Liverpool FC 2021–2022

  • 72 512
  • 651

Fordél

Jäsen
Poolilla tänään vastassa FA-cupissa Norwich. Vähän pahaan paikkaan tulee tämäkin matsi. FA-cupissa halutaan varmasti jatkoon, mutta taustalla painaa sunnuntain ylipitkä Liigacup-finaali ja tulevana lauantaina on edessä tärkeä ja kova matsi Valjussa West Hamia vastaan. Mielenkiintoista nähdä, miten Klopp priorisoi asiat ja millaisella kokoonpanolla Pool lähtee tähän matsiin. Veikataan seuraavaa avausta:

Minamino - Origi - Ox
Jones - Keita - Henderson
Tsimikas - Matip - Konate - Gomez
Alisson

Jota ja Milnerkin voivat toki olla avauksessa.
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Eikös tonne voisi Elliotinkin paiskata? Jää kyllä matsi näkemättä tällä kertaa. Unirytmi ei ole vielä oikein asettunut.
Everton- ja ManU-fanit vaativat Elliottille kolmen vuoden pelikieltoa, koska tällä oli soihtu kädessä kentällä sunnuntain juhlissa.

Eli koska FA on tunnetusti manun takataskussa, tullee Harvey saamaan muutaman matsin bännin.

Tosin uutinen mahdollisesta päätöksestä tämän suhteen on voinut mennä ohikin, sillä olen juonut kaljaa koko päivän.
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Ihan mukavasti kierrätystä tänään: Alisson, Milner, Konate, Gomez, Tsimikas, Ox, Hendo, Jones, Minamino, Origi, Jota. Salahilla on vapaapäivä.
 

Fordél

Jäsen
Poolille vaikeahko West Ham-matsi, josta se nappasi kuitenkin elintärkeän voiton. Nihkein matsi Poolilta pitkään aikaan.

West Ham oli odotetun vahva ja vaikea vastus. West Hamille avautui aivan liian paljon paikkoja, mutta toisaalta eipä Poolin hyökkäyspelikään oikein toiminut. Kovin montaa kertaa Pool ei päässyt murtautumaan hyville maalipaikoille vaan aika paljon lauottiin heikoilta mestoilta ja turhan kaukaa. TAA ei päässyt tänään oikein pyörittämään peliä. Monesti ehkä turhankin lähdettiin laukomaan, kun olisi vielä hakea murtautumista tai syöttöä kaverille. Poolin onneksi, taas kerran kuitenkin yhdestä TAA:n oivalluksesta ja huippusyötöstä Mane pääsi tuikkaamaan maalin edestä voittoon riittäneen maalin.

Jos Poolilta pitää nostaa esiin onnistujia niin heitä olivat tänään ehkä Naby Keita ja Luis Diaz. Keita pelasi tasapainoisen matsin molempiin suuntiin. Oli alustamassa Poolin maalia, edisti muutenkin peliä järkevillä syötöillä ja oli apuna myös omassa päässä. Keitalle yksi elintärkeä laukauksen blokki omassa päässä. Diaz oli taas todella aktiivinen, työteliäs ja liike oli totutun hyvää. Maali jäi vaan tänäänkin puuttumaan.

Seuraavaksi vastassa tiistaina Inter. Vaikka Pool lähtee siihen 2-0 johdosta, paljon pitää parantaa. Puolustuspelaamisen on tiivistyttävä. Hyökkäykselle varmasti avautuu paikkoja, koska Interin on hyökättävä.

Ps. Valjun maalipörssin TOP3: Salah 19, Jota 12 ja Mane 12. Valjun syöttöpörssin TOP3: TAA 11, Salah 10 ja Robbo 9. Ei huono.
 
Viimeksi muokattu:

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Eilen VVD:llä kuudeskymmenes matsi Valioliigassa Anfieldillä. Saldona 52 voittoa ja 8 tasuria.
Toisin sanoen VVD on viimeksi hävinnyt Valioliiga-matsin Anfieldillä Southamptonin paidassa
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
West Ham oli odotetun vahva ja vaikea vastus. West Hamille avautui aivan liian paljon paikkoja, mutta toisaalta eipä Poolin hyökkäyspelikään oikein toiminut. Kovin montaa kertaa Pool ei päässyt murtautumaan hyville maalipaikoille vaan aika paljon lauottiin heikoilta mestoilta ja turhan kaukaa. TAA ei päässyt tänään oikein pyörittämään peliä. Monesti ehkä turhankin lähdettiin laukomaan, kun olisi vielä hakea murtautumista tai syöttöä kaverille.
Tämä kyllä turhautti eilen. Varsinkin Diaz, vaikka pelasikin hyvän pelin ja syötteli boxin ulkopuolella, oli aivan laput silmillä kun maalikehikot näkyi. Hidastuksista näki, että pieni syöttö kaverille olisi avannut usein maalipaikan. Mutta kyllä tuohon sortui moni muukin.

Aiemmin vastustajat ovat käyttäneet vastahyökkäyksissä pääasiassa TAA:n laitaa. Mutta eilen West Ham tuli oikealta vasemmalta ja keskeltä. TAA, Robbo ja Keita blokkasivat kertaalleen pahat paikat ja ainakin yhden varman paikan sössi West Hamin pelaaja yli. Peli olisi voitu huonommalla tuurilla hävitä useammalla maalilla. Toivottavasti tästä opitaan loppukaudeksi tiivistämään puolustuspelaamista.
 

Fordél

Jäsen
Poolin avaus tänään Interiä vastaan:

Mane - Jota - Salah
Jones - Fabinho - Thiago
Robertson - Van Dijk - Matip - TAA
Alisson

About siis parhaalla Pool lähtee liikkeelle. Hienoa nähdä Thiago takaisin kehissä, ja hänen vaikutus peliin. Uskoisin, että pelkästään Thiagon paluu keskikentälle tuo lisää pallokontrollia ja tasapainoa Poolin peliin. Ehkä nyt ei nähdä ihan yhtä paljon Poolin puolustuslinjan munaravaamassa kohti omaa maalia, kuin joissain viime peleissä.

Veikataan Poolille 2-0 voittoa, ja maalintekijöinä Salah ja Thiago.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Vähän nihkeä maku jäi eilisestä matsista, vaikka tuoltahan se monesti näyttää kun ei ole pakko ylimääräistä hyökkäillä. Inter vei ansaitusti sikäli voiton, että kyllähän Liverpoolin olisi omista paikoistaan pitänyt se pari-kolme maalia tehdä. Vähän oikeastaan samaan tyylin kuin Meazzalla edellisessä matsissa kotijoukkue olisi voinut rankoa paremmin, ja lopulta se musta hetki koitui siellä punaisten eduksi sekä ratkaisi jatkopaikan. Nerazzurrille kuitenkin hatunnosto kun tiukaksi otteluparin saivat väännettyä.
 

Fordél

Jäsen
Joo, kaikesta näki, että Liverpoolilla ei ollut pakkoa voittaa eilistä matsia. Mieluummin hallittiin palloa ja kontrolloitiin peliä kuin olisi lähdetty hakemaan riskillä maaleja. Mitään Poolin hyökkäyksen juhlaa ei eilen nähty, mutta maalipaikkoja oli vähintään 3-4 osumaan (oli pelkästään kolme tolppaa/ylärimaa). Jos vaikka Salah olisi tehnyt lähes varmoista paikoista maalit, Pool olisi juhlinut voittoa ja täällä puhuttaisiin nihkeän tappion sijaan hallitusta voitosta.

Lopulta Interillä ei kuitenkaan ollut juurikaan hyviä maalipaikkoja, joten Pool onnistui hyvin hyydyttämään Interin hyökkäyspeliä. Sanchezin ulosajo lopulta tappoi matsin. Toki samalla on annettava tunnustus myös Interin puolustuspelaamiselle, joka hyydytti aika hyvin myös Poolin hyökkäyksen. Salah, Jota ja Mane eivät saaneet mitään erityistä aikaan, kun koko ajan tuntui olevan pallollisessa vähintään tuplaus päällä. Etenkin Mane ja Jota olivat täysin pimennossa.

Summa summarum, nihkeä matsi, jossa ei nähty ihan 100%:sta Poolia, mutta pääasia eli Poolin jatkopaikka varmistui. Onnistuneista yksilöistä nostan esiin TAA:n totutun hyvän pallollisen suorituksen lisäksi Jonesin, joka otti isoa roolia keskikentällä ja oli aktiivinen. Liikkui hyvin, taisteli ja kaittoi kroppaa likoon, kontrolloi palloa ja syötteli. Hieno matsi Jonesilta sen 65 minnsaa mitä pelasi ennen vaihtoon tuloa.
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Lopulta Interillä ei kuitenkaan ollut juurikaan hyviä maalipaikkoja, joten Pool onnistui hyvin hyydyttämään Interin hyökkäyspeliä.
Eilen seniili Wenger ja Man Cityn mies de Jong studiossa kehuivat matsin jälkeen Interin maasta taivaaseen.
Kuitenkin Liverpolilla oli kolme tolppaa/ylärimaa ja Diazin loistopaikka lopussa. Interillä oli tasan yksi paikka, josta tulikin hieno maali.
Ei Inter lopulta ollut lähelläkään jatkopaikkaa.
Kuten mainittu, niin Jones oli positiivinen yllätys.
 

