Livenä nähdyt matsit?

  • 2 806
  • 34

Livenä nähdyt matsit?

  • NHL

    Ääniä: 49 17,0%
  • Olympialaisten jääkiekko-ottelu

    Ääniä: 10 3,5%
  • World-cup

    Ääniä: 46 15,9%
  • MM

    Ääniä: 143 49,5%
  • SM-liiga

    Ääniä: 260 90,0%
  • Jonkin muun maan pääsarjapeli

    Ääniä: 50 17,3%
  • Mestis

    Ääniä: 140 48,4%
  • Suomen alasarjapeli

    Ääniä: 147 50,9%
  • Joku muu

    Ääniä: 104 36,0%

  • Äänestäjiä
    289

Hartiapankki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
Tärkein/suurin matsi livenä?

Kun tälläkin palstalla on monenlaista maailmanmatkaajaa niin ajattelin kysyä että kuinka suuria/tärkeitä matseja porukka on livenä nähnyt, eli äänestys pystyyn. Jos sopivia vaihtoehtoja on useita, valitse itsellesi tärkein ja kerro muista viestiketjussa. Katsotaan löytyykö jopa joku "värisuora", eli kaikki vaihtoehdot täyttyy!

Henkilökohtaisesti tärkeitä matseja on ollut Sportin finaaliottelut Mestiksessä parina viime vuotena, mutta ns. suurin peli mitä olen ollut paikan päällä katsomassa on World Cup-ottelu Suomi-Tsekki Hartwallilla loppukesällä 2004. Joitakin liigamatseja löytyy tietysti myös plakkarista.
 

Mulli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Virmanen & Hjallis akseli, Jokerit, Avs.
Nääh hienoimpia hetkiä on ollut, Jokerit-Tappara ja viimeinen matsi ja Jokereille mestaruus.

Nuorten mm-finaali 98. Suomen voitto

Suomi-Ruotsi kotikisat tällä vuosituhannella. 6-5 Ruotsille. Siellä melkein itkettiin. Ikinä ei ole vituttanut niin paljon.

Ja on näitä kaiken maailman Sm-liiga pelejä.
 

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
SM-liigassa ne ovat Kerhon välieräotteluja. Finaaleihin en ole päässyt. MM-tasolla olen kerran ollut katsomassa Suomen puolivälieräottelua. Se oli juuri se surullisen kuuluisa 5-1 --> 5-6 Ruotsia vastaan Ilmalassa.
 

Bayern

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Huuhkajat
Tässä ketjussa ei siis haeta mitään Top3-kokemuksia, kuten tuossa toisessa linkitetyssä ketjussa...

Peruskauran (SM-liiga ja Mestis/divari) lisäksi olen nähnyt MM-lätkää Innsbruckissa ja eksoottisimpana kokemuksena Ison-Britannian lätkän pääsarjan matsin Nottingham Panthers - Sheffield Steelers. Vuosi taisi olla 2001 ja kotijoukkueen luukkua aukoi muuan Pasi Häkkinen. Kuriositeettina mainittakoon, että ottelun ylivoimaisesti suurimmat aplodit noin 5000-päiseltä yleisöltä keräsi kahden kanukin nyrkkitappelu.
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No just viime viikolla niitä tärkeitä tuli katseltua kolme kpl, eli sm-liigan finaaleja, kaksi Porissa ja yksi Hämeenlinnassa. Yhtä tärkeä peli tuli katseltua kerran vuonna 1984. Muita liigapelejä olen nähnyt helvetin monta.

MM-kisoista olen livenä nähnyt yhden Suomen pelin, ja useampia muiden maiden mittelöjä, mutta ne ovat olleet alkulohkoa/putoamissarjaa. Lisäksi muita "tyhjänpäiväisiä" maaotteluja on katsottuna, samoin joku nuorten maaottelu. Kaikki on kuitenkin pelattu Suomessa.

Yksi Mestiksen nousukarsinta (perkele unohtui ruksi siitä), A- ja B-junnujen jotain matseja sekä jotain kyläkiekkoa kauan sitten.
 

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Toistaiseksi paikan päällä on nähty vain kotimaista jääkiekkoa ja pari höntsämaaottelua Helsingissä. Jukureiden matkassa onkin nähnyt sentään sarjatasot 2. divisioonasta ja Suomi-sarjasta Mestikseen. Liigaa tulee muutamia kertoja kaudessa katsottua Jyväskylässä.
 

Twite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho
Tuosta sarjasta kaikki muut paitsi Olympia-kisat. World Cup-ottelu tosin oli ns. valmistava ottelu Ruotsia vastaan, mutta saipahan sieltä World Cup t-paidan kun oli ajoissa Turkuhallilla.

Hampurissa oli pudotuspelissä sellainen tunnelma että porilaisetkin olisivat ihmeissään.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Rasti löytyy kaikista muista, paitsi NHL-matsista, Olympialaisia olin kattomassa Lillehammerissa 94, olen nähnyt kaikkiaan 7 eri MM-kisojen pelejä ja kaksi silloisen Tsekkoslovakian pääsarja-peliä. World Cupia olin viimeksi katsomassa kaikki Suomen pelit Hartwallilla. Tämä siis peruskauran lisäksi.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Livenä hienoin kokemus oli NHL:n kolmas finaaliottelu v.2002 Detroit Red Wings at Carolina Hurricanes. Puitteet ja mittasuhteet oli mahtavat ja kun kyseessä oli Pohjois-Carolinan ensimmäinen seurajoukkueen finaali ammattilaissarjoissa missä lajissa, oli hypetys Raleigh:ssa aivan älytöntä. Mm. kaikki kaupungin patsaat oli puettu Canesien pelipaitoihin ja kaupungintalon lippusalossa liehui osavaltion lipun yläpuolella Hurricanesien lippu, eikä Stars and Stripes. Tunnepuolella tärkeimmät ottelut ovat SM-liigan finaaliottelut, mutta kokonaisuutena tämä NHL-finaali vei kyllä voiton.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Mieleenpainuvin omalla tavallaan on ollut Windsorissa Kanadassa käyty junnusarjan ottelu Spitfires vs. joku muu, siinä homma meinasi karata - tai oikeastaan karkasikin - käsistä niin tuomareilta, pelaajilta kuin katsojiltakin.

Tärkeimpinä otteluina pidän kuinkin näkemiäni NHL:n otteluita, niitä on tullut nähtyä useammallakin paikkakunnalla New Yorkista ja sen ympäristöstä Washingtoniin ja Detroitiin saakka. Red Wingsin ottelut näistä kaikkein tärkeimpiä.

SM-liigaa on tullut nähtyä ihan riittävästi, SaiPan pleijareistakin joku ottelu - Jokereiden pudottaminen jatkosta ikimuistoisimpana kenties. Toisaalta häviö TPS:lle samalla kaudella pleijareissa pudotti sitten maan pinnalle liiankin aikaisin.

MM-kisoja olen vaivautunut katsomaan kerran, silloin kun Turussa pelattiin MM-kisoja uudessa hallissa ensimmäistä kertaa - vuotta en nyt tähän hätään muista enkä jaksa tarkistaa sitä mistään. Tuolloin tuli seurattua viimeisen kisapäivän kaikki ottelut.

vlad.
 

Mr Scarface

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Ratkaiseva Suomen-mestaruus finaali HPK-TPS Rinkelinmäellä 90-luvulla. Myös eräs Tappara-HPK ottelu Hakametsässä, joka päättyi 5-8, oli mielenkiintoinen runkosarja matsi. Muutamia pelejä on Kalifornian alueella nähty runkosarjaa, mutta eivät olleet parhaimmasta päästä noin pelillisesti NHL:ssä.
 
Itselle tulee ensimmäisenä mieleen Suomen MM-kisat viime vuosikymmenen puolen välin jälkeen ja Turussa käyty ottelu USA-Latvia. Kyseessä oli muistaakseni Latvian ensiesiintyminen A-sarjassa ja vieläpä joukkueen avausottelu. Itsellä ei ollut mitään hajua Latvian kiekkoilun tasosta, mutta jo tämä ottelu teki lähtemättömän vaikutuksen.

Ensinnäkin paikalla oli satoja fanaattisia latvialaisfaneja. Meininki oli katsomossa (ja kentällä) hyvä. Erityisesti mieleen jäi Latvian huippuviihdyttävä pelityyli. Siihen aikaan Latvian peli oli kuin suoraan entisen Neuvostoliiton ajoilta. Kiekko kulki näyttävästi kaverilta toiselle ja läpiajossakin haettiin ennemmin kaveria toisesta aallosta kuin yritettiin itse maalia, näin kärjistäen.

Latvian joukkueessa kiekkoili siihen aikaan myöhemmin suomalaiselle yleisöllekin tuttuja nimiä, kuten Tambijevs, Kercs, Macijevs ym. Fandul taisi olla ainoa ennestään tuttu pelaaja NHL-miesten (Irbe ja Ozolinsh) lisäksi.

Itse peli taisi päättyi lopulta vauhdikkaiden vaiheiden jälkeen USA:n niukkaan maalin voittoon 5-4 tai 4-3. En jaksa tarkistaa, mutta muistini ei petä! :)
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Olympialaisten latkapelit on jaaneet valiin tahan mennessa. 2010 tullee siihenkin poikkeus, kun karkelot jarjestetaan "taalla" Vancouverissa.

Paras peli tahan mennessa on ollut ehdottomasti Maple Leafsien ja Panthersien matsi Torontossa, jossa istuttiin Leafsien vaihtoaition vieressa. Siihen paasi erillisesti vip-ovesta, siihen toimi tarjoilu ja siita oli hyva palyilla Sundinin palyilya (kun ollaan kun kaksi marjaa).
 

Sonny Burnett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Hmm täytyypäs miettiä. Tietysti sm-liigaa, MM-kisoja, elitserieniä, divaria ja alasarjoja on tullut livenä seurattua.. World cuppia olisi ollut mahis lähteä katsomaan kymmenen vuotta sitten mutta se nyt jäi silloin. Myös Nhl-matsi valittevasti puuttuu (vielä) listalta.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Rastit SM-Liigaan, josta on nähty tietysti varmaan satoja otteluita, MM-kisoihin, joista on nähty v.2003 ensin valmistava Suomi - Ruotsi (Suomi voitti, en muista paljonko...), ja sitten varsinaisista kisoista Suomi - Slovenia (12-0), Suomi - Saksa (2-2, voi perkele), Tshekki - Slovakia (en muista tulosta), sekä joku Itävalta - Nicaragua. Lisäksi v. 96 World Cupista valmistava ottelu Tshekkiä vastaan, en muista muuta kuin että oli Takko maalissa. Eri-ikäisten nuorten pelejä on tullut nähtyä myös.

NHL:ää mennään varmasti vielä joskus tsiigaamaan, ja olympialaisetkin olisi mahtava kokemus.
 

Glove

Jäsen
Liigaa livenä joskus silloin tällöin kun joku tarjoaa lipun... ja joskus jotain muutakin alasarjojen pelejä. Niin kahdet MM-kisat käyty.

Eritason junioripelejä sitten sen mitä ehtii, eli noin 70-120 peliä per kausi.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Yhtäkkiä ulkomuistista lueteltuna:
- Satoja SM-liigapelejä vuosina 1978-2006
- Muutaman kymmentä Suomen alasarjamatsia (Suomi-sarja ja 2.div.)
- Yksi World Cup -ottelu (-96 Ruotsi-Suomi)
- Yksi MM-jääkiekko-ottelu (-97 USA-Kanada)
- Yksi Elitserienin ottelu (-05 Djurgården-Mora)
 
Viimeksi muokattu:

Thoke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Masokistien ja pessimistien suosikki=SaiPa
Allekirjoittaneen hienoin kokemus livenä oli v.2001 MM-kisojen puolivälieräottelu Saksa-Suomi, joka päättyi Suomelle 1-4. Ei se tulos, vaan se tunnelma. Täpötäysi Köln Arena, 18 500 ihmistä, ja kaiken lisäksi Saksa teki avausmaalin tuossa ottelussa. Meteli ja tunnelma oli ihan jotain ainutlaatuista. En ole ennen tuota, enkä tuon jälkeen kokenut mitään vastaavaa ja tuskin tulen kokemaankaan, ellen sitten joskus näe änäriottelua livenä...
 

-KBR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Liberec White Tigers
Livenä noista Sm-liigaa, Mm-kisoja, mestistä ja muita. Se muu on AHL:än huippuottelu Rochester Americans-Manitoba Moose tammikuussa kun olin käymässä ko. kaupungissa. Samalla reissulla tuli katottua koristakin. Ei NBA:ta vaan ABA:ta(American Basketball Association). Rochester Razorsharks pelasi jotain vastaan. En muista kun tärkeämpää oli kaljan juonti katsomossa ja Lady Sharksit katkoilla.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Thoke kirjoitti:
Allekirjoittaneen hienoin kokemus livenä oli v.2001 MM-kisojen puolivälieräottelu Saksa-Suomi, joka päättyi Suomelle 1-4. Ei se tulos, vaan se tunnelma. Täpötäysi Köln Arena, 18 500 ihmistä, ja kaiken lisäksi Saksa teki avausmaalin tuossa ottelussa. Meteli ja tunnelma oli ihan jotain ainutlaatuista. En ole ennen tuota, enkä tuon jälkeen kokenut mitään vastaavaa ja tuskin tulen kokemaankaan, ellen sitten joskus näe änäriottelua livenä...

Paikalla oltiin ja seisomakatsomossa, jossain hehkutusketjussa olen asiasta maininnutkin. Aika pientä joku meidän Turun megamatka, heh. Huikeampaan tunnelmaan en ole sen jälkeen minäkään törmännyt.

Saksa kavensi 4-1 (ei siis tehnyt avausmaalia), mutta heillä oli läpiajo 1-0 tilanteessa ja taivas tietää mitä olisi tapahtunut, jos he olisivat tasoittaneet.

Monet muut MM-kisat paikan päältä nähtynä sekä Suomessa, että ulkomailla. Kotimaan sarjojen lisäksi Saksan ja Britannian pääsarjat on nähty. NHL:ää en katso edes telkkarista, mutta menisin toki otteluun, jos sattuisin lähistöllä olemaan.

Vaihtoehdoista puuttuu jostain syystä naiset (en usko, että sisältyy noihin, vaikka kohta joku niin väittääkin), liigamatsi sieltäkin nähtynä.
 

mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ostravassa tuli pari vuotta sitten oltua MM:n alkusarjan peleissä. Hieno tunnelma oli, ankara volyymi jäähallissa! Cool!
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eipä ole tullut nähtyä kuin kolme Mestis peliä. Niistä ehdottomasti mieleenpainuvin on Jokipojat - Kärpät Joensuussa. Kärpät johti silloin sarjaa ylivoimaisesti ilman yhtään tappiota ja kuinkas ollakaan, juuri siinä pelissä se kauden eka tappio tuli. Taisi Jokipojat voittaa sen pelin 5-2 tai jotain. Kauden päätyttyä Kärpät taisi muuten nousta liigaan jos en aivan väärin muista.
 

Evil Kübl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Liiga karsinnat
Otto G.O.A.T. kirjoitti:
Eipä ole tullut nähtyä kuin kolme Mestis peliä. Niistä ehdottomasti mieleenpainuvin on Jokipojat - Kärpät Joensuussa. Kärpät johti silloin sarjaa ylivoimaisesti ilman yhtään tappiota ja kuinkas ollakaan, juuri siinä pelissä se kauden eka tappio tuli. Taisi Jokipojat voittaa sen pelin 5-2 tai jotain. Kauden päätyttyä Kärpät taisi muuten nousta liigaan jos en aivan väärin muista.

Sori, pakko nussia pilkkua; kärpät ei ole koskaan pelannut mestiksessä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös