Ilmoitukset

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Fancy Jasper huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella.

Sulje ilmoitus

Liigan suurin playoff-shokki?

Viestiketju osiossa 'Jääkiekkoaiheiset äänestykset' , aloittajana Blackie, 30.03.2017 klo 15.51.

?

Historin suurin yllätys Liigan pudotuspeleissä?

 1. 1988 välierät: Ilves-Lukko, voitot 0-3

  3,1%
 2. 1993 puolivälierät: Jokerit-Ässät, voitot 0-3

  4,1%
 3. 1998 puolivälierät: TPS-K-Espoo, voitot 1-3

  17,5%
 4. 1999 puolivälierät, Jokerit-SaiPa, voitot 0-3

  8,2%
 5. 2001 puolivälierät: Jokerit-Kärpät, voitot 1-3

  6,2%
 6. 2006 välierät: Kärpät-Ässät, voitot 1-3

  3,1%
 7. 2011 välierät: JYP-Blues, voitot 1-4

  20,6%
 8. 2012 puolivälierät: KalPa-Blues, voitot 3-4

  15,5%
 9. 2013 puolivälierät: Jokerit-Lukko, voitot 2-4

  15,5%
 10. Joku muu, mikä?

  6,2%
 1. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  Tappara-Ilves sarja sai miettimään tällaista, vaikka se sarja toki kesken. Jotkut pystyvät menemään historiassa varmasti kauemmaksi kuin minä ja kertoa jotain yllättäviä ottelusarjoja kaukaisuudesta.

  Äänestys on julkinen.

  E: Modet saa korjata typon äänestyksen kysymyksessä ("historin", luonnollisesti "historian").
   
 2. Hollanti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Arvaa :D
   
 3. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  Lainaus:
  Toki Bluesille sopi mainiosti myös se, että pelit 6 ja 7 pelattiin peräkkäisinä päivinä. Kaikki tiesivät, miten seiskapelissä tulee käymään. Mutta ehdottomasti iso shokki ja historiallinen nousu Bluesilta.

  Itse äänestin kuitenkin TPS-K-Espoo -sarjaa. Toisin kuin KalPalla, niin Tepsillä oli historia pohjalla. Viisi kertaa peräkkäin Jursin kanssa finaaleissa. K-Espoon piti olla ihan läpihuutojuttu.
   
 4. Zoidberg Jäsen

  Missään ei sanota, että täytyy olla vain Liigasta, vaikka vaihtoehdot sitä ovatkin. Vastaan siis joku muu, ja San Josen ja Los Angelesin ensimmäinen kierros vuonna 2014. Siitä tuskin tarvitsee enempää sanoa.

  Jos Liigasta täytyy ainoastaan valita niin Jokerit - Lukko 2-4.
   
 5. attendo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hyvinkään Ahmat
  Äänestin joku muu. Mieleeni tulee heti, ei yksittäinen playoff-sarja, vaan kausi 1996-1997, jolloin Helsingin Jokerit voitti mestaruuden häviämättä peliäkään pudotuspeleissä. Se oli siihen aikaan ennennäkemätöntä dominointia ja siitä uutisoitiin joka puolella Suomea, aina Ahvenanmaata myöten. Jokereiden ylivoimainen taituruus muihin nähden 1996-1997 on mielestäni kaikkien aikojen playoff-shokki.
   
 6. Ralph Jäsen

  2010-luvun viisi suurinta yllätystä:
  1. TPS voitti finaalit 2010
  2. Kärpät pääsi välieriin 2014
  3. Ilves pääsi puolivälieriin 2011
  4. JYP pääsi välieriin 2013
  5. JYP voitti kolmesti puolivälierissä 2017

  EDIT: Aiemmin yllätyksiä tuli aika usein, mutta ei vuonna 2006.
   
  Viimeksi muokattu: 30.03.2017 klo 17.08
 7. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Kyllä se 2012 Blues-puolivälieräsarja oli jotain järkyttävää. Runkosarjan voittaja sössii neljä "ottelupalloa", ei niin saa käydä SM-liigassa, vaan tuo sarja PITI voittaa.

  No, onneksi aika on jo parantanut pahimmat haavat.
   
 8. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  Lisäsin äänestykseen vielä Jokeri-SaiPa -sarjan vuodelta 1999. Tosin SaiPa sai pelata sarjan kaksi ekaa peliä kotona, koska Hartwallille oli buukattu jotain hevoskilpailuja Jokereiden kotipelien päiville.
  Lainaus:
  Huomasin itsekin aika nopeasti, että jäi tarkentamatta sarja, mutta liigaa siis tarkoitin. Saa toki bonuksena mainita änäristäkin jonkun sarjan. Minulle se on edelleen Detroit-New Jersey Stanley Cup -finaalit vuodelta 1995. Erittäin väärin voitettu 4-0 -ylikävely (NJ siis vei) :D

  Lainaus:
  Tepsihän oli voittanut Euroopan mestaruuden samalla kaudella, mutta oli finaaleissa täysin vastaantulija. Ensimmäinen yksipuolinen finaalisarja näiden kahden seuran välillä.
   
 9. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  Tämä on jäänyt itselleni noista vaihtoehdoista parhaiten mieleeni. Kuin kruuna tuohon Jokereiden sukellukseen tuo hevoskilpailujen* buukkaaminen Areenalle samaan aikaan ja kotiedun luovuttaminen SaiPalle.

  *) itseasiassa kyseessä oli taitoluistelun MM-kisat, joka on kuitenkin hieman isomman luokan tapahtuma kuin hokiliigan puolivälierät, joten annetaan anteeksi. Silti suoraan kolmessa pelissä ulos on anteeksiantamatonta.
   
 10. Aurinkotuuli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
  *Itselleni suurin shokki oli playoffs-peleihin siirtyminen, muistaakseni 1976. Mitalit pitäisi jakaa runkosarjan menestymisen perusteella. Kaikki muu on rahastusta ja epätoivoista, turhaa kevään pitkittämistä. Alkaa olla aika siirtyä kriketin ja formuloiden seuraamiseen.
   
 11. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. Crucible. KaMa.
  Lainaus:
  Tuli mieleen 1. divisioonan pudotuspelit 1999. Täysin ylivoimaisesti runkosarjaa hallinnut ja vain muutaman pelin kauden aikana hävinnyt suursuosikki Kärpät törmäsi ekassa playoff-sarjassaan TuToon. Putoaminen tuli voitoin 2-3 ja Audi-mies pääs paukuttelemaan henkseleitä nousun kunniaksi vasta vuosi myöhemmin.

  Kahdesti tullut nähtyä kun Ässät tippunut runkosarjan 2. heti ekalla kierroksella.

  Lähihistoriassa tuo Azevedon & kumppanien taikoma voitto vs Jokerit ehkä se yllättävin.
   
 12. Epätietoinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
  Lainaus:
  Kärpät teki saman kaudella 06-07 (vai olikohan seuraava kausi) ja runkosarjakin voitettiin ylivoimaisesti. Se on mielestäni kaikkien mestaruuksien äiti, niin suveri Kärpät oli. Ysäriluvulla ei noita hyviä joukkueita ollutkaan muita kuin TPS ja Jokerit näin kärjistettynä.
   
 13. nummenkallio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM-liiga, 1üga, Kouvolan pikkucasuaalit
  Lainaus:
  No tämähän ei itse asiassa ollut enää yllätys, kyllä Tepsin osasi odottaa hoitavan HPK:n. Siellähän oli vielä varmistukseksi hopeavelho Rautakorpi Kerhon penkin takana. Mutta Tepsin eteneminen tuonne asti oli toki yllätys.

  Näistä vaihtoehdoista äänestin tuota Jokereiden tippumista SaiPalle. Olihan se kova yllätys, ja muistelen, että jokerileirissä vinguttiin siitä pitkään. Se oli yksi suurimpia Jokereiden floppaamisia ikinä, varsinkin kun Tepsi vain käveli seuraavaksi SaiPan yli.

  Listalle kuuluisi myös Ässien mestaruus 2013. Muistaakseni silloin lanseerattiin tämä nyt jo legendaarinen lausahdus "Jos Tappara häviää mestaruuden, se häviää sen itselleen, ei Ässille".
   
 14. Moto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kesät, talvet HIFK
  Varmaan omasta näkökulmasta sen pitäisi olla kevään 2012 putoaminen Jokereille suoraan 0-4, mutta silloin oli edellisen kevään tapahtumat vielä sen verran tuoreena mielessä ja samaan aikaan käynnissä olleen A-junioreiden finaalien, Jokereita vastaan myös, päättyminen mestaruuteen päivää ennen tuon sarjan viimeistä peliä, ei se oikeastaan tuntunut niin pahalta kuin olisi pitänyt.

  Eniten vituttanut HIFK-sarja on ehkä se 1995 kevään putoaminen Ässille puolivälierissä yhdellä tehdyllä maalilla. Oli kuitenkin hyvä jengi kasassa Ville Peltosineen ja Sami Kapasineen ja vielä iso osa kalustoon kuuluvaa vanhaa kaartiakin kehässä. Totaalihyytyminen sitten pleijareissa.

  Varmaan tuo KalPa-Blues 2012 sitten. Jos ne olisivat menneet vuorotahtia 3-4 tilanteeseen, ei se nyt olisi ollut niin jymypaukku, mutta tuo 3-0:sta nousu teki siitä sellaisen. Muita mieleenpainuneita on ainakin TPS-K-Espoo 1998 (tästä sarjastahan se rantaleluperinne lähti liikkeelle?) ja 1999 Jokerit-SaiPa pitkälti juuri tuon kotiedun poislahjoittamiskuvion myötä.

  E:vuosi korjattu viimeksi mainitussa sarjassa.
   
  Viimeksi muokattu: 31.03.2017 klo 00.24
 15. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Lainaus:
  Kyllähän se tämä jopa aika selkeästi on. Toki jonnet ei ja niin edelleen...

  Jokerien piti kaiken järjen mukaan rullata jostain ShaiBusta ylitse miten vain, oli Saarelaa, Janeckyä, Rintasta, Strömbergiä, Kauppilaa, Lindiä, Somervuorta, Juhlinia, Niemeä, Wade Immosta, nuorta Väänästä ja Ritaa. Noh, SaiPalla oli Jussi Markkanen, Dale McTavish ja Pasi Määttänen. Keltamustien ratkaisupelaaja Määttänen olisi 24 pisteellään hätäisesti edes mahtunut pasilalaisten top-10:in runkosarjassa.

  Noh, sarja käyntiin ja kylmästi 3-0 lepralaisille, heti puolivälierissä. Helposti ykkönen tässä kategoriassa, jos oikeasti suurinta shokkia haetaan.
   
 16. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  Jokerit-SaiPa -sarja 1999 oli muuten ensimmäinen, jossa näin rantapalloja käytettävän fanien toimesta. Joku SaiPa-fani esitteli kameralle lähikuvassa juuri summerin soitua rantapalloa, jossa luki "hyvää kesälomaa, Jokerit" ja viskaisi sen kentälle. Tuosta alkoi se villitys ainakin oman käsitykseni mukaan, joten SaiPa-fanit muuttivat suomalaista jääkiekkokulttuuria. Monen mielestä pahassa :D
   
 17. vetti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, República Argentina, CAR
  Lainaus:
  Henkilökohtaisesti tuo vitutti eniten. Ja vielä piti olla paikan päällä, prkl. Saivat mitä tilasivat, mutta silti. PRKL.

  Kovin juttu on tietenkin K-Espoon voitto TPSstä.
   
 18. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Boston pisti vielä paremmaksi vuonna 2010 Flyersia vastaan. Eivät pelkästään johtaneet sarjaa 3-0, vaan johtivat vielä seitsemättä peliäkin 3-0.
   
 19. Anzta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, JKS
  Jokerit-Saipa sarja -99 on tietty varmaan kovimpia paukuja mitä liigassa on tullut. Mutta, koska olin silloin sen verta nuori poikanen vielä, niin en asiaa sen kummemmin tajunnut. Joten meikäläiselle ehdottomasti suurin shokki on tuo 2013 Jokerit vs Azeved.. siis Lukko sarja. Runkosarjan voitto alla ja kaikki näytti hyvältä playoffeja varten. Kulta oli värimme. Mutta sitten tapahtui Kilpeläinen ja Azevedo. Ja siinä sitten oltiin ja ihmeteltiin mitä juuri tapahtui. Toki tämän jälkeenhän ne vielä huonommat uutiset tuli, mutta ei kuulu tähän ketjuun.
   
 20. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  No totta kai se on Raksilan ihme 1998-1999. TUTO pysäytti Kärpät. TUTO pääsi pudotuspeleihin vain maalieron perusteella ja Oulussa valmistauduttiin liiganousuun. Paras viidestä sarja päättyi Oulussa jatkoajalla TUTO:n voittoon ja sitäkin ratkaisumaalista käytiin keskustelua, että oliko se lopulta maali.
   
 21. Hyman Roth Jäsen

  Muistan -93 nauraneeni räkäisesti jokerilippiksille, joiden kekemakewadeströba-huuma katkesi Korpisalon maalilla. En tiedä oliko se loppuunsa niin iso pelillinen shokki, koska ei Ässät mikään onneton nippu ollut. Toki moni odotti ilmiö-jokereiden uusivan mestaruutensa, mutta saatiinpahan ne rumat Janecky-fanipaidat sinä keväänä aikasin vittuun koulusta
   
 22. Radiopää Jäsen

  Kovin juttu on tietenkin Kiekko-Espoon puolivälierävoitto 1998. Tunnetasolla suurin shokki on ollut kevään 2014 välieräsarjan seitsemäs peli Tappara–Lukko. Toisena vuoden 1995 välieräsarja TPS–Lukko ja kolmantena samojen joukkueiden puolivälieräsarja 2010. Mainitaan vielä kevään 2009 finaalisarja, jonka JYP vei puhtaasti 4–0. Kesti varmaan juhannukseen asti tajuta, että 90-luvun alun jälkeen alemman keskikastin joukkueeksi päätynyt Jyppi on suomenmestari.

  Lainaus:
  Tuon sarjan shokkiefektiä laimentaa se, että SaiPa sai tuolloin runkosarjajärjestyksestä huolimatta aloittaa kotonaan Jokereiden kotihallissa järjestetyn koiranäyttelyn takia. Paremmin runkosarjassa sijoittunut Jokerit pelasi sarjassa vain yhden kotipelin.
   
 23. nummenkallio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM-liiga, 1üga, Kouvolan pikkucasuaalit
  Lainaus:
  No ei tuo mielestäni shokkiefektiä juuri laimenna. Muistaakseni Hjallis luopui kotiedusta ihan vapaaehtoisesti ja vähätteli sitä, kun vastassa oli "vain" SaiPa. Areenallahan oli silloin taitoluistelun MM-kisat, ei koiranäyttely.
   
 24. Anzta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, JKS
  Lainaus:
  Eikös ne ollut taitoluistelun MM-kisat kuitenkin, eikä mikään koiranäyttely? Ja tuosta Saipan kotiedusta huolimatta olisihan tuo sarja pitänyt voittaa takaperin luistellen, väärän käden mailoilla ja ilman maalivahtia.
   
 25. Radiopää Jäsen

  Lainaus:
  Lainaus:
  Aivan. Olikin niin, että Lappeenrannan halli on vuokrattu koiranäyttelylle ja SaiPa joutui siksi pelaamaan ensimmäisen ottelun lisäksi myös toisen vieraissa vaikka piti pelata kotona. Kyseessä oli saman kevään välieräsarja.