Onhan Monarchseilla vielä riveissään ykköstykkinsä Justin Johnson.
...
Emoseuroilla olisi paljon opittavaa AHL yhteistyökumppaneiltaa siinä, miten lätkää oikeasti kuuluu pelata.
Muistelin, että Johnsonin sopimus loppui, mutta se on voimassa vielä ensi kauden. Hän taisi saada aivotärähdyksen loppukaudesta (?), vaikka pelasikin pudotuspeleissä yhdessä ottelussa. En tiedä millainen pelote Johnson on, mutta kai hän hommansa osaa.
Stanley Cupin voittaminen on ihan tarpeeksi selkeä todiste siitä, että Sutterin valmentama Kings osaa pelata kiekkoa ihan oikeasti. Ei siinä muita todisteita tarvita.
Samaa mieltä, löytyyhän sieltä vielä Rich Clune, mutta hänen kokonsa ei mikään pelote ole. Ja eiköhän Westgarth kauden ylhäällä vietä, vaikka Sutter ei häntä juurikaan peluuttanut. Onhan hänellä yksisuuntainen sopimuskin.
...
Mainitaan vielä asia, joka itseltä mennyt täysin ohi. Eli Terry Murray sai myös mestaruussormuksensa, ihan kiva ele.
Clune on ilmeisen pätevä agitaattori, koska sai kahden vuoden jatkosopimuksen. Mutta ei hän mikään pelote ole muille kuin pienikokoisille eurooppalaisille pelaajille... .
Westgarthilla on v-mäinen tilanne. Toissa kauden playoffseissa positiivinen esitys, mutta ei päässyt syksyn tai alkutalven otteluissa samalle tasolle - tosin ei saanut oikein kunnon näyttöpaikkaakaan. Onneksi sentään sai aikaiseksi NHL-uransa ensimmäisen maalin, joten siltäkin osin on lapsille ja lapsenlapsille jotakin kerrottavaa sitten vanhana äijänä.
Sutterin aikana Westgarth ei ollut kertaakaan pelaavassa kokoonpanossa, joten tulevaisuus Los Angelesissa taitaa olla pr-mies ja harjoituksiin osallistuja. Jos yritetään lähettää Manchesteriin, niin voi olla että joku toinen organisaatio nappaa waiver-listalta, mutta todennäköisesti yhdensuunnan sopimuksessa jäljellä olevat kaksi vuotta karkoittavat kiinnostuneet pois. Minusta Westgarth ei ole onneton pelaaja, mutta eihän viimekautisen kaltaisella jääajalla hän kehity pelaajana ollenkaan, vaan taantuu.
Onneksi sekä Westgarth ja Drewiske ovat yliopistomiehiä, joten jääkiekko ei ole heille ainoa keino menestyä, vaan edessä voi olla parempi ura kiekkoilun loppumisen jälkeen. Samoihin tienesteihin eivät kovin helposti yllä, mutta muuten homma voi olla mielekkäämpää.
Katselin capgeekistä, että Losilla on sopimus 45 pelaajan kanssa. Jos NHL-miehistö on jo täyteen pakattu, niin ei farmijoukkueessakaan hirveästi tilaa ole.
Stefan Legein - Linden Vey - Tyler Toffoli
David Meckler - Andrei Loktionov - Brandon Kozun
Brian O'Neill - Jordan Weal - Robert Czarnik
Richard Clune - Andy Andreoff - Marc-Andre Cliche
(Justin Johnson)
Andrew Campbell - Thomas Hickey
Andrew Bodnarchuck - David Kolomatis
Jake Muzzin - Nicholas DesLauriers
Martin Jones
J-F Berube
Pelipaikat heittelin ihan miten sattuu, mutta sen verran sentään katsoin, että hyökkäjät on hyökkääjinä ja pakit pakkeina. Ja Jones ja Berube maalivahteina.
Kunhan harjoitusleirit alkavat ja kavereita aletaan lähetellä farmiin, niin silloin usein tehdään pieniä diilejä. Hickeyn ja Loktionovin kohtalo itseä eniten kiinnostaa. AHL vai KHL vai jokin toinen organisaatio Pohjois-Amerikkassa? Se nähdään sitten kun NHL-kausi ylipäänsä alkaa - eikä se näillä näkymin näytä alkavan lokakuussa vaan jonkin sortin vääntö omistajien ja pelaajien välillä pitää ensin kärsiä.
edit.
Murray ansaitsi sormuksen, ei kahta sanaa siitä. Arvokas välivaiheen valmentajana, jonka tekemään perustyötä Sutter muisti kehua useampaan kertaan.