Fordél

Jäsen
Eilen seniili Wenger ja Man Cityn mies de Jong studiossa kehuivat matsin jälkeen Interin maasta taivaaseen.
Kuitenkin Liverpolilla oli kolme tolppaa/ylärimaa ja Diazin loistopaikka lopussa. Interillä oli tasan yksi paikka, josta tulikin hieno maali.
Ei Inter lopulta ollut lähelläkään jatkopaikkaa.
Kuten mainittu, niin Jones oli positiivinen yllätys.
Kehuisin itsekin Interiä maasta taivaiseen, jos se olisi lähtenyt tähän otteluun voitto takataskussa ensimmäisestä osa-ottelusta. Sillon eilinen puolustustaistelu olisi ollut loistava esitys.

Kyse on kuitenkin kahdesta osa-ottelusta, jossa kokonaisuus ratkaisee. Eilen ei ollut edes lähelläkään, että Inter olisi mennyt tästä parista jatkoon. Interillä ei ollut eilen yhtään hyvää maalipaikkaa, mutta yksi tehty maali. Ehkä jos Sanchez ei olisi lentänyt pihalle, Inter olisi voinut kamppailla jatkopaikasta tosissaan. Nyt sen jatkopaikka jäi kauas. Silti, onhan Inter laadukas ja hyvin valmennettu jengi eli kaikki kunnioitus Interille.
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Kaikki oikeastaan jo sanottu eilisestä nihkeästä matsista. Inter lähti otteluun puolustustaktiikalla joka onnistuikin siinä mielessä ettei Pool palloa maaliin saanut. Interin pelaajat liikkuivat kotijoukkuetta viisaammin ja tuplasivat pallollisen pelaaja tehokkaasti, Salahin jopa triplasivat. Mutta ihmettelin kyllä tuota loppupelin Interin pelaamista. Olisi luullut että laittaisivat lopussa ns. all in, vaikka omissa soisi. Mutta ilmeisesti Poolilla oli niin hyvin keskikentän peli ulosajon ja Hendon ja Keitan sisääntulon jälkeen hallussa, että eivät voineet mitään. Tuomari oli huono.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Romano kertoo Salahin sopimusneuvotteluiden menneen jäihin ja joulukuusta asti hiljaista. Se on sitten kesällä heipat.
 
Viimeksi muokattu:

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Romano kertoo Salahin sopimusneuvotteluiden menneen jäihin ja joulukuusta asti hiljaista. Se on sitten kesällä heipat.
Olisi tavallaan sääli jos Salah tuolta joudutaan pihalle pistämään kesällä pakon, eli rahan edessä. Toki selkeää on että ei Liverpool tule mitään 400-500k palkkoja makselemaan, jos Mo niitä pyytäisi tai joku muu sellaisia tarjoaa. Saa nähdä tosiaan lähteekö vai jääkö. Myynnillä siitä kuittaisi kuitenkin kesälläkin sellaiset rahat että tuon viimeisimmän stadikkarempan voisi maksaa pois.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Olisi tavallaan sääli jos Salah tuolta joudutaan pihalle pistämään kesällä pakon, eli rahan edessä. Toki selkeää on että ei Liverpool tule mitään 400-500k palkkoja makselemaan, jos Mo niitä pyytäisi tai joku muu sellaisia tarjoaa. Saa nähdä tosiaan lähteekö vai jääkö. Myynnillä siitä kuittaisi kuitenkin kesälläkin sellaiset rahat että tuon viimeisimmän stadikkarempan voisi maksaa pois.

Salah haluaisi jäädä Englantiin, mutta on kyllä vaihtoehdot melko vähissä. Haaland on Cityyn menossa, joten tuskin toista kovan profiilin hankintaa samaan kesään. Chelsean tilanteen tietää kaikki ja Manuun tuskin myydään, ellei ole reilusti ekstraa. Realistisempana pitäisin Pariisiin menoa, jossa on Mbabben mentävä aukko ja rahaakin taustalla.

Harmittaisihan tuo Salahin lähtö, mutta en sitäkään katastrofina pitäisi. Hankinnoissa on niin hyvin onnistuttu Kloppin tulon jälkeen.
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Vieläkö Michael Owen on Liverpoolin ambassador tjsp.?
Tämä idiootti oli studiossa sitä mieltä, ettei ollut missään tapauksessa punaisen paikka.
Ehkä olisi jo aika vapauttaa tämä petturi Liverpoolin palkkalistoilta, jotta saisi rauhassa muistella liigamestaruutta Manchesterin kakkosjoukkueen riveissä.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Vieläkö Michael Owen on Liverpoolin ambassador tjsp.?
Tämä idiootti oli studiossa sitä mieltä, ettei ollut missään tapauksessa punaisen paikka.
Ehkä olisi jo aika vapauttaa tämä petturi Liverpoolin palkkalistoilta, jotta saisi rauhassa muistella liigamestaruutta Manchesterin kakkosjoukkueen riveissä.
Michael Owen on pelaaja, jonka kaikki entisten seurojen fanit pitävät miestä idioottina.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Lopulta selvä 0-2 voitto Amexilta vaikka viimeistely vähän puolivaloilla taas menikin. Jos nuo meitin hyökkääjät malttaisi yhtä antaumuksella välillä syöttää kaverille kuin kuskaavat palloa yksin kohti vastustajan maalia, niin nähtäisiin melkoisia maalikarkeloita. Kloppokin tästä vähän kentän laidalla huomautteli matsin aikana pelaajia.

Valioliigan kuukauden pelaajana palkittu Joel Matip oli taas jäätävän hyvä alakerrassa ja kyllä tuosta Diazista alkaa vaan tykkäämään myös. Matip pelaa varmaan parasta jaksoaan punaisissa ikinä, mutta Diazin kohdalla odotusarvo on se, että tulee vielä parantamaan tuosta kunhan sopeutuminen etenee.
 

Mynttoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, TPS
Toinen puoliaika jäi tänään katsomatta, kun piti pilkille lähteä. Sofascoren mukaan prinssi otettu vaihtoon loukin takia, mutta täällä ei asiasta ainakaan ole puhetta. Pitääkö olla huolissaan?
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Toinen puoliaika jäi tänään katsomatta, kun piti pilkille lähteä. Sofascoren mukaan prinssi otettu vaihtoon loukin takia, mutta täällä ei asiasta ainakaan ole puhetta. Pitääkö olla huolissaan?
Kloppo taisi sanoa että ei Salahin mielestä mitään vakavaa mutta mistä näistä tietää..
 

Fordél

Jäsen
City jäi tasuriin Palacea vastaan, joten voitolla Arsenalista Pool nousisi jo pisteen päähän Citystä. Toki edelleen Poolilla on vaikeampi loppuohjelma kuin Cityllä ja Arsenal on todella vaikea vastus, mutta Pool taistelee täysillä mestaruudesta.
 

Elastomania

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool FC
City jäi tasuriin Palacea vastaan, joten voitolla Arsenalista Pool nousisi jo pisteen päähän Citystä. Toki edelleen Poolilla on vaikeampi loppuohjelma kuin Cityllä ja Arsenal on todella vaikea vastus, mutta Pool taistelee täysillä mestaruudesta.
Poolin nykyformi on sitä luokkaa ettei mua älyttömästi pelota "vaikeampi" loppuohjelma. Jotenkin on sellainen fiilis että Diazin tulon jälkeen homma on rokannut ja lujaa. Enään ei olla Moun ja Sadion varassa,huono päivä heille niin Jota tai Diaz tekee tarvittavat.

Sen lisäksi Matip ottanut tämän vuoden puolella jonkun erikois stepin eteenpäin. Taas yksi ulottuvuus lisää. Mies tekee pallon kanssa 30-40m nousuja joista tullut todella paljon maalipaikkoja.

Kyllä nyt saa taas ihan rehellisesti toivoa ja uskoa että se mestaruus tulee Merseysidelle.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Uskossa ja toivossa on hyvä elää. Positiivisena ihmisenä sanoisin että prosentit on selkeästi Citylle tälläkin hetkellä. Ehkä n. 65%-35% suhteella. Mestaruuskamppailusta alkaisin puhumaan edelleen vasta jos päästään tuohon 10.4. City-away matsiin suht tasoista ja otetaan siitä matsista voitto ulos. Pari matsia kuitenkin on ennen sitäkin pelattava joista ei vielä pisteitä ole kerätty, joten turha kiirehtiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös