Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Los Angeles Kings 2010-11

  • 56 859
  • 150

Weagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
Twitter-tietojen mukaan Kopitar ulkona vähintään kuusi viikkoa murtuneen nilkan johdosta. Ei tiedä helppoa loppukautta Losille.
 

Bourque#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings |NUFC |FC Barcelona|KTP
Twitter-tietojen mukaan Kopitar ulkona vähintään kuusi viikkoa murtuneen nilkan johdosta. Ei tiedä helppoa loppukautta Losille.

Oikeesti meinas itku tulla kun näki miten nilkka väänty.Ei tärkeempi pelaaja voinu enää sattua.Pahaa tekee.PERKELE

Hieno voitto tottakai tuli ja ihan "ok" pelillä.Mutta kyllä toi Kopin loukkaantuminen on pitkä miinus.Viimeiset 20min oon netissä viettänyt etsien tietoa kauan eri nilkkavammoista toipuminen kestää ----> kauan,liian kauan.Pahaa tekee.Täytyy vaan toivoa et säikähdyksellä selvitttiin ja jo seuraavassa matsissa Kopi on mukana ( toiveajattelua).

Jos ja kun Kopi on ulkona,niin ykkös sentteri on Stoll,kakkonen Handzus ja sen jälkeen....?Loktionov:han on jo loppukauden ulkona?Kannattaako Schenn kutsua ylös?Entä sen jälkeen?!

Mä oon ainakin ihan hukassa,auttakaa Heikkik,TripleCrownLine tai Eekenator!
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Aijai, pahoja iskuja Kingsille kauden ratkaisujen kynnyksellä. Ensin Williams pois ja sitten elintärkeä Kopitar. Pahimmassa tapauksessa Kings tulee olemaan se ainoa Pacificin tiimi, joka jää pudotuspelien ulkopuolelle.

Kopitarin kuuden viikon saikku tarkoittaa sitä, että mies voisi olla kunnossa aikaisintaan konferenssifinaaleissa. Runkosarjan loppu ja kaksi pudotuspelisarjaa siis pitäisi hoitaa ilman häntä. En kyllä henkilökohtaisesti usko, että Kings siihen millään pystyy.

Olisiko tässä paikka kokeilla Brayden Schenniä suoraan ykkössentterin tontilla? Kova junnu kovaan paikkaan.
 

Eekenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings
Joo voi helvetti, hyvät voitot Calgarysta, San Josesta ja nyt tuo viimeöinen Coloradosta, mutta kovaan tarpeeseen tuleekin nuo pisteet. Joukkoeen kaksi parasta pistemiestä ja maalintekijää ulkona, helvetin hyvä homma. Kopitarilla vissiin ensimmäinen loukkaantuminen NHL-urallaan, viimeöinen oli hänen 330s peräkkäinen ottelunsa; eipä voisi huonompaan aikaan osua. Kyllä Kingsien pitäisi saada raavittua kasaan pleijareihin tarvittavat pisteet väkisinkin, mutta taitaa kyllä jäädä ensimmäiselle kierrokselle auttamatta. Minkä tahansa joukkoeen hyökkäys kärsisi Kopitarin tasoisen pelaajan poissaolosta, mutta Kingsien auttamattoman ohuelle hyökkäykselle tuo on täyttä tuskaa.

Schennin ylöskutsuminen on vähän niin ja näin, kyllä syksyn peleissä näytti vielä selkeästi raakileelta NHL-tasolle. Tiedä sitten jos on kauden aikana kehittynyt paljonkin. Kuitenkin juuri toipunut olkapääleikkauksesta eikä välttämättä parhaassa iskussaan muutenkaan, joten enpä tiedä kuinka hyvä ratkaisu tuo olisi. Toivottavasti Lombardi ei nyt tee mitään hätiköityjä päätöksiä.

Jos nyt mietitään miltä Kingsien hyökkäys näyttää mahdollisesti ensi pelissä (tiistaina Edmonton vieraissa):

Penner - Stoll - Moller
Smyth - Handzus - Brown
Poni - Richardson - Simmonds
Clifford - Lewis - Westgarth

Onhan tuo aika huolestuttavan kapea, varsinkin senttereiden osalta. Nelonen tuskin peliaikaa saa juuri yhtään, ja itse peluuttaisin kolmosessa ennemmin Cliffordia kuin Richardsonia, mutta kun pitäisi saada joku edes jotenkin aloittamaan kykenevä joka kenttään. Stoll ja Handzus tulevat pelaamaan kyllä paljon lopuissa seitsemässä pelissä, ja Mollerillä on elämänsä tilaisuus näyttää että miehestä on NHL-tason kiekolliseksi hyökkääjäksi.
AHLstä ei juuri apuja löydy Loktionovin tosiaan ollessa telakalla, joku Dwight King ei ole minkäänlainen upgrade ylempiin kenttiin ja sinne sitä tulivoimaa tarttisikin, alemmat ovat ihan ok iskussa. Jos Schenn päätetään nostaa ylös niin kakkosen keskelle vaan saman tien kokeneempien jyrien väliin pelaamaan niin paljon kuin jaksaa.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
HFboardilla kirjoitettiin, että Brayden Schenniä ei voida kutsua Saskatoonista, jollei vielä yksi pelaaja lisää loukkaannu nykyisestä kokoonpanosta.

Jos Saskatoonin Bladesin johdolla on asiaan jotakin sanomista, niin Schenn ei tule pelaamaan Losissa yhtään ottelua, ennen kuin Blades on WHL:n pudotuspeleistä pihalla. Joukkue hankki Schennin pelaajaoikeudet WHL:n siirtoajan lopulla ja maksoi siitä ensimmäisen ja toisen kierroksen varausvuorot tämän vuoden bantam draftissa, ensimmäisen kierroksen varausvuorot ensi vuoden bantam draftissa ja import draftissa + kaksi nuorta pelajaa. Eli maksoi aivan tautisen kovan hinnan. Organisaation tavoitteena on voittaa tänä vuonna WHL:n ja koko CHL:n mestaruus (= Memorial Cup).

Saskatoon aloitti playoffsit viime yönä ja voitti ensimmäisen ottelunsa 8-1, Schenn teki 1+0.

Toivottavasti Lombardi kutsuu Manchesterista Elkinsin tai jonkun muun hyökkääjän loppukaudeksi. Nykyisellä kokoonpanolla - siis ilman Kopitaria ja Williamsia - pitäisi kyllä selvitä pudotuspeleihin, mutta siellä pärjääminen ilman kahta parasta hyökkääjää onkin sitten ihan eri juttu.
 
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Järvelän Jäppärä
Pahus.

Kyllä nykyjoukkue playoffeihin itsensä hinaa, sen ei pitäisi olla ongelma. Sitten kaikki onkin auki.

Elkins tai Cliche ylös pelaamaan jonkun kentän sentteriä, Ryan Smyth nousee taas omalle tasolleen, Kapteeni jatkaa samanlaista peliä kuin viime aikoina ja Oscar Möller tekee Chris Kontosit playoffeissa. Nämä vastoinkäymiset voi jopa hitsata joukkuetta yhteen, mutta kyllähän tuo maalinteko on hiukan nihkeää ollut ja nyt siis kaksi kulmakiveä lasaretissa.

Ja huh huh tuota hintaa Schennistä. Huomioin kyllä, että hänet WHL:ssä oli kaupattu, mutta kauppahintaa en sen tarkemmin katsellut.

Peli kerrallaan, täällä ei vielä kirves ole kaivoon heitetty.

Ja tuo Kontos siis sai jonkun suonenvedon 88-89 kauden playoffeissa ja takoi 11 ottelussa 9+0.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ja tuo Kontos siis sai jonkun suonenvedon 88-89 kauden playoffeissa ja takoi 11 ottelussa 9+0.

Mutta jo edellisellä kaudella Ilves kasvatti Kontos teki Kingsissä 2 pistettä per matsi runkosarjassa tehoja, joten noita suonenvetoja oli vähän enemmän kuin Möllerillä tähän mennessä. Kontosin ura oli kyllä mielenkiintoinen, mutta toivotaan että Möller tekee vähän tasaisemman uran.
 

Eekenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings
Elkins tai Cliche ylös pelaamaan jonkun kentän sentteriä

Ei Elkins, Cliche, Kozun tai kuka tahansa Monarchien hyökkääjistä ole hyödyllinen vahvistus Kingseille, jossei Westgarthia halua nelosen laitaan niin katsomosta Harrold (tai Drewiske) vain tilalle, ei se nelonen tule pelaamaan paljoa kuitenkaan. Ylempiin kenttiin ei AHL-pelaajilla tosiaan Möllerin ja Loktionovin lisäksi ole juuri asiaa, Kozun voisi jollain älyttömällä tuurilla saada jotakin aikaan mutta epäilen suuresti.

HFboardilla kirjoitettiin, että Brayden Schenniä ei voida kutsua Saskatoonista, jollei vielä yksi pelaaja lisää loukkaannu nykyisestä kokoonpanosta.

Kyllä näin on juu, kyseessä pitäisi olla "injury-related emergency-recall situation" eli jonkun tulisi loukkaantua vielä nykyisestä kokoonpanosta. Ja oli tosiaan aikamoinen hinta minkä Saskatoon hänestä maksoi, en ollutkaan tietoinen tuosta. Joten eiköhän taida Schenn pysyä dominoimassa WHLää Kingsien pärjätessä nykyisellään.
 

Bourque#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings |NUFC |FC Barcelona|KTP
....Nykyisellä kokoonpanolla - siis ilman Kopitaria ja Williamsia - pitäisi kyllä selvitä pudotuspeleihin, mutta siellä pärjääminen ilman kahta parasta hyökkääjää onkin sitten ihan eri juttu.

Nyt on tosiaan porukalla näytön paikka kuinka sujuu ilman Kopitaria & Williamsia. Toivottavasti tapahtuu jätkillä samankaltainen tason nosto kuin esim. Pittsburghin joukkueella Crosbyn ja kumppaneiden ollessa poissa.

Ja toinen juttu,kuinka monta jäähyä on Doughty jo saanut tällä kaudella estämisesti,kun herran yrittämä lonkkataklaus on epäonnistunut.Tuntuu mies yrittävän todella usein kyseistä temppua kun hyökkääjä tulee oikeaa laitaa pitkin.Onko kyse laiskuudesta luistella alaspäin vai ylimielisyydestä omia taitoja ajatellen vai pelkkää kokemattomuutta kun nuori pelaaja vielä kyseessä.Silti,kyseisiä tilanteita olen jo huomioinut monta tämän kauden aikana.
 

Eekenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings
Parit pelit pelattu taas, odotettu 0-2 voitto Edmontonista, Vancouverille 1-3 häviö sekä viimeöinen äärimmäisen tärkeä 3-1 voitto Dallasista. Nyt on pleijaripaikka käytännössä varma, enää tarvitaan yksi voitto jäljellä olevista neljästä ottelusta. Vaikka vastustajat eivät ole helpoimmasta päästä, niin kyllä noista kaksi tai kolmekin pitäisi pystyä hoitamaan.
Edmontonia vastaan Bernierille mukavasti nollat ja Vancouver-pelin ainoasta maalista vastasi Clifford. Clifford on pelannut kyllä loistavaa peliä viime aikoina, ja Dallasia vastaan jäällä nähtiinkin ykköskenttänä varsin erikoinen Clifford - Richardson - Simmonds. Ilmeisesti oli peli sujunut, sillä kolmikko vastasi kahdesta ensimmäisestä maalista.
Tasoa on nostanut myös Brown tärkeillä maaleillaan, viime yön tyhjään maaliin tehdyssä kapteeni osoitti hienoa itseluottamusta kynätessään vielä viimeisen pakin ennen kiekon heittämistä reppuun. Trevor Lewis on kuin uudestisyntynyt, vauhdikasta ja hienoa peliä nähty häneltä, mistä palkintona syöttöpisteitä napsunut tasaiseen tahtiin.
Edelleen kuitenkin tarvittaisiin hiukan enemmän, esimerkiksi Oscar Möller voisi nyt pikkuhiljaa osoittaa miksi juuri hänet nostettiin ylös paikkaamaan loukkaantumisia. Murray on ilmeisesti tyytyväinen nuorukaisen otteisiin, mutta itse näkisin häntä mieluusti myös tulostaululla. Samoin Ponikarovsky keskittyy edelleen ajoittaiseen väläyttelyyn jatkuvan pistetehtailun sijaan.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Edelleen kuitenkin tarvittaisiin hiukan enemmän, esimerkiksi Oscar Möller voisi nyt pikkuhiljaa osoittaa miksi juuri hänet nostettiin ylös paikkaamaan loukkaantumisia. Murray on ilmeisesti tyytyväinen nuorukaisen otteisiin, mutta itse näkisin häntä mieluusti myös tulostaululla.

Käy sääliksi Oscar Mölleriä. Kaveri pörrää aktiivisesti - ehtii tekopaikkoihin, laukoo aktiivisesti, antaa hyviä syöttöjä, riistää kiekkoja puolustus- ja hyökkäyspäässä - mutta ei vaan pääse pisteille. Menisi edes yksi onnekas pomppu sisään, niin ketsuppipullo voisi aueta. Jos hänen pelinsä jatkuu yhtä tehottomana, niin kesällä voi kohtalona olla seuran vaihto. Möllerhän on RFA, samoin kuin NHL-hyökkääjistä Simmonds, Richardson ja Lewis.

Avalanche ja Oilers osoittivat miksi ovat Läntisen konferenssin häntäpäässä, sillä Losille riitti rutiiniesitys voittoon. Vancouver-ottelua en nähnyt, mutta playoffspaikan lähes varmistanut Dallas-voitto oli melkoisen onnekas. Vauhdikkaassa ensimmäisessä erässä Starseilla oli parempia tekopaikkoja, mutta kahdessa jälkimmäisessä erässä Kings onnistui jäädyttämään peliä tehokkaammin. Dallasin ainokainen meni kyllä Quickille helpohkosti, mutta vastaavasti hän teki muutaman huipputorjunnan - varsinkin ekassa erässä. Tietenkin Losin molempia maalivahteja auttaa koko joukkueen tiukka puolustusasenne, mutta silti pidän molareita tällä hetkellä joukkueen parhaina pelaajina.

Murray sekoitteli kokoonpanoa Canucks-tappion jälkeen ja Starsia vastaan ketjut ja pakkiparit olivat:

Penner-Handzus-Brown
Smyth-Stoll-Möller
Clifford-Richardson-Simmonds
Ponikarovski-Lewis-Westgarth

Scuderi-DD
Mitchell-JJ
Martinez-Greene

Ottelussa ei ollut yhtään yv- tai av-tilannetta, joten niitä ei päässyt tsekkamaan.

Richardsonin ketju oli varsinkin ekassa erässä erinomainen ja Simmonds ansaitsi ottelun ykköstähden tittelin. Myös Penner pelasi vaihteeksi pirteämmin, mutta ei viidessätoista ottelussa tehot 2+4 ole yli neljän miljoonan palkalla kovinkaan paljon. Varsinkin kun pelaaminen on välillä melkoisen apaattista.

Smyth pelasi hyvin ex-joukkuettaan Oilersia vastaan, mutta Dallasia vastaan sekä hänen että Handzusin hidas luisteluvauhti näkyi selvästi. Toivottavasti Lombardi ei uusi Handzusin sopimusta kesällä eikä minua haittaisi yhtään, vaikka Smythestäkin hankkiuduttaisiin eroon. Vaikka hän tekeekin sen parikymmentä maalia ja nelisenkymmäntä pistettä tänäkin vuonna, niin veteraanin vauhti on huolestuttavasti hiljentynyt kauden edetessä.

Prospektien puolella Tyler Toffolin OHL-kausi on ohi, kun Ottawa 67's putosi pudotuspeleissä suoraan neljässä ottelussa Sudburylle. Toffolin tehot 3+5 ja -4. Hfboardsin huhujen mukaan tekee viikolla sopimuksen Kingsin kanssa ja pelaisi loppukauden Manchesterissa. Ensi kaudeksi palaisi takaisin junnuihin.

Maksim Kitsynin joukkue Mississauga puolestaan pudotti Bellevillen tylysti 4-0. Majorsien pelityylistä kertoo jotakin se, että Bulls sai tehtyä neljässä ottelussa yhteensä yhden maalin... . No, ainakin Kitsyn oppii Dave Cameronin alaisuudessa tiukkaa joukkuepuolustusta. Eikä hänen ensimmäisen pudotuspelisarjan tehoissakaan valittamista ole, kun venäläinen johtaa joukkueen sisäistä pistepörssiä neljällä pisteellä (3+1).

WHL:ssä Saskatoon (Brayden Schenn) ja Medicine Hat (Linden Vey) johtavat omia sarjojaan 3-2. Molemmilla joukkueilla on mahdollisuus pistää ensi yönä sarjat poikki. Schenn on tehnyt viidessä ottelussa 10 pistettä (5+5) ja Vey yhdeksän (5+4).
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Frozen Royalty -blogin aprillipila oli muuten Schennin nostaminen Kings-joukkueeseen. Kun en niin älyttömästi ole Kingsien kuvioita seurannut, olin jo eilen tulossa tänne innoissani kirjoittamaan upeasta näytönpaikasta ja kyselemään mitenkä ne tulokasnostojen säännöt oikein menivätkään.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Tietenkin Losin molempia maalivahteja auttaa koko joukkueen tiukka puolustusasenne, mutta silti pidän molareita tällä hetkellä joukkueen parhaina pelaajina.
...
WHL:ssä Saskatoon (Brayden Schenn) ja Medicine Hat (Linden Vey) johtavat omia sarjojaan 3-2. Molemmilla joukkueilla on mahdollisuus pistää ensi yönä sarjat poikki. Schenn on tehnyt viidessä ottelussa 10 pistettä (5+5) ja Vey yhdeksän (5+4).

Ei ollut tiukasta puolustuspelaamisesta tai hyvästä maalivahtipelistä hajuakaan San Josea vastaan. Ensimmäisessä erässä ottelu oli pelillisesti tasainen, mutta toisessa erässä Sharksilta onnistui lähes kaikki. San Josen voitto oli kyllä ansaittu, mutta ei 6-1 lukemat tee Kingseille täyttä oikeutta. Joku kolmen maalin voitto olisi vastannut pelitapahtumia, mutta viisi maali oli jo liikaa.

Seuraavaan otteluun Murray laittaa varmasti ketjuloton taas pyörimään, mutta toivon että Clifford-Richardson-Simmonds kolmikko saisi jatkaa yhdessä. Vaikka omiin meni pari, niin kuitenkin ennakkoluulotonta yrittämistä.

Aina kun näkee Logan Couturen kaltaisten vuonna 2007 ensimmäisellä kierroksella varattujen kavereiden pelaavan, niin alkaa entistä enemmän vituttamaan Thomas Hickeyn draftaaminen. Kuudestatoista ensimmäisestä varauksesta Hickey on ainoa, joka ei ole pelannut NHL:ssä vaihtoakaan. Ja kun ajattelee Manchesterissa olevia kavereita (Muzzin, Voinov) ja vielä sainaamatta olevia Deslauriersia ja Forbortia, niin tuskin Hickey tulee pelaamaan Losin paidassa otteluakaan.

Sekä Brayden Schennin että Linden Veyn joukkueet menivät jatkoon WHL:n playoffsien ensimmäisellä kierroksella. Vey on pistepörssin ykkösenä (6 GP, 5+7=12, +6) ja Schenn kakkosena (6 GP, 5+5=10, -1).
 

Eekenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings
Williams on käynyt jo jäällä treenailemassa, mutta hänen kanssaan tuskin (toivottavasti) mitään riskejä otetaan ja paluu lienee tuolloin muutaman viikon päässä odotetusti. Ehtisi siis mahdollisesti pelailemaan vielä tällä kaudella pelejä.

Dustin Penneriltä tarvitsisi enemmän näkyvyyttä, kallis mies kyseessä kuitenkin ja paljon odotuksia. Muutama häkki viimeisissä peleissä tekisi kyllä hyvää.

Willie Mitchell on Kingsin ehdokas Masterton Trophyyn, ihan ansaittu ehdokkuus sillä eihän tuo yli puolen vuoden pelaamattomuus varmasti ollut helppoa aikaa. Kuitenkin ihan kiitettävästi luutinut Kingsien pakistossa tämän kauden, joten toipuminen onnistui ilmeisen hyvin.
 
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Järvelän Jäppärä
Runkosarja pulkassa. Sijoitus seitsemäs tai kahdeksas eli ensimmäisen playoff-kierroksen vastustaja Vancouver tai San Jose. Eli eiköhän siinä ole nyt kaikki sanottu.

Harmittavaan paikkaan sattui kahden tehokkaimman pelaajan loukkaantumiset. Eniten harmittaa se, että tuollainen isku osoitti, kuinka kapea kuitenkin Kingsin taitokärki on, koska paikkaajista ei saada tehoja irti millään. Ei tietenkään voi odottaa, että Kopitarin tehoja kukaan varamies paikkaisi, mutta silti.

Oscar Möller on tainnut pelata itsensä ulos joukkueesta, tuo nolla-saldo on karu, vaikka yritystä löytyykin. Dustin Penner on näemmä mielialapelaaja, lupaavan alkustartin jälkeen aikamoinen pimentyminen. Mutta pelaajia voidaan analysoida porukalla sen jälkeen, kun kausi on oikeasti ohi.

Toinen playoff-kausi peräkkäin, se on mahtavaa. Edistystä on tällä saralla mukava seurata.

Heikki kun tuntuu seuraavan tiiviimmin näitä juttuja, niin voisi vähän analysoida omia tuntemuksiaan noista muutamasta ex-Kingsistä, miksei heistä saatu tehoja Losissa irti. Tarkoitan nyt lähinnä Matt Moulsonia(81 g 31+22=53) ja Brian Boylea (82 g 21+14=35). Tuollaisia maalimääriä olisi kiva nähdä esim. Simmondsin ja Möllerin tilastoissa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Heikki kun tuntuu seuraavan tiiviimmin näitä juttuja, niin voisi vähän analysoida omia tuntemuksiaan noista muutamasta ex-Kingsistä, miksei heistä saatu tehoja Losissa irti. Tarkoitan nyt lähinnä Matt Moulsonia(81 g 31+22=53) ja Brian Boylea (82 g 21+14=35). Tuollaisia maalimääriä olisi kiva nähdä esim. Simmondsin ja Möllerin tilastoissa.

Brian Boylea tullut seurattua vähän tarkemmin, joten hänestä voisi vähän kirjoittaa. Omasta mielestä Kings ei oikein antanut Boylelle edes mahdollisuutta ottaa paikkaansa kärkiketjuissa tai edes vähän alempaa, kun peliaika oli todella kortilla. Boylehan pelasi vain 36 ottelua Kingissä tehden niissä 8 maalia, joten ihan tuossa 15-20 maalin vauhdissa hän olisi ollut jo silloin pienellä peliajalla. Boylen peliaika vaihteli tuossa 10 minuutin kumminkin puolin, joten vaikea tuolla peliajalla oli enempiä tehoja tehdäkään.

Itse odottelin Boylen breikkaamista, kun hän pääsi pois Kingsistä, mutta eka kausi Rangersissä meni kans varsin pienellä vastuulla - itse asiassa peliaika tipahti aina 8 minuutin luokkaan. Nyt sitten kun tällä kaudella peliaikaa on tullut niin myös tehoja on heti löytynyt.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Heikki kun tuntuu seuraavan tiiviimmin näitä juttuja, niin voisi vähän analysoida omia tuntemuksiaan noista muutamasta ex-Kingsistä, miksei heistä saatu tehoja Losissa irti. Tarkoitan nyt lähinnä Matt Moulsonia(81 g 31+22=53) ja Brian Boylea (82 g 21+14=35). Tuollaisia maalimääriä olisi kiva nähdä esim. Simmondsin ja Möllerin tilastoissa.

Tuota asiaa on tullut useasti mietittyä, mutta joskus pelaajat vaan sattuvat organisaatioon oikeaan aikaan ja oikeaan paikkaan, kun taas joskus käy niin kuin Moulsonille ja Boylelle Los Angelesissa. Pavol Demitralle homma ei sujunut Ottawassa, mutta St. Louisissa ja Losissa meni hyvin.

Oikeastaan pitäisi olla seurannut Islandersia ja Rangersia, miksi ko. kaksikko breikkaisi siellä, mutta eivät Losissa. Minä syytän asiasta eniten päävalmentajaa - Gordon ja Tortorella osasivat vetää oikeista naruista, mutta Murray ei.

Luulen että Murray+Lombardi näkivät Moulsonin liian pehmeänä ja hitaana pelaajana, joka ei pysty pelaamaan NHL-tasolla. Ja kun joukkueeseen oli tunkemassa muita nuorempia pelaajia, niin Moulsonin annettiin mennä.

Boylen kohdalla taisi mennä kaikki mahdollinen pieleen. Ensinnäkin hän oli edellisen toimitusjohtajan Dave Taylorin scouting staffin valinta ja siten jo alun perin heikommassa asemassa. Lisäksi Boyle ei suostunut siirtymään yliopistosta ammattilaiseksi niin nopeasti kuin Losissa olisi haluttu, vaan pelasi Bostonissa täydet neljä kautta. Ja alkuun häntä yritettiin istuttaa puolustajaksi, mikä oli kehityksen kannalta selvä moka. Yhtä paha juttu oli, että Boylelle ei löytynyt organisaatiossa selvää roolia. Ei pelipaikaa pelkästään pelaamalla voiteta, vaan on siinä aina mukana politiikkaakin.

Kesällä 2008 joukkueeseen hankittiin Jarrett Stoll, joten Boylen edellä sentterikaartissa olivat Kopitar, Stoll, neljän miljoonan taalan vuosipalkan + NTC:n omannut Handzus ja veteraani Derek Armstrong. Vaikka kaksi viimeksimainittua muistaakseni pelasivat välillä laidassakin, niin Boyle oli kuitenkin paljon helpompi lähettää Manchesteriin kuin ketään tuosta nelikosta. Jälkiviisaasti voidaan sanoa, että parasta olisi ollut opettaa Boyle NHL-vauhtiin peluuttamalla ylhäällä, mutta eihän hän vielä 2008-09 kaudella ollut lähelläkään samaa tasoa kuin nyt Nykissä - oli selvästi hitaampi ja pehmeämpi ja hävisi jatkuvasti kaksinkamppailuja.

Ilmeisesti Losin johtoporras ei uskonut Boylen olevan henkisesti riittävän kypsä ja halukas kehittämään itseään NHL-pelaajaksi ja siksi hänet treidattiin. Minä toivoin tuona keväänä Boylelle jatkosopimusta sen takia, kun hän kauden 2008-09 lopulla kahdesti tiputti hanskat ja osoitti ainakin minulle olevansa valmis nelosketjun sentterin rooliin. Vähän niin kuin köyhän miehen läntiseksi vastineeksi Paul Gaustadtille, sopivaksi jarrumieheksi Joe Thortonille. Nyt Boylesta näyttäisi kehittyvän jopa Gaustadtia tehokkaampi, vaikkakin pehmeämpi versio puolustavasta mammutista. Samana tapaisen virheen Losin pomot tekivät toisen korston, David Steckelin, kanssa - ensin varattiin ykköskierroksella, mutta ei vaan maltettu kehittää NHL-pelaajaksi.
 

Eekenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings
Samana tapaisen virheen Losin pomot tekivät toisen korston, David Steckelin, kanssa - ensin varattiin ykköskierroksella, mutta ei vaan maltettu kehittää NHL-pelaajaksi.

Kyllä tuo Murrayn kyky saada nuorista pelaajista paras mahdollinen irti mietityttää ainakin itseäni, esim. Clifford on kaiketi pelannut kiekollisemmassa roolissa junnuissa (tosin hänen peliinsä olen tällä hetkellä ainakin varsin tyytyväinen). Lombardillekin kärsivällisyys ajoittain tekisi hyvää, tosin nyt ymmärsi mm. pistää Schennin junnuihin täksi kaudeksi sekä treidata huonosti kehittyneen Teubertin pois. Itselleni tuli mieleen kysymys Monarchsien valmennusjohdosta, kuinka hyviä he ovat nuorien pelaajien kehittämisessä? Täytyy myöntää, etten tiedä Monarchseista oikeastaan yhtään mitään. Nuorten pelaajien kehitykselle AHL on varsin olennaista aikaa sekin nimittäin.

Näin muuten Losin vastustajaksi pleijareihin varmistui San Jose Sharks. Tiukkaa tulee tekemään, hyökkäyksen pistää nousta aivan uudelle tasolle ja puolustuksen pelata juuri niin hyvää peliä kuin ovat tällä kaudella parhaimmillaan esittäneet. Tärkeintä lienee kuitenkin toinen peräkkäinen pleijaripaikka, mikä kertoo että nuoren joukkueen kehitys ei ainakaan ole taantunut.
 

Eekenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings
Scott Parse näyttäisi tekevän paluuta vihdoin ja viimein kahden loukkaantumisen jälkeen. Viime kaudella ei tullut niin tarkkaan pelejä seurattua että selkeää kuvaa miehestä olisi muodostunut ja tällä kaudella pelannut tosiaan vain viisi peliä, joten joku paremmin tietävä voisi heittää hiukan analyysiä kaverista? Viime kauden tehot 59. 11+13=24, +13 eivät ole huonot mutta eivät nyt mitenkään kovin ihmeellisetkään. Tuleeko miehestä olemaan apua ensi kaudella maalinteko-ongelmiin?
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Itselleni tuli mieleen kysymys Monarchsien valmennusjohdosta, kuinka hyviä he ovat nuorien pelaajien kehittämisessä? Täytyy myöntää, etten tiedä Monarchseista oikeastaan yhtään mitään. Nuorten pelaajien kehitykselle AHL on varsin olennaista aikaa sekin nimittäin.

En tiedä pystyykö tuota arvioimaan muuten kuin pitkällä tähtäimellä. Tällä hetkellä playoffseissa pelaavasta joukkueesta Manchesterin kautta ovat tulleet Martinez, Westgarth, Möller, Lewis, Bernier ja penkkimiehet Harrold ja Drewiske. Viime kauteen verrattuna kaikki neljä kenttäpelaajaa ovat nyt selvästi valmiimpia NHL-vauhtiin ja sama juttu oli NHL:ssä välillä käyneen Loktionovin kanssa, joten jotakin Manchesterissä tehdään oikein.

Monarchs selvisi tänäkin vuonna pudotuspeleihin, vaikka joukkue on yksi AHL:n nuorimpia. Liigan pudotuspelit alkoivat viikonloppuna ja Manchester voitti ensimmäisen ottelun ja hävisi toisen. Vastassa on Ottawan farmijoukkue Binghampton ja vaikka Monarchs keräsi runkosarjassa enemmän pisteitä, niin ainakin Hockey Newsin AHL-ennakossa Senatorsia pidettiin sarjan suosikkina. Emo-Senators ei selvinnyt NHL:n pudotuspeleihin ja lähetti useampia pelaajia AHL:ään, kun taas Monarchseilta puuttuu Loktionov ja Möller sekä loukkaantunut kapteeni M-A Cliche. Heidän tilalleen on saatu junioreissa kautensa lopettaneet Jordan Weal, Tyler Toffoli ja viimeisimpänä Breyden Schenn.

Schennin tehot WHL:n pudotuspeleissä (10 GP, 6+5=11, -7) ja Saskatoonin putoaminen jo näin varhaisessa vaiheessa (toisella kierroksella) olivat minulle paha pettymys. Schennin teholukema oli joukkueen huonoin ja hän oli kymmenestä pelaamassaan playoffs-ottelussa seitsemässä pakkasen puolella. Kootenaytä vastaan hän teki vain yhden maalin neljässä pelissä ja oli joka pelissä miinuksella. Runkosarjan voittanut Saskatoon putosi Kooteneylle suoraan neljässä ottelussa.

Linden Veyn joukkue Medicine Hat meni kolmannelle kierrokselle 4-1 voitoin. Vey johtaa pudotuspelien pistepörssiä 21 pisteellä (10+11=21, +12).

edit.

Minusta Parse on hiukan isompi versio Mölleristä. Ei taida tervehtyä pelikuntoiseksi täksi kaudeksi.
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Mikä lienee Terry Murrayn tulevaisuus Kingsin penkin takana ja tärkeämpi kysymys, eli mikä sen pitäisi olla?

Onko Murray (Lombardi on myös pienoinen kysymysmerkki, kai) oikea mies johdattamaan joukkueen kehittyvän rungon kohti Stanley Cupia. Tämä siis pitkällä tähtäimellä.

Kingsin prospect-tilanne on kuitenkin sellainen, että joukkueen on tosissaan haettava cupia seuraavaan viiteen(?) kauteen.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Murray, Lombardi ja tulevaisuus

Murray ja Lombardi tuntuvat herättävän ristiriitaisia tunteita Kings-fanien keskuudessa. Minä olin jo viime kauden jälkeen sitä mieltä, että Terry Murray on antanut tälle joukkueelle sen, mitä hänellä on joukkueelle annettavana. Tämä kausi on vain vahvistanut käsitystäni, että Murrayn pelitapa ei toimi pudotuspeleissä eikä aina runkosarjassakaan. Tietenkin silloin kuin puolustusvoittoinen systeemi toimii, niin joukkue pystyy hyviin suorituksiin kuten 4-0 voitto Sharkseista osoitti. Ja onhan pudotuspeleihin pääsy läntisessä konferensissa jo sinällään jonkinlainen saavutus.

Osa Murrayn puolustajista sanoo, että ongelmana ei ole valmennus vaan joukkueen pelaajamateriaali. Heidän mielestään ryhmässä on liikaa isoja, hitaita ja "taidottomia" pelaajia ja ko. joukkueella ei pysty pelaamaan muuta kuin jarrupeliä ja valmentajan vaihdos ei ratkaisisi mitään. Eli heidän mielestään pääsyyllinen on joukkueen kokoamisesta vastaava toimitusjohtaja Lombardi.

Ja onhan Lombardi tehnyt virheitä. Niin draftissa, treideissä, pelaajien kehittämisessä kuin vapaiden agenttien valinnoissa on tullut mokia.

Miltä tilanne näyttäisikään, jos vuonna 2006 olisi Trevor Lewisin sijaan ensimmäisellä kierroksella varattu Chris Stewart? Tai 2007 Thomas Hickeyn sijaan Karl Alzner, Sam Gagner tai Jakub Voracek, Logan Couturesta puhumattakaan. Vuonna 2008 ei olisi treidattukaan Buffalolle kahdettatoista vuoroa, vaan tajuttu ottaa Tyler Myers Colten Teubertin sijaan? Vaikka Lombardin draftaamista on kehuttu, niin kyllä hän kykyjenetsijöineen on tehnyt oman osansa pahoista virhearvioinneista.

Jos pelaajien kehittämistä ajatellaan, niin Matt Moulson ja Brian Boyle mainittiin jo aikaisemmin. Tällä hetkellä näyttää siltä, että Aleksei Ponikarovskin sainaaminen UFA:na oli virhe samoin kuin Pennerin hankkiminen Edmontonista. Aikanaan molemmat toimenpiteet kuitenkin tuntuivat ihan hyviltä ratkaisuilta - ko. pelaajat näyttivät täyttävän organisaatiossa olevan puutteen.

Lombardi on tehnyt vääriä valintoja, mutta jotakin mätää on valmennuksessakin, kun esim. Penneristä ja Ponikarovskista ei saada nähtyä enempää irti. He ovat kuitenkin tuollaisia maali keskimäärin joka neljännessä pelissä miehiä. Pahinta on nähdä, että heillä ei näytä olevan minkäänlaista intoa pelata. Sama juttu oli runkosarjan aikana esim. Doughtylla alkukaudesta, Simmondisilla melkein koko kauden ajan ja Smythellä loppukaudesta. Ei vailla iloa ja intohimoa pelaava joukkue mihinkään suurempiin saavutuksiin yllä.

Tunteen, voitonkiiman puuttumista pidän Murrayn vikana. Hän kyllä osaa piirtää X:t ja O:t paikoilleen, mutta joukkueen, pelaajiston henkisessä virittämisessä hän ei ole mies paikallaan. Siksi toivonkin, että Lombardi antaa Murraylle, Stevensille ja Komponille kenkää ja ottaa tilalle jonkun tulisieluisen valmentajan. Harmi kun esim. Tortorellalla on jo työpaikka valmiina. Hän sopisi Losin nykytilanteeseen aivan erinoamaisesti!

Jos Cup-ikkunaa ajatellaan, niin kyllä Losilla on aikaa ainakin niin kauan, kun Kopitarilla on sopimusta jäljellä eli kauden 2015-16 loppuun. Mutta jo parin seuraavan vuoden sisään näkee onko näistä alemmissa sarjoissa pisteitä nakuttavista kavereista (Schenn, Vey, Toffoli, Voinov, Loktionov, Kozun) todellisuudessa mihinkään, vai pitääkö Lombardin käyttää rahat UFA-pelaajiin ja treidata joukkueeseen lisää nopeutta ja taitoa.

Paljon on myös kiinni uudesta NHL:n ja NHLPA:n sopimuksesta. Viimeksihän työsulun/lakon jälkeen solmittu TES ja sääntömuutokset sekoittivat joukkuiden välisiä voimasuhteita melkoisesti ja samanlainen järistys voi tapahtua vuoden päästäkin.
 

Eekenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings
Jep, siihen loppui Kingsien kausi. Hyvä sarja Sharkseja vastaan, kaksi selkeää voittoa ja kolme jatkoaikatappiota altavastaajana ei ole kovin huono saavutus, varsinkin ilman Kopitaria. Olisihan se toinen kierros ollut jees mutta tärkeintä on toinen peräkkäinen playoff-vuosi.

Pientä mielipidettä pelaajittain:

Hyökkääjät

Dustin Brown: Kapteenilta hyvä kausi, 57 pistettä ja 300 taklausta. Luotettava pelaaja joka pääsi ensimmäistä kertaa NHL-urallaan plussan puolelle, +17 on hieno parannus vaikka viime kauden miinus kuuteen. Tekee harvoin selviä virheitä eikä juuri ota turhia jäähyjä. Varma pelaaja.
Kyle Clifford: Upea tulokaskausi, ainakin odotuksiin nähden. Itse pidin jopa virheenä jättää mies ylös, mutta hienosti tämä toissavuoden kakkoskierroksen varaus pelasi itsensä fanien sydämiin. Taklaa, vääntää, tappelee ja iskee siinä sivussa vielä pisteitäkin, poffeissa sisäisen pörssin jaettu ykkönen (3+2) ja Williamsin ohella ainoa kolmen maalin tekijä. Hieno tulevaisuus edessä kunhan saa kehittyä vapaasti eikä tarvitse keskittyä pelkkään tappelemiseen.
Michal Handzus: Alkoi osoittaa hyytymisen merkkejä, aloitukset sentään otti hyvällä prosentilla pleijareita lukuun ottamatta. Luistin painaa jo melkoisesti ja pisteet laskivat selkeästi edelliskaudesta.
Anze Kopitar: Kingsien tärkein pelaaja Quickin ohella. Ylivoimaisesti eniten pisteitä sekä arvokasta duunia kumpaankin päähän (+25 tehotilasto tällä kaudella), pelaa niin yli- kuin alivoimatkin. Korvaamaton pelaaja, jonka osoitti taas kerran.
Trevor Lewis: Ensimmäinen täysi kausi ylhäällä kului enimmäkseen nelosen keskellä ihan kiitettävästi, nosti profiiliaan poffeissa peliajan kasvun myötä. Fysiikkapuolen tulee kehittyä vielä selkeästi, mutta ei tuo ykköskierroksen varaus täysin hukkaan ole mennyt.
Alexei Ponikarovsky: Yli kolme miljoonaa tästä miehestä? Viisitoista pistettä ja healthy scratch pleijareissa? Juu muutaman kerran väläytteli mutta melkoinen huti. Päätti sitten pelata uransa selkeästi huonoimman täyden kauden tässä kohti.
Brad Richardson: Melko näkymätön pelaaja runkosarjan ajan eikä mahtunut aina kokoonpanoon, pleijareissa joukkueen parhaimpia. Vauhtia löytyy mutta peliäly ja viimeistely ei ole samalla tasolla.
Wayne Simmonds: Pisteet laskivat viime kaudesta, ja jotenkin halutomman näköistä oli peli useinkin. Tiedä sitten mistä kiinni, parhaimmillaan kuitenkin loistava energiapelaaja kolmosessa.
Ryan Smyth: Kyllähän niitä pisteitä taas napsui ja ajoittain tärkeä pelaaja, mutta huonoimmillaan auttamattoman hidas ja jäljessä tilanteista.
Jarret Stoll: Tasaisen varma kausi, niin pisteiden, aloitusvoittojen kuin alivoiman tappamisenkin merkeissä. Hyvää duunia, ei valittamista (ellei palkkaa kyseenalaista).
Kevin Westgarth: Mahtui päälle puolissa peleissä kokoonpanoon, pelasi hyvin vaatimattomia minuutteja ja tappeli silloin tällöin. Pakollinen täytemies, joskin pelasi hyvät poffit tehden järkeviä ratkaisuja jopa kiekollisena.
Justin Williams: Lähes täysi kausi pitkään aikaan näkyi lähes kuutenkymmenenä tehopisteenä, ja tämä riitti vakuuttamaan Kings-johdon jatkosopimuksen suhteen. Parhaita hyökkääjiä, toivon mukaan vastedeskin.
Dustin Penner: Hankittiin kovalla hinnalla siirtotakarajalla, muttei esittänyt mitään ihmeitä. Melko varjoissa kulki, taisi olla kolmentoista pelin pisteetön putki. Pelasi kuitenkin kauden pari vikaa peliä pienemmässä roolissa hyvää peliä, ensi kaudeksi olisi äärimmäisen tärkeää saada hänestä kaikki irti.
Andrei Loktionov: Pelasi 19 peliä ihan hyvällä tasolla, mutta oli liian pehmeä. Vaikutti usein myös olevan vähän hukassa, johtui mahdollisesti laidassa pelaamisesta, ymmärtääkseni pelannut yleensä keskellä. Kiekollista osaamista kuitenkin löytyi. Kausi päättyi ikävään loukkaantumiseen.
Oscar Möller: Kolmetoista peliä ylhäällä, energinen ja hyvin töitä tekevä pelaaja jonka aktiivisuus ei kuitenkaan välittynyt toivotulla tavalla tulostaululle asti.

Brayden Schenn, Scott Parse ja Dwight King pelasivat muutamia pelejä, joten ei heistä sen enempää.
 

Eekenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings
Puolustajat

Drew Doughty: Parhaimmillaan aivan huikea, huonoimmillaan tekee paljon typeriä ratkaisuja, ylipelaa tilanteita ja harrastaa riskialttiita nousuja. Hänellä on kuitenkin suuri potentiaali, ja pystyy dominoimaan kenttää. Ei ollu tällä kaudella Norris-tasoa, mutta paransi loppua kohti koko ajan. Kärsi alkukauden aivotärähdyksestä.
Jack Johnson: Seitsemän vuoden jatko on mielestäni iso riski Johnsonin tapauksessa, -21 puolustajalla kertoo jotain. Teki yli 40 pistettä, mutta omassa päässä oli välillä (ja joskus melko useinkin) aivan hukassa. Hänen pitäisi saada varmuutta otteisiinsa ja jonkun pitäisi opettaa häntä pelaamaan järkevästi omalla alueella.
Alec Martinez: Nousi aivan puskista pelaavaan kokoonpanoon ja kiitettävästi pelasikin, hyökkäyspäähän löytyy osaamista ja pärjää omassa päässäkin ihan jees. Kokemattomuus näkyi ajoittain, mutta virheistä oppii.
Davis Drewiske: Pääsi pelaamaan vajaassa 40ssä pelissä. Näkymätöntä peliä, mikä on peruspakille varsin hyvä asia. Ei osoittanut mitään ihmeellistä eikä juuri virheitäkään tehnyt.

Willie Mitchell, Rob Scuderi ja Matt Greene takuuvarmaa työskentelyä omassa päässä. Tähän kolmikkoon pystyi yleensä luottamaan puolustustyöskentelyssä, siivosi tehokkaasti maalinedustaa ja jätti vastustajat parhaan maalintekosektorin ulkopuolelle. Ei mitään Lidstörmejä, mutta itse ainakin varsin tyytyväinen.

Harrold puki pariinkymmeneen peliin alkukaudesta ja pelasi ok, mutta ei löytynyt käyttöä loppukaudesta. Jake Muzzin pelasi kymmenisen peliä ihan mukavasti, mutta väistyi kaikkien tervehdyttyä farmiin.

Maalissa Quick pelasi jäätävän hyvän kauden, ei muuta sanottavaa. Bernier toimi ihan tarpeeksi hyvänä kakkosena keräten NHL-kokemusta hyvin sujuneiden AHL-kausien jälkeen.

Valmentajien analysoinnin jätän muille suosiolla. Availen tässä kohtapuoliin uuden kausiketjun missä voi sitten rauhassa miettiä tarkemmin kysymyksiä niin pelaajien kuin valmennusjohdonkin tulevaisuudesta.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Kingsin menettämiin lupaaviin pelaajiin voinee lisätä Teddy Purcellin, joka nakutti päättyneellä kaudella Tampa Bayssä 51 pistettä.

Varaamisesta en sen sijaan kyllä hirveästi kritisoisi Lombardia, Lewisin sijaan olisi ehkä voinut valita Stewartin mutta niin olisi voinut valita myös Doughtyn sijaan Bogosianin.

Murrayn kritisointia en sinänsä ihan ymmärrä, rajallisella materiaalilla kahdesti playoffeissa suht. koht. lähelle paikkaa toiselle kierrokselle pääsemistä voi pitää mielestäni ihan ok suorituksena.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös