Liverpool FC

  • 148 167
  • 1 905

TheChef

Jäsen
Suosikkijoukkue
Useita hyviä löytyy...
Litille "potkut"!!!!!

www.Mtv3.fi:

Liverpool on ilmoittanut, ettei se tarvitse enää Jari Litmasen palveluksia. Seura myönsi Litmaselle lauantaina oikeuden vapaaseen siirtoon mihin tahansa muuhun joukkueeseen.
Liverpool haluaa suomalaisesta eroon pienentääkseen palkkakulujaan. Litmasen nykyinen, vielä vuoden voimassa oleva sopimus, takaa taiturille niin suuret tulot, että siirto muualle voi vielä kariutua siihen, ettei yksikään seura ole valmis maksamaan Litille sopimuksen edellyttämiä summia.

Maajoukkueen kapteenin siirrosta muualle on huhuttu pitkin kevättä ja kesää. Litmasen nimi on yhdistetty muun muassa hänen kulta-aikojensa seuraan Amsterdamin Ajaxiin.

(lähes suora lainaus!!)
 

SSee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Semir Ben-Amor
Ei näytä Litin tilanne hyvältä, pitää vain toivoa että uusi palkanmaksaja ilmaantuu mielellään pian. Litmasella on pari viimekautta ollut varmasti rankkoja pelannut Barcelonassa ja Liverpoolissa yhteensä n. 20 kertaa avauksessa, ei välttämättä noinkaan paljoa. Ajax olisi varmasti paras vaihtoehto Litmaselle, siellä Litmanen pääsisi pomminvarmasti lähes kaikkiin peleihin mukaan jo avauksesta. Veikkaan kuitenkin että Litmanen ei lähde minnekkään noin isolla palkalla, katellaan miten käy.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Mukava uutinen. Monessakin mielessä oikein hyvä uutinen. Liverpool ei hankkinut peliä kentän pinnassa pelaamaan pystyviä pelaajia lisää, joten Jari olisi taas ollut ainoita siinä suhteessa. Niinpä onkin hyvä uutinen tämä vain. Loppuu se pelleilykin. Kyse on nyt vain siitä, että tahtooko Jari tosissaan vielä EM-kisoihin, vai yrittääkö keskittyä rahastamiseen. Ajaxiin siirtyessä palkka todennäköisesti pitäisi puolittaa. Ottaen huomioon, että Barcan ajoista Liverpool palkka on jo puolet, niin vaikea päätös tietenkin. Kuitenkin Jarilla viimeiset kaudet menossa.

Itse jos objektiivisesti katsoisin, Jari mahtuisi esim. Inter Milaniin, jossa hän olisi juuri sen roolin pelaaja, mikä Interiltä on puttunut. Alvaro Recoba on enemmän laituri, Seedorf myytiin ja muut pelaajat ovat tottuneet pelaamaan alempana, vaikka peliä tekisivätkin. Noh Interiin Jari ei kuitenkaan valitettavasti siirry. Ehkäpä Anderlecht tai sitten se vanha kunnon Ajax.
 

Abu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Jokerit
Viestin lähetti eagle


Itse jos objektiivisesti katsoisin, Jari mahtuisi esim. Inter Milaniin, jossa hän olisi juuri sen roolin pelaaja, mikä Interiltä on puuttunut. Alvaro Recoba on enemmän laituri, Seedorf myytiin ja muut pelaajat ovat tottuneet pelaamaan alempana, vaikka peliä tekisivätkin. Noh Interiin Jari ei kuitenkaan valitettavasti siirry. Ehkäpä Anderlecht tai sitten se vanha kunnon Ajax.

Inter hankki jo Litmasen paraatipaikalle Domenico Morfeon. Todella hyvä hankinta ainakin minusta, tarpeeksi hyvä jo nyt ja vielä nuori italialainen. Tekniikaltaan joukkueen parhaita ja pelinrakentajana paras, ehti vakuuttaa meikäläisen parissa Fiorentiinan pelissä viime kaudella. Litmanen voi olla vielä tällä hetkellä parempi, mutta luotetaan Morfeoon kun hänet hankittiin.

Saattaa tosin olla, ettei Cuper edes käytä taktiikkaa, jossa pelaa piilokärki. Viime kaudella laitureiden lisäksi keskikentällä pelasivat yleensä C.Zanetti ja Di Biagio.

Litmaselle varmaan kävisi hyvin joku huonomman sarjan suurseura: Ajax, Anderlecht, Porto, Fenerbache, Rangers, Lyon, Olympiakos tai vastaava. Tuskin Litti kuitenkaan mihinkään lähtee kun Liverpoolissa rahaa tulee vielä vuoden verran.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Juuh, no Morfeo toistaiseksi on mielestäni samaa lajia esim. Peraltan kanssa(joka oli vielä lainassa Leicesterissä). Mutta ehkä tosiaan tulevaisuudessa. Meni muuten teiltä Nesta kauppa puihin, harmittavaa, olisi voinut olla se ratkaiseva pala mestaruutta varten. Vieläkin en luota puolustukseen(Interin siis), vaikka monta ihan hyvää topparia onkin, mutta ei yhtään huippua. Gamarra alkaa olla vanha, Materazzi on hyvä, mutta ei loistava. Cordoba ihan ok, jne. Että ennustelen kuten viime kaudella, Inter tulee olemaan kärkipäässä, mutta ei voita taaskaan...

Sitten itse asiaa. Juuri nuo seurat sopisivat Litmaselle hyvin, kyse nyt on vain siitä kumpi ajaa edelle arvokisat&pelaaminen vai raha...
 

Voittaja

Jäsen
Kuten olen jo aiemminkin todennut, niin ainakaan minua ei haittaa, vaikka Litti lähtisikin pois seurasta...Olen nimenomaan Liverpool fani, en Litti tai Hyypiä tai Owen fani. Okei, Litti on taitava pelaaja, jolla on loistava näkemys siitä, miten hyökkäävää, taitavaa syöttöpeliä pitäisi pelata, mutta niin kauan kuin joukkue pärjää, niin en välitä vaikka se olisi täynnä Diomeden tasoisia pelaajia. Tänä kesänä seuraan on hankittu jo niin monta uutta, nuorta pelaajaa, joten joidenkin on lähdettävä, ja jos se osuu Litmasen kohdalle, niin menkööt!
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Sääli vain Liverpool faneja, että ilman Litmasia(pelintekoon pystyviä) ei kovia kisoja voiteta. Ei Valioliigaa saati sitten mestareiden liigaa. Joukkue ei voi vain puolustaa tai roiskia palloa, kun vastassa on esim. Real Madridin tasoiset seurat. Kyllä jämäcupit esim. UEFA, Liiga Cup, jne. Onnistuu, mutta turha mestareiden liigoista haaveilla, niin kauan kun Didi Hamanit tekevät peliä...
 

Voittaja

Jäsen
Ja milloinkohan Hamann on ollut Liverpoolissa pelintekijänä?:rolleyes: Miten se voi olla muiden joukkueiden faneille niin vaikea ymmärtää, että Didin tehtävänä on vain ja ainoastaan rikkoa vastustajan peliä?
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Se oli ihan vain vertaus siitä syystä, että ainoastaan Garry MC osasi vähän peliä tehdä ja sitäkin heikosti. Gerrard sopii paremmin laitaan, vaikka ei nopea olekkaan, jne. Haman, Murphy, jne. Ei paljoa noilla jaloilla maata pitkin pelata.
 

Cornholio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chelsea FC
Bowyerin siirto kariutui

Elikkä Liverpool on perunut Lee Bowyerin oston Leedsistä. Hollier epäili Bowyerin todellista halua pelata Liverpool-paidassa ja perui kaupan. (Lähde Soccernet.com)

No Liverpoolillahan on noita keskikenttäpelaajia jo ennestään ihan tarpeeksi. Ja toivottavasti se Litti tajuaa lähteä sieltä, sillä mahdollisuudet kentälle pääsyyn edes vaihdosta ovat olemattomat.
 

Voittaja

Jäsen
No, ihan kohtuullisestihan tuo on mennyt, vaikkei kukaan osaakaan tehdä peliä:p Kyllähän Gerrardin paras paikka on nimenomaan keskikentän keskellä, ei laidalla. Murphy ei minunkaan mielestäni ole mikään erikoinen pelaaja, mutta kai se jotain osaa jos mahtuu Liverpoolin ja Englannin maajoukkueen kokoonpanoihin:D
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Gerrard lähinnä pelaa pitkiä syöttöjä, minkä takia hänestä ei ole kyllä pelintekijäksi. Valitettavasti ei tarpeeksi tekninen siihen hommaan, eikä omaa tarpeeksi pelisilmää. Laitalinkiksi ei toki ole, mutta laita keskikentäksi kyllä. Niin no Murphyn mahtuminen Liverpoolin pelaavaan kokoonpanoon, kuin myös englannin maajoukkueeseen kertoo enemmän näiden joukkueiden tasoista, kun Murphyn taidoista...
 

Voittaja

Jäsen
YEAH! Harjoituskausi on alkanut, ja pari treenipeliäkin jo pelattu. Katselin lauantaina Eurosportilta peliä Wolfsbugia vastaan, ja nämät uudet hemmot Diouf ja Cheyrou näyttivät todella hyviltä. Mutta, kentän paras oli kuitenkin mielestäni Traore. Vuosi Ranskassa näyttää tehneen aika paljon hyvää. No, tuohan oli tietysti harjoitusottelu, ja tempokin oli todella alhaalla, mutta Jimmy näytti kehittyneen niin fyysisesti kuin pelillisestikin.

Jos tuo Murphyn mahtuminen kokoonpanoon kertoo joukkueiden(Englanti ja Liverpool) tasoista, niin eikö se kerro myös aika paljon muidenkin joukkueiden tasosta? Viime kauden PL kakkonen, CL kahdeksan parhaan joukossa...Englanti meni jatkoon Argentiinan kustannuksella(ilman Spudia mutta kuitenkin), voisiko sittenkin olla niin että Houllier ja Svennis ymmärtävät jalkapallosta hieman enemmän kuin me?
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Siis Murphyssa ei ole mitään vikaa, jos puhutaan puhtaasta raatajasta laidassa. Mutta kun Liverpoolilla olisi rahaa/rahkeita paljon korkeammalle. Nyt se ei ole viime vuosina mitään merkittävää. Jämäcuppeja vain. Joukkueen puolustus ja keskikentän puolustaminen on hyvää luokkaa, joukkueella on yksi erinomainen kärki, mutta ilman omaa peliä(tarkoittaa sitä että peliä myös luotaisiin ja tehtäisiin muutakin kun hyökättäisiin vain vastaan pitkillä palloilla) ei koskaan voiteta suuria turnauksia. Saksa yrittä Brasiliaa vastaan, mutta nähdyillä tuloksilla. Samoin Pooli liigassa&CL:ssä. Joukkueella olisi Litmasen tasoinen uusi ulottuvuus peliin(ainoa pelaaja tämän hetken Poolissa joka pystyy pelaamaan lyhytsyöttöpeliä ja avaamaan maata pitkin tarkasti omille) ja tämän Litti näytti viime kaudella joka kerta kun pääsi omaan rooliinsa. Tästä huolimatta joukkue ei käytä yhtään tämän tyylistä pelaajaa, vaan yrittää puolustaa kokoajan kahdeksalla ja iskeä vain vastaan... ei niin menestytä. Danny Murpheja tarvitaan joukkueessa, mutta joukkue täynnä Murphyja/Hamaneja ei voita mitään. Gerard on vain vähän parempi versio näistä pelaajista ja pystyy Roy Keanen tavalla lyhyisiin syöttöihin omille, mutta lähinnä vain poikittain pelatessa. Pitkät syötöt hänkin antaa järjestään ilmassa ja useimmiten vaan hakien Heskeyn päätä.

Mitä tulee MM-kisoihin, niin Ruotsi Argentiinan lähinnä tiputti. Toisekseen en anna kovin paljon kiitosta kisoille, jotka pelataan vain parin viikon jälkeen kun Euroopan seurat ovat lopettaneet kautensa. Tästä johtuen esim. Zidane oli rikki koko kisat(pelasi 50% kunnossa viimeisen ottelun), samoin juuri Argentiina kärsi huomattavasti, johtuen joukkueen lyhyestä valmistautumisajasta. Pelaajat pelaavat hajallaan euroopassa(muutama E-Amerikassa), joten joukkue ei voi olla niin nopeasti valmis, kuin esim. Englanti, jonka koko joukkue pelaa valioliigassa ja on heti yhdessä. Biasin taktiikkaan en nyt jaksa mennä enempää... kaikki näkivät mitä tulee, kun pelataan vain yhdellä kärjellä.
 

