Liigan taitavin pelaaja?

  • 8 059
  • 70

ex-jokipoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
HN tuolla eräässä toisessa ketjussa ohimennen tituleerasi David Nemirowskia liigan taitavimmaksi pelaajaksi kiekollisena. Ajattelin, että tästähän voisi syntyä ihan oma keskustelunsa (toivoittavasti sellaista ei ole vielä ollut).

Taito täytyisi kai ensin määritellä, mutta jotta ei jouduttaisi loputtomaan suohon, niin tässä kyllä tarkoitan ihan perinteistä taitoa, ei mitään modernia tilan ja ajan voittamista.

Tämä perinteinen taito voisi sisältää esim. seuraavat osaalueet:

- kiekon suojaaminen
- syöttötaito
- harhautukset
- kosketus kiekkoon, "tatsi"

Oma ehdotukseni ei ole yllättävä: Raimo Helminen. Mainitsemillani osa-alueilla vain harhautuksissa on Nemirowski mielestäni Raipea parempi.

Eikä vertailuja kai tarvitse rajoittaa nykypelaajiin. Osaako joku sanoa kumpi oli taitavampi; Esa Keskinen vai Raipe?

ex-jokipoika
 

Aksu

Jäsen
Mahdoton vastatata, joten en käy heittelemään yhtään nimeä. Taito-pelisilmä ja näiden kombinaatiot elikäs käytännön osaaminen kentällä antavat harhaanjohtavan kuvan koko asiasta.
 

Iceberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC ja FC TPS
Aloin miettimään nyky TPS:ää ja meidän ensi kauden kädellisyyttä. Kaukana on ne ajat, kun oli vielä Rintasta, Sahlstedt:a, Keskistä ja Kiprua. Surkuhupaisaa on, että nykyjoukkueesta kädellisin taitaa olla Holmqvist, jolla on harhautus hyvin hallussa ja kiekko pysyy lavassa kohtuullisesn hyvin.

Mutta liigan taitavin kädellinen pelaaja on Barkov, jolla on todella pehmeät kädet, tarkat lättysyötöt ja mikä parhainta hän pystyy suojaamaan kiekkoa erinomaisesti.
 

Keyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal FC
Tämähän on päivänselvä tapaus!

Aleksander "isokynä" Barkov.

Jokaisessa pelissä parit länget ja jokaisessa pelissä pari kertaa kiekko pois vastustajalta ikivanhalla mailannosto-kikalla.

Lisäys: Ja ehdit sitten Iceberg pari sekuntia aikaisemmin!
 

Carlos

Jäsen
Tais mennä ikuisuuskysymykseksi.. :D

Mutta juu, taitoa on niin monenlaista, listailen tässä parhaita ominaisuuksia mitä on joskus pistänyt silmään.

Paras kosketus kiekkoon: Potaichuk

Paras&yllättävin laukaus: Banham

Paras syöttö: Caloun

Paras kynääjä: Z

Paras pelisilmä: Mika Nieminen (ei ole vitsi)

Paras "pörrääjä": Pärssinen

Paras kokonais(taito)paketti: Todella vaikea valinta, mutta taitaa se mennä tuonne osastolle J. Caloun.
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Iste sanoisin että Raipe on kovilla. Barkov on myös loistava kiekollisena, paras pakki taitaa olla Marek Zidlicky.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Helminen, Nemirowsky, Barkov. Siinä ensimmäisinä mieleen tulevat. Nämä kaverit osaavat harhauttaa vastustajan hitaassa vauhdissa, mikä on mielestäni vaikeampaa kuin luistella ohi kovalla vauhdilla. Ja ainakin Nemirowskyn ja Barkovin harhautukset saavat kansan kohahtelemaan ja tylsäänkin pelin lisää väriä.
 

Kidd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Alaska Aces
Heh, ei tarvitse kuin katsoa viestistä ketä on ehdotettu selvittääkseen ehdottajan suosikkiseuran... enkä tee poikkeusta kun ehdotan Andrei Potaichukia. Ainakin Kärppien taitavin pelaaja.
 

Stonecold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Potaichuk ja Barkov tulivat ensimmäisenä mieleeni. En tosin osaa vastata tähän kovinkaan objektiivisesti, mutta väliäkö tuolla.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Vladimir Machulda, SaiPa.

Loistava tasapaino, loistava peliäly, loistavat kädet ja kosketus kiekkoon. En muista milloin olisin nähnyt kiekon pomppaavan Vallun lavasta syöttöä vastaanotettaessa. Hyvä rannelaukaus, ehkei maailman kovin, mutta tarkkuutta löytyy. Ja kai sekin on taito, että osaa haistaa maalipaikat kaukaa. Hyvä ajamaan kiekollisena puolustajan ohi maalille juuri tasapainonsa, nopeutensa ja suojaus-taitonsa ansionsta. Hyvät harhautukset, joihin on moni vastustaja mennyt. Häntä pidetään useasti pelkkänä maalinsykijänä, mutta on pelinrakentajana myös kerrassaan taitava. Jakelee upeita syöttöjä, jotka kopsahtelevat varmuudella toisen keltamustan lapaan. Saattaa surffata puolet ottelusta, mutta kun kiekko saadaan vauhtiin punaisen päälle, tai ylivoimalla kaukalon kulmaan, on ongelmia luvassa vastustajille.

Ja jos en vielä kertonut, pidän Machuldaa Suomen kenttien taitavimpana pelaajana. :D
 

Killeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vaikka omasta joukkueesta hainkin, niin ehdottomasti Barkov. Muutaman kerran suoraan aloituksesta kiekko vastustajan aloittajan längistä eteenpäin ja kiekko reppuun. Sen kokoinen äijä ja silti pistää ukkoja nippuun sillä tahdilla, niin tuurista ei ainakaan ole kysymys. Ei Barkovia suotta sanota "isokynäksi"
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Ilkka Mikkolahan se on, ilman muuta.


Vakavasti ottaen. Taitavia pelaajiahan on monia. Barkov on yksi, sitten tulee mieleen Raipe ja Ville Peltonen. Itse en paljon Nemirovskya seurannut joten en osaa oikein sanoa kuinka taitava David on.

Mika Nieminen on oikeasti taitava, kukaan ei voi sitä kiistää! Monet ovat varmasti unohtaneet kun Veikko pisti kotikisoissa 1997 Slovakian maalivahdin niin kahveelle että huh huh, Veikko oli maalin takana ja näytti aluksi kiertävän maalin teen mutta veivasikin kiekon toiselta puolelta maaliin. Parhaimmillaan Veikolta on vaikea ottaa kiekkoa pois. Mutta ilmeisesti viime kaudella alkoi jo ikä painamaan, mutta kun Veikko nyt lopettaa menettää Suomalainen jääkiekko taas yhden mailataiturin.
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
Onko tähän kysymykseen muita vaihtoehtoja kun Jan Caloun?
Ei.

Vladimir Vujtek olisi ollut toinen vaihtoehto, mutta..
 

tiki10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nybbe Ja Tobbe All-Stars
Aika vaikeata sanoa yhtä...

Ainakin seuraavat pelaajat ovat meikäläisen hurmanneet taidoillansa:

1. Jan Caloun (loistava kosketus kiekkoon ja ne "selän takaa" syötöt! - jos olisi fyysisempi, olisi täydellinen?!?!)
2. Aleksander Barkov (isokokoinen, pehmeät kädet, pehmeä liike - loistava pelimies)
3. Marek Zidlicky (löytyykö SM-liigasta yhtä taitavaa puolustajaa hyökkäyspäässä?!?! Enpä ole nähnyt. Oikein tässä vesi kielellä odottaa jälleen näitä Marekin - kikkaan 5 äijää ja laitan kiekon reppuun issekseen.) (Nyt tulee Blues-faneilta viestejä tyyliin, - meidän Jiri on paljon parempi...)

Jostain syystä Pota ei ole jäänyt meikäläisen mieleen mitenkään erikoisesti. Onkohan mies pelannut vähän heikosti Petoluolassa??? Varmasti taitava kaveri, kun monet niin väittävät.
 

penguin66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
voi voi. Riipaiseepa syvältä vastata tähän Pelle Viltonen..joten vastaan Marek Z!! Jan Caloun olis ehdoton ykkönen jos löytyis tota fyysisyyttä ja puolustustaitoa(-halukkuutta?), mutta kun ei.
Marek on kyllä melko täydellinen pakkaus aina halutessaan.
 

n0lla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Espoon Oilers
Tässäkin ketjussa on tullut ilmi monia erittäin taitavia pelaajia. Kuitenkin oma mielipiteeni on, että Jan Caloun on SM-Liigan taitavin pelaaja. Aivan kuten tiki10 sanoi, jos Calounilla olisi enemmän fyysisyyttä, niin siinä olisi aika täydellinen pelaaja.

EDIT: Niin ja tietenkin juuri puolustuspelaamista.
 
Viimeksi muokattu:

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
No pistetäämpä muutamia mielipiteitä

Teknisesti liigan taitavin puolustaja on Marek Zidlicky. Myös Zetan pelityyli on varsin näyttävää.

Hyökkääjistä taitavia ja näyttäviä kikkailijoita on ainakin Barkov, Caloun, Machulda ja Ton. Ja jos Jokereista sanotaan joku niin Ville Peltonen lienee meidän taitavin ja arvaamattomin kikkalija.
 

Carlos

Jäsen
Viestin lähetti penguin66
Jan Caloun olis ehdoton ykkönen jos löytyis tota fyysisyyttä ja puolustustaitoa(-halukkuutta?), mutta kun ei.

Nyt käsittääkseni haettiin nimenomaan sitä taitavinta pelaajaa, ei kokonaisuutena parasta pelaajaa, johon kuuluisi sitten kaikki muutkin ominaisuudet.

Kuka on Pelle Viltonen? :confused:
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Potaichuk olisi minun vastaus vaikka pelaisi ässissä.. en ainakaan ole nähny keltään muulta vastaaavia temppuja ja kynäilyjä.. barkov on hyvä muttei läheskään niin sulavaliikkeinen kuin pota.. joku listasi tonin mutta ei potaa.. ton ei ole taitavuudessa potaa parempi vaikka ehkä kokonaisuutena onkin.. paha sanoa.. onhan tässä sekin että eniten sitä potaa on nähny kaikista mainituista eli tälläinen kysymys pitäisi heittää sellaiselle joka näkee kaikkia joukkueita yhtä paljon.. eilenki sattui olemaan peli jossa pota hauskuutti yleisöä oikein urakalla.. kaikilla kuitenkin omat suosikkinsa
 

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Re: Aika vaikeata sanoa yhtä...

Viestin lähetti tiki10

Jostain syystä Pota ei ole jäänyt meikäläisen mieleen mitenkään erikoisesti. Onkohan mies pelannut vähän heikosti Petoluolassa??? Varmasti taitava kaveri, kun monet niin väittävät.

Katsoppas seuraavan kerran miehen käsiä erityisesti kun hän lähtee tuomaan kiekkoa ylös. Karvaajia tulee ja menee, mutta Pota jatkaa matkaansa tehden helpon näköisiä vartaloharhautuksia. Kulmassa Pota muistuttaa Raipea. Vaikka tila käy vähiin niin Andrei veivaa vielä hetken, kunnes siirtää lätyn varmasti joukkuekaverilleen.

Eiköhän se liigan taitavin pelaaja ole joku näistä jo mainituista.

ps. Vielä 5h ja pääsen vihdoin näkemään Tenkratin tositoimissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös