Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Liigan varmistuneet siirrot

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Tähtipakki, 27.10.2010 klo 21.37.

 1. Raúl Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Tähän mennessä on osannut hankkia kovalla prosentilla pakkeja, hyökkääjiä ja maalivahteja - sekä valmentajan. Toki joku hutikin mahtuu joukkoon, mutta kenelläpä ei.

  Yhtäkään Pietroniron peliä en ole nähnyt, mutta uskon kaverin yllättävän. Jaakola taas... no, katsotaan.
   
 2. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
 3. Ruuhkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko/NHL
  Lainaus:
  Päällimmäinen asia on Lukkolasien takaa katsottuna harmitus, mikäli Tarmon pelit ovat tältä erää pelatut, mutta toisaalta tämä on aivan valtavan hieno asia itse pelaajan sekä seuran kannalta ja osaan tilanteesta jokatapauksessa olla äärettömän onnellinen. Kertoo oikein tehdystä työstä, vaikka se ei aina ulkopäin pelkällä sarjasijoituksella avaudu ehkä muiden joukkueen kannattajille.
   
 4. Anu Saukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SHL-tähti Kappo Kaako Suomen Turkost
  Lainaus:
  Vaikea uskoa, että murtautuu vielä NHL-miehistöön. Sopimukseen on kirjattu, että tulee pelaamaan Raumalla jos ei NHL:ään mahdu,
   
 5. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Kuinka usein Liigaan on tullut ulkkareita suoraan USHL:stä eli high school-sarjasta, kuten siis Matteo Pietroniro nyt Laheen? Ainakin mielikuva on sellainen, että kovin yleinen urapolku ei tässä ole kyseessä ja on melkoinen hyppäys kyllä sarjojen välillä. Radke taisi olla ensimmäinen ulkkari CHL:stä Liigaan pari vuotta sitten eli olisiko tässä kyseessä vähän samanlainen tapaus.
   
 6. Consumed Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Hisey ja Aston ainakin suoraan sehlarista Liigaan. Jukureiden venäläispakki myös USHL:stä.

  Nickerson myös CHL:stä. Löytynee muitakin, kun Padasta jo pelkästään kolme kappaletta.
   
 7. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Hisey ja Aston tulivat joo näemmä OHL:stä, tosin Hisey pelasi siinä välissä miesten pudotuspelejä ECHL:ssä. Nickerson sitten puolestaan Q:sta eli Radken kohdalla siis näemmä vastineita löytyy, tosin gäppiä nyt se vuosikymmen noiden Ässä-jamppojen osalta.

  Jukurien Yakovenko on joo jenkkien high school-sarja USHL:stä, tosin sinne Venäjältä alunperin tulleena eli löytyisikö pohjois-amerikkalaista USHL -> Liiga-tapausta?
   
 8. Consumed Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Joo, ei noita useinkaan ole suoraan P-A:n junnuliigoista tullut. NCAA:sta varmaan eniten, mutta onkin yliopistosarja ja siellä siis jo aikuisia miehiä.

  Eksoottisin Ässähankinta mitä minulle tulee rapakon takaa mieleen on KooKoo-väellekin tuttu Mike Ramsay. Pelasi nimittäin UHL:ssä ja sielläkin kehnohkoin tehoin. Kertoo paljon tuosta poikkeustilasta mikä joukkueessa vallitsi Ässien hopeakaudella. Kaikki ylisuorittivat ja pelasivat hurmoksessa. Toki Ramsay myöhemmin osoitti Mestiksessä, että jonkinasteista käsitystä pelistä kuitenkin sitten löytyi myös.
   
 9. #16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Liigasta NHL-diilin tänä keväänä/kesänä tehneiden tilanne tällä erää:

  Larmi, Vehviläinen
  Almari, Kaski, O. Leskinen, Sund, Kivihalme, Reunanen
  Ruotsalainen, Palve, Heponiemi, Luostarinen, Kiviranta

  Puuttuuko joku?

  Vielä ainakin Hakanpää ja Kakko tekevät NHL-diilin ja varmaankin myös Ville Heinola jos/kun pienellä numerolla menee.

  E: Almari lisätty. Eli tällä hetkellä 13 viime kaudella Liigassa pelannutta suomalaista tehnyt NHL-sopimuksen kauden päätyttyä.
   
  Viimeksi muokattu: 06.06.2019 klo 09.57
 10. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Almari.
   
 11. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Kait sen Texierin voi lisätä? Vai pelasiko vain lainalla KalPassa?

  Toki siirtyi jo nyt keväällä rapakon taakse.
   
 12. #16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Texier teki NHL-sopimuksen jo vuosi sitten, eli oli vain lainalla KalPassa viime kauden. Sama juttu esim. Rasmus Kuparin, Niclas Westerholmin ja Jakub Skarekin kanssa.
   
 13. redpecka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Liiga, tulevaisuuden EHL jos SaiPa mukana
  Lainaus:
  On kyllä aikamoista ilotulitusta. Varmasti MM-kulta on herättänyt kiinnostusta Liigaan ja suomalaisiin aiheellisesti tai aiheettomasti. En tiedä millä kiikarilla nämä kyseiset on bongattu yleisesti, onko heräteostoksia vai ketkä on siirtymässä suunnitellusti, mutta oletan tietäväni, että maajoukkueessa nyt kokonaisuus oli enemmän kuin yksittäisten pelaajien summa, vai miten se nyt sanotaan. Tämän kaiken kääri sitten valmennus nätiksi paketiksi.

  Ei mitään keneltäkään pois. Hieno juttuhan tämä on. Kirpaisee Liigaa hetken, mutta jouluun mennessä on uudet nimet jo tapetilla.
   
 14. Ruuhkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko/NHL
  Hienointa mielestäni on ehdottomasti, että näin monen NHL-sopimuksen muodossa ainoastaan DeFazio, Oksanen, Zohorna, Strömwall sekä Eronen ovat tehneet KHL-sopimuksen.

  Näin sen kuuluukin olla, että juna vie Pohjois-Amerikkaan, eikä Venäjälle! Unelmat pitäisi olla jossain muualla, kuin kiekkoammattilaisena Venäjällä.
   
  mr.Zou, Pekka Kaukalo, Hatchetman ja yksi muu tykkäävät tästä.
 15. Rannari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata
  Lainaus:
  Ööö.. Nyt en kyllä ymmärrä miksi näin pitää olla. KHL on kuitenkin kohtuu laadukas sarja ja siellä saat pelaamisesta vähintäänkin kohtuullisen korvauksen. Kyllä mä ennemmin menisin Venäjälle kuin esim Ruotsiin tai jäisin Suomeen pelaamaan, jos vain mahdollisuus olisi. NHL:n portit kun eivät avaudukkaan ja tahkoat vain AHL-joukkueissa, niin olet siinä äkkiä muutaman vuoden aikana menettänyt ansioita vähintäänkin satoja tuhansia vuositasolla. Ei mun taloudellinen ajatusmaailma ainakaan kestäisi moista hukattua tilaisuutta, mutta jokainen tietenkin omalla tavallaan.
   
 16. R & L Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Kyllä juuri näin, ja luulenpa ettei kokonaisuudessa Liigaseurojen talous ole koskaan aikaisemmin ollut näin hyvällä tasolla.

  Ihmettelen vain, että mihin HPK on onnistunut piilottamaan Nikkilän & Innalan NHL-peikolta?
   
  HOOLIGAN_ tykkää tästä.
 17. Ruuhkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko/NHL
  Lainaus:
  Liigaseuroille jää KHL-sopimuksen myötä käteen mitä? Ei mitään. Pelkästään taloudellisestikin Liigalle NHL-sopimukset ovat todella iso bonus.

  Liiga on kasvattajasarja, joista parhaat lähtevät haistelemaan NHL portteja ja näistä maksetaan seuroille tuntuva korvaus. Jos parhaat lähtisivät pelamaan Venäjälle, niin Imagollisesti tappio olisi suuri, että ollaan kasvattasarja KHL-sarjalle.

  Katselen mielummin Liiga pelureita siinä maailman tavoiteltuimassa sarjassa jääkiekon parissa, kuin keskellä Siperiaa jossain Amurissa.

  Korostan. NHL-sopimukset ja näin isossa muodossa ovat imagollisesti todella iso juttu ja taso on kaikesta jatkuvasta kitisemisestä huolimatta vähintäänkin hyvä.
   
  Pekka Kaukalo, HOOLIGAN_, Hatchetman ja 6 muuta tykkäävät tästä.
 18. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Eiköhän Innalan kohdalla jännitettävä NHL-joukkue selviä kuun lopulla, kun Innala varattaneen NHL-draftissa kuudennella tai seitsemännellä kierroksella. HPK:sta vielä Tuulolan NHL-sopimusta tässä odotellaan, vaikka kuitenkin luultavasti HPK:ssa vielä ensi kaudella pelaisikin.
   
 19. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  (Lähes) jokaisen pelaajan unelmana on pelata NHL:ssä. Liigan ja liigaseurojen tavoitteena tulee olla, että tarjotaan parhaat mahdolliset edellytykset pelaajille tavoitella unelmaansa. Jos pelaajat kokevat, että Liigassa pelaaminen antaa heille paremmat mahdollisuudet päästä NHL-uraan kiinni kuin KHL:ssä (tai muissa sarjoissa) pelaaminen, niin silloin he usein jäävät Liigaan kehittymään. Tämä ilmiö on parina viime vuonna ollut selkeästi nähtävissä: KHL:n on nähty jopa taannuttavan pelaajia, ja monet näkevät Liigan myös parempana kasvualustana kuin AHL-bussin (esim. Ruotsalainen, Reunanen). Liiga hyötyy tästä merkittävästi, kun tähtipelaajia on joukkueissa enemmän ja näistä saa myös jonkinlaisen korvauksen kun he rapakon taakse siirtyvät.

  Toki asia erikseen ovat sellaiset pelaajat, joilta NHL-unelma on karannut: joko he eivät koskaan NHL-sopimusta saaneet, tai paikka ylhäältä ei auennut. Nämä pelaajat todennäköisesti asettavat enemmän painoarvoa tilipussin koolle, ja suuntaavat siten KHL/NLA/SHL-akselille tienaamaan eläkerahoja.
   
  HOOLIGAN_ ja LiutunLätty tykkäävät tästä.
 20. Peltinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Näköjään aloittanut Kanadan puolella CHL:ssä ja vaihtanut sitten vanhempana USHL:n puolelle. Yleensä suunta on päinvastainen, eli parhaat lähtevät USHL:stä joko yliopistoon tai CHL:ään 18-vuotiaina. Kuulostaisi lähtökohtaisesti korkeintaan Mestis-mieheltä mutta voi olla, että taustalla on jotain henkilökohtaisia syitä ja kaveri on oikeasti CV:tään parempi?
   
  HOOLIGAN_ tykkää tästä.
 21. Rannari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata
  Lainaus:
  Kyllähän mä kaiken tämän ymmärrän, mutta ei ne pelaajat kasvattajaseuralleen pelaa vaan ihan omaan pussiin. Pelaajia useimmiten kuitenkin ohjaa se raha. Tässä ei kysytä nimimerkkien tai kasvattaseurojen halujen perään, missä he haluaisivat pelaajia nähdä. Pitäisi aina kirkkaana mielessä pitää omat tunnetilat tai haaveilut poissa näistä kirjoituksista. Pelaajat tekevät omat ratkaisunsa mahdollisuuksien mukaan.
   
 22. Hatchetman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Jotain siinä Venäjässä kuitenkin, on kun tuntuu että edes rahasta sinne eivät kaikki suostu lähtemään. Kekkosta lainatakseni, siihen vaikuttavat myös niinsanotut yleiset syyt.

  Ja näyttääpä siltä, että NHL:ssa viihdytään niin kauan kuin vaan pystytään, mutta KHL-paluumuuttajat usein voisivat ikänsä ja taitojensa perusteella jatkaakin.

  Kun on talous kunnossa, miksi enää kiusata itseään ja perhettään, olettaen että perhe edes sinne lähtisi. Elämä on liian lyhyt Venäjällä tuhlattavaksi. Ja kaikkea ei mitata rahassa.
   
  Wizzö tykkää tästä.
 23. Mimesis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
 24. ValkMan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Columbuksen sopimuspelaaja maalivahti Daniil Tarasov Ässiin yksivuotisella sopimuksella.