Liigan verkkosivut – liiga.fi

  • 1 004 935
  • 4 458

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Tilastot -> playoffs ja uusin kausi alle. Nopeasti katsottuna ~puolet tilastoista viime kaudelta. Tää on mun liiga, ei saatana. Kai sitä pitää maalivahtien torjuntaprosentit katsoa jokaiselta erikseen henkilökohtaiselta sivulta ja järjestää itse, ei tuossa muukaan auta. Sen verran kauan näitä pelejä on myös pelattu, että luulisi jonkun huomanneen "pienen fiban".
Näemmä joo tuo yhteenvetosivu on vituillaan kuin SaiPan pudotuspelihaaveet.

Tämä kertoo kyllä paljon siitä kuinka paljon noita sivuja testaillaan... Ymmärtäähän sen. Sivut on tilattu firmalta, joka tekee tasan tarkkaan sen mitä sopparissa lukee, eikä yhtään enempää. Sm-liiga ei ole tässäkään asiassa osannut varmistaa selustaa edes pienimmissä määrin.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Iiro Tarkin torjuntaprosentti on 93,68%. Tilastot -> Pelaajat -> ja hakukriteeriksi playoff & torjuntaprosentti.

Mitä kautta muuten tuohon Tuomas Tarkkiin törmäsit?
Kiitos, olihan se siellä, enpäs alkanut enää etsimään kun paloi käpy tuohon niin totaalisesti.

Niin, homma on varmaan tilattu joltain firmalta tosiaan, ja siellä homman tekee joku jota lätkä ei ilmeisesti nappaa pätkääkään ja jälki on tuon mukaista sitten.

Hassua sekin, että etusivulla on kuvalinkki SM-Liiga Playoffs 2011 ja alla otsikkona "Ässät ja Ilves selkä seinää vasten neljännesfinaaleissa" jota kautta pääsee illalla tehtyyn uutiseen josta jopa selviää otteluparien tilanteet. Kuitenkaan sitten linkin ajankohtaista alta samaa juttua ei enää löydykään. Nopeasti kun ekaksi vilkaisin, olin järkyttynyt ettei illan kierroksesta ollut mitään koko sivuilla, mutta huomasin tuon sitten myöhemmin.

Etusivulla runkosarjan pistepörssiä ja viikon vanhoja videoita. Jepjep. Sisältö on kunnossa.

Edit: muutenkin tuo etusivu on saatanan rumaa sillisalaattia.

Edit2: pitikin vielä mennä katselemaan ylivoimia. Pudotuspeleissä ei sitten ole tehty noiden sivujen mukaan yhtään ylivoimamaalia. Tilastoa tosin päivitetty tuon mukaan 19.3. viimeksi. Mitäpä sitä joka päivä töihin, olihan siinä pyhäkin välissä.
 
Viimeksi muokattu:

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Oli pakko laittaa palautetta menemään noista sivuista. Olisin ihan oikeasti halunnut nähdä mikä on Iiro Tarkin torjuntaprosentti pudotuspeleissä, mutta sen sijaan sainkin tietää Tuomas Tarkin torjuntaprosentin ties miltä vuodelta.
Olisiko 93,68%?

Maalivahtien tilastot 2010-11

Iiro Tarkki

Siis eihän nuo sivut hyvät ole, mutta yllättävän paljon sieltä löytyy tietoja, kun osaa tonkia!

EDIT: jaa, eipä kyllä löytynytkään niin hirvittävästi torjuntaprosentteja yms.
Suoria linkkejähän noilla sivuilla ei ole, mutta tietoja löytyy vaikkapa kaikista pudotuspeleistä, kun vaihtaa kautta suoraan tuolla osoiterivillä. Esim.

Pudotuspelit 1976
Pudotuspelit 1995
 
Viimeksi muokattu:

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Myös käyttöliittymä on jotenkin helvetin vaikea. Aiempien kausien joukkuetilastot on helpompi tsekata monesta muusta paikasta kuin liigan omilta sivuilta, puhumattakaan jos tarkoituksena on etsiä vähänkään vanhempien pelaajien tietoja. Esimerkiksi nyt Janeckysta kerrotaan viimeinen seura, pituus, paino, ikä, syntymäpaikka, kätisyys ja Jari Kurri palkinto. Mistään ei käy selväksi edes otteluita, pisteitä taikka vanhempia seuroja.

Huvittavia muuten nuo sivun oikeassa laidassa pyörivät tiesitkö?-laatikon faktat. Onhan se mielenkiintoista tietää, että Pasi Peltosella on jäähyennätys. Tosin, onko missään liigan sivuilla täydellistä toppia noista, helpottaisi meinaan vertailua. Jos on, niin käyttöliittymä on kyllä suunniteltu jollekin muulle kuin kaupallisen alan koulutetulle. Tämä nyt siis vain esimerkkinä siitä, miten tuossa kohdassa pyöriviä tietoja voitaisiin tarjota laajemminkin ja luoda tällä tavoin parempi kuva siitä, mikä tilanne on.

Eipä siinä, jotenkin nuo sivut sopivat liigan imagoon. Sivujen selkeät puutteet ja virheet ovat osa sitä kulttuuria, joka liigaan iskostunut: kurinpitopäätökset, tiedotus ja muut vastaavat hoidetaan aivan samalla tavalla "vähän sinnepäin."

edit: Ja tuo Foxin mainitsema osoitteiden vaihto on kyllä niin hanurista. Eikö liiga oikeasti halua jakaa jo serverillä olevaa tietoa käyttäjälle vai missä on vika? Sama homma on muun muassa erilaisten joukkuestatistiikkojen kanssa. Kas kun eivät käännä sivuja venäjäksi ja vaihda numeroita binääriluvuiksi. Saataisiin ainakin satunnaiskäyttäjät pois, toki aktiiviset lätkäjätkät löytävät Google translatorin ja opettelvat binääriluvut statistiikkoja varten. Nimimerkillä "odotan tekstiä Теему Пулккинен - Ёкерит - 111010 + 10111 - 110 - 100 мин, -10"
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Siis eihän nuo sivut hyvät ole, mutta yllättävän paljon sieltä löytyy tietoja, kun osaa tonkia!

Jep, kun osaa tonkia. Mun mielestä kun tän kokoisen sarjan nettisivuilla sen tiedon pitäisi löytyä ihan ilman tonkimistakin. Ja oikean tiedon vielä, meneillään olevasta kaudesta, käytännössä reaaliaikaisesti.

Helvetin kiva että siellä on jotain historiatilastoja vaikka kuinka paljon, minä en niitä tarvi. Ja niiden serverille hakkaamiseen nyt ei tosiaan vaadikaan edes sitä vähää taitoa ja vaivaa mitä näihin kuluvan kauden tilastoihin. Haluaisin käynnissä olevista pudotuspeleistä täydelliset tilastot joihin voin luottaa. Ihan vaan mielenkiinnosta, en minä mitään vedonlyöntiä siinä määrin harrasta.

Mutta ei, edelleen siellä koreilee Tuomas Tarkki torjuntaprossan ykkösenä ja David Leggio päästettyjen maalien keskiarvon kärjessä kun klikkaan notta päivitä näkymä, siitä ensimmäisestä kohdasta jonne päädyn klikattuani tilastoja. Ja joo, tiedän kyllä, oikea tieto löytyy mutkan takaa, mutta se ei ole pointti.

Jos mä hoitaisin työni yhtä huonosti kuin tuon sivun ylläpito, en kovin montaa päivää olisi töissä.
 
Suosikkijoukkue
Lukko
sm-liiga.fi esittää sarjassamme Mitä vittua?: maalivahtitilastoissa on hienot "vaihdettu maaliin" ja "vaihdettu pois" -sarakkeet. Esim. SaiPan Jere Myllyniemen lukemat ovat 24 ja 37. Mitä helvetin infoarvoa sillä on, jos lasketaan kaikki pelien lopun maali-aitio-hiihtelyt tuollaiseen tilastoon?
 

Hurjis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Noniin, en tiedä onko montakin päivää ollut, mutta ei nyt kyllä kovin kauan kuitenkaan. Nimittäin on näemmä ilmestynyt liigan sivuille oikein Playoffs-sivut kera huikean ottelupuun: Playoffs - SM-liiga. Ja näkyypä muuten ne otteluvoitotkin, joita joku kaipaili. Pöljempi olisi voinut luulla, että tälläiset sivut tehdään pleijareiden alkaessa, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eh?
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Kyllähän ne just joku vuosi teki semmoisen playoff-puun, ettei pahemmasta väliä. Sehän korvasi koko helvetin saitin ja samassa mm. sarjataulukko nollattiin pudotuspelejä varten :) Parempi ollakin vähän varovainen, kun tuota muistelee.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
On muuten harvinaisen idioottimainen lyhenne HIFK:lla. Miksi "HIF", miksi ei "IFK"?
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
On muuten harvinaisen idioottimainen lyhenne HIFK:lla. Miksi "HIF", miksi ei "IFK"?
Koska koodari ei tajua mitään jääkiekosta ja on tyytynyt lyhentämään kaikkien joukkueiden nimet kolmeen ensimmäiseen kirjaimeen koko nimestä. Olisi vaatinyt yhden ehtolauseen väsäämisen...
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Nyt jännätään pysyykö tilastopalvelu kärryillä kun Nordiksella mentiin ennenkuulumattomasti ja käsittämättömästi peliajassa yli 100.00 minuutin.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Eikös näillä liigan sysipaskoilla sivuilla ole joskus ollut otteluseurantaa harjoituspeleistäkin?
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Liiga alkaa huomenna, mutta liigan sivut näyttävät olevan vielä paskempia kuin yleensä. Mitään valmentajien tai pelaajien haastatteluvideoita joissa ennakoidaan tulevaa kautta ei ole. Ison osan etusivusta vie Veikkauksen mainos, jos tuo köllöttää tuossa koko kauden niin se on kyllä törkeää. Pistepörssissäkin on vielä viime kauden tilastot. Nyt jotain järkeä siihen touhuun.
 

Poro24

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Liiga alkaa huomenna, mutta liigan sivut näyttävät olevan vielä paskempia kuin yleensä. Mitään valmentajien tai pelaajien haastatteluvideoita joissa ennakoidaan tulevaa kautta ei ole. Ison osan etusivusta vie Veikkauksen mainos, jos tuo köllöttää tuossa koko kauden niin se on kyllä törkeää. Pistepörssissäkin on vielä viime kauden tilastot. Nyt jotain järkeä siihen touhuun.
Liigan juntit elävät pilvilinnoissaan mukavoituneena. He eivät näe tarpeelliseksi tehdä yhtään mitään, sillä liigassa on tällä kaudella poikkeuksellisen hyviä pelaajia. Sen sijaan että yritettäisiin jatkuvasti kehittää ja parantaa tuotetta - ei tehdä yhtään mitään, vaan luotetaan siihen että ihmisiä kuitenkin kiinnostaa.

Ei pitäisi olla ylitsepääsemätön juttu SM-liigan kokoiselta organisaatiolta tuottaa laadukasta tavaraa nettisivuille meille lätkäfaneille.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Spämmätään nyt tänne toi liigan promovideo eli tässä näin:

http://www.youtube.com/watch?v=gMfMJQpsFiA&feature=share

Se pitää sanoa, että viime kauden pytyn nostaminen onnistuttiin suorittamaan erittäin hyvin sekä pelaajien että kameramiesten osalta. Harvinaisen hyvä flow välittyy kuvasta tuossa häppeningissä.
Totta, oli hyvin tallennettu nosto, meni melkein kylmät väreet itselläkin katsellessa. Kaikkiaan ihan hyvä pätkä.

Hauskinta oli taas nuo youtuben kommentit. Kaikki mitkä jaksoin lukea, oli jotain "vittuku hifkiä liikaa" tai "vittuku hesalaisia vaan". Mikä siinä on niin vaikeeta? IFK on hallitseva mestari, ja talviklassikko oli myös aika suuri juttu ihan oikeasti. Samat jätkät varmaan harmistuu, jos NHL mainostaa Crosbylla ja Ovechkinilla, tai La Liga Messillä ja Ronaldolla jne.


edit: näköjään sama jatkuu ketjussa "SM-Liiga-aiheisia videoita"
 
Viimeksi muokattu:

Brunberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kyynärpäätaklaus
Hyvältä näyttää taas liigan sivut. Eilinen kierros on ilmeisesti mitätöity kokonaan kun sarjataulukossa ei ole kuin tämän päivän pelit.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Katsaus tänään liigan sivuile tuotti seuraavat huomiot:

Sarjataulukko: eilisen pelit jääneet pois. Onko tämä nyt joku Vuorisen uusi tasaussysteemi?

Pistepörssi: edelleen viime kauden pisteet näkyvissä.

Muuta: Veikkauksen pelimainos aivan väärässä paikkaa. Etusivu on sekava. Tarjontaa kiekkofaneille liian vähän. Vuorinen hehkutti eilistä huikeaa ihmismäärä joka vieraili sivuilla, eli tämä mies on hyvin ylpeä sivuistaan.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Tosiaan paljon puutteita sivustossa.

-Lataaminen kestää äärettömän kauan, muilla sivustoilla ei ongelmia
-Etusivu erittäin sekava
-Sarjataulukossa häikkää, pistepörssi viime kaudelta
-Liigakierroksen seuraaminen hankalaa sivuston hitauden takia

Toivotaan että joku nuo korjaisi, muuten tulee melko paljon palautetta jääkiekkokansalta.
 

kalitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jets, Ässät
Käytän yleensä liigan mobiilisivuja kierrosten liveseuraamiseen ja se on toiminut nyt kahtena iltana moitteetta ilman hidasteluja tai jäätymisiä. Ja puhelimessa minulla on megan netti, joten ei ole mitään huippunopeutta tarvittu hyvien tulosten saavuttamiseen. Kiitokset liigalle, että edes joku osa-alue sivuilla toimii, suunta on toivottavasti ylöspäin!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös