Liigan verkkosivut – liiga.fi

  • 1 005 587
  • 4 458

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Nopea kiertoajelu.

Ennenhän ottelujen kokoonpanot ja tilastot löyty etusivulta vieri vierestä. Nyt etusivulla on tuo plussa - joka painamalla muuttuu miinukseksi. Tulee vähän Matti Näsä -fiilis: Tässä sitä nyt painellaan plussa, miinus, plussa, miinus...ja mitään ei tapahdu. Helvettiläinen, onko tässä nyt mitään järkeä! No, siirryttäessä kyseisen päivän otteluseurantaan, kaikki pelit on ihan nätisti nipussa - paitsi että kokoonpanoihin käsiksi päästäkseen pitää napsauttaa ensin kyseisen pelin otteluseuranta auki. Eli yhden painalluksen verran ollaan menty käyttömukavuudessa taaksepäin. Otteluarkistossa tilastot että kokoonpanot ovat kyllä yhden painalluksen päässä, eli ehkä joku päivä hyppäävät etusivullekin.

Ottelupäiväkalenteri etusivulla on ihan hyvä uudistus. Myös nuo liigajengien sivuilta poimitut ennakot ja uutiset on ihan jees. Oma SM-liiga on varmasti ihan kiva, jos siitä tykkää, mutta mun puolesta noi profiilit voisi piilottaa sisäsivuille. Pakarinen on parhaimmillaan asiallinen, katsotaan mitä lisäarvoa kaverin tarinat tuo ja kuinka sanan säilä heiluu.

Perustilastojen tuominen etusivulle on hyvä juttu, samoin nuo linkit pörssien yläpalkeissa. Toisaalta, etusivulta pääsee vain suoraan piste-, ei mihinkään muihin pörsseihin. Ei vaikka olisi plus/miinus auki. No, pääseehän noihinkin tilastoihin käsiksi pistepörssin tai tilastolinkin kautta. Mutta täytyyhän sitä jokasesta ylimääräsestä hiirennäpäytyksestä valittaa, se on tää muuttuva maailma ja evoluution kehittymä...plus/miikoissa erittelyn puuttuminen on paha virhe.

Pelaajakortit tilastoineen onkin sitten surkeassa jamassa, tiedonsiirto on edelleen perseellään. Löytyy tuolta sentään lupauksia herättävä Peliaika tuolta palkista. Koskakohan päästään niin pitkälle, että pystyisi näkemään pelikohtaisesti pisteet, jäähyt, plus-miinus, peliaika, laukaukset...ei kai se ihan mahdoton tehtävä pitäs olla? Ja taishan liigan mediasivuilla viime kaudella yksinkertanen tekstiversio tuosta jo ollakin. Laukaukset, niitähän ei muuten liigan sivuilta löydykään.

Joukkue-linkin alle niputetut perustiedot on jotenkin käytännöllisemmät kuin aiemmin. Yläpalkissa olevat linkit seurojen kotisivuille myös ihan kiva. Kuten edellä mainittu, nuo alleviivaavat tummennukset sarjataulokossa on jotenkin väsyneen näköset. Jaa, noita joukkuetilastoja ei pystykään järjestämään - eikä joukkuetilastoja taida löytyäkään.

Tilastojen pimittämistä on sadateltu ja ohan se melko ihmeellinen veto. Yks askel eteen ja kaksi taakse. Paljon on petrattavaa käyttömukavuudessa, toimivuudessa ja tilastojen saatavuudessa. Mutta kyllä uusissa sivuissa potentiaalia on. Ehkä sen olis voinut kaivaa esiin vaan pikkasen aiemmin.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aivan täydellinen floppi. 1. kierroksen ongelmat nyt oli mitä oli, mutta näemmä jatkossakaan ei kokoonpanotiedot päivity sivuille niiden julkistamisen jälkeen, kuten aiemmin. Ehdottomasti isoimpana miinuksena lukuisten miinusten joukossa kuitenkin esto mediasivuille pääsylle. Kokonaisuutena totaalista paskaa, en kyllä usko mihinkään merkittävään parantumiseen jatkossakaan.
 

Kaivanto

Jäsen
Ehdottomasti isoimpana miinuksena lukuisten miinusten joukossa kuitenkin esto mediasivuille pääsylle.

Entisten sivujen mediasivun informaation lisäksi uusien sivujen tilastoista puuttuu myös mahdollisuus hakea tilastoja erikseen ulkomaalaisille, tulokkaille, puolustajille, ilman veskaria tehtyjä maaleja jnejnejne. Pelaajakorteissa ei ole mitään tilastoja. Vanhojen sivujen pistepörssi on jostain syystä lopettanut päivittymisen, mutta toisaalta mediasivuille on jälleen alkanut tulla ottelukohtaiset peliajat.

SM-LIIGAN SPONSOREILLE TIEDOKSI, että tällä hetkellä katson teksti-tv:stä sarjataulukon, pistepörssin ja maalivahtitilastot, SM-liigan vanhoilta web-sivuilta kokoonpanot, otteluseurannan ja peliajat, Jatkoajan tilastoista pakkien pistepörssin ja pelaajien henkilökohtaiset tilastot sekä sm-liiga.fistä boikotoimieni yritysten nimet.
 

Museoesine

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja muut keskisuomalaiset
No, siirryttäessä kyseisen päivän otteluseurantaan, kaikki pelit on ihan nätisti nipussa - paitsi että kokoonpanoihin käsiksi päästäkseen pitää napsauttaa ensin kyseisen pelin otteluseuranta auki.
Tätä on nyt näköjään parannettu, koska plussaa painamalla viereiseen laatikkoon mainoksen paikalle ilmestyvät tulosseuranta ja kokoonpanot. Hyvä niin, sillä aiemmin kokoonpanot olivat monen mutkan takana, kuten totesit.

Edit. Sentteritkin ovat näköjään löytäneet omille paikoilleen kokoonpanoissa. Oliko jo eilen näin?
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Tätä on nyt näköjään parannettu, koska plussaa painamalla viereiseen laatikkoon mainoksen paikalle ilmestyvät tulosseuranta ja kokoonpanot. Hyvä niin, sillä aiemmin kokoonpanot olivat monen mutkan takana, kuten totesit.
Ihan turhaa mutkaa vieläkin. Tuon plussan tilalla pitäisi olla kaksi linkkiä, joista toinen avaisi viereen kokoonpanot ja toinen seurannan. Sittenkin oltaisiin vasta nippanappa entisen sivuston tasolla käytettävyydessä. Toisaalta millään ei ole mitään merkitystä nyt kun tilastot on nussittu, ryssitty ja raiskattu.
 

Hele

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tilastoja

Näköjään tuo SM-liigan loistava mediasivu ei enää ole saatavilla. Tietääköhän joku mistä näkisi sellaisia tilastoja kuten esimerkiksi peliajat, aloitusprosentit jne?
 

axe

Jäsen
Näköjään tuo SM-liigan loistava mediasivu ei enää ole saatavilla. Tietääköhän joku mistä näkisi sellaisia tilastoja kuten esimerkiksi peliajat, aloitusprosentit jne?

On se edelleen saatavilla. Mutta sinne päästäkseen pitää olla se hosts-tiedosto ohjattuna vanhoille sivuille systeemillä, joka tässä ketjussa on viime päivinä pariin kertaan kerrottu. Peliajat ja muutakin siellä on ajan tasalla, mutta aloitustilastot ovat edelleen viime kautisia.
 
Suosikkijoukkue
JYP
Onkohan muilla vastaavaa ongelmaa:
Tulosseuranta auki päivän ainoan ottelun osalta pitkään... välillä päivitän selaimesta sivun kun mitään ei tapahdu ja saan ajantasaisen tilanteen... parin minuutin päästä kurkkaan jälleen ja yllätyksekseni saan parikymmentä minuuttia vanhan tilanteen eteeni!!! ...ja tämä siis sulkematta selainta tahi sivua kertaakaan välissä!!!

Päivittääkö tulosseuranta muilla itse itseään vai joudutteko käsin päivittelemään sivua?

On ne vaan kamalat...
 

masamasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei jumankekka. Minkähän sortin koodariapina noita tekee. Sarjataulukon tummennukset voisi hyvin korvata mahdollisuudella lajitella jokaisen sarakkeen mukaan nousevassa ja laskevassa järjestyksessä. Pisteet per peli on merkitty kahden desimaalin tarkkuudella, mutta pyöristetty alaspäin tasalukuun. Lisäksi mitähän helkuttia tarkoittaa perättäiset voitot/tasapelit/tappiot -sarakkeissa olevat lukemat, jokin sattumageneraattori arponut lukuja välillä (-18,+3)?

Täysin käsittämätöntä amatöörien puuhastelua.
 

Lawless

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja mielestäni tuo laajennettu sarjataulukko voisi hyvin olla paljon tiiviimmässä muodossa. Nyt se vie sivuttaissuunnassa paljon tilaa ja tuntuu jotenkin oudolta. Nuo perättäiset voitot/tasapelit/häviöt -sarakkeet tuntuvat jotenkin surkuhupaisilta, etenkin niiden sisällön takia. Esim. TPS:n -18 perättäistä tasapeliä tuntuu aikamoiselta saavutukselta. Aivan älytön koko tämä soppa. Kiitos SM-liiga, mahtava tuote on kyseessä.

EDIT: Pisteet/ottelu -sarake (joka ei takuulla ole vaikea ohjelmoida) vaikuttaa myös näyttävän mitä sattuu.
 
Viimeksi muokattu:

Madmax

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
EDIT: Pisteet/ottelu -sarake (joka ei takuulla ole vaikea ohjelmoida) vaikuttaa myös näyttävän mitä sattuu.

Näyttää koodariraukka koodaaneen tuon pisteet/ottelu kentän kokonaisluvuksi ilman pyöristystä. Joten kaksi pistettä kolmesta ottelusta antaa 0. No onneksi on tekstitv ja päässälaskutaito.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

RuuhkaTukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, sympatiaa Jokereille
Esim. TPS:n -18 perättäistä tasapeliä tuntuu aikamoiselta saavutukselta. Aivan älytön koko tämä soppa. Kiitos SM-liiga, mahtava tuote on kyseessä.

Tarkoittaa ilmeisesti, että TPS ei ole pelannut tasan viimeiseen 18 otteluun. Tarkemmin ajatellen yksikään joukkue ei ole pelannut tasan moneen kauteen, mutta siis kuitenkin.
 

amok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Juolahtipa mieleen

Olisipa hupaisaa, jos joku jatkoajan toimituksen tyypeistä ottaisi asiaksi ja tekisi lähiaikoina haastattelun/jutun kaverista, joka vastaa Liigan webbi -sivujen toteutuksesta.
 

Prt Sc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vähän samantyyliset sivut kun assat.com oli ennen. "Klikkaa tästä, niin avautuu nappi jota voit klikata. Sen jälkeen klikkaat vielä kerran, ja et ole vielä lähelläkään." Eli tosi toimivat ja hyvät sivut. Propsit tekijöille.
 

Aleksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Teppo Numminen
Lisäksi mitähän helkuttia tarkoittaa perättäiset voitot/tasapelit/tappiot -sarakkeissa olevat lukemat, jokin sattumageneraattori arponut lukuja välillä (-18,+3)?

Siltä tuo vaikuttaa. Muutenkaan perättäiset voitot/tasapelit/tappiot -sarakkeissa ei ole mitään järkeä. Onkohan tuossa ollut tarkoituksena näyttää kunkin joukkueen pisin perättäisten voittojen/tasapelien/tappioiden putki vai näyttää vain viimeisin putki? Ja miten pitäisi tulkita -3 perättäistä voittoa? Tappioiksi? Jotain muuta, mitä? Kanada?
 

Jukuristi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Tänään näyttäisi otteluseuranta päivittyvän automaattisesti suurin piirtein teksti-tv:n tahdissa.

Mutta vasemmalla laidalla olevien muiden ottelujen "viimeisin pelitapahtuma"-tekstin alla makaa koko 1. erän ajan vain "1. erä alkanut"-teksti vaikka siinä voisi olla kirjattu juuri siihen ilmeisesti tarkoitettu viimeisin pelitapahtuma.

Hyvä uudistus voisi olla Veikkausliigan liveseurannan tapaisesti jonkinlainen äänimerkki maalitapahtuman merkiksi.
 

Js11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On kyllä parantunut sivuston taso julkaisuhetkestä. Vielä kun firefoxin styli9sh laajennuksella blokkasi nuo veikkauksen mainokset/kertoimet ottelulistan väleistä.
 

Teukka Teräs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät Rangers
SM-liiga vs Jääkiekkoliitto 0-6

En taas eri hienoa seurata jääkiekkoliiton alaisia otteluita kun ei tarvi naputella f5 ja ihmetellä, että jumahtiko netti kone vai mikä oikein kun ei sivut päivity. Jääkiekkoliiton otteluissa ei tarvi vain kuin seurata, että miten peli edistyy ja sivusto hoitaa itse päivityksen.
 

Dnada21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, HPK
On kyllä parantunut sivuston taso julkaisuhetkestä. Vielä kun firefoxin styli9sh laajennuksella blokkasi nuo veikkauksen mainokset/kertoimet ottelulistan väleistä.

Et viittis nakata tuota stylishiä Mozillan sivuille? Auttaisi meitä käsiä...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös