Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Liigan varmistuneet siirrot

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Tähtipakki, 27.10.2010 klo 21.37.

 1. DonTirri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
  Lainaus:
  Lähinnä tässä mietin notta veskanhommat kun on aika paljolti pääkopasta kiinni, niin mitähän Heljangon itseluottamukselle teki se että Tappara hommasi työpariksi mestaruuden torjuneen huippuvahdin joka Heljangon tapaan on nuori ja edelleen kehittyvä.

  Selkeämpää epäluottamuslausetta edellisen kauden veskalle on vaikea antaa.
  Ja nyt pitäisi tällä "kakkosvaihtoehdolla" painaa eteenpäin.

  Sitä tarkoitin tuolla.
   
 2. mixu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  Lainaus:
  Samaa mieltä. Ei Tappara luottanut Heljangoon. Mutta nyt sitten on pakko luottaa. Nautin.
   
 3. Maukka187 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Koovee, NHL
  Lainaus:
  Umpeutuiko siirtoraja jo vai?
   
 4. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Ei umpeutunut, mutta onko tarjontaa kovin paljoa? Jos ulkomailta joudutaan hakemaan uutta veskaa liigaympyröihin, niin se on aina enemmän tai vähemmän arpapeliä. Samalla sellainen ratkaisu olisi jälleen iso isku Heljangon itseluottamukselle.
   
 5. Tattari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kanta- ja Päijät-Häme Länsi-Uudenmaalta käsin
  Lainaus:
  Kyllähän tuo taas teettää hieman lisätyötä Tapparalle. Etsiä uutta pelaajaa avainpaikalle kuitenkin. Eivätköhän ole osanneet tähän varautua.

  Mitä veskojen pääkoppaan tulee, niin ne ovat kyllä tottuneet pitämään sen kunnossa - ja varmaan jo pikkujunnusta lähtien jotenkin sopineetkin tuohon rooliin. Heljangolla pelit paranivat loppukautta kohden ja versin mainiot otteet playoffeissa. Veskat ovat jotenkin omaa rotuaan, joten löytävät hyvin toisistaan treenikaverit. Arvailuksihan tämä tietty jäi, mutta eiköhän Larmi & Heljanko olisi löytäneet toisistaan hyvät kirittäjät ja luottamuksen kautta jopa keventäneet vastuullisen pelipaikan taakkaa toisiltaan?
   
  Hatchetman tykkää tästä.
 6. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Ammattiurheilussa on kilpailua pelipaikoista. Nyt tosin Tapparan pelaavan maalivahdin paikasta vähän vähemmän. Vähän nyt on vaikea näitä maalailemianne epäluottamuksia ja uhkakuvia nähdä. Normaalia toimintaa että yritetään hankkia mahdollisimman hyvä maalivahtikaksikko. Pikemminkin luulisi Heljankoa innostavan Larmin esimerkki.
   
  Tattari ja Wizzö tykkäävät tästä.
 7. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jouel Awrmiia, GeneMatti
  Miksihän Heljanko teki jatkosopimuksen noin törkeästi kohtelevan työnantajan kanssa?
   
  Jääkaappi tykkää tästä.
 8. Numero13 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Jos Heljanko ei kilpailutilannetta kestäisi, lienee parempi katsella jääkiekon sijaan muita hommia. Mielestäni aivan oikeaa toimintaa hankkia mieluummin kaksi kovan tason (vieläpä kehittyvää) maalivahtia toisiansa kirittämään, kuin perinteinen ykkös/kakkos-kuvio.
   
  pussukka, Borre & douppi tykkäävät tästä.
 9. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lainaus:
  Hyvähkö esimerkki kilpailutilanteesta ja sen kestämisestä löytyy tuolta jalkapallon puolelta. Viime kaudella Poolin Simon Mignolet jäi toisen epävarman molarin, Loris Kariuksen kakkoseksi. Sitten Pool hommasi Allison Beckerin, joka oli joka lantin arvoinen ja kiistaton ykkösveskari. Mignolet antoi tällä kaudella ymmärtää, että häntä ei kiusaa yhtään olla kakkosveskari, kun ykkönen on niin pirun kova. Vaikutti jopa hyväntuuliselta. Rivien välistä voi lukea, mitä mieltä oli edellisen kauden tilanteesta. Eikä todellakaan ollut vuosi sitten kovin hyväntuulinen.
   
  MarkoPalo tykkää tästä.
 10. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
 11. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Jaakko Rissanen käyttää ulkomaan option ja siirtyy muualle pelaamaan. Uusi seura ei ilmeisesti vielä julki. Jaakko Rissanen käyttää sopimuksensa ulkomaanoption

  KalPalta lähtenyt viikon sisään 1. ja 2. sentterit ja aiemmin jo 1. pakki Leskinen.

  Ei ole KalPan budjetilla mikään helppi homma nuita korvata. Eikä päästä edes lähellekkään rahallakaan. Surulliselta tuntuu näin 90-vuotis juhlakauden alla.

  Edit. Olisi voinut mennä voimasuhde ketjuunkin. Mutta kun siirto varmistui muualle menkööt tänne.
   
 12. douppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool
  On kyllä niin perseestä tuo, että näin myöhäiset siirrot on vielä mahdollisia Liigasta ulkomaille (esim. Salminen, Rissanen, Larmi...).

  Jotain pitäisi pystyä asialle tekemään, ja aikaistaa tuota siirtorajaa. Tässä vaiheessa on todella hankalaa löytää korvaavia pelaajia tärkeisiin ruutuihin, ja joukkueet aika ikävässä tilanteessa asian kanssa. Tosi, tosi huono juttu kaikinpuolin.
   
  KiekkoMes tykkää tästä.
 13. Mane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves
  NHL-siirtorajalle (Larmi) voitaisiin toki jotain tehdä, mutta Salmisen ja Rissasen tapauksessa seura ja pelaaja ovat itse sopineet tämän myöhäisen ulkomaan siirtorajan. Esimerkiksi Ilveksellä oli Rautiaisen kohdalla ulkomaan siirtorajaksi sovittu huhtikuun loppu.

  Se on sitten eri asia, että olisivat Salminen ja Rissanen suostuneet sopimukseen jossa raja olisi aikaisempi ainakaan ilman palkan korotusta.
   
  iSing, Mr. Smith, Provider ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 14. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Näissä on usein kyse seuran ja pelaajan välisestä sopimuksesta. Ja vaikka ei olisikaan, niin seurat ovat yleensä aika hyvin tietoisia siitä, että onko pelaaja mahdollisesti lähdössä pois. Vaikka tieto voi julkisuuteen tulla jonkinlaisena yllätyksenä, niin seuroille se sitä tuskin lopulta on.

  On sitten seurojen omaa tyhmyyttä, jos ei ole kunnolla varauduttu sellaisen pelaajan lähtöön, jonka osalta vaikkapa NHL-sopimusta on pidetty kohtalaisen todennäköisenä (katson sinua, HIFK).
   
 15. LOFIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1922
  Pelaajayhdistys katsoisi varmasti mielellään sellaisia järjestelyjä missä hankaloitetaan pelaajien mahdollisuuksia lähteä ulkomaille, erityisesti rapakon taakse.
   
 16. douppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool
  Lainaus:
  Varmasti näin, enkä tuosta eri mieltä ole sun kanssa. Jos on hyvin todennäköistä, että pelaaja lähtee, niin siihen pitää pystyä varautumaan ajoissa. Tätä Nybondas ei hallinnut ollenkaan.

  Mutta sitten voi helposti olla tilanteita, jossa joukkueella on se käsitys, että pelaaja jatkaa joukkueessa. Salmisen ja Rissasen tapaukset vaikuttavat tällaisilta kyllä.
   
 17. douppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool
  Lainaus:
  No eihän nyt mitään pidä hankaloittaa, mutta tuota siirtorajaa pitää saada aiemmaksi. kesäkuu on yleensä vähän liian myöhäistä aikaa jengeille saada merkittäviä paikkoja menetyksiin. 2-4 viikkoa nyt ainakin taaksepäin tuota rajaa asap.
   
 18. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Ainakin Salmisen kohdalla on Ässien johdon puolelta kuulemma todettu, että joukkuetta on alusta alkaen rakennettu sillä idealla, että Salminen saattaa lähteä. Kun sopimuksiin kirjataan takarajoja ulkomaille siirtojen suhteen, niin kyllä seurat ovat aika hyvin tietoisia, jos pelaajalla on tarkoitus lähteä ennen tuota takarajaa.
   
 19. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  No ei nyt sentään kaikin puolin. Sakke teki kolmen vuoden pahvin Ässiin ja nyt viimeisenä siirtyi ulkomaille... Olisiko Ässät saanut Sakkea edes kahdeksi kaudeksi, jos tätä optiota ei olisi? Tai onko Ässien kannalta optiokausi parempi kuin ei lainkaan sopimusta tästä viimeisestä kaudesta? Eipähän ainakaan pysty neuvottelemaan toisten Liigajoukkueiden kanssa. Ja olisiko esim. Ohtamaa tehnyt viiden vuoden pahvia Kärppiin? Olisiko Rissanen KalPaan?

  Seuroilla on vielä hyvin aikaa paikata aukkoja ja usein optiokerholaisen sopparin purkaminen vapauttaa pelaajabudjettiin ihan hyvän siivun euroja, niin ei tarvitse ihan tyhjätaskuna lähteä markkinoille huutelemaan. Syksyllähän niitä kovimpia kaloja nimenomaan vapautuu, kenties jopa Liigaseurojen ulottuville kun NHL leireiltä tippuvat kaverit suuntaavat eurooppaan ja laittavat lumipalloefektin liikkeelle.
   
 20. LOFIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1922
  Lainaus:
  Meinaatko siis että Liigan pitää laittaa soittoa NHL:lle että rupeatte sitten tekemään sopimukset nykyistä aikaisemmin?
   
 21. douppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool
  Lainaus:
  Ok, otetaan Salmisen case tuolta listalta pois. Mutta onhan noita nyt ollut vuosien varrella paljonkin, jossa joukkue jää aikalailla kuseen, kun 1-2 tärkeää ukkoa vaihtaakin maisemaa yllättäen vastoin odotuksia/olettamuksia.
   
 22. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Ei liiga voi yksipuolisesti tuota rajaa muuttaa. Ja jos liiga lähtisi rajoittamaan jollain omilla ehdoilla näitä siirtoja, niin pelaajien kiinnostus liigaa kohtaan laskisi, koska NHL-sopimusten saaminen vaikeutuisi.
   
 23. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Ymmärrän pointin, mutta ei näihin oikein voida liigan puolelta vaikuttaa. Tilanne paranee vain siten, että seurojen ja pelaajien välinen kommunikaatio paranee, sekä sopimuksissa pyritään ottamaan huomioon näitä seikkoja aiempaa paremmin.
   
 24. douppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool
  Lainaus:
  Eikun soitan itse sinne :) Euroopan kiekolle huono noin myöhäiset rajat, ja ikävää ettei NHL:ssä ajatella sellasia juttuja ollenkaan (ei nyt eikä jatkossa). Se oli se pointti.
   
 25. douppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool
  Lainaus:
  Näinpä, eikä tuo olekaan niin yksinkertainen kysymys ollenkaan. Aina vituttaa ainakin jonkin verran, kun joku seura (HIFK tai joku muu) menettää pelaajan niin myöhään, että suunnileen samantasoisen korvaajan hankinta saattaa olla liian myöhäistä.