Jep, siihen loppui Kingsien kausi. Hyvä sarja Sharkseja vastaan, kaksi selkeää voittoa ja kolme jatkoaikatappiota altavastaajana ei ole kovin huono saavutus, varsinkin ilman Kopitaria. Olisihan se toinen kierros ollut jees mutta tärkeintä on toinen peräkkäinen playoff-vuosi.
Pientä mielipidettä pelaajittain:
Hyökkääjät
Dustin Brown: Kapteenilta hyvä kausi, 57 pistettä ja 300 taklausta. Luotettava pelaaja joka pääsi ensimmäistä kertaa NHL-urallaan plussan puolelle, +17 on hieno parannus vaikka viime kauden miinus kuuteen. Tekee harvoin selviä virheitä eikä juuri ota turhia jäähyjä. Varma pelaaja.
Kyle Clifford: Upea tulokaskausi, ainakin odotuksiin nähden. Itse pidin jopa virheenä jättää mies ylös, mutta hienosti tämä toissavuoden kakkoskierroksen varaus pelasi itsensä fanien sydämiin. Taklaa, vääntää, tappelee ja iskee siinä sivussa vielä pisteitäkin, poffeissa sisäisen pörssin jaettu ykkönen (3+2) ja Williamsin ohella ainoa kolmen maalin tekijä. Hieno tulevaisuus edessä kunhan saa kehittyä vapaasti eikä tarvitse keskittyä pelkkään tappelemiseen.
Michal Handzus: Alkoi osoittaa hyytymisen merkkejä, aloitukset sentään otti hyvällä prosentilla pleijareita lukuun ottamatta. Luistin painaa jo melkoisesti ja pisteet laskivat selkeästi edelliskaudesta.
Anze Kopitar: Kingsien tärkein pelaaja Quickin ohella. Ylivoimaisesti eniten pisteitä sekä arvokasta duunia kumpaankin päähän (+25 tehotilasto tällä kaudella), pelaa niin yli- kuin alivoimatkin. Korvaamaton pelaaja, jonka osoitti taas kerran.
Trevor Lewis: Ensimmäinen täysi kausi ylhäällä kului enimmäkseen nelosen keskellä ihan kiitettävästi, nosti profiiliaan poffeissa peliajan kasvun myötä. Fysiikkapuolen tulee kehittyä vielä selkeästi, mutta ei tuo ykköskierroksen varaus täysin hukkaan ole mennyt.
Alexei Ponikarovsky: Yli kolme miljoonaa tästä miehestä? Viisitoista pistettä ja healthy scratch pleijareissa? Juu muutaman kerran väläytteli mutta melkoinen huti. Päätti sitten pelata uransa selkeästi huonoimman täyden kauden tässä kohti.
Brad Richardson: Melko näkymätön pelaaja runkosarjan ajan eikä mahtunut aina kokoonpanoon, pleijareissa joukkueen parhaimpia. Vauhtia löytyy mutta peliäly ja viimeistely ei ole samalla tasolla.
Wayne Simmonds: Pisteet laskivat viime kaudesta, ja jotenkin halutomman näköistä oli peli useinkin. Tiedä sitten mistä kiinni, parhaimmillaan kuitenkin loistava energiapelaaja kolmosessa.
Ryan Smyth: Kyllähän niitä pisteitä taas napsui ja ajoittain tärkeä pelaaja, mutta huonoimmillaan auttamattoman hidas ja jäljessä tilanteista.
Jarret Stoll: Tasaisen varma kausi, niin pisteiden, aloitusvoittojen kuin alivoiman tappamisenkin merkeissä. Hyvää duunia, ei valittamista (ellei palkkaa kyseenalaista).
Kevin Westgarth: Mahtui päälle puolissa peleissä kokoonpanoon, pelasi hyvin vaatimattomia minuutteja ja tappeli silloin tällöin. Pakollinen täytemies, joskin pelasi hyvät poffit tehden järkeviä ratkaisuja jopa kiekollisena.
Justin Williams: Lähes täysi kausi pitkään aikaan näkyi lähes kuutenkymmenenä tehopisteenä, ja tämä riitti vakuuttamaan Kings-johdon jatkosopimuksen suhteen. Parhaita hyökkääjiä, toivon mukaan vastedeskin.
Dustin Penner: Hankittiin kovalla hinnalla siirtotakarajalla, muttei esittänyt mitään ihmeitä. Melko varjoissa kulki, taisi olla kolmentoista pelin pisteetön putki. Pelasi kuitenkin kauden pari vikaa peliä pienemmässä roolissa hyvää peliä, ensi kaudeksi olisi äärimmäisen tärkeää saada hänestä kaikki irti.
Andrei Loktionov: Pelasi 19 peliä ihan hyvällä tasolla, mutta oli liian pehmeä. Vaikutti usein myös olevan vähän hukassa, johtui mahdollisesti laidassa pelaamisesta, ymmärtääkseni pelannut yleensä keskellä. Kiekollista osaamista kuitenkin löytyi. Kausi päättyi ikävään loukkaantumiseen.
Oscar Möller: Kolmetoista peliä ylhäällä, energinen ja hyvin töitä tekevä pelaaja jonka aktiivisuus ei kuitenkaan välittynyt toivotulla tavalla tulostaululle asti.
Brayden Schenn, Scott Parse ja Dwight King pelasivat muutamia pelejä, joten ei heistä sen enempää.