ValkMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Nyt vedetään ihan mutulla mutta eikö tuo 3-vuotinen soppari ole aika harvinaista ulkkarille ensimmäistä kertaa ulkomailla? Leino siis.
Itsekin kiinnitin samaan huomiota eli tuo kolmivuotinen sopimus on kyllä tavanomaista pidempi. Tosin siinäkin on varmasti omat pykälänsä, joilla pystyy irtautumaan tarvittaessa tuosta sopimuksesta. Esimerkiksi voi olla Khl-pykälä.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Andrei Karejev TPS:aan. Yksi venäläispelaaja kerrallaan tälläkin sektorilla alkaa tasapainotilanne palaamaan sitten KHL:n alkusysäyksen, kun venäläisiä ei moneen kauteen ollut Liigassa käytännössä lainkaan.
Viime kaudelta tulee heti mieleen ainakin kaksi eli Tarasov (Ässät) ja Pereskovov (Jukurit). Oliko vielä muita?
 
******************************************** The only card I need is the Ace of Spades *********************************************

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Boston Bruins ja Real Madrid
Olet oikeassa eli kun Leino siirtyi viime vuonna Ilvekseen, niin hän teki kaksivuotisen diilin kevääseen 2021 asti. Jälkimmäiselle kaudelle hänen sopimukseensa kuului optio siirtyä ulkomaille, minkä hän nyt käytti siirtyessään Örebron riveihin. Eli ei ollut vapaa siirtymään minne tahansa vaan ainoastaan ulkomaisiin sarjoihin. Liigan sisällä ei olisi voinut sopimuksen perusteella siirtyä. Tämä Leino-Örebro kuvio on ollut julkinen salaisuus varmaan jo pari kuukautta.
Ei ollut täysin vapaa siirtymään myöskään ulkomaille, sillä Aamulehti selvitti että Ilves saa tästä siirrosta ja option käytöstä oman korvauksen. Alla linkki Aamulehden uutiseen.

 
Allekirjoituspaikka vuokrattavana. 19.95 €/kk. (+ 0,20 €/viesti. Kolmen kuukauden määräaikainen sopimus. Yhteydenotot yksityisviestein.)
Suosikkijoukkue
Jouel Awrmiia
Yakovenko ja Shchemerov.
Itse asiassa edellisen kerran Liigassa oli näemmä neljä venäläispelaajaa kaudella 01-02 (Barkov, Potaitshuk, Davidov, Kuznetsov). 97-98 näitä oli peräti 12, joten heilahdus tapahtui siis jo tuolloin eikä KHL:n jälkeen kuten virheellisesti väitin.

Mielenkiintoinen pelaaja tämä TPS:n hankinta kuitenkin sikäli, ettei lähtökohtaisesti tuontasoista parhaassa peli-iässä olevaa venäläispelaajaa ole hetkeen nähty kotoisessa pääsarjassa.
 
he’s like a lizard, the way a lizard takes his tongue and sticks it as far as it does and retrieves what it was trying to do - Paul Fenton, 2019

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Karejev on tosiaan pitkästä aikaa sellainen hankinta, että hänellä oli jo oikea asema KHL-joukkueessa, eikä siirtyminen ollut mitenkään pakollinen. Roolia on tietysti mukava saada lisää tuossa iässä, ja vaikka UFAa pienemmissä KHL-jengeissä olisi tullut enemmän otteluita, niin siinä olisi silti ollut pitkä matka ykkösen vakavaan haastamiseen.

Viime kaudella Suomessa pelasi tosiaan monta "KHL-pelaajaa", mutta Tarasov, Pereskokov, Jakovenko ja Dzierkals olivat kaikki nuoria ja tasoltaan 4-6 ketjun miehiä, joten paikka kokoonpanossa ei olisi ollut mitenkään varmaa. Liigaan siirtyminen oli heille fiksu veto ettei tarvinnut pelata U20-sarjaa tai divaria (joka on tosin aliarvostettu ammattilaissarja).

Kunhan Tarasov ja Karejev kertovat kotimaahansa positiivisia uutisia sarjasta, niin Suomen joukkueiden kannattaisi olla jatkossa hereillä Venäjälle päin. He ovat kasvattaneet viime vuosina paljon hyvän tason maalivahteja, ja kun KHLn ykkösvahdit ovat laidastaan sen verran kovia, niin aikamoisen hyviä väliinputoajia syntyy väkisinkin. Ainoastaan aivan parhaat junnut ovat ottaneet tuolla isoa roolia kuten Sorokin, Shostjorkin, Samsonov (+ Merzlikins jos Rigan rahat olisivat riittäneet Luganoa vastaan), mutta heitä kaikkia yhdistää se että he pystyvät torjumaan käytännössä suoraan NHLssä sinne siirryttyään. Hieman tavallisemmat veskarit eivät saa helposti vastuuta, ja sieltä voisikin löytyä helmiä Liigaan 1-2 kauden ajaksi. Ladan, Jugran ja Vladivostokin tapaisia pikkujoukkueita on myös poistunut tuosta sarjasta, joten Venäjän B- ja C-luokan nuoria luulisi irtoavan jatkossakin ja he ovat täysin riittäviä Liigaan ainakin näiden esimerkkien pohjalta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Roku

Jalmus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara. One and only.
Lambert siis JyPiin. Loistavaa!

Kyllä nämä JyPin uudet, lupaavat tulokkaat kuten Puistola ja Lambert herättivät varmasti kiinnostusta koko Liigassa.
Olisivathan he varmasti kelvannut myös muillekin?
Onneksi JyPin UTJ Veikko osaa asiansa ja satsaa JyPin tulevaisuuteen.
Jypin houkutteleva imu on palannut taas. Varmanenko houkuttaa vai Tirkkonen?

Vielä kun JyP osattaisi markkinoidakin heitä kunnolla, valtakunnallisesti kiinnostavampi lupauksia kiekossa.
Puistola ja Lambert ovat nyt ja tulevaisuudessa meidän suurimpia lupauksia Suomikiekossa .
Nautitaan heidän taidostaan vielä hetki täällä Suomessa!
He tuskin ihastuttavat meitä kotoisissa kaukaloissa useampaa vuotta?

Toivottovasti isot valot kutsuu heitä ja Suomi saa uusia tähtiä lätkän eturiviin?
Ja JyP saa nauttia hienosta kiekosta tulevilla kausilla.
Pojat! Pitäkää päät ylhäällä ja muistakaa ottaa taklaukset vastaan.
Hereillä siis koko ajan?
Huh huh, mitä skeidaa. Mun vahva veikkaus on se, että Puistola ottaa ensi kaudella valitettavasti sen ratkaisevan niitin kuupaansa ja se siitä sitten. Luonnollisesti toivon toisin, mutta pahalta näyttää tuolla aivotärähdyshistorialla. Toivottavasti osaa pitää päänsä ylhäällä.

Ja Lambert... miksi ihmeessä jäisi Jyppiin sopimuksesta huolimatta? Pikku veto, että ensi kaudella tähän aikaan on jo sopimus muualle.
 
Vielä tahdon muistuttaa, että mikäli ylläoleva krijoitukseni ei ollut tulkittavissa provokaatioyritykseksi, tulee sitä kohdella vain yhden miehen mielipiteenä.

-FNM-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Huh huh, mitä skeidaa. Mun vahva veikkaus on se, että Puistola ottaa ensi kaudella valitettavasti sen ratkaisevan niitin kuupaansa ja se siitä sitten. Luonnollisesti toivon toisin, mutta pahalta näyttää tuolla aivotärähdyshistorialla. Toivottavasti osaa pitää päänsä ylhäällä.

Ja Lambert... miksi ihmeessä jäisi Jyppiin sopimuksesta huolimatta? Pikku veto, että ensi kaudella tähän aikaan on jo sopimus muualle.
Yhyhyhy.

 
Don't try.

Kukko

Jäsen
Kelpaako 100€?

Mä sanon että 13.5.2021 Brad Lambert on edelleen JYPin sopimuspelaaja ja sä sanot että ei?
Voin ottaa vedon vastaan, kuitenkin muutamalla muutoksella. Koska sopimustilanne 13.5.21 ei ole niin merkityksellinen kauden 21-22 kannalta, niin ehto täytyy olla: Brad Lambert pelaa Liigaa JYP:In paidassa 21-22. Alle 30-ottelua minä voitan, yli 30 sinä voitat. Lisäksi 100e panos on liian korkea. 20e voisi olla asiaan sopivampi.
 
@McTorso :
Toivon, että pari kolme seuraa ei pysty ensi kaudella pelaamaan. Näin saisimme tästä Koronan aiheuttamasta erittäin ikävästä tilanteesta irti jotain positiivistakin.

Lukko8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Kristián Pospíšil
Vili Saarijärvi Lukkoon 2v sopimuksella.

 
Joku kaunis päivä se tulee.

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lexaa
Lukko pääsee jälleen tapojensa mukaan sotkemaan lupaavan junnun kehitystä.
No jopas on katkeraa.

Pakko kyllä jatkaa Sahlstedtin kehumista. Erittäin hyvää työtä ja pakko arvostaa myös sitä, että hän uskaltaa ampua kovilla kun lähes kaikki muut ovat jämähtäneet telineisiin. Todella vakuuttavan oloinen nippu kasassa, joka on vielä myös täynnä mielenkiintoisia nuoria pelaajia. "Well done" sanoisi lontoolainen!
 
"Ekonomien varsinkin voi leikata tuntuvastikin. Rahan teko ylipäänsä on täysin turhaa hommaa, sillä rahaa on aina sama määrä ja se vain kiertää - eivät siis tee yhtään mitään produktiivista." -ijuka

Lukko8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Kristián Pospíšil
Ihanan katkeraa. Lukko kasaa nopeaa ja nuorta, eteenpäin pyrkivää jengiä. Mun mielestä todella hieno juttu. Toista taitaa olla Ässäpuolella?
Toisaalta onhan sekin ihan hienoa, että joku seura pyrkii kehittämään mestispelaajia Liiga tasolle. Mutta joo, onhan se mukavampaa seurata joukkuetta, joka kehittää pelaajia NHL/KHL/SHL/NLA tasolle.
 
Joku kaunis päivä se tulee.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy