Liigan siirtohuhut kaudelle 2013–2014

  • 5 208 519
  • 5 056
Heitetään vastakysymyksenä, kuinka moni 28-vuotias pelaaja on saanut yksisuuntaisen sopimuksen NHL:ään pelailtuaan sitä ennen koko uransa Euroopassa? Millaiset näytöt sopimukseen on tällöin vaadittu?

Jo mainittujen lisäksi Ilkka Pikkarainen tulee mieleen.

Eiku perhana, olihan se Pikkarainen pelannut aiemmin AHL:ssä useammankin kauden, mutta siinä välissä muutaman kauden Euroopassa.

Eipä silti, en jaksa mihinkään yhden suunnan sopimuksiin uskoa Aaltosen kohdalla. Ei hänellä mitään kanuunakausia ole alla Euroopassakaan vrt. Damien Brunner tai Roman Cervenka.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Suora lainaus jutusta: "Mäenpäällä on koti Jyväskylässä. Mies arvioi, että pari kautta voi mennä tien päällä ennen paluuta kotimaahan ja SM-liigaan. Tyttäreni (3-vuotias Jessi) on silloin siinä iässä, että hyvä olisi varmaan rauhoittua. Viimeisten parin-kolmen vuoden aikana olen ymmärtänyt, että elämässä on muutakin kuin hockey"

Ostaako JYP Mäenpään sopimuksen ulos Prahasta?
Tosiaan, Mäenpäällä vielä sopimusta jäljellä ja aikoo pelata vielä ulkomailla pari vuotta. Yllä mainitussa lehtijutussa kaveri totesi myös suunnilleen näin:

"Täällä pelaajat käyvät joukkueessa töissä. Ei niillä ole mitään ritarisydäntä."

Tästähän voi yksinkertaisella päättelyllä todeta, että SM-Liigaan palatessaan varma Kerhon mies. Tuosta saatte.
 

Edustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, CFC, Bayern, BVB
Otetaan talteen.

Katsotaan vaikka jotain Floridaa tai Tampaa. Ja aina on Kekun Columbus. Ei sielläkään montaa Aaltosta taitavampaa hyökkääjää ole, nuorempia kylläkin.

Voisin vaikka vannoa, että noissa kaikissa mainitsemissasi NHL-joukkueissa on yli kaksi kentällistä taitavampia hyökkääjiä kuin Aaltonen. Tämä vielä mitenkään Aaltosen taitotasoa väheksymättä. Kun livenä katsoo noitten ammattilaisten pelaamista, huomaa että oikeastaan kaikessa tekemisessä on mukana enemmän taitoa kuin eurooppalaisissa sarjoissa. Suurimmat erot on mielestäni laukaisutaidossa, kiekon suojaamisessa, syöttöjen nopeudessa ja niiden vastaanotossa.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät

Bentlii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Zlatan Ibrahimović, Narrit, Atleti
Tällä kaudella 23 maalia Allsvenskanissa iskenyt laituri Robin Alvarezia huhuillaan suomeen.

MrMadhawk.se - Sveriges stende hockeyblogg -

Eliteprospects: Robin Alvarez

Miehellä jäljellä vielä sopimusta Malmöön, mutta tähyilee isompiin liigoihin.

Jos meillä olisi vielä Kekäläinen niin uskoisin, että tulisi meille, mutta enpäs usko enään hänen lähtönsä jälkeen tälläisiin hankintoihin. Luulen Alvarezin menevän Bluesiin tai Ässiin jos tulee Suomeen.(ihan mutu)
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Jaha, olisko siinä Brodinin korvaaja. Ainakin kortin mukaan hyvin saman tyyppinen kaveri kyseesä...

Kelpaa hyvin, toivottavasti Toivola repii jälleen markkinoilta yhden sulan hattuunsa!
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Mutta Virtahan ei tuollaisia suostu ottamaan vaan mahdollisimman pieniä ja kulmapörrääjiä. Eihän tuollainen kovaa pelaava nyt Virran sapluunaan sovi.

Ehkä Virtakin joutuu tekemään Porissa kompromisseja, yksinvaltiaat eivät ole ennenkään Ässissä pärjänneet.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pieniä kulmapörrääjiä, kuten Marko Anttila ja Miikka Tuomainen :/
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Porissa on liigan ahtain kaukalo. Virtakin tiedostaa tämän. Tämän vuoksi en ole ollenkaan huolissani, että hyökkäys tulisi koostumaan pelkästään pienistä näpertelijöistä.
 

Miksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
En ainakaan huomannut, että kukaan olisi asiasta maininnut. Iltasanomien Pekka Holopaisen mukaan, Ässien Patrik Moisio siirtyisi Jokereihin. Toteutuessaan aika yllättävä siirto, tällä kaudella Moisiolla oli vaikeuksia pysyä vauhdissa mukana edes A-nuorissa. Puheet on kovat, mutta mitään ei tapahdu.

Edit: Mainittakoon vielä, että Holopainen on porilainen ja on yleensä ollut hyvin kartalla Ässien asioista. Kirjoitus löytyy viikonlopun IS:n paperiversiosta.
 
Viimeksi muokattu:

Jalasvaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja WSH Capitals
Nyt tuolla kommenttikentässä on laitettu Turku ja Pori vaihtoehdoiksi, tiedä sitten kuinka luotettavia nämä lähteet ovat...

Kyllä Tepsi on miehen kanssa ainakin neuvotellut, mutta en tiedä onko tuon tyypin pelaajalle tarvetta täällä. Toki riskillä kahteen kärkiketjuun ja sitten kädet ristissä toivotaan, että mies onnistuu.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Ja JYPin puolella kerrotaan tämän Alvarezin tehneen ns. esisopimuksen JYPin kanssa. Kyseessä olisi vuoden sopimus. Se tietoa puolestaan on napattu tuon mainitun sivun kommenteista, joilla muutamalla on näemmä tietoa tuosta olemassa.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Mika Norjaa huhutaan paljon Mikkeliin ja Jukureihin. Liekö mitään perää, kellään tietoa?
 

baddinki

Jäsen
Suosikkijoukkue
iiefkoo
Mika Norjaa huhutaan paljon Mikkeliin ja Jukureihin. Liekö mitään perää, kellään tietoa?

Norja ei jatka HIFK:ssa vaan etsii ensi kaudeksi ykkösveskarin paikkaa jota tuskin liigasta tulee saamaan joten looginen siirtohan tuo olisi.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Vaikea sanoa millaisia syväkurkkuja tuolla MrMadhawk.se - Sveriges stende hockeyblogg -sivustolla on, mutta Alvarezin ja JYPin kanssa tehdystä vuoden esisopimuksesta kommentoidaan:

"Han har redan ett preliminärt avtal med Jyp Jyväskylä, är avtalet ett 1 år"
"Han gick inte till Ässiin TPS och även e-post bör vara, att det redan på plats med Jyp Jyväskylä, synd sinäänsä var bra och viktigt för oss, förhoppningsvis hitta en anfallare för att ersätta lika bra!
Confirmed Mälmö Redhawks 20.4.2013"

Jos on yhtään siis noihin lähteisiin luottaminen, Alvarezin uusi osoite on JKL. Saas nähdä millainen poika on kyseessä.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Todella vaikea nähdä Kiprusoffin pelaavan ensi kaudella liigassa. Jos mies ei ensi vuonna NHL:ssä pelaa, se johtunee siitä, että häntä ei kiinnosta pelaaminen vain 1,5 miljoonan dollarin palkalla. Jos näin, niin tuskin häntä kiinnostaisi pelata vielä pienemällä palkalla NHL:ään verrattuna hyvin hikistä SM-liigaa.

Korjataan nyt sen verran, että oman käsitykseni mukaan, mitä olen tiiviisti miehen touhuja seurannut, niin pääsyy ei ole "vain 1,5 M$" palkka, vaan perhesyyt. Kipper on saanut monta kertaa huvittavasti paskaa niskaan sen vuoksi Suomessa, ettei ole kevään MM-kisoihin lähtenyt. Kaiken takana on kuitenkin perhesyyt ja Kiprusoff on moneen otteeseen puhunut, että hän on suuren palan elämästään omistanut pelkästään lätkälle. Nyt on siis periaatteessa edessä takaisinmaksun paikka siviilielämän puolella, mm. toinen skidi syntyi juuri Kipperin perheeseen. En millään usko, että tässä olisi rahasta kyse.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vaikea tosiaan uskoa Kipperin enää ikinä pelaavan peliäkään SM-liigassa. Mies on aina ollut oman tiensä kulkija, tekee tasan niin kuin itse haluaa ja nakkaa paskat muiden mielipiteistä. Olisihan se upeaa nähdä Miikka vielä liigassa, vaikka sitten Jokerien maalilla, mutta kovin vaikeaa tuollaiseen mahdollisuuteen on uskoa. Rahasta ei ole kiinni ja kuten edellä mainittiin, taitaa Kiprusoff NHL-pelien päätyttyä omistautua perheelleen ja jättää kiekkoilut kaverihöntsän tasolle. Kuitenkin jos pelit jatkuvat, ei motivaatio-ongelmia tule olemaan, riippumatta sarjatasosta tai joukkueesta. Kiprusoff ottaisi tosissaan vaikka Nivala Cowboysin maalilla, viimeisen päälle ammattimies kun on.

Emil Elon lyhyt juttu Kipperistä oli muuten lukemisen arvoinen, vaikka ei sinänsä mitään uutta tarjonnutkaan. Hieno mies tuo Kiprusoff.

Miikka Kiprusoffin perintö - NHL - 20.04.2013 - Kolumnit - Jatkoaika.com
 
Viimeksi muokattu:

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Mun mielestä Kipper olisi riskihankinta mille tahansa liigajoukkueella, toisin sanoen palkka on liian suuri sihen riskiin nähden, että floppaa. Toisin sanoen on hyvä, että pysyttelee pois Suomesta, uusia niittymäkiä ja toskaloita emme tänne tarvitse.

Tämä on täysin subjektiivinen mielipide.
 
JYP identiteetti

JYPin identiteettiuudistus siirtyy seuraavaan vaiheeseen; peli-identiteetti on Marko "toto" Virtasen visionääriseen koohottamiseen ja hyökkäysvoittoiseen "hevoskiekkoon". JYP ryhmäajoon on lisäksi hankittu uusia lämminverisiä ulkomailta, nämä "kevytjalkaiset machomiehet" ja Jyvässeudun kevytkenkäiset nuoret naiset niin tämähän on 'match made in heaven'. Eli JYPin uutta rosteriprofiiliia leimaa kansainvälisyys ja aiempaa etnisempi monikansallisempi pelaajisto. Ei olla pelkkää löppöstä ja töppöstä vaan ihan kuule Auvitua, Abidia ja Alvarezia. JYP ei kohta ole enää vanha tylsä valtra vaan eksoottista elämäniloa puuskuttava Meksikon pikajuna. Hyvät on palvelut ja erikoisasiakkaille on ilmaista naamahierontaa, löytyy tsekiläinen konduktööri ja ranskalainen kokki. Se mikä Jonnen mukana ehkä katoaa fyysisessä massassa niin tullaan korvaamaan tummaverisessä fyysisessä preesenssissä, kilahdusvaaran todennäköisyyttä on tietoisesti lisätty geneettisellä monipuolistamisella joilloin saadaan parempi "peitto" geenikartalla etsittäessä sopivia pelaajan luonneominaisuuksia.

Viva la mexico!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös