Liigan valmentajaruletti

  • 1 247 167
  • 4 925

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hieno idea, mutta onhan tuo TODELLA epätodennäköistä, että kukaan tuohon tarttuisi. Hintaa viilaa vähän alemmas ja realistiseksi, niin olisi todella mainio veto. Nyt tuo jää lähinnä vain yritykseksi paistatella julkisuudessa, joka tosin onnuistuikin.

Se on jo nykypäivänä aika arvokasta mainosaikaa jos saa itsensä näkyviin lehtien etusivulle, siinä hyvin onnistuttu, mutta onhan tuo vielä että kyllähän tuohon voi hyvinkin joku vielä myös tarttua jos haluaa oman hetkensä julkisuudesta ja pinkka kunnossa. Esim. "Valtteri Bottas".
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Se on jo nykypäivänä aika arvokasta mainosaikaa jos saa itsensä näkyviin lehtien etusivulle, siinä hyvin onnistuttu, mutta onhan tuo vielä että kyllähän tuohon voi hyvinkin joku vielä myös tarttua jos haluaa oman hetkensä julkisuudesta ja pinkka kunnossa. Esim. "Valtteri Bottas".

Suomessa ei ole ketään niin rikasta joka heittäisi satatuhatta kankkulan kaivoon vain saadakseen seisoa Pelsun penkin takana yhden pelin. Ei edes Bottas, vaikka omistaakin Pelsuista osan ja voisi varmaan ilmaiseksikin seistä siellä. Joku firma varmaan teoriassa voisi lähettää jonkun tj:n tuonne, mutta tuskin. 50 000e olisi jo huomattavasti todennäköisempää, että joku tarttuisi täkyyn.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Kuusamakujalla suunnitellaan 200 000 euron moukaria. Vaimon rahoilla.
Kuusamakujalla on sen verran mottipäisiä sopimustarjouksia pöydällä tälläkin hetkellä ettei siellä harkita mitään hyväntekeväisyyttä. Toki moisen summan saa kasaan muutamalla koulutuskeikalla, mutta tässäkin asiassa yrittäjän on ajateltava omaa brändiään ja arvostustaan.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Olen kyllä rehellisesti yllättynyt, miksi JYP hankki Ahvenjärvelle apuriksi Juha Juujärven, jos ei missään vaiheessa ole ollut edes aikomusta jatkaa Juujärven sopimusta? Itse laskeskelin silloin, kun Juujärvi hankittiin, että käytännössä tuossa kohtaa jo annettiin Ahvenjärvelle kenkää, koska päävalmentaja, jonka tiimiä vahvistetaan kesken kauden tuntuu olevan yleensä ns. "broileri" enää eli uskottavuus eittämättä pelaajien keskuudessa kärsii (huom. en ole pelaaja, asiasta minulla ei ole näyttöä ja kyseessä on ainoastaan oma henkilökohtainen arvioni, jota ei voi pitää faktana.)

Minulle tuo Juujärven hankinta olisi käynyt järkeen paremmin, jos hänestä olisi ajateltu JYPin tulevaisuuden rakentajaa. Nyt ilmeisesti hän ei ole spekulaatioissa mukana ainakaan päävalmentajan pestiin, joten jääkö sitten valmennustiimiin - aika näyttää. Juujärvihän on oikeasti ihan osaava valmentaja ja kummasti sai järkeistettyä JYPin peliä tuossa pätkässä, mitä mukana on ollut. Puolustaminen ja viisikkopelaaminen ottivat ison askeleen parempaan aikaisempaan verrattuna.

Mielenkiintoinen tilanne Jyväskylässä. Kukahan sinne suostuu päävalmentajaksi? Vaikka Rautakorpea usein haukutaankin niin tuollaiset hirvitykset ukkoa on ennenkin kiehtoneet, kun saa laittaa kaiken uusiksi.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Kyllähän tämä JYPin valmennussekoilu viimeisen neljän vuoden aikana on vähän surullista seurattavaa. Rahaa on hakattu, mutta mitään ei varsinaisesti olla saatu. Tarinahan alkaa joulukuulta 2017-tammikuulta 2018, jolloin JYP teki jatkosopimukset koko valmennustiimille (Marko Virtanen, Ahvenjärvi, Hyytiä, Turunen). Tätä edelsi tilanne, missä Veltsulla oli jo olemassa optio kaudelle 2018-19, mutta JYP ei sitä halunnut käyttää, koska tahtoi nähdä viimeinkin tuloksia (lue: mestaruus, tässä vaiheessa JYP oli ollut 10 vuotta putkeen TOP5-sijoilla).

CHL-mestaruus tuli, mutta Liigan poffeissa tapahtui se käsittämätön sulaminen IFK:ta vastaan kotona jostain 6-2 johdosta 6-7 jatkistappioon, joka käänsi sarjan ja JYP lähti seuraavassa pelissä laulukuoroon. Veltsu sai kenkää ja ilmeisesti potkut johtuivat pitkälti siitä, ettei Veltsu kyennyt reagoimaan mitenkään JYPin sulamiseen (edes maalivahtia ei vaihdettu, vaikka helppoja meni Olki-Jussille sisään). Potkut oli sinänsä erikoiset, että JYP erotti täten valmentajan, jonka jatkosopimuksen muste oli hädin tuskin ehtinyt kuivua. Itse sopimuskausi ei ehtinyt alkaa lainkaan, mutta palkanmaksuvelvoite säilyi.

Potkuissa oli koomista sekin, että muu valmennustiimi sai pitää paikkansa, eli vain Veltsu lähti. Tästä tuli ongelmaa valmentajamarkkinoilla, koska lähes jokainen koutsi tahtoi tuoda oman tiiminsä mukanaan. Huhujen mukaan Tirkkos-Pekkakin kävi keskusteluja JYPin kanssa jo tuolloin, mutta koska Tirkkonen ei liiku mihinkään ilman Ari Santasta, ei Peksi tullut silloin vielä tänne.

Merikiven Lauri päätti sitten tarttua kaikkien yllätykseksi ruoriin aika heppoisin näytöin, vaikka potentiaalia oli. Harmillisesti mies heitettiin käytännössä bussin alle, kun tuli liikaa vastuuta ja liian isot saappaat kokemattomalle valmentajalle. JYP lähti kauteen 2018-19 mestaruus mielessä ja rosteri oli sen mukainen. Syksy ei startannut hyvin ja Merikivi potkittiin pois, samalla kun tilalle kaivettiin naftaliinista RD. Nyt en muista miten RD selviytyi, huhujen mukaan pistekeskiarvo saattoi olla jopa Merikiveäkin huonompi. Säälien ekalle kierrokselle kuitenkin jäätiin, sen muistan. Tästä huolimatta RD olisi halunnut jatkaa Jyväskylässä, mutta JYP ei siihen suostunut, minkä vuoksi JYPin ja RD:n välit tulehtuivat jo toistamiseen.

Keväällä 2019 oltiin jo siinä tilanteessa, että koko valmennus oli mahdollista pyyhkäistä ulos. Nyt oli Tirkkosen ja Santasen aika tulla esiin. Uusi ongelma tässä tilanteessa oli kuitenkin se, että samalla myös muu organisaatio meni uusiksi. Valmennuksen myötä samalla oven avauksella vaihtui myös urheilutoimenjohtaja ja toimitusjohtaja. Holtarihan otti hatkat jo kesken kauden UTJ:n paikalta Mikkeliin. En tiedä miten paljon Holtarilla oli sormensa pelissä Tirkkosen valinnassa, mutta lopputulema oli selvä: valmentajaksi tullut Tirkkonen ei ollut samaan aikaan organisaatioon tulleiden toimitusjohtaja Korpelan ja UTJ-Viitasen valinta.

Vaikka valmennus meni nyt uusiksi, pelaajisto ei. Tirkkonen ei tuonut mukanaan ensimmäistäkään luottopelaajaansa, vaan rosteri oli käytännössä vain Holtarin peruja kaikkine ylipitkine pappasoppareineen. Joitakin hankintoja Viitanen teki kauden mittaan (Palmu, Lintuniemi), mutta ne eivät kokonaiskuvaa auttaneet. Tirkkosen näköinen rosteri oli tarkoitus rakentaa kaudeksi 2020-21 ja sitä alettiinkin jo tekemään, kunnes koronan perkele katkaisi päivässä tulevan joukkueen rakentamisen.

Syksyllä 2020 Tirkkonen pääsi jo valmentamaan osittain hänen valitsemaansa joukkuetta - kuuden ottelun ajan. Sen jälkeen tuli määräaikainen lomautus, joka kestikin sitten sopimuskauden loppuun. Tämän lomautuksen hintalappu on jäänyt avoimeksi, sillä ymmärrykseni mukaan JYP ja Tirkkonen riitelivät palkanmaksusta lomautuksen ajalla, ja riita oli jossain vaiheessa menossa jo oikeuteenkin.

Viime kaudella penkin takana vieraili vaikka ketä, Viitasta, Varmasta ja Tupamäkeä. Koomisin hetki oli ottelun alussa, kun Cmoren kuvaajat koittivat löytää penkin takaa JYPin päävalmentajaa. Hyvin usein kuviin valittiin "joku" ja nimeksi tuli sitten joku toinen. Kuvastaa varmasti hyvin JYPin valmennussekoilua, jossa ei ollut päätä eikä häntää.

Tälle kaudelle otettiin sitten tuttu ja turvallinen Ahvenjärvi sopparilla 1+1, josta jälkimmäinen vuosi on pelkästään seuran optiolla. Tätä optiotahan ei olla nyt ilmeisesti käyttämässä, eli JYP pääsee jälleen kerran etsimään uutta valmennusta. Hyvä juttu on se, että tällä kertaa koko valmennustiimi on option alla, eli ei toisteta kevään 2018 virheitä. Sen sijaan Viitasen sopimuksen katkeamisesta ei löytynyt googlaamalla tietoa, eli toivottavasti tässä ei käy nyt kuten keväällä 2019, eli Viitanen palkkaa valmentajan, josta seuraava UTJ ei diggaa.

Heitetään loppuun vielä ajatus vailla mitään totuuspohjaa tai huhua: mitä jos Jukka Rautakorpi onkin JYPin seuraava UTJ ja Jukka valitsee valmentajan? Huhujen mukaan Rautakorpi on tulossa Jyväskylään, mutta jospa paikka ei olekaan valmentajana?
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Heitetään loppuun vielä ajatus vailla mitään totuuspohjaa tai huhua: mitä jos Jukka Rautakorpi onkin JYPin seuraava UTJ ja Jukka valitsee valmentajan? Huhujen mukaan Rautakorpi on tulossa Jyväskylään, mutta jospa paikka ei olekaan valmentajana?
Itse en usko että Jukkaa päästetään Tapparasta mihinkään, hän kuitenkin tekee paljon töitä juniori puolen kanssa, joka on merkityksellisessä asemassa mikäli seura meinaa pysyä vahvana myös jatkossa. Monessa seurassa junioripuoli on ihan heitteillä ja se sitten heijastuu edustukseekin. Tapparassa on kuitenkin tajuttu juniorityön tärkeys.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Heitetään loppuun vielä ajatus vailla mitään totuuspohjaa tai huhua: mitä jos Jukka Rautakorpi onkin JYPin seuraava UTJ ja Jukka valitsee valmentajan? Huhujen mukaan Rautakorpi on tulossa Jyväskylään, mutta jospa paikka ei olekaan valmentajana?

Tapparalle olisi kyllä melkoinen PR-katastrofi, jos Rautakorven annettaisiin lähteä Jyväskylään UTJ:n pestiin. Valmennuspesti sentään olisi sellainen, jossa Tapparakin voisi jossakin määrin säilyttää kasvonsa. Seuraavaksi seuraa useita mielipiteitä minulta - toivon, että tämä asia käsitetään juuri yksittäisen henkilön mielipiteenä Rautakorvesta ja Tapparasta; ei kuitenkaan yleistetä sitä käsittämään kaikkien Tappara-fanien käsitystä Rautakorvesta. Rautakorven kohdallahan on tiedossa, että Jukka ei haalarihommia pelkää. Sen sijaan Tampereella on Rautakorpea kohtaan sellaista kunnioitusta, että olisihan se aika hassu tilanne nähdä hänet kasaamassa Jyväskylään huippujoukkueita, kun Tappara on vastustajan puolella.

Jotenkin en pidä kovin todennäköisenä, että Rautakorpi päästettäisiin Tapparasta ihan heppoisin perustein karkaamaan toiseen organisaatioon. Tosin tätä skenaariota tukisi ainakin jossain määrin se, että kokemustahan Rautakorvella on Jyväskylästä ja toisaalta aloittanut pitkän kierroksensa juuri siellä. Haalarihommissakin hän on viihtynyt parhaiten silloin, kun pohja on aivan surkea ja täytyisi kokonaisuutta lähteä rakentamaan uudestaan. Tapparassa sen sijaan urheilujohtajan pesti on mennyt oikein hyvin tähän saakka ja kaksi erittäin iskukykyistä joukkuetta on jo koottuna. Mielelläni näkisin edelleen niin, että Jukalla on annettavaa ihan Tampereellakin. Ihan helppoa ei olisi saada tuohon tilalle yhtä osaavaa tekijää - Tapparalla on kuitenkin myös molemminpuolinen optio niin noinkohan ihan suoraan kilpailijalle saisi Jukka lähteä.
 

manageri6969

Jäsen
Suosikkijoukkue
Osaavat Jääkiekko-organisaatiot, Jypinkylä
Nyt ilmeisesti Pendo on vapailla markkinoilla, mutta mihin tie vie vai ottaako Jalonen luottoratsunsa omaan tiimiinsä? Mielenkiintoista...
 

NahkaHagrid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Jesse Puljujärvi.
Suosikkijoukkue
Kärpät
(1)
  • Tykkää
Reactions: Dev

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Eipä olekaan Marjamäki jatkamassa Kärpissä:

Kyllä siellä on toimistolla paketti sekaisin, koska nyt on käynyt tuplabuukkaus.


Olisko sitten kahden päävalmentajan taktiikka?
 

Nigi

Jäsen
Kyllä siellä on toimistolla paketti sekaisin, koska nyt on käynyt tuplabuukkaus.


Olisko sitten kahden päävalmentajan taktiikka?
Raimo valmentaa kotipelit ja Matin kontolla on vierasreissut.
 

Mimesis

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Lisättäköön @Mimesis kommenttiin, että tilaisuudessa kerrottiin valmennustiimin olevan "kesken" eli joku sopimus on julkaisematta. JYPin omassa osiossa arvailut kohdistuvat KooKoon Heiskaseen, jota ei voitu julkistaa KooKoon pelatessa vielä.

Lisätään kollektiivisesti tällainen tapparalaisten tuntoja keventävä kommentti käyttäjältä Mikki:

Jyppi vie valmentajat ja Ilves pelaajat. Ketä meille enää jää?
 

Artyukhin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Lisättäköön @Mimesis kommenttiin, että tilaisuudessa kerrottiin valmennustiimin olevan "kesken" eli joku sopimus on julkaisematta. JYPin omassa osiossa arvailut kohdistuvat KooKoon Heiskaseen, jota ei voitu julkistaa KooKoon pelatessa vielä.

Lisätään kollektiivisesti tällainen tapparalaisten tuntoja keventävä kommentti käyttäjältä Mikki:
Joo, kyllä se Heiskanen on Jyppiin menossa
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös