Millerille on kertynyt ihan kivasti, mutta niin yli-ikäisenä junnusarjassa pelaavalle pitääkin kertyä.
Millerin lisäksi OHL:ssä pelaa kaksi muuta Losin pakkilupusta
Nick Ebert Windsorissa ja kesällä sainattu
Kurtis MacDermid Owen Soundissa. MacDermid (maaliskuu -94) on kyllä niin näkymätön puolustava puolustaja, kuin olla ja voi. Vaikka olen streemiä katsoessa yrittänyt tiirailla missä #23 kentällä oikein menee, niin hänestä ei ole syntynyt minkäänlaista mielikuvaa. Hockeyfightsista löytyy pari hänen matsiaan, mutta niiden perusteella tappelutaidoissa on vielä todella paljon hiomista. En tiedä mitä Kings-johto näki MacDermidissä harjoitusleirillä, kun he tarjosivat hänelle kesällä ammattilaissopimusta. Ehkä he uskovat MacDermidistä kehittyvän luotettavan fyysisen leftiltä ampuvan peruspakin AHL:ään rightiltä laukovan Millerin pakkipariksi. Pitää muistaa, että farmijoukkueeseenkin tarvitaan pelaajia ja voihan joistakin kehittyä Dwight Kingin ja Jordan Nolanin kaltaisia yllättäjiä.
Nick Ebert varattiin kesällä paljon ennakoitua myöhemmin, enkä ihmettele miksi. En tiedä onko se peliälyn puutetta, vai onko Ebert vain hidas liikkumaan, mutta hän tuntuu olevan turhan usein pelitilanteissa jäljessä. HfBoardilla Ebertillä on väitetty olevan asenne- ja harjoitusmotivaatio-ongelmia, joten sekin voi olla yksi osatekijä kehityksen pysähtymiseen.
Tsekkilaituri
Tomas Hyka ja suomalaisvahti
Christopher Gibson ovat Losin QMHJL-varaukset. Gibson oli alkukaudesta pitkän pätkän loukkaantuneena ja otteet ovat olleet kauden mittaan todella ailahtelevia. Ennen joulutaukoa hän sai kuitenkin hyvän putken alle ja Gibson valittiin viikon kolmostähdeksi. Toivottavasti hän tauon jälkeen jatkaa tästä ja pelaa vahvan loppukauden. Losin maalivahtiprospekteista sekä AHL:n Martin Jones että ECHL:n J-F Berube ovat pelanneet alle odotusten, joten jos Gibson onnistuu keväällä ja QMHJL:n pudotuspeleissä, niin luulisi hänelle tarjottavan ammattilaissopimusta.
Hykasta en sano mitään, sillä hän pelaa Tshekin joukkueessa nuorten MM-kisoissa. Kaksikymppisten kisat kertovat hyvin Hykan ammattilaispotentiaalista.
Kings-organisaation ainoa edustaja WHL:ssä on Calgaryssä pelaava pakki
Alex Roach. Hitmenin puolustus on täynnä pitkiä, hiukan epävarman näköisesti luistelevia ja aktiivisesti taklaamaan pyrkiviä länsi-Kanadan poikia eikä Roach siitä joukosta suurimman osan aikaa erotu. Mutta välillä hän vetää ihmeellisellä horjuvalla tyylillä - koko ajan näyttää siltä kuin kiekko karkaisi lavasta - onnistuneita nousuja hyökkäyspäähän ja saa tulosta aikaan. Roach onkin tehnyt jo oman piste-ennätyksensä, vaikka WHL-kausi on hädin tuskin ylittänyt puolivälin. Lisäksi Roach on tappelijana ainakin pari luokkaa Kurtis MacDermidiä parempi kaveri. En tiedä mitä tästä WHL-hujopista oikein ajattelisin. Toisinaan hän vetää kentällä ilman järjen häivää ja jättää pakkikaverinsa pulaan hakiessaan jotakin ihmeellistä keskialueen taklausta ja välillä näyttää juuri sellaiselta kovaotteiselta leftin puolen pakilta, millaista Kings-organisaatio parin-kolmen vuoden päästä kaipaa. Kausi tai kaksi AHL:ssä kertookin enemmän Roachin ammattilaispotentiaalista. Pisteidentekijää hänestä ei tule koskaan, mutta jokainen joukkue tarvitsee oman viitos-kuutospakkinsa, oman "mattgreene":nsä.
Näistä prospekteista Miller ja Gibson ovat syntyneet -92 ja Roach, Hyka ja Schumacher -93, joten heillä on ikänsä puolesta mahdollisuus siirtyä ensi kaudella ammattilaiseksi. Ebert ja MacDermid ovat -94 vuosikertaa ja he pelaavat vielä ensi kaudellakin CHL:ssä.
Kuten tuosta ylläolevasta tekstistä toivottavasti ilmeni, niin en ole Losin CHL-lupauksista kovinkaan innossani - tulevaa AHL-kauraa, parhaassakin tapauksessa täytemiehiä NHl-tasolla. Sen sijaan USA:n yliopistotasolla tilanne näyttää hiukan valoisammalta. Useampikin pelaaja on ottanut kehityksessään askeleen eteenpäin ja voi olla että keväämmällä sieltä suunnasta saadaan vahvistusta Manchesterin riveihin.