Voittaja

Jäsen
En ymmärrä tätä varsinkin suomalaisten vikinää Litin pienestä peliajasta Liverpoolissa. Nyt kun Litille on annettu mahdollisuus lähteä seurasta ilmaiseksi, niin eipä noita tarjouksia varmaankaan ihan mahdottomasti ole tullut, koska minkäänlaisia spekulointeja ei ole ollut. Olisiko vain niin, että jälleen Houllier tietää meitä "taviksia" enemmän futiksesta? Littiähän oltiin viemässä Ajaxiin, mutta hänen huikeat palkkatulonsa estivät siirron, eli pyytääkö Jari isompaa palkkaa, kuin taidot/kunto/jokin muu oikeuttaa? Maajoukkueessa Litmanen on loistava, johtuen siitä, että maajoukkue kasataan vain ja ainoastaan hänen ympärilleen. Nykyään muuallakin osataan pelata futista:D ja muualta löytyy Litmasta parempia pelimiehiä, joten mikään seura tuskin alkaa kasaamaan joukkuetta enään Jarin ympärille.

Jos mahdollista, niin seuraappa seuraavassa Liverpoolin ottelussa tätä uutta miestä, Bruno Cheyrouta. Kuullostaa ja näyttää olevan huikean taitava syöttelijä, ja pelaa keskikentällä.
 

helko-vaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ajax ja Vänämöisen Pallo
Miten tää nyt menikään?

Kyn Litmanen siirtyi Liverpooliin Barcelonasta niin ostiko Liverpool Litmasen sopimuksen Barcelonalta vai tekikö Litmanen uuden sopimuksen?
Mikäli Liverpool "lunasti" sopimuksen Bracelonalta niin mikä oli Litmasen sopimuksen pituus Barcelonan kanssa?
Eli, onko Litmanen pyytänyt Liverpoolilta jotakin vai ei?

Ja missä on virallisesti sanottu, että Litmanen voi vapaasti siirtyä ilman siirtokorvausta muualle?

Tämä ei ole vittuilua vaan olen ehkä "podunnut kärryiltä".
 

Voittaja

Jäsen
Whoooops!:confused: Pitäisiköhän vähentää tuota juomista hieman...yritin etsiä virallista tiedotetta tuosta "vapaan siirron mahdollisuudesta", mutta en löytänyt. Siitä olen varma, että olen sen ihan asiallisesta paikasta kuullut(Englannista), mutta mistähän tuo oli? No, koska en ainakaan nyt sitä viralliselta kotisivulta löytänyt, niin perun hieman edellisen viestini sanomaa..siis Litti on kuulemma saanut luvan ilmaiseen siirtoon.

Ymmärtääkseni tuo Barcasta tulo oli sellainen, että Litti teki Livepoolin kanssa uuden sopimuksen. Barca antoi Jarille ilmaisen siirron, joten sopimuksen ulos-ostoa ei tarvittu.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Litmasen palkka on liian suuri seuroille kuten Ajax. Siis ei kyse ole taidoista suhteessa palkkaan, vaan ihan kylmästi rahasta. Otetaan esimerkki ZZ tahtoisi lähte Realisti Bordeauxiin ja Real suostuisi tähän, noh Bordeaux ei pysty millään maksamaan ZZ:lle edes puolta nykyisestä palkasta. Noh tekeekö se ZZ'sta ylipalkatun suhteessa taitoihin?

Litmanen sai ~50k puntaa viikossa Barcassa, puolet siitä nykyisin Liverpoolissa ja ei kai moni tahdo viimeisiä vuosia pelatessaan kauheasti alentaa palkkaa. Itse tosin voisin Jarin saappaissa niin tehdä, mutta ihan ymmärrettävää että mies tahtoo ottaa ne viimeiset eläkepunnat, nyt kun on vielä sopimusta jäljellä. Sen jälkeen voi ainakin vapaasti siirtyä minne tahtoo ja millä ehdoilla hän tahtoo. Nythän Liverpool voi sanoa mitä vain, siis Jarin yrittäessä siirtoa tai tahtoessa sitä. Virallisestihan Jaria ei ole ulos laitettu. Eikä esim. tehty Rivaldoja, vaan Jari on vielä mukana. Virallisesti ei ole myöskään sanottu, että mikä vain seura saa hänet ilmaiseksi.

Mitä Ajaxiin tulee, joukkue on kasvattajaseura, eikä sen intresseissä ole ostaa ulos Litmasen sopimusta, mitä todennäköisesti Liverpool tarjoaisi ilmaiseksi/halvalla, siis ettei itse siirtokorvausta joutuisi Ajax välttämättä maksamaan, mutta sopimuksessa voi toki olla joku pykälä mikä estää tämänkin. Ajax varmasti tahtoisi Litmasen, mutta halvalla, siis sekä seurakorvaus/pelaajakorvaus/palkka suhteessa.

Enkä minä itkisi Litmasen peliaikaa Liverpoolissa, jos en olisi itse nähnyt viime kaudella niin montaa ottelua Poolilta ja nähnyt selvää eroa Jari kentällä/Jari penkillä välillä. Eihän Litmanen sovi siihen tyyliin mitä Pool yrittää ajaa, mutta onko sitten ajettava tyyliä mikä ei koskaan tule tuomaan kunnon mestaruuksia, kun olisi toinenkin mahdollisuus. Owen olisi varmasti parhaimmillaan, kun saisi maatapitkin oivallisia syöttöjä.
 

Durable

Jäsen
Veikkaan, että Liverpoolille tulee käymään samoin kuin Leedsille jos joukkue ei menesty. Rahaa on poltettu vaikka kuinka paljon uusiin pelaajiin, joten menestystä on pakko tulla
 

Voittaja

Jäsen
Litmasen palkka Liverpoolissa on noin 40-50 tuhatta puntaa viikossa, eli Jari on joukkueen kovapalkkaisimpia pelaajia. Sen hintaista pelaajaa ei kannata istuttaa penkillä vielä yhtä kautta, joten kyllä Jari saa ilmaisen siirron, kunhan vain ottava seura löytyy. Uuteen seuraan mennessään Litti joutuu kuitenkin myöntymään roimaan palkan alennukseen, koska nykyisellä palkalla ei löydy ottajia yli 30:lle pelaajalle, joka ei ole pariin kolmeen vuoteen seuratasolla juurikaan pelannut.

Mitä Leedsiin tulee, niin eikös se ole vähän samalla tavalla kaikkien huippuseurojen kanssa? Jos ei menestystä tule, niin silloin joudutaan myymään joku/joitakin pelaajia pois, että saadaan rahaa. Vaikka manu onkin kenties maailman rikkain seura, niin ei senkään persamus kestä, jos menestystä ei tule. Hankinnat viime vuosina ovat olleet sen verran kalliita, että menestystä pitäisi tulla, ettei seura joudu myymään joitain pelaajia pois. 80 miljoonaa kolmeen pelaajaan kahden vuoden sisällä, eli menestystä on pakko tulla, tai ensi kauden hankinnat jäävät huomattavasti pienemmiksi.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Niin siis Litmasen palkka ei todellakaan enään ole 50k, edes 40k, vaan siellä ~30k punnan tienoilla. Paljon tosin siltikin.

Niin ja suurimmalla osalla joukkueista on tuo ongelma. Noh Leedsillä jo siitä syystä että se on osakeyhtiö, eli vastuu suurempi taloudellisesti, kuin vaikka Real Madridilla tai AC Milanilla(jolla on pohjaton kassa Berlusconin takia).
 

Voittaja

Jäsen
Näillä osakeyhtiöillä on todellakin mielestäni huonompi tilanne, kuin ns. vanhan systeemin joukkueilla. Kun joukkueella menee huonosti, osakkeiden arvo tippuu, ja omistajat vaativat kauppoja. Kun taas Liverpoolilla ja muilla vastaavassa tilanteessa olevilla seuroilla, rahat on tavalla tai toisella, aina puheenjohtajan lompakossa. Toivottavasti Liverpoolista ei tule osakeyhtiötä.

Edelleenkin väitän, että Litin palkka on 40-50k£, mutta varmastihan minä en sitä tiedä, ehkä sinä tiedät? No, vaikka se olisi 30 donaa, niin on se siltikin niin suuri palkka, että ei sillä palkalla ole varmaan helppoa löytää ottajia.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Tästä oli aikanaan ihan lehdessä haastattelun muodossa että Litmasen palkka puolittui. Sekä Jari että joku Liverpoolin&Barcan edustaja totesi tämän. Palkka Barcassa oli suunnilleen 50-60k£ tienoilla. Tarkkaa summaa en muista, mutta tuolla tarkkuudella.

Eikä tosiaan 25k-30k£ palkalla ole ottajia, kun tuota palkkaa pystyy vain huippuseurat maksamaan ja suurin osa on jo lyönyt budjettinsa lukkoon. Ikävä lisäillä tuollaisia palkkakuluja budjettiin.
 

SSee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Semir Ben-Amor
Harjoituspelit

Liverpool hävisi kauden ensimmäisen kotiottelunsa Laziolle numeroin 0-1. Liverpool pelaa kovatasoisessa turnauksessa viikonloppuna, turnaukseen osallistuu neljä joukkuetta jotka ovat: Real Madrid (isäntänä), Liverpool, AC Milan sekä Bayern München.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös