Liigan valmentajaruletti

  • 1 268 873
  • 5 005

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mun mielestä sekä Kärppien, että JYP:in antamat valmentajapotkut ovat aika idioottimaisia ja molemmissa tapauksissa selkeästi urheilujohtajalla ylimääräistä tarvetta korostaa omaa asemaansa.

En usko kummankaan joukkueen pärjäävän ainakaan nykyistä paremmin tällä kaudella. Suosikkijoukkueeni TPS toki kiittää kun säälipleijaripaikan saavuttaminen helpottui juuri merkittävästi ja suoraan pudotuspelipaikkaankin on vielä ohkainen mahdollisuus, jos ja kun JYP ja Kärpät tulevat sarjataulukossa ryminällä alaspäin.
Olisihan tuo Kärpät tosin tullut Marjamäenkin johdolla ryminällä alaspäin, tuolla meinigillä että vain sarjataulukon viideltä viimeiseltä otetaan pisteitä. Marjamäen Kärpät oli viidentenä, mutta se oli vähän otteluohjelman luoma harha. Oikeampi sija olisi ollut siellä taistelussa säälipleijaripaikoista. Ja kun jo edellinen kausi oli ollut sitä samaa, niin en näkisi potkuja hätiköityinä.

Se on sitten eri asia tuleeko mitään muutosta parempaan. Se riippuu sitten siitä kuka uudeksi valkuksi tulee, ja kuinka hyvin hänen systeeminsä sopii tuolle Kärppien kokeneelle ja hieman raskasjalkaiselle rosterille.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Eikös tämä autokauppias-Seppänen ole median välityksellä useampaan otteeseen kertonut, millaista peliä Rautakorven pitäisi valmentaa. Menis sitten itte tekeen kerta tietää. Ihan tersailua.
 

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Suomi
Minä uin hieman vastavirtaan, kun mielestäni Rautakorven potkuissa on ihan hyvät perusteet. Vaikka JYPin sentteriosasto on todella kapea joukkueen muihin osa-alueisiin nähden, niin onhan tuo Rautakorven JYP alisuorittanut viimeiset 1,5 kautta selkeästi. Nytkin sijoitus PPG-taulukossa selkeästi hämää, kun Liigan keskikasti on uskomattoman tasainen (Lue: normaalia heikkotasoisempi) ja neljäs sija on tietynlaisessa "alennusmyynnissä" tällä kaudella. Nieminen kuului niin selkeästi Rautakorven kanssa samaan pakettiin, joten hänenkin potkut olivat luonnolliset. Sitä en tiedä parantaako Miro "Mikko" Heiskanen tätä joukkuetta, siihen en uskalla kantaa ottaa.

JYPin tiedotteessa painotettiin selkeästi urheilullisia syitä, mutta laitan hieman foliohattua päälle. Tapaus Severi Lahtisessa Rautakorpi ei näyttäytynyt Lahtisen puheiden mukaan hyvältä, ja se on voinut hiertää välejä organisaatiossa.
 

Ikurin Vireä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves talvella ja Ilves kesällä, Ikurin Vire
Rautakorpi on toki ilmeisesti ihan helvetin totinen torvensoittaja joka on omasta mielestään aina oikeassa. Samalla hän on ammattivalmentaja, joka on tehnyt hommaa kymmeniä vuosia eri organisaatioissa. Vähän vaikea uskoa että hän on siellä jotenkin koomaillut välit solmuun pelaajien kanssa jne. Aika penailulta vaikuttaa Jypin toimiston meininki…
En osaa sanoa yhtään, kuka Jypin ja Rautakorven tapauksessa on ollut oikeassa ja kuka väärässä, mutta tuosta viimeisestä kappaleesta tuli mieleen, että maailma muuttuu. Rautakorven mestaruus on vuodelta 2003. Siitä on melkoisen pitkä aika. Seuraavilla kierroksilla aika moni Tapparalainenkin on ollut sitä mieltä, että se viimeinen silaus on jäänyt turhaan puristamiseen ja pelaajien paineistamiseen, siinä missä oppipoika toi muutamankin mestaruuden. Tuon jälkeen varsinkin nuorten pelaajien kohdalla on useasti mainittu, että se vanha huutamalla valmentaminen ei heitä enää kiinnosta. Jos Marjamäki on tippunut tästä kelkasta, niin Rautakorven kelkka on vielä jonkin verran vanhempaa mallia. Vaatimustason nostosta Jyp kiittikin Rautakorpea. Mistä Rautakorpi löytäisi sen toisen puolen, joka osaa myös höllätä pantaa tarvittaessa ja oikealla tavalla ?
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Aika mielenkiintoiset nää Jukan fudut. Lisää mielenkiintoa tuo se, että myös Nieminen sai kenkää. Nieminenhän on vissiin potkittu kaikista muista pesteistä ulos paitsi Dufvan kakkosena ollessaan(?). Olisiko niin, että on sympatiasyistä Rautakorpea kohtaan lähtenyt itse? Jos on tullut seuran puolesta monoa, niin alkaa varmaan valmennusuransa olemaan taputeltu.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Eiköhän Nemo jostain Saksan kakkosesta tai kolmosesta duunia löydä. Suomessa tuskin Mestis enää kiinnostaa
 

Gorbatjovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, New Jersey Devils, JPS, Dream Theater. Ja #28
Eilen tuli synttärikukka
tänään lähti Tukka-Jukka
koska JYP oli liian sukka
Parempi rekrytä Mikko Pukka
ettei seuraa peri hukka
Lomalle joutui Jukka-rukka
Kyllä sen parka näki
Että lähtis Marjamäki,
On oulussa kelpo olla
Kun koulussa uudessa.
Saa pian pelailla ja
Vanhoja nauhoja kelailla
 

JJT

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Meidän Seppänen on kertonut, että tulevaisuudessa ei ole pelipaikkoja kentällä.
Mut ilmeisesti hänet palkattiin tuomaan sinne jokin uudenlainen raikas luova pelipaikaton jääkiekko?

Ihmeen innoissaan porukka tuntuu olevan tuosta Seppäsen kuukausi sitten sanomasta asiasta, ihan kun se olisi jokin suuri sammakko, mitä ei ole ikinä pitänyt sanoa. Kuinkahan moni on oikeasti lukenut kyseisen haastattelun? Siinähän Seppänen ruotii ihan yleisesti kuinka jääkiekko on muuttunut ja tulee jatkossakin muuttumaan, ja ennen kaikkea, mikäli JYP olisi tässä muutoksessa jonkinlainen edelläkävijä, menestystä tulisi. JYP kun ei taloudessa pärjää monelle isommalle seuralle, niin etu on hankittava muilla tavoin. Itse pelipaikattomuudesta suora sitaatti meni näin:

"Näen, että jääkiekko kehittyy kolmessa–viidessä vuodessa pelipaikattomaksi peliksi. Vauhti kasvaa niin kovaksi, että perinteiset puolustajien ja hyökkääjien roolit hämärtyvät."

Ja tälle sitten naureskellaan, että miten joku voi olla niin pihalla? Oletteko koskaan kuulleet hyökkäävistä puolustajista tai puolustavista hyökkääjistä? Lisäksi Seppäsen pointtina lienee myös se, että minkäänlaiset stay-at-home -pakit ja Tomas Chlubna -tyyliset hyökkääjät, jotka suurin piirtein eivät omalla alueella tiedä mitä tehdä, eivät ole enää nykyaikaa. Viidellä pelaajalla hyökätään ja viidellä puolustetaan ja alaketjuistakin tulee löytyä kiekollista osaamista.
 

Baldrick

Jäsen
JYPin päätöksen 2 keskeistä, validia pointtia, jotka täällä nousseet esiin:

1) JYP katsoi nimenomaan tuloksen taakse. Viisikon tekeminen ei ole ollut sillä tasolla, mitä voisi odottaa isopalkkaiselta valmentajalta 1,5 vuoden rupeaman jälkeen. Ja näytti siltä, että viime aikoina oli lässähtämässä joukkuepeli vielä enemmän käsiin.

2) Mitä helvettiä JYPin toimisto mietti hankkiessaan JR:n vetämään täysin oman tyylinsä vastakohtaista projektia? Itse luulin sitä jargoniksi ja halutaan sitä voittavaa prosenttikiekkoa pienillä uudistuksilla. Saisi kyllä samalla ovenavauksella tuulettaa valmentajakopin lisäksi myös toimistoa UTJ:stä alkaen.
 
Suosikkijoukkue
Turkoosi kevät 2024, Dallas Stars, Leksands IF
Miten on mahdollista, että meritoitunut ja menestynyt Rautakorpi saa fudua näinkin pian projektin alussa, mutta Ville Peltoselle, jolla ei käytännössä ole mitään meriittejä vyöllään, lyötiin käteen vielä nykyisen pestin päälle useamman vuoden jatkolappu? Voimia Nordikselle.
 

Tollanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Miten on mahdollista, että meritoitunut ja menestynyt Rautakorpi saa fudua näinkin pian projektin alussa, mutta Ville Peltoselle, jolla ei käytännössä ole mitään meriittejä, lyötiin käteen vielä useamman vuoden jatkolappu?
Niin, eikä suurin kysymys ole se, että miksi Peltoselle lyötiin eteen uusi lappu jo aikaa sitten (ikäänkuin joku muu varteenotettava seura kilpailisi Villen palveluista) vaan, että miksi se ylipäätään palkattiin. Eihän Rautakorvesta ja Peltosesta pitäisi kirjoittaa edes samassa viestissä.
 
Viimeksi muokattu:

Baldrick

Jäsen
Miten on mahdollista, että meritoitunut ja menestynyt Rautakorpi saa fudua näinkin pian projektin alussa, mutta Ville Peltoselle, jolla ei käytännössä ole mitään meriittejä vyöllään, lyötiin käteen vielä nykyisen pestin päälle useamman vuoden jatkolappu? Voimia Nordikselle.
Tähän kun löydetään Nordiksella vastaus, niin HIFK:ltä voi alkaa odottaa pronssimitalia parempaakin aina kauteen lähdettäessä. Mutta eipä ne tätä arvoitusta ole osanneet ratkoa tähänkään mennessä ja isolla budjetilla paukutetaan vajaaksi jääviä kausia muiden onneksi jatkossakin.
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Kuinkahan moni on oikeasti lukenut kyseisen haastattelun? Siinähän Seppänen ruotii ihan yleisesti kuinka jääkiekko on muuttunut ja tulee jatkossakin muuttumaan, ja ennen kaikkea, mikäli JYP olisi tässä muutoksessa jonkinlainen edelläkävijä, menestystä tulisi. JYP kun ei taloudessa pärjää monelle isommalle seuralle, niin etu on hankittava muilla tavoin. Itse pelipaikattomuudesta suora sitaatti meni näin:

"Näen, että jääkiekko kehittyy kolmessa–viidessä vuodessa pelipaikattomaksi peliksi. Vauhti kasvaa niin kovaksi, että perinteiset puolustajien ja hyökkääjien roolit hämärtyvät."

Ja tälle sitten naureskellaan, että miten joku voi olla niin pihalla?

Kyllähän tuolle Seppäsen kommentille saa ja pitää nauraa. Tuskin tajuaa itsekään tuon taivaallista sanomisistaan tai mitä haluaa käytännössä toteutettavan.

Jääkiekossa nyt kuitenkin pätee ja on pätenyt aina tietyt lainalaisuudet. Edes NHL:ssä ei nähdä mitään Seppäsen mainostamaa pelipaikattomuutta. Tottakai jokin kiekollinen pakki ottaa riskejä ja nousee toista enemmän mukaan hyökkäyksiin, mutta sen takia niille maksetaan puukäsi pakkia enemmän kun pystyvät siihen. Vaikea minun on uskoa että joku Bogosian muuttuu Hedmaniksi tai Pointiksi kunhan on vain lupa pelata pelipaikattomasti ja on positiivinen ilmapiiri.

Tämän kauden Tapparaa on mainostettu raikkaaksi ja ei peruuttelevaksi joukkueeksi uuden ruotsalaisen valmentajan takia. Joukkueeksi missä pelaajat saavat ns. pelata. En kuitenkaan ole vielä kertaakaan nähnyt Kemiläisen tai Vittasmäen tekevän sentterihakuja kun Halloran tai Camper avaa pakkina pelinä. Eikö tuollainen olisi sitä Seppäsen mainostaa pelipaikkattomuutta jos pelitilanne siihen mahdollisuuden antaisi?
 

Gagarin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
... Enkä itse nyt tuolle kommentille tai muille vastaaville niinkään naureskellut vaan sille, että jos tuota haetaan niin miksi palkataan JR.

Maailma on muuttunut joo ja Tapparassa tuli nähtyä Rautakorvesta sitä mukautumatonta puolta, josta aika ajanut vähän ohi. Mut itseni on vaikea käsittää, että joku 2020-luvulla yrittäisi saada hänestä uudistajaa tms. Kuvittelin että siellä halutaan että hän laittaa perusasiat kuntoon... Lisäksi kaikille lienee selvää, ettei häntä kiinnosta mikä on tarkka sijoitus tai hiveleekö peli silmiä joulukuussa.
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Lisäksi kaikille lienee selvää, ettei häntä kiinnosta mikä on tarkka sijoitus tai hiveleekö peli silmiä joulukuussa.
Tämä kyllä huomattiin täälläkin vuosi sitten. Olisi ehkä pitänyt kiinnostaa, sillä näihin aikoihin alkoi säälitkin käydä tuolloin epätodennäköisiksi.

Kierrosten 16-25 pistekeskiarvo oli huimat 1.2 tällä kaudella. Ehkä tuota ei haluttu sitten enempää katsella.
 

LUHGUNITED

Jäsen
Suosikkijoukkue
Konkkakypsän kriisiseuran munattomat kendojanarit
Olisihan tuo Kärpät tosin tullut Marjamäenkin johdolla ryminällä alaspäin, tuolla meinigillä että vain sarjataulukon viideltä viimeiseltä otetaan pisteitä.
Toisaalta tämäkin tilasto muuttui heti huonompaan suuntaan (tappio 12. sijan Sportille) kun Marja-Late sai lähtöpassit.

Ei siinä, olihan tuo ainut oikea ratkaisu, niin umpitylsää ja kaikin puolin paskaa oli Marjamäen 100% träppäämiseen perustunut pelikirja.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Jos olisi viisi vuotta sitten kerrottu Liigaseurojen valmentajat 2024 keväällä, niin puolista olisi voinut sanoa " jaa kuka ". Tuntuu huonon taloudellisen ajan vaikuttavan tässäkin.. kun saatiin niin halvalla.
Moni tosin maksaa kotisohvallekkin valmentajan palkkaa, joten liekö sittenkin monilla liikaa rahaa.
 

nexustron

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Chelsea
Tuntuu huonon taloudellisen ajan vaikuttavan tässäkin.
Tai sitten vihdoinkin vanhat (ja rehellisesti sanottuna surkeat) valmentajat eivät valmenna enää vanhojen meriittien ansiosta, vaan uudet tuulet puhaltaa ja joukkueen haluavat menestyä nyt ja tulevaisuudessa menneisyyden sijasta.
 

Fresh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tai sitten vihdoinkin vanhat (ja rehellisesti sanottuna surkeat) valmentajat eivät valmenna enää vanhojen meriittien ansiosta, vaan uudet tuulet puhaltaa ja joukkueen haluavat menestyä nyt ja tulevaisuudessa menneisyyden sijasta.

Nimenomaan, peli kun kehittyy kokoajan niin joskus voi valmentajalle käydä varhaisessa iässäkin niin että aika alkaa ajaa ohitse kun ei pysty uusiutumaan, kuten Marjamäelle on nyt käynyt. Toki nuori kaveri vielä joten ura voi tuosta vielä kääntyä mutta ei ole kovin hyvä merkki ettei ole 9 vuoteen onnistunut missään. Rautakorven kohdalla tämä nyt luultavastk oli tässä. Paljon niistä mestarivalmentajista puhutaan ja Niemelänkin hankintaa Ilvekseen kritisoitiin kun ei ole ”mestarivalmentaja” mutta eipä sellaisia nyt paljoa ole juuri nyt kellä on jotain annettavaa. Todella mielenkiintoisia nimiä nämä Masot, Hahlit ja Heiskaset jotka Liigaan nyt ovat nouseet/nousemassa, ja taitaa Päällikönkin valmennusura olla vasta alkutekijöissään.

Dufvasta kun vielä päästään ensi kaudeksi eroon niin ollaan siitä harvinaisessa tilanteessa että yksikään Liigan koutsi ei ole voittanut mestaruutta päävalmentajana.
 

nexustron

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Chelsea
Dufvasta kun vielä päästään ensi kaudeksi eroon niin ollaan siitä harvinaisessa tilanteessa että yksikään Liigan koutsi ei ole voittanut mestaruutta päävalmentajana.
Tietenkin mahdollisesti tämän kauden kultavalmentaja jatkaa Liigassa my ensikaudella. Ilves, jos voittaa niin silloin todennäköisesti vain edellämainittu Grönborg olisi "mestarivalmentaja".
 

Ikurin Vireä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves talvella ja Ilves kesällä, Ikurin Vire
Nimenomaan, peli kun kehittyy kokoajan niin joskus voi valmentajalle käydä varhaisessa iässäkin niin että aika alkaa ajaa ohitse kun ei pysty uusiutumaan, kuten Marjamäelle on nyt käynyt. Toki nuori kaveri vielä joten ura voi tuosta vielä kääntyä mutta ei ole kovin hyvä merkki ettei ole 9 vuoteen onnistunut missään. Rautakorven kohdalla tämä nyt luultavastk oli tässä. Paljon niistä mestarivalmentajista puhutaan ja Niemelänkin hankintaa Ilvekseen kritisoitiin kun ei ole ”mestarivalmentaja” mutta eipä sellaisia nyt paljoa ole juuri nyt kellä on jotain annettavaa. Todella mielenkiintoisia nimiä nämä Masot, Hahlit ja Heiskaset jotka Liigaan nyt ovat nouseet/nousemassa, ja taitaa Päällikönkin valmennusura olla vasta alkutekijöissään.

Dufvasta kun vielä päästään ensi kaudeksi eroon niin ollaan siitä harvinaisessa tilanteessa että yksikään Liigan koutsi ei ole voittanut mestaruutta päävalmentajana.
Näitä murroksia on tapahtunut tietysti aiemminkin, ja nyt ilmeisesti taas. Aiempina murroksina esimerkiksi systemaattinen ja tavoitteellinen harjoittelu, yleinen vaatimus ammattimaisuudesta hauskanpidon sijaan, viisikkopelaamisen ja pelikirjan/-taktiikan merkitys ja korostaminen, ja nyt jossain määrin ihmisläheisempi johtaminen ja ainakin peliälylle ja luovuudelle tilan raivaaminen osana tuota pelikirjaa. Nämä murrokset liittyvät omaan aikaansa sekä yhteiskunnan että jääkiekon muutoksissa.

Jos on kasvanut yhteen muottiin, ja menestynyt sillä, vaatii ihmiseltä todella paljon avointa mieltä lähteä tuohon muutokseen mukaan. Kaikki oma menestys pitää siirtää sivuun, ja tarkkailla kriittisesti, mitä omasta osaamisesta voi ottaa mukaan ja mikä pitää jättää taakse. Sama ilmiö toistuu kaikilla yhteiskunnan aloilla. Ensin olet erityisosaaja, ja hetken päästä pitäisi aloittaa alkeista uudelleen. Nämä vanhat (eikä Marjamäki ole edes vanha) valmentajat ovat tällaisesta "luutumisesta" näkyviä esimerkkejä julkisen ja näkyvän jatkuvan mittaroinnin ansiosta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös