Liigan verkkosivut – liiga.fi

  • 1 004 020
  • 4 458

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Liigan sivuilla on näemmä keskitytty "oleelliseen" ja kyhätty ärsyttävä, hidastava ja täysin hyödytön introsivu.
So 90's. Kukakohan näitä ideoita kehittelee.

Täytyy kyllä antaa kehujakin. Sarjabloggaajan blogi on laatua liigankin sivuilla. Pyyhkeitä tosin siitä, että blogiviestejä ei jostain käsittämättömästä syystä pysty tilaamaan syötteenä.
 

King Harvest

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flyers, Seahawks, Die Mannschaft
Viimekädessä vastuu menee luonnollisesti Vuoriselle. Jos valitset paskan toimittajan, saat paskaa. Samat ongelmat löytyvät myös yritysmaailmasta, eli organisaatiosta ei löydy osaamista valita pätevää toimittajaa.

Tokihan se vastuu viimekädessä on Vuorisen, mutta en usko hänen olleen vastuussa tästä sivuprojektista. Ja ei, en väitä että nämä sivut olisivat mitenkään hyvät, itseasiassa ne ovat äärettömän huonot. Mutta eivät ne aiemmatkaan sivut mitenkään täydelliset olleet.

Oikeasti tämän luokan ongelmat kertovat jo siitä, että tarjouspyyntövaiheessa ja tarjouksessa on menty lujaa metsään, ainakin itselleni tulee sellainen kuva, että koko projektia ei ole määritelty lainkaan ennen toteutusta.

Tästä olen kyllä täysin samaa mieltä. On käsittämätöntä miksi noin näkyvä organisaatio palkkaa tällaiset ylläpitäjät internet-sivuilleen. Tosin kun miettii minkälaisia päätöksiä SM-liigan johtoryhmä tekee noin muuten, ei se ole mikään ihme. Ammattitaidosta tai sen puutteesta tässä tosiaan on loppupeleissä kyse. Vuorista en haluaisi syytellä siksi, koska hän tuntuu olevan ainoa tai ainoita muutosmielisiä liigassa ja hän on tuonut uusia tuulia liigaan. Liian moni johtoryhmästä vain vastustaa monia Vuorisen joskus radikaalejakin ideoita.
 

-Mercury-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
So 90's. Kukakohan näitä ideoita kehittelee.

Minusta taas tuo on hyvä juttu. Varsinkin kun otteluohjelman pitäisi nyt löytyä nyt helposti, sehän oli joltain hukassa täälläkin.

Jos ei halua tuota intro-sivua katsella niin
http://www.sm-liiga.fi/sm-liiga.html
bookmarkeihin
http://213.28.165.114/tulospalvelu.asp <--- TUO MYÖS!!

Näkisin että tuo palvelee niitä jotka eivät päivittäin ole hakkaamassa F5:sta liigan sivuilla (eli ei minua).


Toinen vaihtoehto olisi toki tehdä sivuista sellaiset että kaikki löytäisivät helposti tarvitsemansa. Joo, mutta kunhan vaan toimisivat ja tilastot olisivat oikein.


edit: Ja kun tuo mitä todennäköisemmin on tuossa vain max. kuukauden niin en oikein näe sitä valittamisen aihetta. Kyllä näitä näkee isommissakin ympyröissä käytettävän, osa pysyvästi, osa kausiluontoisesti.
 
Viimeksi muokattu:

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Minusta taas tuo on hyvä juttu.
Ei ole. Jos et usko minua, usko johtavaa asiantuntijaa, joka kiteyttää näkemyksensä seuraavasti:

Jakob Nielsen kirjoitti:
Splash pages are a sure sign of bad Web design.

Melko suoraan juuri tämäntapaiseen käyttöön liittyvä lainaus vielä:

Jakob Nielsen kirjoitti:
Some websites go overboard in their holiday celebrations, adding special, holiday-themed splash pages that users have to pass through before reaching the main homepage. Splash pages are almost always bad and should be avoided for holiday celebrations, except possibly on the actual date of a truly major holiday.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Kyllä siinä selvästi on tilastoissa oma play-offvalikkonsa.


Olen aiemminkin valittanut, mutta valitan jälleen. Tuo "play-offin 1.kierros" pitäisi kyllä erotella ihan erikseen ja varsinaisia pudotuspelejä olisivat vain puolivälieristä alkaen. Nytkin Miikka Männikkö kekkuloi 3 lisäottelunsa ansiosta play-off-pörssin keulilla ja vain siksi, että oma joukkueensa oli niin heikko, ettei selvinnyt suoraan puolivälieriin. Tämä myös vääristää sikäli, että minä en ole koskaan noista sääleistä eteenpäin selviämistä pitänyt minään (Ilves joka kerta toki selvittänyt, onpa meriittiä) ja mielummin vertailisin suosikkijoukkueessanikin OIKEIDEN pudotuspelien tilastoja.
 

Ua Ua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Minun mielestäni tuo introsivu oli ihan hauska juttu. Ehkä jotkut sitten löytävät tuostakin pelkkää valitettavaa...
Kuinka monta kertaa olet reilun viikon aikana liigan sivuilla käynyt? Onko ylimääräinen klikkaus edelleen mielestäsi "ihan hauska juttu"?

Sen vielä jotenkin ehkä mahdollisesti jossain tilanteessa voi ymmärtää, että jotain ihan oikeasti todella erityistä asiaa varten käyttäjä ohjataan kerran vastoin tämän tahtoa jollekin intro-sivulle ennen varsinaista etusivua, mutta täysin tarpeeton flash-kökkö joka kerta sivuilla vierailtaessa on yksinkertaisesti kamalaa käytettävyyttä.

Eihän siellä toki pakko ole käydä, mutta kun ihan oikeasti nykyään melkein tykkään tuosta otteluseurannasta. Ei sekään täydellinen ole (NHL:llä on parempi, nih) mutta voittaa teksti-tv:n.
 

Elazi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
En tiedä johtuuko kännykästä, vai sm-liigan sivustoista, mutta kun lähti luurilla (6120) selailee sm-liigan sivuja niin yhtäkkiä kännykkä heitti netin pois päältä ja alkuvalikkoon, ihme vika. Onneksi sain matsien tulokset nähtyä.
 

AnaKonda

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Kärpät, NJ Devils, Kraken
Onko muut huomanneet, että Pelaajat-osiossa on varsin "mielenkiintoisia" joukkueita, mm. Arsenal ja Hilpara :D Mikähän hakkeri tuolla on käynyt?
 

-Mercury-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Onko muut huomanneet, että Pelaajat-osiossa on varsin "mielenkiintoisia" joukkueita, mm. Arsenal ja Hilpara :D Mikähän hakkeri tuolla on käynyt?

Wikipedia kirjoitti:
Hilpara on entinen tamperelainen jääkiekkojoukkue. Hilpara toimi Tapparan kakkosjoukkueena. Tästä johtuu yhtäläisyys joukkueiden nimien loppuosassa. Hilpara pelasi yhden kauden jopa SM-sarjassa. Tämä tapahtui kaudella 1969-1970. Hilpara ei olisi päässyt SM-sarjaan, mutta Upon Pallo joutui luopumaan sarjapaikasta ja Hilpara sai tämän paikan.

Arsenalin historiaa en tiedä. Yhtä kaikki, kyseessä joukkueet jotka ovat historian saatossa sm-sarjaa pelanneet. Ilmestyivät tuonne valikoihin samalla kun vanhoja sarjataulukoita on lisätty tietokantaan.

edit: Arsenal, Helsinki ja 1 pääsarjakausi
http://www.ilves.com/maratontaulukko.php
 

AnaKonda

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Kärpät, NJ Devils, Kraken
Arsenalin historiaa en tiedä. Yhtä kaikki, kyseessä joukkueet jotka ovat historian saatossa sm-sarjaa pelanneet. Ilmestyivät tuonne valikoihin samalla kun vanhoja sarjataulukoita on lisätty tietokantaan.

edit: Arsenal, Helsinki ja 1 pääsarjakausi
http://www.ilves.com/maratontaulukko.php

Ok, kiitoksia näistä tiedoista. Ajattelin jo että SM-Liigassa on käynyt ulkomaisia vierailijajoukkueita viheriöiden puolelta :D
 

trap

Jäsen
Eilisestä Blues - HIFK -ottelusta tilastot edelleen väärin.

30.49 Jussi Pesonen - koukkaaminen 2 min
33.24 Jussi Pesonen 3-1 (Ilkka Heikkinen)
38.18 Jussi Pesonen - laitataklaus 2 min

Todellisuudessa nuo kaikki tilastomerkinnät menivät Murrayn, eivätkä Pesosen nimiin.
 

Ua Ua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On tää niin vekkulia. Kun kilikkaan playoff-osiossa maalivahteja, rämähtää näkyviin otsikko "runkosarja". Ja maalivahtitilasto, jossa on maalivahdista riippuen joko runkosarja- tai playofftilasto. Mitähän jänskää seuraavaksi?
Kas kummaa, nyt toimii. Veskareille löytyy oma erillinen playoff-tilastonsa. Ja muutenkin on kehitystä tapahtunut: Tilastot-osiossa pamahti vielä muutama päivä sitten ensimmäisenä näkyviin runkosarjan pistepörssi, vaikka pudotuspelejä oli jo pelattu pitkään. Nyt siis tilastot-osio näyttää ensin playoffien tilastoja, niinkuin pitääkin. Näköjään siellä sentään yritetään. Ehkä se siitä pikkuhiljaa...
 

Ua Ua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Myös tuo maali on korjattu Murraylle. Lukevatkohan ne siellä liigan sivujen ylläpidossa Jatkoaikaa? :-)
Toivottavasti lukevat. Se laitataklausjäähy, jonka aikana Osala teki 4-1, on muuten edelleen Pesosen nimissä. Veikkanpa, ettei jäähyn saaneita pelaajia voi enää jälkeenpäin muuttaa. Maalintekijä oli muutettava, kun koko kansa näki TV:n klipistä, että sehän oli #16, joka kiekon reppuun pisti. Sitäpaitsi tässä saattaa olla kyse myös pelaajan maalibonuksesta eli rahasta.

Tuo korjaus ei näy vielä pistepörsissä. Rem Murrayn oikea saldo on 3+2=5, Jussi Pesosen 1+0=1.
http://www.sm-liiga.fi/tilastot.htm...&rt=0&naytaottelut.x=30&naytaottelut.y=9?b=po
EDIT: Nyt on sitten Murrayn ja Pesosen tehot oikein myös pistepörssissä. Ilmeisesti päivitetty samalla kertaa, kuin tämän illan otteluiden tehot.

Kesäloman ratoksi jään kyyläämään, milloin tuo virhe korjataan myös playoff-tilastojen pistepörssiin. Tämä on siis totinen testi liigan sivujen ylläpidolle. Turhautuneen IFK-kannattajan kanssa ei ole syytä pelleillä...
EDIT 2: Vieläkin jäi epäselväksi, lukeeko sm-liigan sivujen ylläpito tätä viestiketjua. Tällaisen raastavan epätietoisuuden vallassa kohti jalkapallokautta. Suomen Cup alkaa reilun viikon päästä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Saatanan tunarit! SM-liigan otteluseurannassa HIFK - Blues klo 18.30. Vai onko minulta jäänyt jotain huomaamatta, jokin uusi säälipleijarijuttu ettei pudonneelle tule paha mieli.
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
www.sm-liiga.fi:n mukaan hetken päästä alkaa HIFK-Blues. Täytyy varmaan vähentää dokaamista, kun mun mielestä se sarja päättyi jo. No kerrankos sitä sattuu putki menemään pitkäksi.

Kertoo paljon tästä meidän amatööriliigasta tuollainen sekoilu. Pelaajat ovat toki ammattilaisia, mutta muuten homma on puuhastelua.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Aika käsittämätöntä puuhastelua löytyy kyllä tuolta nettisivuilta. Olisi kyllä kiva kuulla selitys, miten ja miksi HIFK-Blues pari edelleen jatkaa pelejään heidän mielestään.

Vai eikö siellä ole ketään töissä, vaan ottelut kirjoitetaan etukäteen jonnekin taulukkoon, josta ne päivämäärän mukaan ponnahtavat sitten pelattaviksi otteluiksi?

edit. Nyt tuli teksti pelattu näkyviin. Selvää edistystä on siis havaittavissa.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
edit. Nyt tuli teksti pelattu näkyviin. Selvää edistystä on siis havaittavissa.
Se matsi sitten taputeltiin nopeasti pakettiin ja eikun pääsiäisen viettoon.
Pelottaa vain, että SM-liiga vielä maksaisi tuolle ylläpidolle ihan korvauksiakin mutta ei kai se ole mahdollista, eihän?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös