Ilmoitukset

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Fancy Jasper huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella.

Sulje ilmoitus

Liigan suurin playoff-shokki?

Viestiketju osiossa 'Jääkiekkoaiheiset äänestykset' , aloittajana Blackie, 30.03.2017 klo 15.51.

?

Historin suurin yllätys Liigan pudotuspeleissä?

 1. 1988 välierät: Ilves-Lukko, voitot 0-3

  3,1%
 2. 1993 puolivälierät: Jokerit-Ässät, voitot 0-3

  4,1%
 3. 1998 puolivälierät: TPS-K-Espoo, voitot 1-3

  17,5%
 4. 1999 puolivälierät, Jokerit-SaiPa, voitot 0-3

  8,2%
 5. 2001 puolivälierät: Jokerit-Kärpät, voitot 1-3

  6,2%
 6. 2006 välierät: Kärpät-Ässät, voitot 1-3

  3,1%
 7. 2011 välierät: JYP-Blues, voitot 1-4

  20,6%
 8. 2012 puolivälierät: KalPa-Blues, voitot 3-4

  15,5%
 9. 2013 puolivälierät: Jokerit-Lukko, voitot 2-4

  15,5%
 10. Joku muu, mikä?

  6,2%
 1. banaaninviljelijä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Vimpelin Veto, xnxx, Kaljakylä Rangers
  Arvonen nosti erittäin huonosti pelanneen HPK:n kaudella 13-14 haudan levosta uskomattomaan lentoon. Olikohan josain ystävänpäivän tienoilla, kun joku tilastonikkari oli laskenut Kerhon mahdollisuuden pelata oikeissa playoffeissa oli jotain alle prosentin luokkaa ja niin vaan kammettiin viimeisellä kierroksella sääleihin ja sääleistä laitettiin Jokerit laulukuoroon. Varsinkin tuo Jokereiden pudottaminen teki höpönassua.
  Huono asia tässä oli Arvosen tsiljoonan vuoden pesti Kerhoon.
   
 2. nummenkallio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM-liiga, 1üga, Kouvolan pikkucasuaalit
  Lainaus:
  Ysärin alkupuolella esimerkiksi JYP ja Ässät olivat kyllä ihan kovia joukkueita. JYP pelasi pari kertaa finaaleissakin, vaikka toinen noista oli niukasti 80-luvun puolella. Vuosikymmenen lopussa tuli sitten HIFK.

  Sanoisin, että tuo TPS:n ja Jokereiden dominointi oli nimenomaan 90-luvun puolivälin ilmiö.
   
 3. septi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  -98 TPS - Kiekko-Espoo

  Vaikka ihan pikkupoika olinkin tuolloin, muistan vielä kun parin Jokereiden viemän -kauden jälkeen runkosarjavoitto tuli taas Tepsille ja odotukset olivat kovat että palataan mestaruuskantaan. Eka matsi Kiekko-Espoota vastaan dominoivasti 5-1 ja naureskellen odotteli että harjoitusmatsit on läpsytelty alta pois ja päästään taas finaaliin (Jokereita vastaan). Se olikin sitten kevään viimeinen voitto se...
   
 4. L. Paraske Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sutterin veljesten pelifilosofia
  Vähän niinkuin henkilökohtaisesti ainakin suurimman tunnekuohun näistä vaihtoehdoista aiheutti kevään 2001 puolivälieräsarja, jossa liigatulokas ja hädintuskin pleijareihin selvinnyt Kärpät pudotti jättiläisen nimeltä Jokerit. Tuo sarjahan päättyi 2-3, toisin kuin tuossa äänestyksessä lukee. Kärpät voitti ratkaisevan ottelun Hartwallilla Sakari Palsolan 3. erän maalilla 0-1. Oulu eli tuon kevään ja varsinkin tuon sarjan ajan kiekkoa kyllä varmaan intensiivisemmin kuin koskaan ja sen aisti varsinkin sarjan neljännessä ottelussa Raksilassa, jolloin Kärpillä oli jo mahdollisuus katkaista sarja. No sen ottelun Jokerit lopulta vei ja kaikki olivat varmoja että ratkaiseva matsi kääntyy Jokereille.

  Suurin shokki oli kuitenkin se paria kevättä aiemmin koettu Tutostrofi, jota onneksi en itse ollut näkemässä.
   
 5. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  Lainaus:
  Aäh... Viidessä pelissähän se tosiaan meni. Viidennessä pelissä Jokerit pääsi pelaamaan täydet kaksi minuuttia 5-3 yv:tä kolmannessa erässä ilman tulosta.
   
 6. Hirvonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Henkilökohtaisesti varmaankin Kärpät-Tappara finaalisarja 2014, jota Tappara johti jo 3-1 häviten lopulta seiskapelin jatkoilla. Viidennessä pelissä Larsson teki voittomaalin omiin, kuudennessa matsissa Metsola imi kolme suht helppoa ja seitsemännessä Karhunen ryösti Palolan jatkoilla ja Aaltonen teki hetken päästä toiseen päätyyn. Seuraavana vuonna tosin hävittiin jälleen seiskapelissä, mutta jostain syystä tuo kolmen ottelupallon hukkaaminen on jäänyt mieleen kaikkein traumatisoivampana.
   
 7. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Ja neljännen pelin jatkoajalla Kärppien veskari työnnettiin kiekon kanssa maaliin. Mutta toki kiekko ei ollut Tapparalla hallussa, joten ei vaikuttanut peliin.
   
 8. Hirvonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Siinä varmasti myös yksi iso syy Kärppien voittoon, eli sisuuntuivat vääryydestä ja käänsivät sen voimavaraksi. Sama ei onnistunut esim. HIFK:lta viime keväänä.
   
 9. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Ehkä se on sitten tuo Jokerit-Lukko -sarja, joka on itselle se suurin shokki. Lukko oli pelannut surkean runkosarjan ja pääsi vain vaivoin kymppisijalle. Tanskalaisten häivyttyä materiaali näytti todella heikolta; Azevedon ja Vehasen lisäksi ei tainnu olla juurikaan edes laadukkkaita runkopelaajia. Tuosta kaudesta on jäänyt sekin mieleen, että Filip Riska pelasi illasta toiseen ylivoimaa, mikä kertoo materiaalin kapeudesta. Jokerit taas oli voittanut melko suvereenisti runkosarjan ja Kilpeläinen vaikutti olevan huipputikissä. Vielä kun Lukko oli ensimmäisessä matsissa aivan purjeessa, en uskonut, että olisi mitään mahdollisuuksia ottaa enempää kuin yksi voitto ja sekin kotona.
   
 10. KuumaaKamaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit
  Siitä on noin 15-vuotta kun pikkupoika pisti vakavan vaihteen silmään alkaessaan kannattaa Jokereita. Sen jälkeen Jokereiden organisaation taival on ollut täyttä alamäkeä. 2005 ja 2007 tuntui shokilta se, että Kärpät oli parempi finaaleissa. Siitä alkanut alamäki menestyksen osalta on ollut Liigassa budjettiin suhteutettuna aivan karseaa, ei tosiaan yhtään mestaruutta koko 15 vuotisen taipaleen aikana, joka on kokonaisuutena jo aivan järkyttävä shokki. KHL aikakausi on tosin asia erikseen, ei Jokerit sitä sarjaa tule koskaan voittamaan, joten se ei shokeeraa yhtään.

  Yksittäinen playoffsarja, joka tuotti itkua ja unettomia öitä oli kyllä 2013 Jokerit-Lukko sarja, jonka tosiaan piti olla pelattu jo ennen kuin se edes alkoi. Ekassa kohtaamisessa Jokerit suorastaan dominoikin peliä ja muistan matsista poistuessamme sanoimme yhteen ääneen, että tästä sarjasta tulee hyvin yksipuolinen näytös. Siitä sitten alkoikin Vehanen ja Azevedo show, joka sitten huipentui Raumalla käytyyn kuudenteen kohtaamiseen. Muistikuvat tuosta sarjasta ovat varsin kirkkaat, kyllähän tuo oli katkeraa kun jokaisessa häviämässäänkin pelissä Jokerit hallitsi kenttää ja loi vähintään tuplat maalipaikkoja suhteessa Lukkoon, mutta niin vain Azevedo ja Vehanen hoiti homman kotiin, joskin Kilpeläinen oli auttamassa Azevedon näytöstä omalla sulamisellaan.

  Kyseisen sarjan käännekohta oli kyllä game 3 Areenalla, joka ratkesi jatkoajalla Tukosen sutaisuun. Vehasen torjuntamäärä siinä pelissä lienee lähemmäs 60, joista iso osa ykkösluokan maalipaikkoja. Jokereilla oli tyhjää maalia tarjolla useampaan kertaan, oli läpiajoja ja ties kuinka monta paikkaa naulata pari maalia lisää, mutta ei se kiekko löytänyt enää tietänsä Vehasen taakse. Sen sijaan muistelisin Lukon tehneen maalin käytännössä jokaisesta saamastaan maalipaikasta ja pidemmästä pyörityksestä. Se viimeistelyn tehokkuuden ero siinä pelissä joukkueiden välillä oli varmaan suurin, mitä olen koskaan missään nähnyt. Tuosta sarjasta en kyllä toivu koskaan, niin epätodellinen se oli. Jokereilla ei varsinaisesti ollut hätää missään vaiheessa, mutta jostain raosta Lukko sai taiottua maaleja aina kun tarvitsivat.

  Sen piti olla Jokereiden kausi.
   
 11. Valapatto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Ilvesläisenä itselle tietysti tuo Lukolle tippuminen -88. Olin silloin vielä nuori sälli, mutta oli se karmea pettymys ja kaikesta aisti, että nyt meni isosti päin vittua. Sitten on jäänyt mieleen tuo TPS:n putoaminen K-Espoolle ja Jokerin ääliömäinen kotiedun anto SaiPalle. 2000-luvulla on tullut seurattua niin vähän muita joukkueita, että en edes muista noista sarjoista kuin tuon Bluesin kolmen tappion takaa nousun.
   
 12. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Yksittäisistä hetkistä tai peleistä Hentusen läpiajo on kaikkein musertavin, sillä kun et itse tee jne. Sen tiesi jotenkin että kohta HIFK tekee voittomaalin ja että seiskapeli Nordiksella on varmasti vaikea.

  Kokonaisista sarjoista Lukon ja Jokereiden puolivälieräsarja 2013 oli täysin käsittämätön. Syyt on eritelty hyvin aiempana. Samaan kategoriaan menee se SaiPalle hävitty sarja silloin vuosituhannen vaihteessa. Silloin vitutti itse asiassa ehkä vieläkin enemmän, koska hölmönä skidinä ajattelin juuri kuten Hjalliskin. SaiPahan oli Jokereille aina suhteellisen vaikea vastus.
   
 13. Arnold Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM2013
  Näkee nykyisen ikähaitarin. Jonnet ei muista Jokereita SM-liigassa, eikä vuoden '93 Ässien dominointia.
   
 14. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Tarkoitat varmaan Jukureita? Mikä on Jokerit?
   
 15. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Minä muistan sen, kun katselimme helmikuun lopussa kaverin kanssa sarjataulukkoa. Ilves oli kuusi kierrosta ennen loppua 12 pistettä HPK:ta edellä. Kaveri sanoi, että ei se säälipaikka vielä ole varma, mihin minä vastasin, että herää nyt, ei kuudessa ottelussa tuollaista eroa oteta kiinni. Eiköhän HPK:n jatkopaikan todennäköisyys ollut tuossa vaiheessa selvästi alle prosentin. Ilveshän ehti muuten myydä tuona keväänä pleijarikausikorttejakin.
   
  Viimeksi muokattu: 23.04.2017 klo 06.19
 16. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Ketjun otsikon olisi pitänyt olla "suurin play-off -shokki SM-liigan pudotuspeleissä", koska äänestysvaihtoehdot oli rajattu vain liigatouhuihin.

  Onneksi kuitenkin vaihtoehdon "joku muu, mikä" kohdalle voi valita sen suurimman (positiivisen) shokin eli ykkösdivarin ottelusarjan Kärpät-TuTo 1998-1999, jolloin Juhani Tammisen luotsaaman, ns. "miljoonamiehistöllä" varmaa liiganousua hakemaan lähteneiden Kärppien liigaunelma murskattiin tylysti TuTon käsittelyssä. Ottelusarja siis TuTolle 3-2.

  Paras viidestä -sarja päättyi joka kerta vierasvoittoihin, eli TuTo voitti Kärpät kolme kertaa putkeen vieraissa vaikka runkosarjassa Kärpät ei hävinnyt yhtään ainutta ottelua kotihallissaan. Ratkaisevassa pelissä Mika Karapuu tuhosi Kärppien ja Tammisen liigaunelman jatkoajalla.

  Tämä oli tosin Pyrrhoksen voitto, sillä eihän se sopinut, että pienemmällä budjetilla mutta tiiviinä joukkueena pelaava seura saa voittaa isolla rahalla kootun palkkasoturiseuran, jonka talousalue halutaan liigatuloja kasvattamaan. Siinähän ei voittoa saada maksimoitua, jos urheilutapahtumia ryhdytään ratkaisemaan urheilullisesti!

  Eli tästä shokkivoittosarjasta lopulta alkoi kabinettinousujen aikakausi kun saunamajurit ja selänpesijät ottivat vallan urheilullisista voitoista ja saavutuksista. Seuraava divarikausi oli nimittäin vihoviimeinen laatuaan. Kun Kärpät lopulta pääsi ns. liigakarsintaan niin ketään ei karsittukaan: sopuisan Pelicans-Kärpät -sarjan jälkeen kumpikin sai liigapaikan ja sen jälkeen liiga suljettiin ja divari lopetettiin. Tilalle tuli nykyinen Mestis ja klassiset karsinnat olivat muisto vain. Myöhemmin saatiin toki "tasonmittaus" kun liigaa haluttiin laajentaa. Samalla urheilullisten arvojen päälle kustiin rankasti ja nykyisin ne onkin vedetty jo vessasta alas.

  Eli shokki kaikin puolin.
   
 17. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  Miksei TuTo muuten noussut liigaan kauden päätteeksi? Eikö urheilullisesti taso riittänyt sitten loppuun saakka, vai oliko kabineteissa päätetty toisin?

  ;)
   
 18. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Tarkennetaan sen verran, että tuolloin TuTo pudotti Kärpät jo alkuun ja eteni sitten jatkokarsintaan, jossa Pelicans oli vahvempi. Tuolloin divarissa pelannut Pelicans pudotti liigajoukkue KalPan ja pääsi liigaan. Tämä ei ollut liigapomojen haluama tai kaipaama tulos, koska Kärppienhän piti se "varma nousija" olla eikä KalPankaan varmasti haluttu putoavan, joten se olikin pitkään aikaan viimeinen kerta kun rehellistä karsintamahdollisuutta liiganousuun oli millään seuralla. Liigajumbo-Pelicans päätyi seuraavalla kaudella sitten Kärppiä vastaan karsintasarjaan ilman karsintoja.

  Liigaa laajennettiin ja liigan ovet pistettiin tiiviisti säppiin, ettei mitään ikäviä vahinkoja enää pääse sattumaan. Ja se KalPankin työtapaturma kuitattiin sitten muutaman kauden päästä kun KalPa nostettiin sellaisenaan liigaan sen pelattua kauden 2004-2005 suht ylivoimaisesti Mestistä NHL-työsulkulaisten eli Sami Kapasen ja kumppanien johdolla.

  Olisihan se ollut tietysti hieno asia, jos TuTon kevätvire olisi kantanut tuolloin ns. tappiin asti, mutta näin ei käynyt. Pelicansille kunnia siitä, että se käytti tuolla kaudella 1999-1999 iskupaikkansa ja nousi rehellisesti jääkiekkoilemalla SM-liigaan pudottamalla liigajoukkueen pois. Pelicans onkin viimeinen laatuaan tällä saralla. Toki Kärpät voitti 1999-2000 karsintasarjan ilman karsintaa, mutta siinä vaiheessa liigan laajennuspäätös oli jo ilmoitusta vaille selvä asia. Pelicans on viimeinen porukka joka on oikeasti lakaissut liigajoukkueen alemmalle sarjatasolle.

  Ja niille, joiden mielestä sarjasta putoaminen on kauhea asia ja riski, niin totta kai se onkin: siksi pitää järjestää toiminta sen verran tasokkaaksi, ettei putoa - ja jos putoaa, niin sitten divarikauden/kausien tai jopa konkurssin kautta uusi nousu. Näin Tappara-KalPa -liigafinaalikeväänä voi ainakin todeta, että edellä mainittu KalPan putoaminen liigasta jumbona ja sitä seurannut konkurssi teki KalPalle pitkän päälle vain hyvää ja mahdollisti sen uuden nousun, jonka lopputuloksena seura pelaa nyt Suomen mestaruudesta.

  Enää näin ei pääse tapahtumaan kun mikään seura ei voi liigasta pudota, jonka tuloksena liiga onkin niin tasapaksua möhnää ja jossa monet seurat voivat jumittaa paikoillaan vuosikausia ja pistää joka alkukevät pelaajansa rahoiksi sekä lyödä hanskat tiskiin, koska mitään pelillistä väliä ei millään enää ole.

  Jos saisin kiekkodiktaattorin valtuudet, niin Suomeen tulisi sellaisenaan Ruotsin mallinen kvalserien, jossa liigan kaksi huonointa ja divarin neljä parasta taistelisivat kahdesta liigapaikasta. Tällöin olisi hyvät mahdollisuudet nousta eikä putoaminenkaan olisi mahdoton katastrofi.
   
 19. peksa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Crystal Palace
  Kyllä toi Jokerit-Saipa on maukkain siitä syystä että Jokereilla oli kotietu mutta en muista syytä mikä siinä oli mutta Saipalla oli 2 kotipeliä noihin kolmeen matsiin ja pelit 4 ja 5 oltais pelattu stadissa. Jokereissa luultiin läpihuutojutuks tuota sarjaa ja siksi mentiin näin.
   
 20. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  Jaffalassa oli taitoluistelun MM-kisat, ja Hjallis suostui sitten siihen että kotiedusta huolimatta Jokerit pelaa vieraissa kaksi ensimmäistä peliä, koska vastustaja oli "vain SaiPa".
   
 21. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Tämä systeemi ei ole Ruotsissa enää käytössä. Nyt varsinaiseen SHL-karsintaan pääsee siellä kaksi Allsvenskan-joukkuetta, jotka ratkotaan melko mielenkiintoisella systeemillä.

  Allsvenskanin runkosarjan kaksi parasta kohtaavat paras viidestä -systeemillä pelattavissa Allsvenskanin finaaleissa. Näiden finaalien voittaja pelaa SHL:n runkosarjassa 14:nneksi sijoittunutta joukkuetta vastaan paras seitsemästä -ottelusarjan, jonka voittaja pelaa seuraavalla kaudella SHL:ssä ja häviäjä Allsvenskanissa.

  Allsvenskanin runkosarjassa sijoille 3-8 sijoittuneet joukkueet pelaavat keskenään yksinkertaisen sarjan. Jokaiselle joukkueelle tulee viisi peliä, ja sijoille 3-5 sijoittuneet saavat kolme kotiottelua. Lisäksi runkosarjamenestyksestä saa bonuspisteitä sarjataulukkoon. Allsvenskanin runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut saa kolme pistettä, neljänneksi sijoittunut kaksi pistettä, ja viidenneksi sijoittunut yhden pisteen. Tämän kuuden joukkueen yksinkertaisen sarjan voittaja pelaa Allsvenskanin finaalien häviäjää vastaan paras kolmesta -ottelusarjan. Tämän sarjan voittaja kohtaa SHL:n runkosarjassa 13:nneksi sijoittuneen joukkueen paras seitsemästä -ottelusarjassa, jonka voittaja pelaa seuraavalla kaudella SHL:ssä ja häviäjä Allsvenskanissa.

  Melko yksinkertaista, eikö totta.
  2016–17 HockeyAllsvenskan season - Wikipedia
   
 22. Jokeriarska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Mikä on erikoista, koska SaiPa muistaakseni vei jo runkosarjan keskinäiset kohtaamiset selkeästi. Ainakaan itse en tätä osannut minään valtaisana yllätyksenä pitää, ottaen huomioon Jokerien muutenkin sekavan runkosarjan.

  Kyllähän ykköseksi menee ehdottomasti pari vuotta myöhemmin pelattu Playoff-sarja tulokas-Kärppiä vastaan (meni muuten sarja Kärpille 3-2 eikä 3-1), joka oli vielä runkosarjan päätöskierroksella voitettu. Tämä mukaan lukien Jokerit voittivat runkosarjan, Petri Varis pistepörssin ja mestaruuden vieneelle TPS:lle Jokerit ei hävinnyt runkosarjassa kertaakaan. Sitten jostain syystä kuin unelma sujunut maalinteon kone leikkasi täysin kiinni (olisiko ollut vain 6 tehtyä maalia viiden pelin sarjassa?). Tuota ei olisi ihan heti arvannut.

  Toisena tulee ehkä mieleen Kiekko-Espoon voitto TPS:stä keväällä 1998. Ja kai se Jokerien muutaman vuoden takainen Lukko-sarjakin "mitaleille" pääsee, kun Lukko ei olisi vanhalla systeemillä edes pelannut runkosarjan jälkeen. Sopivasti eilisen Rantakarin voittomaalin jälkeen tulikin tuo sarja ja Eero Kilpeläinen elävästi mieleen...
   
  Viimeksi muokattu: 23.04.2017 klo 18.03
 23. peksa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Crystal Palace
  Lainaus:
  Tuota en muistanutkaan ja siksi myös tekee erikoiseksi sen että taitaa olla ainutkertainen tilanne playoffeissa että kotiedun saanut seura pelaa vain yhden kotipelin!
   
 24. Loorz15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers | Helsingin Jokerit
  @KuumaaKamaa niputti aika täydellisesti omat ajatukset tuossa ylempänä. Oman fani"urani" ylivoimaisesti suurin shokki. Kaikki oli pedattu. Runkosarja voitettiin melkein näytöstyyliin, ja puolivälierässä vastaan joko Kärpät tai Lukko. Historiaan peilaten ei ollut vaikea arvata kumpi oli punakeltaisten leireissä toivotumpi vastus. Niin vain Lukko onnistui Kärpät kukistamaan säälipleijareiden ratkaisevan Game 3 jatkoajalla ja stadissa hierottiin käsiä yhteen.
  Ensimmäinen peli oli tasan sitä mitä odotettiin. Tyylipuhdas 3-0 voitto, Lukolla ei palaakaan tässä matsissa. Silloin hallilta lähtiessä teini-ikäisen Loorzin kasvoille piirtyi valtava hymy ja olin varma, että This Is The Year. Tänä vuonna mennään päätyyn saakka. Vihdoin odotus palkitaan. Tuli Game 2, jonka Lukko voitti selvällä erolla 5-2. Noh, kai tässä yhden voiton voi antaa, ajattelin silloin. Tuli Game 3 ja Lukko voitti taas. Nyt herätys jätkät! Tässä vaiheessa tuli selväksi minkälaisesta kaverista Justin Azevedossa oli kyse. Game 4, Lukon 2-1 voitto ja kolme ottelupalloa. Ei voi olla totta. Ei voi. Game vitosesta muistan Ben Eavesin maalin, ja sen katseen maalin jälkeen. Se katse sanoi että Nothing is Over. Pakko se oli uskoa, sarja 2-3 ja kaikki mahdollista.
  Kuudennessa pelissä Jokerit hakkasi päätänsä seinään nimeltä Petri Vehanen. Mikään ei mennyt maaliin. Yli, ohi, tolppa, rima, tai Vehasen torjunta. Kilpeläinen taas...no, jokainen varmaa muistaa. Vaihdettiin maalilta kesken pelin ja Frans Tuohimaa tuli tolppien väliin ja piti loppupelin nollat. Voi vaan jossittella, jos Tuohimaa olisi pelannut koko pelin.

  Pelin jälkeen täysin tyhjä tunne. En voinut uskoa sitä todeksi. Runkosarjan voittajat lauluun 10(!!) sijoittunutta joukkuetta vastaan. Tästä kesti kyllä toipuminen pitkän ajan. Vieläkään en ole päässyt tästä yli. Kaikki oli niin pedattu Mestaruudelle, latu oli täysin auki.

  Jokerien historian pahin sulaminen.
   
 25. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Näyttävät menneen otteluvoitot 4-2 SaiPalle.

  Lainaus: