Liigan verkkosivut – liiga.fi

  • 1 003 923
  • 4 458

Benamy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, HPK ja Hokki
Hienot sivut, paljon paremmat kuin edelliset. Pienet virheet hiukan syö luottamusta, esim. sekä Kärppien että Hifkin joukkuesivulla ristiriitaisuutta pelattujen pelien määrässä, mutta silti taidan viihtyä noilla sivuilla tänään normaalia pidempään.

Pitänee laittaa SM-liigalle palautetta jälleen, tällä kertaa positiivisessa muodossa.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tilastosivu on suoraan matkittu NHL:n virallisilta sivustoilta, sillä siellä aivan samanlaiset tilastot.

Hienot ja selkeät ovat, jos nyt toimivat.

Jep, huomattavasti tarkemmat, selkeämmät ja asiallisemmat kotisivut. Toivottavasti sivujen taso ja anti pidetään hyvänä läpi vuoden, ettei heti alkuinnostuksen jälkeen jätetä sivuja unholaan.
 

dodi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paha on palannut takaisin!
Parempaan suuntaan selvästi menossa. En muista oliko jo aimmilla sivuilla tilastosivuilta löytyvää "Tiesitkö?" infoa, joka tällä kertaa sanoo Kärppien tehneen 41% viime kauden maaleistaan kolmannessa erässä, on muuten mielenkiintoinen prosentti .

Vaan lienee päivitykset edelleen kesken, sillä en ainakaan minä löytänyt pudotuspelien tilastoja. Olisi mielenkiintoisia nuo historiatilastot myös pudotuspeleistä, puhumattakaan siitä, että näkisi aiempien kausien tilastot pudotuspeleistä.
 

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
No nyt on uudella sivulla Akinkin pläsi. Muutenkin uudet sivut vaikuttavat hyviltä, pesevät sentään selkeydessä Elitserienin vastaavat sivut.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Huh, informaatiota lähes tulvii tuolta!

Siltikin, etusivu on hirveän sekava, fontti on omaan silmään liian iso ja värit (erityisesti vihreä) ei vieläkään istu saitille. Tilastosivulta en ainakaan nopeasti keksinyt, että mistä näkee menneitä kausia?
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Onpas sivut hienona. Tämä nyt ei tietenkään korvaa 1½ kauden surkeita sivuja, mutta jos homma toimii myös otteluiden aikana, niin kyllä täytyy tällä kertaa kehua SM-liigaa.

Yksittäisissä otteluissakin parannettu tilastoja huikeasti ja pelaajakohtaisesti myös informaatio lisääntynyt paljon.
 

ICE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Varovainen plussa, mutta miksi ne aloitustilastot piti vielä jättää pois, sitten olisi melkein kaikki tarpeellinen ollut näkyvillä.

Toki vanhoilta mediasivuilta olisi paljon kivaa ollut siirrettävissä, esim. pelipäivänä kokoonpanojen tultua näki heti ketkä puuttuvat mistäkin joukkueesta kokoonpanoista.

Pelaajakorttien ottelutilastot saatu jopa aikajärjestykseen, mutta itse pelaajakortti muuttunut hankalammaksi. Ennen näki yhdellä silmäyksellä ne viime matsit, nyt täytyy vierittää alas ja lisäksi vaihtaa valikkoa, ellei graafeista halua tulkita. Tuo pelaajan arviointi -turhuus pitäisi siirtää suosiolla alas, jotta ne ottelutilastot tulisi samantien ylemmäs.

Mutta juu, sentään eteenpäin menty, mutta aika hitaasti...
 

Kennel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
"Eteenpäin on menty", sanoi mursu hangessa.

Pikaisen selailun perusteella pikainen tuomio. Tärkein osa, eli erilaiset tilastoinnit, ovat kokoneet selvän parannuksen ja ovat määrällisesti jo varsin hyvin kohdillaan. Sitä tavaraa tosin tuodaan melkein turhankin innokkaasti silmille, sillä ruutu on täynnä pientä härpäkettä ja lopputuloksena jää sekava vaikutelma. Pidemmän käytön myötä tuo tosin voi olla ihan hyväkin, kun klikkauksia tarvitaan vähemmän. Tekstipohjaisesta media-/tilastosivusta tuossa rinnalla haaveilen kuitenkin edelleen.

Kännykällä tuntui tuo otteluseuranta toimivan aiempaa paremmin, mistä pisteet kotiin, kuten siitäkin, että ylärivin logot vievät nyt intuitiivisesti joukkueen sm-liiga.fi -sivulle, eikä suoraan kotisivulle.

Trendikkäänä web 2.0 -ominaisuutena pelaajia/joukkueita voi arvostella ja keskiarvot näkyvät sitten kyseisillä sivuilla. Vaikuttaa etenkin näin ennakkoon varsin joutavalta ominaisuudelta, kun kyse ei ole elokuvista tai kirjoista, vaan viihteenlajista, jossa objektiivisuudella on _erittäin_ pieni rooli (muiden kuin analyytikoiden parissa).


Iso harppaus liigan sivustoille. Ei vielä täydellisyyttä tavoitella, mutta nyt tuntuisivat perusasiat olevan hanskassa.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Paljon on parannettu, mutta vieläkin ihan pienillä muutoksilla saisi paljon aikaan. Esimerkkinä sarjataulukot. Yhä on käytössä tämä järkyttävän tyhmä systeemi, jossa sarakkeet menevät

Voitot Tasapelit Häviöt Tehdyt maalit Päästetyt Maalit Lisäpisteet

Siis häh? Tasapelit? Ei ole taidettu SM-liigassa pariin vuoteen pelata yhtä ainutta tasapeliä. Kaikin puolin selkeämpiä olisi seuraavat sarakkeet:

Voitot (3p) Voitot (2p) Häviöt (1p) Häviöt (0p) jne.

Noita voisi sitten nimitellä halunsa mukaan JA/VL-voitoiksi ym., mutta päästäisiinpä jo tasapeleistä eroon. Mestis on (tässäkin) liigaa edellä...
 

Ekonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo, Blues, Honka
Tasapeli

Sääntöjen mukaan on tasapeli, jos maalit ovat tasan varsinaisen peliajan lopussa. Lisäpiste annetaan jatkoaikavoitosta tai voitosta vm-kilpailun eli rankkuskaban jälkeen. Minusta tämä on paras ja ainoa oikea sääntöjen mukainen sekä myös selkeä sarjataulukointimalli, kun pelataan näillä säännöillä.
 

McWerkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kuinkahan paljon noihin YV-tilastoihin voi luottaa tässä vaiheessa?
Tilastojen mukaan liigajoukkueet ovat pelanneet tähän mennessä 158minuuttia ja 6 sekuntia 5-3yv:tä, ja ainoastaan yksi maali on tuossa ajassa onnistuttu tekemään? voiko olla mahdollista? Jos on, niin se siitä perinteisestä "5-3 yv:llä pitäisi aina onnistua"-mantrasta.

En usko tässä vaiheessa vielä että näin oikeasti olisi, vaan eiköhän sieltä puutu maaleista tageja, joiden mukaan tuokin tilasto muodostuisi oikein...

Edit: löytyyhän noita vaikka millä mitalla, kun vähän vilkaisee ottelupöytäkirjoja...
 

Makis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ohhoh. Onpa loistava tasonnosto SM-liigalta. Tuoltahan alkaa jo löytää mitä tarvitsee. Ei tarvitse enää kaivella tilastoja Eurohockeyn sivuilta.

Voittomaaleja ihmettelen. Olenko sokea, vai enkö vain huomaa Viuhkolaa, joka on ampunut kahdessa viime ottelussa voittomaalit, joten hänellä pitäisi olla niitä ainakin tuo kaksi?
 

McWerkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Voittomaaleja ihmettelen. Olenko sokea, vai enkö vain huomaa Viuhkolaa, joka on ampunut kahdessa viime ottelussa voittomaalit, joten hänellä pitäisi olla niitä ainakin tuo kaksi?

Jatkoajalla tehdyt maalit on tagitettu näköjään eri tagilla, eikä tuo voittomaali-tilasto osaa tietenkään niitä ottaa huomioon (luonnollisesti kaikki jatkoaikamaalit ovat voittomaaleja, vai ovatko liigan mielestä)

Mielestäni pahempaa kuin se, ettei julkaista tilastoja, on se että julkaistaan virheellisiä tilastoja
 

ToBey

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jyväskylä
Hmm.. jos rutosti paremmat sivut ovat = tilastoja löytyy maalintekijöistä luistimenterän paksuuteen niin sitten on kyllä tosissaan hyvät sivut ja tasonnosto liigalta. Ei sillä, onhan ne tilastot kivat ja hyvät mutta tuo ulkoasu.. voi luoja! Etusivu näyttää aivan siltä kun kaikki mahdollinen krääsä olisi vain lätkäisty pitkin sivua miten sattuu eikä mietitty ollenkaan loogisuutta, kyllä hetken menee ennenkö älyää tuon sivun loogisuuden.

Ja yksi juttu vielä, vierailkaapa huviksenne HPK:n kotisivuilla.. jotenkin tulee "bon voyage" fiilis.

Ehkäpä tuo tuosta, ei mulla muuta.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Ja yksi juttu vielä, vierailkaapa huviksenne HPK:n kotisivuilla.. jotenkin tulee "bon voyage" fiilis.
Tämähän vain kertoo siitä, että liigalla on mahdollisesti tarkoitus järjestää saman lafkan kautta tuolle samalle alustalle kaikkien liigaseurojen nettisivut.
 

ICE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Voi olla noinkin, mutta muistelisin asian olleen toisinpäin. Eli alkukaudesta HPK ilmoitti muuttavansa sivunsa SM-liigan sivujen tyyliseksi, ja samalla ottavansa käyttöön monia Liigan sivujen ominaisuuksia.

En tiedä olisiko tuo sitten hyvä tapa, aika peruskauraa nuo Kerhon sivut.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pakkohan se on kehuakin kun on aihetta, säästeliäästi kuitenkin näin alkuun. Ensivaikutelma uusista sivuista on ehdottoman positiivinen, toki, kuten joku on jo maininnutkin, edelliset olivat niin totaalisen paskat ettei parantamiseen paljoa vaadittu.

Nythän tuolta löytyy tilastosivuilta lähes kaikki mitä vanhoilla sivuillakin oli, vielä kun ne edelliskausien tilastot saadaan toimimaan ja mielellään heti pidemmältä ajalta niin kelpaa.

Lopullisesti arvioin sivut kunhan näen toimivan otteluseurannan. Mitä sitä muuta noilta sivuilta osaa vaatia? Toimiva otteluseuranta, selkeä ja nopea sivujen käyttö, kattavat tilastot. Nuo kun saavat kuntoon niin minulle kelpaa.
 

Erik Loka

Jäsen
Oiskohan noista uusista sivuista tulossa jopa mobiiliversiota? Helpottaisi huomattavasti käyttöä etenkin jäähallissa, kun sivun avaamiseen ja turhan sisällön näyttämiseen ei menisi niin paljon aikaa.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Oiskohan noista uusista sivuista tulossa jopa mobiiliversiota? Helpottaisi huomattavasti käyttöä etenkin jäähallissa, kun sivun avaamiseen ja turhan sisällön näyttämiseen ei menisi niin paljon aikaa.
Aijai, kun sellaisen saisi!

Tosin nyt uusittu sivukin tuntuu avautuvan mobiililla nopeammin kuin vanha. Todellinen testi tulee kuitenkin vasta pelipäivänä, yleensä sivut on tökkineet silloin kuormituksesta...
 

SjV

Jäsen
Liigan nettisivu uudistuksen takia LiigaLive.net sivulla käytetty tulevien otteluiden lista on toistaiseksi sekaisin. Lista on noudettu www.sm-liiga.fi sivujen otteluohjelma sivulta ja nyt kun tuo sivu on uudistettu automaattinen tietojen haku ei toimi oikein.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Mahtaisko muuten Elisan asiakkaille olla mitään muuta wap-ystävällistä tapaa seurata matseja reaaliajassa kuin Ylen tekstitv?
Liigan sivuille ei viitsi mennä, kun sivu on täynnä kaikkea ylimääräistä.
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Lopullisesti arvioin sivut kunhan näen toimivan otteluseurannan.

Kun kaikki ovat täällä lähinnä haukkuneet sm-liigan panostusta noihin tilasto-/sivuhommiin, niin olenko tosiaan ainoa, joka luki, olikohan se, Tietoviikosta jutun kaikkien hallien yhdistämisestä nopealla verkolla. Tämä sitten antaa mahdollisuuden nopeaan kuvien yms tiedon välittämiseen hallien välillä sekä tuon täysin reaaliaikaisen seurannan.

Että silleen...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös