@rinne , onhan siellä pelaajakoordinaattori Jari Kekäläinen Leinosen Mikin apuna joten ei se Mikki ihan yksin joukkuetta kokoa. Lisäksi valmennus varmasti osallistuu joukkueen kokoamiseen vaikka Mikki sopimukset sorvaakin.
onhan siellä pelaajakoordinaattori Jari Kekäläinen Leinosen Mikin apuna joten ei se Mikki ihan yksin joukkuetta kokoa. Lisäksi valmennus varmasti osallistuu joukkueen kokoamiseen vaikka Mikki sopimukset sorvaakin.
Kallioniemi on mielestäni selkeästi jopa näitä edellä mainittuja parempi. Lappeenranta ja lähiseudut ovat markkina-alueelta paljon pienempiä ja silti on vakuuttavaa tulosta tehty. Lähtökohdat huomioiden, Kallioniemi on liigan lähihistorian paras toimari. Piste.Toki Junnot ja kumppanit ovat paljon pidempään tehneet kovaa tulostaa. Mutta heidänkin seuroillaan on huonoja jaksoja ollut.
Hirsimäen mainelistalle toimitusjohtajana voidaan lisätä myös Jukka Jalosen löytäminen liigavalmentajaksi täydestä tuntemattomuudesta.Parhaiten näistä toki tiedän Hirsimäen suoritukset.
Paras tapa arvioida Hirsimäen työtä on vertailla tosiaan seuran tilaan Hirsimäen tullessa ja nyt lähtiessä. Nyt näyttää jo ammattilaisorganisaatiolta. Seuraavalta tj:ltä toivoisi, että toisi tuohon myyntipuoleen uusia tuulia, niin ei tarvitsisi nojata kannattajien kukkaroon niin vahvasti ja asettaa 5000 katsojan keskiarvotavoitetta.Konkurssin ja Mestiksen partaalta Suomen mestaruuteen. Ainoastaan sitä voi miettiä, että realistinen sauma nousta pysyvästi noin kahdeksan sakkiin meni mestaruuden jälkeisissä valinnoissa. Silti Hirsimäki sai parista tappiovuodesta liian ankaran tuomion.
Paras tapa arvioida Hirsimäen työtä on vertailla tosiaan seuran tilaan Hirsimäen tullessa ja nyt lähtiessä.
Kaarnan nimi kuuluu ehdottomasti keskusteluun tässä ketjussa.Tällä mittarilla arvioiden kärkikahinoihin täytyy ehdottomasti nostaa herra nimeltä Ilkka Kaarna. Lähtötaso on varmaankin ollut alempana kuin kenelläkään muulla.
Ei käy kiistäminen Junnon suorituksia. Näytöt ovat kovat. Pitää kuitenkin muistaa, että Kärpät operoi isolla talousalueella ja ison budjetin takana on paljon talouselämän vaikuttajia, jotka antavat rahaa rakkaudesta seuraan. Jos eteen tulee tilanne, että pitää hankkia budjetin yli pelaaja, esim. loukkaantumisten takia, Junnon on helppo kerätä rahat kasaan, koska kukkaron aukaisijoita on runsaasti.Kyllä Junnon näytöt ovat aivan ylivertaiset viimeisen 13 vuoden ajalta.. Se että saa kovalla rahalla kasattua joukkueen joka pärjää on hienoa, mutta saa sen lisäksi tehtyä vielä järkyttävän kovaa tulosta ja vuodesta toiseen. Mitä kauemmas mennään, sen hurjempi on Junnon tulos.. Kärppien talous on ollut uomissaan jo kaudesta 1996-1997.( 1-divisioonassa yli 4000 keskiarvo kotipeleissä) ja yksi - merkkinen tilikausi.
Mutta kun liigaan päästiin lopulta kaudelle 2000-2001.. Ne divaripelaajat saivat myös pelata sen ekan kauden. Tottakai Junnon joukkue oli kautta aikojen paras nousijajoukkue ja oli sm-liigan välierissä!
Sitten runko uudistettiin ja yksi kausi meni siinä että Jokiset, Rinteet, Pitkäset, yms ajettiin sisään. Sen jälkeen palattiin välittömästi sm-liigan kärkeen ja mitalit kertovat ylivertaisuudesta..
6 mestaruutta, 2 hopeaa, 2 pronssia 13 kauteen.. Kovat on näytöt.
Tapparan ja Leinosen jälki on hyvää ja Tapparalla 2 mestaruutta, 3 hopeaa ja 2 pronssia.. Eli ykkös haastaja.
Järjestys siis Junno ja sitten tulee Leinonen :)
Tällä mittarilla arvioiden kärkikahinoihin täytyy ehdottomasti nostaa herra nimeltä Ilkka Kaarna. Lähtötaso on varmaankin ollut alempana kuin kenelläkään muulla.
Mutta pitää myös muistaa että on Junnon ansiota että tilanne on nykyään tämä. Koko Kärppien nykymenestys pohjaa pitkälti Junnon onnistuneeseen "Puolen Suomen joukkueen" lanseeraamiseen.Pitää kuitenkin muistaa, että Kärpät operoi isolla talousalueella ja ison budjetin takana on paljon talouselämän vaikuttajia, jotka antavat rahaa rakkaudesta seuraan. Jos eteen tulee tilanne, että pitää hankkia budjetin yli pelaaja, esim. loukkaantumisten takia, Junnon on helppo kerätä rahat kasaan, koska kukkaron aukaisijoita on runsaasti.
Mutta pitää myös muistaa että on Junnon ansiota että tilanne on nykyään tämä. Koko Kärppien nykymenestys pohjaa pitkälti Junnon onnistuneeseen "Puolen Suomen joukkueen" lanseeraamiseen.
Maantieteellisesti Kärppien alue on valtava, mutta esimerkiksi koko Lapin maakunnan asukasluku on pienempi kuin Oulun kaupungin alueella. Kärpät on pohjoisin liigajoukkue joten kilpailua ei ole, mutta tiedättekö mikä on keskiverto lappalaisen suhtautuminen Ouluun ja oululaisiin? Asenne vastaa käytännössä stadi/bönde-asetelmaa. On melkoinen saavutus saada lappalainen konepaja tukemaan oululaista urheilua, etenkään kun sen henkilökunnalla ei ole käytännössä mitään mahdollisuutta käydä katsomassa muutamaa ottelua enemmän pelejä paikan päällä.
Tukijoita on paljon ja osa niistä suuriakin, mutta miten tämä on Junnolta pois? Mieheltä, joka ne Kärpille hankki? "Kärpät tekee hyvää tulosta mutta helppoahan se Junnolla on kun on paljon yhteistyökumppaneita" on yhtä absurdi lausahdus kuin väheksyä esimerkiksi NHL-pelaajan tienestien hankintakeinoja. "Kova on palkka, mutta helppoahan se on NHL-pelaajilla kun seurat maksavat poskettomia summia".
Ja Lahteen se 130 km, Hämeenlinnaan 75 km. Tämä näkyy siis kilpailuna paitsi sponsoreista, myös pelaajista. Oulussa lähin liigaseura on Kuopiossa, jonne matkaa kolmisensataa kilometriä. Sitten Vaasa n. 330 ja Jyväskylä n. 340 km.On kuitenkin hieman haastava rajata, missä Tampereen seurojen vaikutus päättyy. Tampereelta Poriin on 110km ja Jyväskylään noin 155km.
Kuten varmasti huomasit, kirjoitin: "näytöt ovat kovat". Kuten jo aikaisemmin totesin, Junno on tehnyt Oulussa kiitettävää työtä. Pitää vaan muistaa, että kun varakkaassa perheessä lapselta hajoaa talvitakki, voidaan mennä kauppaan ja ostaa uusi. Köyhemmessä perheessä kysytään tutuilta tai käydään kirpputoreilla. Ei käy kiistäminen, toimitusjohtaja Junno on hankkinut eurot kassaan. Mutta haastavampaa on operoida alueella jossa on kilpailua entisestään tai työttömyys on korkea.Mutta pitää myös muistaa että on Junnon ansiota että tilanne on nykyään tämä. Koko Kärppien nykymenestys pohjaa pitkälti Junnon onnistuneeseen "Puolen Suomen joukkueen" lanseeraamiseen.
Tukijoita on paljon ja osa niistä suuriakin, mutta miten tämä on Junnolta pois? Mieheltä, joka ne Kärpille hankki? "Kärpät tekee hyvää tulosta mutta helppoahan se Junnolla on kun on paljon yhteistyökumppaneita" on yhtä absurdi lausahdus kuin väheksyä esimerkiksi NHL-pelaajan tienestien hankintakeinoja. "Kova on palkka, mutta helppoahan se on NHL-pelaajilla kun seurat maksavat poskettomia summia".
Ei se ole Junnolta pois, joten ei kannata heti alkaa uhriutumaan. Mutta kun aletaan vertailemaan toimitusjohtajien onnistumista, on niillä olosuhteillakin jotain merkitystä. Käsittääkseni kukaan ei toimi tyhjiössä, jos laitetaan noita seurojen talousalueita väestömäärän mukaan nippuun niiden seurojen osalta, joiden TJ on täällä vähintään kunniamaininnan nyt saanut (Luvut tilastokeskuksesta, 31.12.2015, boldattuna vertailuluvut):
- Pori 85 363. Tyydytään Porin osalta tuohon Porin asukaslukuun. Ainakaan minulla ei ole aavistustakaan, miten Satakunta pitäisi jaotella, kun samassa maakunnassa pyörii tuo Rauman Lukko. 222 957 on kuitenkin Satakunnan väestömäärä, mutta sitä on tosiaan jakamassa kaksi Liiga-seuraa
Jos luotetaan noihin lukuihin suuntaa-antavina totuuksina, niin Oulun Kärppien alue ei ole vain pinta-alallisesti, vaan myös väestöllisesti selkeästi suurin. Tampereen alue on Oulua suurempi, mutta Tampereen seuroilla ei ole Lapin kaltaista ylellisyyttä, josta voisi resursseja kaivaa. Tampereen seurojen talousalue pääsee väestöllisesti laskettuna lähelle Kärppien vastaavaa, mutta kun niitä seuroja on kaksi kilpailemassa samoista ihmisistä. Kärpät tekee sen yksin. Ässien, Saipan tai Pelicanssin talousalueen väestömäärä ei ole juuri mitään verrattuna Kärppien vastaavaan, kolmannes tai selvästi alle...
Ketjussa mainituista toimitusjohtajista niin Kallioniemi, Hirsimäki kuin Kaarnakin ovat pelastaneet seuransa konkurssin partaalta, tehneet seurastaan taloudellisesti vakavaraisen ja osoittaneet kykyä urheilulliseenkin menestykseen. Kaikki ovat tehneet sen toimintaympäristössä, jossa seudun väestö on vain kolmannes tai vajaa siitä, mitä se Kärppien leikkikentällä on.
Tässä esimerkissä Junno on sen varakkaan perheen omaisuuden tehnyt patriarkka, ei suinkaan se poika ja perillinen. Junnon aloittaessa Kärpissä oli yhtä kurjaa kuin monessa nykyseurassa.kun varakkaassa perheessä lapselta hajoaa talvitakki, voidaan mennä kauppaan ja ostaa uusi. Köyhemmessä perheessä kysytään tutuilta tai käydään kirpputoreilla.
Tai sitten se näkyy esim. katsomossa istuvien kalliiden ylijäämäpelaajien muodossa. Puoli milliä ei ole mahdottomasti, mutta on se Glennin, Spangin ja Davisin verran kuitenkin... (todellisuudessa puoli milliä ei varmaan edes riitä).Ehkä noissa voitetuissa finaaleissa näkyy se ero budjetissa Tapparan ja Kärppien välillä. Puoli milliä ei ole mahdottomasti, mutta on se yhden JMA:n verran kuitenkin...
@Noitarumpu ei ollut tarkoitukseni yleistää liikaa. Otin vain kantaa tuohon yllä lainattuun, josta voisi päätellä Kärppien edun vain maantieteelliseksi. Se ei pidä paikkaansa. Pelkästään Oulu kaupunkina on väestöltään liki Tampereen kokoinen. Kärppien markkina-alue on väestöllisestikin Liigan kärkeä. Miten se kyetään hyödyntämään on toisen keskustelun paikka. Kuten yllä kävi jo ilmi, niin Etelä-Suomessa samoista ihmisistä on enemmän kilpailua.Maantieteellisesti Kärppien alue on valtava, mutta esimerkiksi koko Lapin maakunnan asukasluku on pienempi kuin Oulun kaupungin alueella. Kärpät on pohjoisin liigajoukkue joten kilpailua ei ole, mutta tiedättekö mikä on keskiverto lappalaisen suhtautuminen Ouluun ja oululaisiin? Asenne vastaa käytännössä stadi/bönde-asetelmaa. On melkoinen saavutus saada lappalainen konepaja tukemaan oululaista urheilua, etenkään kun sen henkilökunnalla ei ole käytännössä mitään mahdollisuutta käydä katsomassa muutamaa ottelua enemmän pelejä paikan päällä.
Tai sitten se näkyy esim. katsomossa istuvien kalliiden ylijäämäpelaajien muodossa. Puoli milliä ei ole mahdottomasti, mutta on se Glennin, Spangin ja Davisin verran kuitenkin... (todellisuudessa puoli milliä ei varmaan edes riitä).
Tokihan se on hyvä että tällainenkin aihe herättää keskustelua, mutta mitään oikeaa vastausta ei voida saada aikaiseksi. NHL:ssä tämä on jonkin verran helpompaa koska siellä on olemassa palkkakatto joka määrittelee sen maksimin minkä verran pelaajiin voi käyttää rahaa. Toki siellä on joukkueilla sisäiset budjetit, mutta palkkakatto kuitenkin antaa tietyt puitteet. Liigan kohdalla tilanne on kuitenkin se että "kun ottaa sen ja sen asian huomioon" niin eri vaihtoehtoja on tässäkin ketjussa nostettu kohta varmaan puolen tusinaa jo esille.