Hexa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eiköhän Piällikkö hae nyt ensin itselleen hieman kannuksia valmentamisessa. Myöhemmin on ehkä suunnitelmissa hakeutua valmentajaksi hieman tuonne lähemmäksi Kallaveden maisemia. Näin ainakin voisi kuvitella.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Joku vertasi Jokisen valmentajanpestiä Reijo Ruotsalaiseen. Valmentajakokemuksen osalta parempi vertauskohde Mestiksestä olisi mielestäni aikoinaan kesken kauden Jokipoikien peräsimeen hypännyt Esa Tikkanen.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Pakko ottaa itsekin kantaa tähän Jukurien ensi kauden päävalmentajakuvioon. Ymmärrän, että Olli Jokisen nimityksellä saadaan kauden alla joukkueen ympärille enemmän pöhinää kuin aikoihin, mutta mielestäni tuo ei ole sitä mitä Jukurit tarvitsee. Jukurit tarvitsee tuloksia, pitäisi päästä tosissaan kilpailemaan top-10 sijoituksesta ja luoda oma tunnistettava identiteetti Liiga-kartalle. Jos Olli Jokinen ei osoittaudu hyväksi valmentajaksi ja Jukurit jatkavat rämpimistään niin ei siinä Olli Jokinen päävalmentajan paikalla kauan mitään positiivista pöhinää joukkueen ympärille tuo. Ei kukaan osta lippua Olli Jokisen takia enää alun jälkeen, jos joukkue rämpii. Annetaan toki Jokiselle mahdollisuus näyttää osaamisensa eikä lytätä ennakkoon, mutta omaan silmään tämä palkkaus näyttäytyy vähintäänkin kummallisena.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Ihan hyvä valinta Jokiselta lähteä nostamaan heikkoa tiimiä ylös. Jos onnistuu, niin saa heti positiivista nostetta. Jos epäonnistuu, niin ei merkitystä. Suuri yleisö toteaa vaan että Jukureiden resursseilla on hankala menestyä.

Ja nimenomaan niin jalat maassa -startti kuin vain voi olla. Ei todellakaan mikään sikari suussa isolle kirkolle - kaikki - mulle - heti - nyt. Vaan nöyrästi ja pitkäjänteisti. Tuossa iässä on valmentajalla aikaa. Urheilijana ei ole. OJ tuntuu sisäistäneen kaiken pirun hyvin kun ukon höpinöitä kuuntelee. Mitään vääriä käsityksiä ei tunnu olevan. Nyt vain kovaa työtä ja antaa tuloksen puhua puolestaan.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.
Suosikkijoukkue
Lukko, JVDT
Peltonen ja Jokinen ovat todella kiinnostavia nimiä mutta suhtaudun heidän onnistumiseensa vähän epäillen, etenkin Jokisessa. Entiset pelaajat ovat joskus penkin takana vähän mitä ovat. Yrittää saa toki aina. Olisi siistiä jos Peltonen valmentaisi IFK:n mestaruuteen.
Onhan se joissain tapauksissa vähän niin ja näin, mutta sitten on jotkut entiset pelaajat onnistuneet vallan mainiosti penkin takana. Kuten esimerkiksi K.Jalonen, Suikkanen, Kivi sekä tällä kaudella joukkojaan luotsaavat Myrrä, Helminen ja Virta. Toinen ääripää on sitten taas nämä Kauppiset, Leimeet, Immoset, Laukkaset yms.
 
Suosikkijoukkue
Lukko, JVDT
Jep, menee aika 50-50. Eikä esimerkiksi Kotkaniemi Ässissä ollut kovinkaan kummoinen... Jukurit otti riskin mutta niitäkin on otettava joskus. Ja vähintään pieni mediahuomio on taattu, sitäkin haettiin varmasti.
Kotkaniemi oli ihan hupiukko. Itellä "Päälliköstä" sellanen fiilis, että ei ole välttämättä lainkaan pöllömpi haku.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, Windsor Spitfires
Jos Jokisen saapumisesta pitää antaa analyysi niin Jukurien ja OJ:n kannalta skenaario toivottavasti on:

Jokisen taustalle saatu on saatu meritoituneita apuvalmentajia joilla vahva taktinen osaaminen ja työnjako on selvä, OJ on piällysmies ja johtaja joka katsoo kokonaisuutta ja apuvalmentajat hoitavat yksityiskohtien hiomisen.

Valitettavasti pelkään että skenaario on:

Toivakan epätoivoinen mediastuntti jolla yritetään saada seutukunnasta enemmän euroja Jukureihin ja OJ:n tiimi koostuu muista katsomattomista ja halvoista arvoista.
 
"Kyllähän siellä liikutaan taas lähellä rienausta, mutta haittaako se toisaalta aurinkoakaan jos kysytään onko kuu sitä lämpimämpi?" -Nimimerkki Clocks

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
Jukurit tosiaan varmistivat OJ pestauksen. Onnittelut Mikkeliin, saitte muutama sata silmäparia lisää jotka seuraavat otteita ja rajaton mediahuomio.
 
"Nyt menemme kaikki eteenpäin."
Suosikkijoukkue
⚠Vaadin, että löylyhuoneen voi ignorata
Kuten esimerkiksi K.Jalonen, Suikkanen, Kivi sekä tällä kaudella joukkojaan luotsaavat Myrrä, Helminen ja Virta. Toinen ääripää on sitten taas nämä Kauppiset, Leimeet, Immoset, Laukkaset yms.
Mikä taso/pelimäärä muuten määrittää entisen pelaajan? Antti Pennanen pari peliä SM-liigassa ja puolikas kausi Mestistä? Jussi Tapola pari kautta silloista 1-divisioonaa, sekä useampi kakkosta? Jukka Rautakorpi muutama kausi 2-divisioonaa? No, Lauri Marjamäki ei ainakaan ole entinen pelaaja.

Vai tarkoitetaanko entisellä pelaajalla ennemmin näitä, jotka pomppaavat hyvin nopeasti peliuran jälkeen ammattilaisjoukkueen vastuuvalmentajaksi?
 
Liity yhteiseen rintamaan! Vaadimme, että löylyhuoneen voisi piilottaa! Osoita tukesi kopioimalla lihavoitu teksti allekirjoitukseesi.

he’s like a lizard, the way a lizard takes his tongue and sticks it as far as it does and retrieves what it was trying to do - Paul Fenton, 2019

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
IMO vähän jännä miten pessimistisesti jääkiekissa yleensä suhtaudutaan näihin entisiin pelaajiin, jotka hyppäävät nopeasti penkin taakse. Futiksesta löytyy esimerkkejä vaikka kuinka ihan sieltä huipputasolta asti. Osa tietysti onnistuu paremmin, osa huonommin.

Jukureille ihan hyvä haku, hyvä tapa herättää mielenkiintoa.
 

forrest

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Blue Jackets, Panthers
KOOVEEta luotsaava Juuso Hahl siirtyy ensi kaudeksi johonkin liigajoukkueeseen johonkin tehtävään. Jukureista on useamman vuoden taustaa, mutta koska on omien sanojensa mukaan hänelle uusi liigakaupunki niin Mikkelistä tuskin on kyse.

 
In Janne We Trust.

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
KOOVEEta luotsaava Juuso Hahl siirtyy ensi kaudeksi johonkin liigajoukkueeseen johonkin tehtävään. Jukureista on useamman vuoden taustaa, mutta koska on omien sanojensa mukaan hänelle uusi liigakaupunki niin Mikkelistä tuskin on kyse.

Porissa valmennusryhmä ilmeisesti uusiutuu, olisiko suunta vaikka Ässiin? Selin jatkaa kuitenkin ensi kaudellakin päävalmentajana, Arvonen sekä Martikainen ovat vielä nykyään apureina, sopimus heillä loppuu tähän kauteen, jos nyt vaan oikeasti muistan.
 
" Koen, että täällä on paras mahdollisuus kehittyä. Ässissä on nyt hyvä meininki päällä. Täällä on tehty paljon asioita oikein ja puitteet ovat huippuluokkaa. Porissa on ihmisen hyvä olla." - Peter Tiivola 4.12.2019 -
" Seurassa on tällä hetkellä todella hyvä tekemisen taso. Uskon, että pystyn kehittymään vielä ja kaikkea ei olla vielä nähty, " - Valtteri Pihlajamäki 17.9.2019 -

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Vahva lukusuositus Sami Hoffrenin tekemälle jutulle Ilta-Sanomiin. Hoffan "piinapenkissä" ovat mm. Pekka Virta, Jukka Jalonen, Erkka Westerlund ja Lauri Marjamäki, jotka kertovat millaista valmennus oli ennen, miten se on muuttunut, miten urheilujohtaminen on muuttunut ja mitä tämä kaikki on tänä päivänä. Käydään läpi myös nuorten valmentajien ja urheilujohtajien urataipaletta ja miten asiat ovat myös muuttuneet valmentamis-, johtamis- ja ura(kehitys) tasolla.

Painavaa asiaa ja kun täälläkin on aika paljon pohdittu mm. Olli Jokisenkin palkkausta viime sivuilla, niin tätäkin aihetta (valmentamisen yleisen kehityksen kannalta) "sivutaan" tässä Hoffrenin kerrassaan loistavassa artikkelissa/haastattelussa.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
"Jokerit, pokerit, poks! Onko tänään maalissa taikuri Tarkki, kuinka vetää Synergian parkki? Muista ostaa matsi karkki!" -JYPin fb-mainos JYP-Jokerit 27.2.14

Asbury Park

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Manchester United

F#21

Jäsen
Jussi Ahokas keskustelee NHL:ään.


Eli jos Ahokas mahdollisesti menee Änäriin niin kuka ihmeessä on seuraava TPS-koutsi? Rintanen? Raipe? Manner? Kojo?
Pikkarainen olisi vapaana.

Veikkaan ettei Ahokas vielä ensi kaudeksi siirry Amerikkaan vaan pysyy Liigassa.
 
Suosikkijoukkue
HPK
Jos Ahokkaalle tarjotaan sopimusta ensi kaudeksi, niin herra ei kyllä ilmoita NHL-seuroille, että vartootteko vielä kauden jos koutsaan ensin Turussa, vaan kyllä hän sinne lähtee heti.
Jep. Jos tuonne Eurooppalaisena koutsina haluaa, niin silloin sinne mennään kun se ovi on auki.

En tiedä Ahokkaan suunnitelmista, mutta onko puhunut, että myös AHL paikka kelpaisi vai haluaako suoraan ylös apuvalmentajaksi?
 
Burkan Bauhaja, Demolition Grinder
Suosikkijoukkue
Tappara, Avalanche
Ahokkaalle olisi kyllä hienoa päästä NHL:ään nyt. On sen verran nuori vielä että kerkeisi olemaan useamman vuoden apuvalmentajan roolissa ja silti kerkeisi tekemään hienon uran päävalmentajana jos vain asiat menisi hyvin.
 

MSU

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Veikkaisin että jos Ahokas syystä tai toisesta Turkuun ei pääse niin Raipelle tarjotaan jatkoa sikälimikäli sopparia mihinkään suuntaan ei ole. Sen jälkeen seuraava vaihtoehto on varmaankin Pikkarainen.
 

Asbury Park

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Manchester United
Jos Ahokkaalle tarjotaan sopimusta ensi kaudeksi, niin herra ei kyllä ilmoita NHL-seuroille, että vartootteko vielä kauden jos koutsaan ensin Turussa, vaan kyllä hän sinne lähtee heti.
Varmasti näin. Mikään tuossa jutussa ei ainakaan viittaa, että hänelle oltaisiin tarjoamassa sopimusta vielä ensi kaudeksi.

-Minulla on muutama tuttu päävalmentaja NHL:ssä, joiden kanssa olen välillä viestitellyt ja soitellut. Sitä kautta se voi olla joskus mahdollista
.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy