Liigan veikkausketju 2023–2024

  • 66 717
  • 271

Akephalos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
1. Ilves
2. HIFK
3. Kärpät
4. Tappara
5. Pelicans
6. TPS
------------------
7. Lukko
8. JYP
9. KalPa
10. KooKoo
------------------
11. Sport
12. Ässät
13. HPK
14. Jukurit
15. SaiPa

Pistepörssin voittaja: Eemeli Suomi
Maalipörssin voittaja: Kristian Vesalainen
Puolustajien pistepörssi: Les Lancaster
Puolustajien maalipörssi: Sami Niku
Tehotilaston voittaja: Otto Leskinen
 

stiffler

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
HIFK
Pelicans
Tappara
KalPa
TPS
Ilves
--------------
Kärpät
JYP
Lukko
KooKoo
--------------
Ässät
SaiPa
Jukurit
HPK
Sport
 

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
1. HPK
2. Kärpät
3. Tappara
4. Ilves
5. HIFK
6. Pelicans
7. KalPa
8. KooKoo
9. JYP
10. Ässät
11. Sport
12. SaiPa
13. Jukurit
14. TPS
15. Lukko
 

iluktov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, 49ers
1. HIFK
2. Ilves
3. Tappara
4. KooKoo
5. Pelicans
6. Lukko
7. Kärpät
8. KalPa
9. JYP
10. Ässät
11. TPS
12. Jukurit
13. SaiPa
14. HPK
15. Sport
 

Sienihattu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
1. TPS
2. Pelicans
3. Ilves
4. HIFK
5. Tappara
6. Ässät
7. Kärpät
8. Jukurit
9. JYP
10. HPK
11. Kalpa
12. Lukko
13. KooKoo
14. Sport
15. Saipa

Korjattu toinen Jukureista HPK:lla.
 
Viimeksi muokattu:

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
1. HIFK
2. Tappara
3. Pelicans
4. Kärpät
5. KooKoo
6. Jukurit
7. Ilves
8. Sport
9. Ässät
10. TPS
11. Lukko
12. HPK
13. JYP
14. KalPa
15. SaiPa
 

Fedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Arizona Coyotes
Kai vielä ehtii antaa ennustuksen runkosarjasta?

1. Tappara - Aiemmasta kaudesta mielestäni heikentynyt Tappara on mielestäni suurin suosikki voittamaan runkosarjan. Joukkueesta on poistunut nimekkäitä pelaajia ja korvaajilla on isot saappaat täydettävänään. Joukkueessa on silti paljon jatkajia, jotka ovat tottuneet menestymiseen. Kokonaisuutena kaikki pelipaikat huomioiden Tappara on terästä muihin verrattuna. Uusi valmentaja tuo uusia asioita peliin ja joukkueen paras osaaminen nähdään varmasti vasta keväällä.

2. Ilves - Tampereen Ilves ei jää paljoa Tapparasta jälkeen. Joukkueen ikärakenne on hyvä ja moni viime kaudella kukkaan puhjennut pelaaja jatkaa varmasti entistä vahvempana kohti tulevaa kautta. Suurimmat katseet kohdistuvat pelaajiin Palve ja Kodytek. Heidän onnistuessaan Ilves taistelee varmasti runkosarjan voitosta, mutta joutuu lopulta tyytymään kakkossijaan. Uskon, että joukkueen maalivahdit pystyvät korvaamaan Langhamerin jättämän aukon. Joukkueen puolustuksesta löytyy erikoisosaamista pelin eri osa-alueisiin riittävästi ja Pennanen osaa kyllä valmentaa.

3. Pelicans - Pelicansit osakkeet nousivat järkyttävästi niillä hetkillä, kun Laschin ja Olkinuoran sopimukset julkaistiin. Siinä on sarjan kaksi ehdotonta kärkipelaajaa omilla pelipaikoillaan siitä huolimatta, että viime kausi oli molemmille haasteellinen. Pelicansin monet loistavat nuoret pelaajat tulevat tällä kaudella kunnolla koko kansan tietoisuuteen. Pidän joukkueen hyökkäysosaamista todella kovana ja uskonkin, että lahtelaiset tekevät tulevalla kaudella paljon maaleja, kenties koko liigasta eniten. Puolustukseen odotan kauden mittaan vielä vahvistusta, sillä se on osa-alue, missä Pelicans jää Tampereen joukkueille merkittävästi.

4. HIFK - Myös HIFKin hyökkäyskalusto on vahva. Sen mukana joukkue menestyy tai kuolee. Nimimiehiä ja potentiaalisia ylivoimapelaajia riittää kolmeen kentälliseen saakka. Uskon, että HIFK tulee omaamaan tämän kauden paras joukkue nimenomaan ylivoimalla. Lehterän osaaminen yhdistettynä joukkueen maaliruiskuihin tulee takaamaan sen, että tätä joukkuetta vastaan ei ole kivaa pelata alivoimaa. Joukkueen puolustus on mieleeni turhan puukätinen ja yksitoikkoinen ja stadin kingit tulevat takuulla vahvistamaan sitä kauden aikana. Joukkueen maalivahteihin tämä seura ei kyllä tule kaatumaan.

5. Kärpät - Kärpillä on menneiden kausien jälkeen aika palata uskottavaksi seuraksi. Marjamäellä on valtavat paineet saada joukkueen peli siihen uskoon, että suora pudotuspelipaikka heltiää ja jotta oululaisyleisö löytää tiensä halliin. Monillekaan ei viides sija runkosarjassa riitä, mutta Kärpillä ei välttämättä riitä tämän ylemmäksi. Moni pelaaja joko alisuoritti menneellä kaudella huomattavasti tai sitten se on vaan heidän nykyinen tasonsa. Uusilla ulkomaalaispelaajilla on valtavat paineet onnistua. Joukkue on periaatteessa tasaisen vahva, mutta liigan mittapuulla paras erikoisosaaminen uupuu.

6. JYP - Hurrikaani palaa takaisin surkeiden vuosien jälkeen ja tarjoaa jälleen vaikean vastustajan kenelle tahansa. Aika näyttää miten Rautakorpi saa lopulta joukkueensa kentällä esiintymään, mutta uskon JYPin nappaavan suoran pudotuspelipaikan. Joukkueessa on loistavat maalivahdit ja kentällisiinkin riittää laatupelaajia useampaan kenttään. Laajuus ei silti ole ehkä niin suurta, mitä yllä olevilla joukkueilla on ja siinä joukkue antaa tasoitusta muulle. Turkulainen ja Gardiner tulevat löytymään todella korkealta pistepörssissä.

7. TPS - Turun ylpeys jää, kuin jääkin säälipleijareihin. Nimilistaltaan tasapaksu joukkue, mutta Miettinen saa joukkueensa varmasti pelaamaan sellaista lätkää, mikä saa joukkueen nappaamaan tasaisesti pisteitä. Joukkueessa kyllä riittää potentiaalia, mutta en usko aivan täysin siihen, että tämä materiaali riittää. Jännä nähdä mihin Petrus Palmu pääsee tällä kaudella surkean edellisvuoden jälkeen. TPS tarvitsee sitä Palmua, jollaista nähtiin Jukureissa. Maalivahtiosasto on täysin mysteeri ja on erittäin mielenkiintoista nähdä, mihin se lopulta pystyy.

8. KalPa - Kuopiossa joudutaan tyytymään sarjan keskikastiin. Maalivahti Jatkolalla on paljon sormensa ja patjansa pelissä, sillä hän tulee voittamaan yksin pisteitä joukkueelle tällä kaudella. Joukkueen puolustus ei mitään hurraa huutoja saa aikaan, mutta toisaalta ei se ole liigan heikointakaan. Hyökkäyksessä riittää osaamista kyllä sen sijaan mukavasti. Jännä nähdä millaista peliä KalPa tulee valmentaja Petri Karjalaisen johdolla oikein pelaamaan. Odotan monelta nuorelta hyökkääjältä läpimurtoa tällä kaudella. Mutta kuten aiemmin sanoin, niin joukkueen pakisto ei hirveästi vakuuta.

9. Sport - Minä olen vakuuttunut Vaasan ruotsalaismafiasta. Siellä on kyllä mielestäni Sportin mittakaavalla todella mielenkiintoinen ja mielestäni ihan vahvakin hyökkäyskalusto. Alakerta ei vaasassakaan vedä vertoja hyökkäyskalustolle, joka saa joukkueen jäämään runkosarjassa sijalle 9. Vastoin monia mielipiteitä, niin minä pidän tästä hankintapolitiikasta. Jos kauden mittaan joutuu arpomaan kenen ottelua sitä katselisi, niin ainakin alkukaudesta haluan kääntää katseeni Sportiin. Dufvasta huolimatta Sport tulee pelaamaan nykyisen liigahistoriansa parhaan kautensa.

10. KooKoo - Tämä oli ensimmäinen paikka, mitä joutui jo hetken arvuuttelemaan. Säälipleijareiden viimeinen paikka menee Kouvolaan. Tavallaan tykkään joukkueen rosterista, mutta toisaalta se jättää paljon kysymysmerkkejä. Joukkueen maalilla ja puolustuksessa on ihan laatutavaraa tarjolla, mutta entä se hyökkäys. Se on KooKoon tulevan kauden murheenkryyni. Monen pelaajan täytyy pelata uransa paras kausi tähän paikkaan, jotta joukkue onnistuisi. Ketkä ottavat lopulta suurimmat vastuut? Kuka pystyy ratkomaan pelit? Se jää nähtäväksi. Nipin napin silti pleijareihin.

11. Lukko - Povaan satakunnan joukkueille murheellista kautta. Lukko on silti Ässiä piirun verran parempi ykköskenttänsä ansiosta. Myöskin valmennuksen osalta Lukko vie kädenväännön. Mutta veikkaukseni perusteella Lukko on tämän kauden suurin epäonnistuja. Ei suinkaan Tomi Lämsän vuoksi, vaan Sahlstedt on kasannut merkillisen heikolta vaikuttavan joukkueen. Rahaa pitäis olla parempaankin, mutta paperilla en näe Lukkoa tämän korkeammalla. Seurattavia pelaajia on esimerkiksi Ervasti, Tieksola ja Nyman. Etenkin Nyman tulee taistelemaan joukkueensa pistepörssin voitosta. Mikäli Lukon kausi lähtee ennustukseni mukaan huonosti käyntiin, niin uskon Raumalla katsottaneen tarkasti vahvistuksien perään. Jos joukkue löytää muutaman pomminvarman pelaajan tuohon rosteriin lisää, niin KooKoo on saavutettavissa.

12. Ässät - Satakunnan kakkonen kaudella 2023-2024. Ässätkin lähtee kauteen vaatimattomalla joukkueella. Maalivahti Rubin kannattelee joukkuetta kuitenkin läpi kauden. Pakistossa on muutamia nuoria pelaajia, joiden esiinmarssia on ilo seurata tulevalla kaudella. Hyökkäyksessä katseeni suuntautuu Lenni Hämeenahoon. 18 vuotiaan pelaajan ei pitäisi kannatella joukkuettaan, mutta käsissä on ehdottomasti Ässien valovoimaisimpia hyökkääjiä. Se kertoo paljon Porin Ässien hyökkäyksen yleisestä tasosta. Myöskin Kalle Myllymaalta odotan paljon. Viime kausi antoi jo välillä osviittaa siitä, että tästä pojasta tulee hyvä peluri. Joukkueen ulkomaalaispelaajat eivät vakuuta itseäni ja povaan etenkin Davidssonin veljeksistä jonkinlaista floppia. Iso vastuun ja peliajan myötä pisteitä silti satelee plakkariin, mutta he eivät pysty hinaamaan joukkuettaan pudotuspeleihin. Riittääkö usko valmentaja Härkälään vai onko hän ensimmäinen potkut saanut valmentaja? Pitkä ässä-tausta saattaa pelastaa hänet potkuilta. Toinen ehdokas kauden ensimmäisiin potkuihin on ylempänä mainitun Lukon Lämsä. Toki hänelle on annettu käsiin heikot työkalut, kiitos Kalle Sahlstedin.

13. Jukurit - Jokisen eväät ovat nyt syöty. Edellisinä kausina Jukureissa on nähty paljon mielenkiintoisia pelaajia ja mielestäni he olivat onnistuneet pelaajahankinnoissa erinomaisesta resursseihinsa nähden. Tällä kaudella menestystä ei kuitenkaan tipu. Joukkueen maalivahtiosastoon itselläni ei riitä uskoa tippaakaan. Puolustus on melko mitäänsanomaton, mutta hyökkäyksessä on sentään muutamia pelimiehiä. Entisten maajoukkueveteraanien lisäksi nuorisossa riittää seurattavaa. Kuinka monta häkkiä Huuhtanen iskee? Pystyvätkö Oden, Mäkinen, Mäkiaho ja Salonen esimerkiksi löytämään seuraavan stepin urallaan? Potentiaalia on, mutta tasaisuus on puuttunut. On myös hauska nähdä tuleeko Miikka Pitkäsestä vielä pelaajaa. Pidin häntä muutama kausi sitten erittäin uhkaavana pelaajana. Jukurit tarvitsee parasta Pitkästä.

14. HPK - Eilisen kauden avauspelin nähneenä tekisi iskeä HPK ylemmäksi. Peli oli hyvännäköistä, mutta pakko iskeä realiteetit pöytään. Kokoonpano on heikko. Puolustuksesta löytyy joukkueen kirkkaimmat tähdet ja tämän johdosta uskonkin HPK:n pelaavat vähämaalisia pelejä tällä kaudella. Rajaniemi on pystynyt osottautumaan ihan hyväksi molariksi, jos puolustuspeli toimii edessä. Mutta tuo hyökkäys. Sillä ei pitkälle pötkitä. Jos ennustin HPK:n päästävän vähän maaleja, niin uskon myös HPK:n tekevän vähän maaleja. En näe hirveästi uhkaa tässä hyökkäyksessä. Juonikkuus ja tulivoima puuttuu täysin.

15. SaiPa - Tämä oli helpoin listattava joukkue. SaiPa on kaikilla mittareilla viimeinen. Legendaarisesta Maso Hockeysta voisi lainata muutaman 2023-2024 SaiPaa jäljittelevän termin: luokaton, katastrofaalinen, surkeaakin surkeampi. Tuntuu, ettei lappeenrannassa edes yritetä. Toki joukkueen uutiset taloudesta antavat ymmärtää sen, ettei rahaa ole. Harri Ahon palkkaaminen ei joukkueen pisteitä nosta, sillä jos Haballa oli välillä vaikeuksia löytää isollakin budjetilla hyviä pelaajia, niin miten nyt käy, kun säästöpossussa on vain muutamia lantteja. Ei käy kateeksi Hämäläistä, jonka pitäisi johtaa tätä rupusakkia tulevallakin kaudella. Ei taida SaiPalla olla edes rahaa potkia häntä ulos, vaikka ei hän yksistään ole vastuussa tästä konkurssista. Pelaajamateriaali on vaan heikkoa. Pitäisikö tästä harmaasta massasta löytää jotain seurattavaa? En valitettavasti kykene siihen. Sarja auki. Kiitos ja anteeksi.

1. Tappara
2. Ilves
3. Pelicans
4. HIFK
5. Kärpät
6. JYP
7. TPS
8. KalPa
9. Sport
10. KooKoo
11. Lukko
12. Ässät
13. Jukurit
14. HPK
15. SaiPa
 

Parooni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
1. HIFK
2. Ilves
3. Pelicans
4. Jyp
5. Kärpät
6. Tappara
7. Kalpa
8. KooKoo
9. HPK
10. Lukko
11. TPS
12. Ässät
13. Sport
14. Saipa
15. Jukurit
 

Etra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
1. Ilves
2. Kärpät
3. HIFK
4. Pelicans
5. Tappara
6. KooKoo
7. JYP
8. Sport
9. TPS
10. Lukko
11. KalPa
12. Ässät
13. HPK
14. Jukurit
15. Saipa

Finaali: Ilves-Kärpät
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Vaikka kausi korkattiinkin jo käyntiin, niin heitetään siitä huolimatta omatkin veikkaukset vielä:

1. Tappara
2. HIFK
3. Ilves
4. Pelicans
5. Kärpät
6. TPS
7. JYP
8. KooKoo
9. Lukko
10. KalPa
11. Ässät
12. Jukurit
13. Sport
14. HPK
15. SaiPa

Mestari: Tappara
Hopea: Ilves
Pronssi: HIFK
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Etra

blanc64

Jäsen
Epäreilua veikata vasta nyt, mutta kun myöhässä liityin foorumille, niin toivottavasti tämä vielä sallitaan.

Runkosarja:
1. Tappara
2. Ilves
3. TPS
4. Kärpät
5. HIFK
6. Pelicans
7. Lukko
8. Sport
9. KalPa
10. Jukurit
11. HPK
12. Ässät
13. KooKoo
14. JYP
15. SaiPa

Kulta: Ilves
Hopea: Tappara
Pronssi: Pelicans
 

Helsingforce

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Veikkaan ensin miltä sarjataulukon top10 näyttää jouluna 2023 (valmentajien nimillä, symboloidakseni ettei pelkkä huippujoukkue paperilla vielä takaa mitään sijoituksia):

1. Pennanen
2. Niemelä
3. Peltonen
4. Grönborg
-
5. Lämsä
6. Marjamäki
7. Rautakorpi
8-10. Miettinen/Salo/Dufva

Kymmenennen ja yhdentoista sijan välillä tullee isompi pudotus, ellei esim. KalPa yllätä positiivisesti, tai Lukko/Kärpät/JYP/TPS negatiivisesti. Tuon top10 ulkopuolella voi myös olla jo uusia valmentajia jouluun mennessä, ja jos Lukko, Kärpät tai JYP ei ole jouluna top8:ssa, saanee myös Lämsä/Marjamäki/Rautakorpi potkut. Lämsää pidän näistä todennäköisimpänä floppina pelitavallisesti, mutta Marjamäkeä todennäköisimpänä päällepäsmärinä, jolle joukkue ei halua pelata. Jompikumpi saanee potkut viimeistään kauden päätteeksi. Maso Lehtonen osoittautuu olevan hyvä valmentaja myös liigatasolla, mutta Kerhon kokoonpano ei riitä. Jokisen eväät on syöty, eikä Ruusu riitä Jukureiden maalilla.

Joulutauolle tultaessa voin todeta, että en nyt kovin hukassa ole ainakaan vielä ollut veikkauksissa.

Niemelä on toki sijalla 7, eikä sijalla 2. Grönborg sai jo heti syyskaudella Tapparan hyvään lentoon, ajattelin sen tapahtuvan vasta talven aikana ja top3-4 olevan aika tasainen, mutta kyllähän tuo top2 on oma ryppäänsä.

Niin Marjamäki kuin Rautakorpi todella saivat potkut, ja Lehtonen on todistanut olevansa pätevä valmentaja myös liigatasolla.

Vaikka top2 on omassa kastissaan, niin onhan nuo erot 4. ja 14. sijan välillä kuitenkin aika pienet (10p), tämäkin siis pitää ainakin vielä tässä vaiheessa paikkaansa:

Runkosarja on tasaisin naismuistiin ja myös kiinnostavin sitten viimeisimmän lockoutin. Osittain siksi yksikään joukkue ei lähde täysimittaisiin tyhjennysmyynteihin.

On ollut tasaisin runkosarja ehkä koskaan (ehkä vielä tasaisempi kuin uskalsin ajatellakaan, sillä se isompi pudotus ei tulekaan 11. sijan vaan 14. sijan kohdalla) ja myydyt liput todistavat, että myös kiinnostavin. En silti vielä uskalla uskoa tuohon jälkimmäiseen veikkaukseeni, etteikö yksikään joukkue lähde täysimittaisiin tyhjennysmyynteihin.

Pistepörssiä ei voita Camper, Levtchi, Lehterä eikä Lasch. Sen voittaa Suomi tai Palve.

Nämäkin herrat ovat nyt sijoilla 1. ja 4., tosin Levtchi ja Camper sijoilla 3. ja 5. että onhan tuo tiukkaa.

K-Espoo saa kuin saakin liigalisenssin, ja muilta Mestisseuroilta suljetaan ovet vielä ainakin kaudeksi 25-26.

Tämäkin veikkaus meni jo oikein, vaikka veikkasin tuon sen jälkeen kun liiga oli jo ilmoittanut, ettei vastaanota lisenssihakemuksia kaudelle 24-25. Vasta lokakuussa pyörsivät päätöksensä ja ilmoittivat, että ottavat sittenkin vastaan hakemuksia tulevalle kaudelle. Ja nyt meni K-Espoon hakemus läpi. Eli vastoin kaikkia ennakko-odotuksia ja todennäköisyyksiä veikkasin, mutta oikein meni.
 
Viimeksi muokattu:

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Tämän hetkinen tunne sijoituksista. Pelaajatilastot myöhemmin.

1. Tappara
2. Ilves
3. HIFK
4. Pelicans
5. Lukko
6. Kärpät
---------
7. JYP
8. Ässät
9. KooKoo
10. TPS
----------
11. KalPa
12. Jukurit
13. Sport
14. HPK
15. SaiPa

Säälit:
JYP - TPS 2-0
Ässät - KooKoo 2-1

Puolivälierät:
Tappara - Ässät 4-1
Ilves - JYP 4-2
HIFK - Kärpät 4-0
Pelicans - Lukko 4-2

Välierät:
Tappara - Pelicans 4-1
Ilves - HIFK 2-4

Pronssi:
Ilves - Pelicans 0-1

Finaalit:
Tappara - HIFK 4-1

Ei huono veikkaus 19.7. laitettu.
 
Suosikkijoukkue
Häviää viimeistään finaaleissa
1. Pelicans (-2)
2. Ilves OIKEIN!
3. Tappara (+2)
4. TPS (-5)
5. KooKoo (-7)
6. HIFK OIKEIN!
---------------
7. KalPa OIKEIN!
8. Sport (-2)
9. JYP (-4)
10. HPK (-4)
---------------
11. Jukurit (+6)
12. Kärpät (+8)
13. Ässät (+2)
14. Lukko (+6)
15. SaiPa OIKEIN!
Neljä oikein, neljä kahen päässä, kaksi neljän päässä ja loput viisi joukkuetta metsään, pahiten Kärpät ja Jukurit.

-HIFK:n kausi lähtee taas huonosti liikkeelle mutta loppukaudesta ovat jälleen liekeissä ja hilaavat huikealla loppukirillä itsensä kuuden parhaan joukkoon
Tämä meni aika lailla juuri päinvastoin. Alkukausi oli mainio, loppukausi heikompi.

-Lämsä on ihan poika vielä ja Marjamäen pelikirja aivan ummehtunut. Veikkaan näille joukkueille totaalisia floppikausia
No Lämsä saattaa olla vieläkin poika, mutta kyllä Lukko sääleihin silti tiensä selvitti. Ja Marjamäen ummehtunut pelikirja onneksi tajuttiin Kärppien toimistolla, ja Mäntymaan johdolla Kärpät on pelannut oikeinkin hyvää lätkää!

-Sport on kasannut niin yllätysvalmiin rosterin että edes Dufva ei onnistu pilaamaan Sporan nousukiitoa
Tämä meni aika lailla nappiin, joskin tämä nousukiito alkoi sen verran myöhään, että kymppisijaan oli tyytyminen.

-HPK:n rosteri ei ole nimivahva, mutta Maso Lehtonen osoittaa jälleen olevansa huippukoutsi ja hilaa Kerhon sääleihin
Ei sinne päinkään...

-Jukurit missaa säälit jälleen niukimmalla mahdollisella marginaalilla. Ruusulla ei valitettavasti mennä kuuhun
Ruusu oli ihan ok ja niin oli Korhonenkin. Täysin pieleen tämä.

-Rautakorpi saa JYPistä kenkää kesken kauden ja valmentajanvaihdos auttaa jyväskyläläiset pudotuspeleihin
Rautakorpi sai kuin saikin kenkää, mutta lopputulema oli täysin päinvastainen. Playoff-sijalta bottom kolmeen Heiskasen johdolla.

-SaiPa kerää enemmän pisteitä kuin viime kaudella mutta valo tunnelin päässä on valitettavasti kovin himmeä
Eipä edes kerännyt.
 

Seeepra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Sulkeissa paras pistemies.

1. Tappara (Levtchi)
2. Ilves (Suomi)
3. Pelicans (Lasch)
4. HIFK (Vesa Laine)
5. Kärpät (Turunen)
6. KalPa (Rissanen)
7. Lukko (Mattila)
8. JYP (Turkulainen)
9. Ässät (Hämeenaho)
10. TPS (Palmu)
11. Sport (Hjalmarsson)
12. KooKoo (Ilomäki)
13. Jukurit (M.Kovarcik)
14. SaiPa (Kala-Antti)
15. HPK (Martel)
Kolme ensimmäistä ja KooKoo oikein, SaiPa ja HPK väärinpäin.
 

Rairama

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL & Vaasan Sport
1. Ilves
2. Pelicans
3. HIFK
4. Tappara
5. TPS
6. Kärpät
---------
7. Lukko
8. KooKoo
9. Sport
10. JYP
---------
11. Jukurit
12. Ässät
13. KalPa
14. HPK
15. SaiPa

- Sääleihin pääsee 84 pisteellä.
- Kärkinelikko 9 pisteen sisällä toisistaan.
En tiedä mikä oli tavoite, mutta HPK ja SaiPa oli ainoat jotka osui. Säälien pisteraja heitti pisteellä, niin se oli sentään ihan ok veikkaus.
 

Rekka Pinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Vancouver Canucks
Runkosarja

1. Ilves
2. Tappara
3. HIFK
4. Pelicans
5. Kärpät
6. TPS
7. Lukko
8. KooKoo
9. JYP
10. KalPa
11. Ässät
12. HPK
13. Jukurit
14. Sport
15. SaiPa

Säälit

Lukko-KalPa 2-1
KooKoo-JYP 2-1

Puolivälierät

Ilves-KooKoo 4-3
Tappara-Lukko 4-2
HIFK-TPS 4-3
Pelicans-Kärpät 4-3

Välierät

Ilves-Pelicans 4-3
Tappara-HIFK 2-4

Pronssi

Tappara-Pelicans 3-4 ja.

Finaalit

Ilves-HIFK 4-3


Kultaa: Ilves
Hopeaa: HIFK
Pronssia: Pelicans

---

Tulee näköjään ennätystasainen kevät, kun kaikkiaan seitsemästä eri ottelusarjasta viidessä ratkaisu saadaan vasta seitsemännessä pelissä.

Kärppäläisittäin muutama juttu
- Kauden päätteeksi Marjamäki lähtee. En osaa sanoa onko lähtö tapahtunut yhteisymmärryksessä vai "yhteismmärryksessä".
- Kärpät värvää kauden aikana uuden urheilutoimenjohtajan, joka tulevina vuosina osoittaa olevansa kova nimi nostaen Kärpät takaisin huipulle.
- Ville Koivunen yltää yli 40 pisteeseen.
- Raksilan snägärit on edelleen perseestä.
SaiPa ja Ässät ainoat täysosumat. Sitten näköjään tullut peräti 6 joukkuetta, jotka ovat menneet ainoastaan yhden sijaluvun väärin. TOP-6 joukkueet yhtä vaille oikein (Jukurit)

Kärppäjutuissa kans osumia, sekä puolittaisia osumia. Marjakiisseli lähti kauden päättymisem sijaan jo joulukuussa. Uusi UTJ värvättiin, mutta tuo nyt toki oli jo aika hyvin kesällä tiedossa. Koivunen toden totta ylsi yli 40 pisteeseen. Raksilan snägärit kuulostavat palstakommentien perusteella olevan edelleen perseestä.

Eihän tää ny kovi huonosti menny!
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
1. HIFK = -5
2. Tappara = +1
3. Ilves = +1
4. Pelicans = +1
5. Kärpät = +1
6. Lukko = -2
————
7. KalPa = 0
8. KooKoo = -4
9. JYP = -4
10. TPS = +1
————
11. Ässät = 0
12. Jukurit = +7
13. Sport = +3
14. HPK = 0
15. SaiPa = 0
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
1. HIFK (Lehterä)
2. Tappara (Levtchi)
3. Ilves (Ikonen)
4. Kärpät (Turunen)
5. TPS (Nurmi)
6. Pelicans (Lasch)
------------------
7. Lukko (Repo)
8. JYP (Turkulainen)
9. KooKoo (Leskinen)
10. KalPa (Rissanen)
------------------
11. Ässät (Ma. Davidsson)
12. Jukurit (Puistola)
13. HPK (Nenonen)
14. Sport (Holmström)
15. Saipa (Helewka)

Kristallipalloni on vielä sumea loman jäljeltä, joten veikkauksessani näkyy, etten ole hirveästi minkään joukkueen edesottamuksia seurannut.

Kärppien kohdalla sarveiskalvollani pyörii pari aivan kummallista ennustusta, joista oraakkelien mukaan toinen toteutuu.

Ennustus nro1: Marjamäki saa potkut ennen joulutaukoa. Se pelastaa Kärppien runkosarjan. Samalla ovenavauksella lähtee joukkueeseen tällä hetkellä kuulumaton erikoistilannevalmentaja.

Ennustus nro 2: Joukkueeseen naarataan alkukaudesta tsemppivalmentaja Marjamäen avuksi hoitamaan suhteet valmennuksen ja pelaajien välillä. Virallisen version mukaan tämä valmentaja tuo mukanaan erikoistilanneosaamista (mutta ei ole sama henkilö kuin ennustus ykkösessä), mutta oikeasti juuri ihmissuhteet ovat tämän valmentajan vahvuus.

Jatkan lomailua.
Osa sijoituksista ihan päin seiniä, osa heittää +-1 tai 2 sijaa sinne tai tänne ja kolme osumaa (Kärpät, Ässät ja SaiPa). Pisteidentekijöissä kuusi oikein.

Marjamäki sai todellakin kenkää ennen joulutaukoa ja se pelasti Kärppien runkosarjan. Tämä osuus täydellisesti oikein. Erikoistilannevalmentajaa ei sitten näkynyt eikä kuulunut.

Tsemppivalmentaja palasi joukkueeseen, mutta hieman myöhemmin kuin arvelin. Tämä meni siis osittain oikein. Erikoistilanteista mies ei vastaa, mutta ihmissuhteissa hän on todellakin mies paikallaan.

Kaikenkaikkiaan ihan hyvin meni ennustelut keskellä kesälomaa.
 

1000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara 2.0, Sasha & Patu
Tosta noi:

1. IFK -5
2. Tappara +1
3. Pelicans
4. Ilves +2
5. JYP -8
6. Kärpät +2
---------
7. Lukko -1
8. KalPa +1
9. TPS
10. Ässät -1
----------
11. Jukurit +6
12. KooKoo
13. Sport +3
14. HPK
15. SaiPa
5/15 täysin oikein, 3 joukkuetta ihan reisille. Muut oli siä päin.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Runkosarjasijoitus (Eniten hyvä tekemään pisteitä)

1. Ilves (Suomi)
2. HIFK (Vesalainen)
3. Kärpät (Bunnaman)
4. Pelicans (Lasch)
5. Lukko (Burke)
6. Tappara (Levtchi)
7. Jyp (Niku)
8. KalPa (Rissanen
9. Kookoo (Ilomäki)
10. TPS (Dudas)
11. Jukurit (Huuhtanen
12. Ässät (Hämeenaho)
13. SaiPa (Ojantakanen)
14. Sport (Lööke)
15. HPK (Huttunen)

1. Ilves -1 (Suomi 2.) Palve
2. HIFK -4 (Vesalainen 4.) Lehterä
3. Kärpät -1 (Bunnaman 10.) Turunen
4. Pelicans +1 (Lasch 1.) Lasch
5. Lukko -3 (Burke 3.) Repo
6. Tappara +5 (Levtchi 1.) Levtchi
7. Jyp -6 (Niku -) Turkulainen
8. KalPa +1 (Rissanen 3.) Mäenpää
9. Kookoo -3 (Ilomäki 3.) Tardif
10. TPS +1 (Dudas 5.) Marjala
11. Jukurit +6 (Huuhtanen 1.) Huuhtanen
12. Ässät +1 (Hämeenaho 2.) Järvinen
13. SaiPa -2 (Ojantakanen 3.) Kalapudas*
14. Sport +4 (Lööke 3.) Hjalmarsson
15. HPK +1 (Huttunen 3.) Tuulola*

*) Huomioitu vain ko. seurassa kauden loppuun asti pelanneet.

Huonoimpia näkemyksiä olivat joukkueista Jyp, Jukurit, Tappara, HIFK, Sport ja SaiPa. Eli yli kolmannes. Pelaajista selkeästi yläkanttiin veikkasin Huttusen, Bunnamanin, Dudasin ja Vesalaisen.

P.s. No, oikeastaan minusta näkemykseni Jypistä ei kauden alla ollut huono ja joukkue oli ihan arvauksen mukaisessa tahdissa ennen kuin Seppänen sai pakkopalttoon auki.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös