Punaiset ovat muutamia päiviä sitten palanneet AXA:n treenikeskukseen, ja lentäneet jo myös thaikkuihin, joten aletaan täälläkin valmistautumaan seuraavaan kauteen ainakin ajatuksen tasolla. Tässä on enää vain vuorokausi aikaa, kun jälleen uutta projektiaan aloitteleva keskikastin ManU kohdataan treenikentällä. Valioliiga starttaa Liverpoolin osalta 6.8. lauantaina vieraissa Craven Cottagella Fulhamia vastaan. Heinäkuun harjoitusotteluissa jo mainitun lisäksi kohdataan Palace, pari Redbullia, Strasbourg, ja ehkä kiinnostavimmassa matsissa, Community Shieldissa City.
Kausi 2021–2022
Pikakelauksella viime sesonkiin. Odotuksissa oli ensisijaisesti edellisen kauden heikohkon pistesaldon parantaminen ja paluu kärkikahinoihin. Tähän oli selkeät mahdollisuudet vaihtuvuuden ollessa pieni, ja kunhan joukkue vain pysyisi paremmin terveenä.
Joulun kieppeille asti Valioliigassa haastettiin Citya tasapäisesti, mutta heti vuodenvaihteen tienoilla alkoi rakoa syntyä, ja tammikuun alussa oltiin(tai ainakin olin) jo henkisesti valmiita antamaan Citylle kannu. AFCON oli vasta Liverpoolin runkopelaajilla edessä ja joukkueiden trendit näyttivät menevän vastakkaisiin suuntiin, Cityn koilliseen ja Liverpoolin kaakkoon. Muista joukkueista ei tähän kilpailuun ollut lähtijöitä totutusti tälläkään kertaa.
Talven aikana Kloppin porukka marssi vahvasti Mestareiden liigassa voittamalla mm. kaikki alkulohkon matsinsa, mitä ei ollut aiemmin nähty, mutta aiemmista kausista hieman poiketen pelit sujuivat erittäin hyvin myös paikallisissa cupeissa. Alkuvaiheen vastustajat olivat näissä kilpailuissa kyllä astetta tai kahta kevyemmästä luokastakin.
Kaljacup huipentui Wembleylle Chelseaa vastaan rankkarikilpailussa, missä kaikki kenttäpelaajat onnistuivat pilkulta maalinteossa, ja ratkaisu nähtiin vasta veskareiden taistossa Kelleherin maalattua oman rankkarinsa, sekä Kepan epäonnistuessa omassaan. FA Cupin välierävaiheessa nähtiin hyvä matsi Citya vastaan Wembleylla. Punaiset tulivat otteluun hurjalla jalalla pienen onnen säestämänä ja runnoivat puoliaikaan mennessä lukemat 3-0 tauluun. Tätä ei City sitten enää kääntänyt toisella jaksolla, vaan Liverpool eteni finaaliin yllättäen Chelseaa vastaan tälläkin kertaa. Finaalista ei sitten enää voinut muuta odottaakaan kuin maalitonta nyhjäämistä Wembleylla ja ratkaisua rangaistuspotkukilpailusta. Tällä kertaa ei kuitenkaan tarvittu 20 laukojaa että voittaja selviteltiin, vaan kannu ratkesi jo toisessa jatkoparissa, kun Mason Mount epäonnistui ja ”Greek Scouser” Kostas Tsimikas käynnisti Liverpoolin kauden toiset pokaalijuhlat. Täytyy myöntää, että kyllähän varsinkin FA Cupin voitto pitkästä aikaa lämmitti mieltä.
Keväällä huomattiin, että kaksi pokaalia voittanut Liverpool jahtaa vielä kahta muutakin pokaalia vielä kauden loppuun asti. Citylle sattui sarjassa talvella pari harha-askelta, ja Liverpool kiipesi pisteissä kannoille. Mestareiden liigan pudotuspeleissä Interin, Benfican ja Villarrealin kaaduttua alettiin odottamaan toukokuun finaalia, missä vastaan asettui ”yllättäen” Real Madrid. Kaudessa riittäisi siis panosta ja kannattajille kiimaa loppuun asti. Piippuunhan viimeiset laukaukset kuitenkin jäivät. City varmisti kannun valioliigan viimeisellä kierroksella, ja CL-finaalissa Real otti ansaitusti niukalla marginaalilla voiton punaisista.
Käteen jäi siis lopulta kaksi paikallista cup-pokaalia, ja kaksi kakkossijaa niistä tärkeimmistä kilpailuista. Kausi tarjosi huikean näytelmän ensimmäisestä viimeiseen matsiin, ja niitä matsejahan pelattiin muuten maksimimäärä. Tällaista ei joka kaudella tulla näkemään tai kokemaan. Tuskin tulevallakaan. Ennakko-odotukset ylittyivät varmasti jopa kirkkaasti kokonaisuudesta, mutta silti mieleen jäi myös kunnolla katkeruutta näistä kahdesta niukasti hävitystä isosta kilpailusta.
Tuleva kausi 2022–2023 ja pelaajisto (muutokset sekä virheet mahdollisia ja hyvinkin todennäköisiä)
Nyt on sitten punaiset vetäneet riman niin korkealle, että saa nähdä mihin tässä on jatkossa enää tyytyväinen. Pitääkö vaan voittaa tylysti jatkossa kaikki kilpailut? Tuskin, sillä eiköhän kannattajien nälkää tyydyttäisi CL- tai Valioliigapokaali vaihteeksi. Noissa se onkin hyvä ja suht realistinen tavoite tulevallekin kaudelle.
Maalivahdit:
#1 Alisson Becker
#13 Adrian
#62 Caoimhin Kelleher
Puolustus:
#4 Virgil van Dijk
#5 Ibrahima Konate
#12 Joe Gomez
#21 Kostas Tsimikas
#22 Calvin Ramsay
#24 Ben Davies
#26 Andrew Robertson
#32 Joel Matip
#46 Rhys Williams
#47 Nathaniel Phillips
#66 Trent Alexander-Arnold
#72 Sepp van den Berg
#76 Neco Williams
Keskikenttä:
#3 Fabinho
#6 Thiago Alcantara
#7 James Milner
#8 Naby Keita
#14 Jordan Henderson (C)
#15 Alex Oxlade-Chamberlain
#17 Curtis Jones
# 19 Harvey Elliot
Hyökkäys:
#9 Roberto Firmino
#11 Mohammed Salah
#20 Diogo Jota
#23 Luis Diaz
#27 Darwin Nunez
#28 Fabio Carvalho
Merkittävimmät lähtijät viime kauden jälkeen ovat olleet tietysti Mane, Divock, ja Taki. Muista lähteneistä mainittakoon Marko Grujic, kun hänestäkin rahaa saatiin. Kesällä sisään on tulleet toistaiseksi Ramsay, Carvalho ja Nunez. Sopimustilanne on kokenut nyt viimeisen vuoden aikana melkoisen parannuksen, ja käytännössä joukkueen runko on sidottu 2-3 vuotta eteenpäin. Tärkeimmät sopimukset tietysti nähtiin jo viime kaudella ja kesällä, kun Klopp taustajoukkoineen teki hieman yllättäenkin pidennyksen sopimukseensa. Samoin jo viime kauden kausiketjussa ansaittua hehkutusta saanut Mohamed Salah sitoi itsensä muutamaksi lisävuodeksi punaisiin. Egyptin prinssi kuitenkin on pelaajista ehkä se nyky-Liverpoolin paras ilmentymä. Vyöllä on punaisissa kaikkiaan 254 ottelua, joissa 156 maalia ja 63 syöttöä. Valioliigan puolella 180 ottelua, joissa 118 maalia ja 50 syöttöä. Huikea tuholainen.
Maalivahdin ja puolustuksen osalta Liverpool on edelleen stabiili joukkue. Runko on säilynyt ja säilynee ennallaan. Viime kaudella nähtiin hyviä nousuja runkopelaajien taustalta mm. Liverpool-uransa parhaan kauden pelanneen Joel Matipin ja edellisenä kesänä seuraan saapuneen Ibrahima Konaten toimesta. Mielenkiintoinen nähdä kumpi tästä kaksikosta pelaa enemmän tulevalla kaudella van Dijkin rinnalla. Vasemmalla laidalla Robertsonin takana pystyy Tsimikas tarpeen tullen paikkaamaan hyvinkin, ja eiköhän kreikkalaiselle aukea hyvin peliaikaa tälläkin kaudella. Trentin takana onkin sitten isompi kuilu ja ehkä se suurin kysymysmerkki pelillisesti. Trentin rooli on muokkautunut oikeastaan kausi kaudelta enemmän rakentavammaksi, ja välillä miestä käytetään ikään kuin ylimääräisenä keskikenttäpelaajana. Neco Williams lienee lähtökuopissa, joten pedataanko Trentille sitten tulitukea suoraan Aberdeenista hankitusta Skotlannin U21-maajoukkuepakki Calvin Ramsaysta?
Keskikentällä saattaisi sitten edelleen olla tilausta isommalle hankinnallekin, kunhan sopiva pelaaja löydettäisiin. Jos esimerkiksi mestari-Cityyn vertaa, niin keskikentällä Liverpool on ohuemmalla kalustolla liikkeellä, ja tämä vaatisi kyllä korjaavia toimenpiteitä. Peruspaketti Fabinho, Thiago, Keita ja Hendo riittää kyllä nuorilla tuettuna (joukkueen ikinuori kuntoihme Hames, Curtis Jones ja Harvey Elliot), mutta eihän tuo poissaoloja oikein kestä. Lisäksi huhuja on ollut esim. Keitan lähdöstä, joten nähtäväksi jää miten tuo lopulta muotoutuu. Sopimustilanteen puolesta keskikentällä on tilausta uudistuksille parin seuraavan vuoden aikana. Thiago Alcantara alkoi viime kaudella päästä onneksi vihdoin taikuri-tasolleen ensimmäisen vaikeamman kauden jälkeen, ja hyvä mikäli tuosta saadaan nauttia ehjänä tulevakin kausi. Harvey Elliotin osalta odotuksissa on nyt se lopullinen läpimurtokausi, mikä jäi viime kaudella tulematta ikävän loukkaantumisen vuoksi. Harveylla on tähän kaikki ominaisuudet, ja toivottavasti saa nyt vyölleen loukkaantumisista vapaan kauden.
Mane-Firmino-Salah-Trio on nyt siis kuitenkin vain pelkkä muisto Manen lähdön jälkeen, eikä Bobbyn jatkostakaan taida olla vielä 100% varmuutta. Toki tässä tapahtui murrosta jo viime kaudella muutenkin Diazin tultua hurjasti sisään joukkueeseen. Senegalilaisen poistuminen on varmasti iso juttu, ja voi näkyä, vaikka korvaajia onkin saatu sisään jo hyvissä ajoin. Hyökkäyspäätä on uudistettu vuoden aikana nyt jopa merkittävästi ja muotoutuisiko seuraava tuhotrio nimistä Diaz-Nunez-Salah? Entä kuka ottaa vastuulleen Origin loppuhetkien magiikan ja maalit? Onko Diogo Jotan tehtävä jatkossa muutama enemmän. Hänellä selkeästi on kykyä ratkaista matseja, ja ajoitukseltaan boksiin tulevissa keskityspalloissa Diogo taitaa olla selkeästi joukkueen paras.
Luis Diaziin ja levänneeseen Salahiin itsellä luottoa riittää, mutta Darwin Nunezia on tullut nähtyä sen verran vähän, ettei vielä pysty arvioimaan edes sitä, onko miehen rooli ”bobbyfirminomainen” joka paikan valeysi vai mikä. Tuolla siirtosummalla on kuitenkin aikamoiset odotukset herralla harteillaan myös maalisarakkeen puolella. Nunez on tehnyt kohtuullisesti maaleja Portugalissa ja oli hyvä Liverpoolia vastaan, mutta sehän ei kerro pidemmässä juoksussa vielä mitään. Luottoa toki seuran skouttaukseen löytyy, track-recordin ollessa näissä hankinnoissa tähän asti erittäin hyvä. Hiljattain punaisiin saapunut lupaava 19-vuotias Fabio Carvalho pelasi hyvän kauden sarjatasoa alempana Fulhamissa, mutta tuskin ainakaan ensimmäisellä kaudellaan vielä murtautunee pysyvämmin avaukseen. Saarten cup-kilpailuissa luulisi ainakin heti alusta luottoa kyllä tulevan.
Pari knoppia on hyvä pitää jatkoa ajatellen myös mielessä pelaajiston ja valmennuksen ulkopuolelta. Michael Edwards jätti pestinsä viime kauden päätteeksi, ja on kiinnostavaa nähdä miten Julian Ward onnistuu täyttämään nuo isot saappaat siirtopuolella. Tämä näkyy paremmin varmasti vasta seuraavissa ikkunoissa. Lisäksi Anfieldin laajennusosa on parhaillaan nousemassa harjakorkeuteensa, mutta yleisökapasiteettiin tuo vaikuttaa vasta vuoden päästä.
Pisteiden valossa viime kausi Valioliigassa oli ikään kuin ”paluu normaaliin”. City ja Liverpool etenivät yli 90:n pisteen, muiden jäädessä kauas taakse perävaloja katsomaan. Jotain samantyyppistä voisi tästä kaudesta odotella, ja samalla seurailla tuleeko taustalta joku lähemmäksi tätä kaksikkoa? Kenties yllättäen harakat jo nyt tai Chelsea/Spurs kaksikosta jompikumpi. Lopulta mestaruuteen asti en kyllä usko kenenkään muun vielä omaavan mahdollisuuksia. Pep on viilannut Citya vähän ”pelottavastikin” kesän aikana siten, että ei yllättäisi sadan pisteen ylityskään tulevalla kaudella, ja tuo kyllä naulaisi sitten melkein jo mestaruudenkin. Mutta kuten aiemmin jo tuolla kirjoitin, niin hyvä tavoite Liverpoolin osalta tulevalle kaudelle on voittaa jompikumpi näistä suuremmista kannuista. Kyllä tuolla porukalla ja managerilla edelleen taistelemaan pystyy kaikista kannuista, vaikkei ennakkosuosikkina ollakaan. Kloppin sanoin: “You can always do better and that’s what we will try.”
Kausi 2021–2022
Pikakelauksella viime sesonkiin. Odotuksissa oli ensisijaisesti edellisen kauden heikohkon pistesaldon parantaminen ja paluu kärkikahinoihin. Tähän oli selkeät mahdollisuudet vaihtuvuuden ollessa pieni, ja kunhan joukkue vain pysyisi paremmin terveenä.
Joulun kieppeille asti Valioliigassa haastettiin Citya tasapäisesti, mutta heti vuodenvaihteen tienoilla alkoi rakoa syntyä, ja tammikuun alussa oltiin(tai ainakin olin) jo henkisesti valmiita antamaan Citylle kannu. AFCON oli vasta Liverpoolin runkopelaajilla edessä ja joukkueiden trendit näyttivät menevän vastakkaisiin suuntiin, Cityn koilliseen ja Liverpoolin kaakkoon. Muista joukkueista ei tähän kilpailuun ollut lähtijöitä totutusti tälläkään kertaa.
Talven aikana Kloppin porukka marssi vahvasti Mestareiden liigassa voittamalla mm. kaikki alkulohkon matsinsa, mitä ei ollut aiemmin nähty, mutta aiemmista kausista hieman poiketen pelit sujuivat erittäin hyvin myös paikallisissa cupeissa. Alkuvaiheen vastustajat olivat näissä kilpailuissa kyllä astetta tai kahta kevyemmästä luokastakin.
Kaljacup huipentui Wembleylle Chelseaa vastaan rankkarikilpailussa, missä kaikki kenttäpelaajat onnistuivat pilkulta maalinteossa, ja ratkaisu nähtiin vasta veskareiden taistossa Kelleherin maalattua oman rankkarinsa, sekä Kepan epäonnistuessa omassaan. FA Cupin välierävaiheessa nähtiin hyvä matsi Citya vastaan Wembleylla. Punaiset tulivat otteluun hurjalla jalalla pienen onnen säestämänä ja runnoivat puoliaikaan mennessä lukemat 3-0 tauluun. Tätä ei City sitten enää kääntänyt toisella jaksolla, vaan Liverpool eteni finaaliin yllättäen Chelseaa vastaan tälläkin kertaa. Finaalista ei sitten enää voinut muuta odottaakaan kuin maalitonta nyhjäämistä Wembleylla ja ratkaisua rangaistuspotkukilpailusta. Tällä kertaa ei kuitenkaan tarvittu 20 laukojaa että voittaja selviteltiin, vaan kannu ratkesi jo toisessa jatkoparissa, kun Mason Mount epäonnistui ja ”Greek Scouser” Kostas Tsimikas käynnisti Liverpoolin kauden toiset pokaalijuhlat. Täytyy myöntää, että kyllähän varsinkin FA Cupin voitto pitkästä aikaa lämmitti mieltä.
Keväällä huomattiin, että kaksi pokaalia voittanut Liverpool jahtaa vielä kahta muutakin pokaalia vielä kauden loppuun asti. Citylle sattui sarjassa talvella pari harha-askelta, ja Liverpool kiipesi pisteissä kannoille. Mestareiden liigan pudotuspeleissä Interin, Benfican ja Villarrealin kaaduttua alettiin odottamaan toukokuun finaalia, missä vastaan asettui ”yllättäen” Real Madrid. Kaudessa riittäisi siis panosta ja kannattajille kiimaa loppuun asti. Piippuunhan viimeiset laukaukset kuitenkin jäivät. City varmisti kannun valioliigan viimeisellä kierroksella, ja CL-finaalissa Real otti ansaitusti niukalla marginaalilla voiton punaisista.
Käteen jäi siis lopulta kaksi paikallista cup-pokaalia, ja kaksi kakkossijaa niistä tärkeimmistä kilpailuista. Kausi tarjosi huikean näytelmän ensimmäisestä viimeiseen matsiin, ja niitä matsejahan pelattiin muuten maksimimäärä. Tällaista ei joka kaudella tulla näkemään tai kokemaan. Tuskin tulevallakaan. Ennakko-odotukset ylittyivät varmasti jopa kirkkaasti kokonaisuudesta, mutta silti mieleen jäi myös kunnolla katkeruutta näistä kahdesta niukasti hävitystä isosta kilpailusta.
Tuleva kausi 2022–2023 ja pelaajisto (muutokset sekä virheet mahdollisia ja hyvinkin todennäköisiä)
Nyt on sitten punaiset vetäneet riman niin korkealle, että saa nähdä mihin tässä on jatkossa enää tyytyväinen. Pitääkö vaan voittaa tylysti jatkossa kaikki kilpailut? Tuskin, sillä eiköhän kannattajien nälkää tyydyttäisi CL- tai Valioliigapokaali vaihteeksi. Noissa se onkin hyvä ja suht realistinen tavoite tulevallekin kaudelle.
Maalivahdit:
#1 Alisson Becker
#13 Adrian
#62 Caoimhin Kelleher
Puolustus:
#4 Virgil van Dijk
#5 Ibrahima Konate
#12 Joe Gomez
#21 Kostas Tsimikas
#22 Calvin Ramsay
#24 Ben Davies
#26 Andrew Robertson
#32 Joel Matip
#46 Rhys Williams
#47 Nathaniel Phillips
#66 Trent Alexander-Arnold
#72 Sepp van den Berg
#76 Neco Williams
Keskikenttä:
#3 Fabinho
#6 Thiago Alcantara
#7 James Milner
#8 Naby Keita
#14 Jordan Henderson (C)
#15 Alex Oxlade-Chamberlain
#17 Curtis Jones
# 19 Harvey Elliot
Hyökkäys:
#9 Roberto Firmino
#11 Mohammed Salah
#20 Diogo Jota
#23 Luis Diaz
#27 Darwin Nunez
#28 Fabio Carvalho
Merkittävimmät lähtijät viime kauden jälkeen ovat olleet tietysti Mane, Divock, ja Taki. Muista lähteneistä mainittakoon Marko Grujic, kun hänestäkin rahaa saatiin. Kesällä sisään on tulleet toistaiseksi Ramsay, Carvalho ja Nunez. Sopimustilanne on kokenut nyt viimeisen vuoden aikana melkoisen parannuksen, ja käytännössä joukkueen runko on sidottu 2-3 vuotta eteenpäin. Tärkeimmät sopimukset tietysti nähtiin jo viime kaudella ja kesällä, kun Klopp taustajoukkoineen teki hieman yllättäenkin pidennyksen sopimukseensa. Samoin jo viime kauden kausiketjussa ansaittua hehkutusta saanut Mohamed Salah sitoi itsensä muutamaksi lisävuodeksi punaisiin. Egyptin prinssi kuitenkin on pelaajista ehkä se nyky-Liverpoolin paras ilmentymä. Vyöllä on punaisissa kaikkiaan 254 ottelua, joissa 156 maalia ja 63 syöttöä. Valioliigan puolella 180 ottelua, joissa 118 maalia ja 50 syöttöä. Huikea tuholainen.
Maalivahdin ja puolustuksen osalta Liverpool on edelleen stabiili joukkue. Runko on säilynyt ja säilynee ennallaan. Viime kaudella nähtiin hyviä nousuja runkopelaajien taustalta mm. Liverpool-uransa parhaan kauden pelanneen Joel Matipin ja edellisenä kesänä seuraan saapuneen Ibrahima Konaten toimesta. Mielenkiintoinen nähdä kumpi tästä kaksikosta pelaa enemmän tulevalla kaudella van Dijkin rinnalla. Vasemmalla laidalla Robertsonin takana pystyy Tsimikas tarpeen tullen paikkaamaan hyvinkin, ja eiköhän kreikkalaiselle aukea hyvin peliaikaa tälläkin kaudella. Trentin takana onkin sitten isompi kuilu ja ehkä se suurin kysymysmerkki pelillisesti. Trentin rooli on muokkautunut oikeastaan kausi kaudelta enemmän rakentavammaksi, ja välillä miestä käytetään ikään kuin ylimääräisenä keskikenttäpelaajana. Neco Williams lienee lähtökuopissa, joten pedataanko Trentille sitten tulitukea suoraan Aberdeenista hankitusta Skotlannin U21-maajoukkuepakki Calvin Ramsaysta?
Keskikentällä saattaisi sitten edelleen olla tilausta isommalle hankinnallekin, kunhan sopiva pelaaja löydettäisiin. Jos esimerkiksi mestari-Cityyn vertaa, niin keskikentällä Liverpool on ohuemmalla kalustolla liikkeellä, ja tämä vaatisi kyllä korjaavia toimenpiteitä. Peruspaketti Fabinho, Thiago, Keita ja Hendo riittää kyllä nuorilla tuettuna (joukkueen ikinuori kuntoihme Hames, Curtis Jones ja Harvey Elliot), mutta eihän tuo poissaoloja oikein kestä. Lisäksi huhuja on ollut esim. Keitan lähdöstä, joten nähtäväksi jää miten tuo lopulta muotoutuu. Sopimustilanteen puolesta keskikentällä on tilausta uudistuksille parin seuraavan vuoden aikana. Thiago Alcantara alkoi viime kaudella päästä onneksi vihdoin taikuri-tasolleen ensimmäisen vaikeamman kauden jälkeen, ja hyvä mikäli tuosta saadaan nauttia ehjänä tulevakin kausi. Harvey Elliotin osalta odotuksissa on nyt se lopullinen läpimurtokausi, mikä jäi viime kaudella tulematta ikävän loukkaantumisen vuoksi. Harveylla on tähän kaikki ominaisuudet, ja toivottavasti saa nyt vyölleen loukkaantumisista vapaan kauden.
Mane-Firmino-Salah-Trio on nyt siis kuitenkin vain pelkkä muisto Manen lähdön jälkeen, eikä Bobbyn jatkostakaan taida olla vielä 100% varmuutta. Toki tässä tapahtui murrosta jo viime kaudella muutenkin Diazin tultua hurjasti sisään joukkueeseen. Senegalilaisen poistuminen on varmasti iso juttu, ja voi näkyä, vaikka korvaajia onkin saatu sisään jo hyvissä ajoin. Hyökkäyspäätä on uudistettu vuoden aikana nyt jopa merkittävästi ja muotoutuisiko seuraava tuhotrio nimistä Diaz-Nunez-Salah? Entä kuka ottaa vastuulleen Origin loppuhetkien magiikan ja maalit? Onko Diogo Jotan tehtävä jatkossa muutama enemmän. Hänellä selkeästi on kykyä ratkaista matseja, ja ajoitukseltaan boksiin tulevissa keskityspalloissa Diogo taitaa olla selkeästi joukkueen paras.
Luis Diaziin ja levänneeseen Salahiin itsellä luottoa riittää, mutta Darwin Nunezia on tullut nähtyä sen verran vähän, ettei vielä pysty arvioimaan edes sitä, onko miehen rooli ”bobbyfirminomainen” joka paikan valeysi vai mikä. Tuolla siirtosummalla on kuitenkin aikamoiset odotukset herralla harteillaan myös maalisarakkeen puolella. Nunez on tehnyt kohtuullisesti maaleja Portugalissa ja oli hyvä Liverpoolia vastaan, mutta sehän ei kerro pidemmässä juoksussa vielä mitään. Luottoa toki seuran skouttaukseen löytyy, track-recordin ollessa näissä hankinnoissa tähän asti erittäin hyvä. Hiljattain punaisiin saapunut lupaava 19-vuotias Fabio Carvalho pelasi hyvän kauden sarjatasoa alempana Fulhamissa, mutta tuskin ainakaan ensimmäisellä kaudellaan vielä murtautunee pysyvämmin avaukseen. Saarten cup-kilpailuissa luulisi ainakin heti alusta luottoa kyllä tulevan.
Pari knoppia on hyvä pitää jatkoa ajatellen myös mielessä pelaajiston ja valmennuksen ulkopuolelta. Michael Edwards jätti pestinsä viime kauden päätteeksi, ja on kiinnostavaa nähdä miten Julian Ward onnistuu täyttämään nuo isot saappaat siirtopuolella. Tämä näkyy paremmin varmasti vasta seuraavissa ikkunoissa. Lisäksi Anfieldin laajennusosa on parhaillaan nousemassa harjakorkeuteensa, mutta yleisökapasiteettiin tuo vaikuttaa vasta vuoden päästä.
Pisteiden valossa viime kausi Valioliigassa oli ikään kuin ”paluu normaaliin”. City ja Liverpool etenivät yli 90:n pisteen, muiden jäädessä kauas taakse perävaloja katsomaan. Jotain samantyyppistä voisi tästä kaudesta odotella, ja samalla seurailla tuleeko taustalta joku lähemmäksi tätä kaksikkoa? Kenties yllättäen harakat jo nyt tai Chelsea/Spurs kaksikosta jompikumpi. Lopulta mestaruuteen asti en kyllä usko kenenkään muun vielä omaavan mahdollisuuksia. Pep on viilannut Citya vähän ”pelottavastikin” kesän aikana siten, että ei yllättäisi sadan pisteen ylityskään tulevalla kaudella, ja tuo kyllä naulaisi sitten melkein jo mestaruudenkin. Mutta kuten aiemmin jo tuolla kirjoitin, niin hyvä tavoite Liverpoolin osalta tulevalle kaudelle on voittaa jompikumpi näistä suuremmista kannuista. Kyllä tuolla porukalla ja managerilla edelleen taistelemaan pystyy kaikista kannuista, vaikkei ennakkosuosikkina ollakaan. Kloppin sanoin: “You can always do better and that’s what we will try.”