Viime kaudella ECHL:n pistepörssin voittanut ja liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Toledo Walleyen 26-vuotias amerikkalaishyökkääjä Josh Kestner siirtyy yksivuotisella sopimuksella TPS:ään. Teki 58 ottelussa pulskat 33+40=73.
Tervetuloa SM-liigaan, Kestner.
Nyt on ehkä Turussakin alettu reagoida noihin toistuviin miinustuloksiin, ja vahvistuksissa siirrytty alemman korin pelaajiin, kun ECHL:stä hommataan vahvistuksia.
Taitava pelaaja ja laukoo hyvin, mutta ilmeisesti luistelussa on puutteita, ja sen takia ei ole saanut AHL:ssä näyttöpaikkoja kovista ECHL-tehoista huolimatta. Ylivoimalla täyttää todennäköisesti paikkansa Liigassakin, mutta jos liike ei ole vahvuus, voi 5vs5-pelissä olla yllättäviäkin haasteita. Ensi kaudella saadaan nähdä, voidaanko Kestneristä puhua ECHL:n Corey Lockena.
Eivät nuo ECHL:n kovat tehot takaa menestystä Liigassa. Petr Pohl tuli SaiPaan iskettyään ECHL:ssä 71 pistettä, mutta liigaura päättyi 36 ottelun ja 11 tehopisteen jälkeen. SaiPassa floppaamassa käynyt Peter Quenneville (9 ottelua, 3+1 pistettä) päätyi ECHL:ään ja pelasi siellä heti yli piste-per-peli -tahdilla. Tapparassa kiikaritehoilla käynyt Jakob Cepis jätti Tampereen ja on siitä lähtien pelannut ECHL:ssä neljä kautta noin piste-per-peli -tahdilla. Tehojensa puolesta Kestner on aika vastaava kuin Ewan Barlow, joka tuli HIFKiin tehtyään ECHL:ssä 58 ottelussa 32+43=75 pistettä. Barlow ei saanut lopulta alleen yhtään liigapeliä, koska hän oli jo harkkapeleissä niin lapanen, että sopimus purettiin vähän ennen liigakauden alkua.
Noita ECHL-tähtiä on tuotu Suomeen paljon. Justin Danforth on isoin onnistuja, mutta yhtä onnistujaa kohti on valtava määrä floppeja, koska Mike Vaskivuo, Mitch Wahl, Alex Lavoie, Adam Miller, ym ovat olleet ECHL:ssä ratkaisupelaajia, mutta Liigassa turhakkeita.
Jokainen ECHL:stä tuleva pelaaja on kyllä aina aikamoinen arpa. Joskus osuu kohdalleen kuten Danforthin kanssa Lukolla kävi, mutta jokaista osumaa kohden on kyllä useampia tyhjiä arpoja.